Jump to content

Uncle Scrooge McDuck

Members
 • Content Count

  1,441
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Uncle Scrooge McDuck last won the day on December 13 2020

Uncle Scrooge McDuck had the most liked content!

Community Reputation

14,960 Excellent

5 Followers

About Uncle Scrooge McDuck

 • Rank
  Comics are my specks of gold!
 • Birthday 09/06/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ελλάδα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

5,758 profile views
 1. Βρέθηκαν, τόμος Ροντέο 11, Ροντέο 89, Περιπέτεια 321, Ρομπότ 6 και επιτέλους Γκαλάκτικα 2 και έκλεισε η σειρά! Έψαχνα πολλά χρόνια για να κλείσω αυτή τη δύσκολη σειρά των 8 τευχών!!!
 2. Βρε λες να παράφρασαν τον τίτλο από αυτό εδώ;
 3. Μπαρούφες λένε όλοι για να κονομήσουν.. Τι σπάνιο και χαζομάρες, τίποτα δεν είναι σπάνιο αν έχεις υπομονή και ΔΕΝ έχεις λογική Αντε, το ανέβασα στο Facebook το βάζω κι εδώ. Προσωπική συλλογή δεν πωλείται τίποτα (κάτω από 80€ έκαστο) Ξέρω, ξέρω, πολλοί θέλετε να με και να με αλλά εγώ σας αγαπάω...
 4. Εξώφυλλο που θυμίζει έντονα την σειρά "Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ"...
 5. 115 τα επεισόδια, 125 τα τεύχη...όπως και να το πάρει κανείς κάψιμο είναι. Η αδερφή μου είχε όλα τα τεύχη από μικρή, εκτός του 121 το οποίο έφαγα 2 χρόνια για να της το βρω! Τελικά τα κατάφερα και τώρα έχει πλήρη τη συλλογή της!
 6. Φυσικό κι επόμενο, όπου υπάρχει επιστημονική φαντασία υπάρχει και σχέδιο του Chris Foss!!
 7. Σχέδια του ανεπανάληπτου Chris Foss!!! Τα σχέδια των εξωφύλλων των τόμων #2 και #3 έχουν τυπωθεί και στα εξώφυλλα των τευχών #6 και #8 του περιοδικού Πλανήτης αντίστοιχα.
 8. Η χαρά που σου δίνει αυτό το ψάξιμο για πληροφορίες σχετικές με αγαπημένες σειρές κόμικ είναι πραγματικά απερίγραπτη, ειδικά όταν ανακαλύπτεις πως οι ιστορίες που περιέχει μια από τις πιο αγαπημένες σου σειρές έχουν εκδοθεί κάπου 70 χρόνια πριν στο εξωτερικό! Έτσι λοιπόν, ανακάλυψα και την ιστορία που περιέχει το πρώτο τεύχος του Πλανήτης. Πρόκειται για την ιστορία με πρωτότυπο τίτλο "Rick Random and the mystery of the moving planet" που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Βρετανικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library #70 τον Φεβρουάριο του 1957. Κατόπιν, αναδημοσιεύτηκε στην ετήσια έκδοση Space Picture Library Holiday Special του 1980 αυτή τη φορά με τίτλο "The tenth planet" και με αλλαγή του ονόματος του κεντρικού ήρωα από Rick Random σε Dair Avalon. Έτσι, ο Ανεμοδουράς, με τον τόμο αυτό χτύπησε μ' ένα σμπάρο τρία τρυγόνια, καθώς δυο ακόμη αυτοτελείς ιστορίες που περιέχονται στον τόμο αυτόν, είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Κρόνος εδώ κι εδώ. Ανακάλυψα επιπλέον πως το εξώφυλλο του Πλανήτης #8 που είναι σχέδιο του Chris Foss όπως αναφέρεται σε πιο πάνω ποστ, είχε σχεδιαστεί για ένα άλμπουμ ενός jazz rock συγκροτήματος, του Ian Gillan Band με τίτλο Clear Air Turbulence που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1977, εξ ου και τα αρχικά IGB επάνω στο διαστημόπλοιο από τα αρχικά του συγκροτήματος! Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Clear_Air_Turbulence_(album)
 9. Βρήκα στο Facebook αυτό το βιβλίο.. Προφανώς αναφέρεται στον εν λόγω συγγραφέα και στους Θεούς απ' το διάστημα.. ή μήπως στους Άτλαντες; Γνωρίζει κανείς κάτι;
 10. Τελικά, πέρα από το ψάξιμο βοηθά και η τύχη πολλές φορές! Τυχαία ανακάλυψη καθώς κοιτούσα την παρουσίαση του λαϊκού αναγνώσματος Ατσαλένιοι γίγαντες, είδα το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους όπου και αναγνώρισα αμέσως την ιστορία! Πρόκειται για την ιστορία "Η μεγάλη μάχη" που εκδόθηκε ολόκληρη στο τεύχος #32 του Κρόνος!! Φυσικά στους Ατσαλένιους γίγαντες ήταν σε συνέχειες, και μιας και κράτησε μόλις 8 τεύχη το εν λόγω περιοδικό, υπάρχουν μόνο οι 8 πρώτες σελίδες της ιστορίας. Ίσως μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση πως ο Στέλιος Ανεμοδουράς δεν έψαξε πολύ σε ξένα περιοδικά για την ιστορία που έβαλε στο Κρόνος #32, αλλά απλά την "δανείστηκε" από την έκδοση του Απόλλων Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα έβαλε την ιστορία στο οπισθόφυλλο των τευχών του το 1955, λίγους μήνες δηλαδή μετά την πρώτη (!) δημοσίευση της ιστορίας στο Αγγλικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library!!! Και φυσικά, πέρα από τους τρεις διαφορετικούς τίτλους της ιστορίας σε Αγγλικά περιοδικά (Kidnappers from space / Kidnappers from Mars / The vortex) έχουμε και δυο διαφορετικούς τίτλους στα ελληνικά (Τα φείδια του Χάους / Η μεγάλη μάχη)!!!
 11. Μασκούλα εσείς πήρατε από το mycomics.gr;
 12. Πέρα από τον περίπτερα, πολύ πιθανό να έχει αθικτα μερικά τεύχη κάποιος συλλέκτης π.χ. εγώ! Έχω ακόμη τις φιγούρες άκοπες πάνω στο πλαστικό πλαίσιο και κάποιες μεταλλικες άβαφες στη συσκευασία τους!
 13. Εντάξει, δεν τα έβγαζαν από το μυαλό τους όλα τα σχέδια τότε οι Έλληνες σχεδιαστές! Ακόμη και ο Βύρων Απτόσογλου αντέγραφε κάποιους Αμερικανούς συναδέλφους του. Σίγουρα, αν ψάξουμε θα βρούμε κι άλλα εξώφυλλα και σε άλλες ελληνικές εκδόσεις, οι οποίες έχουν δανειστεί εξώφυλλα από ξένους τίτλους. Μου κάνει εντύπωση όμως που έβρισκαν τότε τα εν λόγω Αμερικάνικα τεύχη, χωρίς ίντερνετ, χωρίς τηλεόραση σε μια εποχή που υπήρχε μόνο το ραδιόφωνο! Πραγματικά αξιέπαινο αυτό που έκαναν!!! ΤΑΝ ο υπερκόσμιος #12 λοιπόν με εξώφυλλο (σχεδόν) αντιγραφή από το Αμερικανικό Robotmen of the lost planet του 1952 το οποίο έχω αναφέρει κι εδώ.
 14. Εμένα ευτυχώς η μάνα μου δεν μου πέταξε ποτέ τίποτα, ίσως γιατί είχε "καεί" από τη δική της μάνα απ΄ ότι μου έχει πει. Θυμάται πολύ καλά πως είχε αρκετά Γέλιο και χαρά τη δεκαετία του 60 με Ντίσνευ, Μικρή Λουλού κτλ, και η γιαγιά μου τα χρησιμοποιούσε για προσάναμμα στο καζάνι για να ζεστάνει νερό να πλύνει τα ρούχα... Ευτυχώς γιατί πλέον πολλά τεύχη στη συλλογή μου είναι από τότε που ήμουν παιδί, και σε πολύ καλή κατάσταση. Όσα δε είναι ψιλοχάλια επειδή έπεσαν στα χέρια του μικρότερου αδερφού κάποτε, τα θεωρώ ιδιαίτερα συλλεκτικά για εμένα καθώς κουβαλάνε και πολλές αναμνήσεις..
 15. Η ιστορία που περιέχει το τεύχος Κρόνος #31 ήταν πολύ πιο εύκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με τον πολύ ωραίο τόμο που μας παρέχει δωρεάν on line το Book Palace με τίτλο Fleetway Picture Library classics presents Jet-Ace Logan εδώ, βρίσκουμε ανάμεσα σε άλλες, την ιστορία και τις πληροφορίες για την πρώτη έκδοση της ιστορίας με ήρωα τον Jet-Ace Logan και τίτλο Power from Beyond. Μάλιστα αναφέρεται πως η ιστορία πρωτοεκδόθηκε στο περιοδικό Thriller Picture Library #442 τον Ιανουάριο του 1963 (αν και ελλιπής κατά 8 σελίδες λόγω οικονομικών περικοπών της εταιρείας Fleetway τότε. Η ιστορία επανεκδόθηκε πλήρης αυτή τη φορά στον ίδιο τόμο που περιείχε και την ιστορία του Κρόνος #32 δηλαδή στο Space Picture Library Holiday special του 1980, καθώς ο τόμος αυτός περιείχε περισσότερες των δυο ιστορίες. Άρα ο Ανεμοδουράς έπιασε με έναν σμπάρο εεεε τόμο εννοώ, δυο ιστορίες για τα Κρόνος #31 και #32 αντίστοιχα! Παρουσιάζονται πιο κάτω το εξώφυλλο του τόμου από το Book Palace, το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Thriller Picture Library 442, η πρώτη σελίδα της ξένης ιστορίας και η πρώτη σελίδα του Κρόνος #31. Συνεπώς τώρα έχουμε την πλήρη εικόνα για την αντιστοιχία των τίτλων του Κρόνος με τους αντίστοιχους τίτλος των ιστοριών από τις Αγγλικές εκδόσεις : Κρόνος - STARBLAZER 1 - Η ΑΡΑΧΝΗ - 12 - THE WEB OF ARCON2 - ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - 10 - TERROR SATELLITE3 - ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ - 14 - BATTLECRUISER REVENGE4 - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΟΜΑ - 16 - THE SECRET OF SOMA5 - ΟΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝ - 17 - THE CAVERNS OF KORAD6 - ΓΗ: ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - 18 - ABANDON EARTH7 - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΓΗ - 19 - SINISTER CITY8 - ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ - 7 - HOLOCAUST HOGAN9 - ΞΕΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ - 3 - ALIEN ATTACK10 - ΑΛΓΚΟΛ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ - 15 - ALGOL THE TERRIBLE11 - ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΟΛΑΣΗ - 13 - HELL SHIP12 - Ο ΤΥΡΡΑΝΟΣ - 9 - LANCER THE LAWLORD13 - ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ - 8 - PLANET OF FEAR14 - ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - 6 - KILLER ROBOT15 - ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΩΜΕΓΑ - 1 - THE OMEGA EXPERIMENT16 - ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ - 2 - THE DOMES OF DEATH17 - ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - 5 - THE SHIPEATER18 - Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - 11 - PURPLE PLANET19 - ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΓΚΑ!! - 22 - THE PIRATE OF VEGA III20 - ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ - 4 - THE EDGE OF INFINITY21 - ΚΑΑΛ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ! - 26 - ALIEN CONTACT22 - ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - 27 - THE DRIFTERS OF DARGA23 - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΓΗ - 28 - LAST MAN ON EARTH24 - ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ - 29 - THE MOONSTEALERS25 - ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ - 20 - THE DOOMSDAY MACHINES26 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ - 24 - AVENGING ANGEL27 - ΤΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ - 23 - SLAVESHIP OF SIMALA28 - ΤΟ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ - 30 - THE POSITRONIS CANNON29 - ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - 25 - GALACTIC SHOOTOUT30 - ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ! - 21 - ROBOT REBELLION Και τα δυο τελευταία τεύχη με τις ιστορίες να περιέχονται στον τόμο Space Picture Library Holiday special του 1980 31 - ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ - POWER FROM BEYOND32 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ - THE VORTEX (KIDNAPPERS FROM SPACE)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.