Jump to content

avalonlll

Members
 • Posts

  167
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About avalonlll

 • Birthday 09/26/1997

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

avalonlll's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

876

Reputation

 1. Θεωρητικά θα ξεκίναγα κλασικά λέγοντας ότι ζηλεύω, αλλά απλά έχω αρχίσει να αποδέχομαι ότι είναι άλλη μια Πέμπτη σήμερα, και ότι πάλι καλά έχουμε έστω τα 4 περιοδικά που έχουμε. Στο θέμα μας: Ανακάλυψα την ιστορία Sipario (κουρτίνα;;;) που δημοσιεύτηκε στο Topolino 3468. Βλέπω στους χαρακτήρες που εμφανίζονται ότι έχει την Γκόλντυ και τον τύπο με τα σαπούνια Γλίτσα Λέρα από την ιστορία Βόρεια του Γιούκον. Δεν έχω ιδέα τι πραγματεύεται η ιστορία, βλέπω ωστόσο έχει πολύ μεγάλη βαθμολογία. Ελπίζω να τη δούμε και μεις εδώ κάποια στιγμή.
 2. Το μόνο "κακό" του τεύχους είναι ότι είναι το αμέσως επόμενο του 412 (οπότε μου φάνηκαν λίγο μέτριες οι ιστορίες αλλά δεν ξέρω αν νιώθω έτσι απλά λόγω του 412). Παρατήρησα και χθες στην Ομόνοια ότι έχει μείνει μόνο 1 τεύχος του 412, μιά βδομάδα μετά την κυκλοφορία του (συνήθως μένουν 4-5). Επίσης η ιστορία με το πρώτο Ουέστερν βλέπω ότι ανήκει σε μια σειρά ιστοριών που την ξεκίνησαν στο τεύχος 411. Υποθέτω θα τη δούμε σιγά σιγά όλη στα επόμενα τεύχη.
 3. Βασικά ότι λέει ο τίτλος. Βρήκα κάτι φιγούρες και δεν έχουν κανένα λογότυπο πάνω ή κάτι για να τις ψάξω.
 4. Δεν είναι ξένη έκδοση Disney αλλά οι Γερμανοί έκαναν αφιέρωμα στον Κύρο για τα 70 του χρόνια σε μια εφημερίδα (πηγή: The official Don Rosa group στο facebook).
 5. Νομίζω δεν το έχει αναφέρει κανείς οπότε είπα να το γράψω εγώ. Στη Σουηδία βγήκε τον Αύγουστο ένας τόμος με ιστορίες που αφορούν το παρελθόν του θείου Σκρουτζ, με τίτλο "Farbror Joakims växelrika liv #1" το οποίο μεταφράζεται σε "Η πολυποίκιλη ζωή του θείου Σκρουτζ #1". Ο σύνδεσμος είναι αυτός: https://inducks.org/issue.php?c=se%2FFJVL++1#p233 Έχει και την ιστορία "A Christmas crossing" (https://inducks.org/story.php?c=D+2019-009) που έχει και την Γκόλντι και είχε αναφερθεί πέρυσι σε ένα τόπικ. Κάποιες ιστορίες έχουν βγει στην Ελλάδα (κυρίως παλιότερα, αν και μια την πέτυχα σε κόμιξ β) αλλά αρκετές πάλι όχι. Ελπίζω να κυκλοφορήσει από καμία fantagraphics ή από κάπου και στα αγγλικά αυτός ο τόμος γιατί νομίζω ειναι μια καλή προσθήκη για τη βιβλιοθήκη κάθε παπιόφιλου. Μέχρι και στην καθημερινή το έστειλα (την ιστορία A Christmas crossing έστειλα και επί τη ευκαιρία έστειλα και το λινκ του τόμου) αλλά δεν πήρα ούτε μια, έστω τυποποιημένη, απάντηση. Με μια πρόχειρη ματιά έχει κάποιες ιστορίες που από ότι βλέπω έχουν καλή βαθμολογία στο inducks, βέβαια δεν ξέρω αν επειδή αφορούν την ζωή του Σκρουτζ δεν είναι τόσο αντικειμενικές. Δυστυχώς δεν ξέρω Σουηδικά ούτε βρίσκω στο YouTube κάποιο βίντεο που να δείχνουν λίγο αναλυτικά τον τόμο για να γράψω κάτι παραπάνω.
 6. Τελευταία στο ΜΜ, στην σελίδα με τα περιεχόμενα αντί για "μόνο νέες ιστορίες", γράφει "κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή", οπότε δεν τους ξέφυγε μάλλον. Τουλάχιστον είναι ιστορία από το περιοδικό Μίννι που μάλλον ο περισσότερος κόσμος δεν θα έχει διαβάσει.
 7. Έπεσε στα χέρια μου το Lustiges Taschenbuch Enten-Edition (έχει μόνο πάπιες) και έχει την ιστορία "Η βασίλισσα εκτός χρόνου". Ωστόσο αυτοί μπήκαν στον κόπο να αφιερώσουν μια σελίδα στην ιστορία, την οποία επισυνάπτω παρακάτω. Το μετέφρασα με Google Lens, ωστόσο κάποια ονόματα τα άφησα γιατί δεν θυμάμαι τις ελληνικές μεταφράσεις. Η μετάφραση: Βρέχει εκεί που είσαι αυτή τη στιγμή; Ο συννεφιασμένος καιρός μπορεί πραγματικά να σας χαλάσει τη διάθεση, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα κατά τη διάρκεια καταιγιδών. Για μένα, για παράδειγμα, μια καταιγίδα ήταν το προοίμιο ενός ταξιδιού σε έναν μακρινό πλανήτη που ονομάζεται Pacifius, στο βασίλειο της πριγκίπισσας Ρεγγίνας. Η εικόνα της πριγκίπισσας και κάποιες λεπτομέρειες του εγχειρήματος είναι περίεργα θολές, σαν να έχει κενά η μνήμη μου. Αλλά θυμάμαι ακόμα ότι με έστειλαν σε μια αποστολή στους αρχέγονους προγόνους μας. Χάρη σε ένα chronoequalizer στον καρπό μου, μπόρεσα να ταξιδέψω στο χρόνο και να επικοινωνήσω εύκολα με τους αρχέγονους Tenhauseners. Φανταστικά! Αν η επικοινωνία στη γη ήταν εξίσου εύκολη! Ο γυναικείος κόσμος ιδιαίτερα συχνά μου παρουσιάζει μεγάλα μυστήρια. Για παράδειγμα, πως γίνεται, παρ' όλες τις διαμαρτυρίες μου η Νταίζυ να αμφιβάλλει για την ειλικρινή μου αγάπη; Αυτό για την FC Duckburg εννοώ. Και ότι μερικές φορές σταματάει να μου δίνει σημασία από το πουθενά. Ναι, ναι, τα μεγάλα συναισθήματα... πιο δυνατά από τον χρόνμο και τέτοια... αλλά τόσο περίπλοκα! Ωστόσο δεν αποθαρρύνομαι και συνεχίζω με τόλμη να ρίχνομαι στη μάχη. Ακολουθήστε με αγαπητοί φίλοι, και σταθείτε δίπλα μου. Ο Ντόναλντ σου.
 8. Παρατήρησα κάτι που βλέπω δεν σχολίασε κανένας. Η τρίτη ιστορία του τεύχους (εκτός έδρας βουτιές) έχει προέλευση από Ιταλία και όχι από Δανία όπως συνήθως έχει το Ντόναλντ. Σε όσα τεύχη έχω πάρει (χοντρικά τα τελευταία 2 χρόνια αγοράζω συστηματικά) νομίζω πάντα μόνο Δανία έπαιζε.
 9. Πάνω-κάτω έχουν υποθεί ξανά όσα θα πω, αλλά τώρα το είδα και με τα μάτια μου: Μου έφεραν ένα Paperino 501, και πραγματικά είναι τέλειο. Αρχικά να πω ότι μου κάνει εντύπωση που έχει μέσα ιστορία του Andersen (Trendy Trade), περίμενα να έχει μόνο Ιταλικές ιστορίες για κάποιο λόγο. Επίσης έχει μια παλιά ιστορία (Paperino e la notte agitata), και πριν την ιστορία έχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα κιόλας. Στην αρχή έχει και 2 σελίδες με περιεχόμενα με κάποιες πληροφορίες για την πλοκή και τους σχεδιαστές. Το εφημεριδόχαρτο γενικά δεν με χάλασε, μια χαρά είναι τα χρώματα και το κείμενο έτσι και αλλιώς. Στο μεταξύ έχει ανάμεσα στις ιστορίες διαφημίσεις για τα άλλα περιοδικά τους και θυμήθηκα εποχή Τερζόπουλου που τα περιοδικά ήταν πολλά και εδώ πέρα. Γενικότερα πάντως μου δίνει την αίσθηση ότι είναι αρκετά προσεγμένο. Το εξώφυλλο λίγο αδιάφορο, αλλά έχει μικυδόλλαρο δώρο το τεύχος οπότε το σώζει
 10. Σωστά τα στοιχεία αλλά μια μικρή επισήμανση: Το ΜΜ σε εμάς έχει 132 σελίδες, όπως και το Ντόναλντ, ενώ τα αντίστοιχα Ιταλικά έχουν 164 και 192 σελίδες αντίστοιχα, οπότε η διαφορά είναι (λίγο) μικρότερη απ' ότι φαίνεται. Ωστόσο αν όσοι ήμασταν σε αυτό το topic μέναμε Ιταλία, κάτι μου λέει ότι θα μέναμε σε χαρτόκουτα (τουλάχιστον όμως θα είχαμε πολλά κόμικς ).
 11. Προφανώς και δεν περίμενα ούτε εγώ να τους δίνουν 60 λεπτά, δεν εννοούσα αυτό. Η πραγματική απορία είναι γιατί το γράφουν πάνω οι τόμοι και γιατί βάλανε το 0.60. Αλλά μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.
 12. Έλεγα να το πω, να μην το πω, να αφήσω τους υπόλοιπους να χαρούν τα κόμικς τους; Τελικά βλέπω δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησε.
 13. Έχοντας αγνοήσει την πρώτη ιστορία για να τη διαβάσω όλη μαζί, μπορώ να πω ότι την παράσταση έκλεψαν κυρίως οι ιστορίες "ο φιλόσοφος τηλεφωνητής" και "η ζυγαριά της τύχης". Στην πρώτη πραγματικά βλέποντας τον Φέθρυ να απαντάει στα τηλέφωνα (ειδικά στην σελίδα 88) ένιωσα όπως νιώθω όταν παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών επειδή έχω πρόβλημα με το ίντερνετ. Παραδόξως να πω ότι το τέλος δεν ήταν αυτό ακριβώς που φανταζόμουν. Όσον αφορά την δεύτερη, μου άρεσε πολύ αλλά περίμενα εντελώς διαφορετικό τέλος πάλι (οποίος τη διαβάσει μάλλον θα καταλάβει). Επίσης να αναφέρω ότι το τεύχος γενικά έχει μικρές ιστορίες.
 14. books@kathimerini.gr Στείλε εκεί μια δυο φωτό για αποδείξεις και θελω να ελπίζω ότι θα σου στείλουν άλλο αντίγραφο δωρεάν.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.