Μετάβαση στο περιεχόμενο

DaDiRa

Veterans
  • Περιεχόμενο

    2070
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

DaDiRa τελευταία νίκη Ιουλίου 10 2018

DaDiRa είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

12 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος DaDiRa

  • Γενέθλια 12/27/1997

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Ξάνθη
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

16085 προβολές προφίλ

DaDiRa's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

15.1k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Σε αυτή την έκδοση μετέφρασαν το γράμμα από τα έξτρα της Γαλλικής που έχει ανεβάσει ο germanicus. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες για αυτή την "επιστολή" (φαντάζομαι σωστά υποθέτω ότι δεν είναι αληθινή, αλλά κατασκεύασμα του Πρατ για την ιστορία); Ποια είναι τα πρόσωπα που αναφέρονται σαν αποστολέας και παραλήπτης;
  2. Διπλοποστ γιατί έτυχε σήμερα να ανακοινωθεί το επόμενο. Το ένα θετικό είναι ότι η ιστορία σε μέρη που προανέφερα σαν αρνητικό θα έχει τα επόμενα 2/3 της σε αυτό το τεύχος. Το άλλο ότι θα έχει Poe.
  3. Τώρα βρήκα χρόνο να το τελειώσω, οπότε με καθυστέρηση 2 μήνες ας γράψω μια γνώμη, αφού βλέπω ότι δεν γράφτηκε τίποτα άλλο. Αρχικά για 10 ευρώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει καλύτερη ποιότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο χαρτί (το οποίο είναι όντως το φθηνό, αλλά προσωπικά τυχαίνει να μου αρέσει στην αφή), αλλά γενικά στην ποιότητα που δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος της έκδοσης. Για παράδειγμα ανάμεσα στο κείμενο υπάρχουν εικόνες που το συνοδεύουν και ορισμένες είναι εκτός τόπου και χρόνου με βάση τα λεγόμενα της ιστορίας. Επίσης υπάρχουν ορισμένα χτυπητά ορθογραφικά/γραμματικά λάθη. Δεν είναι πράγματα που θα σε κάνουν να μη πάρεις το επόμενο τεύχος, αλλά χτυπούν αρκετά άσχημα. Επίσης το εξώφυλλο έχει αρχίσει ήδη να ξεφτίζει, αλλά το δέσιμο μέχρι στιγμής είναι άρτιο. Στα πρακτικά, οι αστυνομικές ιστορίες ήταν τίμιες. Προφανώς άλλες θα αρέσουν περισσότερο και άλλες λιγότερο, ανάλογα και με τα γούστα, αλλά θεωρώ ότι έγιναν καλές επιλογές με διάφορες θεματολογίες. Από την άλλη, οι τρεις ιστορίες τρόμου πιστεύω πως ήταν κάτω του μετρίου. Ίσως απλά να μην απευθύνονται σε εμένα σαν κοινό, αλλά μου φάνηκαν πολύ τετριμμένες και χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι μπήκε ιστορία σε μέρη, η οποία απ' ότι έψαξα έχει μεγάλο μέγεθος - δηλαδή σε αυτό το τεύχος δεν είχε μπει ούτε το 1/3 της ολοκληρωμένης. Αυτό σημαίνει ότι για να διαβαστεί ολόκληρη θα πρέπει να περιμένουμε στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Αύγουστο. Πιστεύω ότι για μια τέτοια διμηνιαία έκδοση θα έπρεπε στην πιο τραβηγμένη περίπτωση μια ιστορία να σπάει σε 2 μέρη. Αυτά πάνω κάτω. Αν σας αρέσει το είδος θα το πρότεινα, εκτός αν έχετε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις από ιστορίες αυτού του είδους - εγώ σίγουρα δεν έχω. Θα πάρω και το επόμενο σίγουρα, ελπίζοντας σε βελτιώσεις τουλάχιστον από την πλευρά της επιμέλειας.
  4. Μια ερώτηση. Το αντίτυπό σας έχει κανονικά ιλλουστρασιόν εξώφυλλο όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς; Γιατί το δικό μου είναι σαν να του λείπει αυτό το φινίρισμα και δεν ξέρω αν είναι από λάθος ή όχι.
  5. Σήμερα έμαθα ότι η πρώτη μέρα κάθε χρόνου είναι Public Domain Day. Η πρώτη αναφορά εντοπίζεται στο 2004 και αυτό που "γιορτάζεται" είναι η νομική αποδέσμευση διάφορων έργων από τα πνευματικά τους δικαιώματα, λόγω παλαιότητας. Σύμφωνα με αυτό το post το reddit, στις περισσότερες χώρες του κόσμου το πνευματικά δικαιώματα για βιβλία λήγουν την πρώτη Ιανουαρίου, 70 χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα τους, και εισέρχονται στον δημόσιο τομέα. Ψάχνοντας για την Ελλάδα, βρήκα ότι για τα ανώνυμα έργα ή για τα έργα με ψευδώνυμο. ο αντίστοιχος χρόνος μετράται από την ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας του. Έτσι, λοιπόν, φέτος εισέρχονται στον δημόσιο τομέα τα έργα συγγραφέων που πέθαναν το 1949. Προσπάθησα να βρω κάποια λίστα για Έλληνες, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στο post του reddit, αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε απλά αναπαράγω αυτά που γράφει ήδη. Λίστα γνωστών συγγραφέων που πέθαναν το 1949: https://en.wikipedia.org/wiki/1949_in_literature#Deaths Από εκεί και πέρα αν έχει κάποιος όρεξη μπορεί να πάει προς τα πίσω και να βρει και άλλους. Εδώ κάποιος έβαλε μια μεγάλη λίστα με δωρεάν βιβλία για διάφορα genres και υπάρχει και ολόκληρο subreddit αφιερωμένα στα δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία. Τέλος, μια και είμαστε κομικσοφόρουμ, ας βάλω και εγώ κάποια sites που έχω αποθηκευμένα με public domain comics (μπορεί και να τα έχω κλέψει από εδώ μέσα από άλλο τόπικ, δεν θυμάμαι . Τα βάζω γιατί είναι σχετικά με το θέμα αλλά αν τα έχει ποστάρει ήδη κάποιος ας μου πει να βάλω link στο πρωτότυπο): Comic Book Plus, Golden και Silver Age, καθώς και strips από εφημερίδες και pulp fiction Digital Comics Museum Archive.org, η κατηγορία των comics στο archive.org
  6. Το Epic Games Store κάνει "12 days of free games". Ξεκινώντας από χθες, έδωσε το "Into the Breach" (από τους δημιουργούς του FTL: Faster than Light) και σήμερα δίνει το TowerFall Ascension (από τον δημιουργό του Celeste). Όπως πάντα, τα παιχνίδια αυτά είναι free to keep - απλά αφήνουν μόνο 24 ώρες για να τα κάνει κανείς claim. Θα κοιτάξω να φτιάξω μια σούμα στο τέλος του 12ήμερου αν το θυμηθώ. Επίσης, κάθε μέρα μπαίνει και ένα εικαστικό-teaser για το επόμενο. Κρίνοντας από το σημερινό θα τολμήσω να μαντέψω ότι αύριο θα δοθεί το SUPERHOT.
  7. Δωρεάν στο Epic Store το εξαιρετικό action platformer The Messenger από τη Sabotage Studios. Ακολουθεί το Bad North της Raw Fury στις 21/11. https://www.epicgames.com/store/en-US/product/the-messenger/home
  8. DaDiRa

    KING TOM [ (1978) ]

    Ένα πρόσφατο τουίτ που διχάζει τους φανς του Tom King και όσους απογοητεύτηκαν από το run του στο Batman
  9. Το παραπάνω άμα το πάρει κανείς ή άμα ξέρει κάποιον που το πήρε ας μας πει τι είχε μέσα
  10. DaDiRa

    Rick and Morty (2013- )

    Στη σελίδα τους στο facebook έβγαλαν μια διαφήμιση για το πολυσυζητημένο επερχόμενο παιχνίδι του Hideo Kojima, Death Stranding. Το αστείο με τα φαγώσιμα μωρά που δίνουν upgrades πρέπει να είναι αναφορά στο παιχνίδι που έβγαλε ο Justin Roiland αρχές του καλοκαιριού με όνομα Trover Saves the Universe (που by the way έχει το χιούμορ της σειράς και αξίζει να παίξετε αν είστε fans).
  11. Είδα το Undone, πόνημα (και) του Raphael Bob-Waksberg, δημιουργού του BoJack Horseman. Καταρχάς, δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο με ικανοποίησε το art direction του. Ακόμα μια φορά δόθηκε η σωστή σημασία στο οπτικό κομμάτι ώστε να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο ενήλικο animation με ρόλο σημαντικότερο ακόμα και από του σεναρίου. Χρησιμοποιώντας το λεγόμενο rotoscoping, φαίνεται ότι εκμεταλεύτηκαν τις δυνατότητές του στο έπακρο κρατώντας τα θετικά από τους δύο κόσμους. Δηλαδή τις πραγματικές κινήσεις τους σώματος και εκφράσεις του προσώπου των ηθοποιών, χωρίς να χάνονται ή πιθανώς να υποβαθμίζονται από το animation, και τη δυνατότητα του animation να μην ακολουθεί ρεαλιστικά μοτίβα και να συνεχίζει να φαίνεται όμορφο και προσεγμένο, σε αντιδιαστολή με φθηνά ειδικά εφέ στο live action. Ουσιαστικά έφτιαξαν μια ιστορία για να ειπωθεί με το συγκεκριμένο μέσο, και αυτό είναι τουλάχιστον αξιοσέβαστο. Η υπόθεση πολύ καλή, επίσης. Ίσως όχι με πάρα πολύ πρωτότυπη θεματολογία, αλλά σίγουρα εκτελεσμένο σωστά, με λεπτομέρειες που της δίνουν χαρακτήρα και με τέλος ακριβώς στα μέτρα μου, ακόμα και αν δεν ερχόταν δεύτερη σεζόν. Πραγματικό must κατά τη γνώμη μου. Βάζω και ένα βιντεάκι για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί.
  12. Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει στις 4/11. Trailer βρήκα μόνο εδώ: https://www.unilad.co.uk/news/the-end-of-the-fcking-world-season-trailer
  13. DaDiRa

    LEMIRE JEFF [ (1976) ]

    Στο τελευταίο newsletter του, o Lemire θέλει να του κάνουμε ερωτήσεις. Από τη μια δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο και από την άλλη μου έρχονται όλα μαζί. Θα τα φιλτράρω, όμως, και θα βρω κάτι καλό. Ελπίζω να θυμηθώ να ποστάρω και τις απαντήσεις.
  14. DaDiRa

    Rick and Morty (2013- )

    Γεμάτος χειμώνας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.