Jump to content

thor77

Members
 • Content Count

  814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  4,147 [ Donate ]

thor77 last won the day on June 12 2019

thor77 had the most liked content!

Community Reputation

5,614 Very Good

About thor77

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday 05/26/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,025 profile views
 1. Το βρήκα χθες στον Σκλαβενίτη στα 4 ευρώ. Το πήρα. Το διάβασα. Σαν χαρτί, εξώφυλλο μέγεθος τα 4 ευρώ είναι τσάμπα. Η υπόθεση είναι ενός μυθιστορήματος του 1920κάτι και δείχνει τα χρόνια του. Το σκίτσο όπως αναφέρει και ο Germanicus είναι συμπαθητικό, δεν είναι κάτι το φοβερό. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι προσπαθεί να κάνει τις μαγκιές του με το σχέδιο να συνεχίζεται στο επόμενο ή το προηγούμενο καρέ, αλλά αυτό σε κάποιες φορές δυσκόλευε την ανάγνωση (το σκίτσο συνεχιζόταν στο κάτω καρέ αλλά ο διάλογος στο δεξί), είχε θέμα όμως στα να κάνει εμφανή την ηλικία των ηρώων του (όλοι φαίνονται συνομήλικοι) ενώ οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να βρουν σουτιέν εύκολα. Όμως αυτό που με ξενέρωσε ήταν (για άλλη μια φορά σε μεταφρασμένο κόμικ) η έλλειψη επιμέλειας κειμένου. Σε 1-2 περιπτώσεις οι διάλογοι ήταν σε διαφορετικό πλαίσιο (μιλάει ο Χ αλλά τα λόγια είναι στο συννεφάκι του Σ), μια φορά τα ίδια λόγια επαναλαμβάνονται σε δυο διαφορετικά συννεφάκια, και σε μια περίπτωση δυο ήρωες συζητάνε στα 1919, το ναυάγιο που έγινε το 1915 αναφέρεται σαν να έγινε το 2015. Οκ παραδρομή, αλλά μια ανάγνωση από επιμελητή θα το ανακάλυπτε. Τελικά στα 4 ευρώ ήταν μια χαρά, αν έδινα τα 10 ευρώ που ζητά το Public όμως δεν θα το θεωρούσα καλή αγορά.
 2. Το πιο παλιό κόμιξ που θυμάμαι να διαβάζω ήταν μια διασκευή (μάλλον κλασσικά εικονογραφημένα) του Μολυβένιου στρατιώτη. Η πρώτη σειρά που παρακολούθησα με θέρμη όμως ήταν ο Ποπάυ. Βιβλία είχα διάφορες συλλογές παραμυθιών και μυθολογίες, κάποιους τόμους από μια σειρά διασκευών των Αισώπειων μύθων (νομίζω του Καμπανά) όμως το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο που διάβασα, την άνοιξη του 1987 ήταν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Βερν από τις εκδόσεις Άγκυρας.
 3. Το εξώφυλλο που παραθέτει ο Ραμίρεζ φέρει σαν όνομα σειράς Historias Famosas. Αυτό με παραξένεψε κάπως και το έψαξα λίγο. Λοιπόν κατέληξα στο ότι η σειρά Joyas Literarias Juneviles περιείχε μόνο κόμικ, ενώ η σειρά Historias Famosas εκτός το κόμικ (το ίδιο με την JLJ) περιείχε και το μυθιστόρημα (ή έστω μια περιληπτική εκδοχή του σε κείμενο) Στην Χάιντι η JLJ έχει 30 σελίδες; ενώ η HF 124 επιπλέον:
 4. Το άλμπουμ είναι το 103ο από την σειρά Joyas Literarias Juneviles (ας πούμε Νεανικά Λογοτεχνικά Κοσμήματα/Διαμάντια) σε αυτήν εδώ την λίστα δίδεται σαν έτος κυκλοφορίας του τόμου το 1974 (και σαν σεναριογράφος ο José Antonio Vidal Sales)
 5. Γενικότερα έτρωγα σοκολάτες, αλλά καθώς ήμουν σε χωριό, ίσως να μην κυκλοφορούσαν όλες οι μάρκες. Επιπλέον ποτέ δεν ήμουν φαν του Ντίζνεϊ οπότε καρτούλες με τους ήρωές του δεν θα με τραβούσαν στην αγορά της σοκολάτας (ενώ τα αυτοκόλλητα της Κουκουρούκου ας πούμε ήταν δέλεαρ για μένα)
 6. Πάντως πραγματικά δεν ξέρω πώς το βλέπει η εκδοτική, αλλά πραγματικά καταφέρνει πάντα και με αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα.
 7. Για την ιστορία Viendo visiones σημαίνει Βλέποντας οράματα
 8. Δεν είχα ιδέα για την ηρωίδα αλλά από μια γύρα στα ιντενετς που έκανα βρήκα ότι μιλάμε για τηνSupernova που είναι δημιούργημα του Ισπανού σεναριογράφου Victor Mora. Δημιουργήθηκε το 1972 για το περιοδικό Super Mortadelo. Ξεκίνησε σαν ισπανική βερσιόν της Γιόκο Τσούνο (εγγονή Ινδού μαχαραγιά, φοιτήτρια δημοσιογραφίας στην Αγγλία που μπλέκει σε περιπέτειες που συνδυάζουν μυστήριο και επιστημονική φαντασία) και σχεδιαζόταν αρχικά παράλληλα από José Bielsa (σε μικρές 8σέλιδες περίπου ιστορίες) και τον Edmond (σε 3 32σέλιδες ιστορίες). Μετά την αποχώρηση του Edmond συνέχισε μόνος ο Bielsa, εξαλείφθηκαν οι αναφορές σε μαχαραγιάδες, Η Supernova γίνεται από φοιτήτρια επαγγελματίας δημοσιογράφος και εξαφανίζονται τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Η ιστορία τώρα επικεντρώνεται περισσότερο στο αστυνομικό. Εκδόθηκαν και άλμπουμ στην σειρά Grandes Aventuras Juveniles de Bruguera (Μεγάλες Νεανικές περιπέτειες της Μπρουγέρα) Το εξώφυλο του πρώτου άλμπουμ και μια εσωτερική σελίδα μετά από λίγο ακόμα ψάξιμο βρήκα ότι τελικά η Supernova δημοσιεύτηκε το διάστημα 1973-1977 και αυτός ο σύνδεσμος οδηγεί σε ένα σύντομο ιστορικό (στα ισπανικά) της ηρωίδας και μια λίστα με τις ιστορίες της
 9. Ακόμα καλύτερα, όμορφος πλούσιος και υγιής Χρόνια πολλά (σε λογικά πλαίσια βέβαια) και σχετικά ευτυχισμένα.
 10. Έπνιξα την αρχική μου παρόρμηση να ψηφίσω Ιζνογκουντ και ψήφισα Avengers
 11. Ο Τόμος δεν θα βγει. Ομάδα αντίρετρολάγνων κομιξόφιλων πυρπόλησε το στοκ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.