Jump to content

GeoTrou

Moderator
 • Content count

  4,480
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26
 • Points

  587 [ Donate ]

GeoTrou last won the day on January 23

GeoTrou had the most liked content!

Community Reputation

40,020 Popular

About GeoTrou

 • Rank
  And that, my liege, is how we know the Earth to be banana shaped
 • Birthday 07/28/1994

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Escondida
 • Country
  Vanuatu

Recent Profile Visitors

1,836 profile views
 1. Αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μαγαζιού. Δεν είναι στάνταρ, αλλά θα έλεγα ότι γενικά ίσως παίζει ένα -10% και σε ορισμένες (λίγες) περιπτώσεις και παραπάνω.
 2. Μάλλον το κόμικ πηγαίνει αρκετά καλά στη Γερμανία. Η εκδοτική που έκανε τη μετάφραση (Kult Comics) τύπωσε 99 κομμάτια με διαφορετικό εξώφυλλο (δεν μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για σκληρόδετη έκδοση σκληρόδετη τελικά) και ένα ex libris:
 3. Φίλε, κάθε πάγκος έχει τη δική του πραμάτεια και γενικά υπάρχουν πράγματα για όλα τα γούστα. DC θα βρεις σίγουρα σε trades, συγκεκριμένα για Rebirth δεν ξέρω να σου πω. Τι θα κάνεις με τα λεφτά σου είναι κάτι που δεν μπορώ να σου πω, αλλά δε χάνεις και τίποτα να περάσεις μια βόλτα και να κοιτάξεις με το πάσο σου μερικά περίπτερα παραπάνω και πιο προσεκτικά.
 4. Στην ανθολογία Ο Άχρηστος Πλανήτης και άλλα Σοβιετικά Διηγήματα Επιστημονικής Φαντασίας (Η Άγνωστη Καντάθ, 2015), στην πρώτη ιστορία με τίτλο «Η τελευταία πύλη για την Άιγια» των Παρνόφ-Έμτσεφ, αναφέρονται τα τέσσερα αδέλφια Ντίσνεϊ. Πρόκειται για επιστήμονες που αποτέλεσαν μέρος της ερευνητικής αποστολής στον Άρη. Αν και αναφέρονται σε αρκετά σημεία του διηγήματος, γράφω τα δύο σημαντικότερα. σελ. 51: Άκουσα ότι οι Ντίσνεϊ -δούλεψαν στην αποκωδικοποίηση των κρυστάλλων του ανατολικού τομέα του Ερυθρού Θόλου- έχουν φτάσει σε ορισμένα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Υποστηρίζουν ότι ο τρόπος σκέψης των Αρειανών είναι, κατά κάποιον τρόπο, εντελώς αντίστροφος του δικού μας. Εδώ στη γη, η κίνηση θεωρείται ιδιότητα της ύλης· εκεί, αντιθέτως, η ύλη θεωρείται ιδιότητα της κίνησης - τρόπος εκδήλωσής της. σελ. 58: «Σύμφωνα με αναφορές...» μουρμούρισε ο Γιεγκόροφ διαβάζοντας στα γρήγορα το μονόστηλο «τα πτώματα των φημισμένων κοσμολόγων, των αδελφών Άλφρεντ, Γουίλιαμ, Κάλντερ και Τζέιμς Ντίσνεϊ βρέθηκαν χθες στη Βοστόνη... ο δολοφόνος παραμένει άγνωστος... Μυστηριώδεις θάνατοι χωρίς εμφανή σημάδια σωματικής βίας ή δηλητηρίασης... Οι ειδικοί επιστήμονες αδυνατούν να βρουν κάποια εξήγηση» Εμένα πάντως μου θύμισε τα ανηψάκια του Ντόναλντ
 5. MAGGY GARRISON #1

  Βασίλη, από το «ξεφύλλισμα» που έκανα φαίνεται πολύ καλή η μετάφρασή σου! Η Maggy θα σε κέρναγε σίγουρα μια μπύρα.
 6. Αυτή η Ιλιάδα-Οδύσσεια πρέπει να έγινε και animated βιντεάκια (τουλάχιστον η σκηνή του Οδυσσέα με την Αθηνά), που έπαιζαν πολύ στα γυμνασιακά μου χρόνια.
 7. Και μετά ο Παύλος τον τύφλωσε.
 8. Χμμ, αλλιώς το είχα στο μυαλό μου, αλλά κι αυτό μας κάνει
 9. Εδώ κολλάει μια φράση, δε θυμάμαι ποιανού: «Κλασικά είναι τα βιβλία που δεν έχει διαβάσει κανείς, αλλά όλοι αποθεώνουν»
 10. @germanicus Πρέπει να ψάξω εδάφια από τα βιβλία, τα οποία βρίσκονται σε άλλο σπίτι, οπότε άστο. Αν δεις το βιβλίο που ανέφερα, νομίζω θα με καταλάβεις.
 11. @germanicus Απλοί σε σχέση με εσένα. Σου κάνει; @GreekComicFan Δεν ψάχνω συνώνυμο ως προς το «απλός» αλλά ως προς το τι τον θεωρώ απλό. Όχι στον τρόπο έκφρασης, όχι στη σκέψη, αλλά στο/στη ___________ ... Που δεν πρόκειται να μου έρθει ποτέ στο μυαλό.
 12. Ρε Τζερμ, ο Marquez είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Και νομίζω ότι μπορούμε να κατανοήσουμε τη διαφορά απλότητας και απλοϊκότητας. Απλότητα όχι ακριβώς στον τρόπο που εκφράζεται, αλλά στο πώς παραθέτει αφύσικα γεγονότα σα να γράφει για κάτι καθημερινό.* Ελπίζω να καταλαβαίνεις περίπου πώς το λέω, γιατί ψάχνω να θυμηθώ μια συγκεκριμένη λέξη/φράση, αλλά δε μου έρχεται τώρα. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, ο Coelho μου έβγαζε κάτι παρόμοιο, αλλά επουδενί τόσο γοητευτικό. *Έχεις διαβάσει το Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα και της άσπλαχνης γιαγιάς της; Αν όχι, στο συστήνω. Διάβασα την πρώτη σελίδα και μόλις πήγα στην επόμενη, ξαναγύρισα στην πρώτη. Αυτό που είχε γράψει ήταν τόσο μα τόσο απλά δοσμένο, αλλά τόσο έξυπνο, που δεν το έπιασα με την πρώτη.
 13. Το είχα διαβάσει κάπου στο Λύκειο. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ένα βιβλίο που θα μου άρεσε, καθώς έχει μια καλώς εννοούμενη απλότητα, που πχ σε άλλους συγγραφείς όπως ο Marquez με ενθουσιάζει. Αλλά δεν. Φτωχό από άποψη φαντασίας, για τη γλώσσα-μετάφραση δε θυμάμαι κάτι, αν το ξανάπιανα στα χέρια μου θα ήταν για να δώσω στο παιδί μου ένα έντυπο με εικόνες του Moebius.
 14. Ανάμεικτα συναισθήματα για την είδηση αυτή. Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ [είχα συγκλονιστεί με το περιεχόμενο ορισμένων σκηνών (πρέπει να ήταν το πρώτο ή έστω από τα πρώτα βιβλία με τόση βία, για το παιδικό μου μυαλό) και τη γραφή της Δέλτα], αλλά δεν θα το αγόραζα σε κόμικ. Οι σελίδες βέβαια με εντυπωσίασαν, ιδιαίτερα ο χρωματισμός, οπότε μια ανάγνωση θα τη ρίξω πιθανώς. Είναι πάντως από τις κυκλοφορίες που δυνητικά θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο στα κόμικς. edit: έχω περιέργεια να δω ποια άλλα βιβλία θα επιλέξουν να μεταφέρουν.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.