Jump to content

Uncle Scrooge McDuck

Members
 • Posts

  1,455
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Uncle Scrooge McDuck last won the day on December 13 2020

Uncle Scrooge McDuck had the most liked content!

7 Followers

About Uncle Scrooge McDuck

 • Birthday 09/06/1977

Retained

 • Member Title
  Comics are my specks of gold!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ελλάδα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

7,754 profile views

Uncle Scrooge McDuck's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

15.3k

Reputation

 1. Αυτό ακριβώς συμβαίνει φίλε μου. Όσοι συλλέγουν το κάνουν από νοσταλγία και αγάπη για τον παλιό καλό καιρό που υπήρχαν άφθονα κόμικς στα περίπτερα. Η εποχή αυτή έχει περάσει ανεπιστρεπτί δυστυχώς, και δύσκολα θα βρεθούν νέα παιδιά να αγαπήσουν τα κόμικς γιατί απλά δεν τα ζούνε. Μόνο όσοι έχουν τεύχη από παππούδες θείους σε πολλά κομμάτια ίσως τους ανάψει μια σπίθα... Οι σημερινοί 40αριδες και πάνω είναι οι τελευταίοι μιας γενιάς που μεγάλωσε με.κόμικς.. από κει και πέρα όλα ισοπεδώθηκαν από την έλευση του ίντερνετ. Σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε τα κόμικς μόνο σε μουσεία ή σε παλιούς συλλέκτες 70αριδες που θα έχουν κρατήσει τα τεύχη της νιότης τους σε πείσμα των καιρών.
 2. Πήρα το #100 στο Κομιξ και στο Ντόναλντ. Είναι πιστεύω αριθμός ορόσημο για να τα σταματήσω και τα δύο. Δυστυχώς τα παιδιά μου δεν ενδιαφέρονται για τα κόμικς οπότε βλέπω τη συλλογή μου να "αχρηστεύεται"... Ήδη σκέφτομαι να δώσω μερικές σειρές που δεν μου κάνουν πολύ κλικ και απλά τις είχα συμπληρώσει μάλλον από συλλεκτικό παρορμητισμό. Και με 2-3 σειρές το έχω κάνει ήδη, φύγανε για αλλού που θα εκτιμηθούν περισσότερο..
 3. Εξώφυλλα τόμων 15, 17, 19, 26, 27, 29, 35!!! Παραθέτω και το οπισθόφυλλο από τον τόμο #35 το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τόμους που ανεβάζω εδώ. Ένα λάθος που βρήκα είναι στον τόμο #29 ο οποίος περιέχει τα τεύχη Α΄περιόδου 426, 424, 428. Δεν το συνήθιζε ο Ανεμοδουράς να κάνει λάθη στη σειρά των τευχών που περιείχε κάθε τόμος αλλά να που έγινε... Μεταφέρθηκαν στη βάση
 4. Οπισθόφυλλο τεύχους #6 Μεταφέρθηκε στη βάση
 5. Βρέθηκα ξανά στη Ζάκυνθο φέτος και πέρασα από το μαγαζί αυτό. Δυστυχώς είχε μόνο παλιά Αστερίξ και Ιζνογκούντ. Όταν τον ρώτησα αν είχε παλιά πολεμικά όπως τότε που είχα ξαναπάει μου έβγαλε από μέσα μερικά αρκετά παλιά τεύχη Τανκς όπως τα # 14, 15, 16 αλλά δυστυχώς ήταν ξεθωριασμένα από τον ήλιο και δεν τα πηρα..
 6. Μπράβο Γιάννη, πολλά συγχαρητήρια! Αν κάποιος το άξιζε, αυτός ήσουν εσύ! Πολλές ώρες και τρέξιμο εδώ μέσα (πέρα από τη νταλικα)! Μακάρι να είχαμε κι εμείς χρόνο για να μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα για το αγαπημένο μας χόμπι, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε ούτε covid να κολλήσουμε Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη νέα απαιτητικότερη θέση!
 7. Γιάννο σιδερένιος! Κι εγώ το Γενάρη το πέρασα για 2η φορά ευτυχώς με πολύ ελαφριά συμπτώματα.. Το φάγαμε το θεριό κα συνεχίζουμε στις συλλογές μας να παίρνουμε δύναμη! Εύχομαι πλήρη ανάρρωση και στους δικούς σου.
 8. Σαν το Ghosts' N Goblins δεν είναι άλλο. Κυκλοφόρησε σε arcade το 1985 και το ερωτεύτηκα με το που το έπαιξα. Θυμάμαι να ζητάω συνεχώς 10αρικα (!) τότε από τον πατέρα μου και τον ρωτούσα αν μπορούμε να το αγοράσουμε για να το έχω σπίτι. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ μέχρι που μεγάλωσα, πήρα μια καμπίνα arcade και την έφτιαξα να παίζει μόνο αυτό το παιχνίδι αφού είχα φέρει την PCB πλακέτα από Αμερική!!!
 9. Υποθέτω πως λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε αυτόνομα τεύχη η ιστορία "Διαπλανητικές περιπέτειες". Η φώτο είναι από το διαδίκτυο και είναι τα τευχη 1 και 2.
 10. Οπισθόφυλλο του τεύχους 118. Μέχρι να ετοιμαστεί ο δεύτερος κύκλος ανατυπώθηκαν (εγώ λέω επανακυκλοφόρησαν από το στοκ του Ανεμοδουρά). Ο δεύτερος κύκλος βέβαια πότε δεν είδε το φως της ημέρας..
 11. Λοιπόν, πιθανολογώ πως βρήκα την απάντηση μιας και τυχαία κοιτούσα τα τομάκια του περιοδικού ΤΑΝΚΣ του Δραγούνη (Ίδιος εκδοτικός οίκος)! Ο εκδότης μάλλον έγραφε τη λέξη επανέκδοση στους τόμους γιατί περιείχαν τεύχη που είχαν ήδη εκδοθεί, θέλοντας έτσι να διευκρινίσει ίσως ότι πρόκειται για τα ίδια τεύχη που κυκλοφόρησαν μερικά χρόνια πριν αλλά μέσα σε άλλο εξώφυλλο. Απλά δεν τα έλεγε τόμους. Έβαζε ίδιο όνομα με το περιοδικό και σε κάποιο σημείο του εξωφύλλου έγραφε Επανέκδοση!! Στα Μεγάλα Κλασικά Ποπάυ ωστόσο το ξεκίνησε από το #24 απ΄ότι είδα!
 12. Μερικά τεύχη θα βρεις στο issuu.com για διάβασμα, και με ενεργό συμμετοχή μπορείς να τα κατεβάσεις. https://issuu.com/argiriskouvelas/docs/candy_candy_teyxos_5 Υπάρχει και γκρουπ στο Facebook με πολλά σκαναρισμένα τεύχη παλιών περιοδικών. https://www.facebook.com/groups/grcomicpdf/?ref=share
 13. Απ' όσο ξέρω το στοκ του Τερζόπουλου αγοράστηκε από έμπορο ο οποίος διατηρεί κατάστημα επί της οδού Σόλωνος στην Αθήνα. Τώρα ενδεχομένως να βρεις και στοκ σε πρακτορεία καθώς κάθε καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος από αυτά. Για συγκεκριμένα τεύχη ωστόσο το βλέπω δύσκολο να βρεις.. Κάνε όμως μια προσπάθεια!
 14. Βρέθηκαν και διαγράφηκαν από τη λίστα τα ΡΟΜΠΟΤ 5, 7, 10, 15 και έκλεισε κι αυτή η εξαιρετικά δύσκολη κατ' εμέ σειρά!!! Επίσης βρέθηκαν τα ΚΡΟΝΟΣ 3, 5, 8, 10, 14, 15, 16, 18, 21, 24, 25, 27 και μένει μόνο ένα τεύχος για να κλείσω τη σειρά σε μεμονωμένα τεύχη (έχω και όλη τη σειρά των τόμων ) Τέλος βρέθηκαν τα Μίκυ Μάους 1028, 1061, 1066, 1069, 1080, 1198 και Περιπέτεια Μαρκ 261!!!
 15. Σε μερικές σειρές το πρώτο τεύχος είναι το πιο σπάνιο και ακριβό. Σε άλλες πάλι, το τελευταίο τεύχος είναι αυτό που έχει υψηλή τιμή και είναι περιζήτητο. Στην περίπτωσή μας όμως εδώ, ισχύουν προφανώς και τα δύο (όλοι ξέρουν τι εστί Μίκυ Μάους #1). Αυτό όμως δεν εξηγεί την τιμή που έχει βάλει ο τύπος για το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου. Σου λέει, τέλος εποχής για την σειρά, σημαίνει το τελευταίο τεύχος θα γίνει καρασπάνιο! Τι να πεις...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.