Jump to content

Uncle Scrooge McDuck

Members
 • Content Count

  1,433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Uncle Scrooge McDuck last won the day on December 13 2020

Uncle Scrooge McDuck had the most liked content!

Community Reputation

14,878 Excellent

4 Followers

About Uncle Scrooge McDuck

 • Rank
  Comics are my specks of gold!
 • Birthday 09/06/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ελλάδα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

4,694 profile views
 1. Τελικά, πέρα από το ψάξιμο βοηθά και η τύχη πολλές φορές! Τυχαία ανακάλυψη καθώς κοιτούσα την παρουσίαση του λαϊκού αναγνώσματος Ατσαλένιοι γίγαντες, είδα το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους όπου και αναγνώρισα αμέσως την ιστορία! Πρόκειται για την ιστορία "Η μεγάλη μάχη" που εκδόθηκε ολόκληρη στο τεύχος #32 του Κρόνος!! Φυσικά στους Ατσαλένιους γίγαντες ήταν σε συνέχειες, και μιας και κράτησε μόλις 8 τεύχη το εν λόγω περιοδικό, υπάρχουν μόνο οι 8 πρώτες σελίδες της ιστορίας. Ίσως μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση πως ο Στέλιος Ανεμοδουράς δεν έψαξε πολύ σε ξένα περιοδικά για την ιστορία που έβαλε στο Κρόνος #32, αλλά απλά την "δανείστηκε" από την έκδοση του Απόλλων Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα έβαλε την ιστορία στο οπισθόφυλλο των τευχών του το 1955, λίγους μήνες δηλαδή μετά την πρώτη (!) δημοσίευση της ιστορίας στο Αγγλικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library!!! Και φυσικά, πέρα από τους τρεις διαφορετικούς τίτλους της ιστορίας σε Αγγλικά περιοδικά (Kidnappers from space / Kidnappers from Mars / The vortex) έχουμε και δυο διαφορετικούς τίτλους στα ελληνικά (Τα φείδια του Χάους / Η μεγάλη μάχη)!!!
 2. Μασκούλα εσείς πήρατε από το mycomics.gr;
 3. Πέρα από τον περίπτερα, πολύ πιθανό να έχει αθικτα μερικά τεύχη κάποιος συλλέκτης π.χ. εγώ! Έχω ακόμη τις φιγούρες άκοπες πάνω στο πλαστικό πλαίσιο και κάποιες μεταλλικες άβαφες στη συσκευασία τους!
 4. Εντάξει, δεν τα έβγαζαν από το μυαλό τους όλα τα σχέδια τότε οι Έλληνες σχεδιαστές! Ακόμη και ο Βύρων Απτόσογλου αντέγραφε κάποιους Αμερικανούς συναδέλφους του. Σίγουρα, αν ψάξουμε θα βρούμε κι άλλα εξώφυλλα και σε άλλες ελληνικές εκδόσεις, οι οποίες έχουν δανειστεί εξώφυλλα από ξένους τίτλους. Μου κάνει εντύπωση όμως που έβρισκαν τότε τα εν λόγω Αμερικάνικα τεύχη, χωρίς ίντερνετ, χωρίς τηλεόραση σε μια εποχή που υπήρχε μόνο το ραδιόφωνο! Πραγματικά αξιέπαινο αυτό που έκαναν!!! ΤΑΝ ο υπερκόσμιος #12 λοιπόν με εξώφυλλο (σχεδόν) αντιγραφή από το Αμερικανικό Robotmen of the lost planet του 1952 το οποίο έχω αναφέρει κι εδώ.
 5. Εμένα ευτυχώς η μάνα μου δεν μου πέταξε ποτέ τίποτα, ίσως γιατί είχε "καεί" από τη δική της μάνα απ΄ ότι μου έχει πει. Θυμάται πολύ καλά πως είχε αρκετά Γέλιο και χαρά τη δεκαετία του 60 με Ντίσνευ, Μικρή Λουλού κτλ, και η γιαγιά μου τα χρησιμοποιούσε για προσάναμμα στο καζάνι για να ζεστάνει νερό να πλύνει τα ρούχα... Ευτυχώς γιατί πλέον πολλά τεύχη στη συλλογή μου είναι από τότε που ήμουν παιδί, και σε πολύ καλή κατάσταση. Όσα δε είναι ψιλοχάλια επειδή έπεσαν στα χέρια του μικρότερου αδερφού κάποτε, τα θεωρώ ιδιαίτερα συλλεκτικά για εμένα καθώς κουβαλάνε και πολλές αναμνήσεις..
 6. Η ιστορία που περιέχει το τεύχος Κρόνος #31 ήταν πολύ πιο εύκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με τον πολύ ωραίο τόμο που μας παρέχει δωρεάν on line το Book Palace με τίτλο Fleetway Picture Library classics presents Jet-Ace Logan εδώ, βρίσκουμε ανάμεσα σε άλλες, την ιστορία και τις πληροφορίες για την πρώτη έκδοση της ιστορίας με ήρωα τον Jet-Ace Logan και τίτλο Power from Beyond. Μάλιστα αναφέρεται πως η ιστορία πρωτοεκδόθηκε στο περιοδικό Thriller Picture Library #442 τον Ιανουάριο του 1963 (αν και ελλιπής κατά 8 σελίδες λόγω οικονομικών περικοπών της εταιρείας Fleetway τότε. Η ιστορία επανεκδόθηκε πλήρης αυτή τη φορά στον ίδιο τόμο που περιείχε και την ιστορία του Κρόνος #32 δηλαδή στο Space Picture Library Holiday special του 1980, καθώς ο τόμος αυτός περιείχε περισσότερες των δυο ιστορίες. Άρα ο Ανεμοδουράς έπιασε με έναν σμπάρο εεεε τόμο εννοώ, δυο ιστορίες για τα Κρόνος #31 και #32 αντίστοιχα! Παρουσιάζονται πιο κάτω το εξώφυλλο του τόμου από το Book Palace, το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Thriller Picture Library 442, η πρώτη σελίδα της ξένης ιστορίας και η πρώτη σελίδα του Κρόνος #31. Συνεπώς τώρα έχουμε την πλήρη εικόνα για την αντιστοιχία των τίτλων του Κρόνος με τους αντίστοιχους τίτλος των ιστοριών από τις Αγγλικές εκδόσεις : Κρόνος - STARBLAZER 1 - Η ΑΡΑΧΝΗ - 12 - THE WEB OF ARCON2 - ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - 10 - TERROR SATELLITE3 - ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ - 14 - BATTLECRUISER REVENGE4 - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΟΜΑ - 16 - THE SECRET OF SOMA5 - ΟΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝ - 17 - THE CAVERNS OF KORAD6 - ΓΗ: ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - 18 - ABANDON EARTH7 - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΓΗ - 19 - SINISTER CITY8 - ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ - 7 - HOLOCAUST HOGAN9 - ΞΕΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ - 3 - ALIEN ATTACK10 - ΑΛΓΚΟΛ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ - 15 - ALGOL THE TERRIBLE11 - ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΟΛΑΣΗ - 13 - HELL SHIP12 - Ο ΤΥΡΡΑΝΟΣ - 9 - LANCER THE LAWLORD13 - ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ - 8 - PLANET OF FEAR14 - ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - 6 - KILLER ROBOT15 - ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΩΜΕΓΑ - 1 - THE OMEGA EXPERIMENT16 - ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ - 2 - THE DOMES OF DEATH17 - ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - 5 - THE SHIPEATER18 - Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - 11 - PURPLE PLANET19 - ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΓΚΑ!! - 22 - THE PIRATE OF VEGA III20 - ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ - 4 - THE EDGE OF INFINITY21 - ΚΑΑΛ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ! - 26 - ALIEN CONTACT22 - ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - 27 - THE DRIFTERS OF DARGA23 - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΓΗ - 28 - LAST MAN ON EARTH24 - ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ - 29 - THE MOONSTEALERS25 - ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - 20 - THE DOOMSDAY MACHINES26 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ - 24 - AVENGING ANGEL27 - ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ - 23 - SLAVESHIP OF SIMALA28 - ΤΟ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ - 30 - THE POSITRONIS CANNON29 - ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - 25 - GALACTIC SHOOTOUT30 - ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ! - 21 - ROBOT REBELLION Και τα δυο τελευταία τεύχη με τις ιστορίες να περιέχονται στον τόμο Space Picture Library Holiday special του 1980 31 - ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ - POWER FROM BEYOND32 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ - THE VORTEX (KIDNAPPERS FROM SPACE)
 7. Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά το διάβασα κι εγώ μιας και πέρασε ένας μήνας αναμονής με το μπλοκάρισμα των εταιρειών κούριερ για να το πάρω στα χέρια μου! Απίθανο σχέδιο και πάρα πολύ καλή ιστορία! Το απόλαυσα πραγματικά μέχρι τέλους!! Ευελπιστώ και σε συνέχεια από τον Λεοκράτη με νέα τέτοια ποιοτικά από κάθε άποψη τευχάκια!!! (Ίσως μόνη παρέκκλιση στο σχέδιο είναι το όπλο που κρατάει ο Μπλεκ σε ένα καρέ της σελίδας 9 το οποίο φαίνεται σαν περίστροφο. Λεπτομέρεια που περνά ανεπαίσθητη μπροστά από τα μάτια μου χάριν του υπόλοιπου ποιοτικού τεύχους!!) Εύγε και πάλι εύγε στον Λεοκράτη για την επιλογή!
 8. Ακολουθώντας τις πληροφορίες του φίλου ramirez, κατάφερα να βρω την ιστορία που υπήρχε στο τεύχος #32 του Κρόνος. Πρόκειται για την ιστορία Kidnappers from space από την Αγγλική σειρά επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library που εκδόθηκε στο τεύχος 44 του Δεκεμβρίου 1954 με πρωταγωνιστή όπως ειπώθηκε τον Rick Random. Η ιστορία αυτή ξανατυπώθηκε τον Οκτώβριο του 1967 στο περιοδικό Buster Adventure Library #31 με ελαφρώς αλλαγμένο τίτλο: Kidnappers from Mars. Και φτάνουμε κοντά στην ημερομηνία έκδοσης του Κρόνος #32 απ' όπου υποθέτω πως ο Ανεμοδουράς πήρε την ιστορία "Η μεγάλη μάχη", από την νέα (!) ανατύπωση της ιστορίας του Rick Random που αυτή τη φορά λεγόταν Dair Avalon, και τίτλο "The Vortex" που εκδόθηκε στο περιοδικό Space Picture Library Holiday special του 1980!!! Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ιστορία του 1954 on line και εδώ μπορείτε να κατεβάσετε αφού κάνετε εγγραφή, πολλά ακόμη τεύχη της σειράς Super Detective Library από το 1953 έως το 1959. Τέλος εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα 5 τεύχη της σειράς Space Picture Library Holiday Special (ετήσια έκδοση-annual). Παραθέτω τα εξώφυλλα από την αρχική έκδοση του 54 με την πρώτη σελίδα της ιστορίας , το εξώφυλλο της έκδοσης του 1967 και τέλος το εξώφυλλο και την πρώτη σελίδα της ιστορίας από την έκδοση του 1980 με την πρώτη σελίδα του τεύχους 32 του Κρόνος. Ανακάλυψα επίσης ξεφυλλίζοντας το αρχείο cbr του περιοδικού Space Picture Library Holiday Special του 1980, πως ο Ανεοδουράς είχε παραλείψει και μια σελίδα από την αρχική έκδοση, η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει την ροή της ιστορίας. Η σελίδα παρατίθεται παρακάτω: Και μια επιπλέον ανακάλυψη, το εξώφυλλο του Buster Adventure Library #31 είναι το ίδιο με του Super Detective Library #129 το οποίο περιέχει μεν τον Rick Random αλλά σε άλλη ιστορία με τίτλο Perilous Mission!
 9. Ναι αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν έκανα την έρευνα, αλλά δυστυχώς δεν έχω κανένα τεύχος Κατερίνα ούτε και ξέρω κάποιον να έχει τεύχη της περιόδου αυτής ώστε να το ψάχναμε περαιτέρω. Πιστεύω με τον καιρό θα βρεθούν κι άλλες πληροφορίες!
 10. Αν έχεις χρόνο και χαζεύεις στο διαδίκτυο τι μπορείς να βρεις ε; Εξώφυλλο #66 της ελληνικής έκδοσης και το αντίστοιχο της σειράς Star Wars Droids #7 της 1ης Απριλίου 1987, απ' όπου και πάρθηκε... Σχεδιαστής : Ernie Colon πηγή : https://www.marvel.com/comics/issue/54157/star_wars_droids_1986_7
 11. Εδώ, γιατί δεν έχει περαστεί το εξώφυλλο του τεύχους 32; Αφού υπάρχει σκαναρισμένο μέσα στο αρχείο rar που έχω ανεβάσει στο τελευταίο ποστ...
 12. Αγαπητοί φίλοι συλλέκτες, και ειδικότερα συλλέκτες του Μπλεκ, έφτασε επιτέλους η ώρα πιστεύω για να λυθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό το μυστήριο γύρω από την κυκλοφορία των τόμων Μπλεκ. Μετά από ενδελεχή έρευνα τριών εβδομάδων κατάφερα να εντοπίσω τις αναγγελίες εντός των τευχών του Νέου Δυναμικού Μπλεκ και του Μπλεκ Νέας Περιόδου για την κυκλοφορία των τόμων και να τα καταγράψω σε ένα αρχείο Excel. Η αρχή ως γνωστόν (βλέπε πόστ από πάνω) έγινε τα Χριστούγεννα του 1977 όπου στο τεύχος 15 του Νέου Δυναμικού ανακοινώθηκε η έναρξη κυκλοφορίας των τόμων με μια μαζική προώθηση 7 τόμων μαζί. Φαίνεται από την αρχή πως ο Ανεμοδουράς είχε σκοπό να κυκλοφορεί πολλούς τόμους μαζί ειδικά σε γιορτινές περιόδους και κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όπου και οι πωλήσεις θα ήταν αυξημένες. Παρατηρούνται δηλαδή ζεύγη τόμων τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Αύγουστο, (βλέπε διαφημίσεις στις φωτογραφίες) αν και υπήρξαν κι άλλοι μήνες με ζεύγη τόμων προς το τέλος της κυκλοφορίας των, όπως Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος. Βέβαια, αυτό δεν καταργεί το γεγονός ότι η κυκλοφορία των τόμων ήταν ότι να ΄ναι... Λίγα λόγια για το αρχείο: με τον όρο Ν. Δ. εννοείται ο Νέος Δυναμικός Μπλεκ. Μετά το τεύχος 24 του Νέου Δυναμικού δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποια νούμερα τόμων κυκλοφορούσαν μηνιαίως, πάρα μόνο αναγγελίες απλά για κυκλοφορία νέων τόμων Μπλεκ. Μπορώ να πω πως ο Ανεμοδουράς διαφήμιζε περισσότερο άλλα περιοδικά του εντός των σελίδων του Μπλεκ όπως Αφισόραμα και Κατερίνα (ειδικά αυτή την Κατερίνα σελίδα πάρα σελίδα!!). Συνεπώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τους τους τόμους 17-65. Η αμέσως επόμενη αναφορά σε αριθμό τόμου σε κυκλοφορία γίνεται στο τεύχος 36 της νέας περιόδου όπου αναγγέλλεται η κυκλοφορία των τόμων 66-67, δύο τομάκια μαζί δηλαδή λόγω των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου του 1980. Για τους τόμους 81-83 δεν υπάρχει αναφορά. Επειδή όμως ο τόμος 80 κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1981και ο τόμος 84 τον Οκτώβριο, για να βγουν τα... κουκιά, υποθέτω πως κάποιος από τους τόμους 81-83 κυκλοφόρησαν μαζί τον Αύγουστο. Παρόμοιο πράγμα συνέβη και με τον τόμο 106 ο οποίος πολύ πιθανό να κυκλοφόρησε μαζί με τον 105 τον Αύγουστο του 1983 αν και στα τεύχη αναφέρεται μόνο η κυκλοφορία του 105 για τον μήνα Αύγουστο. Άλλο μπέρδεμα γίνεται στους τόμους 115 και 116 οι οποίοι δεν αναφέρονται αλλά πιθανολογώ να κυκλοφόρησαν ο μεν 115 μαζί με τον 114 τον Μάιο του 1984 και ο 116 μαζί με τον 117 τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Για τους τόμους 228-236 δεν έχω τους τόμους ώστε να δω στα οπισθόφυλλο ποιος τόμος ή τόμοι θα κυκλοφορούσαν τον επόμενο μήνα. Αυτή η πληροφορία άλλωστε προστέθηκε στα οπισθόφυλλα γύρω στον τόμο 130 γι' αυτό και δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε πότε ακριβώς κυκλοφόρησαν τόμοι μικρότεροι του #65. Οι τόμοι 237-245 βρίσκονται στο αρχείο για αναφορά στον τρόπο κυκλοφορίας τους (διπλοί ή ένας ανά μήνα) αλλά δεν έχω τους υπόλοιπους για να συμπεράνω πότε ακριβώς κυκλοφόρησαν. Δεν έχω στην κατοχή μου επίσης τους τόμους 245-249, 254-259 και 264-265. Να αναφέρω επίσης πως στο οπισθόφυλλο του τελευταίου τόμου #325 (Οκτώβριος 1996) αναφέρεται πως από τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος 1996) θα αρχίσει η κυκλοφορία των τόμων Μπλεκ συλλογή με διάφορα (ανακατεμένα) τεύχη της νέας περιόδου μέσα, συνεπώς πιστεύω πως ήρθε η ώρα να διορθωθούν οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των τόμων! Σε κάθε περίπτωση, όσο θα πέφτουν τόμοι στα χέρια μου το αρχείο θα ενημερώνεται. Κάθε βοήθεια φυσικά είναι ευπρόσδεκτη. Κυκλοφορία τόμων Mπλεκ.xls
 13. Υπέροχη βουτιά σήμερα στα διαστημικά τευχάκια μου! Ας προσθέσω λοιπόν μερικές αντιστοιχίες που βρήκα ψάχνοντας στην ολοκληρωμένη συλλογή μου του αγγλικού Starblazer με τα τεύχη που εκδόθηκαν από τον Ανεμοδουρά, αλλά με τελείως διαφορετικό εξώφυλλο και τίτλο. Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω σε ποια τεύχη αντιστοιχούν οι ιστορίες στα δύο τελευταία τεύχη του Κρόνος #31 και #32. Πολύ πιθανό ο Ανεμοδουράς να τα πήρε από άλλη σειρά και μας κάνει χουνέρια, λες και ήξερε πως θα ψάχναμε να βρούμε τι και πως!!! Λοιπόν έχουμε : Κρόνος #17 Το τέρας του διαστήματος - Starblazer #5 The shipeater Κρόνος #21 Κααλ ο τρομερός - Starblazer #26 Alien contact Κρόνος #22 Περιπολία θανάτου - Starblazer #27 The drifters of Darga Κρόνος #29 Αναμέτρηση στο διάστημα - Starblazer #25 Galactic shootout
 14. Λοιπόν φίλοι μου, και φίλοι των διαστημικών και μη αναγνωσματων, πέρασε ο καιρός κι εγώ πλέον συμπλήρωσα τα 281 τεύχη του αγγλικού Starblazer, ικανοποιώντας την τρέλα μου να αποκτήσω όλη τη σειρά αφού είχα στην κατοχή μου από τα παιδικά μου χρόνια τα 32 τεύχη του Ανεμοδουρά, μέσω των οποίων μας έφερε στην Ελλάδα ένα μέρος έστω του απίθανου αυτού κόμικ!!! Σας παραθέτω τα εξώφυλλα και την πρώτη σελίδα των ελληνικών τευχών δίπλα στα αγγλικά τεύχη για σύγκριση. Η μετάφραση των ιστοριών είναι σε πλήρη συμφωνία με το ξενόγλωσσο εκτός από τους τίτλους! Μόνη παραφωνία το 5ο και τελευταίο τεύχος όπου τίτλος και ιστορία διαφέρουν από το αγγλικό πρωτότυπο. Το 5ο τεύχος του ελληνικού Starblazer περιέχει την ιστορία Prince of Fear του τεύχους 226 της αγγλικής σειράς ενώ το εξώφυλλο αντιστοιχεί στο τεύχος 242!!! Επίσης σας δείχνω και το εξώφυλλο του διαφημιζόμενου αλλά μη εκδοθέντος 6ου τεύχους και το αντίστοιχο αγγλικό. Η αντιστοιχία ελληνικών - αγγλικών τευχών είναι η παρακατω: 1-->210 2-->248 3-->245 4-->217 5-->242
 15. Λοιπόν σας δίνω μερικές φώτο εκ των έσω για σύγκριση της ελληνικής με την αγγλική έκδοση. Το τεύχος είναι το Starblazer 181. Η μετάφραση πολύ καλή, μόνο με κάποιες παραλείψεις από την αγγλική έκδοση! Και Bonus τα λόγια από το συννεφάκι που λείπουν από όλες τις ελληνικές εκδόσεις της ιστορίας!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.