Jump to content

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.

 1. What's new in this club
 2. Το πενταπλό τουρνουά είναι μια ιστορία που βγάζει στο τέλος τον Ντόναλντ που καμιά φορά θέλουμε να βλέπουμε. Γλυκό, υπεύθυνο, καταφερτζή και όχι γκαφατζή. Ξεχώρισε σαν ιστορία. Η δε ιστορία με τους μάγους έχει πολύ βαρύγδουπη υπόθεση για να περνάει στο ντούκου με τέσσερις μικρές ιστορίες. Δηλαδή είχαμε μια ολόκληρη σειρά ιστοριών για το τουρνουά και 4 ιστορίες για την καταστροφή του κόσμου??? Λίγο ξεπέτα η όλη φάση. Για μια πολύ ωραία ιστορία btw
 3. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #282 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο. (Από το βασιλικό σκάνερ του πολυλατρεμένου και αξιαγάπητου βασιλέα!!! @Βασιλεύς των κόμικς ) Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) Ιστορίες. "Πλάσματα του σκότους" (Α' μέρος). Η ευημερία του κόσμου τον μάγων είναι πλέον μακρινή ανάμνηση. "Πλάσματα του σκότους" (Β' μέρος). Φίλοι και εχθροί ενώνονται μπροστά στον κοινό εχθρό και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα τρέφουν τις ελπίδες τους. Η αισιοδοξία και η μαγεία επέστρεψε. Εννωμένοι πια είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό τους!!! "Ψάχνοντας για σπίτι." Ο Ντόναλντ της προ'ι'στορικής περιόδου ψάχνει μία ήσυχη σπηλιά για να μείνει. Απευθύνεται λοιπόν στο μεσιτικό γραφείο του Σκρουτζ. "Μονομαχία εφευρετών." Το φεστιβάλ εφευρετών πλησιάζει αλλά ο Κύρος δε βρίσκει πλέον λόγο να συμμετάσχει. Μέχρι που εμφανίζεται ένας ικανότατος αντίπαλος. "Το πενταπλό τουρνουά." Ο Ντόναλντ πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του στο γκολφ συμμετέχοντας στο πιο δύσκολο τουρνουά του αθλήματος. Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Απολαύσαμε τα δύο πρώτα υπέροχα μέρη μία πανέμορφης ιστορίας. Σχέδιο και σενάριο υπέροχο με τα ολοσέλιδα καρέ να είναι σκέτη... μαγεία!!! Μου αρέσει που φίλοι και εχθροί αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους για το κοινό καλό!!! Οι "Άρχοντες των μάγων" είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν βγει!!! Αρκετά καλή η προ'ι'στορική αναζήτηση καταλύματος του Ντόναλντ. Αν και θεωρώ ότι δε χρειαζόταν τόσες σελίδες. Πολύ καλή η επόμενη ιστορία με τα ανηψάκια και τον Κύρο. Η διπλή ανατροπή στο τέλος κάνει την διαφορά και της δίνει πόντους!!! Το τεύχος κλείνει με μία απολαυστικότατη ιστορία αθλητικού τύπου!!! Που το τέλος της δικαιώνει επάξια τον πρωταγωνιστή της. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Πλάσματα του σκότους" (Α' και Β' μέρος). 2. "Το πενταπλό τουρνουά." 3. "Μονομαχία εφευρετών." 4. "Ψάχνοντας σπίτι." 9.5/10!!! Σχεδόν άριστο τεύχος με απειροελάχιστα ψεγάδια!!!
 4. Τρυπάνια φτιάχνανε. (Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να προσθέσω σύνδεσμο στα τρυπάνια, οπότε να εξηγήσω ότι τέρετρον είναι στην καθαρεύουσα το τρυπάνι: https://greek_greek.enacademic.com/169906/τέρετρο )
 5. Στο δευτερο ειναι λαθος σιγουρα? Αν ηταν με τουριστικα μπορει να ειναι θερετρο η σωστη λεξη. Μηπως ομως ειχαν ανταγωνισμο για το καλυτερο γραφειο κηδειων???
 6. Όχι μόνο πρόσθεσε τα ονόματα αλλά έγραψε και άλλο κείμενο. Κορυφαίος.
 7. Εγώ απλώς νομίζω ότι, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, δεν ξαναδιαβάζει αυτά που γράφει, θεωρώντας ότι, αφού ο διορθωτής δεν κοκκίνισε το κείμενό του, αυτό είναι και σωστό. Γενικά υπάρχουν λάθη σε πολλά τεύχη. Η κατάσταση δεν είναι όπως στα πρώτα τεύχη τού Τερζόπουλου, όπου τα ορθογραφικά σφάλματα έπεφταν σύννεφο (ήταν και η ιστορική ορθογραφία, που περιέπλεκε τα πράγματα ακόμα περισσότερο, με τις υποτακτικές), αλλά είναι χειρότερη από τα τελευταία του τεύχη, όπου, όποτε διαφώνησα με το πώς ήταν γραμμένο κάτι, το λάθος ήταν δικό μου. Δυστυχώς, οι γλωσσικοί επιμελητές, όπως και οι γραφίστες, κοστίζουν. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι τα συγκεκριμένα καρέ τα είχες πειράξει, για να μας κάνεις να γελάσουμε. Όμως έτσι ακριβώς έχουν δημοσιευτεί, με κακάκια και φέρετρα.
 8. Τι μπορούμε να δούμε αλλάζοντας ένα και μόνο γράμμα! Ο Μεταφραστής της Καθημερινής κτύπησε ρέστα τον τελευταίο καιρό! Νομίζω ότι το κάνει ηθελημένα και ξεπίτηδες για να σπάει πλάκα! Νέο Μίκυ Μάους #276, σελίδα 102: Η Οικονομία του Σκρουτζ #4, σελίδα 76:
 9. Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 3 νέες ιστορίες… ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ Αναζητήστε το τεύχος Νο.65 από την Παρασκευή 15/11 στα περίπτερα!
 10. 4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ Ο ΜΙΚΥ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΙΣΕΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ Ο ΝΤΑΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΗ Ο ΝΤΙΟΥΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Μ' ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου (Νο. 283)
 11. Είσαι υπέροχος. Αυτή ακριβώς την πληροφορία ήθελα! Ευχαριστώ!!!
 12. Όχι, τα πάντα είναι ίδια και στις δύο εκδόσεις της Fantagraphics. Αν έχεις την Don Rosa Library, δεν χρειάζεται να πάρεις το δίτομο του Βίου αφού ο χρωματισμός είναι ίδιος και δεν έχει μέσα τίποτα από έξτρα (εκτός και αν θέλεις να έχεις όλο τον Βίο μαζεμένο). Αν δεν την έχεις, τότε ο νέος χρωματισμός και η γενική δουλειά, αξίζουν τον κόπο παρ' όλο που δεν έχει μέσα τίποτα από έξτρα (ανάλογα και τα γούστα του καθενός εννοείται).
 13. Τα χρώματα δηλαδή αναβαθμίστηκαν από την εγκυκλοπαίδεια του Ροσα?
 14. Εγώ δεν κρατήθηκα!!!! Και είπα ότι δεν μπορούσα να περιμένω το gift set. Εντωμεταξύ έχω και τη ζωδιακη πέτρα από την idw και έχω μαζεμένη την απόλυτη ονείρωξη των παιδικών μου χρόνων σε deluxe edition!!!
 15. Όταν βγει και ο 2ος τόμος με το Σπαθί των Πάγων, θα τους βάλω σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη και θα κάνω ετήσιο προσκύνημα με όλα τα διαδικαστικά (κεράκια, προσευχές, τεμένους κλπ). Δεν έχω αγοράσει τον 1ο τόμο επειδή περιμένω να βγει σε boxset, και αισθάνομαι άσχημα, κρατιέμαι με νύχια και με δόντια. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ήθελα να συνεχιστούν τα gift sets, για να έχω μία θήκη με τους δύο τόμους μέσα, δεν πειράζει, θα τους έχω και χύμα.
 16. @Manitou Αν έχεις τους 10 τόμους της fantagraphics, περιλαμβάνουν μέσα τον Βίο και μάλιστα με μπόλικες πληροφορίες, ενώ τα δύο μεμωνομένα βιβλία δεν έχουν σχεδόν τίποτα. Θα μπορούσαν να βάλουν τα ίδια άρθρα, όμως για έναν ηλίθιο λόγο, προτίμησαν να τα αφήσουν ξερά τελείως. Συγκεκριμένα, ο πρώτος τόμος του βίου περιλαμβάνει μόνο μία εισαγωγή 2 σελίδων από τον Rosa που δεν λέει κάτι που δεν ξέρεις, ενώ τα χαμένα επεισόδια έχουν το κατιτίς παραπάνω, πιθανώς επειδή τους έκραξε ο κόσμος. Συγκεκριμένα έχει μία αντίστοιχη εισαγωγή, και επιπλέον 3-4 illustrations, το γενεαλογικό δέντρο, και ένα τρισέλιδο απόν τον Paolo Castagno (Ιταλό γνώστη του είδους) σχετικά με τον Βίο. Δεν είναι και άσχημα, δεν είμαι όμως και κάτι για το οποίο αξίζει να πάρεις το βιβλίο, ειδικά αν έχεις την υπόλοιπη βιβλιοθήκη. Βέβαια σαν μέγεθος / εκτύπωση / ποιότητα, είναι εξαιρετικά όπως και να το κάνουμε. Για τα χρώματα τώρα, κάνω copy / paste από το ΠΜ που έστειλα στον germ. Όταν μελάνωνε την ιστορία και έλεγε πως θέλει π.χ. το πολεμικό πλοίο να είναι κόκκινο και άσπρο, πρέπει να είναι κόκκινο και άσπρο επειδή έχει κάνει μία έρευνα και είδε πως τα συγκεκριμένα πλοία ήταν έτσι. Και ο χρωματιστής της Egmont απλά πήρε αυτές τις σημειώσεις, τις πέταξε στα σκουπίδια και τα έκανε γκρι επειδή «έτσι είναι τα πλοία». Ή το θησαυροφυλάκιο που το έκαναν μπλε / κίτρινο, ενώ «κανονικά» είναι γκρι. Ή τα χρυσά νομίσματα του θησαυροφυλακίου, που κανονικά έπρεπε να είναι ασημένια, επειδή κατά τον Rosa εάν είναι χρυσά δίνει λάθος νόημα στον χαρακτήρα. Επειδή ο Σκρουτζ δεν φυλάει «χρυσάφι», απλά είναι τόσο τσίπης που κρατάει όλα τα ψιλά σε ένα θησαυροφυλάκιο. Ή όταν έβαλαν τη λεζάντα σε μία βιτρίνα, όπου κανονικά έπρεπε να τη βάλουν καθρεφτισμένη, και απλά ο εκάστοτε γραφίστας απλά δεν έδινε σημασία στη λεπτομέρεια. Ή να έχει σκαλίσει στον πάγο κάτι στα αγγλικά, και ο γραφίστας μιας άλλης χώρας απλά να το σβήνει πρόχειρα και να περνάει μία default μαύρη γραμματοσειρά από πάνω επειδή βαριόταν να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ή να έχει κάνει λεπτομερέστατα κύματα και να αφήνει χώρο από κάτω για να μπει το ηχητικό εφέ, και ο γραφίστας να το βάζει απλά πάνω στα κύματα και να του χαλάει τη δουλειά. Ή τον γλόμπο που εμείς ακολουθούμε το ιταλικό φορμάτ (γαλάζιος με πάντα αναμμένη τη λάμπα) ενώ αυτός θέλει να είναι γκρίζος και η λάμπα του να είναι κανονικά σβηστή (άσπρη) και όποτε έχει κάποιο interaction τότε ανάβει και γίνεται κίτρινη. Και έεεεεενα σωρό άλλα παραδείγματα. Αυτό πουλάει ουσιαστικά με αυτήν την έκδοση. Του είπε η Fantragraphics να συνεργαστούνε μαζί, ο Rosa πέταξε τη σκούφια του επειδή επιτέλους κάποιος τον πήρε στα σοβαρά και επιτέλους του πέφτει λόγος στο να παρουσιάζει τις ιστορίες «όπως αυτός τις οραματίστηκε», η Fantagraphics το παίζει μάρκετινγκ για να βγάλει φράγκα, ο αναγνώστης χαίρεται επειδή θα διαβάσει τις ιστορίες «στην καλύτερή τους μορφή», και είμαστε όλοι χαρούμενοι
 17. Σε καταλαβαίνω. Το έπιασα στα χέρια μου στο μαγαζί του Άγγελου. Εμ, αλλιώς είναι μια έκδοση σε μέγεθος ΜΜ και αλλιώς σκληρόδετη με ωραίο χαρτί. Θα το αγοράσω και εγώ όταν βγει και το δεύτερο
 18. Δεν αξίζει γιατί έχεις τους τόμους του Ρόσα. Κιόλας η η Fantagraphics σχεδιάζει να κυκλοφορήσει super deluxe του Box set έκδοση με εξτραδακια.
 19. Box set The Complete Life and Times of Scrooge McDuck χωρίς εξτραδάκια για μένα είναι άκυρο ! Μακρυά! Δώσε αλλού τα λεφτά σου!
 20. Πλάκα πλάκα έχω αρκετά από την λίστα και δεν το περίμενα! Θα του πάω σίγουρα το Σταρ Τρακ
 21. Χτες-προχτές τον ρώτησα, σήμερα θα την είχα? Είμαι φοβερός, αλλά όχι και τόσο
 22. Εδώ που είναι ζεστό να το ρωτήσω και εγώ. @PhantomDuck και @germanicus έχοντας ολόκληρη την βιβλιοθήκη Don Rosa της Fantagraphics αξίζει να πάρω αυτό το Box set? Έχουν καμία διαφορά εκεί οι ιστορίες? Επίσης πρόσεξα ότι δεν έχει εξτραδάκια μέσα! Τι λέτε ?
 23. Πάντως το Iceworld Saga ήταν ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!! Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο όμορφο είναι και ας μην έχει ούτε ένα έξτρα μέσα!!!
 24. Εμένα ποιος θα πάει το avatar μου για υπογραφή και να μου το στείλει παρακαλώ????
 25.  
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.