Jump to content

GeorgeTheSuper

Members
 • Posts

  519
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About GeorgeTheSuper

 • Birthday 02/04/1997

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αθήνα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,876 profile views

GeorgeTheSuper's Achievements

Very Active Member

Very Active Member (4/9)

4.4k

Reputation

 1. Οι τιμές δείχνουν να επανήλθαν λίγο. Πλέον διαφημίζεται πιο ξεκάθαρα το ότι δεν υπάρχει έξτρα χρέωση. Μάλιστα σε κάθε σελίδα προιόντος αναφέρει ότι δεν υπάρχουν άλλες χρεώσεις για ΕΕ. Δυστυχώς δεν ξέρω κατά πότε θα έρθει μια παραγγελία που θα γίνει τώρα. Δύο παραγγελίες μου από Αγγλικό Amazon έχουν κολλήσει κάπου μεταξύ τελωνείων Αγγλίας-Ελλάδας από αρχές Ιανουαρίου. Λογικό γιατί τόσο τα αγγλικά ταχυδρομεία (λόγω covid και brexit) όσο και τα ελληνικά ταχυδρομεία (λόγω covid και μπανανίας) υπολειτουργούν τους τελευταίους μήνες.
 2. Αυτό μου κάνει και μένα εντύπωση. Κανένα πλάνο από Amazon και Bookdepository για τις σχετικά προγραμματισμένες αλλαγές στις σχέσεις Ευρώπης-Αγγλίας. Εκτός κι αν δεν περίμεναν σημαντικές αλλαγές στις εμπορικές συναλλαγές απο το 2021.
 3. "additional customs processes" είναι δυστυχώς αυτό που περιμέναμε. Τώρα δεν ξέρω αν θα εφαρμοστεί έλεγχος στην Ελλάδα. Οι τιμές τους δεν είναι αυτές. Σήμερα είναι όλα πιο ακριβά και σχεδόν όλες οι εκπτωτικές τιμές έχουν αφαιρεθεί. Ίσως ετοιμάζουν νέα τιμολόγηση δεδομένου των νέων συνθηκών.
 4. Με το νέο χρόνο, ο τζάμπας πέθανε και από Αγγλία. Το BD έχει κλείσει τις αποστολές προς Ευρώπη μέχρι να δει τι θα κάνει. Για όσους δεν το ξέρουν από 1 Γενάρη, οι αποστολές από Αγγλία αντιμετωπίζονται από το τελωνείο ως οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αγορά άνω των 22€ είναι υποψήφια για χρέωση τόσο ελέγχου τελωνείου όσο και ΦΠΑ. Πολύ δυσάρεστο για μένα τουλάχιστον που είμαι τακτικός αγοραστής ξενόγλωσσων από bookdepo και άλλα βρετανικά sites. Σαν παλιός χρήστης ηλεκτρονικών αγορών από το εξωτερικό, σκέφτομαι πραγματικά τις χρυσές εποχές χωρίς τελωνεία και κλαίω Κίνα, Αμερική Αγγλία είναι όλα πλέον ασύμφερα για αγορές... και εντός Ευρωπαικής Ένωσης δεν θα μας χαρακτήριζα και τους πιο value for money. Για να μην σχολιάσω το γεγονός ότι δεν έχουμε ούτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με τεράστια ποικιλία (ακόμα και τα Amazon μας είναι κατώτερα).
 5. Πρώτο Μπλεκ που θα ακολουθήσω. Βραβείο καλύτερης εκδοτικής για το 2018 παίρνει με διαφορά ο Μικρός Ήρως. Μεταμορφώνομαι στον καλύτερο πελάτη τους.. Δυσκολεύτηκα και εγώ να το βρω αλλά υπάρχουν τα σημεία πώλησης στην ιστοσελίδα τους https://www.mikrosiros.gr/simeia-polisis που τουλάχιστον για την περιοχή μου ήταν 100% έγκυρα. (Υπάρχει καρτέλα για τα graphic novels και ξεχωριστά για το Μπλεκ #1)
 6. Νομίζω ότι πλέον τα περιπτέρου της Anubis κυκλοφορούν με κύριο σκοπό να χρησιμοποιηθούν αργότερα στα διάφορα boxes της. Όχι ότι δεν τα θέλω. Αλλά κάνει που κάνει τον κόπο και κυκλοφορεί κάτι κάθε 1-2 μήνες... δεν βρίσκει έναν πασίγνωστο τίτλο να τον κάνει μηναίο να πωρωθούμε; Τώρα που η εποχή φαίνεται να μπορεί να το υποστηρίξει πάλι. Γιατί με πετσοκομμένες ιστορίες δεν γίνεται δουλειά. (Τι έφτασα να λέω ο άνθρωπος)
 7. Νέα Doctor, νέα αρχή... Καλή σκέψη αλλά όχι και τόσο σωστή. Προσωπικά με αφήνει 100% αδιάφορο η αλλαγή του ρόλου σε γυναίκα (παίζει να χαίρομαι βασικά λίγο που πρωταγωνίστρια είναι πλέον η Jodie Whittaker την οποία εκτιμώ σαν ηθοποιό). Όμως, η αλλαγή παραμένει αχρείαστη μιας και το πρόβλημα με τη σειρά δεν είναι ότι η φιγούρα του Doctor είχε καταντήσει βαρετή αλλά ότι η βασική πλοκή και η ανάπτυξη χαρακτήρων ποιοτικά είχαν πέσει σε πολύ πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπαίτιο αυτής της κατρακύλας θεωρώ τον Steven Moffat, υπεύθυνο showrunner από το 2010 μέχρι και την προηγούμενη σεζόν. Δηλαδή ανέλαβε αμέσως μετά τις σεζόν του David Tennant (όπου showrunner μέχρι τότε ήταν ο Russel T Davies) και νομίζω ότι φαίνεται καθαρά η σταδιακή πτώση της σειράς από τότε μέχρι σήμερα. Βέβαια το BBC σωστά είχε επιλέξει τον Moffat μιας και είχε γράψει μερικά από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς μέχρι τότε για τον D.Tennant. Απλά άλλο να γράφεις σενάριο για 5 σκόρπια επεισόδια και άλλο να κουμαντάρεις ολόκληρη σειρά. Η αλήθεια είναι ότι ο Moffat είναι πολύ καλός στο να γράφει εντυπωσιακά επεισόδια με στιγμές σεναριακής κορύφωσης και φοβερών μονολόγων. Πραγμα που δούλεψε φοβερά με τον Tennant αλλά εκεί έβρισκε το στήσιμο των χαρακτήρων έτοιμο. Όλο αυτό το κατεβατό το έγραψα για να καταλήξω ότι στις σεζόν των Matt Smith και Peter Capaldi (ΠΟΛΥ καλοί ντόκτορες επίσης) σταδιακά η ανάπτυξη χαρακτήρων, τα plot twists και τα βαθιά νοήματα γίνονταν όλο και πιο σπάνια φαινόμενα. Και έμεναν στιγμές κορύφωσης και season finale που δεν συγκινούσαν καθόλου ή ελάχιστα αφού δεν υπήρχε κάποιο δέσιμο με τους χαρακτήρες. Από τη φετινή σεζόν showrunner ανέλαβε ο Chris Chibnall. Οι αλλαγές φαίνονται ήδη για όποιους είδαν το πρώτο επεισόδιο. Πιο dark από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Καλό cinematography αλλά αυτό το είχαμε ήδη. Οι νέοι χαρακτήρες δεν ενθουσιάζουν αλλά γενικότερα είναι αρκετά υποσχόμενοι. Άρα λοιπόν... Νέος showrunner, νεά αρχή... μπορεί για το καλύτερο, μπορεί και για το χειρότερο... θα δείξει
 8. Χρόνια πολλά στο μοναδικό GreekComics!!! Όχι 12 αλλά 112 χρόνια του εύχομαι... Όταν πλέον θα εισερχόμαστε εικονικά στο τρισδιάστατο περιβάλλον του φόρουμ και θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις γνώσεις-ψηφιακές αναμνήσεις κάθε παλιού μέλους μέσω ολογράμματος (βλ. γονείς Σούπερμαν στο Φρούριο της Μοναξιάς)
 9. Έφτασε σήμερα στα χέρια μου το νέο εκδοτικό εγχείρημα της εκδοτικής και πραγματικά αγάπησα αυτά τα graphic novels... Αναβάθμιση αιώνων από τη έκδοση Ζαγκόρ - Μιστερ Νο που είχαμε στα περίπτερα. Ομολογώ ότι είχε αρχίσει να με κουράζει λίγο το παλιό φορμάτ... Γυαλιστερό χαρτί, μεγαλύτερο μέγεθος και ολόκληρες ιστορίες είναι όπως ακριβώς θα ήθελα αυτές τις εκδόσεις! Πραγματικά αν δεν βρουν τη θέση τους στη αγορά αυτοί οι τόμοι πιστεύω πρέπει να εγκαταλειφθεί για τα καλά η ιδέα κυκλοφορίας ιταλικών ηρώων στην Ελλάδα. Μην είμαι αρνητικός όμως. Εύχομαι να μακροημερεύσουν και οι τέσσερις ήρωες - και γιατί όχι- και περισσότεροι Βρίσκω πολύ καλή και την τιμή, μιας και η διάθεση τους θα κρατά για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά. Τα πήρα όλα εκτός του Τεξ λόγω της λιγοστής συμπάθειας μου στις ιστορίες του. Πιστεύετε ότι πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία; Στο μηνιαίο Ζαγκόρ/Μιστερ Νο, καμία από τις ιστορίες του δεν με άγγιξε ιδιαίτερα. Πολύ μπαμ-μπουμ και από βάθος τίποτα. Έφταιγε και το μικρό μέγεθος βέβαια.
 10. Ακόμα κι αν κάποια στιγμή λόγω ηλικίας η ερμηνεία του ως Gandalf δεν είναι ίδια όπως τη γνωρίσαμε, πραγματικά δε θα ήθελα να δω άλλον ηθοποιό σε αυτόν τον ρόλο. Και μετά θάνατον βέβαια δεν θα χαρώ με τον αντικαταστάτη του ή γενικά με τον επόμενο νέο ηθοποιό στο ρόλο αυτό (Κάτι που σίγουρα θα δούμε στα επόμενα 5-15-25 χρόνια). Συνήθως δεν είμαι φίλος αυτής της απόλυτης λογικής αλλά Ian McKellen και Gandalf πάνε μαζί.
 11. Ψήφισα Lucifer και Agents of SHIELD και όπως ειπώθηκε παραπάνω αυτό δείχνει πολλά για το επίπεδο των κομικσοσειρών φέτος. Το τηλεοπτικό DCEU, με χαρακτήρες που τόσο λατρεύω, έχει μια αίσθηση προτηγανισμένης πατάτας με κάθε σεζόν όλο και πιο αδιάφορη. Το Netflix είχε δύο "ήττες" φέτος με το Iron FIst και το Defenders. Σε καμία περίπτωση κακές σειρές αλλά όχι αυτό που αναμένονταν. Θέλω να δω Preacher και The Tick(που δεν είχα ιδέα για την υπαρξή του!) οπότε δεν τα περιλαμβάνω στη λίστα απογοήτευσης.
 12. Ζαγκόρ #7 164 σελιδες {Ζαγκόρ-Μιστερ Νο-Τεξ} είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός
 13. Απο οσα εχω διαβάσει, ακούσει και ψάξει το τελωνειο πλεον ελεγχει το μεγαλυτερο μερος των πακετων απο ΚΙΝΑ. Θεωρητικά οτιδηποτε απο εξωτερικο πλεον ελεγχεται πιο εξωνυχιστικα αλλά οταν πλακωνει πολυ δουλειά ενα μερος το περνανε χωρις ελεγχο λόγω πίεσης χρόνου. Εκεί που σίγουρα το πρόβλημα ειναι μεγάλο ειναι στις ηλεκτρικές συσκευές απο Ασία οπως κινητά, ταμπλετ κτλ. γιατί οι αγορές αυξηθηκαν κατα πολυ τα τελευταία χρόνια. Μόνη λυση είναι κάποια πιο ακριβή μεταφορά που ΙΣΩΣ γλιτώσει τον έλεγχο. Άρα σε βιβλία και άλλα είδη όπως μουσική ή ρούχα δεν πιστεύω οτι ο έλεγχος εχει αυξηθει δραματικά. Όμως καθοριστικό παράγοντα παίζει η τύχη. Αμα είσαι τυχερός υπάρχει η περίπτωση να τη σκαπουλαρεις ακομα και με κινητο με απλά free μεταφορικά. Αν είσαι άτυχος μπορεί να έχεις πληρωσει priority mail, να έχεις πάρει ένα βιβλιο κι ομως να σε πιάσει τελωνείο. Πάντα υπήρχαν αυτά σενάρια αλλά τελευταία έχουν αυξηθεί πολύ τα περιστατικά.
 14. Σε αντίθεση με τον συμφορουμίτη konni δεν κατάφερα να βρω τόσα αρνητικά Αυτό βέβαια είναι στην κρίση του καθενός μας...{υπερανάπτυξη} Το περιοδικό κυμαίνεται πολύ στο στυλ των προκατόχων του στη δομή. Σε ένα top3 ιστοριών θα έβαζα και τις μεγαλύτερες δηλαδή: 1. Παραλογή 2. Γυμνά οστά (θέλω και τη συνέχεια) 3. Ντετέκτιβ Φιλ Πωτ Το εξώφυλλο και ο Φιλ Πωτ πιστεύω επιλέχθηκαν στο πρώτο τεύχος για να δείξουν τη σύνδεση με το 9 και το παρελθόν... Έξυπνο και δείχνει και πολλά για τις βλέψεις των συντελεστών. Τα άρθρα και το διήγημα ητάν ωραίες προσθήκες. Δυστυχώς, οι μικρές κόμικ ιστορίες -όπως συμβαίνει συνήθως- έχαναν είτε από σχέδιο είτε από πλοκή με κάποιες εξαιρέσεις. Σχεδόν με όλες τις εικονογραφήσεις έμεινα ικανοποιημένος ειδικά σε αυτό το μέγεθος σελίδας. Είναι περιοδικό ποικίλης ύλης. Ποτέ δε θα αγγίξει τελειότητα αλλά έχει πολλές προοπτικές βελτίωσης ακόμα. Αναμένουμε τη συνέχεια Δεκέμβρη τώρα...
 15. Η ολοκληρωμένη ανάγνωση της σειράς μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είμαι γενικά φαν του Frank Miller παρά το κράξιμο. Από ότι φαίνεται του έκανε καλό η πάρεα με Azarello και Kubert. Είχαμε villain της προκοπής, γρήγορη πλοκή, καλό σχέδιο και πολλές σταγόνες νοσταλγίας και θαυμασμού πάνω στο Μιλλερικό σύμπαν της DC. Αν το ιεραρχούσα μέσα στην τριλογία θα το θεωρούσα μάλλον καλύτερο από τα άλλα δύο σε όλους τους τομείς (αν και σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με την πρωτοπορία του πρώτου). Και κάποια σχόλια για την πλοκή: Διάβασα ότι ίσως πάμε και για 4ο μέρος. Όπως έμεινε η ιστορία την σηκώνει μια συνέχεια αλλά θέλει προσοχή και σίγουρα εξίσου καλούς συντελεστές με αυτόν τον τόμο... Υ.Γ. Από την Ανούμπις ήθελα τα βασικά εξώφυλλα και όχι άσχετα με το εξώφυλλο μόνο και μόνο για να τραβάνε το μάτι στο περίπτερο... Τέλος πάντων μπράβο που την ολοκλήρωσε κιόλας τόσο κοντά με τις αμερικάνικες ημερομηνίες. Χρωστάμε πολλά στο Anubis Box για όλα όσα βλέπουμε στο περίπτερο τελευταία...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.