Μετάβαση στο περιεχόμενο

apetoussis82

Members
 • Περιεχόμενο

  1.239
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  5
 • Πόντοι

  1,443 [ Donate ]

apetoussis82 τελευταία νίκη Φεβρουαρίου 27 2018

apetoussis82 είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Συνολική φήμη στο GC

9.266 Πολύ καλός

6 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος apetoussis82

 • Τάξη
  Μόνιμος θαμώνας
 • Γενέθλια 14/08/1982

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Λευκωσία
 • Χώρα
  Cyprus
 • Ενδιαφέροντα
  Music/drums, Comics, Travelling, Films, Tennis/Federer, Books, Engineering/Physics.

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1.685 προβολές προφίλ
 1. Μέσα στην κακοτυχία που μας βρήκε στην Κύπρο με την εξαφάνιση των Ντίσνεϋ, σήμερα -εκεί που δεν το περίμενα- βλέπω μπροστά μου στο public τα 2 τεύχη του editor's choice - τα χρονικά των τεράτων! Και με την έκπτωση στα 3,60 το ένα αντί για 4 ευρώ (όμως με τα dvd και τα υπόλοιπα που διάλεξε η κόρη μου, μόνο οικονομία δεν κάναμε). Έτσι, βρήκα δύο από τα 19 (νομίζω) ντίσνεϋ τεύχη της Καθημερινής που δεν έγιναν κανονικά διανομή στην Κύπρο. Εκεί που δεν το περιμένεις καμιά φορά, έρχονται και τα καλά... Παρ'όλ'αυτά, η στέρηση του εβδομαδιαίου Μίκυ Μάους δίνει και παίρνει...
 2. Παλιά μας τα πουλούσαν στη διπλάσια τιμή και με αυτοκόλλητο του πρακτορείου πάνω στη μούρη του Μίκυ στο εξώφυλλο (βλέπε Τερζόπουλος και 7-8 ευρώ το Κόμιξ). Όταν επιτέλους μας τα έδιναν στην κανονική τιμή (με ένα μήνα καθυστέρηση), ήρθαν ξαφνικά να πούνε ότι μας τα κόβουν τελείως?? Και προσπαθούν να κανονίσουν να μας τα στέλνουν με τη συνδρομή, η οποία προς το παρόν αντιστοιχεί σε 3,55 ευρώ το κάθε Μίκυ Μάους?? Και φυσικά θα είναι τσαλακωμένο και ταλαιπωρημένο από το ταχυδρομείο... Έρχονται μαύρες εποχές........
 3. Ο Μίκυ Μαόυς, μετά τη δημιουργία του από τον Walt Disney, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο test screening της ταινίας βωβού κινηματογράφου Plane Crazy στις 15 Μαΐου 1928. Όσοι την παρακολούθησαν τότε, δεν έδειξαν κανέναν ενθουσιασμό και, αφού δεν βρέθηκε διανομέας για την ταινία, ο Walt την έβαλε στην πάντα και έφτιαξε μια δεύτερη, το The Gallopin' Gaucho που έκανε την ανεπίσημη της πρεμιέρα στις 7 Αυγούστου 1928. Όμως, ούτε αυτή η ταινία βρήκε διανομέα και έτσι ο Μίκυ έμεινε και πάλι μακριά από το ευρύ κοινό. Στην τρίτη του προσπάθεια, ο Walt βρήκε την αποδοχή που αναζητούσε και η ταινία Steamboat Willie παρουσίασε τον Μίκυ επίσημα στο παγκόσμιο κοινό, στις 18 Νοεμβρίου 1928. Η πρώτη εμφάνιση του Μίκυ σε κόμικ στριπ έγινε στις 13 Ιανουαρίου 1930, σε σενάριο Walt Disney και σχέδιο Ub Iwerks: ====================================================== Στα πάτρια εδάφη: Με βάση τα όσα έχουν καταγραφεί στις καταχωρήσεις πιο πάνω, η μέχρι στιγμής πρώτη εμφάνιση του Μίκυ στην Ελλάδα είναι αυτή στο περιοδικό Ἑβδομάς, στο τεύχος 212 που κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου 1931 (και ίσως πρόκειται για αυτήν εδώ την έκδοση). Οι σχετικές εικόνες του Μίκυ φαίνονται πιο κάτω, όπως τις παρουσίασε στο GC ο @rotagiatipino εδώ: Συγκριτικά με τις πρώτες εμφανίσεις του Μίκυ στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα έφτασε μόλις 3 χρόνια και περίπου 5 μήνες μετά την πρώτη-πρώτη του εμφάνιση, 3 χρόνια και κάτι μέρες μετά την επίσημη του πρώτη εμφάνιση με διανομέα και όλα τα σχετικά, και 1 χρόνο και 9 μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση σε κόμικς. Όχι κι άσχημα αν λάβουμε υπόψη τις τηλεπικοινωνίες της εποχής
 4. apetoussis82

  Comicsoαντικείμενα

  Αφού ο Federer είναι της ηλικίας μας! Ο άλλος είναι 15 χρόνια πιο μικρός. Που να γνωρίζει η νέα γενιά από καλό κόμικς!!!
 5. Στην ιστορία Ο φτερωτός λέων της Βενετίας (σενάριο: Bruno Sarda & Giorgio Figus, σχέδιο: Valerio Held), ο Ινδιάνα Γκούφυ αποτείνεται για βοήθεια σε έναν συνάδελφο του, τον Καθηγητή Ταρταρούγα: Όταν τον συναντά μαζί με τον Μίκυ, ο Ινδιάνα αναφέρει ότι τον είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης στην Αίγυπτο, όπως βλέπουμε στο 2ο καρέ-flashback της πιο πάνω σελίδας. Το γεγονός ότι υπάρχει σχεδιασμένη σκηνή από προηγούμενη τους συνάντηση, με έβαλε σε υποψίες ότι ο Καθηγητής Ταρταρούγας ίσως να έχει ξαναεμφανιστεί και πιο παλιά στις σελίδες του Τοπολίνο. Επειδή, όμως, προσωπικά δεν διάβασα πολύ Ινδιάνα Γκούφυ (φυλάω τις ιστορίες του για τα γεράματα μου), χρειαζόμαστε τη βοήθεια κάποιου με περισσότερες γνώσεις στο θέμα για να μας διαφωτίσει!
 6. apetoussis82

  ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΦΟΝ ΝΤΡΕΗΚ [ LUDWIG VON DRAKE ]

  Στο τεύχος 25 της σειράς Το περιοδικό του Μίκυ Μάους, δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα η ιστορία Ο θείος Σκρούτζη ...μάγειρος! Στην ιστορία αυτή, Ο θείος Σκρούτζη -όπως ονομάστηκε από τους μεταφραστές του τότε καιρού- δεν είναι ο γνωστός μας Σκρουτζ Μακ Ντακ, αλλά ο Λούντβιχ Φον Ντρέηκ. Όμως, δεν είναι αυτό που μου τράβηξε την προσοχή. Αυτό που βρήκα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, η ιστορία αυτή προέρχεται από το 1ο (εκ των 4ων) τευχών της βραχύβιας αμερικάνικης σειράς Ludwig Von Drake, η οποία ξεκίνησε την έκδοση της τον Δεκέμβριο του 1961, μόλις 2 μήνες μετά την πρώτη εμφάνιση του Λούντβιχ σε τηλεόραση και κόμικ στριπ εφημερίδας (όπως λέγεται, την ίδια ακριβώς μέρα, στις 24 Σεπτεμβρίου 1961). Το τεύχος 25 του Περιοδικού του Μίκυ Μάους, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα γύρω στις 14 Δεκεμβρίου 1961 (+/-2 μέρες νομίζω), δηλαδή 2 μόλις βδομάδες μετά τη δημοσίευση της ιστορίας αυτής στις ΗΠΑ! Απορώ πώς πρόλαβε η ιστορία να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να επεξεργαστεί προς έκδοση μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Μεγάλη καινοτομία εκ μέρους του Πεχλιβανίδη! Φυσικά, αυτή πρέπει να είναι και η πρώτη εμφάνιση του Λούντβιχ σε ελληνικό κόμικ. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος για τον οποίο οι μεταφραστές συγχύστηκαν και ονόμασαν τον Λούντβιχ, θείο Σκρούτζη, αφού ο χαρακτήρας αυτός δεν προϋπήρχε! Ή, μπορεί και να το έκαναν εσκεμμένα, αφού οι Έλληνες αναγνώστες δεν γνώριζαν ακόμα τον Λούντβιχ.
 7. Κοντεύει να κλείσει μήνας από τότε που ήρθε νέο Μίκυ Μάους στην Κύπρο Είμαστε σε περίοδο κρίσης και στέρησης
 8. apetoussis82

  Comicsoαντικείμενα

  Φανελάκι Μίκυ Μάους (και ο μεγάλος Roger Federer)!!!!!! Υγ.: σε ώρα προπόνησης στο τουρνουά Shanghai Masters του 2018.
 9. apetoussis82

  Ακόμα μια θεία του Γκούφυ????

  Στην ιστορία Ήρωας χωρίς αιτία, ο Γκούφυ αναφέρει τη θεία Μερόπη, την οποία βλέπουμε σε φωτογραφία μαζί με έναν 4χρονο Γκούφυ δίπλα της: Στην αρχή πήγε ο νους μου στη θεία Κουρκούτα, αλλά δεν πρόκειται για αυτήν. Μήπως συναντήσατε τη θεία Μερόπη σε άλλη ιστορία?? Ποιος θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ταυτότητα της??
 10. apetoussis82

  Q&A με τον σχεδιαστή Disney Patrick Block (στο fb)

  Έγινε αυτή η προσπάθεια τελικά? Ψάχνω στο ΚΟΜΙΞ Wiki, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Αν το έχετε διαθέσιμο στο facebook, μπορεί κάποιος να το αντιγράψει εδώ ώστε να το διαβάσουμε?
 11. 'Εχει κανείς ιδέα από ποια ιστορία είναι αυτό το καρέ???
 12. Εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχει παρουσιαστεί νέο Μίκυ Μάους στην Κύπρο Το τελευταίο που μας ήρθε είναι το #240. Για τις υπόλοιπες εκδόσεις ούτε φωνή ούτε ακρόαση τους τελευταίους 2 μήνες... Άρχισα να ανησυχώ...
 13. apetoussis82

  Κυπριακές Εκδόσεις Κόμικς

  Προστέθηκε στην αρχική καταχώρηση και το Nasia In Space
 14. apetoussis82

  ΚΑΠΝΟΜΑΝΙΑ... Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

  Καθώς έψαχνα στο πατρικό μου το ερμάρι με τα παιδικά βιβλία για να βρω παραμύθια να διαβάσω στις κόρες μου, ανακάλυψα ότι έχω και την 1η έκδοση αυτού του κόμικ! Προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης. Η 1η έκδοση είναι πανομοιότυπη με τη 2η, εκτός από τα στοιχεία στο οπισθόφυλλο όπου αναγράφονται τα ακόλουθα: Αριθμός τεύχους 11 Έκδοση 1994, σε 60.000 αντίτυπα Τυπώθηκε στο τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας Επομένως, το τεύχος κυκλοφόρησε σε (τουλάχιστον) 100.000 αντίτυπα, με την αρχική έκδοση να έχει τυπωθεί στο τυπογραφείο της Δημοκρατίας. Για λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω, η 2η έκδοση τυπώθηκε σε άλλο τυπογραφείο. Υγ.: Έχω ενημερώσει σχετικά και την πρώτη καταχώρηση της Παρουσίασης.
 15. Αυτό δεν ισχύει. Ο Μπαρκς έφτιαξε το γενεαλογικό δέντρο των Ντακ για δική του χρήση από τη δεκαετία του '50: (το οποίο, κάποιος το είχε εικονογραφήσει αργότερα - βλέπε εδώ) Επίσης, χρόνια αργότερα, ο Ντον Ρόσα του ζήτησε να του φτιάξει ένα, και ο Μπαρκς του έδωσε αυτό: Μέσα στις δεκαετίες, παρουσιάστηκαν διάφορα άλλα γενεαλογικά δέντρα για τους Ντακ και από άλλους δημιουργούς. Για τον Μίκυ όμως, όλοι βασίζονταν στις ιστορίες του Floyd Gottfredson. Ιστορίες, δηλαδή, όπως αυτή με τα ανηψάκια του Μίκυ.
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.