Jump to content

Bilis

Members
 • Posts

  811
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Bilis

 1. Ναι, ουσιαστικά στο πρώτο τεύχος γίνεται ένα μεγάλο recap με αρκετά από τα σημαντικά γεγονότα του παιχνιδιού. Το έχω ξαναπεί αλλά προσωπικά δεν θεωρώ την τιμή τόσο τσιμπημένη. Στο εξωτερικό κάθε τεύχος κάνει 5 δολάρια με το πρώτο και το τελευταίο να ανεβαίνουν στα 6 λόγω των έξτρα σελίδων που έχουν. Καταλαβαίνω όμως γιατί μπορεί να ξενίσει κάποιον. Τα κόμικς πλέον έχουν καταντήσει είδος πολυτελείας.
 2. Andy Lanning! Άλλο ένα πολύ δυνατό όνομα πιστεύω! Κυρίως εργάζεται ως σεναριογράφος μαζί με τον Dan Abnett αλλά έχει κάνει και πολλές δουλειές ως Inker. Έχει δουλέψει πάνω σε πολλούς τίτλους Marvel και DC. Ορίστε το link με τις δουλειές του: https://leagueofcomicgeeks.com/people/553/andy-lanning/106496 Προσωπικά, έχω μπόλικα τευχάκια και trades όμως σίγουρα θα του πάω τον τόμο της Επίσημης Συλλογής με την Επιστροφή του Θάνος.
 3. Επεισόδιο 7 Κι άλλο καλό επεισόδιο. Πιστεύω πως από το 5 και μετά έχει ανεβεί κάπως η ποιότητα. Το σενάριο εστιάζει περισσότερο στην προσωπική εξέλιξη της πρωταγωνίστριας και η σκηνοθετική ματιά της Anu Valia (που έχει σκηνοθετήσει τα 5-7) είναι πιο ενδιαφέρουσα από αυτήν της Kat Coiro. Δεν έχω πολλά να σχολιάσω, μόνο ότι ανησυχώ λίγο για το πως θα το κλείσουν. Μένουν δύο επεισόδια και έχουν μείνει πολλά μέτωπα ανοικτά.
 4. Κι εγώ έχω πάρει τα πρώτα τέσσερα και θα πάρω το πέμπτο την επόμενη Παρασκευή μαζί με την συλλογή Marvel. Όπως έχω ήδη αναφέρει, μέχρι στιγμής πρόκειται για μία πολύ αξιοπρεπή σειρά.
 5. Ευχάριστα νέα! Δεν μπορώ να πω πως "ενθουσιάστηκα" αλλά αυτό πιθανόν να ευθύνεται στο ότι η Marvel σε αυτή τη φάση μπορεί να φέρει πίσω κυριολεκτικά οποιονδήποτε θελήσει ή μπορεί να έχει πέσει γενικά ο ενθουσιασμός μου για τις υπερηρωικές ταινίες. Εννοείται πως θα πάω να την δω. Μου αρέσουν οι προηγούμενες ταινίες με τον χαρακτήρα και θέλω να δω πως θα τον προσεγγίσουν στο mcu. Πιστεύω κι εγώ πως η χημεία μεταξύ των ηθοποιών θα είναι φοβερή. Βέβαια, δεν νομίζω ο Jackman να μείνει ως ο Wolverine του mcu όμως η εμφάνιση του έστω και για μία ταινία ακόμα θα είναι ευχάριστη.
 6. Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία ανακοίνωση και άρχισα να ανησυχώ ότι ο Sandoval θα μείνει μόνος του όμως ανακοινώθηκε κι άλλη μια καλεσμένη, η Ιταλίδα σχεδιάστρια Laura Braga. Απ' ότι βλέπω έχει κάνει πολλά Variant Covers αλλά έχει δουλέψει και σε μερικά διαμαντάκια όπως δύο τεύχη του Superior Iron Man και το επετειακό τεύχος για το 80 χρόνια της Wonder Woman. Επίσης σχεδιάζει το tie-in των Young Justice στο event Dark Crisis που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο. Ορίστε και η σελίδα της στο League: https://leagueofcomicgeeks.com/people/6511/laura-braga Προσωπικά, δεν έχω κανένα τεύχος της και δεν νομίζω να αγοράσω τίποτα για υπογραφή.
 7. Αρκεί να κρατάς με το ένα χέρι τις πρώτες 10.725 σελίδες και με το άλλο τις υπόλοιπες 10.725
 8. Επεισόδιο 6 Καλό επεισόδιο. Όχι σαν το 5 αλλά καλό. Πάλι μου άρεσε η πιο προσωπική ιστορία. Ίσως τελικά όντως να έφταιγαν σε μεγάλο βαθμό τα cameos για τα επεισόδια 2-4. Εδώ η σκηνοθεσία μου φάνηκε πιο προσεγμένη και η σκηνή μάχης ήταν απολαυστική. Το cgi όμως συνεχίζει να μην είναι ικανοποιητικό. Το B plot, όπως συνήθως πλέον, δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω πως χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν καλύτερα οι χαρακτήρες. Αυτό θα βοηθούσε και το main plot. Το τέλος με προβλημάτισε λίγο. Θέλω να δω που το πάνε αλλά, απ' ότι έχω ακούσει, παρόμοια καταλήγουν και οι υπόλοιπες Disney + σειρές της Marvel. Τέλος, μερικές θεωρίες για τον μυστηριώδη κακό:
 9. Bilis

  KING THOR

  Πολύ ωραία παρουσίαση όπως πάντα! Το συγκεκριμένο κόμικ είναι και καλή επιλογή για υπογραφή από τον Aaron στο Comic Con της Θεσσαλονίκης!
 10. Επεισόδιο 5 Σίγουρα το πιο ευχάριστο! Απλή υπόθεση που όμως συνδέεται με την προσωπική εξέλιξη της πρωταγωνίστριας. Επίσης έξυπνες οι συνδέσεις με τα προηγούμενα επεισόδια. Η Renée Elise Goldsberry στον ρόλο της Mallory ήταν εξαιρετική. Το B plot ήταν λίγο χλιαρό αλλά το χρειαζόταν για το teaserάκι στο τέλος. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι πως αφήνουν plot points από προηγούμενα επεισόδια αναξιοποίητα, όπως αυτό με τον Wong στο προηγούμενο. Εδώ δεν μαθαίνουμε ποτέ για ποιον λόγο η Titania επιτέθηκε το δικαστήριο στο πρώτο επεισόδιο. Δεν θα έπρεπε να είναι φυλακή μετά από αυτό; Τέλος πάντων, πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο που μου άρεσε πραγματικά. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό μπορεί και να ευθύνεται στο ότι δεν υπήρχαν cameos που επισκιάζουν την πρωταγωνίστρια. Να δούμε τώρα πως θα το χειριστούν την επόμενη εβδομάδα.
 11. Δυνατή επιλογή πιστεύω. Έχει κάνει και πολλές πρόσφατες δουλειές οπότε δεν είναι δύσκολο να βρεθούν τεύχη για υπογραφή. Προσωπικά, έχω τα 5 τεύχη του War for Earth-3 από τα οποία έχει σχεδιάσει τα εξώφυλλα που συνδέονται. Πιστεύω είναι ότι πρέπει! Μάλλον θα ανακοινωθούν και μεγαλύτερα ονόματα, πιθανόν να κρατούν τα καλύτερα για το τέλος.
 12. Είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες για τον Iron Man καθώς δεν με ενθουσιάζει τόσο ο χαρακτήρας στα κόμικς και μιλάμε για τεύχη από τα τέλη του '60 οπότε ήμουν επιφυλακτικός. Τελικά μπορώ να πω πως πέρασα αρκετά καλά. Οι ιστορίες δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο σεναριακά όμως είναι πολύ διασκεδαστικές και οι δωδεκασέλιδες από το Tales of Suspense ανάλαφρες και διαβάζονται εύκολα. Μου άρεσε η πιο κατασκοπική αισθητική που πήρε η υπόθεση με την Maggia και ο Jasper Sitwell ήταν διασκεδαστικός sidekick του Iron Man. Ελπίζω να παραμένει και στα επόμενα τεύχη επειδή, να πω την αλήθεια, ψήνομαι να τα διαβάσω για να δω που θα οδηγήσει η πλοκή με την Whitney. Το σχέδιο είναι καλό, δεν έχω κάτι παραπάνω να σχολιάσω. Πιστεύω πως είναι μια καλή συλλογή ιστοριών και σίγουρα αξίζει και με το παραπάνω την τιμή των 10 ευρώ.
 13. Διαβάστηκαν και τα τεύχη 3-4. Εδώ η ροή είναι πολύ καλύτερη επειδή δεν χρειάζεται να αποδοθεί χρόνος σε εξηγήσεις σχετικά με τον κόσμο του Fortnite. Είναι μια ωραία περιπετειώδης ιστορία και πιστεύω πως οι χαρακτήρες έχουν αποδοθεί πολύ καλά. Μου αρέσουν οι αλληλεπιδράσεις τους με αυτούς από το Fortnite. Το subplot στην άγρια χώρα θα έλεγα πως είναι καλύτερο από αυτό με το φεγγάρι. Πολύ ωραίες και οι guest εμφανίσεις χαρακτήρων του σύμπαντος της Marvel. Με ψιλοχάλασε λιγάκι η επιλογή του Doom για ανταγωνιστή. Καταλαβαίνω πως χρειάζονται κάποιον άμεσα αναγνωρίσιμο κακό της Marvel, εδώ όμως αναλώνεται σε κλισέ ατάκες και πολύ βασικές σκηνές μάχης. Γενικά είναι ένα πολύ δυνατό crossover και θα το απολαύσουν και όσοι δεν έχουν ιδέα από Fortnite τώρα που πήρε μπρος.
 14. Υπάρχουν πολλά άρθρα για αυτό. Ορίστε ένα που βρήκα ενδεικτικά: https://thecomicvault.wordpress.com/2017/10/07/retcon-roulette-a-history-of-the-scarlet-witch-and-quicksilvers-parentage/ Τελικά ήταν λίγο διαφορετικό απ' ότι το θυμόμουν. Οι Maximoff έγιναν retconned ως πειράματα του High Evolutionary και δεν είναι μεταλλαγμένοι ούτε έχουν καμία συγγένεια με τον Magneto. Επίσης αυτό βοήθησε και την Marvel να πάρει τα δικαιώματα τους από την Fox, αφού πλέον δεν θεωρούταν μεταλλαγμένοι. Στο πιο πρόσφατο run της ομάδας άλλαξαν τα φύλα των χαρακτήρων που είχαν αλλάξει και στην ταινία. Οι Ajak, Sprite και Makkari έγιναν θηλυκοί. Μπορείς να βρεις τα τεύχη online και να το δεις και μόνος σου.
 15. Με πρόλαβε ο Νικόλας! Προσωπικά απογοητεύτηκα λίγο. Περίμενα τουλάχιστον Zemo και κάποιους χαρακτήρες από την αρχική σύνθεση της ομάδας όπως Songbird και Moonstone να κάνουν ντεμπούτο στο mcu. Μάλλον θα ακολουθήσουν ένα format παρόμοιο με την Ομάδα Αυτοκτονίας. Περιμένω για trailer πριν κρίνω.
 16. O Tim Blake Nelson θα επιστρέψει στον ρόλο του The Leader που θα είναι και ο κύριος κακός της ταινίας! Προσωπικά αυτό ίσως να είναι το project της Marvel από τα επόμενα phases που με ενδιαφέρει περισσότερο.
 17. Δεν εννοώ πως το σύμπαν των κόμικς είναι το ίδιο με αυτό των ταινιών. Σίγουρα όμως έχουν γίνει αλλαγές (αν και όχι πάντα μέσω retcons) ώστε κάποια χαρακτηριστικά των κόμικς να είναι πιο κοντά στις ταινίες. Για παράδειγμα είχα διαβάσει πως είχε γίνει μπάχαλο από retcons για το αν οι Scarlet Witch και Quicksilver είναι μεταλλαγμένοι στα κόμικς ή απέκτησαν τις δυνάμεις τους από ένα πετράδι της αιωνιότητας. Πιο πρόσφατα, κάποιοι χαρακτήρες των Eternals άλλαξαν φύλο στα κόμικς ώστε να έχουν αυτό από τους αντίστοιχους χαρακτήρες της ταινίας.
 18. Εγώ προσωπικά μια τέτοια συλλογή την βλέπω να κυκλοφορεί ξεκινώντας από post-crisis. Αν ξεκινούσε από την απαρχή του σύμπαντος της DC δεν θα τελειώναμε ποτέ και δεν νομίζω να υπήρχε και αναγνωστικό κοινό. Γενικά προτιμώ της συλλογές τύπου Hachette καθώς έχουν εγγυημένη ποιότητα και πιστεύω πως μέσω των κομβικών ιστοριών κάποιος μαθαίνει περισσότερα για ένα σύμπαν απ' ότι αν το πάρει από την αρχή. Δεν νομίζω κάτι τέτοιο να ισχύει. Το μόνο μεγάλο παράλληλο σύμπαν της Marvel είναι το Ultimate Universe και αυτό απ' όσο γνωρίζω δεν συνδέονταν καθόλου με το main σύμπαν μέχρι το Secret Wars του 2015. Εκτός από αυτό υπάρχουν stand-alone χαρακτήρες, όπως η Spider-Gwen, που ανήκουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και μπορεί να εμφανιστούν σε κάποια περιπέτεια ή crossover του Spider-Man. Και στην DC δεν νομίζω τα πράγματα να είναι τόσο περίπλοκα αν ασχοληθεί κανείς. Οπότε δεν πιστεύω πως τα παράλληλα σύμπαντα επηρέασαν την εξέλιξη των υπερηρώων. Η μπάλα χάθηκε από την συνεχή ανανέωση τους για καινούριο αναγνωστικό κοινό (κάτι που συνέβαινε και πριν τα 90s) ή και από retcons που έγιναν ώστε τα κόμικς να είναι πιο κοντά στις ταινίες (ή για άλλους χ,ψ λόγους.)
 19. Δυστυχώς, αυτή φαίνεται να είναι η μόδα σε όλες τις καινούριες συνδρομές. Χίλιες φορές καλύτερη η έκπτωση όπως κάνει η Radnet.
 20. Πιστεύεις ότι το αφεντικό τους είναι
 21. Ήταν ανάγκη να το γράψεις αυτό; Έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο γιατί έχω διαβάσει τα δύο πρώτα τεύχη της συλλογής Πέππα το Γουρουνάκι (έχω κάνει και την παρουσίαση) καθώς και άλλων συλλογών της radnet όπως αυτή με τα ορυκτά και βρήκα την μετάφραση/επιμέλεια αξιοπρεπέστατη. Καταλαβαίνω πως απλώς ήθελες να κάνεις ένα άκακο αστείο αλλά έτσι όπως το διατύπωσες φαίνεται σαν να με αμφισβητείς σε κάτι πάνω στο οποίο δεν έχεις γνώση και να με αποκαλείς και οκτάχρονο από πάνω.
 22. Επεισόδιο 3 Ουσιαστικά η συνέχεια του προηγούμενου επεισοδίου. Απ' ότι είδα θεωρείται από πολλούς το χειρότερο της σειράς. Δεν μου φάνηκε και πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Σίγουρα δεν με ενόχλησαν οι σκηνές που χαρακτηρίστηκαν "cringe" στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα το mid-credits scene. Αυτό που με ενόχλησε είναι πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο εμπόδιο, απλώς υπήρχαν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που καθυστερούσαν την υπόθεση όπως το αν ο Wong θα εμφανιστεί για την δίκη κ.α. Έτσι μοιάζει σαν κομπάρσος στην δική της σειρά. Το B plot ήταν οκ, τίποτα το συναρπαστικό. Ίσως γι' αυτό ευθύνεται το ότι δεν έχουν αναπτυχθεί οι δευτερεύοντες χαρακτήρες αρκετά ώστε να ενδιαφέρομαι για αυτούς. Μιλώντας για δευτερεύοντες χαρακτήρες, εμφανίστηκε και η Mallory Book για 30 δευτερόλεπτα ώστε να λέμε πως εμφανίστηκε και μάλλον να εμφανιστεί ξανά σε κάποιο B plot. Το ισχυρότερο κομμάτι της σειράς είναι σίγουρα η ερμηνείες. Η Tatiana Maslany καλή όπως πάντα, το ίδιο και ο Tim Roth. Ο ηθοποιός του Dennis μου φάνηκε καλός για comedy relief character, ελπίζω να επανεμφανιστεί. Επεισόδιο 4 Εδώ με προβλημάτισαν αρκετές επιλογές από τους δημιουργούς. Αρχικά, πίστευα πως θα ακολουθήσουν την πλοκή από το προηγούμενο επεισόδιο όπου ο Wong κατηγορείται πως ελευθέρωσε τον Abomination. Το επεισόδιο όμως θύμιζε περισσότερο filler καθώς δεν συνέχισε αυτή την πλοκή, ούτε αυτή με τους wrecking crew και οι περισσότεροι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν απόντες. Πίστευα πως από την κατεύθυνση που το πήγαν τελικά θα εξερευνούσαν τους κανόνες της μαγείας στο mcu αλλά απλώς κατέληξαν σε μια σκηνή δράσης και η υπόθεση έκλεισε με άνοστο τρόπο. Το B plot πάλι ήταν εντάξει, τίποτα το ιδιαίτερο. Στα θετικά συνεχίζει να είναι η ερμηνεία της Maslany και ο Wong με την Madisynn ήταν απολαυστικοί guest stars. Επίσης έχω την εντύπωση πως το cgi ήταν λίγο καλύτερο από τα δύο προηγούμενα επεισόδια. Γενικά καλό επεισόδιο... για σειρά του CW.
 23. Το παράδοξο είναι πως σε άλλες εκδόσεις της εταιρείας τύπου Πέππα το Γουρουνάκι η μετάφραση είναι αξιοπρεπής...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.