Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tightwad

Veterans
 • Περιεχόμενο

  4.807
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  13
 • Πόντοι

  984 [ Donate ]

Tightwad τελευταία νίκη Ιουλίου 2

Tightwad είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Συνολική φήμη στο GC

32.816 Δημοφιλής

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Tightwad

 • Τάξη
  Προασπιστής του Ναντορπισμού
 • Γενέθλια Δεκεμβρίου 19

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Skype
  RIP Rantanplan

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Βάσβαρ, Ανατολική Κομητεία, Μπηρλανδία
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

17.602 προβολές προφίλ
 1. Πως πήγανε να σου φάνε την ΚΑ; Αυτό είναι τουλάχιστον ακραίο! Ακόμα και να σου είχαν μείνει πάνω από τις μισές ΚΑ στο τελευταίο δίμηνο (ένα όριο που υπάρχει στον κανονισμό της ΔΣΛ, αλλά πρακτικά φαίνεται κάποιες μονάδες το ακολουθούν*, πολλές όχι), αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και πρακτικά όλα τα σχετικά έγγραφα (αδειόχαρτα, ΑΦΟ, ημερήσια διαταγή) μπορούν να 'μαγειρευτούν' πριν από την υποβολή τους. Η μόνη μη-αντικανονική για να μην πω παράνομη περίπτωση να σου φάνε ΚΑ είναι να έχεις υπερβεί το συνολικό όριο των ΕΑ (πχ, από αναρρωτική πολλών ημερών) οπότε αναγκαστικά γίνεται μετατροπή ημερών ΚΑ σε ΕΑ. * Εγώ ήμουν λίγο άτυχος σε αυτό και κατέληξα να βαρώ σκοπίες στο 1-2ΚΣ. Το παράδοξο του σε ποιους δίνονται και σε ποιους δεν δίνονται οι τιμητικές είναι 100% κοινωνικό πείραμα. Δεν εξηγείται αλλιώς το πως χορηγούνται.
 2. Nομίζω ότι με την μετακίνηση του πλοίου καμία πλευρά δεν είναι τελείως δυσαρεστημένη. Δεν θα έχετε εξτρά βολή, αλλά η εύστοχη βολή στο Β16 μετράει ως άστοχη και το εν λόγω πλοίο δεν λαμβάνει ζημιά και θα μεταφερθεί σε θέση που θα μου πείτε στο ΠΜ της Αρμάδας. Οι επόμενες σειρές είναι: 1) Τ'eek 2) Gaerm 3) Έθελροντ 4) Ραψωδός 5) Πρίγκηπας 6) Gaerm 7) Τ'eek 8) Γλυκογένης κ.ο.κ Τσεκάρετε και το συνημμένο Άρα μετά από αυτό το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα, συνεχίζουμε με κίνηση του T'eek και επανατοποθέτηση του πλοίου. Την επόμενη φορά θα κάνω χρήση VAR (Video Assistant Referee) και VUR(δουλά). Σειρές.docx
 3. Tightwad

  Έχει η Αγγλία Καλαμάτα?

  O κασσίτερος της Αρχαίας Ελλάδας ήταν εισαγωγή από τις βρετανικές νήσους (Η.Β + Ιρλανδία) που τότε ήταν γνωστές ως Κασσιτερίδες Νήσοι. Λόγω της στρατηγικής θέσης των Γάδειρων (σύγχ. Κάδιθ) στις Ηράκλειες Στήλες (σύγχ. Στενό του Γιβραλτάρ), αυτή η αρχαία αποικία είχε την ικανότητα να επιβάλλει σημαντικούς δασμούς στο εμπόριο του κασσίτερου στην Μεσόγειο. Για να αποφύγουν αυτό τον μεσολαβητή, οι Βρετανοί, κατά την εποχή του σιδήρου (τότε ακόμα κέλτικο και όχι σαξονικό φύλο) ίδρυσαν μια σειρά αποικιών, που ξεκινούσε από τις Γαδειρίδαι Πύλαι μέχρι την σύγχρονη Καλαμάτα. Κατά την επιλογή της θέσης αυτής της τελευταίας αποικίας, ο Ηρόδοτος στις Ιστορίαι λέει ότι ο ηγέτης των Βρετανών χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως "καταστροφή" (αγγλ. Calamity). Τελείως διαφορετική θέση παίρνει ο Στράβων, ο οποίος λέει ότι ο Βρετανός είπε "It's good, mate" και από τότε έμεινε το όνομα Γκουντμέητ που προσαρμόστηκε στα Δωρικά ως Καλαμάτα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε μέχρι να έλθει στο φως περισσότερο υλικό.
 4. Όχι βέβαια, είστε εδώ για να παίξετε όχι να έχετε μια υποχρέωση παραπάνω. Επισυνάπτω το αρχείο που θα ανανεώνεται σε κάθε γύρα για μηχανογραφικούς λόγους. Σειρές.docx
 5. Δεν πολυκαταλαβαίνω το επιχείρημα για 2 εξτρά βολές, και γενικά το momentum αλλάζει δραματικά με κάθε γύρα με πολλές άστοχες βολές. Αν θέλετε και από τις δυο πλευρές, μπορούμε πράγματι να μετακινήσουμε το πλοίο και να θεωρήσουμε ότι έπαιξε ο germ. Αλλά θεωρώ ότι είναι μάλλον η χειρότερη επιλογή για τους Ολιγονήσιους, καθώς στάνταρ το πλοίο θα μετακινηθεί ανάμεσα σε χτυπημένα κουτάκια. Κατά 90% δεν θα ανιχνευτεί μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. ΄Προσωπικά τείνω προς την μια τυχαία βολή ή προς την στάνταρ άστοχη βολή σε συνδυασμό με αλλαγή της σειράς για τους Ολιγονήσιους. *** Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το να υπάρχει ένα ιστορικό όλων των βολών στο OP. Ήδη το να ανανεώνεται η λίστα με τα πλοία είναι αρκετά χρονοβόρο. Αλλά μπορώ να ποστάρω την λίστα στο τέλος κάθε νέου ποστ.
 6. Χαχα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στάνταρ εύστοχη βολή σαν αντάλλαγμα. EDIΤ: Ίσα-ίσα, καλύτερα να δοθεί μια στάνταρ άστοχη στην τύχη για να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί.
 7. Καλλιτεχνική αναπαράσταση της σειράς: Όσον αφορά την έξτρα βολή συμφωνώ με τον tik οτι το timing είναι σημαντικό, αλλά απ'την άλλη δεν βυθίστηκε τίποτα.
 8. Μα τον Ποσειδώνα... Λοιπόν. Gaerm (3) -> Γλυκογένης (3) -> Ραψωδός (2) -> Γλυκογένης (3) κανονικά θα έπρεπε να είναι Gaerm και μάλιστα (2) καθώς μόλις βυθίστηκε το No Gravitas. Άρα οι επόμενες 3 γύρες θα είναι: 1) Gaerm (2) 2) Ραψωδός (2) 3) Gaerm (2) Επόμενες 3 γύρες για Αρμάδα: 1) T' eek (3) +1 2) Έθελροντ (1) 3) Πρίγκηπας (4)
 9. Θ4 ΕΥΣΤΟΧΟ Θ5 ΕΥΣΤΟΧΟ - ΒΥΘΙΣΜΑ Θ6 Άστοχο Η7 ΕΥΣΤΟΧΟ Ο λουξεμβούργικος στόλος επιτίθεται στα ανοιχτά της Πέρα Μπόρας, βυθίζοντας το ολιγονησιώτικο πλοιάριο No Gravitas και κάνοντας ζημιά σε ένα άλλο άγνωστο πλοίο. Θ5 ΕΥΣΤΟΧΟ Θ8 ΕΥΣΤΟΧΟ Β16 ΕΥΣΤΟΧΟ Ο στόλος του Γλυκογένη εκδικείται τον βυθισμό της ναυαρχίδας τους εισχωρώντας τα λουξεμβουργικά ύδατα. Δέχονται σφοδρή αντίσταση, αλλά μέρος του στόλου διεισδύει και φτάνει, ανενόχλητο, μέχρι την άκρη του αρχιπελάγους. *** Mια ανακεφαλαίωση -επισκόπηση της τωρινής κατάστασης. Όνομα ||| Αριθμός Υπ. Πλοίων (Συνολικός αριθμός τετραγώνων) Αρμάδα & Υποτελείς - 8 (24) Πρίγκηπας - 4 (12) T'eek - 3 (9) Κόμης Έθελροντ - 1 (3) Συμμαχία της Ολιγονησίας - 7 (19) Φύλαρχος Gaerm - 2 (5) Γλυκογένης - 3 (8) Ραψωδός Πασάς - 2 (6)
 10. Χαχα, κανένας από τους ΥΠίτες της 352 δεν μου είχε αναφέρει κάτι ιδιαίτερα κακό για το φαγητό της Λαμίας. Τα ευτράπελα συνήθως είχαν σχέση με τα στελέχη. Προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα με το φαγητό στον στρατό (αν και στην 350 υπήρχαν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης και έχω δει επίδοξο οπλίτη-μάγειρα να εφευρίσκει πράσινη ομελέτα με τρόπο που αδυνατεί να εξηγήσει η επιστήμη). Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν όταν μετά από νυχτερινή εκπαίδευση δεν υπήρχαν ούτε κονσέρβες για τους κωλυόμενους. Μάλλον ήθελαν να κάνουν προσομοίωση εμπόλεμης κατάστασης οπού έχουν βομβαρδιστεί όλες οι γραμμές ανεφοδιασμού...
 11. Προς τιμήν της απόλυσης μου (πριν κάνα μήνα), δημοσιεύω μερικά ανέκδοτα που σκέφτηκα κατά την διάρκεια της θητείας μου. Επειδή όλα είναι απίστευτα δροσιστικά παρακαλώ να ανοίξετε το παρακάτω spoiler μόνο σε περίπτωση καύσωνα:
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.