Jump to content

apetoussis82

Members
 • Content Count

  1,265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 • Points

  1,594 [ Donate ]

Everything posted by apetoussis82

 1. Και εδώ (Κύπρο), μια από τα ίδια... Όταν κυκλοφορήσουν σαν σειρά κόμικς εννοείς
 2. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη μου για το τένις ξεκίνησαν πριν από δεκαετίες. Δεν έχουν καμία σχέση με τις επιτυχίες του Τσιτσιπά ...αν και φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε νέο Έλληνα παίχτη Top10, και στην κατάλληλη εποχή μάλιστα, αφού τον Παγδατή τον πήρε η ηλικία πλέον Είδα φιλμάκια στο utube, αλλά μου φάνηκαν λίγο songoku-κατάσταση αντί για αγώνες τένις. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πλέον σε φάση να αρχίσω νέα σειρά τέτοιου είδους -- προτιμώ το διάβασμα (αν και εδώ που τα λέμε, πεθύμησα να ξαναδώ τον Σον-Γκόκου). Ήλπιζα ότι τα έντυπα του Prince of Tennis θα ήταν λίγο πιο αληθοφανή από τα anime, αλλά από μερικές σελίδες που βρήκα στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να σχηματίσω κάποια άποψη... ίσως κάποια στιγμή να αγοράσω ένα-δυο τεύχη για να δω αν με τραβήξει η σειρά.
 3. Τις ερωτήσεις για τα μάνγκα, εδώ τις γράφουμε?? (κάπου συγχύστηκα) - Μεταφέρω τα πιο κάτω από το Θέμα ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ: Μήπως διάβασε κανείς το The Prince of Tennis? (στα αγγλικά εννοείται) Ή γνωρίζετε σχετικές λεπτομέρειες....? Διάβασα το αγγλικό άρθρο στην Wikipedia που, λίγο πολύ, είναι ένα συνονθύλευμα ολόκληρου του franchise και δεν διαφωτίστηκα ιδιαίτερα για το comic-part. Θα με ενδιέφερε να μάθω για τις ηλικίες των χαρακτήρων (εάν πρόκειται για junior tennis ή για επαγγελματικό, ή αν οι χαρακτήρες μεγαλώνουν στην πορεία), αν υπάρχουν αναφορές στον πραγματικό κόσμο του τένις, αν ακολουθούν τους κανόνες του επαγγελματικού τένις ή κάποιου άλλου φορμάτ, αν πρόκειται μόνο για Ιάπωνες αθλητές/προπονητές ή όχι, μόνο εντός Ιαπωνίας/ανά το παγκόσμιο, κλπ κλπ... Ξέρω... μπορεί να σας φανεί περίεργο να ακούτε τέτοιες ερωτήσεις για μάνγκα, αλλά πραγματικά θα με ενδιέφερε εάν η σειρά γράφτηκε από κάποιον γνώστη του (κόσμου του) αθλήματος Αν έχετε τα οποιαδήποτε σχόλια, είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα
 4. apetoussis82

  ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ

  Άμεσα διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο Πάργα στην Κύπρο
 5. apetoussis82

  ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ

  Απ'ότι βλέπω στις ιστοσελίδες μεγάλων βιβλιοπωλείων, υπάρχει και εναλλακτικό εξώφυλλο με την επιγραφή "Με το CD της Όπερας" (και διαφορετικό ραβδοκώδικα στο οπισθόφυλλο) και φυσικά αυξημένη τιμή (κατά ένα μέσο όρο της τάξης των περίπου 7 ευρώ). Παραθέτω εικόνα χαμηλής ανάλυσης από το διαδίκτυο:
 6. apetoussis82

  COMIC TATTOOS

  Από το διαδίκτυο, σε όμορφο ντισνεϋκό πνεύμα...
 7. Κατά καιρούς συναντώ κάποια παράξενα, περίεργα και σίγουρα αναπάντεχα καρέ (σε ιστορίες Ντίσνεϋ, αλλά και αλλού), που, είτε οφείλονται σε απροσεξία, είτε ήταν αποτέλεσμα της επεξεργασίας του αρχικού κειμένου/σχεδίου, είτε πέρασαν ανενόχλητα τη λογοκρισία λόγω της εποχής που γράφτηκε η ιστορία, κ.ο.κ. Σίγουρα, κι άλλοι από εσάς έχουν συναντήσει τέτοια, επομένως, όποιος θέλει τα σημειώνει σ'αυτό το Θέμα. Αρχίζω με το ακόλουθο, όπου η Μίννι φαίνεται να το διασκεδάζει, ο Γκούφη είναι απορημένος και ο Μίκυ σχετικά άνετος για την περίσταση! και πάλι
 8. Και να ήταν μόνο τα πιο πάνω...? Με όσα παρουσιάστηκαν εδώ και με λίγο ψάξιμο και σε άλλες παλιές ιστορίες, είναι πλέον βέβαιο πως ο Γκότφρεντσον δεν έγραφε για παιδιά, αλλά για ενήλικο κοινό! Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό φαίνεται λογικό, αν σκεφτούμε ότι τα στριπς του δημοσιεύονταν σε εφημερίδες... Δείτε εδώ θέμα συζήτησης (στο 1ο στριπ), Στα Σαλόνια της Υψηλής Κοινωνίας!!!
 9. Μα πόσες απόπειρες αυτοκτονίας να κάνει αυτός ο Μίκυ?? Κι όλα αυτά για τη Μίννι?? Γιατί δεν παίρνει παράδειγμα από τον Ντόναλντ?? Υγ.: Δεν εντόπισα την ιστορία του πιο πάνω καρέ. Καμιά ιδέα? Πρόκειται για την ιστορία Ο Μίστερ Σλικ και το Μυστήριο των Κλεμμένων Αυγών, που ανέφερε ο Κρίτων εδώ. Δημοσιεύθηκε και στην Ελλάδα, στον τόμο του Φλόυντ Γκότφρεντσον. Όπως αναφέρει και αυτό το άρθρο, ο Μίκυ έκανε 5 απόπειρες αυτοκτονίας. Η πιο πάνω είναι η τέταρτη
 10. Κρίμα, γιατί χάνονται εκεί που βρίσκονται. Ειδικά το δεύτερο, χωρίς συγκεκριμένη αναζήτηση αποκλείεται να ξαναδιαβαστεί. Πάντως, αφού πρόκειται για άρθρα σχετικά με χαρακτήρα κόμικς -και τι χαρακτήρα- θα έπρεπε να έχουν τη θέση τους στην ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ.
 11. Αυτό το Θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί στην ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ εκτός GC (πρώτα χρειάζεται μια μικρή τροποποίηση στον τίτλο και ίσως στην 1η Καταχώρηση, για να περαστούν τα στοιχεία της Πηγής του άρθρου). Επίσης, αυτό το ποστ θα πρέπει να αυτονομηθεί και να μεταφερθεί στην ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ εκτός GC (και πάλι θα χρειαστεί μια μικρή τροποποίηση στον τίτλο για να περαστούν τα στοιχεία της Πηγής του άρθρου). Ευχαριστώ!
 12. apetoussis82

  ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

  Σιγά που θα ξέρει ο Τερζόπουλος περισσότερα από το GC
 13. Batman στο σπίτι του Ντόναλντ----------- Batman και ...στη Βαβούρα!
 14. Αυτή τη βδομάδα ξεφύγαμε τελείως!!!
 15. Ενημερωτικά, να πούμε ότι η σειρά έφτασε και στην Κύπρο, περίπου 6μιση μήνες μετά την έναρξη κυκλοφορίας της στην Ελλάδα (όπως ανάφερα και εδώ).
 16. apetoussis82

  ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

  Μόλις είδα ότι έκανε σχόλιο ο @PhantomDuck στο Θέμα του παλιού Μίκυ Μάους, σκέφτηκα ότι θα άρχισε να αντικαθιστά κι αυτός εξώφυλλα με άλλα μεγαλύτερης ανάλυσης (με πείραξε η στέρηση του Νέου Μίκυ Μάους)
 17. Αφού μας έκοψαν τα ντίσνεϋ κόμικς στην Κύπρο, σκέφτηκαν να μας παρηγορήσουν με παραμυθάκια. Βρήκα σήμερα στο περίπτερο τα πρώτα δύο τεύχη της σειράς Παραμύθια από τη Χρυσή Συλλογή. Βλέπω ότι τους πήρε μόνο 6μιση μήνες για να έρθουν στην Κύπρο! Τελοσπάντων... αγόρασα τον Σίμπα για τις κόρες μου: Την Χιονάτη δεν την αγόρασα! Την άφησα στο περίπτερο: Φοβήθηκα το σχόλιο του @germanicus!!!
 18. Στο πρωτότυπο δηλαδή είχε άλλους τίτλους στη βιτρίνα?
 19. Βρε παιδιά μην αγχώνεστε τόσο πολύ για μένα! Θα επιζήσω! Σας ευχαριστώ όλους και το εκτιμώ πάρα πολύ ( & ), αλλά δεν θέλω να σας βάλω στον κόπο. Στο κάτω κάτω, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος θα πάρω τη συνδρομή. Ή θα πετάγομαι μέχρι την Αθήνα πιο συχνά Υγ.: για τις ξανθιώτικες καριόκες όμως, να τα ξαναπούμε...
 20. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουν την Κύπρο χωρίς Ντίσνεϋ. Απ'αυτά που βλέπω στα περίπτερα, θα έλεγα ότι κάνουν πωλήσεις γενικά όλοι οι τίτλοι. Τέλοσπάντων, θα αναμένουμε...
 21. Ιστορία από τη Βαβούρα Β' #163. Ξαναβρήκα τον χαρακτήρα αυτό με άλλο όνομα, ίδιο επίθετο, 'κάτι ο Νοκ Άουτ', αλλά μου διαφεύγει τώρα. Έψαξα τις τελευταίες 10-15 Βαβούρες που διάβασα, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να εντοπίσεις συγκεκριμένη ιστορία σε τέτοια σειρά. Μήπως γνωρίζει κανείς τον πρωτότυπο τίτλο της σειράς αυτής? (Ion για σένα η ερώτηση)
 22. Ευχαριστώ πολύ φίλε Κρις, αλλά δεν θα ήθελα να σε βάλω σε τέτοιο μπελά. Υπάρχει και η συνδρομή αν δεν βρεθεί καλύτερος τρόπος. Θα περιμένω λίγο να δω αν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα και θα πράξω ανάλογα. Συμπαράσταση Ινδιάνου και Μανιτού σε κάνει να νιώθεις καλύτερα! (??Ινδιάνου & Μανιτού?? ...για Λουκυ Λουκ μιλάμε??)
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.