Jump to content

vaios

Veterans
 • Posts

  1,056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

vaios last won the day on September 20

vaios had the most liked content!

3 Followers

About vaios

 • Birthday 07/03/1954

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λάρισα
 • Country
  Greece
 • Profession
  συγγραφέας

Recent Profile Visitors

8,269 profile views

vaios's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

11.5k

Reputation

 1. Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Λάρισας"Larissanet" δημοσιεύτηκε ήδη, την Παρασκευή 17/Σεπτ/2021, το Α΄ Μέρος του διηγήματός μου "ΟΤΑΝ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΙΞ", στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και στοιχεία - εντυπώσεις από τη δραστηριότητά μου στο greekcomics.gr Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν πλέον να είμαι ενεργό μέλος του φόρουμ, αλλά αναπολώ με νοσταλγία εκείνη την όμορφη χρονική περίοδο.
 2. Η δαγκωνιά της Ντιάνας του Βάιου Κουτριντζέ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Λάρισας Larisssanet Το αργυρόλευκο σεληναίο φως παιχνίδιζε στην υγρή επιφάνεια του μικρού ποταμιού που μετακινούνταν νωθρά κι αδιόρατα στο σημείο εκείνο, ενώ τη ρυτίδωνε ένα ανεπαίσθητο ανεμοφύσημα. Εντυπωσιακές μαρμαρυγές σπιθοβολούσαν κι έσβηναν, για ν’ αστράψουν παραπέρα σ’ ένα εξαίσιο χορευτικό φωτοθέαμα. Η κοίτη διέσχιζε καταμεσής μία πλατιά, εύφορη κοιλάδα, πριν στριμωχθεί σε στενωπούς, ανάμεσα στους βουνίσιους όγκους. Ένας παραποτάμιος λοφίσκος αποτελούσε ιδανικό μέρος να περάσει κάποιος τη βραδιά του με ασφάλεια, διότι είχε τη δυνατότητα να επιτηρεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Η χωμάτινη έξαρση παρεμβαλλόταν στη διεύθυνση της υδάτινης ροής και το ποτάμι αναγκαζόταν να παρεκκλίνει από τη φυσική του διαδρομή, σχηματίζοντας έτσι ένα κυκλοειδές τμήμα, που αγκάλιαζε τα ριζά του λόφου. Στο σημείο καμπής δημιουργούνταν μια διεύρυνση της κοίτης, που ’μοιαζε με μικρούλα λίμνη. Κανένας ενοχλητικός θόρυβος δεν τάραζε τη σιγαλιά της νύχτας και τα όρη βρίσκονταν αρκετά μακριά, για ν’ ακουστούν οι βρυχηθμοί των πεινασμένων αγριμιών. Η συνέχεια εδώ: Η δαγκωνιά της Ντιάνας
 3. Το διήγημα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα " Larissanet " της Λάρισας σε δύο συνέχειες, στις 23/10 και 30/10/2020
 4. Μερικά από τα κόμιξ της συλλογής μου
 5. Το τρίτο μου βιβλίο, ένα μυθιστόρημα μαθηματικής-κοινωνικής φαντασίας "Γεωμετρική σχέση" σε λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Δυο γυναίκες, ενόσω κάνουν αμέριμνες τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα βρεθούν, εν αγνοία τους, στο κέντρο κάποιων γεγονότων που θα αλλάξουν την ιστορία του ανθρώπινου είδους. Το βιβλίο δεν είναι κόμικ. Η μελέτη μου για τα κόμιξ, ένα δοκίμιο, ετοιμάζεται. Να περνάτε καλά. Καλές αναγνώσεις το χειμώνα που μας έρχεται. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
 6. ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ "LA COMICS FESTIVAL" https://www.larissanet.gr/2019/03/06/o-syngrafeas-vaios-koutrintzes-milise-gia-ta-komiks-fot/
 7. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “LA COMICS FESTIVAL”, που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών “ΕΤΟΥΚΟΥ”, την Τετάρτη 6-3-2019, και ώρα 19:00-21:00, στο Aμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, ο συγγραφέας Βάιος Κουτριντζές θα μιλήσει για τα κόμικς από την πρώτη εμφάνισή τους έως σήμερα, τα χαρακτηριστικά, τους τύπους, τους πολέμιους, τους συλλέκτες, τα σπάνια κόμικς, κ.ά.. Η Eισήγησή του έχει τίτλο: “Ο κύκλος των κόμιξ”. Παράλληλα θα προβάλλεται οπτικό υλικό, σχετικό με το περιεχόμενο της ομιλίας.
 8. Το δεύτερο βιβλίο μου, ένα μυθιστόρημα μαθηματικής φαντασίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Θράκα". Δεν είναι κόμικ, αλλά αν δεν το ανακοινώσω εδώ, στο greekcomics, που κάποτε συμμετείχα ενεργά, πού αλλού να το πω; Και, βέβαια, συνεχίζω να είμαι αναγνώστης και μελετητής των κόμιξ στο ιστολόγιό μου: http://comicografimata.blogspot.gr Να έχετε όλοι ένα ήρεμο και όμορφο καλοκαίρι. http://www.biblionet.gr/author/116174/Βάιος_Κουτριντζές
 9. Λοιπόν, μετά από long long time: Το φυλλάδιο το δικό μου διαφέρει στα περιθώρια (του dionik δεν έχει, εκτός κι αν τα 'κοψε στην επεξεργασία της εικόνας), στο εξώφυλλο, δε, είναι χαρακτηριστική η διαφορά. Δεν έχει τη διακεκομμένη γραμμή με το ψαλίδι. Έχει το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, την ίδια γραμματοσειρά, και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, ακόμη και στο οπισθόφυλλο στο πάνω αριστερά ορθογώνιο το κείμενο είναι ξεθωριασμένο. Επίσης, το εξώφυλλο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από κείνες των εσωτερικών σελίδων. Το πιθανότερο είναι ότι οι εκδόσεις είναι δύο, αλλά κλεψίτυπες, γιατί πινακάκι με ελληνικά στοιχεία δεν υπάρχει παρά μόνο αυτό με τα δικαιώματα της Walt Disney. Φαίνεται πως κάποιος το 'ριξε στην κυκλοφορία, άγνωστο πότε και αργότερα το βρήκε ο Κωστόπουλος για το ΚΛΙΚ (το αντίστροφο δεν το βλέπω πιθανό). Ο Κωστόπουλος έκανε πολλές τέτοιες "μαγκιές" (το 'χει δηλώσει κι ο ίδιος πως αντέγραφε ξένα ιδίως περιοδικά), μέχρι που τον καταλάβανε και του σταματήσανε ένα κόμικ στη μέση! Sorry για την άργητα, αλλά τώρα εντόπισα το φυλλάδιο.
 10. vaios

  VIAGRA COMIX

  Κι ενώ τα τεύχη είναι 70, εν τούτοις βγήκε και Τόμος 36! Βέβαια δεν έχει τα τεύχη 71, 72, αλλά διάφορα περισσεύματα. Για την ακρίβεια κυκλοφόρησαν πολλοί "Τόμοι 36" με το ίδιο εξώφυλλο.. Οι δυο που εντόπισα περιέχουν τα υπ' αριθμ. 25, 27, 28, 30 Στην παρουσίαση πρέπει να αναγραφεί ο ορθός αριθμός τόμων (όχι 32) Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
 11. καλημέρα παίδες............. όποιος τα διαβάζει, ξέρει και να τα φοράει!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.