Jump to content

Uncle Scrooge McDuck

Members
 • Posts

  1,453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Uncle Scrooge McDuck

 1. Εξώφυλλα τόμων 15, 17, 19, 26, 27, 29, 35!!! Παραθέτω και το οπισθόφυλλο από τον τόμο #35 το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τόμους που ανεβάζω εδώ. Ένα λάθος που βρήκα είναι στον τόμο #29 ο οποίος περιέχει τα τεύχη Α΄περιόδου 426, 424, 428. Δεν το συνήθιζε ο Ανεμοδουράς να κάνει λάθη στη σειρά των τευχών που περιείχε κάθε τόμος αλλά να που έγινε... Μεταφέρθηκαν στη βάση
 2. Οπισθόφυλλο τεύχους #6 Μεταφέρθηκε στη βάση
 3. Βρέθηκα ξανά στη Ζάκυνθο φέτος και πέρασα από το μαγαζί αυτό. Δυστυχώς είχε μόνο παλιά Αστερίξ και Ιζνογκούντ. Όταν τον ρώτησα αν είχε παλιά πολεμικά όπως τότε που είχα ξαναπάει μου έβγαλε από μέσα μερικά αρκετά παλιά τεύχη Τανκς όπως τα # 14, 15, 16 αλλά δυστυχώς ήταν ξεθωριασμένα από τον ήλιο και δεν τα πηρα..
 4. Μπράβο Γιάννη, πολλά συγχαρητήρια! Αν κάποιος το άξιζε, αυτός ήσουν εσύ! Πολλές ώρες και τρέξιμο εδώ μέσα (πέρα από τη νταλικα)! Μακάρι να είχαμε κι εμείς χρόνο για να μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα για το αγαπημένο μας χόμπι, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε ούτε covid να κολλήσουμε Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη νέα απαιτητικότερη θέση!
 5. Γιάννο σιδερένιος! Κι εγώ το Γενάρη το πέρασα για 2η φορά ευτυχώς με πολύ ελαφριά συμπτώματα.. Το φάγαμε το θεριό κα συνεχίζουμε στις συλλογές μας να παίρνουμε δύναμη! Εύχομαι πλήρη ανάρρωση και στους δικούς σου.
 6. Σαν το Ghosts' N Goblins δεν είναι άλλο. Κυκλοφόρησε σε arcade το 1985 και το ερωτεύτηκα με το που το έπαιξα. Θυμάμαι να ζητάω συνεχώς 10αρικα (!) τότε από τον πατέρα μου και τον ρωτούσα αν μπορούμε να το αγοράσουμε για να το έχω σπίτι. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ μέχρι που μεγάλωσα, πήρα μια καμπίνα arcade και την έφτιαξα να παίζει μόνο αυτό το παιχνίδι αφού είχα φέρει την PCB πλακέτα από Αμερική!!!
 7. Υποθέτω πως λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε αυτόνομα τεύχη η ιστορία "Διαπλανητικές περιπέτειες". Η φώτο είναι από το διαδίκτυο και είναι τα τευχη 1 και 2.
 8. Οπισθόφυλλο του τεύχους 118. Μέχρι να ετοιμαστεί ο δεύτερος κύκλος ανατυπώθηκαν (εγώ λέω επανακυκλοφόρησαν από το στοκ του Ανεμοδουρά). Ο δεύτερος κύκλος βέβαια πότε δεν είδε το φως της ημέρας..
 9. Λοιπόν, πιθανολογώ πως βρήκα την απάντηση μιας και τυχαία κοιτούσα τα τομάκια του περιοδικού ΤΑΝΚΣ του Δραγούνη (Ίδιος εκδοτικός οίκος)! Ο εκδότης μάλλον έγραφε τη λέξη επανέκδοση στους τόμους γιατί περιείχαν τεύχη που είχαν ήδη εκδοθεί, θέλοντας έτσι να διευκρινίσει ίσως ότι πρόκειται για τα ίδια τεύχη που κυκλοφόρησαν μερικά χρόνια πριν αλλά μέσα σε άλλο εξώφυλλο. Απλά δεν τα έλεγε τόμους. Έβαζε ίδιο όνομα με το περιοδικό και σε κάποιο σημείο του εξωφύλλου έγραφε Επανέκδοση!! Στα Μεγάλα Κλασικά Ποπάυ ωστόσο το ξεκίνησε από το #24 απ΄ότι είδα!
 10. Μερικά τεύχη θα βρεις στο issuu.com για διάβασμα, και με ενεργό συμμετοχή μπορείς να τα κατεβάσεις. https://issuu.com/argiriskouvelas/docs/candy_candy_teyxos_5 Υπάρχει και γκρουπ στο Facebook με πολλά σκαναρισμένα τεύχη παλιών περιοδικών. https://www.facebook.com/groups/grcomicpdf/?ref=share
 11. Απ' όσο ξέρω το στοκ του Τερζόπουλου αγοράστηκε από έμπορο ο οποίος διατηρεί κατάστημα επί της οδού Σόλωνος στην Αθήνα. Τώρα ενδεχομένως να βρεις και στοκ σε πρακτορεία καθώς κάθε καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος από αυτά. Για συγκεκριμένα τεύχη ωστόσο το βλέπω δύσκολο να βρεις.. Κάνε όμως μια προσπάθεια!
 12. Βρέθηκαν και διαγράφηκαν από τη λίστα τα ΡΟΜΠΟΤ 5, 7, 10, 15 και έκλεισε κι αυτή η εξαιρετικά δύσκολη κατ' εμέ σειρά!!! Επίσης βρέθηκαν τα ΚΡΟΝΟΣ 3, 5, 8, 10, 14, 15, 16, 18, 21, 24, 25, 27 και μένει μόνο ένα τεύχος για να κλείσω τη σειρά σε μεμονωμένα τεύχη (έχω και όλη τη σειρά των τόμων ) Τέλος βρέθηκαν τα Μίκυ Μάους 1028, 1061, 1066, 1069, 1080, 1198 και Περιπέτεια Μαρκ 261!!!
 13. Σε μερικές σειρές το πρώτο τεύχος είναι το πιο σπάνιο και ακριβό. Σε άλλες πάλι, το τελευταίο τεύχος είναι αυτό που έχει υψηλή τιμή και είναι περιζήτητο. Στην περίπτωσή μας όμως εδώ, ισχύουν προφανώς και τα δύο (όλοι ξέρουν τι εστί Μίκυ Μάους #1). Αυτό όμως δεν εξηγεί την τιμή που έχει βάλει ο τύπος για το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου. Σου λέει, τέλος εποχής για την σειρά, σημαίνει το τελευταίο τεύχος θα γίνει καρασπάνιο! Τι να πεις...
 14. Βρέθηκαν, τόμος Ροντέο 11, Ροντέο 89, Περιπέτεια 321, Ρομπότ 6 και επιτέλους Γκαλάκτικα 2 και έκλεισε η σειρά! Έψαχνα πολλά χρόνια για να κλείσω αυτή τη δύσκολη σειρά των 8 τευχών!!!
 15. Βρε λες να παράφρασαν τον τίτλο από αυτό εδώ;
 16. Μπαρούφες λένε όλοι για να κονομήσουν.. Τι σπάνιο και χαζομάρες, τίποτα δεν είναι σπάνιο αν έχεις υπομονή και ΔΕΝ έχεις λογική Αντε, το ανέβασα στο Facebook το βάζω κι εδώ. Προσωπική συλλογή δεν πωλείται τίποτα (κάτω από 80€ έκαστο) Ξέρω, ξέρω, πολλοί θέλετε να με και να με αλλά εγώ σας αγαπάω...
 17. Εξώφυλλο που θυμίζει έντονα την σειρά "Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ"...
 18. 115 τα επεισόδια, 125 τα τεύχη...όπως και να το πάρει κανείς κάψιμο είναι. Η αδερφή μου είχε όλα τα τεύχη από μικρή, εκτός του 121 το οποίο έφαγα 2 χρόνια για να της το βρω! Τελικά τα κατάφερα και τώρα έχει πλήρη τη συλλογή της!
 19. Φυσικό κι επόμενο, όπου υπάρχει επιστημονική φαντασία υπάρχει και σχέδιο του Chris Foss!!
 20. Σχέδια του ανεπανάληπτου Chris Foss!!! Τα σχέδια των εξωφύλλων των τόμων #2 και #3 έχουν τυπωθεί και στα εξώφυλλα των τευχών #6 και #8 του περιοδικού Πλανήτης αντίστοιχα.
 21. Η χαρά που σου δίνει αυτό το ψάξιμο για πληροφορίες σχετικές με αγαπημένες σειρές κόμικ είναι πραγματικά απερίγραπτη, ειδικά όταν ανακαλύπτεις πως οι ιστορίες που περιέχει μια από τις πιο αγαπημένες σου σειρές έχουν εκδοθεί κάπου 70 χρόνια πριν στο εξωτερικό! Έτσι λοιπόν, ανακάλυψα και την ιστορία που περιέχει το πρώτο τεύχος του Πλανήτης. Πρόκειται για την ιστορία με πρωτότυπο τίτλο "Rick Random and the mystery of the moving planet" που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Βρετανικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library #70 τον Φεβρουάριο του 1957. Κατόπιν, αναδημοσιεύτηκε στην ετήσια έκδοση Space Picture Library Holiday Special του 1980 αυτή τη φορά με τίτλο "The tenth planet" και με αλλαγή του ονόματος του κεντρικού ήρωα από Rick Random σε Dair Avalon. Έτσι, ο Ανεμοδουράς, με τον τόμο αυτό χτύπησε μ' ένα σμπάρο τρία τρυγόνια, καθώς δυο ακόμη αυτοτελείς ιστορίες που περιέχονται στον τόμο αυτόν, είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Κρόνος εδώ κι εδώ. Ανακάλυψα επιπλέον πως το εξώφυλλο του Πλανήτης #8 που είναι σχέδιο του Chris Foss όπως αναφέρεται σε πιο πάνω ποστ, είχε σχεδιαστεί για ένα άλμπουμ ενός jazz rock συγκροτήματος, του Ian Gillan Band με τίτλο Clear Air Turbulence που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1977, εξ ου και τα αρχικά IGB επάνω στο διαστημόπλοιο από τα αρχικά του συγκροτήματος! Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Clear_Air_Turbulence_(album)
 22. Βρήκα στο Facebook αυτό το βιβλίο.. Προφανώς αναφέρεται στον εν λόγω συγγραφέα και στους Θεούς απ' το διάστημα.. ή μήπως στους Άτλαντες; Γνωρίζει κανείς κάτι;
 23. Τελικά, πέρα από το ψάξιμο βοηθά και η τύχη πολλές φορές! Τυχαία ανακάλυψη καθώς κοιτούσα την παρουσίαση του λαϊκού αναγνώσματος Ατσαλένιοι γίγαντες, είδα το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους όπου και αναγνώρισα αμέσως την ιστορία! Πρόκειται για την ιστορία "Η μεγάλη μάχη" που εκδόθηκε ολόκληρη στο τεύχος #32 του Κρόνος!! Φυσικά στους Ατσαλένιους γίγαντες ήταν σε συνέχειες, και μιας και κράτησε μόλις 8 τεύχη το εν λόγω περιοδικό, υπάρχουν μόνο οι 8 πρώτες σελίδες της ιστορίας. Ίσως μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση πως ο Στέλιος Ανεμοδουράς δεν έψαξε πολύ σε ξένα περιοδικά για την ιστορία που έβαλε στο Κρόνος #32, αλλά απλά την "δανείστηκε" από την έκδοση του Απόλλων Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα έβαλε την ιστορία στο οπισθόφυλλο των τευχών του το 1955, λίγους μήνες δηλαδή μετά την πρώτη (!) δημοσίευση της ιστορίας στο Αγγλικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας Super Detective Library!!! Και φυσικά, πέρα από τους τρεις διαφορετικούς τίτλους της ιστορίας σε Αγγλικά περιοδικά (Kidnappers from space / Kidnappers from Mars / The vortex) έχουμε και δυο διαφορετικούς τίτλους στα ελληνικά (Τα φείδια του Χάους / Η μεγάλη μάχη)!!!
 24. Μασκούλα εσείς πήρατε από το mycomics.gr;
 25. Πέρα από τον περίπτερα, πολύ πιθανό να έχει αθικτα μερικά τεύχη κάποιος συλλέκτης π.χ. εγώ! Έχω ακόμη τις φιγούρες άκοπες πάνω στο πλαστικό πλαίσιο και κάποιες μεταλλικες άβαφες στη συσκευασία τους!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.