Jump to content

thaddeus tripp

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About thaddeus tripp

 • Birthday 06/08/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  egaleo
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

3,419 profile views

thaddeus tripp's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

600

Reputation

 1. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Δημ.Φλεβοτομος εξέδωσε άλλη μια δεκαπενθήμερη σειρά περιπετειών με τίτλο «ΙΒΑΝΟΗΣ». Σαν κεντρική ιστορία, είχε περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα σε δημιουργία από τον Ιταλό OTELLO SCARPELLI που πρωτοδημοσιεύτηκαν στα Γαλλικά για την «Mon Journal». Εκτός από την κεντρική ιστορία του ΙΒΑΝΟΗ, είχε και μια δεύτερη χιουμοριστική ιστορία εποχής με τίτλο «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ». Η σειρά κυκλοφόρησε μόλις δυο τεύχη (σίγουρα) και ενδεχομένως και ένα τρίτο τεύχος ακριβώς όπως και το ΚΑΠΤΑΙΝ ΣΟΥΪΓΚ του ίδιου εκδότη. Τα τεύχη αυτά είναι παρά πολύ σπάνια στις μέρες μας και αποτελούν τον κρυφό πόθο για παρά πολλούς συλλέκτες. Ακολουθούν το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο από το πρώτο τεύχος της σειράς καθώς και μερικές εσωτερικές σελίδες από τις ιστορίες του.
 2. TEYXH : 6 (διαπιστωμένα 3) Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ή στις αρχές του ’50 ο Γ.Γεωργαλας επιχείρησε μια από τις πρώτες εικονογραφημένες εκδόσεις της χώρας μας. Ο τίτλος της : «ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» και ήταν εξολοκλήρου λιθογραφημένο με περιεχόμενο ξένα κόμικς και κυκλοφορούσε κάθε Παρασκευή. Η σειρά κυκλοφόρησε τουλάχιστον έξι τεύχη , τα οποία είναι υπερβολικά σπάνια και δύσκολα να βρεθούν στις μέρες μας. Το πρώτο τεύχος μάλιστα, περιείχε και ένα ένθετο με την ιστορία «Ο ΚΑΠΤΑΙΝ ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΡΙΦ» χωρίς να ξέρω αν τα ένθετα συνεχίστηκαν και στα υπόλοιπα τεύχη της σειράς. ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ο ΠΕΚΟ ΜΠΙΛ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΟΟΥ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΟΥ I ΝΥΟΚΑ, Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ Ο ΖΟΡΡΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ Ο ΚΑΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟ Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον trelele.
 3. Το εξωφυλλο και οπισθοφυλλο απο το τευχος 12 και μια εσωτερική σελίδα του που διαφημίζε ότι από το τεύχος 13 θα άρχιζαν να κυκλοφορούν και ιστορίες του Ζορρο. Μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
 4. Τον Μάρτιο του 1954, ο Κ.Φιλιππίδης συνέχισε την εβδομαδιαία σειρά περιπετειών «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ», μετονομαζόμενη σε «ΖΟΡΡΟ – Ο Υπερασπιστής του Νόμου και του Δικαίου». Η νέα αυτή σειρά κυκλοφόρησε σε 5 τεύχη τα οποία είναι σπάνια και δυσεύρετα στις μέρες μας. Το κάθε ένα από αυτά, περιείχε μια περιπέτεια του «ΖΟΡΡΟ» που έγραφε κάποιος με το ψευδώνυμο Λάμπης Σεληναίος, και μια του «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ». Η εικονογράφησή του στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές σελίδες συνεχίστηκε και εδώ από τον Βύρωνα Απτόσογλου (Βyron). Επίσης, εξακολούθησε να δημοσιεύεται στο οπισθόφυλλο μία σειρά κόμικς. Σε κάποια χρονική στιγμή, αναγγέλθηκε ότι η σειρά θα συνεχιζόταν να εκδίδεται μετονομαζόμενη σε «ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ», με περισσότερες σελίδες και ήρωες τους: Ζορρο , Μις Γκοστ , Ντετέκτιβ Χ , Λωποδύτης – Φάντασμα , Ταρζάν , Νυχτερίδα ,Τομ Μιξ , Αγίους ,Τάρας Μπούλμπα και άλλους. Τελικά, η σειρά αυτή δεν κυκλοφόρησε ποτέ. ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ο ΖΟΡΡΟ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ - Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΖΟΡΡΟ ΚΑΙ Η ΛΕΓΕΩΝ ΤΟΥ - Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΖΟΡΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ - Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΑΓΡΥΠΝΑ Ο ΖΟΡΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ - Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΙ Ο ΝΤΟΝ ΝΤΕΛ ΟΡΟ ΞΑΝΑΖΕΙ - Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΧΤΥΠΑ
 5. Γιά να είμαστε ειλικρινείς την παρουσίαση την επιμελήθηκε ο Γιώργος (killamath)…Τα ευχαριστώ πρεπει να πάνε σ' εκείνον!
 6. Τον Δεκέμβριο του 1953 ο Κ.Φιλιππίδης κυκλοφόρησε μια εβδομαδιαία σειρά περιπετειών με τίτλο «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ». Η εικονογράφησή του στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές σελίδες είχε γίνει από τον Βύρωνα Απτόσογλου (Βyron) Κεντρικός χαρακτήρας, ο γνωστός από το περιοδικό «ΜΑΣΚΑ», ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ σε αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες δράση και περιπέτεια στις οποίες θριαμβεύει η φιλοπατρία, η εξυπνάδα , η παλικάρια και η αυτοθυσία. Οι ιστορίες διαδραματίζονται στην κατεχομένη Ελλάδα και στηρίζονται σε αληθινά , πραγματικά και αδιάσειστα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της κατοχής!! Σύμφωνα με τον Χανό, η σειρά κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τρίτη, και δημοσιεύθηκαν δώδεκα (12) τεύχη, τα οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια στις μέρες μας. Η σειρά ωστόσο, συνεχίστηκε να δημοσιεύεται, μετονομαζόμενη σε «ΖΟΡΡΟ» για τουλάχιστον 5 τεύχη ακόμα, το κάθε ένα από τα οποία περιείχε μια περιπέτεια του ΖΟΡΡΟ και μια του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ. Όπως και σε όλες τις ανάλογες εκδόσεις της εποχής, στο οπισθόφυλλο δημοσιευόταν μία σειρά κόμικς. ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΒΕΔΟΥΪΝΩΝ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΙΚΗ ΑΠ’ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Στο τεύχος 12 προαναγγέλεται η μετονομασία του περιοδικού σε Ζορό και η ταυτόχρονη δημοσίευση ιστοιών του Πιτσιρίκου με τον Ζορό Παραθέτω και μια διαφημιστική επιστολή που κυκλοφόρησε ο Ηλ.Μπακόπουλος για να αναγγείλει την έκδοση του περιοδικού. Τα εξώφυλλα είναι από τόμο ιδιωτικής βιβλιοδεσίας και ως εκ τούτου η ποιότητα των σκαναρισμάτων κακή. Όμως, τα ανεβάζω έως ότου να βρεθούν σε καλύτερη ποιότητα λόγω της σπανιότητας του περιοδικού.
 7. Μία ακόμα έκδοση του διδύμου Ανεμοδουράς - Γεωργιάδης, από τις τόσες που εκδόθηκαν την δεκαετία του '50. Το σενάριο στην πραγματικότητα ανήκε στον Σ. Ανεμοδουρά , αν και το υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης». Η εικονογράφησή του στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές σελίδες είχε γίνει από τον Βύρωνα Απτόσογλου (Βyron) Κεντρικός χαρακτήρας ο «ΤΑΡΓΚΑ» , το όνομα του οποίου προήλθε από τις αρχικές συλλαβές του ΤΑΡζαν – ΓΚΑουρ. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στις ζούγκλες της αφρικανικής ηπείρου, ακολουθώντας τα πρότυπα του ΤΑΡΖΑΝ. Σύντροφοι του Τάργκα στις περιπέτειές του, ήταν η ξανθή καλλονή «Μοάνα», ο νέγρος «Ατσίδας» που δίνει το κωμικό στοιχείο και ο ελέφαντας «Ζούμπο»! Σύμφωνα με τον Κάσση, η σειρά κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση, και δημοσιεύθηκαν είκοσι δύο (22) τεύχη, τα οποία είναι αρκετά σπάνια στις μέρες μας. Όπως και σε όλες τις ανάλογες εκδόσεις, στο οπισθόφυλλο δημοσιευόταν μία σειρά κόμικς. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Valtasar & KILLMATH.
 8. Το 1970, ο Δημήτρης Χανός, κάτω από το ψευδώνυμο Δημήτρης Καρτέσης, επιχειρεί να εκδόσει μιά σειρά αστυνομικών ιστοριών, στην οποία θα περιλαμβάνονται και ιστορίες του Τζέημς Μποντ. Το ιδιόρυθμο σε αυτή την έκδοση ήταν ότι οι ιστορίες του 007, περιλαμβανόντουσαν σαν εσωτερικό ένθετο σε κάθε τεύχος και ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες ήταν αυτοτελείς, αυτές ήταν σε συνέχειες. Μπορούσες ανά τέσσερα τεύχη να αποσπάσεις το ένθετο και να έχεις μία μοναδική ιστορία με ήρωα τον Τζέημς Μποντ. Οι ιστορίες του Μποντ ήταν φυσικά του Ian Fleming, οι άλλες μάλλον του Χανού. Άγνωστο πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν συνολικά, μιάς και η σειρά δεν σημείωσε επιτυχία. Ο Κάσσης αναφέρεται σε 4 τεύχη, διαπιστωμένα όμως είναι 8. Παρακάτω το editorial και μία ενδεικτική σελίδα.
 9. Ένα και για μένα , η κατάθεση θα γίνει αύριο. Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
 10. Είκοσι περίπου χρόνια πριν την εμφάνιση του Τιραμόλα στην Ελλάδα, ο Γρηγόρης Χριστοδούλου μέ την εκδοτική του "Τυφών", προσπαθεί να λανσάρει ένα είδος ήρωα, Αμερικάνικης επιρροής, με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του μετέπειτα αγαπητού μας Τιραμόλα. Τις ιστορίες έγραφε ο Γιάννης Ιωαννίδης με το ψευδώνυμο "Γιάννης Βηλαράς". Στην λίγη εικονογράφηση ο γνωστός μας Αρχέλαος (Αντώναρος). Σύμφωνα με τον Κάσση αλλά και τον Χανό, δεν κυκλοφόρησαν περισσότερα από 4 τεύχη που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν στις μέρες μας.
 11. τομος 2 και τευχος 7 για την παρουσιαση Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.
 12. Ο Αόρατος, ήταν μιά ανεπιτυχής προσπάθεια του εκδότη Γιανναράκου, να γίνει το αντίπαλο δέος του Μικρού Ήρωα, εκμεταλευόμενος την επιτυχία του και την χρονική συγκυρία που ευνοούσε εκείνη την εποχή ανάλογες εκδόσεις. Η συνταγή ίδια, ατρόμητο Ελληνόπουλο με την παρέα του, πολεμάει τους Γερμανούς κατακτητές. Το μόνο παραπάνω στοιχείο ήταν ότι μπορούσε να γίνει αόρατο. Η έκδοση πάντως δεν έπιασε στο κοινό της εποχής και σταμάτησε μετά από 16 (κατά τον Κάσση) τεύχη.
 13. Ακομα ενα εξωφυλλο. τευχος 6 Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
 14. Μία ακόμα έκδοση του διδύμου Ανεμοδουράς - Γεωργιάδης, από τις τόσες που μας έδωσε την δεκαετία του '50. Μαζί τους και όλοι οι συντελεστές που μετείχαν και στις υπόλοιπες σειρές. Σχέδιο ο "Βύρων" Απτόσογλου και κείμενα ο Πότης Στρατίκης που έγραψε κάποια χρόνια αργότερα τον Μικρό Κάου Μπόϋ και τον Μικρό Σερίφη. "Συγγενής" έκδοση του Υπεράνθρωπου, ο Κεραυνός ήταν γιός της Έλσας, γυναικείου χαρακτήρα από τον Υπεράνθρωπο και του Σούπερμαν. Σύμφωνα με τους Κάσση και Χανό η σειρά κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση και έβγαλε οκτώ τεύχη, αρκετά σπάνια στις μέρες μας. Όπως και σε όλες τις ανάλογες εκδόσεις, στο οπισθόφυλλο δημοσιεύονταν μία σειρά κόμικ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.