Jump to content

thor77

Members
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

thor77 last won the day on June 12 2019

thor77 had the most liked content!

Community Reputation

5,684 Very Good

About thor77

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,217 profile views
 1. 13. Δεν έχω αγοράσει τους 2 και 6 που τα είχα ήδη. Ίσως αν οι τόμοι αυτοί είχαν κυκλοφορήσει πιο μετά στην συλλογή να τους έπαιρνα κι αυτούς.
 2. Όπως το βλέπω εγώ, ναι μεν ο ισχυρός πόλος της συμφωνίας Έλληνα εκδότη-Marvel είναι η Marvel αλλά για να γίνει η συμφωνία θα πρέπει και ο Έλληνας να έχει τα περιθώρια να βγάλει κάποιο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν να εκδόσει η Οξύ κάτι που να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί για εύλογο χρονικό διάστημα και δεν μπορεί η Marvel να της την φέρει γιατί γίνεται αναξιόπιστος εταίρος και μειώνει τις πιθανότητές της για μελλοντικές συμφωνίες. Ίσως οι όροι της Marvel να είναι σκληροί ή αυστηροί, δεν μπορεί όμως να δρα αυθαίρετα. Η Οξύ προφανώς δεν μπορεί να έχει τα δικαιώματα των ιστοριών άπειρον ή έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων αλλά δεν είναι δυνατόν τα δικαιώματα των ιστοριών που έχει εκδώσει μια εταιρία να ξαναγοραστούν πριν περάσουν 2-3 χρόνια από την προηγούμενη παραχώρηση.
 3. Παίζει να είναι καμια διασκευή απο τον πόλεμο των κόσμων του Ουελς;
 4. thor77

  ΜΠΛΕΚ

  Όταν μια ιστορία είναι σε συνέχειες περιμένω να ολοκληρωθεί πριν την διαβάσω, οπότε χθες διάβασα το δεύτερο άλμπουμ του Λάργκο Γουΐντς (Μπλεκ 8 & 9) και την ιστορία του Ταρζάν που είχε εκδοθεί στα τεύχη 6-9. Οι μεταφράσεις εξακολουθούν να κινούνται στα γνωστά (χαμηλά) επίπεδα που μας έχει μάθει η εκδοτική, ας πούμε ο Σάιμον είναι Ελβετός στην σελίδα 46 του τεύχος 8 και Σουηδός στην σελίδα 56 του τεύχους 9 και αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα...
 5. Εγώ το αγόρασα το Σάββατο και η κόλα ήταν ελάχιστη οπότε δεν μου δημιούργησε πρόβλημα (το χαρτί ήταν κολλημένο, περνώντας πάνω του το χέρι μου για να δω πού είναι κολλημένο ξεκόλλησε χωρίς να αφήσει κάποιο άξιο λόγου ίχνος). Είναι όμως πρόβλημα και ίσως την επόμενη φορά να μην είμαι τόσο τυχερός.
 6. Γι'αυτό θα έκοψαν και το χαρτόνι με τα επόμενα τεύχη, για να μην προδοθεί η έκπληξη...
 7. 2 συνεχόμενα τεύχη απο τα παλιά με συμμετοχη του Μίλερ;
 8. thor77

  ΜΠΛΕΚ

  Ο Ποπάυ ηταν 2 τεύχη, ολοκληρώθηκε στα 2 τελευταία Μπλεκ. Οπως φαίνεται αντί να επιστρέψουμε σε ολόκληρες ιστορίες Στορμ ή ακόμα καλύτερα Λαργκο Γουΐντς (που οκ δεν υπηρχε περίπτωση αφου είμαστε στην μεση του 2ου τεύχους του) παμε σε αντικατάστασή του Ποπάυ απο τον Δικαστή Ντρεντ. Καλύτερος ο Ντρεντ απο τον Ποπάυ αλλά γενικά δεν ενθουσιάζομαι πια με τις κινήσεις της εκδοτικής σχετικά με το περιοδικό
 9. Στα 25 ευρώ δεν το λες και τζάμπα (22,5 με την στάνταρ έκπτωση 10%), αλλά 5 άλμπουμ είναι αυτά...
 10. Και σκέψου οτι στο τσακ κρατήθηκα και δεν είπα τι γίνεται στο τέλος του Ιησού απο την Ναζαρέτ
 11. Κοιτάξτε, κι εγώ δεν είμαι ειδικός πάνω στο υπερηρωικό κόμικ αλλά νομίζω ότι το θέμα σπόιλερ είναι υπερβολικό (γενικότερα, όχι μόνο σε αυτό εδώ το νήμα ή το φόρουμ). Πάντα σε κάθε έργο θα υπάρχουν άτομα που δεν θα ξέρουν κομβικά σημεία της υπόθεσης πχ ότι στην 6η αίσθηση ο Μπρους Γουίλις είναι νεκρός, ο Οιδίποδας είναι ο δολοφόνος του Λάιου, ο Οδυσσέας θα σκοτώσει τους μνηστήρες και ο Ρωμαίος με την Ιουλιέττα δεν θα παντρευτούν σαν σε ελληνική ταινία του 60 ή ότι στο τάδε επεισόδιο από τον Βίο και Πολιτεία του Σκρουτζ πεθαίνουν οι γονείς του. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να σχολιαστεί ένα έργο (και αντικειμενικά σε κάθε έργο αυτοί που δεν το έχουν δει/διαβάσει/γνωρίσει είναι η πλειοψηφία) για τον φόβο των σπόιλερ. Στην τελική, όταν εκδοθεί ο επόμενος τόμος, είναι πιθανόν να σχολιαστεί στο νήμα. Όποιος θέλει να τον διαβάσει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση, ας μην διαβάζει το νήμα πριν από τον τόμο.
 12. και τώρα που βεβαιωθήκαμε για την ανάμειξη του Βέρλιν Φλίγκερ, ας δούμε και την μούρη του:
 13. Αμ στο σχολείο που διδαχτήκαμε την Αντιγόνη πριν διδαχτούμε τον Οιδίποδα Τύραννο οπότε ξέραμε ποιός είναι ο δολοφόνος του Λάιου...
 14. Το βρήκα χθες στον Σκλαβενίτη στα 4 ευρώ. Το πήρα. Το διάβασα. Σαν χαρτί, εξώφυλλο μέγεθος τα 4 ευρώ είναι τσάμπα. Η υπόθεση είναι ενός μυθιστορήματος του 1920κάτι και δείχνει τα χρόνια του. Το σκίτσο όπως αναφέρει και ο Germanicus είναι συμπαθητικό, δεν είναι κάτι το φοβερό. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι προσπαθεί να κάνει τις μαγκιές του με το σχέδιο να συνεχίζεται στο επόμενο ή το προηγούμενο καρέ, αλλά αυτό σε κάποιες φορές δυσκόλευε την ανάγνωση (το σκίτσο συνεχιζόταν στο κάτω καρέ αλλά ο διάλογος στο δεξί), είχε θέμα όμως στα να κάνει εμφανή την ηλικία των ηρώων του (όλοι φαίνονται συνομήλικοι) ενώ οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να βρουν σουτιέν εύκολα. Όμως αυτό που με ξενέρωσε ήταν (για άλλη μια φορά σε μεταφρασμένο κόμικ) η έλλειψη επιμέλειας κειμένου. Σε 1-2 περιπτώσεις οι διάλογοι ήταν σε διαφορετικό πλαίσιο (μιλάει ο Χ αλλά τα λόγια είναι στο συννεφάκι του Σ), μια φορά τα ίδια λόγια επαναλαμβάνονται σε δυο διαφορετικά συννεφάκια, και σε μια περίπτωση δυο ήρωες συζητάνε στα 1919, το ναυάγιο που έγινε το 1915 αναφέρεται σαν να έγινε το 2015. Οκ παραδρομή, αλλά μια ανάγνωση από επιμελητή θα το ανακάλυπτε. Τελικά στα 4 ευρώ ήταν μια χαρά, αν έδινα τα 10 ευρώ που ζητά το Public όμως δεν θα το θεωρούσα καλή αγορά.
 15. Το πιο παλιό κόμιξ που θυμάμαι να διαβάζω ήταν μια διασκευή (μάλλον κλασσικά εικονογραφημένα) του Μολυβένιου στρατιώτη. Η πρώτη σειρά που παρακολούθησα με θέρμη όμως ήταν ο Ποπάυ. Βιβλία είχα διάφορες συλλογές παραμυθιών και μυθολογίες, κάποιους τόμους από μια σειρά διασκευών των Αισώπειων μύθων (νομίζω του Καμπανά) όμως το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο που διάβασα, την άνοιξη του 1987 ήταν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Βερν από τις εκδόσεις Άγκυρας.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.