Jump to content

apetoussis82

Members
 • Posts

  1,773
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by apetoussis82

 1. Στην Κύπρο, πάντως, δεν είδα τέτοιο σελιδοδείκτη (και πήρα όλες τις εφημερίδες με τα ένθετα ντίσνεϋ).
 2. Απ'ότι βλέπω, αυτό δεν υπάρχει στο φόρουμ. Το έχει κανείς να το ανεβάσει?
 3. Δηλαδή και τα barcodes στα ντίσνεϋ είναι σβησμένα στο χέρι?
 4. Ρε τώρα το είδα αυτό! Που ήμουν προχθές να ποζεριάσω που είμαι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει και τις δύο εκδόσεις?? (άδεια ήμουν)
 5. Ωραίος! Χαίρομαι που τώρα είμαστε δύο!
 6. Εδώ υπάρχει ένα παλιό άλμπουμ με χαρτάκια ντίσνεϋ? το οποίο δεν έχουμε καταχωρημένο στο inducks.
 7. Στο Μεγάλο Μίκυ 206, υπάρχει στο κέντρο του τεύχους αφίσα για τα 50 χρόνια του Ντόναλντ (όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο). Η αφίσα είναι διπλωμένη στα τέσσερα, ανάμεσα στις σελίδες 34 και 35, πιασμένη στους συνδετήρες του τεύχους (και δεν λογαριάζω να την βγάλω, γι'αυτό δεν σκανάρω). Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καταχωρημένη στο inducks. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι οι εξής: Dd, da, go, gl, Τσιπ & Ντέηλ, mm, mi, bb, us, gd, pl, mf, hdl.
 8. Υπενθυμίζω ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Μαμούθ με την Ωραία Πρόβενς, είχε επαναληφθεί και για μια μικρότερη ιστορία πριν χρόνια. Στην 7σέλιδη ιστορία 'Μια αγάπη για τον Ντόλη' (Un Amour de Jolly Jumper), η Μαμούθ έβαλε μια απλή επεξήγηση στην αρχή της ιστορίας και δεν υπήρχε θέμα για αλλαγή φύλου . Ο δε Ψαρόπουλος επέλεξε απλώς να μην περιλάβει την ιστορία αυτή στο σχετικό άλμπουμ. Αν ήθελαν στην Μαμούθ, απλώς θα έκαναν το ίδιο τέχνασμα και στην Ωραία Πρόβενς και η Ντόλυ θα παρέμενε τύπου θηλυκού. Το φύλο άλλαξε λόγω του ότι ένας από τους νεώτερους δημιουργούς (νομίζω ο Αστέ, ή όπως και να προφέρεται) τους υπέδειξε το λάθος. ΥΓ: είμαι σίγουρος ότι ξανασυζητήσαμε το θέμα της 7σέλιδης ιστορίας εδώ μέσα. ΥΓ2: άραγε πως παρουσιάστηκε η πιο πάνω ιστορία σε πιο πρόσφατες επανεκδόσεις της Μαμούθ, αν έγιναν??
 9. Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε το 1/3 του αμερικάνικου εξώφυλλου μιας ιστορίας που διαβάσαμε πριν μερικούς μήνες. Περίεργες επιλογές.... ...αντί να αξιοποιήσουν τα όμορφα εξώφυλλα της σειράς που εκδίδεται... τι να πεις...
 10. Έγινε δυο-τρεις φορές ξανά στην πρώτη εκατοντάδα των Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Με κάτι Ηρακλήδες και κάτι άλλες ιστορίες σε 5-6 συνέχειες που ήταν ελαφρώς αχρείαστες.
 11. Ίσως το πιο κάτω χειρόγραφο του Μπαρκς δίνει την απάντηση (πάνω αριστερά). Υπάρχει και σε μεταγενέστερη εικονογράφηση από άλλον σχεδιαστή:
 12. @ paola Τώρα που έκλεισες τη σειρά της Κάντυ, ήρθε η ώρα να σκανάρεις ή να φωτογραφήσεις όλα τα μονοσέλιδα ντίσνεϋ που περιέχουν για να τα περάσουμε στο inducks (εδώ). Απ'ότι θυμάμαι, συνήθως βρίσκονται στο εσώφυλλο.
 13. Σ'ευχαριστώ φίλε Άρχων! Υπενθύμιση για την ΔΟ: οι πιο πάνω τόμοι αφορούν αυτή την έκδοση των Κλασσικών. Επίσης, αν θέλετε να προσθέσετε κάτι σχετικό στην περιγραφή της σχετικής παρουσίασης για τους δύο αυτούς τόμους, υπάρχουν πληροφορίες εδώ.
 14. Η Μαμούθ ξεκίνησε την έκδοση της με τα πρώτα δύο τεύχη που δεν είχε εκδώσει ο Ψαρόπουλος, τον ληστή με το ένα χέρι και τη θηλειά στο λαιμό, που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα στο Βέλγιο/Γαλλία. Ακολούθως, επανέκδιδε κάποια τεύχη που είχαν ήδη κυκλοφορήσει από τον Ψαρόπουλο και κάθε τόσο εκδίδει ενδιάμεσα και νέα τεύχη που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πρόσφατα στα γαλλικά (Σάρα Μπερνάρ, Ελαφροχέρης, Νταίηζυ Τάουν, Νταίηλυ Σταρ, κ.ο.κ.). Ενδιάμεσα αυτών, γίνονταν και τακτικές επανατυπώσεις των τευχών που είχε ήδη εκδώσει η Μαμούθ. Με την έκδοση του τεύχους 55, η Μαμούθ κάλυψε όλα τα τεύχη του Ψαρόπουλου εκτός από αυτά με το πρώιμο σχέδιο του Μορίς (και εκτός τεσσάρων ολιγοσέλιδων ιστοριών που τελικά δεν τις έκδωσε ποτέ). Τα 4 τεύχη με το πρώιμο σχέδιο τα εκδίδει με την επιγραφή "αρχείο Μορίς" στα τεύχη 56-57 & 60-61, ολοκληρώνοντας τις εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα από τον Ψαρόπουλο. Από το τεύχος 62 (οι Ντάλντον σε γάμο), η Μαμούθ εκδίδει πλέον μόνο νέα τεύχη που πρωτοκυκλοφόρησαν πρόσφατα στα γαλλικά ή στα Γερμανικά. Μόνη εξαίρεση η συμπερίληψη των δύο πρώτων Λούκυ Κιντ, ως τεύχη 71-72, που είχαν ήδη κυκλοφορήσει από τη Μαμούθ σε αυτόνομη σειρά με τίτλο 'Λούκυ Κιντ' ως τεύχη 1 και 2. Προσωπικά, θεωρώ ως νέα εποχή των εκδόσεων του Λούκυ Λουκ, τα τεύχη από το 62 κι έπειτα (αφού τα προηγούμενα τα είχα και από τον Ψαρόπουλο ή Στρατίκη). Αυτά...
 15. Στην πρώτη καταχώρηση πιο πάνω, ο σύνδεσμος για τον Πρόσχαρο Αλμπίνο χρειάζεται διόρθωμα
 16. Από Ραντανπλαν #15 Όλα τα σενάρια όλων, εδώ.
 17. Φίλε @ archon , μικρή υπενθύμιση για το σκανάρισμα, αν υπάρχει διαθέσιμος σαρωτής.
 18. Δεν θα ήταν καλύτερα να μπεις ως τίτλος, ο τίτλος της σειράς αντί του συγκεκριμένου τεύχους? btw, υπάρχει αρίθμηση στο τεύχος?
 19. Η αφίσα που παρουσιάζει ο @ Indian ος μας εδώ, βλέπω ότι δεν υπάρχει στο inducks.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.