Μετάβαση στο περιεχόμενο

thor77

Members
  • Περιεχόμενο

    1381
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

thor77 τελευταία νίκη Ιουνίου 12 2019

thor77 είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Σχετικά με το μέλος thor77

  • Γενέθλια 05/26/1977

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

6053 προβολές προφίλ

thor77's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

10.1k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ένα άλλο θέμα ήταν (για εμένα που τα ξεκίνησα όσο εκδιδόταν) ότι ξεκίνησε ο Κόκκινος Κύκλος να βγαίνει σε διμηνιαία βάση (η διμηνιαία συχνότητα ήταν κανόνας για τις σειρές της Μαμούθ εκείνη την περίοδο με εξαίρεση κυρίως τον μηνιαίο Λούκυ Λουκ) με τα μονά τεύχη να είναι Θόργκαλ και τα ζυγά εναλλάξ Χανς και Μπερνάρ Πρινς (οπότε το πρώτο έτος πήγε Θόργκαλ-Χανς-Θόργκαλ-Μπερνάρ Πρινς-Θόργκαλ-Χανς) μετά το 12ο άλμπουμ όμως εκεί που περιμέναμε (περίμενα) να πάρω το 7ο Θόργκαλ βγήκε το 1ο Άλφα και το 1ο Μπρους Χόκερ και μετά το 7ο Θόργκαλ που είχε να κάνει και με τα παιδικά χρόνια του Θόργκαλ, κάπου εκεί χάλασε και η διμηνιαία συχνότητα αλλά και η σειρά εμφάνισης των ηρώων (πχ στα τεύχη της 3ης εξάδας του Κόκκινου Κύκλου έχουμε Άλφα-Μπρους Χόκερ-Θόργκαλ-Χανς-Θόργκαλ-Άλφα), οπότε με το 19ο τεύχος (του κόκκινου κύκλου, το 9ο του Θόργκαλ) ξεκινά μια μεγάλη ιστορία που θα κρατήσει για 5 άλμπουμ (που μαζί με τα άλμπουμ των άλλων ηρώων θα φτάσει ως το 30) αλλά έπαιρνες το άλμπουμ και δεν ήξερες μετά από πόσο καιρό θα δεις την συνέχεια. Βέβαια ανάλογη ήταν η κατάσταση και στις άλλες σειρές. Η πρώτη τριλογία του Άλφα εκδόθηκε στα τεύχη 13, 18 και 25 του Κόκκινου Κύκλου με άλλο ένα αυτοτελές άλμπουμ να βγαίνει σαν 29ο), η τριλογία του Μπρους Χόκερ στα 14, 20 και 26, τα τεύχη 3-6 του Χανς ήταν στα 16, 23 και 31 (με την εξέλιξη της ιστορίας να μείνει εκκρεμής) με τον Μπερνάρ Πρινς να είναι ο μόνος με καθαρά αυτοτελείς ιστορίες. Τα τελευταία 3 άλμπουμ του Κόκκινου Κύκλου ήταν Θόργκαλ ήταν και αυτοτελή όμως είχαν πια ετήσια συχνότητα και είχε χαθεί και το ενδιαφέρον του κοινού. Γενικά ο Κόκκινος Κύκλος ήταν καλή σειρά (όπως και η Συλλογή Γουέστερν) αλλά: 1. Είχε πολλούς ήρωες και οι 2 από τους 3 αρχικούς (ή οι 4 από τους 5 τελικά) είχαν ιστορίες σε συνέχειες, οπότε έπρεπε να περιμένεις χρόνια για να δεις το τέλος της ιστορίας (και σε μια περίπτωση δεν το είδες). 2. Οι ήρωες είχαν διαφορές μεταξύ τους, όμως η σειρά εκλαμβανόταν σαν ενιαία. Αν δεν πουλιόταν ο Μπερνάρ Πρινς σε ένα πρακτορείο, ο διανομέας δεν θα του πήγαινε το επόμενο δίμηνο το άλμπουμ του Θόργκαλ. 3. Η περιοδικότητα μετά το δεύτερο έτος χάλασε. Δεν ήξερες ποιο μήνα θα βγει το επόμενο άλμπουμ οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν ο Θόργκαλ βγήκε και δεν ήρθε στο περίπτερο της γειτονιάς σου ή δεν βγήκε ακόμα. Επιπλέον, δεν ήξερες αν το επόμενο άλμπουμ θα ήταν Θόργκαλ που σου άρεσε ή Χανς που δεν σου άρεσε και δεν το παρακολουθούσες, Και αυτά συνέβαιναν τις καλές εποχές της Μαμούθ.... Πιστεύω ότι με καλύτερη οργάνωση της σειράς θα πήγαιναν καλύτερα όλοι οι τίτλοι της, γιατί όντως ήταν ενδιαφέροντες.
  2. Δεν ξέρω. Δεν μου φαίνεται τίποτα το σπουδαίο, αποτελεί μέρος μια σειράς με βιογραφίες σε κόμιξ ιστορικών προσωπικοτήτων προερχόμενες από διάφορες ιστορικές περιόδους (από τον Ραμσή Β΄, γύρω στα 1200 πΧ έως κάποιους πρωταγωνιστές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, -όπως Τσώρτσιλ, Στάλιν, φυσικά ντε Γκολ και Μουσολίνι- και τον Μάο), διάφορες γεωγραφικές περιοχές (κυρίως Γαλλία βέβαια αλλά όχι μόνο) με συντελεστές κυρίως παραγγελειοδόχους, που όμως ανάμεσα τους βρίσκω μερικούς που τους αναγνωρίζω όχι όμως τρανταχτά ονόματα. Ο Ερίκ Αντάμ (συνσεναριογράφος στα Λούκυ Λουκ ΟΚ Κοράλ και στο Ραντανπλάν Η καμήλα) είναι ο ένας από τους τρεις σεναριογράφους στην βιογραφία του Βερσισεντορίξ (τεύχος 2), ο Ζαν Νταβίντ Μορβάν (σεναριογράφος στην Αρμάδα) συνεργάζεται στο σενάριο της βιογραφίας του Ζαν Ζορές (τεύχος 4), των δύο τόμων του Λουδοβίκου 14ου (τόμοι 10 και 16) και του Μάο (τόμος 17) και ο Φρεντ Ντιβάλ (Τράβις, Υποσμηναγός μακ Φλάι) στο σενάριο του Λίνκολν (τόμος 28). Γενικά είναι μια σειρά 41 άλμπουμ του στιλ των εκδόσεων Byzantine Tales από δημιουργούς χωρίς μεγάλη παρουσία στο χώρο (το άλμπουμ για τον Αλέξανδρο φαίνεται να είναι το πρώτο άλμπουμ τους ενός από τους δύο σεναριογράφους και το δεύτερο του σκιτσογράφου) και θεωρώ τα 20 ευρώ υπερβολική τιμή. Η ίδια τριάδα δημιουργών εξέδωσε τον Ιανουάριο αυτό που θα μου φαινόταν πολύ πιο ενδιαφέρον, και πάλι όμως όχι για 20 ευρώ.
  3. Φαντάζομαι ότι απλά είχαν έτοιμο το (ηλεκτρονικό) αρχείο, διόρθωσαν την τιμή και το έστειλαν για εκτύπωση. Πού να μπλέκεις τώρα με γραφίστες για να το στήσεις εκ νέου.
  4. Ο ΦΠΑ στα βιβλία είναι 6%. Ο ίδιος είναι και σε εφημερίδες περιοδικά κτλ.
  5. Αυτό είναι μπας και πειστεί κανένα 15χρονο να την αγοράσει
  6. Δεν νομίζω καθαρόαιμο bd, όμως το No pasaran αν και ιταλικής προέλευσης θεωρώ ότι έχει λογική bd.
  7. Το βραζιλιάνικη στην προέλευση πρέπει να είναι λάθος. Οι δημιουργοί είναι και οι δύο Γάλλοι.
  8. Πέθανε σήμερα ο Ιταλός σεναριογράφος, Αλφρεντο Καστέλι (Μαρτιν Μυστερ, Μίστερ Νο)
  9. Για εμένα είναι λογική επιλογή το Ultimate Spider-Man πιάνει έναν πασίγνωστο ήρωα που πουλάει καλά ανεξάρτητα και από τις ταινίες, τον πιάνει από την αρχή και επαναπροσδιορίζει την ιστορία του (οπότε δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει 40 χρόνια προϊστορίας για να καταλάβεις τι παίζει), είναι πιο σύγχρονο το σκίτσο και το σενάριό του (οπότε μπορεί να πουλήσει και κανένα τεύχος σε άτομο κάτω των 40) έχει ένα ορατό τέλος που δεν είχαν οι Κλασσικοί υπερήρωες και η έκδοση του Ανούβι ήταν σε τεύχη περιπτέρου πριν από 15-20 χρόνια (οπότε τα τεύχη δεν βρίσκονται εύκολα και η συγκέντρωσή τους σε τόμους είναι αναβάθμηση σαν έκδοση). Φυσικά για το αν και πόσο θα πουλήσει παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Σίγουρα η τιμή, η συχνότητα, η προβολή, οι άλλες εκδόσεις που θα εμφανηστούν, η γενικότερη οικονομική συγκυρία, το όχι και τόσο καλό όνομα της εταιρείας τόσο στο θέμα μετάφραση-επιμέλεια όσο και στην διανομή και την ταχύτητα στο να ρίξει τις τιμές για να ξεφορτωθεί το στοκ.
  10. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Και ο Ντι Λαμπεντουζα με το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία (αριστουργηματα και τα δύο)
  11. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Θα μπορούσε όμως να είναι το Παιδί-Γατόπαρδος...
  12. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Υπερηρωικο ουσιαστικά κομικ, ήταν αναπόφευκτο να ακολουθήσει την μεγάλη της Radnet σχολή...
  13. Είναι και μεγαλύτερο το 2024 σαν δίσεκτο, δεν αποκλείεται εντελώς να δούμε κάτι παραπάνω...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.