Jump to content

Tightwad

Veterans
 • Content Count

  4,887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14
 • Points

  1,707 [ Donate ]

Tightwad last won the day on July 17 2018

Tightwad had the most liked content!

Community Reputation

33,205 Popular

7 Followers

About Tightwad

 • Rank
  Προασπιστής του Ναντορπισμού
 • Birthday December 19

Contact Methods

 • Skype
  RIP Rantanplan

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Βάσβαρ, Ανατολική Κομητεία, Μπηρλανδία
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

19,745 profile views
 1. Ανάμεσα σε δυο σειρές σου θα έχουν παίξει και άλλοι παίκτες, απλά μπορείς να ξαναπαίξεις όταν σου απαντήσω με το αποτέλεσμα της κίνησης σου, όχι αφού έχουν παίξει οι 3+ αντίπαλοι σου. Σίγουρα χάνεται ένα κομμάτι της αλληλεπίδρασης. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να υπάρχουν κάποιου είδους συμμαχίες και άμεσες συγκρούσεις για να συντηρηθεί αυτή η 'αντιπαλότητα'. Χμμ. Επίσης ακόμα δεν έχω εξακριβώσει το πώς θα αλληλεπιδράς με τον χώρο (ουσιαστικά ρίχνεις ζάρια για να σου τύχει μια κάρτα, όχι να προχωρήσεις 3-4 τετράγωνα..), άρα ίσως η λύση να βρίσκεται εκεί. Εννοείται όπως πάντα είμαι ανοιχτός σε ιδέες.
 2. Θα μπορούσαμε να έχουμε επιθετικές/συνεργατικές κάρτες, αλλά θέλει λίγο σκέψη σαν concept. Το σημαντικό είναι ότι οι κάρτες θα είναι αυτό που καθορίζει την ροή του παιχνιδιού, και ότι δεν θα περιμένεις τον άλλο παίκτη να τελειώσει την σειρά του.
 3. Η ιδέα είναι η εξής: Φήμες κυκλοφορούν πώς σε ένα αραιοκατοικημένο νησί της Μεσογείου βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία ενός αρχαίου πολιτισμού-- και πιθανώς ο θησαυρός τους. Είτε είσαι αρχαιολόγος ή αρχαιοκάπηλος διαισθάνεσαι ότι εδώ θα διαδραματιστεί η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου. Πώς θα λειτουργήσει; Το παιχνίδι θα έχει 6 φάσεις: Ι) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΙΙ) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - ΜΕΡΟΣ Α' ΙΙΙ) ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ Α' ΙV) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - ΜΕΡΟΣ Β' V) ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ Β' VI) ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ - ΕΠΙΛΟΓΟΣ Ξεκινάς το παιχνίδι με ένα χρηματικό ποσό. Αν και θα έχεις κάποιες ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι για να το αυξήσεις ελάχιστα, ο παίκτης θα πρέπει να μανατζάρει αυτό το περιορισμένο ποσό από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού. Στην ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, οπού θα αναλωθεί η πλειοψηφία του ποσού, ο παίκτης θα μπορεί να αγοράσει κάρτες 2 ειδών. Τους ΠΟΡΟΥΣ και τις ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Οι ΠΟΡΟΙ είναι τα πιο πολύτιμα σου εργαλεία σε αυτή την αποστολή. Θέλεις να επενδύσεις σε ένα ακαδημαικό που είναι ειδικός στα Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαικά για να αυξήσεις την τεχνογνωσία της ομάδας σου; Να εξοπλίσεις την ομάδα σου με ντελούξ τέντες για να συντηρήσεις την υγεία τους ή κράνη για να τους προστατεύσεις από κατολισθήσεις; Αυτό θα το κάνεις αγοράζοντας τις αντίστοιχες κάρτες. Οι ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ είναι αναλώσιμα είδη όπως φαγητό, σχοινί ή πυρομαχικά την αξία των οποίων αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν σου τελειώσουν (οπότε και βάλλονται οι ΠΟΡΟΙ σου). Στους 2 ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥΣ, θα μπορείς να αγοράσεις σχεδόν αποκλειστικά μόνο ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Στο κομμάτι της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ρίχνεις τα ζάρια και πέφτες σε ένα προκαθορισμένο σενάριο, το οποίο θα σου ζητήσει να κάνεις κάποιες επιλογές αλλά και να επενδύσεις κάποιους πόρους. Στα καλύτερα σενάρια θα αποκτήσεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ που θα σε βοηθήσουν στο τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού. Στα χειρότερα σενάρια πιθανόν να χάσεις κάποιον από τους ΠΟΡΟΥΣ ή τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ σου. Μπορεί η αποστολή σου να βρει ένα πρόωρο τέλος εδώ. Το καλό με αυτό το σύστημα είναι ότι μπορείς να παίζεις με τον δικό σου ρυθμό, με βάση τους ΠΟΡΟΥΣ που σου έχουν μείνει, και όχι να περιμένεις τους άλλους παίκτες. Στο ΑΝΑΚΤΟΡΟ, οι παίκτες με τα περισσότερα ΣΤΟΙΧΕΙΑ θα έχουν το προβάδισμα. Όποιος φτάσει πρώτος στον θησαυρό, κερδίζει το παιχνίδι. --- Αυτό προφανώς είναι μόνο πιο γενική ιδέα. Αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μπορούμε να το ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβρη.
 4. Έχω το κακό συνήθειο να διαβάζω τις απαντήσεις πριν από τα quote και μέχρι αυτό το σημείο νόμιζα ότι μιλούσες για το budget των ιταλικών παραγωγών...
 5. Πολύ ενδιαφέρον! Για κάποιο λόγο μου είχε σχηματιστεί η ιδέα ότι δεν υπήρχαν punch cards μέχρι τον Β' ΠΠ και η χρήση τους αφορούσε μόνο ογκώδεις πρώτο-υπολογιστές. Φαίνεται ότι είχαν πρωτοχρησιμοποιηθεί σε αργαλειούς (!) τον 18ο αι (!!). -- Εγώ σήμερα ανακάλυψα τις "Ειδήσεις διά τα ανατολικά μέρη" μια αυστριακή εφημερίδα γραμμένη στα Ελληνικά που είχε πολύ σύντομη κυκλοφορία (Ιούλ - Δεκ 1811). Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα τεύχη της εδώ. Δεν πρόλαβα να την μελετήσω ενδελεχώς αλλά λόγω της εποχής έχει αρκετά ενδιαφέρον περιεχόμενο ('κερσάρικα' Γαλλικά πλοία που επιτίθενται σε Βρεττανικά, 'καισσαροβασιλικές*' πατέντες του αρχιδεκάτου της Αυστρίας, κτλ). * = aka της kaiserlich und königlich/'αυτοκρατορικής και βασιλικής' μοναρχίας των Αψβούργων. Το γερμανικό "Kaiser" προέρχεται από τους ρωμαίους καίσαρες εξ ου και η μετάφραση. Η μετάφραση των διαφόρων χωρών στα Ελληνικά έχει αρκετή πλάκα: Άεςρια Φράντζα Σβεκία (εδώ κόλλησα αρκετή ώρα, νόμιζα ότι ήταν ένα γερμανικό κρατίδιο. Τελικά είναι η Σουηδία). Τερκία Ογγαρία (στο βασίλειο της οποίας άνηκε η πρωτεύουσα της σημερινής Σλοβακίας Μπρατισλάβα, τότε Πρέσμπουργκ (και για την εφημερίδα Ιςρόπολις ή Πρεσμπέργκ) Χελβετία Βασίλειον Νεαπόλεως Χολλάνδα Γένεα Σύρμιον Ταρταρία Ένα απόσπασμα: "Μολδαβία, Γιάσι (Ιάσιο) τη 18 Αυγούςου. Δώδεκα Ρεγεμέντια (συντάγματα) Κοζάκων, τα οποία κατάγονται από τα μέρη τε Δνιςερ (Δνείπερος) ποταμού, έλαβον προςαγήν δια να πηγαίνεν δια το ρούσσικον τράτευμα όπου ευρίσκεται εις τον Σέρεθ και απέρασαν σήμερον από την πόλιν μας - Ομοίως κ το 15'. Διβιζιόνι (μεραρχία) ύπο την οδηγίαν τε Γκενεράλλιαιτεναντ Μάρκαβ (!), καθώς κ τα 9. Διβιζιόνια υπό την εξεσίαν τε Γκενεράλ Γιάρμαλοβ, τα οποία εςρατοπέδευσαν εδώ, εκινησαν. Κατα δε τάς ειδήσεις οπέ έχομεν από την Σερβίαν φαίνεται ότι ο Γκενεράλης (!!) Ούρεκ..."
 6. Tightwad

  ;(

  Το τελευταίο όνειρο που είδε ο εμπύρετος Φρίντριχ Ντάκτσε, ενώ χαροπάλευε με πνευμονία. Θα κατέληγε λίγες ώρες αργότερα. (Βαϊμάρη, 1900) Ο Jean Luc Donàld εξηγεί τις βασικές αρχές του Prime Directive σε νέους αξιωματικούς του Στάρφλητ. (Stardate 43125.8). Αμερικάνος πεζοναύτης θερίζει μια ολάκερη ιαπωνική διμοιρία. Λίγες στιγμές αργότερα, τους ενημέρωσε ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται. (Μάχη του Γκουανταλκανάλ, 1942)
 7. "Σαν τα χιόνια!"

  "Με περιμένεις κάθε Χριστούγεννα και δεν έρχομαι ποτέ;"

 8. To πρώτο storyline του κόμικ τελείωσε επιτυχώς. Με το 8ο κεφάλαιο "A Season of Blades" ξεκινάει και η 2η περιπέτεια της παρέας. (Προσπάθησα) να μας προμοτάρω στο twitter της δημιουργού, btw. Με μεικτά αποτελέσματα : (το Google Translate δεν μας πάει)
 9. Συγχαρητήρια, Αλέξανδρε! Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλά Member of the Year-λίκια ακόμα!
 10. Μετά απο 15 σελίδες και 3,5 μήνες ολοκληρώθηκε και το δεύτερο Γνώθι Σ'Εχθρόν. Όπως πάντα, θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις, κριτικές και προτάσεις για βελτίωση. Προσωπικά θα έλεγα ότι το γεγονός ότι ο χαρακτήρας σου δεν χάνει αυτόματα από μια μάχη, αλλά συμμετέχει σε πολλές μάχες είναι θετική προσθήκη. Αλλά το αρνητικό ήταν οι πολλές καθυστερήσεις, τα υπερβολικά μεγάλα κείμενα, και για μένα το πιο σημαντικό: η έλλειψη παικτών σε σχέση με το πρώτο ΓσΕ! Οι κανόνες της Ναυμαχίας ήταν ενδιαφέρουσα παραλλαγή του πρώτου ΓσΕ, αλλά δεν θα ήμουν υπέρ ενός ακόμη τέτοιου παιχνιδιού. Ορίστε μερικές ιδέες που έχω για το ΓσΕ του 2019: Γνώθι Στυγνόν. Μια προσαρμογή του παιχνιδιού "Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο"/"Mafia" στο φόρουμ, όπως είχε προτείνει ο @Angel.tze. Οι περισσότεροι παίκτες είναι αθώοι πολίτες, αλλά κυκλοφορούν δυο (μυστικοί) εγκληματίες που προσπαθούν να τους ξεπαστρέψουν. Σε κάθε γύρο, οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ποιος πιστεύουν πως είναι ο μυστικός εγκληματίας. Υπάρχουν μερικοί ακόμα κανόνες που δίνουν γεύση στο παιχνίδι, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα. Γνώθι Σ'Εχθρόν με τους original κανόνες που παίρνει μέρος 10 χρόνια μετά το ΓσΕ 2. Επιστροφή στις ρίζες. Γνώθι Σ'Εχθρόν χωρίς κανόνες, με απλά κειμενάκια από τους παίκτες. Μέσα σε αυτά μπορούν να εξελίσσονται πόλεμοι, τεχνολογικές πρόοδοι, συμμαχίες, κτλ. Εγώ απλά γράφω μια περίληψη και συντηρώ τον χάρτη. Γνώθι Σ'Εχθρόν με κανόνες Risk. Ίσως το πιο πολύπλοκο και το πιο αμφίβολο, δεδομένου ότι ακόμα και η Ναυμαχία-μέσω-φόρουμ μας δυσκόλεψε αρκετά. Ειδικά με τις κάρτες του Risk κτλ, που μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικές δυσάρεστες εκπλήξεις έτσι ξαφνικά.
 11. ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΜΕΡΟΣ 2/2 Βερενίκη Ο Λόρδος Έθελροντ (τώρα Δούκας Έθελροντ) (@thor77), που είχε συνηθίσει να είναι άρχοντας ενός μικρού νησιού, έπρεπε τώρα να μάθει να διοικεί μια εκταπλάσια έκταση. Αν και στην θεωρία ήταν ο,τι είχε ονειρευτεί, και αν και η ανέγερση του 16ου αγάλματος που είχε αφιερώσει στον εαυτό του ήταν δελεαστική, σύντομα τα συνεχή άγχη που προκαλούσε η ανάγκη για αδιάκοπη ροή των βρωμύλικων μπαχαριών στην Ευρώπη ("τα μπαχάρια πρέπει να ρέουν!") άρχισαν να τον καταβάλλουν. Ενώ στην αρχή η ενασχόληση με την επέκταση των συλλογών του του προσέφερε κάποια ειρήνη, μετά από λίγους μήνες ένα όραμα (ή ίσως απλά ένα ιδιαίτερα ζωηρό όνειρο) τον έπεισε να ακολουθήσει το κάλεσμα του πατέρα του, έστω και για λίγο. Έτσι, σαν τον μεγάλο θαλασσοπόρο, τον Θεοδώριχο τον Ρηχό, ο Έθελροντ επέλεξε μια σειρά από μέρη που ήθελε να επισκεφτεί, και σάλπαρε μακριά από την Βερενίκη για πρώτη του φορά. Άνω Βόλτα Ο Πρίγκηπας ( @tik/@thor77) βρήκε τον εαυτό του πολιτικά και σωματικά αποδυναμωμένο. Είχε καταφέρει να επαναφέρει το μεγαλύτερο μέρος της Κατσαβραχίας υπό τον έλεγχο της αυτοκράτειρας, αλλά αυτός ο έλεγχος ήταν ακόμα πιο έμμεσος, έχοντας δώσει την μερίδα του λέοντος του αρχιπελάγους στους υποτελείς του. Ενώ τα πόδια του ανάρρωναν και με την (αρκετά αληθοφανή και σχεδόν ειλικρινή) δικαιολογία ότι ένας κυβερνήτης δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να κρατήσει όλο το αρχιπέλαγος από την Ναντορπία, αποφάσισε να ανακοινώσει (όχι να αιτηθεί) την ίδρυση του Ιαμβικού Πριγκηπάτου στην αυτοκράτειρα, δια αλληλογραφίας. To Πριγκηπάτο, υποτελές στην Αυτοκρατορία του Λουξεμβούργου, αποτελούνταν με την σειρά του από : την Μέγα Πόλη της Ναντορπίας, τα Εδάφη του Στέμματος (την Άνω και την Κάτω Βόλτα), το Δουκάτο των Δυτικών Νήσων, την κομητεία της Σπινακόρτας και τα Δουκάτα του Κουβά και της Βερενίκης (με το νησί της Βερενίκης να είναι διοικητικά αυτόνομο και να μην φορολογείται) που έλεγχαν οι υποτελείς του. Πρώτος δούκας των Δυτικών Νήσων έγινε ο Λοχαγός Ανώνυμος. Η έλλειψη λουξεμβουργικής αριστοκρατίας στο αρχιπέλαγος, που προκλήθηκε εν μέρει από τον χαμό του επιτελείου του, έκανε τα πράγματα δύσκολα για τον Πρίγκηπα, που πλέον δεν είχε συμβούλους. Αναγκάστηκε να δώσει τίτλους σε μέλη της φρουράς του, που ήδη αποτελούνταν εν μέρει από ευγενείς, όταν ακόμα και οι ιστορικοί του, Τιγκβάδιος και φον Μαθουσάλεν αρνήθηκαν θέσεις στην γραφειοκρατία του. Επέστρεψαν στο Λουξεμβούργο με το πρώτο πλοίο, μαζί με το επίμαχο γράμμα που ανακοίνωνε την ίδρυση του πριγκηπάτου. Λίγους μήνες αργότερα, άρχισαν να προσέρχονται οι πρώτοι λουξεμβούργοι ευγενείς, προς αναζήτηση τίτλων και θέσεων στο νέο διοικητικό τερατούργημα του Πρίγκηπα. Το Πριγκηπάτο έγινε συνυφασμένο στην ηπειρωτική συνείδηση ως ένα μέρος οπού μπορούν να παν τυχοδιώκτες και αναζητητές της περιπέτειας και να συναντήσουν την μοίρα τους. Σε αυτό βοήθησαν οι γλαφυρές (αν και όχι πάντα ρεαλιστικές) περιγραφές μαχών, φλεγόμενων πλοίων και πειρατικών ορμίσκων που επέστρεψαν στην Ευρώπη μαζί με τους ιστορικούς της εκστρατείας. Κουβάς Για μια εβδομάδα, η τύχη του T' eek (@tik) έμεινε μετέωρη (σαν το νοητό τσεκούρι του εκτελεστή πάνω απ'το σβέρκο του), καθώς έμεινε φυλακισμένος σε ένα πρόχειρο κελί στις κατακόμβες, λίγο πολύ σαν τον Gaerm, πριν πάρει εξουσία. Τελικά, μια τελευταία διαπραγμάτευση με έναν αντιπρόσωπο του Πρίγκηπα επιβεβαίωσε τα εξής εγγράφως: την υποταγή του (νεοσυσταθέντος) Δουκάτου του Κουβά υπό το Πριγκηπάτο, την απαγόρευση κυκλοφορίας του T' eek έξω από τον Κουβά, την μόνιμη διάλυση κάθε κουβάδικου ναυτικού ή στρατιωτικού σχηματισμού πέρα από μια μικρή προσωπική φρουρά, και τέλος, την παραχώρηση της πρωτεύουσας της Κατσαβραχίας, την Ναντορπία. Σίγουρα οι πιθανότητες για ανοδική πορεία από εδώ και πέρα ήταν αρκετά περιορισμένες, αλλά τώρα έλεγχε το εν τρίτο του αρχιπελάγους. Δεν είναι και τόσο άσχημα για έναν άνακτα μιας μόνο πόλης στην Μεσοποποταμία (αν και πιθανότατα δεν θα μπορούσε να την ξαναδεί σε αυτή την ζωή) που για αρκετό καιρό ήταν φυλακισμένος τριών διαφορετικών αρχόντων. Οι άνδρες του ήταν λιγότερο τυχεροί. Έμειναν φυλακισμένοι στο Κολοσσαίο (για λόγους χωρητικότητας, όχι άρτου και θεάματος) για αρκετούς μήνες πριν αποφυλακιστούν. Οι κακές συνθήκες υγιεινής και η έκθεση σε νέες ασθένειες που οι Λουξεμβούργοι είχαν φέρει από την Ευρώπη είχε τραγικό αποτέλεσμα. Το πλήθος Κουβάδων που επέστρεψε στην πατρίδα του ήταν αποδεκατισμένο. O T' eek ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για τον Κουβά μαζί με τα απομεινάρια του στρατού του, αλλά όχι του στόλου του, που τώρα είχε περάσει στην δούλεψη της αυτοκρατορικής αρμάδας. Επιβιβάστηκαν στο βρετανικό εμπορικό πλοίο "The Interpid". Οι Κουβάδες αντάλλαξαν πολεμικές ιστορίες με τους Βρετανούς, οι οποίοι διηγήθηκαν ιστορίες για θεριά και για στοιχειωμένα πλοία που ψάχνουν τις επτά θάλασσες για νέα πληρώματα. (Σημείωση: Δεν ξέρω αν θα σπάσεις την Κατσαβραχία σε κομητείες ανα πόλη (πχ. Τικτικτάκα) ή ανα περιοχή (πχ. Μεσοποποταμία), αλλά είναι δική σου επιλογή αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο ή κάτι τελείως διαφορετικό. ) Ναντορπία Πέρασαν μήνες μέχρι να επανέλθουν οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής στην επαρχιακή πρωτεύουσα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο πόλεμος είχε αλλάξει τα πράγματα για πάντα. Ο πρώην αστυνόμος Γκράιμς, που είχε αποτύχει (ή μάλλον δεν είχε προσπαθήσει) να πάρει το μέρος ενός από τους δύο στρατούς που εισέβαλαν στην πόλη του, έγινε ο πρώτος της δήμαρχος. Ένας κοινός αστικός μύθος λέει ότι ο πρίγκηπας προκήρυξε εκλογές πολύ νωρίς, πριν η πόλη απερημωθεί και αρχίσει να ξαναγεμίζει με πρώην πρόσφυγες, με αποτέλεσμα το εκλογικό σώμα να αποτελείται από την φρουρά της πόλης. Αν και χωρίς τους ιστορικούς της εκστρατείας παρόντες δεν υπάρχουν (έστω και ανακριβή) ιστορικά δεδομένα, αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Αυτοί που καθόριζαν τον νέο δήμαρχο ήταν οι (προεστοί) Εκλέκτορες, και όχι ο μέσος Ναντορπέζος. Και άλλωστε, ο πρώτος δήμαρχος ήταν πιθανότατα διορισμένος απευθείας από τον Πρίγκηπα. Άρα αντί για εκλογική γκάφα, μάλλον πρόκειται για μια περίπτωση απόλυσης δια προαγωγής. Είναι άγνωστο γιατί ο Πρίγκηπας δεν φυλάκισε τον Γκράιμς. Ίσως επειδή δεν ήθελε μια ακόμη σύρραξη με την Φρουρά, ίσως επειδή ο αστυνόμος είχε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για πολλά μέλη της ναντορπικής αριστοκρατίας, ίσως είχε αποδεχτεί ότι ακόμα και αν η φρουρά προσπαθούσε να πάρει μέρος στον πόλεμο, η συνεισφορά τους θα ήταν μηδαμινή, και η θυσία τους άσκοπη. Αν και η πόλη συνέχισε να φορολογείται αδρά, και αξιωματικοί της πριγκηπικής φρουράς ανέλαβαν την νέα ηγεσία της φρουράς και της νέας πολιτοφυλακής, ο Πρίγκηπας επέλεξε να διοικεί το Ιαμβικό από τα ανάκτορα στην Άνω Βόλτα. Η Ναντορπία δεν έγινε "ελεύθερη πόλη", αλλά η αποκεντροποιημένη διοίκηση του πριγκηπάτου είχε λίγο-πολύ το ίδιο αποτέλεσμα. Με νέους επισκέπτες να συρρέουν στην πόλη για εργασία από κάθε γωνία του αρχιπελάγους που έφεραν μαζί τους την γλώσσα και την κουλτούρα της πατρίδας τους, η Ναντορπία άρχισε να εξελίσσεται σε μια πραγματική μητρόπολη. *** ΤΕΛΟΣ ***
 12. Περίμενα να γράψω έναν αρκετά μικρό επίλογο, 1-2 παραγράφους, αλλά τελικά αποφάσισα να αφιερώσω τον χώρο που αρμόζει σε όλους τους (επιζώντες) χαρακτήρες των δύο ΓσΕ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΜΕΡΟΣ 1/2 Μεσοποποταμία και Σεργουντφορντγουεσσεξντέηλσαϊρ Δύο γνωστά ονόματα/επιζώντες του εμφυλίου, οι άρχοντες Dh' Arehl ( @Darrell ) και Άγγελος ΤΖ' ( @Angel.tze), της Μεσοποποταμικής Μασσαμπουκαλίας και της Σεργουντφορντγουεσσεξντεηλσαϊρινής Τζερεφονδολανδίας αντίστοιχα - που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν και να συντηρήσουν κάποιο, έστω και λίγο βαθμό εξουσίας, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να παίξουν τα χαρτιά τους κατά την διάρκεια της δεύτερης αιματοχυσίας, ξαναήρθαν στο προσκήνιο αφότου μια σχετική τάξη είχε επανέρθει στην Κατσαβραχία. Καλά ίσως όχι το προπροσκήνιο, αλλά έστω τον χώρο που καταλαμβάνουν οι κομπάρσοι που υποδύονται δέντρα ή άλλα άψυχα αντικείμενα σε ένα θεατρικό. Ο Dh' Arehl πήρε τον έλεγχο της Κουβάδικης Μεσοποποταμίας ενώ ο Άγγελος τον αντίστοιχο του Σεργουντφορντγουεσσεξντέηλσαϊρ. Είναι άγνωστο αν o Τ' eek τους έβαλε σε αυτούς τους ρόλους, ή αν απλά αποδέχτηκε σιγανά ότι δεν είχε την δύναμη να τους απορρίψει. Τους επόμενους μήνες τα πράγματα συνέχισαν ειρηνικά, αν και είναι αμφίβολο αν οι δύο άρχοντες πλήρωναν τον πλήρη τους φόρο στον T' eek. Άνω Κατσαβραχία Οι Κατσαβραχιώτες τείνουν να τιμούν τους νεκρούς τους με μια ουράνια ταφή. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι η σορός τους εναποτίθεται σε μια από τις ψηλές βουνοπλαγίες της Κατσαβραχίας ώστε να αποσυντεθεί με την βοήθεια των στοιχείων και των αρπακτικών πουλιών. Ενώ σε πολλές κουλτούρες το να παρατήσεις ένα σώμα στα αρπακτικά είναι προσβολή ιδανική για τα πτώματα προδοτών, στην Γαϊδουροφωλιά ήταν μέρος της ιεροτελεστίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους (τουλάχιστον αυτή που θυμόταν από προφορική παράδοση οι σκάλντ), ένα ελάφι, προσφορά που προέκυψε από ένα κυνήγι που είχε οργανωθεί προς τιμήν του νεκρού, πήρε την μορφή κενοταφίου του Gaerm (@germanicus). Ο νέος φύλαρχος που πήρε την θέση του είχε κερδίσει τον πρώτο πόλεμο για τον Gaerm, και για άλλη μια φορά αναγκαζόταν να πάρει την θέση του. Ο συνεχής ανταρτοπόλεμος που επικρατεί στα βουνά της Άνω Κατσαβραχίας επαναδιευθύνθηκε κατά των Λουξεμβούργων, οι οποίοι γνώριζαν ότι δεν θα κατάφερναν κάποια στρατιωτική νίκη στα βράχια. Προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τα πλοία τους για να αποκλείσουν την περιοχή. Μια νέα πειρατική εποχή ξεκίνησε με την άνοδο των Κατσαβραχιωτών λαθρεμπόρων... Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις σκορβούτου στην ξηρά. Οι τιμές για τα (πολυβιταμινούχα!) εντόσθια ζώων αυξήθηκαν δραματικά, και η συχνή τους κατανάλωση έγινε status symbol των προεστών. Λάου Λάου Η υπόσχεση του Ραψωδού Πασά ( @Θρηνωδός ) στον ετοιμοθάνατο αδερφό του δεν εκπληρώθηκε όταν και αυτός πέθανε με την σειρά του, μόλις έναν χρόνο αργότερα. Οι πιο ηλικιωμένοι Βρωμύλοι ακόμα μιλούν για έναν διάδοχο που θα έρθει και θα τους δώσει ελευθερία, καθώς πίνουν το τσάι με δυόσμο. Αν και αυτές οι ιστορίες μπορούν να απορριφθούν ως ανοησίες που μουρμουράνε γεροξεκούτηδες, η αλήθεια είναι ότι μετά τον πόλεμο, ο κλειστός φίλος του Ραψωδού, Αμπντουλάχ Τρουπάκ και η έγκυος γυναίκα του, Νοελάνι, δεν βρέθηκαν ποτέ από τις αυτοκρατορικές αρχές. Κανελοριζόγαλο Ο θρυλικός θησαυρός του Γλυκογένη (@GeoTrou)συνέχισε να στερεί ζωές. Οι τυχοδιώκτες που ξεκίνησαν τις δικές τους επιδρομές στο κενό που άφησε η κατάρρευση της πειρατικής του αυτοκρατορίας και η απασχόληση του αυτοκρατορικού ναυτικού στα ανοιχτά της Γαιδουροφωλιάς πολεμούσαν ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν τον θησαυρό. Όχι μόνο λόγω της χρηματικής του αξίας, αλλά και λόγω της συμβολικής αξίας που θα είχε -- Ποιος θα ήταν αρκετά αντάξιος για να είναι ο νέος Γλυκογένης; Τελικά, ένα πλοίο στελεχωμένο εν μέρει από ένα συνονθύλευμα ναυτών από διάφορα πληρώματα του Γλυκογένη που είχαν μείνει ουσιαστικά άστεγοι από τον θάνατο του, αποκρυπτογράφησαν τα στοιχεία που είχε αφήσει πίσω. Συνδυάζοντας έναν αστρονομικό χάρτη μαζί με έναν γαστρονομικό άτλα, εντόπισαν που ακριβώς έπρεπε να σκάψουν. Μετά από πολύ κόπο και γενναιόδωρη χορήγηση κανταλουπιανής δυναμίτιδας, βρήκαν αυτό που έψαχναν. Αναγνωρίζοντας ότι τα αμύθητα πλούτη που ξέθαψαν θα τους στοχοποιούσαν, σε μια περίεργη στιγμή τέλειας ομοφωνίας, οι πειρατές αποφάσισαν να πλεύσουν μακριά από το Ιαμβικό Αρχιπέλαγος πριν διαιρέσουν τα λάφυρα τους και πάρει ο καθένας τον δρόμο του.
 13. Ο επίλογος θα είναι βασικά αυτό που ήταν αναμενόμενο από την αρχή. Ο Πρίγκηπας είναι πολιτικά αποδυναμωμένος και επιλέγει να μην γυρίσει στην Ευρώπη, τα εδαφικά αποκτήματα μένουν έτσι όπως είναι, απλά ο Έθελροντ γίνεται πιο αυτόνομος απ'τον Κουβά (με το νησί της Βερενίκης να γίνεται σχεδόν τελείως ανεξάρτητο), και οι Κατσαβραχιώτες μένουν απομονωμένοι αλλά τελείως ανεξάρτητοι για την ώρα. Το μόνο που ίσως αλλάξει είναι ότι η Ναντορπία θα γίνει "Ελεύθερη Πόλη" όπως είχες προτείνει. Τώρα για την μοίρα του T' eek δεν ξέρω ακριβώς τι θα γίνει. Ίσως εξοριστεί για λίγα χρόνια και έπειτα ξαναγυρνάει και καταλαμβάνει τον Κουβά, χωρίς εχθροπραξίες με τον Πρίγκηπα όμως. Γι'αυτό περιμένω τα πόστ σας μήπως έχετε κάποιες ιδέες για το πως θα εξελιχθούν οι χαρακτήρες σας. EDIT: Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο, θα μετονόμαζα τον Λόφο Μουλαροσφάχτη σε Λοφίσκο Λυκίσκο btw. :p
 14. ΜΕΡΟΣ Γ' Από την ολοένα και πιο σχετική ασφάλεια του στρατώνα του, ο Αστυνόμος Γκράιμς, που από εκπληκτική σύμπτωση είχε καταφέρει να επιβιώσει στην ίδια θέση ενώ η κυριαρχία του νησιού είχε αλλάξει τρείς φορές, παρακολουθούσε τον χαμό που γινόταν έξω. Εδώ και αρκετή ώρα, μια μικρή θάλασσα Κουβάδων είχε αρχίσει να συρρέει, καθώς οι στρατιώτες τους διάβαιναν την ανηφόρα που οδηγούσε στον Λόφο, στην Ακρόπολη… και στην φρουρά του. Κοίταξε δεξιά και αριστερά και είδε τα απομεινάρια των ανδρών του, όσους δεν το είχαν σκάσει μάζι με τους περισσότερους πολίτες. Θα έκανε το ίδιο, αλλά φανταζόταν ότι αν ξαφνικά όλα τα πολύτιμα αντικείμενα στην πόλη εξαφανιζόταν, οι εργασιακές του προοπτικές θα μειωνόταν δραματικά. Μετά σκέφτηκε το πλιάτσικο που θα ακολουθούσε την μάχη και απόρησε με τον εαυτό του. Ο θόρυβος από σφυριά διέκοψε τις σκέψεις του. Φαίνεται ότι μερικοί από τους άνδρες του ακόμη αμπάρωναν τα παράθυρα. Στην πραγματικότητα, τα γεγονότα των τελευταίων μηνών είχαν έρθει όλα τόσο μαζικά που αισθανόταν σαν να έσβηνε την μια φωτιά μετά την άλλη (κάποιες φορές μεταφορικά). Όταν οι ιστορικοί, όπως ο φον Μαθουσάλεν και ο Τιγκβάδιος, γράφουν για χαζούς στρατηγούς που καταλήγουν παγιδευμένοι σαν τα ποντίκια στους ίδιους τους στρατώνες τους περικυκλωμένοι από εκνευρισμένους ιθαγενείς, δεν αναλογίζονται ότι ίσως αυτοί οι ιδιαίτερα χαζοί στρατηγοί απλά δεν είχαν χρόνο για να σκεφτούν. Οι Κουβάδες μετακινήθηκαν για να αφήσουν μια φανταχτερά ντυμένη φιγούρα να περάσει. Μια φιγούρα που ο Γκράιμς αναγνώρισε από την περίοδο των διαπραγματεύσεων και από τις εποχή που ήταν ακόμη άνακτας της Τικτικτάκας και ερχόταν στην πρωτεύουσα για να εκφράσει τα σέβη του στον κυβερνήτη. Ήταν ο T’ eek! «Άνδρες της φρουράς» ξεκίνησε, με βασιλοπρεπή τόνο. «Δεν έχουμε κάποιο καυγά μαζί σας. Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θέλουν να πολεμήσ—" «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΜΕ!» απάντησαν οι φωνές μέσα από τον στρατώνα. «Ε;». Ο σαστιμένος T’ eek περίμενε υπολόγιζε πως ο γλαφυρός του λόγος θα κρατούσε αρκετά ακόμη. «Ναι!» συναίνεσε ο αστυνόμος. «Θα συνθηκολογήσουμε!». «Άνευ όρων, αστυνόμε, πες του ότι θέλουμε να συνθηκο-λο-γλο-ποτήσουμε ανευ όρων!» «Να πάρει η ευχή, υπαστυνόμε! Δεν μπορούμε να συνθηκολογήσουμε χωρίς συνθήκες! Είναι ετυμολογικά αδύνατο!» Ο T’ eek ξαναβρήκε την ψυχραιμία του. «Θαυμάζω πολύ την δειλία σας, παιδιά.» Έξυσε το πηγούνι του. «Θυμάμαι όταν έκανα την πρώτη μου παράδοση μετά από την Μάχη του Ποταμού Τζβάι. Και μετά έτρωγα και έπινα πολύ καλά, μέχρι που εκείνος ο άθλιος αγροίκος -ζωή σε λόγου μας- με έκλεισε σε ένα κλουβί, και μετά δεν έτρωγα ούτε έπινα ιδιαίτερα καλ—« «Βασιλιά! Άλογα!» «Ναι, με φυλάκισαν τελείως άλογα, σε ευχαριστώ για την υποστήριξη Μουτράστα, αγόρι μου. Α-ααα. Άλογα.» Όταν το βρωμύλικο ιππικό είχε επιταχύνει τον καλπασμό του για να επελάσει κατά των Κουβάδων, περίμενε να αντιμετωπίσει ανοργάνωτους βάρβαρους. Σίγουρα δεν περίμενε να παραταχθούν σε τετράγωνο και να στρέψουν τα δόρατα τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Ανιχνευτές έκοψαν ταχύτητα -με τα χίλια ζόρια, γιατί ακόμα και αν έχεις τόσο καλή σχέση με τα άλογα σου όσο οι Βρωμύλοι πάντα είναι επίμονα ζώα που μόλις ξεκινήσουν, σπάνια σταματάνε. Το αντίστροφο με τα συγγενικά τους μουλάρια, δηλαδή- και άρχισαν να κόβουν κύκλους στον στενό χώρο ανάμεσα στις άκρες του λόφου και το βρωμύλικο τετράγωνο. Που και που, κάποιοι νεότεροι ιππείς έρχονταν πολύ κοντά στους Βρωμύλους και ριχνόντουσαν βίαια από την σέλα. Οι κληρωτοί στρατιώτες που τους ενίσχυσαν τα πήγαν κάπως καλύτερα, και φαίνεται να έχουν κάποια πρόοδο με τα δικά τους δόρατα. Οι μελλοντικοί ιστορικοί αφιέρωσαν πολλές σελίδες πάνω στο θέμα του ποιανής πλευράς τα δόρατα ήταν μακρύτερα. «Κορίτσια! Απάνω τους!» τσίριξε ο T’ eek. Η βασιλική φρουρά των Αμαζόνων που ο νέος βασιλιάς ανυπομονούσε να χρησιμοποιήσει από τότε που είχε γίνει βασιλιάς του Κουβά, ξεχύθηκαν από τα ανοίγματα στις κουβαδικές γραμμές και έσπειραν χάος. Η αριθμητική υπεροχή των Κουβάδων ήταν προφανής, και οι Λουξεμβούργοι οπισθοχώρησαν άτακτα. Ο T’ eek δεν χαιρόταν ιδιαίτερα όμως. Άρχισε να γκρινιάζει για το ρολόι του, που κουβαλούσε από την Τικτικτάκα, και του έπεσε και έσπασε κατά την διάρκεια της μάχης. «Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κουβαλάς ένα ρολόι όταν είσαι υπό αιχμαλωσία και δεν έχεις ρούχα ή τσέπες!» είπε στους υπασπιστές του. Ένας από αυτούς σωριάστηκε στο πάτωμα. Μια ακόμη βολή από αρκεβούζιο αστόχησε τον T’ eek για λίγο, και εξοστρακίστηκε στον λιθόστρωτο δρόμο. Οι Κουβάδες καλύφθηκαν ή έπεσαν πρηνηδόν για να αποφύγουν τα (όχι και τόσο ευθύβολα) όπλα. «Παραδοθείτε, παραβάτες! Έχουμε ελεύθερους σκοπευτές σε κάθε οροφή! Είστε περικυκλωμένοι!» «ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ!» Φαίνεται ότι στο χάος της μάχης, κάποιοι αυτοκρατορικοί είχαν καταφέρει να αποδράσουν στην Ακρόπολη, οπού είχαν κλειστεί ερμητικά, και παρενοχλούσαν τον κουβάδικο έλεγχο του Λόφου. Ως οπτιμιστής και χορηγός θετικής ενέργειας, ο T’ eek σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε προς τα εσωτερικά τείχη της πόλης. Οι επίλεκτοι τοξοβόλοι του θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν αρκετά εύκολα… Αντί για αυτούς, βρήκε τα κομμάτια του αυτοκρατορικού στρατού. Τα στρατεύματα που μόλις είχαν απωθηθεί είχαν συναντήσει τους συντρόφους τους. Δύο έφιπποι άνδρες, που δεν μπορούσε να διακρίνει από τόσο μακριά αλλά ήταν σίγουρος πως ήταν ο Έθελροντ και ο Πρίγκηπας προσπαθούσαν να τους ανασυγκροτήσουν σε μια σχετικά ίσια γραμμή. Δεν ήταν και τόσο εύκολο. Σαν τα άλογα, οι άνδρες δυσκολεύονται να σταματήσουν, όταν ξεκινούν να τρέχουν… Φαίνεται ότι η μάχη στην υπόλοιπη πόλη είχε χαθεί… αλλά για την ώρα ήταν ευάλωτοι! Η επιλογή είχε γίνει ήδη για αυτόν. Με μια πολεμική κατακραυγή, οι Κουβάδες άρχισαν να τρέχουν προς την κατηφόρα που οδηγούσε στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του εχθρού, με τα όπλα τους προτεταμένα. Αποσβολωμένος, ο T’ eek βρήκε τον εαυτό του να ψηλαφίζει ανεπαίσθητα το σπασμένο του ρολόι. Για μια φευγαλέα στιγμή θυμήθηκε την αρχοντική του ανατροφή, και το γεγονός ότι είχε διδαχθεί να συνθηκολογεί με αξιοπρέπεια, ήδη από μια ηλικία οπού τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν. Αναρωτήθηκε αν η ζωή που του επιφύλασσε το μέλλον ήταν γεμάτη με ανέσεις και γκουρμέ φαγητό, όπως την εποχή που ήταν όμηρος της Μασσαμπουκαλίας. Η πριγκηπική φρουρά ξεχύθηκε στην θορυβώδη μάζα πριν αυτή να καταφέρει να φτάσει την ευάλωτη γραμμή. Η επέλαση του βαρεώς ιππικού δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική από αυτή του ελαφρού που είχε γίνει πριν λίγο. Οι κατάφρακτοι ιππείς έκοψαν βαθιά μέσα στον κουβάδικο όγκο σαν μαχαίρι μέσα σε βούτυρο, αφήνοντας πίσω τους πτώματα, σπαθιά και ασπίδες. Το άλογο του Πρίγκηπα γλίστρησε σε ένα (ή πιο πιθανώς σε έναν συνδυασμό) εκ των παραπάνω, και ανατράπηκε. Χάρη στην αδρεναλίνη που έρεε στο σώμα του, ο Πρίγκηπας δεν αισθάνθηκε τον πόνο της πτώσης, ή το βάρος του αλόγου να σπάζει τα κόκκαλα του δεξιού ποδιού του. Αλλά με το κράνος να του κόβει την όραση, και το πεσμένο άλογο να τον εγκλωβίζει από την μέση και κάτω, θυμήθηκε το πως πέθανε ο Θρηνοκράτορας, πριν από όχι και τόσο καιρό στο ίδιο σημείο, και αισθάνθηκε πανικό. Το άλογο του ανασηκώθηκε και ξαναβρήκε την ισορροπία του, πριν το σκάσει τρομαγμένο, κλωτσοπηδόντας λες και προσπαθούσε να πετάξει κάποιον αόρατο καβαλάρη από πάνω του. Μια από τις οπλές του παρατρίχα να τον βρει στο δόξα πατρί. Ο Πρίγκηπας σύρθηκε όσο πιο μακριά μπορούσε από την άμεση αιματοχυσία και προσπάθησε να ξαναβρεί την αναπνοή του. «Ταρατά-τάρα-τάρα-τα-τα-τά!» Η αγωνία του διακόπηκε προσωρινά από τον ήχο που έκανε με το στόμα του ο Έθελροντ, ο οποίος καβάλα στο άλογο του οδηγούσε τους πολεμιστές του σε μια μάχη που είχε λίγο-πολύ κερδηθεί ήδη. Ήταν η πρώτη φορά που είχε γελάσει εδώ και χρόνια. --- Άφησα επίτηδες τον επίλογο ανοιχτό σε περίπτωση που οι χαρακτήρες σας θέλουν να προσθέσουν κάτι. Μετά από αυτό θα ποστάρω ένα after-action-report που αφορά το τι γίνεται τώρα με το Αρχιπέλαγος. :P ~2.600 λέξεις btw. O προηγούμενος επίλογος ήταν 2.300.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.