Jump to content

apetoussis82

Members
 • Content Count

  1,308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 • Points

  1,819 [ Donate ]

Everything posted by apetoussis82

 1. Ευχαριστώ πολύ αγαπητοί μου συνφορουμίτες! Σοκολατάκι καθώς θα διαβάζετε το Μίκυ Μάους σας?
 2. Στην ιστορία Η επιστροφή του Εμίλ Κόρακα, στην οποία αναφέρεται η επιστροφή του Σούπερ Γκούφη στο ιταλικό τοπολίνο, υπάρχει μια αναφορά σε ένα γεγονός της "χρυσής εποχής" της εγκληματικής δραστηριότητας του Εμίλ Κ. -όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος. Δείτε παρακάτω: Μόλις το διάβασα, λοιπόν, σκέφτηκα ότι θα πρόκειται για κάποια από τις παλιές, ίσως κλασσικές(?), αμερικάνικες ιστορίες, τότε όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Εμίλ Κόρακας. Έριξα μια ματιά σε όσες τέτοιες ιστορίες είχα, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Έψαξα επίσης και όσες ιστορίες του Κόρακα έγραψε ο σεναριογράφος της πιο πάνω ιστορίας (Gianfranco Cordara), αλλά πάλι τίποτα. Από το όλο στήσιμο της ιστορίας αυτής, και τη διάθεση για συνέχιση της σε τουλάχιστον δύο κατοπινές ιστορίες (βλ. I TL 2357-7 και I TL 2470-4), είμαι πεπεισμένος ότι τα πιο πάνω καρέ είναι παρμένα από κάποια παλιότερη ιστορία. Ζητούνται πληροφορίες από οποιονδήποτε γνωρίζει/μπορεί να βρει κάτι σχετικό!
 3. στα 2,50 ευρώ στην Κύπρο (αλλά με ένα μήνα καθυστέρηση)
 4. Κατ'ακρίβειαν, αυτό που λες εσύ δεν ισχύει. Π.χ. δίπλα από την πρώτη σελίδα της Μαύρης Γυναίκας, βλέπω μια σελίδα από Τα χριστουγεννιάτικα δώρα.
 5. Οι Έντεκα Χρυσοθήρες λέει, όχι οι Δέκα. Και εδώ που τα λέμε, τι τίτλος είναι αυτός?? Η κλασσική "Μαύρη Γυναίκα" έγινε οι 11 χρυσοθήρες? "Μαύρη Γυναίκα" είναι και η ορθή μετάφραση του πρωτότυπου ιταλικού τίτλου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να τον αλλάξουν σε 11 χρυσοθήρες. Ειλικρινά απορώ για τον τρόπο που σκέφτεται ο μεταφραστής της Καθημερινής... Υγ.: τι σου είναι αυτή η πολιτική ορθότητα πλέον.... Υγ.2: πάντα με εξίταρε το πρώτο καρέ αυτής της ιστορίας, καθώς και το 2ο μισό της υπόθεσης. Υγ.3: στις εικόνες του βίντεο που παρέθεσες με τους τίτλους των ιστοριών, κάθε δεύτερη σελίδα είναι από διαφορετική ιστορία. Έτσι, ξέρουμε κι άλλες ιστορίες που σίγουρα θα εκδοθούν.
 6. Τουλάχιστον μερικά (μπορεί και όλα) από αυτά τα τεύχη, περιέχουμε στις σελίδες τους πάνω από 50% κόμικς. Δεν θα έπρεπε να μεταφερθούν στις κανονικές ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΜΙΚΣ?
 7. Θα μπορούσε να περαστούν στο πινακάκι (ή σε περισσότερα από ένα πινακάκια) μερικά από τα εξώφυλλα που υπάρχουν στις διάφορες καταχωρήσεις πιο πάνω βάσει των πληροφοριών που έχουμε ως τώρα, ώστε να αρχίσουμε να βγάζουμε άκρη με τις πρώτες εκδόσεις/ανατυπώσεις της σειράς αυτής? Υγ.: καλό θα ήταν να μην φύγουν οι εικόνες των εξωφύλλων από τις διάφορες καταχωρήσεις κατά τη μεταφορά τους στα πινακάκια, αλλιώς δεν θα ξέρουμε που σχολιάζουμε τι!
 8. Την περασμένη βδομάδα που πέρασα από Αθήνα, πήγα στη ΛΕΦΙΚ, και βρήκα δύο φακέλους με το όνομα μου να με περιμένουν! Ο ένας φάκελος ήρθε από Ξάνθη και ο άλλος από Αθήνα! Κι εκεί που δεν είχα ούτε και ένα αυτοκόλλητο (αφού η σειρά αυτή δεν έφτασε ποτέ στην Κύπρο), βρέθηκα με αρκετές δεκάδες! Οι φίλτατοι @Manitou και @alexoni97μου έστειλαν τα διπλά τους! Χρήστο και Αλέξανδρε είστε και οι πρώτοι! Σας ευχαριστώ πολύ! &
 9. Ωπ! Βλέπω πάλι αυτό το άτομο που αναστατώνει τη ζωή του Ντόναλντ! Αποκτά ενδιαφέρον η κατάσταση
 10. Κάτι πάει λάθος με τη διαφήμιση του Νέου Ντόναλντ Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 3 νέες ιστορίες… Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Αναζητήστε το τεύχος Νο.61 από την Τρίτη 16/07 στα περίπτερα! https://www.kathimerini.gr/1033426/article/epikairothta/ekdoseis-disney/neo-teyxos-ntonalnt-sta-periptera
 11. Αύριο θα είμαι στην Αθήνα και θα περάσω από τη Λέσχη το απόγευμα. Θα είναι η τρίτη μου επίσκεψη - και κάθε φορά βρίσκω τη Λέσχη σε διαφορετικό χώρο Για όσους τύχει να βρίσκονται εκεί, θα τα πούμε κι από κοντά!
 12. Απευθύνεται στα παιδιά?? Τι εννοείτε? Μήπως υπαινίσσεται κάποιος ότι δεν είμαστε παιδιά πλέον? (μόνο και μόνο επειδή τώρα έχουμε δικά μας παιδιά? ). Τέλοσπάντων... Εγώ πάντα νόμιζα ότι το Μίκυ Μάους απευθύνεται σε αυτούς που το διαβάζουν (και σίγουρα αυτοί δεν το αγοράζουν για τα άρθρα του ). Και για όσους διαφωνούν, να πούμε ότι και η γραμματική του σχολείου διαβάζεται κυρίως από παιδιά, αλλά την ίδια γραμματική μπορούν να χρησιμοποιούν και οι "μεγάλοι"
 13. Το είδα να πωλείται σήμερα σε περίπτερο στην Κύπρο (όχι σαν ένθετο), στην τιμή των 2,90 ευρώ.
 14. Πρόκειται για τα τεύχη 1254 και 1404
 15. Ώστε υπήρχαν αφίσες στο Μεγάλο Μίκυ από τότε! Μόλις είδα την πιο πάνω αφίσα θυμήθηκα ότι κάπου είχα δει κι άλλες: πιθανόν οι αφίσες που φαίνονται στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας, να είναι της ίδιας εποχής με την πιο πάνω.
 16. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Μανιτού! Ίσως για το άλμπουμ να περιμένουμε κάποια απάντηση από Αθήνα? Αν το βρίσκω εύκολα εκεί, να μην σε βάζω σε έξτρα κόπο. Σου στέλνω πρ. μήνυμα. Ζήτω η αλληλεγγύη μεταξύ κομικσόφιλων!!
 17. Προς το παρόν δεν έχω ακόμα κανένα αυτοκόλλητο (στην Κύπρο δεν παρουσιάστηκαν πουθενά). Ούτε το άλμπουμ το έχω, αλλά ευελπιστώ ότι θα το βρω κάπου στην Αθήνα όταν περάσω την ερχόμενη βδομάδα -- μην τυχόν και το έχετε δει κάπου πρόσφατα?? Και, μήπως υπάρχει κανείς που ενδιαφέρεται να αφήσει τα διπλά του στη Λέσχη, ώστε να περάσω την ερχόμενη εβδομάδα και να του αφήσω το αντίτιμο στην ονομαστική τους τιμή? (5 αυτοκόλλητα για 0,70 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) Περιμένω θετικές απαντήσεις!!!
 18. Παιδιά, ερώτηση: υπάρχει ακόμα διαθέσιμο το άλμπουμ αυτό κάπου στην Αθήνα? Π.χ. περίπτερα, ψιλικατζίδικα, κλπ? Φακελάκια (ή κούτες) κυκλοφορούν ακόμα?
 19. Μα δεν είναι ο Σχίζας που μου τράβηξε το ενδιαφέρον...
 20. Το ενδιαφέρον μας τραβά αμέσως η ιστορία Ένα Τσούρμο Ντόναλντ, όπου συναντάμε άτομα από το παρελθόν του Ντόναλντ! Και αν δεν κάνω λάθος, ίσως δούμε και κάποιες συνταρακτικές εξελίξεις!
 21. Θυμάμαι που το ξανασυζητήσαμε το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι ποια ήταν η άλλη ιστορία-πλαίσιο που εκδόθηκε πρόσφατα. Μας θυμίζεις σε παρακαλώ?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.