Jump to content

apetoussis82

Members
 • Content Count

  1,545
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

apetoussis82 last won the day on February 27 2018

apetoussis82 had the most liked content!

Community Reputation

10,856 Excellent

About apetoussis82

 • Rank
  Μόνιμος θαμώνας
 • Birthday 08/14/1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λευκωσία
 • Country
  Cyprus
 • Interests
  Music/drums, Comics, Travelling, Films, Tennis/Federer, Books, Engineering/Physics.

Recent Profile Visitors

3,289 profile views
 1. Στο Δημοτικό Σχολείο της κόρης μου έχουν στη βιβλιοθήκη τους όλη τη σειρά του Μίκυ Εξερευνητής και ίσως και μερικά άλλα κόμικς (Φρουτοπία??). Τον περασμένο μήνα διδάχτηκαν αποσπάσματα από τη Μαφάλντα (στη Β' τάξη) και έμαθαν και καμιά δεκαριά βασικούς ήρωες από γνωστά -στην Ελλάδα- κόμικς (Λούκυ Λουκ, spider-man, πουλιά του Αρκά, κλπ). Η δασκάλα ρώτησε αν κάποιο παιδί έχει κόμικς, η κόρη μου είπε ότι ο πατέρας της κάνει συλλογή, πήρε στο σχολείο κάνα-δυο κιλά κόμικς, Μίκυ, Ποκαχόντας, Κλασσικά εικονογραφημένα του 1821, και άλλα, (από τα διπλά μου εννοείται) και τα είδε η τάξη. Επίσης, μέσα στο βιβλίο των Ελληνικών πήρε το μάτι μου και μια εικόνα του Σκρουτζ!
 2. Οπισθόφυλλα Βαβούρας βάζουμε στο inducks?? Α' Περίοδος, Νο.283, σελ.68, δημιουργός: Francisco Ibanez.
 3. Σε αυτό το θέμα, προς το τέλος της 1ης καταχώρησης αναγράφεται το εξής: 《Πληρης Εργογραφια του Don Rosa στα ελληνικα ΕΔΩ》 Αλλά ο σύνδεσμος στον οποίο αναφέρεται δεν υπάρχει. Το ίδιο συμβαίνει και στο τέλος της 1ης καταχώρησης αυτού του θέματος.
 4. Στην αρθρογραφία, εδώ και εδώ, το ερωτηματικό στους τίτλους αντιστοιχεί στον συγγραφέα του άρθρου? Αν ναι, τότε για το 1ο είναι ο Καρλ Μπαρκς και για το 2ο ο Freddy Milton.
 5. Σε όλα της υπερβολική η Καθημερινή... Δεν θα παραξενευτώ αν πάρουν σερί όλες τις μεγάλες ιστορίες του Νέου Φάντομ με τα ασορτί εξώφυλλα μέχρι και τα μέσα του 2022. Βλέπω τον @ΚΟΜΙΞ να ετοιμάζει θέμα "τι παραμένει από τις πολυσέλιδες ιστορίες του Νέου PK'....
 6. Αναλαμβάνει καθήκοντα, όχι για πρώτη φορά όμως (αναφέρω ότι είναι η 4η φορά στις ελληνικές εκδόσεις). Στις περισσότερες ιστορίες είναι απλώς ο αρχιμηχανικός της οργάνωσης και δεν εκτελεί χρέη πράκτορα. Λεπτομέρειες περί τούτου, στην αρχική Καταχώρηση, η οποία ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα Οι νέες πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκα, αφορούν τον Σκρουτζ a.k.a Ε.Ν.Α.-00 (και την ασυνήθιστη απουσία των ΠΑΤΣΑ-7 & ΓΚΑΦΑ-12).
 7. Στην ιστορία Παράτολμη Αποστολή που εκδόθηκε στο Νέο Μίκυ Μάους 317, έχουμε νέες πληροφορίες σχετικά με τους Πράκτορες της Π.Α.Π.Ι.! Ο Κύρος αναλαμβάνει καθήκοντα ως πράκτορας με την κωδική ονομασία Χ.Υ.Μ.Α-5 (ΧΥΜΑ πέντε ή ΧΥΜΑ πλην πέντε, εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται κάποιος την παύλα). Αυτό συμβαίνει για τέταρτη φορά στις ελληνικές μεταφράσεις (χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιστορίες της οργάνωσης Π.ΑΠΙ.Α.), ενώ σε χρονολογική σειρά πρώτης δημοσίευσης της ιστορίας (στην Ιταλία) έρχεται ως δεύτερη από τις τέσσερεις. Αυτό που ξεχωρίζει στην ιστορία είναι ότι οι ΠΑ.ΤΣΑ.7 και Γ.ΚΑ.Φ.Α.12 λείπουν σε άλλη αποστολή. Έτσι, για να ενισχυθεί η μονομελής ομάδα των πρακτόρων (του Κύρου δηλαδή), ο Σκρουτζ αυτοβαπτίζεται ως Πράκτορας Ε.Ν.Α.-00, δηλαδή Επιτελάρχης Νευραλγικών Αποστολών Σκρουτζ Μακ Ντακ, και συνοδεύει τον Κύρο/Χ.Υ.Μ.Α.-5 στην αποστολή. Η ιστορία ήταν αρκετά εκτός των τετριμμένων που αναμασώνται στις ιστορίες της Π.Α.Π.Ι. και, πέραν του χιούμορ που παρουσιάζει, διατηρούσε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος παρά την προβλέψιμη εξέλιξη της πλοκής. Βρήκα την ιστορία αυτή ως μια ευχάριστη αλλαγή της σειράς Π.Α.Π.Ι.! (ίσως λόγω της απουσίας του Φέθρυ...?) Οι πιο πάνω πληροφορίες ενσωματώθηκαν και στην αρχική Καταχώρηση του Θέματος.
 8. Δεν ξέρω τι λέει η wikipedia, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι και το τέλος της εποχής του, ο Τερζόπουλος χρησιμοποιούσε το κόκκινο-πράσινο-μπλε για τους Χιούι-Λιούι-Ντιούι. Μερικές φορές, πολύ αραιά, χρησιμοποιούσε το κίτρινο αντί το πράσινο. Έχω την εντύπωση ότι κάποτε όταν ήμουν πολύ μικρός, ίσως 6-7 χρονών, διάβασα ή άκουσα για τα χρώματα αυτά, με τη συγκεκριμένη σειρά. Υποψιάζομαι, ίσως σε κάποιο παλιό τεύχος του Μεγάλου Μίκυ ή των Κλασσικών που κατά καιρούς έγραφαν κάτι ιστοριούλες-άρθρα με παιδικές επεξηγήσεις κλπ, ή σε κάποιον από τους σκληρόδετους τόμους με τις εικονογραφήσεις του Κάπρι, αλλά ποτέ δεν το ξαναβρήκα. Έτσι, κάποτε, a long time ago, αποφάσισα ότι πάση θυσία έπρεπε να μάθω τι ακριβώς ισχύει, και ξεφύλλισα τα τεύχη που είχα τότε, και απ'ότι θυμάμαι τα χρώματα πάντα συμφωνούσαν, εκτός σε ελάχιστες περιπτώσεις. (κάποια παλιά τεύχη έχουν τρίχρωμα καπέλα και στα τρία ανηψάκια.) Έκτοτε, πάντα πρόσεχα τα χρώματα και ίσχυε αυτό που είχα επισημάνει ως καλός και ψαγμένος (εφτάχρονος) ερευνητής. Τέλος πάντων, μετά από χρόνια άκουσα ότι ο Μπαρκς δεν ξεχώριζε τα χρώματα ή τα ονόματα των ανηψακιών στις ιστορίες του, και ότι τα χρώματα καθιερώθηκαν με τη σειρά κόκκινο-πράσινο-μπλε = Χιούι-Λιούι-Ντιούι, για τις ανάγκες της σειράς Ducktails... Εγώ όμως το ήξερα από πριν
 9. Εσείς οι νέοι ακόμα και τα χρώματα τ'αλλάξατε Να μάθετε τα βασικά χρώματα. Κόκκινο-Κίτρινο(πράσινο)-Μπλε πάει. Χιούι-Λιούι-Ντιούι. Ότι και να πείτε, αυτό δεν αλλάζει πλέον...
 10. Ήρθε επιτέλους σήμερα στην Κύπρο, το τελευταίο τεύχος του Σκάρπα που μας έλειπε "Η μάχη των κολοσσών"! Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε δεύτερο σε σειρά φέτος, στην Κύπρο τελευταίο, με 2 μήνες καθυστέρηση και, φυσικά, με τσαλακωμένο οπισθόφυλλο ως αναμένετο! Τουλάχιστον όμως, δεν θα χρειαστεί να ψάχνω στο Μοναστηράκι σε 1-2 χρόνια για να κλείσω τη σειρά!
 11. Η τελευταία ιστορία, αν και μόνο 4σέλιδη, παρουσιάζει ενδιαφέρον!
 12. Μερικές φορές είναι υπέροχο να κρύβεσαι μέσα σε μια κούτα!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.