Μετάβαση στο περιεχόμενο

apetoussis82

Members
  • Περιεχόμενο

    1828
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    7

apetoussis82 τελευταία νίκη Νοεμβρίου 8 2021

apetoussis82 είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Σχετικά με το μέλος apetoussis82

  • Γενέθλια 08/14/1982

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Λευκωσία
  • Χώρα
    Cyprus
  • Ενδιαφέροντα
    Music/drums, Comics, Travelling, Films, Tennis/Federer, Books, Engineering/Physics.

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

8922 προβολές προφίλ

apetoussis82's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

13.1k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Η ιστορία "Φωτογράφος Άγριας Φύσης" λογοκρίθηκε πριν την πρώτη της έκδοση στο Τοπολινό το 2019. Όπως φαίνεται πιο κάτω, αφαιρέθηκε για κάποιο λόγο το καλάμι ψαρέματος από την 1η σελίδα της ιστορίας (φαντάζομαι, για λόγους πολιτικής ορθότητας, ώστε να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα των υπό αλίευση ψαριών και πάσης φύσεως υδρόβιων οργανισμών). Το παράξενο, όμως, είναι ότι στην 4η σελίδα της ιστορίας, βλέπουμε τον Φέθρυ να κρατά ...αόρατο καλάμι, το οποίο διαγράφηκε από τη λογοκριμένη ιστορία και αντικαταστάθηκε με μια φωτογραφική κάμερα. Απ'ότι φαίνεται, στο πρωτότυπο, ο γιγάντιος ξιφίας τσίμπησε το δόλωμα και άρχισε να τραβά τον Φέθρυ μέχρι που έκανε και άλμα θαλάσσιου σκι με ότι απέμεινε από τη βάρκα του. Στη λογοκριμένη ιστορία, ο ξιφίας τραβά τον Φέθρυ μέσω ανύπαρκτου συνδέσμου προς την κάμερα του, την οποία και κρατά ωσάν να είναι το αόρατο καλάμι. Άξιον απορίας το γιατί ο εκδότης θεώρησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημοσιευθεί!
  2. Οι δύο πιο πάνω σειρές πρέπει να περιληφθούν στην ομαδοποίηση των Μικρών Κλασσικών Εικονογραφημένων, όπως έχει ήδη προταθεί.
  3. Δεν θα ήταν 3000 όλα τα τεύχη μαζί. Ο Τερζόπουλος είχε προσπεράσει κάποιες εβδομάδες με τα δήθεν διπλά τεύχη, κυκλοφορώντας μόνο ένα τεύχος σε 14 ημέρες, στο οποίο αναγράφονταν 2 νούμερα. Έτσι, είχε ήδη καταστρέψει την αρίθμηση πριν από την Καθημερινή. Όλα τα τεύχη του Τερζόπουλου ήταν συνολικά 2452 (ή λιγότερα??).
  4. Εδώ, ο @ Dr Paingiver αναφέρει ότι τα στριπ που κυκλοφόρησαν με τη σειρά Τα Στριπ του Κόμιξ δημοσιεύτηκαν πρώτα στην εφημερίδα "Τα Νέα" (1 στριπ / ημέρα), και παραθέτει και μια σχετική εικόνα. Στο inducks υπάρχουν τα ένθετα Disney's Fun Club που έδινε η εφημερίδα, αλλά, απ'ότι βλέπω, δεν υπάρχει κάτι για τα στριπ που αναφέρει ο @ Dr Paingiver . Έχει κάποιος πληροφορίες ή κι άλλες εικόνες από τα στριπ στην εφημερίδα, ώστε να καταχωρηθούν στο inducks? Ή να δημιουργηθεί για αρχή η καταχώρηση της έκδοσης με την εικόνα που ήδη υπάρχει, ώσπου να μαζευτούν κι άλλες πληροφορίες?
  5. apetoussis82

    ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ

    Τι εννοείς, είχε κυκλοφορήσει μόνο στην 1η έκδοση του άλμπουμ τάδε στη Γαλλία?? Την κυκλοφόρησε και η Μαμούθ και ο Ψαρόπουλος/Στρατίκης.
  6. Και με καινούρια ιστορία του Κάστυ: Paperopoli ... a Topolinia
  7. Με την ευκαιρία που θα πάω σήμερα τις κόρες μου στον κινηματογράφο για να δούμε τη νέα ταινία του Μικρού Νικόλα (Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux?), διάβασα και το πρωτότυπο κόμικ. 28 υπέροχες μονοσέλιδες απλές ιστοριούλες που βγάζουν πολύ γέλιο, παρουσιάζοντας μια συνηθισμένη οικογένεια με ένα συνηθισμένο παιδάκι που θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. Δεν υπήρχε ούτε μία σελίδα που να απογοητεύει και πραγματικά είναι κρίμα που δεν υπάρχουν κι άλλα κόμικς του Μικρού Νικόλα από τον ευφυέστατο Γκοσσινύ. Και δεν θα κρύψω ότι βλέπω λίγο από τον εαυτό μου στον πατέρα του Μικρού Νικόλα
  8. Ότι το έχω, το έχω. Το θέμα είναι πόσες φορές. Μία, δύο ή τρεις?
  9. Καλή ιστοριούλα με ελάχιστο κείμενο που διαβάζεται ευχάριστα σε 4 λεπτά. Αλλά μεγάλη η αρπαχτή από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Πολλές άχρηστες σελίδες σε έκδοση πολυτελείας. Επίσης, πιστεύω ότι το τεύχος θα έπρεπε να ήταν λίιιιγο πιο μικρό στο μέγεθος, διότι τα περισσότερα καρέ είναι ολοσέλιδα/δισέλιδα και φαντάζουν σαν αφίσες που χρειάζεται να τις παρατηρήσεις, παρά σαν ενιαία ιστορία.
  10. Υπάρχουν ακόμα 2 εκδόσεις που δεν είναι καταχωρημένες. Αυτή και αυτή.
  11. Ίσως να μπορούσαν να περαστούν μέσα στο τεύχος με μια υποσημείωση, αυτό βέβαια προϋποθέτει να ξέρουμε σε ποιο τεύχος είναι η κάθε κάρτα, που όπως βλέπουμε το ξέρουμε για λίγα μόνο τεύχη ή άλλιως με μια άλλη συγκεντρωτική έκδοση που να την ονομάσουμε "Κάρτες Γέλιο και Χαρά" και να της περάσω ως ένθετα. Οι κάρτες αυτές έχουν την επιγραφή "Πινακοθήκη Μίκυ Μάους". Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τίτλος της έκδοσης. Επίσης, ξέρουμε αν η εκάστοτε κάρτα αντιστοιχούσε πάντα στο ίδιο τεύχος? Για τις μικρές κάρτες δεν συνέβαινε αυτό.
  12. apetoussis82

    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS

    Αυτό το αγαλματάκι στο επόμενο εξώφυλλο μου θυμίζει το είδωλο του ηφαιστείου που βρίσκει ο Μίκυ σε μια παλιά ιστορία.
  13. apetoussis82

    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS

    Εδώ Θέμα έκδοσης, εκεί Θέμα κουβεντούλας
  14. Όπως είπα και πριν, το παρόν θέμα παρουσιάζει τη συγκεκριμένη σειρά και χρειάζεται πίνακα με τις σχετικές πληροφορίες, σκαναρίσματα, κλπ. Το δικό σου θέμα, το οποίο βρίσκεται κάτω από την κατηγορία "Διάφορα" στη λέσχη Ντίσνεϋ, αφορά το 1ο τεύχος της σειράς, όπου συνήθως δίνονται στην πρώτη καταχώρηση οι συνδέσμοι στο inducks ώστε να μπορεί να βρει κάποιος εύκολα τις ιστορίες, μαζί με κάποιες πληροφορίες για το τεύχος, π.χ. από τη διαφήμιση της Καθημερινής. Ακολούθως, όποιος θέλει να παρουσιάσει ή να σχολιάσει αυτά που διάβασε στο συγκεκριμένο τεύχος, το κάνει εκεί. Για κουβεντούλα πριν να κυκλοφορήσει το τεύχος, μπορεί να ανοιχτεί θέμα στην κατηγορία "Νέα" αν αξίζει τον κόπο ή στο γενικό θέμα "Μπλα μπλα" της λέσχης Ντίσνεϋ αν πρόκειται για Ντίσνεϋ. Φυσικά, καλύτερα να παραμένει όλη η κουβεντούλα στο θέμα της κουβεντούλας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.