Jump to content

Tightwad

Veterans
 • Content count

  4,715
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12
 • Points

  45 [ Donate ]

Tightwad last won the day on July 4 2017

Tightwad had the most liked content!

Community Reputation

32,474 Popular

7 Followers

About Tightwad

 • Rank
  Προασπιστής του Ναντορπισμού
 • Birthday December 19

Contact Methods

 • Skype
  RIP Rantanplan

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Βάσβαρ, Ανατολική Κομητεία, Μπηρλανδία
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

17,004 profile views
 1. Αίσχος και ντροπή.
 2. Λίγο off-topic, αλλά θέλω να ακούσω και άλλες συγκεκριμένες εμπειρίες/ιστορίες, σαν αυτή του Phantom. Εμένα ως τώρα είναι λίγο πεζές (πχ. ΣΠΕΝ, ένα ξαφνικό ΤΑΕ οπού είχαμε πέσει μέσα σε ορύγματα και είχαμε και έναν μικροτραυματισμό). Καλά, το τελευταίο ίσως να πρέπει να το ποστάρω αφού απολυθώ, για καλό και για κακό.
 3. Λεγεωνάριους Ταιτγουαντιους, 1η Εκατονταρχια, 2η Σπείρα, 3η Κοορτη, 1η Λεγεώνα, Χειριστής Σκούπας, 144 πΧ Ε ΕΣΣΟ. Υγειονομικαριος στο ΚΕΤΘ με δύο κολλητούς στον ίδιο θάλαμο (!) και βοηθός φαρμακείου σε φαρμακαποθηκη στην Ξάνθη.
 4. Jim®'s ΠΑΠΙΟΪΣΤΟΡΙΕΣ!

  44 σελίδες αργότερα...
 5. Δεν ξέρω αν το έχει ανακαλύψει κάποιος πριν από μένα, αλλά φαίνεται ότι επιτρέπονται τα 'κινούμενα' εξώφυλλα προφίλ (.gif). Πώς εμφανίζεται στα κινητά; Μήπως τρώει δεδομένα;
 6. Στο e-store του Hivemill. ΓΚΟΥΧ.
 7. Ολοκληρώθηκε το Kickstarter του Τόμου Β', με χρηματοδότηση του ύψους των 250.000 $, ξεπερνώντας εντυπωσιακά τον ελάχιστο στόχο των 35.000 $ (!). Περιέχει τα κεφάλαια 6-10. Εντωμεταξύ, το webcomic βρίσκεται κάπου κοντά στο τέλος του κεφαλαίου 18 (αν και τα κεφάλαια δεν είναι ίσα κατανεμημένα και τα τελευταία ήταν σχετικά μικρά). Σεναριακά έχει γίνει το έλα να δείς (κυριολεκτικά έλα να δεις, γιατί ακόμα και χιντ να σου πω, θα πέσει πολύ σπόιλερ), και όπως το βλέπω, η περιπέτεια βαίνει προς το τέλος της. Έχει ζωή μερικών μηνών ακόμα, βέβαια, αλλά από την ιστορία που ξεκίνησε το Νοέμβρη του '13, θα έλεγα ότι έχουμε φτάσει σχεδόν στο 90%, και η τελική ευθεία είναι ορατή. Έλα να δεις!
 8. Με συγχωρείτε αν το είχατε αναφέρει κάπου και δεν το είδα, αλλά θα συνεχιστεί το κόμικ; Επειδή ειλικρινά, από το λίγο που είδα, αδημονώ! Μια ταπεινή πρόταση: Να σχεδιάζετε από πολύ πιο πριν τις σελίδες, έτσι ώστε όταν ποστάρετε μια νέα σελίδα να έχετε ήδη μερικές σελίδες απόθεμα/buffer. Έτσι αν προκύψει οτιδήποτε, είναι πιο εύκολο να συντηρήσετε μια τακτική συχνότητα ποσταρίσματος. Εννοείται ότι δεν πρέπει να ντρέπεστε να κάνετε ένα μεγάλο διάλειμμα εφόσον το χρειάζεστε!
 9. Ολοκληρώθηκε στις 04/12/2017. Η δημιουργός τελειώνει την μεταπτυχιακή της εργασία! Σίγουρα αυτό το webcomic έχει γενικότερα αυτοβιογραφικά στοιχεία, αλλά μερικά καρέ ειδικότερα είναι πραγματικά βγαλμένα απ'τη ζωή... Ορίστε και ένα προγραμματισμένο, αίσιο τέλος σε ένα webcomic. Κάτι που δεν βλέπεις συχνά. Γενικά δεν μου αρέσουν τα slice of life. Ακόμα και αυτό το κόμικ, παρόλο που μου άρεσε, δεν το ακολουθούσα φανατικά. Όσο κεντρική είναι η ειδική ανάγκη του Sigma στο κόμικ, το ίδιο ή μάλλον περισσότερο κεντρική είναι η εμπειρία της μετα-πανεπιστημιακής (μεταπροπτυχιακής; ) ζωής μιας παρέας νεαρών ανθρώπων. Αν θέλετε κάποιο κόμικ να σας καθαρίσει τον ουρανίσκο από την γεύση της gritty-λας και της μαυρίλας, συγχαρητήρια, μόλις το βρήκατε! Χωρίς να έχει να περάσει κάποιο ιδιαίτερο ηθικό δίδαγμα ή να κάνει grandstanding, συντηρεί ένα χαριτωμένο και αισιόδοξο κλίμα καθ' όλη την διάρκεια του! Μπράβο στην Constanza για την δημιουργία του, και στον Ραφαήλ για την εύρεση του.
 10. Γιορτινές ευχές από τα Τέσσερα Βασίλεια!
 11. Έχοντας καεί με το Song of Durin(Θρηνωδε φαντάζομαι το έχεις τσεκαρει ήδη), μου έκανε πολλή εντύπωση όταν οι Clamavi de Profundis βγάλανε Χριστουγεννιάτικα! Christmas Medley We Three Kings Gaudete, Gaudete!
 12. Διαβάζω κόμικ σε app (tapas) όπου η πλοκή αφορά ένα app συγγραφής κόμικ. Meta! https://drive.google.com/file/d/1cT-tCTYiLjiSCM40MrPp0C37f9QvJHJR/view?usp=drivesdk

  1. imacmaria

   imacmaria

   Inception..... :wow:

    

 13. Χίλια ευχαριστώ παιδιά και σας εύχομαι και εσάς ότι επιθυμείτε.
 14. MAUS - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ

  Μια χαρά νόημα βγάζουν αυτά που λες! Σίγουρα τα 'κρυφά μηνύματα' είναι όσο παλιά όσο κάθε μορφή τέχνης. Νομίζω ότι καταλήγω στο ότι υπάρχουν πολλά είδη τέτοιων λεπτομερειών. Αυτές που περνάνε υποσυνείδητα στον μέσο αναγνώστη (πχ. η χρωματική παλέτα του καρέ ή γωνία της 'κάμερας'), αυτές που αναγνωρίζονται μετά από πολλές αναγνώσεις, και τέλος αυτές που αναγνωρίζονται απο συγκεκριμένους αναγνώστες ή μόνο μετά από μελέτη και ανάλυση του έργου. Όπως ποικίλουν τα είδη των λεπτομερειών έτσι ποικίλουν και τα κίνητρα των δημιουργών.
 15. MAUS - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ

  Έβλεπα βιντεάκια του Nerdwriter1 και έπεσα και εγώ στο παραπάνω. Η ανάλυση του είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά φαίνεται να έχει μια τάση να παίρνει ένα πάρα πολύ ειδικό θέμα/παράδειγμα και να το γενικεύει στον τίτλο του βίντεο. Φαντάζομαι και εσύ το πρόσεξες, επειδή πρόσθεσες την περιγραφή του βίντεο στο πόστ σου. Το "cinematography" και το πώς αυτό εφαρμόζεται σε κόμικ ειδικότερα είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια. Εγώ ως μέσος αναγνώστης/θεατής είμαι λίγο-πολύ 'σκηνοθετικά αναλφάβητος' (όπως λέει και ο Nerdwriter σε άλλο βίντεο), και δεν 'πιάνω' πολλές λεπτομέρειες παρά όταν διαβάζω την ανάλυση για ένα συγκεκριμένο/νη κόμικ/ταινία. Στην προκειμένη περίπτωση, πόσοι πχ. προσέξαμε την 'επιβλητική φιγούρα' του πατέρα του Spiegelman; Πιστεύετε ότι αυτές οι λεπτομέρειες έχουν χρηστική αξία; Αναγνωρίζονται από κάποιους αναγνώστες αλλά όχι από κάποιους άλλους; Δεν αναγνωρίζονται αλλά σχηματίζουν μια γενική ατμόσφαιρα και μεταφέρουν υποσυνείδητα αυτό που προσπαθεί να περάσει ο 'σκηνοθέτης'; Υπάρχουν κυρίως για να το παίξει ο δημιουργός ψαγμένος; Εσείς τι λέτε;
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.