Jump to content

1SUPERMAN1

Members
 • Content Count

  280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by 1SUPERMAN1

 1. Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο και μερικές εσωτερικές σελίδες από το Νο 3
 2. Μια ταινία που θεωρείται το αριστούργημα του Πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Ζανούσι είναι το "Επιφοίτηση" (Iluminacja ο πρωτότυπος τίτλος) γυρισμένη το 1973. Είναι μια βαθιά υπαρξιακή ταινία όπου πραγματεύεται πάρα πολλά θέματα σε έναν καταιγιστικό ρυθμό εικόνων που εναλλάσσονται με στοιχεία ντοκιμαντέρ και με τον ιδιαίτερο τρόπο του Ζανούσι. Απλά δείτε τη, ώστε να πάρετε μια ιδέα για τον τρόπο που εισάγει ο σκηνοθέτης τις σχέσεις επιστήμης , θρησκείας, ζωής , θανάτου , κοινωνίας και του βαθύτερου νοήματος της ζωής , μέσα από ένα δικό του φιλοσοφικό πρίσμα. Παρά την παλαιότητά της, η ταινία νομίζω ότι δεν έχει χάσει κανένα από τα νοήματά της ακόμα και σήμερα. Όταν την είχα πρωτοδεί , αρκετά μικρός ηλικιακά , με είχε σημαδέψει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Πολλά από τα νοήματά της επαληθεύτηκαν εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια της ζωής μου...
 3. Δεν ήξερα που να το εντάξω και ξεκίνησα καινούργιο θέμα. Προσπαθώ να βρω μια , απ' ότι θυμάμαι, Ιταλική ταινία όπου η υπόθεση έχει να κάνει με κάτι λιμενεργάτες οι οποίοι μαστίζονταν από ανεργία. Η ανέχεια ανάγκασε κάποιον άνεργο να πάει να ληστέψει το σπίτι ενός φίλου του χτυπώντας μάλιστα μέχρι και τη γυναίκα του φίλου του. Έκανε όμως το λάθος να κλέψει κι ένα κόμικς που βρήκε εκεί το οποίο ήταν σπάνιο. Έτσι μια μέρα στο λεωφορείο καθώς διάβαζε το κόμικς τον βλέπει ο γιός του φίλου του και αναγνώρισε το κόμικς. Το παιδί σοκαρισμένο το λέει στον πατέρα του και αυτός στην αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να δικαστεί ο δράστης. Υπολογίζω η ταινία να είχε γυριστεί τη δεκαετία του 80 αρχές 90. Όποιος κινηματογραφόφιλος μπορεί να με βοηθήσει.
 4. Φίλε Mandrake δεν κατάλαβα τί εννοείς με τον όρο spoilers. Αν εννοείς ότι μαρτυρώ την εξέλιξη της υπόθεσης δε νομίζω ότι έχεις δίκιο , μόνο ένα πολύ μικρό μέρος έδωσα και ίσως όχι το πιο ενδιαφέρον.
 5. Ένα διαφορετικό οπισθόφυλλο του τεύχους 3 Προστέθηκε στη βάση δεδομένων
 6. Πείτε μου δεν θα νοιώθατε σαν παιδάκι τα Χριστούγεννα αν σας τα έδιναν;
 7. Αυτό που λες δεν αναφέρεται στην ταινία αλλά στη σειρά. Επίσης στην ταινία ο ήρωας τελικά δεν καταφέρνει να προχωρήσει σε σχέση. Τέλος η "διαφορετικότητα" που αναφέρομαι δεν είναι για ιδιόρρυθμους και παράλληλα ιδιοφυείς ανθρώπους , αλλά σε άλλες "ιδιαιτερότητες" που δεν αναφέρονται πουθενά στην ταινία , ούτε φυσικά είναι κύριος στόχος η "διαφορετικότητα" σε καμία περίπτωση..
 8. Νομίζω ότι αυτή η σειρά θα πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία "Λαϊκά Αναγνώσματα". Επίσης στο βιβλίο "Η ΛΑΪΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ . Τα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ και ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ" (σελ 173) , ο ίδιος ο Χανός αναφέρει μόνο 5 τεύχη της έκδοσης. Ίσως τα υπόλοιπα 3 να ήταν ξεχωριστές εκδόσεις.
 9. Δεν γίνεται σύγκριση με τις ξένες ταινίες του είδους που (εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου) ο προϋπολογισμός τους είναι αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερος από αυτόν της Ελληνικής ταινίας, άρα δεν μπορεί να υπάρξει τίμια σύγκριση. Όμως πραγματικά μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα Ελληνικής ταινίας παρόμοιου περιεχομένου που να είναι εφάμιλλή ή ανώτερη από το "Έτερος Εγώ" ;
 10. Οι σελίδες είναι 36 και όχι 34 όπως γράφεται στο πινακάκι.
 11. Μια ταινία Ελληνικής παραγωγής η οποία νομίζω αδικήθηκε. Είναι το " Έτερος Εγώ" παραγωγής 2016 με σενάριο και σκηνοθεσία του ταλαντούχου Σωτήρη Τσαφούλια. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ (αν και με μια προσεκτική ματιά θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει προβληματισμούς για τη ζωή και το θάνατο, τη φιλία και τις έννοιες του δικαίου και της εκδίκησης) με υπόθεση που μοιάζει με αυτή των pulps αναγνωσμάτων. Φοβερή πλοκή, πρωτότυποι γρίφοι, αριστουργηματική φωτογραφία από τον Γιώργο Μιχελή και ατμοσφαιρική μουσική. Η συγκεκριμένη ταινία δεν προβλήθηκε ολοκληρωμένα στις κινηματογραφικές αίθουσες, επειδή υπήρξε κάποια στιγμή ο φόβος ότι η θεματολογία της ίσως να αποτελούσε έμπνευση για έναν μανιακό δολοφόνο, ο οποίος φαίνεται να είχε βάλει στο στόχαστρό του οδηγούς ταξί εκείνη την εποχή. Με απόφαση του σκηνοθέτη της, η ταινία ανέβηκε στο youtube, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους όσοι ήθελαν να την παρακολουθήσουν. Σε όλη την ταινία είναι διάχυτο το πνεύμα του αρχαίου φιλόσοφου Πυθαγόρα και της φιλοσοφίας του , όπου τα αρχαία ρητά του εμφανίζονται στην ταινία γραμμένα με το αίμα των θυμάτων. Η αρχή και το τέλος σοκάρουν τον θεατή σε συναισθηματικό επίπεδο.Κορυφαία ίσως στιγμή είναι εκεί που ο καθηγητής μαθηματικών ,που τον υποδύεται ο Γάλλος ηθοποιός Francois Cluzet, λέει το εξής "... Είναι αστείο με εσάς τους Έλληνες. Όλος ο κόσμος θέλει να μοιάζει στους Αρχαίους Έλληνες και εσείς οι Έλληνες θέλετε να μοιάσετε στον υπόλοιπο κόσμο...".Η ταινία δεν γνώρισε της πρέπουσας αναγνώρισης αφού ξέφυγε από τα γνωστά κλισέ ταινιών που προωθεί η ΝΤΠ με θέματα όπως ο ρατσισμός, η διαφορετικότητα κλπ Την ταινία μπορείτε να την δείτε ελεύθερα στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο : Η υπόθεση εμφανίστηκε το 2019 ως συνέχεια της ταινίας σε τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές" από την Cosmote TV Το πρώτο επεισόδιο μπορείτε να το δείτε εδώ : https://www.datemule.com/watch/48O-95d24ba08e148b
 12. Στο 10ο επεισόδιο της σειράς με τίτλο ""Azoth the Avenger Is a Friend of Mine" ένα μικρό αγόρι που είναι θύμα κακοποίησης από παιδιά της γειτονιάς αλλά και από τον ίδιο τον αλκοολικό πατέρα , φέρνει στη ζωή τον αγαπημένο του υπερήρωα, τον Azoth (ένας τύπος σαν τον Κόναν τον βάρβαρο) όπου βοηθά αυτόν και την μητέρα του να γλυτώσουν από τον άθλιο πατέρα του. Στην ταινία εμφανίζεται κάποιο τεύχος του φανταστικού κόμικ , καθώς και όμορφες φιγούρες από τη συλλογή του αγοριού.
 13. Στο Νο 10 η ιστορία "Μυστηριώδες Αίνιγμα" ίσως είναι η πρώτη εμφάνιση της Αγκάθα Κρίστι στην ελληνική γλώσσα.
 14. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο τεύχους 7 Μεταφέρθηκε στη βάση Εσωτερικές πρώτες σελίδες με πληροφορίες της έκδοσης όπου αναφέρεται ως ημερομηνία έκδοσης το 1948. Επομένως θα πρέπει να γίνει διόρθωση στο "πινακάκι" ως αρχική ημερομηνία έκδοσης το 1947 όπως και αναφέρεται στη σελίδα 138 του βιβλίου του Δ. Χανού "Το Αστυνομικό Μυθιστόρημα και ο Περιοδικός Τύπος".Για την ακρίβεια ο Χανός αναφέρει την ημερομηνία 20 Μαϊου 1947 για το πρώτο τεύχος της σειράς. Επίσης και η εκδοτική θα πρέπει να διορθωθεί , στο παρόν βιβλίο αναφέρονται στο οπισθόφυλλο οι ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣΚΑΣ κι εκτύπωση Β. ΠΑΠΑΧΡΥΣΑΝΘΟΥ.
 15. Η τηλεοπτική σειρά μυστηρίου "Friday the 13th" του 1987 (στην Ελλάδα είχε προβληθεί με τον τίτλο "Το μυστήριο της Παρασκευής") αν και δεν είχε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες ανάλογες σειρές , σε ένα επεισόδιο η υπόθεσή ήταν σχετική με κόμικς. Ήταν το 10ο επεισόδιο με τίτλο "Tales of the Undead". Η υπόθεση είχε να κάνει με ένα κόμικς που είχε πωληθεί από το γνωστό "μαγικό" μαγαζάκι της σειράς και όποιος το κρατούσε μεταμορφωνόταν σε έναν άφθαρτο υπερήρωα. Στην ιστορία εμφανίζεται ο σχεδιαστής του κόμικς ως ένας εκδικητικός άνθρωπος που θέλει να πάρει πίσω όσα του ανήκουν και τελικά αποκτά το "σατανικό" κόμικς και μεταμορφώνεται στον ανίκητο υπερήρωα σκορπώντας το θάνατο. Αρκετά φτωχό σενάριο με ακόμα φθηνότερα εφέ , δεν θα ήταν άξιο αναφοράς αν δεν είχε σχέση με τον κόσμο των κόμικς. Σύνδεσμοι : Καταγραφή από το IMDb : https://www.imdb.com/title/tt0583336/?ref_=ttep_ep10 Όλα τα επεισόδια της σειράς: http://www.solie.org/alibrary/Fridaythe13thPL.html
 16. Ένα επεισόδιο από τη γνωστή σειρά μυστηρίου κι επιστημονικής φαντασίας "THE TWILIGHT ZONE " ("Η Ζώνη του Λυκόφωτος" όπως μεταφέρθηκε στα ελληνικά) είχε ως υπόθεση έναν κομίστα που μέσα από τα σχέδιά του ζωντάνεψε μια φανταστική ερωμένη ( τη γοητευτική Elizabeth Shannon γνωστή από την αμερικανική κωμωδία "American Pie"),. Όμως τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν διότι βρισκόμαστε στη ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ! Και λίγα λόγια για την πραγματικά εκπληκτική αυτή σειρά που δημιούργησε ο Αμερικανός σεναριογράφος και πολύπλευρο ταλέντο, Ροντ Σέρλινγκ, η οποία άφησε εποχή. Ήταν μια τηλεοπτική σειρά ολιγόλεπτων επεισοδίων , επηρεασμένη και από τα αμερικανικά κόμικς εκείνης της εποχής με παρόμοια θεματολογία , που ξεκίνησε το 1959 και διήρκησε μέχρι το 1964. Η σειρά αναβίωσε ξανά το 1985 μετά το θάνατο του Σέρλινγκ , στο πρώτο επεισόδιο συμμετείχε ο γνωστός ηθοποιός Μπρους Γουίλις. Η δεύτερη αναβίωση έγινε το 2002. Φέτος (2019) ξεκίνησε ένας άλλος κύκλος επεισοδίων . Φοβερή πλοκή , απροσδόκητα αποτελέσματα με μία δόση τρόμου και φαντασίας , το κάθε επεισόδιο σε καθήλωνε μέχρι το τέλος διότι μόνο τότε μπορούσες να καταλάβεις το νόημα όσων έβλεπες. Παρόμοιας θεματολογίας ήταν και η σειρά "Outer Limits" ("Στα σύνορα της φαντασίας") όπου ουσιαστικά ήταν αντιγραφή της Ζώνης του Λυκόφωτος με δύο κύκλους , έναν το 1963 και έναν δεύτερο το 1995. Το επεισόδιο με τον κομίστα έχει τίτλο "Dream Lover" και είναι από τον τρίτο κύκλο. Χαρακτηριστικά επεισόδια από τον πρώτο κύκλο : "Time Enough at Last" "The Hitch-Hiker" "Elegy" "The Monsters Are Due on Maple Street " "A Nice Place to Visit" "A Stop at Willoughby" "The After Hours" "The Howling Man" "Eye of the Beholder" "The Midnight Sun" "To Serve Man" Από τον δεύτερο κύκλο : "Shatterday" "A Little Peace and Quiet" "Wordplay" [imdb=tt0318252]
 17. Μάλλον θα περάσω καλά Χριστούγεννα. Καλές γιορτές σε όλους !
 18. Δεν διαφωνώ , όμως επισήμανα την σκόπιμη επιλεκτικότητα από τους "ευαίσθητους" σκιτσογράφους που επιλέγουν πάντα τη μία πλευρά να κριτικάρουν με τα σκίτσα τους.
 19. Τα βασανιστήρια των ισλαμιστών στη Συρία ήταν ότι πιο αρρωστημένο έχουμε δει και όμως ξεχάστηκαν από όλους τους "επίσημους" σκιτσογράφους. Έχει κανείς αντίρρηση ; Επιλεκτική "μνήμη".
 20. Αυτή η εφημερίδα δεν θα μπορούσε να πουλήσει αλλιώς φύλλα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.