Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  38010
  • Group:  Members
  • Topic Count:  19
  • Content Count:  918
  • Achievement Points:  994
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1381 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Τώρα πια που ξέρουμε και επίσημα πως τα Άπαντα του Σκάρπα δεν θα συνεχίσουν (όχι βέβαια πως υπήρχε καμιά αμφιβολία πριν:sad1:) νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια γενική ανασκόπηση της συγκεκριμένης σειράς. Η αλήθεια είναι πως είχε παρά πολλά προβλήματα (χάλια ποιότητα χαρτιού στην αρχή, τυχαία αλλαγή μεγέθους στη μέση της σειράς, έλλειψη περιεχομένων, και φυσικά το κόψιμο των πρωτότυπων ιταλικών τομών στα δύο, και ίσως άλλα που ξεχνάω), αλλά κατά τη γνώμη μου ως προς τις ιστορίες ήταν από τις πιο ποιοτικές εκδόσεις που έχουμε δει από τη Καθημερινή. Ειδικά για τους πιο νεαρούς fans που δεν τις είχαν προλάβει ήταν μια εξαιρετική γνωριμία με τους δημιουργούς του κλασικού Topolino, όπως ο Σκάρπα, ο Μάρτινα, o Τσιμίνο και ένα σωρό άλλοι (και ο Καβατσάνο στα μελάνια!:wow:). Προσωπικά εγώ λατρεύω αυτή τη περίοδο των Disney κόμικ και χωρίς τη συλλογή αυτή ούτε που θα την ήξερα. 

Τέλος πάντων τώρα σταματώ τη φλυαρία και θα πω τις αγαπημένες μου ιστορίες. Να σημειώσω πως παρόλο που έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα τεύχη, στη πραγματικότητα έχω μόνο τα μισά, καθώς τα άλλα μισά τα είχα καταστρέψει όταν ήμουν μικρός :hit: και έτσι πολλές από τις ιστορίες δε τις θυμάμαι πολύ καλά αφού έχω να τις διαβάσω καιρό. 

Το Διπλό Μυστήριο του Μαύρου Φαντάσματος - Ίσως η αγαπημένη μου ιστορία με τον Μίκυ. Η αλήθεια είναι πως είναι από τις ιστορίες που δεν έχω και έτσι τη θυμάμαι κάπως αμυδρά, αλλά μου είχε κάνει τόση μεγάλη εντύπωση όταν ήμουν μικρός που δε μπορώ να μη τη βάλω. 

Spoiler

Η αλήθεια είναι πως η ξαφνική εμφάνιση του Ήτα Βήτα στη μέση τη χαλάει λιγάκι, αλλά προσωπικά δε με πειράζει πολύ

Η Τέταρτη Διάσταση και Το Μυστήριο του Ταπιόκα ΣΤ' - Αυτές τις δύο τις βάζω μαζί γιατί είναι εξαιρετικά όμοιες, όντας και οι δύο ιστορίες μυστηρίου με το Μίκυ με τελικό ανταγωνιστή το Μαύρο Πητ. Νομίζω πως προτιμώ ένα τσακ τη τέταρτη διάσταση γιατί το όλο concept είναι πιο ενδιαφέρον και επίσης εισάγει τον Μπιπ Μπιπ που είναι λατρεμένος μου χαρακτήρας (ναι τον προτιμώ από τον Ήτα Βήτα σταυρώστε με δε με νοιάζει :moutra2:), αλλά και οι δύο είναι εξαιρετικές.

Το Μυστήριο των Παστών Γαρίδων - Άλλη μια κλασική ιστορία μυστηρίου, με τον Ντόναλντ αυτή τη φορά. Δε τη βρίσκω τόσο καλή όσο και οι ιστορίες του Μίκυ, καθώς ο Ντόναλντ δεν είναι φτιαγμένος να ασχολείται με μυστήρια, αλλά και πάλι είναι μια πολύ ωραία ιστορία, με αρκετό σασπένς και ωραίο τέλος. 

Οι Πηγές των Μογγόλων - Πολύ ωραίο κυνήγι θησαυρού με το Μίκυ και τον Μπιπ Μπιπ, ενώ η πλοκή με το φάντασμα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Έχει και ιστορική αξία καθώς ήταν η πρώτη ιστορία του Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου.

Το Παπί των Δασών - Η αγαπημένη μου ντισνεική παρωδία, αν μετράει (η αλήθεια είναι πως πέρα από τη βασική ιδέα έχει εντελώς δική της πλοκή οπότε δεν είμαι σίγουρος αλλά τέλος πάντων). Έχει και την πιο δραματική σκηνή που έχω δει σε Ντισνεικό κόμικ: 

20240615_181605.thumb.jpg.dc51d1d69bd5610f0df85d8412413a72.jpg

Ντόναλντ ο Καταστροφέας - Μου αρέσει πολύ η ανάμειξη του σύμπαντος των παπιών με αυτό των κλασικών ταινιών της Ντίσνει, καθώς και το ότι η όλη πλοκή φέρνει την ατμόσφαιρα κλασικού παραμυθιού. Είναι πολύ καλός ο Μαρτίνα σε αυτό. Επίσης έχει μερικές πολύ δυνατές στιγμές για το Ντόναλντ. 

Ντόναλντ 3D - Οκ θα είμαι ειλικρινής έβαλα αυτή την ιστορία μόνο και μόνο για το πόσο τρελή είναι. Είναι από τα πιο περίεργα κόμικς που έχω διαβάσει και για αυτό έχει χαρακτεί αιώνια στη μνήμη μου, αν και αντικειμενικά μιλώντας ίσως να μην είναι πολύ καλή. Εγώ πάντως τη λατρεύω. Με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσα να βάλω την ιστορία Ο Ατομικός Κομήτης, στην οποία ο Ντόναλντ οργανώνει μια κουμμουνιστική επανάσταση στο διάστημα, αλλά δε ξέρω νομίζω πως όσο τρελή και αν είναι εκείνη η ιστορία δε φτάνει το Ντόναλντ 3D. 

Το Διπλό Μυστήριο του Ντον Γκουρμέ - Πολύ underrated ιστορία αλλά είναι από τις αγαπημένες μου. Είναι μια εξαιρετική παρωδία των νουάρ ταινιών (όχι ότι έχω δει ποτέ καμία αλλά λέω εγώ τώρα) με ένα σωρό ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις. 

Και αυτή είναι η λίστα μου για τώρα. Είμαι βέβαιος πως έχω ξεχάσει αρκετές ιστορίες που θα ήθελα να βάλω, ενώ υπάρχουν άλλες όπως οι Φακές της Βαβυλώνας που ξέρω πως είναι εξαιρετική αλλά δε την έχω διαβάσει ποτέ μου. Για τώρα όμως μου φαίνεται καλή. 

:beer:

Επεξεργασία από Rombax
  • Like 8
  • Ευχαριστώ 2
  • Rombax changed the title to Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ιστορίες από τη συλλογή του Σκάρπα;

• Member ID:  36975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  117
  • Content Count:  3961
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  115
  • With Us For:  1647 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

@ Rombax  τέλειο θέμα άνοιξες!:clap2: Αν και έχω να πω ότι με έβαλες σε μπελάδες... Άκου εκεί οι αγαπημένες μου ιστορίες:out: Έχω πάρα πολλές! Ειδικά τα πρώτα χρόνια που ήμουν πιο μικρός[2017-2019] μου ασκούσαν τρομερή γοητεία! Το 2020 είχε μειωθεί κάπως το ενδιαφέρον μου, αλλά και πάλι τους διάβαζα με μεγάλο κέφι! Το 202, πρέπει να διάβασα πολύ επιλεκτικά ορισμένες μόνο ιστορίες, μιας που το ενδιαφέρον μου για τη σειρά είχε μειωθεί πολύ( χαζομάρα, το ξέρω). Το γεγονός είναι όμως, ότι οι πρώτοι ~35 τόμοι μου έχουν εντυπωθεί τρομερά έντονα και όλες οι ιστορίες της λίστας, προέρχονται από εκεί(σημειωτέον, εγώ έκανα μια top-10 λίστα)! Βέβαια, ίσως πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή λίστα για τις ποντικοϊστορίες και διαφορετική για τις παπιοϊστορίες, μιας που μιλάμε για εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από τον Σκάρπα! Τέλος πάντων!:cheers3:

Η δική μου λίστα, με τις ιστορίες τυχαία τοποθετημένες(η οποία μοιάζει πολύ με αυτή του @ Rombax ):

Το νύχι της Κάλι: Ένα εκπληκτικό μυστήριο, αντάξιο αστυνομικών διηγημάτων εποχής! Ένα κατασκοπικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές ήρωες της Disney. Βέβαια, έχει και χιουμοριστικές πτυχές, κυρίως στα σημεία όπου συμμετέχει ο Γκούφη.
Το μυστήριο του Ταπιόκα Στ': Η πρώτη ιστορία του Σκάρπα που διάβασα ποτέ! Θυμάμαι δεν καταλάβαινα ακριβώς τι γινόταν απλώς μου άρεσε... Γενικά, από την πρώτη φουρνιά τόμων, ενώ θυμάμαι όλες τις ιστορίες πολύ χαρακτηριστικά, δεν μπορούσα να πιάσω το πολύ ιδιόμορφο, παλαβό χιούμορ του Σκάρπα! Οπότε πολλές από τις ιστορίες, ενώ μου άρεσαν, τις έβρισκα τρομερά παράξενες, σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτές του Μπαρκς που είχα ως τότε συνηθίσει. Αυτή η περιπέτεια λοιπόν, είναι μια από τις πιο άρτιες του Σκάρπα-αν θέλετε τη γνώμη μου- μιας που συνδυάζει μυστήριο, χιούμορ, δράση αρμονικά!

Η τέταρτη διάσταση: Η ιστορία-ντεμπούτο του Μπιπ-Μπιπ, ενός εκ των αγαπημένων μου χαρακτήρων στα Disney, κυρίως για τις απίθανες ικανότητές του! Και μόνο η σύλληψη της μεγέθυνσης ενός ατόμου είναι εξωπραγματική, αλλά εδώ ο Σκάρπα δημιούργησε μια ολόκληρη διάσταση! Εξαιρετική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που αν τώρα προκαλεί εντύπωση, ένα παιδάκι της δεκαετίας του '50, πρέπει να είχε ξετρελαθεί!

Το διπλό μυστήριο του Μαύρου Φαντάσματος: Ο λόγος που υπάρχει μέχρι και σήμερα το Μαύρο Φάντασμα και δεν λησμονήθηκε, όπως τόσοι άλλοι ήρωες! Είναι μια εκπληκτική ιστορία θρίλερ! Κυριολεκτικά θρίλερ! Έχει μέχρι και μαχαίρωμα χαρακτήρα! Ακόμα και όσοι διαβάζουν E.C. Comics, θα μπορούσαν άνετα να τη διαβάσουν! Είναι από τις πιο σοβαρές περιπέτειες του Μίκυ( μετά τις κλασικές του μεγάλου Floyd Gottfredson! Βέβαια, το σενάριο είναι του Μαρτίνα, αλλά οπωσδήποτε ο σχεδιασμός του Σκάρπα συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του ιδιαίτερα επιβλητικού κλίματος!

Ντόναλντ 3D: Μία από τις πιο αστείες και σουρεαλιστικές ιστορίες Disney! Άνετα έβλεπα το σενάριο να γίνεται κόμικ των Αντιρίξ και Συμφωνίξ! Είναι εντελώς αλλοπρόσαλλο και ακριβώς γι' αυτό, είναι τόσο αστείο!

Το μυστήριο των παστών γαρίδων: Αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες που έχω διαβάσει με τον Ντόναλντ, καθώς βλέπουμε να γίνεται δημοσιογράφος/λαγωνικό, ρόλο που συνήθως έχει ο Μίκυ, ενώ με το να έχει τον χαρακτήρα που έχει( αφελής, ψωροπερήφανος, φοβιτσιάρης,αδέξιος,οξύθυμος) η ιστορία, η οποία θα μπορούσε να είναι εντελώς νουάρ, αποκτά και μια κωμική νότα! Επίσης, κάνει το ντεμπούτο του ο Γεδεών Μακ Ντακ, ο αδελφός του Σκρούτζ.

Ο Ντόναλντ πράκτορας του FBI: Αυτός ο τόμος ήταν που διάβασα στα γενέθλιά μου( ή την επόμενη το πρωί) το 2018 και ενώ η διάθεσή μου ήταν ήδη καλή( πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, καλοκαιράκι, γενέθλια κτλ) λόγω του πόσο αστεία ήταν αυτή η ιστορία! Ναι, σε όλες έχω αναφέρει το χιούμορ του Σκάρπα, αλλά εδώ απογειώνει την ιστορία, θυμίζοντάς μου διάφορες δεκασέλιδες ιστορίες του Μπαρκς. Η συγκεκριμένη βέβαια, λόγω των πολλών σελίδων, αναπτύσσεται πιο στρωτά από τις δεκασέλιδες και το αποτέλεσμα δικαιώνει όχι μόνο τον Σκάρπα, αλλά και εμάς τους αναγνώστες!

Οι φακές της Βαβυλώνας: Ναι, είναι από τις αγαπημένες μου! Είναι από τις πιο πρωτότυπες ιστορίες Disney που υπάρχουν! Η σύλληψη και μόνο του Σκρούτζ να χάνει την περιουσία του... Ποιος άλλος τόλμησε να γράψει τέτοιο σενάριο; Μόνο ο Μπαρκς( άντε και ο Ρόσα :p). Αλλά ποιος τόλμησε να δώσει την περιουσία του Σκρούτζ στους Μουργόλυκους; ΚΑΝΕΝΑΣ! Κυρίως όμως, ποιος τόλμησε να γράψει ένα τόσο στενάχωρο σενάριο και με ένα καρέ στην τελευταία σελίδα να το αλλάξει όλο; Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ! Εδώ ο Σκάρπα, δείχνει ότι είναι -σεναριακά μιλώντας- ιδιοφυΐα!

Ο αυτοκράτορας της Καλισότα: Η συγκεκριμένη ιστορία δεν με ξετρέλανε, κυρίως επειδή -προσωπικά τουλάχιστον- μου θύμισε αρκετά την "Χρυσή Περικεφαλαία". Δεν ξέρω κιόλας αν ο Σκάρπα εμπνεύστηκε από αυτή την περιπέτεια. Ωστόσο, της αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα, επειδή είναι από τις καλές πολυσέλιδες περιπέτειες του Μίκυ!

Το καρναβάλι του Ντόναλντ Μακ Ντακ: Άλλο ένα κάφρικο χιουμοριστικό σενάριο του Μαρτίνα που εικονογραφήθηκε από τον Σκάρπα! Ομολογώ ότι στην αρχή δεν μου είχε αρέσει ιδιαίτερα... Την είχα βρει πολύ καμένη για τα γούστα μου! Είναι όμως μια από τις πιο χιουμοριστικές του Σκάρπα και αξίζει οπωσδήποτε να τη διαβάσετε!

HONORABLE MENTIONS:

1. Όλες οι ιστορίες των τόμων από το 2017 και 2018! Ο Σκάρπα των '50s βρισκόταν στην ώριμη και κατ' εμέ καλύτερη περίοδό του! Όλες οι περιπέτειες είναι μία και μία!
  2. Όλες οι ιστορίες με Τζένυ και Λούλη είναι εκπληκτικά αστείες! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία βέβαια, τότε θα διάλεγα αυτή! Τρελό γέλιο!
  3. Ο ακαταμάχητος κύριος ποιητής: Ρεσιτάλ ατακών από Νταίζυ και Ντόναλντ! Διαβάστε το οπωσδήποτε!
  4. Ιστορία και δόξα της δυναστείας των Ντακ: Ποτέ δεν ξετρελάθηκα τόσο με αυτή την ιστορία, αλλά είναι must, με την έννοια του πόσο ανεξίτηλο ίχνος θα άφηνε στα ιταλικά Disney κόμικς! Πρώτον, λόγω της συνεργασίας τριών τιτάνων( Μαρτίνα, Σκάρπα, Καβατσάνο) καθώς επίσης και της διαχρονικότητάς της!
  5. Τέλος, οι πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ είναι εκπληκτικές! Σενάριο Μαρτίνα μεν, αλλά και ο σχεδιασμός του Σκάρπα είναι εξαιρετικός!

Χμμμ, δεν βλέπω όμως σχόλια... Για πείτε και τις δικές σας αγαπημένες ιστορίες:cheers3:

Όλες από '50s

Τζένυ & Λούλης

Ιστορία και δόξα, Φάντομ

• Like 5

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Το νύχι της Κάλι: Ένα εκπληκτικό μυστήριο, αντάξιο αστυνομικών διηγημάτων εποχής! Ένα κατασκοπικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές ήρωες της Disney. Βέβαια, έχει και χιουμοριστικές πτυχές, κυρίως στα σημεία όπου συμμετέχει ο Γκούφη

ΠΩΣ ΞΈΧΑΣΑ ΤΟ ΝΎΧΙ ΤΗΣ ΚΆΛΙ;;;;;:confuse:Όντως καταπληκτική ιστορία και από τα καλύτερα μυστήρια με το Μίκυ. Θυμάμαι ο τρόπος με τον οποίο λύθηκε το μυστήριο μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση όταν τη πρωτοδιάβασα. Και είναι και μια από τις καλύτερες ιστορίες και για τον Γκούφυ όπως είπες και συ. Πραγματικά κλέβει τη παράσταση. 

16 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Όλες οι ιστορίες με Τζένυ και Λούλη είναι εκπληκτικά αστείες! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία βέβαια, τότε θα διάλεγα αυτή! Τρελό γέλιο!

Το έχω ξαναπεί αλλά συμφωνώ απολύτως. Προσωπικά οι αγαπημένες ιστορίες μου με αυτούς τους δύο είναι αυτή και αυτή αλλά λίγο πολύ μου αρέσουν όλες τους. 

• Like 4
  • Ευχαριστώ 1

• Member ID:  36975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  117
  • Content Count:  3961
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  115
  • With Us For:  1647 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

@ Rombax , πάντως βλέπω ότι δεν έχεις διαβάσει τις Φακές της Βαβυλώνας! Αγόρασε τον τόμο όσο πιο γρήγορα μπορείς, πιστεύω θα λατρέψεις την ιστορία!

14 λεπτά πριν, Rombax είπε:

Προσωπικά οι αγαπημένες ιστορίες μου με αυτούς τους δύο είναι αυτή και αυτή αλλά λίγο πολύ μου αρέσουν όλες τους. 

Κι αυτές καλές είναι, αν και ομολογώ ότι στη δεύτερη( "Βιομηχανικός Ανταγωνισμός"), έχω μια μεγάλη αδυναμία!:spidey_yeah_that: Εκπληκτική ιστορία!

• Like 4

• Last Seen:  

9 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

@ Rombax , πάντως βλέπω ότι δεν έχεις διαβάσει τις Φακές της Βαβυλώνας! Αγόρασε τον τόμο όσο πιο γρήγορα μπορείς, πιστεύω θα λατρέψεις την ιστορία!

Θέλω να τον πολύ πάρω αλλά για κάποιο λόγο δε τον βρίσκω πουθενά. Μια φορά μόνο τον είχα δει ένα βράδυ στη ΛΕΦΙΚ και όταν πήγα την επόμενη μέρα να τον παραγγείλω με είχε προλάβει κάποιος άλλος. :crying: Τι είδους κατάρα είναι πάλι αυτή;;

Επεξεργασία από Rombax
  • Like 3

• Member ID:  38081
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  839
  • Achievement Points:  846
  • Days Won:  7
  • With Us For:  1365 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω πάρει πολλούς τόμους Σκάρπα, αλλά διαχρονικά η αγαπημένη μου ιστορία είναι ''Ο μύθος του ιπτάμενου Σκωτσέζου''.

• Like 6
  • Ευχαριστώ 1

• Member ID:  32547
  • Topic Count:  53
  • Content Count:  706
  • Achievement Points:  729
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2728 Days
  • Last Seen:  

:dimis2:

Όλες οι ιστορίες που αναφέρονται πιο πριν είναι και δικές μου κορυφαίες! :clap2:

Προσθέτω:

Από την Λιμνούπολη:

- " Το τελευταίο Μπαλαμπού " , ευχάριστη ιστορία, ντεμπούτο της Τζένυ και

- " Η εκδίκηση του Φάντομ Ντάκ ", λίγους μήνες μετά την πρώτη ιστορία - εμφάνιση του Φάντομ, ο χαρακτήρας του πλουτίζει πολύ ευχάριστα και εγκαθιδρύεται.

Και από το Μίκυ Σίτυ:

- " Η πυξίδα του Χαν ", πολύ διασκεδαστική ιστορία, όπως και

- "Το χρυσό Φλουρί" με πολύ ψυχεδέλεια

- "Υπνωτική σβούρα" με  κορυφαίο Μίκυ και Γκουφυ Μυστήριο,

- "Ο άνθρωπος από το Αλτακράζ"

- "Τα έλατα των Ιμαλαϊων" μυστήριο σε σκηνικό Χριστουγέννων

και τέλος από τα αγαπημένα στρίπ του μεγάλου δημιουργού "Το αίνιγμα του Τσιχλαμπούμ" και "Η Συμμορία του Φταρνίσματος".

Τόσες πολλές μ' αρέσουν πολύ και όσο τις σκέφτομαι θυμώνω με την καρατόμηση της σειράς περισσότερο....

Δε βαριέσαι..., απαντώ μόνος μου!

Καλά να 'μαστε να αναζητούμε ότι μας αρέσει!

Επεξεργασία από chrisbouk
  • Like 5

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5137
  • Achievement Points:  5330
  • Days Won:  110
  • With Us For:  3314 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω διαβάσει πολλές ιστορίες του Σκάρπα.
Αλλά όσες διάβασα ήταν από τις υποτίθεται καλές του, μιας και συμβουλευόμουν τις βαθμολογίες του inducks.

Γενικά δεν τρελάθηκα με κάποια, ούτε είμαι φαν του ιταλικού disney (προτιμώ το αμερικάνικο).

Kάποιες ιστορίες που ξεχώρισα και θα ήθελα σε κάποια φάση να ξαναδιαβάσω είναι οι εξής:

Ο μύθος του ιπτάμενου Σκωτσέζου
Το νύχι της Κάλι
Πράκτορας του FBI

Το θρυλικό βασίλειο της Σάνγκρι Λα

• Like 5
  • Ευχαριστώ 1

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Άλλη μια ιστορία που μου αρέσει πολύ και ξέχασα είναι το Περιδέραιο των Τσιρικάουα. Ακόμη ένα αριστουργηματικό μυστήριο του Μίκυ, που έχει όμως πιο προσωπικό ύφος αφού ασχολείται με τη παιδική τη ηλικία. Είναι επίσης και η πρώτη εμφάνιση της Τρούντυ (και της θείας Πουλχέριας αλλά δεν είναι τόσο σημαντική). Εκτός αυτών έχει και συμπρωταγωνιστή τον Μπιπ Μπιπ. Τι άλλο να θέλει κανείς; :cool:

• Like 3
  • Ευχαριστώ 1
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.