Jump to content

BATNICK

Members
 • Content Count

  807
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  1,605 [ Donate ]

BATNICK last won the day on March 22 2014

BATNICK had the most liked content!

Community Reputation

5,110 Very Good

2 Followers

About BATNICK

 • Rank
  Μαυρόφτερος Νυχτεριδοπάπιος
 • Birthday 10/10/1984

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/c/BELOVEDCARTOONS

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Νυχτεριδούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,599 profile views
 1. Διάβασα τον πρώτο τόμο... Όχι απλά μια εξαιρετική ποιοτικώς έκδοση, αλλά και μια εξαιρετική ιστορία -σχεδιαστικά και σεναριακά- για τον Αραχνάκια που απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος και ήθελα κι άλλο. Αυτός είναι ο Σπάιντερ-Μαν που μας αξίζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 2. Πατάω το view file για να το κατεβάσω και με πετάει σε κενή σελίδα [[Template downloads/front/view/view is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
 3. X-Men από Μαμούθ να 'ναι και όποια ιστορία θέλει ας είναι!!! Μπα καθόλου Είναι πολύ ωραίο δεν το συζητώ και πάντα μ' άρεσαν έτσι κόμικς που η ράχη τους σχηματίζει εικόνα. Αλλά δεν έχω το χώρο να το στήσω και να πω την αλήθεια πρώτο και κύριο δεν καίγομαι να αγοράσω όλες τις ιστορίες ή όλους τους χαρακτήρες.
 4. Το τσίμπησα εχτές βράδυ... Δεν το διάβασα ακόμα μιας και θέλω να 'μαι ξεκούραστος και ελεύθερος από χρόνο να το ξεκοκαλίσω, αλλά ξεφυλλίζοντας το να πω ένα μεγάλο μπράβο για την τόσο προσεγμένη έκδοση!! Αν σκεφτεί κανείς ότι τα της Οξύ κοστίζουν τα διπλάσια, πραγματικά ακόμα και τα 10 ευρώ των επόμενων τευχών αξίζουν και με το παραπάνω. Δυστυχώς όμως λόγω Οξύ δεν προβλέπω να εκδίδεται ο τόμος του Dark Phoenix...
 5. Πολύ δελεαστική τιμή και ελπίζω να το βρω για να το τσιμπήσω!! Προσωπικά δεν παίζει να αγοράσω όλα τα τομάκια. Θα τσιμπάω κατ' επιλογήν αναλόγως τους χαρακτήρες, την ιστορία και το σκίτσο. Πάντως πολύ ωραία η κίνηση και μακάρι να ολοκληρωθεί η σειρά.
 6. Μπράβο σε όσους κάσταραν τον Ίαν Γκλεν για Μπρους Γουέην, όχι ΜΠΡΑΒΟ πραγματικά!!!!!.... Επιτέλους άρχισα να βλέπω με θετικό μάτι τον Μπάτινσον
 7. Ως προς το πρώτο σκέλος θεωρώ την σύγκριση ατυχή. Το 'Joker' είναι origin story που διαδραματίζεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν μπορεί ο χαρακτήρας να παραμείνει αγέραστος για μια 20ετία περιμένοντας τον Μπρους να μεγαλώσει, εκτός αν ο Τζόκερ είναι από την γενιά των Μακλάουντ και δεν το ξέρουμε Ως προς το δεύτερο, ναι συμφωνώ απόλυτα, ούτε 'γω νοιάζομαι αν γερνάνε οι χαρακτήρες ή όχι, το αντίθετο προτιμούσα και προτιμώ αυτοτελείς ιστορίες με αγέραστους ήρωες από το να διαβάζω ένα σεντόνι προσπαθώντας να καταλάβω τι έχει παιχτεί στο multiverse και γιατί ο Μπάτμαν σήμερα έχει άλλο origin από τον Μπάτμαν του χθες και και και... Αλλά καλώς ή κακώς στο υπερηρωικό σύμπαν τα πράγματα δεν μπορούν ή δεν το επιτρέπουν να λειτουργήσουν όπως π.χ. στον Λούκυ Λουκ. Οι ιστορίες του Λουκ είναι αυτοτελείς, δεν γερνάει ούτε ο ίδιος ούτε και κανείς άλλος χαρακτήρας, δεν έχουμε γάμους και γεννητούρια κλπ κλπ. Στα υπερηρωικά κόμικς από την άλλη και εν προκειμένω στον Μπάτμαν, θες για εμπλουτισμό θες για ανανέωση θες για τον χ-ψ λόγο, οι χαρακτήρες γερνάνε. Δεν μπορείς να 'χεις 4 διαφορετικούς Ρόμπιν που ο ένας υποτίθεται διαδέχτηκε τον άλλο, όλοι γύρω από τον Μπρους να γερνάνε και ο Μπάτμαν να παραμένει νέος. Όμως ούτε αυτό τους βγαίνει, γιατί ο Μπάτμαν θα έπρεπε να 'χει βγει στη σύνταξη, η Μπάτγκερλ να 'ναι μιλφάρα και ο Άλφρεντ να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα... κι έτσι μπλέκουν τα μπούτια τους με τα multiverse και τα συνεχόμενα "τελειώνουμε το ένα σύμπαν και μηδενίζουμε το κοντέρ για να φτιάξουμε καινούργιο".
 8. Θα σου απαντήσω, αλλά με βάση το πως εγώ το αντιλαμβάνομαι... Ο Τζόκερ του Φοίνιξ είναι ηλικιακά στα mid-40s. Ξέρουμε ήδη ότι χρονολογικά η ταινία τοποθετείται στην αυγή των 80ς, πριν τη δολοφονία των Γουέην και ότι με βάση όλα σχεδόν τα origin stories ο Μπρους ήταν ~8-10 ετών όταν ορφάνεψε. Η δράση του ως Μπάτμαν ξεκίνησε το λιγότερο μια 15ετία αργότερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Τζόκερ του Todd Phillips για μια 15-20ετία προτού εμφανιστεί ο Μπάτμαν θα προκαλούσε χάος στη πόλη και ότι θα είναι 60+ όταν πρωτοσυγκρουστεί με τον Μπάτμαν... Και ναι θα μπορούσε πρακτικά να είναι ο Τζόκερ του Μπάτμαν, αλλά μονάχα αν μιλούσαμε για μια elseworld ιστορία, όπως π.χ. ήταν και η τηλεοπτική σειρά 'Gotham'. Τώρα όσον αφορά τη "γκρίνια", δεν θεωρώ ότι γκρίνιαξε κανείς μας. Συμφωνώ απόλυτα ότι η Marvel δεν μπορεί θέλει να μας δώσει τίποτα διαφορετικό, πιο ώριμο και ότι είναι θετικό να βλέπουμε την DC να πειραματίζεται. Από την άλλη, η όλη αίσθηση που μου αφήνει το 'Joker' όπως είπε και ο @germanicus είναι ότι μιλάμε για μια 'βαριά' δραματική - καταθλιπτική θα έλεγα εγώ - ταινία. Πολλοί την συγκρίνουν με την τριλογία του Νόλαν ή το 'Logan', ούτε καν θα πω εγώ. Μιλάμε για κάτι εντελώς καινούργιο σαν είδος, που δεν το 'χουμε ξαναδεί και που - κατά τη γνώμη μου πάντα - δεν απευθύνεται στον μέσο κομικόφιλο θεατή. Το πρόβλημά μου επομένως, αν και η λέξη 'πρόβλημα' είναι λάθος και αναδιατυπώνω... ο λόγος που δεν πετάω τη σκούφια μου με το 'Joker' έχει να κάνει με το ύφος της ταινίας αποκλειστικά και μόνο, σε συνδυασμό με το προσωπικό μου κινηματογραφικό γούστο. Δεν έχω τη παραμικρή διάθεση να περάσω ένα δίωρο καταθλιψάρας προσπαθώντας να κατανοήσω το γιατί ο Τζόκερ είναι αυτός που είναι. Γενικά δεν βλέπω δραματικές ταινίες και όταν θα επιλέξω κάποια αυτό θα γίνει κατά βάση στο σπίτι μου και όχι σε κάποια σκοτεινή αίθουσα. Ναι δεν γουστάρω τις disney κόμικ παρωδίες, αλλά από την άλλη είμαι περισσότερο Μπαρτονικός παρά Νολανικός. Οπότε ένας υπερθετικός Νόλαν (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο), με την όλη δραματικότητα του Τζόκερ και δίχως την σύγκρουση με τον Μπάτμαν δεν μπορεί να με συνεπάρει σαν ιδέα.
 9. Απλά υποκλίνομαι στο πως τα έδεσες
 10. Κατά 1001% ο Φοίνιξ θα κεντήσει με την ερμηνεία του και θα πάει καρφωτός για το χρυσό αγαλματίδιο. Αν και πιστεύω ότι τ' αξίζει, να πω την αμαρτία μου δεν είναι από τις ταινίες που περιμένω πως-και-πως. Θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να έβλεπα Φοίνιξ και Άφλεκ σε μια σοβαρή μεταφορά του 'Killing Joke' αντ' αυτής της ταινίας. Καταρχάς για μένα είναι λάθος να την βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με όλα τα υπερηρωικά. Ακόμα και το 'Dark Knight' μέσα στην ρεαλιστικότητά του, διατηρούσε κάποια κομιξικά-υπερηρωικά στοιχεία, πράγμα που δεν μπορώ να πω για το 'Joker'. Τουλάχιστον η εντύπωση που μου άφησε το τρέιλερ είναι ότι μιλάμε για μια ταινία εμπνευσμένη μεν από τον κόσμο της DC, που όμως θα μπορούσε και να μην έχει την παραμικρή σχέση, αρκεί να διέγραφες-άλλαζες ονόματα όπως 'Γκόθαμ', Γουέην' κλπ. Άλλωστε είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για τον Τζόκερ του Μπάτμαν, αλλά στην καλύτερη για κάποιον Τζόκερ που έδρασε στη Γκόθαμ κάπου, κάποτε και υπήρξε η πηγή έμπνευσης του Τζόκερ που ξέρουμε. Συν τοις άλλοις η ταινία μου δείχνει να είναι έντονα δραματική, για να μην πω στα όρια της καταθλιπτικής, ένα κλίμα που δεν μου ταιριάζει και πολύ δύσκολα θα επέλεγα να δω στη μεγάλη οθόνη. Αν δεν ήταν DC το πιθανότερο ούτε καν θα έμπαινα στο τρυπάκι να σκεφτώ αν θα τη δω ή όχι. Όπως κι αν έχει δεν μπορώ να μην πω ότι είναι θετικό όταν επί αυτοκρατορίας Disney, βλέπουμε επιτέλους κάτι πέρα από family friendly παρωδίες.
 11. Άρτι αφιχθείς από Κίνα... Ο παλιός, ο σωστός, ο ορθόδοξος!!
 12. Η προσωπική μου απογοήτευση από το Homecoming ήταν τέτοια που στο πρώτο 20λεπτο της ταινίας είχα πάρει απόφαση να μην δω το σίκουελ. Μια απόφαση που δεν είχα λόγο να αναθεωρήσω... Αλλά μιας και δεν ήθελα να περάσω το ρεπό μου σπίτι και δίχως προοπτική για κάτι καλύτερο, σκέφτηκα δεν βαριέσαι... Ε δεν ξέρω αν φταίει ότι πια δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες και πήγα να περάσω την ώρα μου ή επειδή όντως η ταινία ήταν ΠΟΛΥ καλύτερη του Homecoming, αλλά πέρασα υπέροχα ένα 2ωράκι και την απόλαυσα. Μεγάλη αδυναμία του franchise παραμένει για μένα η Έμ Τζέι από τα λιντλ που εξακολουθώ να ελπίζω στην αποπομπή της, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά βλεπόταν. Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω γιατί σε γενικές γραμμές με κάλυψε ο @Tsaklas Από τις δυο έξτρα σκηνές, είδα μονάχα την πρώτη μιας και ήταν κάτι που ανέμενα και ήξερα ότι άξιζε την αναμονή. Την δεύτερη την διάβασα στο νετ και εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι δεν έχασα κάτι που δεν την είδα. Να προσθέσω ότι το μουσικό θέμα ήταν μέσα στο τοπ 3-5 του MCU, αλλά με ξενέρωσε που δεν χρησιμοποιήθηκε σε κάποια σκηνή το κλασικό, όπως μας είχαν προϊδεάσει από το τρέιλερ.
 13. Έτσι για τα πρακτικά, οκέι παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον να συγκρίνουμε ελληνικό με πρωτότυπο τίτλο. Αλλά στην πράξη είμαι υπέρ της χρήσης πιο εύηχων και πιασάρικων τίτλων και της ελεύθερης απόδοσης που θα βγάλει περισσότερο νόημα στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό παρά της κατά γράμμα μετάφρασης. Ούτε καν η μετάφραση ονομάτων δεν με χαλάει π.χ. το Billy the Kid που αναφέρθηκε. Δεν πάω στο άλλο άκρο να μεταφραζόταν ως "Βασιλάκης" κλπ., αλλά το "δε Κιντ" στην προκειμένη δεν είναι το επώνυμό του, αλλά παρατσούκλι με το οποίο είχε γίνει γνωστός στην Άγρια Δύση. Οπότε το "Τρομερός" δεν με χαλάει και σίγουρα ακούγεται πιο εύηχο και ψαρωτικό από το "Μπίλυ ο Μικρός". Γενικά πάντως γούσταρα με τα χίλια τις περισσότερες μεταφράσεις ονομάτων της Μαμούθ, όπως λόγου χάρη τα Λυκομάτης, Θύελλα, Νυχτοβάτης κ.ο.κ. των Χ-Μεν, οπότε πέρα από το ότι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το τι θεωρείται σωστό ή λάθος σε ένα μεταφραστικό έργο, μπαίνει στη μέση και ο παράγοντας "υποκειμενικό γούστο".
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.