Jump to content

CarpiMan

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CarpiMan's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

178

Reputation

 1. Εντάξει διαφωνούμε σε κάποια πράγματα αλλά συμφωνούμε σε πολλά άλλα , μεταξύ φίλων συμβαίνει και αυτό.
 2. Μία ακόμα σημαντική κλασική ιστορία , από το μακρινό πια 1982 , εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην σειρά De Luxe Edition της Panini η παρωδία του " Όσα Παίρνει ο Άνεμος " σε σενάριο G. Martina και σχέδιο G.B.Carpi. Η ιστορία δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα σε συνέχειες το 1994 στο Μίκυ Μάους 1450 και έχει κατάταξη στο inducks 94/42364 , με άλλα λόγια εξαιρετική. Υπό την επίβλεψη του διευθυντή σύνταξης Alex Bertani , του καλλιτεχνικού διευθυντή Andrea Freccero κ.α. αφαιρέθηκε ο παλαιός χρωματισμός και έπειτα από ενδυματολογική μελέτη της εποχής χρωματίστηκε εκ νέου με μεγάλη επιμέλεια και προστέθηκαν φωτοσκιάσεις για να ενισχυθεί το βάθος πεδίου , αυτά σε συνδυασμό με την άψογη εκτύπωση και ποιότητα χαρτιού κάνουν το , πλέον σαράντα ετών , αριστοτεχνικό σχέδιο του Giovan Battista Carpi να δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ. Ο Ivan Bigarella (ανακάλυψη των Bertani/ Freccero) κατάφερε να σχεδιάσει ένα υπέροχο εξώφυλλο σεβόμενος το σχεδιαστικό στυλ της κλασικής ιστορίας. Χρωματισμός από τον Andrea Cagol.
 3. Από τη θέση τους λογικό μου φαίνεται , το ξανασκέφθηκαν και είπαν άσε μη δίνουμε στόχο .
 4. Αυτήν την Κυριακή 20 - 11 ο τρίτος τόμος της χρονιάς :
 5. Τουλάχιστον εδώ το μήνυμα είναι σαφές : τα παιδιά δεν πρέπει να καπνίζουν , οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος δεν ήταν κοινός τόπος εκείνη την εποχή και μάλλον θεωρούταν και ευεργετικό , κάτι αδιανόητο σήμερα. Υπάρχουν και άλλα θέματα πιο περίπλοκα που μπορεί κάποιος να διαβάσει σε άρθρο των The New York Times αναδημοσιευμένο από την Καθημερινή εδώ.
 6. Το υλικό της Ντίσνευ καλύπτει πλέον 100 χρόνια , υπάρχουν συμπεριφορές που πριν 60+ χρόνια δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση όχι γιατί ήταν σωστές αλλά διότι ήταν συνηθισμένες , από την άλλη καθρεφτίζουν μία πραγματικότητα της εποχής τους , φυσικά δεν χρειάζεται να κρυφτεί αυτό το υλικό δημιουργίας , χρειάζεται όμως η επισήμανση (για να την διαβάσουν και οι γονείς) ειδικά όταν απευθύνεται σε παιδιά. Έτσι όταν έρθει το παιδί σας και σας πει μαμά/μπαμπά διάβασα μία ιστορία που ο Ντόναλντ καπνίζει πούρο δεν θα είστε απροετοίμαστοι ! Λεπτομέρειες για την σχετικά νέα προειδοποίηση εδώ Εισαγωγή του Leonard Maltin στην σειρά DVD "Disney Treasures" :
 7. Το "Πόλεμος και Ειρήνη" είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί και από την Panini από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε μπορούσε να γίνει και παραγγελία αλλά συνεχώς αναβάλλεται. Η ιστορία θα έχει νέο πιο αληθοφανή χρωματισμό σε πολύ καλό χαρτί και εκτύπωση με ζωντανά χρώματα όπως όλη η σειρά Disney De Luxe και πάντα σε μεγάλο μέγεθος 20.5X31.5 εκ. Στην Ιταλία εκτός από την Panini εκδίδει Disney και η Giunti , αν δεν έχει αποκλειστικά δικαιώματα η Καθημερινή θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και εδώ , θεωρητικά.
 8. Ο Βικαρ είναι ιδιαίτερη περίπτωση , πολύ παραγωγικός και ίσως παρεξηγημένος φαίνεται πως δεν επεδίωξε να είναι θεαματικός αλλά ήθελε να γράφει όμορφες ιστορίες όπως έγραψε και ο @ Manitou ίσως η Χιλιανή του καταγωγή να έπαιζε ρόλο σε αυτό και πάντως ποτέ δεν απογοητεύει , όχι και άσχημα για κάποιον που σπούδασε ηλεκτρονικά .
 9. Πράγματι πάρα πολλές , πάνω από 700 ιστορίες συνολικά για τον Καρλ Μπαρκς με 692 δημοσιευμένες στην Ελλάδα , επίσης ο Βικαρ με πάνω από 1300 ιστορίες και δημοσιευμένες εδώ 319.
 10. ΤΕΥΧΗ ΚΟΜΙΞ Οι κύριες ιστορίες πάντα αξιόλογες έστω και ξαναδιαβασμένες , τουλάχιστον από εμένα , οι υπόλοιπες ήταν άλλες αδιάφορες , κάποιες πάνω από το μέτριο και ενδιαφέρουσες ,κάτι που θα έλεγα ότι λίγο πολύ ισχύει αντίστοιχα και για τους δημιουργούς τους . Τουλάχιστον , ένας νέος/α 15 χρονών σήμερα είχε την ευκαιρία τα τελευταία 8-9 χρόνια να γνωρίσει τον Ντόν Ρόσα και τον Κάρλ Μπάρκς με ευκολία στο περίπτερο της γειτονιάς του κάθε μήνα και δυστυχώς μόνο αυτούς ( με εξαίρεση τον Ρομάνο Σκάρπα για όποιον το προλάβαινε κάποιες Κυριακές του χρόνου ) καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει κάποια σταθερή έκδοση με ιστορίες κλασικών σχεδιαστών.
 11. Θα κυκλοφορήσουν τα 1 , 2, 3 αντίστοιχα Ιανουάριο , Φεβρουάριο και Μάρτιο δηλαδή Mangiatordi τον Μάρτιο , δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται και τώρα αλλά νομίζω ότι κυκλοφορούν αρκετά πιο πριν από τον αναγραφόμενο μήνα. Επίσης θα υπάρχει εναλλακτική έκδοση σε ασπρόμαυρο.
 12. Disney , [και όχι μόνο] , αλλά και Marvel ! Για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της The Walt Disney Company η Marvel Comics θα αφιερώσει 12 εναλλακτικά εξώφυλλα του The Amazing Spider-Man για τους 12 μήνες του 2023 με θεματολογία από κλασικά εξώφυλλα της Marvel. Προς το παρόν έχουμε τα τρία πρώτα , φυσικά από σχεδιαστές του Τοπολίνο. Το πρώτο από Lorenzo Pastrovicchio Το δεύτερο από Giada Perissinotto Και το τρίτο από Vitale Mangiatordi
 13. Τέλος η αναμονή , την Κυριακή 16 Οκτωβρίου κυκλοφορεί ο επόμενος τόμος .
 14. Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε από την Panini στην σειρά Disney Special Books ένας πολυτελής τόμος , 384 σελίδων , του κλασικού έπους η "Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ". Αυτή η έκδοση βασίζεται σε μία προηγούμενη του 2009 της σειράς Tesori Disney με άρθρα του Luca Boschi και εξώφυλλο του Marco Gervasio και ένα έξτρα επεισόδιο που έγραψε ο Alberto Savini και σχεδίασε ο Andrea Freccero , ο τόμος κόστιζε τότε 9,90 € . Ξεκινώντας από την τιμή , η σημερινή έκδοση στοιχίζει 39.90 € . Χωρίς να γνωρίζω την ποιότητα του προηγούμενου τόμου ως προς το χαρτί την εκτύπωση κλπ εδώ έχουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με βαρύ χαρτί ιδανικής υφής και λευκότητας με μηδενικές αντανακλάσεις στα μη τυπωμένα τμήματα ακόμα και σε ισχυρό φωτισμό. Την ανανεωμένη έκδοση προλογίζει ο Andrea Freccero που επίσης σχεδίασε και το υπέροχο εξώφυλλο , αλλά και το "ένατο" νόμισμα που βρίσκουμε επικολλημένο στο εξώφυλλο. Σε αυτόν τον πρόλογο o καλός σχεδιαστής αναλύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δημιουργών Guido Martina , Romano Scarpa , Giovan Battista Carpi όπου σε ένα από τα συμπεράσματά του γράφει : "Σε αυτόν τον τόμο βρίσκουμε όλη την οπτική γραμματική του ντισνεϋκου σύμπαντος made in Italy , τον ακρογωνιαίο λίθο από όπου γεννήθηκε μία ολόκληρη σχολή που τις επόμενες δεκαετίες επρόκειτο να εκτιμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ." Ολόκληρος ο πρόλογος καθαυτός έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον , ίσως κάποια άλλη στιγμή. Στην χώρα μας η "Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1971 και σύμφωνα με το inducks και η πρώτη φορά που εκδόθηκε εκτός Ιταλίας ! ... ταυτοχρόνως δεν έχει εκδοθεί ποτέ στις ΗΠΑ. Σαράντα ευρώ δεν είναι λίγα αλλά το 1971 που η έννοια διαβάζω ήταν κάτι καινούριο για μένα όταν πρωτοδιάβασα την "Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ" δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Για όσους η γλώσσα είτε η τιμή ή και τα δύο είναι εμπόδιο ή το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο θα έχουν την ευκαιρία , με σαφώς πιο προσιτή τιμή , να διαβάσουν την ιστορία στους επόμενους δύο - τρεις τόμους της σειράς "Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα" της Καθημερινής , όταν εκδοθούν.
 15. Το κάπως σουρεαλιστικό και πράγματι καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο του Ivan Bigarella όπως και η ιστορία πρέπει να βασίζονται στην κινηματογραφική ταινία A Trip To The Moon του 1902 , έτσι εξηγείται η παράξενη ενδυμασία του Σκρούτζ ,η ομπρέλα , τα καπέλα και το "ύφος" της σελήνης που πρόκειται να "δεχθεί" την σεληνάκατο-βλήμα. Αρκετά επίκαιρο θέμα αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες μέρες αναβλήθηκε η εκτόξευση του Άρτεμις 1 λόγω προβλημάτων για την πρώτη επανδρωμένη (ο όρος όχι και τόσο σωστός γιατί θα υπάρχει και γυναίκα αστροναύτης) πτήση στην σελήνη μετά από 50 χρόνια.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.