Jump to content

thor77

Members
 • Content Count

  907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

thor77 last won the day on June 12 2019

thor77 had the most liked content!

Community Reputation

6,157 Very Good

About thor77

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday 05/26/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,639 profile views
 1. Όχι ακριβώς... Στην παρέα βρισκόταν και ο Βύρωνας αλλά η ιστορία του είχε βαμπιρικό θέμα και έμμεινε ημιτελής. Το υλικό του Βύρονα επεξεργάστηκε και ολοκλήρωσε ο Πολιντόρι που επίσης ήταν μέλος της παρέας σαν γιατρός-γραμματέας του Βύρωνα.
 2. Προσωπική άποψη: Οι σύντομες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στην σειρά των 13 τευχών της Μικρός Ήρως (στα τεύχη 3-13) δημιουργήθηκαν αμέσως μετά την Μπαλάντα της αλμυρής θάλασσας και πριν από όλες τις άλλες μεγάλες ιστορίες. Η εσωτερική χρονολόγηση των ιστοριών του Πρατ ακολουθεί την σειρά δημιουργίας τους (με εξαίρεση τα ημιτελή Νεανικά χρόνια) οπότε δεν νομίζω ότι είναι κακή επιλογή για κάποιον να έρθει σε επαφή με τον Κόρτο, παίρνοντας φυσικά υπόψη ότι οι μεγαλύτερες ιστορίες είναι πιο πλήρεις (αλλά και πιο απαιτητικές από τον αναγνώστη). Δες μερικά από αυτά τα τεύχη κι αν σε τραβάνε, μετά δες την Μπαλάντα. Μην διαβάσεις τα δυο πρώτα τεύχη αυτής της σειράς ακόμα, καθώς είναι έργο επιγόνων, άρα όχι 100% αντιπροσωπευτικό της σειράς.
 3. Θέλω να σημειώσω εδώ (και να ευχαριστήσω γι' αυτό) την ταχύτητα με την οποία παρέλαβα την παραγγελία μου. Καταθέτοντας τα χρήματα στον λογαριασμό της λέσχης την 1η του Σεπτέμβρη (Τρίτη μέρα), είχα στα χέρια μου την παραγγελία στις 3/9 (Πέμπτη μέρα). Νομίζω ότι ακόμα και από μεγάλα βιβλιοπωλεία δεν μου έχει τύχει ταχύτερη αποστολή (το ίδιο μου είχε συμβεί -άμεση αποστολή-και στην προηγούμενη παραγγελία που είχα κάνει με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Λανφεστ)
 4. Iron Man γιατί έχουμε δει μόνο έναν τόμο του, πριν απο έναν χρόνο.
 5. thor77

  ΜΠΛΕΚ

  Εμενα (στα 43 μου βέβαια) μου φαινόταν οκ ο Ταρζάν. Αλλά οκ γούστα είναι αυτά....
 6. thor77

  ΜΠΛΕΚ

  Αν θυμάμαι καλά στο δημοψήφισμα είχε βγει 3ος ο Ταρζάν και κόπηκε απο το επόμενο τεύχος
 7. Άλλη μια απώλεια από των χώρο των Βελγικών κόμιξ, ο σεναριογράφος Αντρέ Πολ Ντυσατό (André-Paul Duchâteau). Είχε γεννηθεί το 1925 και δουλειές του είχαμε δει σε πολυθεματικές εκδόσεις κόμιξ των δεκαετιών του 1970 και 80 (όπως ο Ρικ Οσέτ και ο Αλέν Σεβαλιέ) αλλά και σε αυτόνομες εκδόσεις όπως ο Χανς από την Μαμούθ Κόμιξ και ιστορίες με ήρωες τους Ρουλεταμπίλ, Σέρλοκ Χολμς και Αρσέν Λουπέν στην σειρά της Modern Times Μεγάλοι Ντετέκτιβ
 8. Εγώ ενώ έκανα παραγγελία (με μέθοδο πληρωμής κατάθεση σε τράπεζα), δεν μπορώ να την δω (οπότε δεν ξέρω αν ισχύει η παραγγελία μου)...
 9. Ο Κλοντ Λαβεντίρ, Βέλγος σχεδιαστής κόμιξ πέθανε στις 17 Αυγούστου. Γεννήθηκε το 1947 και ξεκίνησε να εργάζεται από την δεκαετία του 1970. Στα ελληνικά σχεδιασμένο από αυτόν έχουμε δει την βιογραφία του Σαιντ Εξυπερύ που δημοσίευσε η Μαμούθ Κόμιξ.
 10. Ήταν απάντηση στο οτι το φαξ απο το Σεράγιεβο ηταν επιλογή εφημερίδας
 11. Το Σαράγιεβο δεν βγήκε με εφημερίδα Για το Μπλάκσαντ, προσωπικά θα προτιμούσα να έβγαινε σε 5 άλμπουμ. Ο τόμος εκ των πραγμάτων είναι ακριβός (η τιμή του δικαιολογείται από τον αριθμό των σελίδων και από την ποιότητα του κόμικ κοκ αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ακριβός). Μισέλ Βαγιάν και Λάργκο Γουΐντς αδικήθηκαν μέσα στο Μπλεκ (οι ιστορίες κόβονται στην μέση, το μέγεθος της σελίδας είναι πολύ μικρό, το κοινό που θα πάρει το Μπλεκ δεν τους εκτιμά και τόσο) το ίδιο συμβαίνει και με τον Στορμ (που από μια ολόκληρη περιπέτεια-άλμπουμ στα πρώτα τεύχη εδώ και καιρό σπάει και αυτός στα 2) αλλά ας πούμε δικαιολογείται λόγω της σύνδεσης του ήρωα με παρελθοντικές εκδόσεις Μπλεκ. Ο Ερίκ Καστέλ με το έθνος είχε επιτυχία γιατί ήταν αυτόνομος και ολοκληρωμένος. Βαγιάν, Γουΐντς και Στορμ περνάνε απαρατήρητοι σαν γέμισμα του Μπλεκ. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι από τις 4 μπονελικές σειρές με γκράφικ νόβελς κόπηκαν οι 2, όχι γιατί υστερούσαν εμπορικά, αλλά για να δοθεί ώθηση στις άλλες σειρές (που βασικά είναι οι άλλες 2 σειρές με Μπονελικά, ο Μπλέκ και κάποιες περιστασιακές εκδόσεις με εφημερίδες ή αυτόνομα γκράφικ νόβελς). Άσχετα με την ποιότητα των ιστοριών του Τεξ (τυπικό γουέστερν, δεν θα το μισήσεις δεν θα δεις κάτι πρωτότυπο), ο Ντύλαν Ντογκ ήταν χάλια (και είμαι φαν του Ντύλαν Ντογκ) Οι μεταφράσεις είναι στο πόδι λες και τα μετέφρασε ο ξάδερφος από το χωριό που έχει λόουερ και συχνά έχω την εντύπωση ότι ο μεταφραστής δεν ξέρει τι εννοεί ο διάλογος που μεταφράζει (δεν συμβαίνει μόνο στην Μικρός Ήρως, αλλά εδώ συμβαίνει με αξιομνημόνευτη συχνότητα). Ο Μάης 68 προφανώς απευθύνεται στο κοινό της εφημερίδας ενώ Πινόκιο και Μύθοι στα παιδιά. Υπάρχουν φίλοι που από συμπάθεια προς την ιστορία των εκδόσεων της οικογένειας του εκδότη, ίσως κι από προσωπική συμπάθεια ή και φιλία προς τον εκδότη και τους συνεργάτες του υιοθετούν μια στάση άμυνας για να υπερασπιστούν τις επιλογές του. Σεβαστό και κατανοητό, αλλά αυτό το να δέχεται επίθεση όποιος κριτικάρει κινήσεις και επιλογές δεν νομίζω ότι βοηθά την εταιρεία, μάλλον το αντίθετο. Ο Μίκρος Ήρως λέμε χρόνια ότι πρέπει να βελτιώσει Μετάφραση - Επιμέλεια - Επιλογές
 12. Πέθανε στις 15/8/2020 ο Σέρβος σεναριογράφος κόμιξ Σβετοζάρ Ομπράντοβιτς σε ηλικία 70 ετών. Στην Ελλάδα δείγματα της δουλειάς του με ήρωα τον Μπλεκ είδαμε στη σειρά Νέος Μπλεκ
 13. Μιλάμε έχει κυκλοφορήσει καινούριο Λούκυ Λουκ (έστω Λούκυ Κιντ) εδώ και τόσες μέρες και δεν έχει ανέβει ακόμα το εξώφυλλο! Αν δεν το ανεβάσει κανείς άλλος θα το σκανάρω σήμερα ή αύριο εγώ.
 14. thor77

  ΖΑΓΚΟΡ

  Τώρα τον Αύγουστο κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 11ο τεύχος του έγχρωμου Ζαγκόρ με αυτό το εξώφυλλο Θα πόνταρα στο ενδεχόμενο να είναι το επόμενο ('η το μεθεπόμενο) τεύχος της ελληνικής σειράς (εφόσον υπάρξει φυσικά)
 15. ... όπου στην αρχική έκδοση αναφέρεται ότι είναι διασκευή των μύθων του Λαφοντέν χωρίς καμιά αναφορά στον Αίσωπο (αν και ομολογουμένως κάποιοι από τους μύθους του Λαφοντέν έχουν διασκευάσει/αντιγράψει μύθους του Αισώπου)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.