Jump to content

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. ΤΟ COMICSMANIA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ SITE.ΒΑΣΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΠΑΙΡΝΕΙς ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙς
 3. Αυτός που έχει το παλαιοβιβλιοπωλείο comicsmania έχει και site αν θες να δεις.
 4. Εντυπώσεις απ' το ΚΟΜΙΞ #79: "Ραντεβού στα τυφλά": κωμωδία καταστάσεων εκτός ελέγχου, με κάποια κοινωνικά στοιχεία (χαζά reality show, υποκριτικά κοινωνικά πρότυπα)· μέτρια· το σχέδιο του Βίκαρ ποτέ δε μου άρεσε, και ποτέ δεν κατάλαβα για ποίο λόγο έγινε μόνιμος θαμώνας του ΚΟΜΙΞ. "Ανεπιθύμητη βοήθεια": τυπική ιστορία ανικανότητας του Ντόναλντ. "Υποψήφιος με ρεύμα": ο Βαν Χορν SR έχει τελειοποιήσει αυτό το ανέκφραστο ειρωνικό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει· προσωπικά μπορώ να συνδεθώ με τον Ντόναλντ που κανείς δεν του δίνει σημασία και που ακόμα και οι φαινομενικές νίκες καταλήγουν να είναι ήττες. "Απρόσκλητοι επισκέπτες": καλό λεπτομερειακό σχέδιο για μία αδιάφορη ιστορία. "Δυο φορές και έναν καιρό": φιλόδοξη ιδέα με ένα υποβόσκον φαταλιστικό στοιχείο. Κάπως φτιαχτό αλλά ενδιαφέρον. "Εφευρέτης σε απόγνωση": ντελίριο από τον μικρό Βαν Χορν σε μεγάλα κέφια. Το ίδιο και από τον μεταφραστή, με το alter ego του Κύρου να ονομάζεται Άκυρος, λολ. "Φίλε, υπάρχει καμιά δουλίτσα;": ο μύθος του δουλευταρά Σκρουτζ, πιο πονηρό απ' τους πονηρούς και πιο σκληρό απ' τους σκληρούς, βρίσκει τοίχο στην πραγματικότητα της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Καλή. "Ο πρωταθλητής του σκι": χλιαρή αλλοπρόσαλλη κωμωδία. "Ο μεγάλος τελικός": διασκεδαστική εξωφρενική κωμωδία, απ' τις σπάνιες καλές στιγμές του Κόρχονεν. Το τεύχος κλείνει με τρεις αδιάφορες ολιγοσέλιδες ιστορίες του Ρόσα, η καλύτερη εκ των οποίων είναι το "Τρύπιες Τσέπες".
 5. Μπαρούφες λένε όλοι για να κονομήσουν.. Τι σπάνιο και χαζομάρες, τίποτα δεν είναι σπάνιο αν έχεις υπομονή και ΔΕΝ έχεις λογική Αντε, το ανέβασα στο Facebook το βάζω κι εδώ. Προσωπική συλλογή δεν πωλείται τίποτα (κάτω από 80€ έκαστο) Ξέρω, ξέρω, πολλοί θέλετε να με και να με αλλά εγώ σας αγαπάω...
 6. Από την άλλη εγώ θα έλεγα ότι είχαμε ένα Κόμιξ που θύμιζε τα πρώτα τεύχη τού παλιού Κόμιξ, καθώς και τα κόμικς τής Gladstone, στα οποία βασιζόταν τότε το περιοδικό: κεντρική ιστορία Barks και δανέζικες ιστορίες για συμπλήρωμα, αποκλειστικά με παπιά, καθώς δεν υπήρχε ούτε μία ιστορία με τον Μίκυ. Η επιλογή των συμπληρωματικών ιστοριών θα έλεγα ότι ήταν πολύ καλή, με τις περισσότερες, αν όχι όλες, να θυμίζουν δεκασέλιδες του Barks. Ακόμα και η ιστορία τού υιού Van Horn ήταν πολύ καλή. Αν υπάρχει μία διαφορά με τα πρώτα τεύχη τού Κόμιξ, είναι ο αριθμός των σελίδων. Άλλο συμπλήρωμα βάζεις, και άλλη αίσθηση κάνει, όταν ένα τεύχος έχει 36 ή 52 σελίδες και άλλο όταν έχει 100. Και κάτι εγκυκλοπαιδικό, που τώρα το έμαθα. Η σφήκα γράφεται και σφήγκα, οπότε σωστά το έχουν γράψει στη μετάφραση της Καθημερινής, όσο και αν ξενίζει. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τους διαβόητους σφηγκάνθρωπους στην ομώνυμη ιστορία τού παλιού Μίκυ Μάους. Τι μαθαίνει κανείς!
 7. @doom πολύ πολύ χρήσιμο το post σου για το έργο του Μπόρχες. Εγώ θα έβαζα πιο διάσημη οικονομο την κα. Χάτσον του Σέρλοκ Χολμς αν και δεν εμπίπτει τόσο στα κόμικ η αλήθεια είναι
 8. Αυτόν σκέφτηκα και εγώ όταν το έγραφα... Συγκεκριμένα εκείνον της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 60!!!
 9. Δες εδώ πχ. Δεν είδα λεπτομέρειες αλλά έχει τεύχη με 3-4 ευρω https://www.facebook.com/groups/1441793522723001/permalink/2928073854094953/?sale_post_id=2928073854094953
 10. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δυστυχώς όπως αναφέρει ο @Nino, η αναζήτηση έχει γίνει αρκετά δύσκολη λόγω του κλίματος. Όντως @KingArthurκάνοντας μια καλύτερη έρευνα βρίσκεις ελάχιστες "καλές" τιμές, με μειονέκτημα βέβαια πως δεν γνωρίζεις πάντα την αληθινή ποιότητα του περιοδικού μέσα από την φωτογραφία του πωλητή. Για την ώρα πρέπει να αρκεστούμε στην ηλεκτρονική αναζήτηση......
 11. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #351 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο (από τον φίλτατο @Indianάνο.) Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) Ιστορίες. "Στην ωραία Νάπολη." Σε Ιταλία και λόφο Αμαξοφονιά έχουμε εκρήξεις. "Η απόλυτη βιβλιοθήκη." Ο Μίκυ παρέα με τον με τον Ήτα-Βήτα και τον Ζωρζ αναζητούν την απόλυτη βιβλιοθήκη παράλληλα με μία συμμορία κακοποιών. "Ο Φέθρυ που έγινε Σκρούτζ." Ο φέθρυ παίρνει λάθος στολή για το αποκριάτικο πάρτυ. Έτσι όμως βοηθάει τον θείο του να κλείσει μία επικερδή συμφωνία. "Ώρα για διάλειμμα." Ο' Χάρα και Χειροπαίδαρος προσπαθούν να κάνουν διάλειμμα για φαγητό. Προηγείται όμως το καθήκον. "Η δίαιτα του πρωταθλητή." Ο Πασχάλης μπαίνει σε δίαιτα εξ' αιτίας ενός διαγωνισμού. Μονοσέλιδη ιστορία. Έξυπνα σπίτια: "...Με έξυπνους καθρέφτες." Εν κατακλείδι. Εδώ έχουμε άλλη μία περίπτωση που διάλεξαν λάθος όνομα πρωταγωνιστή. Ξεκάθαρα Παντάξιος έπρεπε να λέει πάνω από τον τίτλο. Η ιστορία από άποψη σεναρίου είναι ότι πρέπει για τον πιο διάσημο οικονόμο των κόμικς. Διαβάζεται ευχάριστα, έχει αγωνία και σου κρατάει το ενδιαφέρον. Ίσως με διαφορετική επιλογή ιστοριών να μπορούσε να σταθεί ως κεντρική. Αλλά με την "Απόλυτη βιβλιοθήκη" να ακολουθεί χάνει αυτό το προνόμιο. Πάρα πολύ καλή η αναζήτηση του Μίκυ και της παρέας του. Θα συμφωνήσω με τον @doom ότι δεν είναι από τις συνηθισμένες επιλογές για ιστορία Disney. Πάντως είναι καλογραμμένη διασκευή με πολύ όμορφο σχέδιο. Πραγματικά την απόλαυσα. Το λάθος του Φέθρυ δίνει μία χιουμοριστική ιστορία στο "κλίμα" των ημερών. Όπως και οι απόπειρες για μεσημεριανό φαγητό ανάμεσα στον Ο' Χάρα και τον υφιστάμενο του. Το τεύχος κλείνει με μία ευχάριστη και όμορφη ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Πασχάλη. Η χιουμοριστική μονοσέλιδη του τεύχους μας διδάσκει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ειλικρίνεια δεν είναι καλή. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Η απόλυτη βιβλιοθήκη." 2. "Στην ωραία Νάπολη." 3. "Η δίαιτα του πρωταθλητή. 4. "Ο Φέθρυ που έγινε Σκρούτζ. 5. "Ώρα για διάλειμμα." 8/10!!! Πανέμορφο και υπέροχο τευχάκι με καλή επιλογή ιστοριών. Ας ζήσουμε τουλάχιστον το κλίμα των ημερών μέσα από τις σελίδες του περιοδικού...
 12. Η δεύτερη ιστορία έχει σχέση με αυτό το διήγημα. Τη βρήκα πάντως ελαφρώς δυσνόητη για ιστορία Ντίσνεϋ.
 13. Πάνω που άρχισα να χαίρομαι που σταμάτησαν οι ακαταλαβίστικες ιστορίες με τον Φάντομ Ντακ - τεύχη που είχαν πάντως σε γενικές γραμμές καλές δευτερεύουσες ιστορίες - έρχεται αυτό το τεύχος και τα ισοπεδώνει όλα. Δεν με συνεπήρε καμία ιστορία, ενώ και μόνο το γεγονός ότι τελικά θεωρώ καλύτερη ιστορία του τεύχους την αρχική με τον Τζιμ τον Τρομερό και τον Φέθρυ λέει πολλά. Ελπίζω ότι ήταν μία κακή παρένθεση, γιατί γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα των ιστοριών στα περισσότερα τεύχη του ΜΜ.
 14. Επίσης μέχρι και πριν λίγους μήνες (αν θυμάστε, τότε που ήταν όλα ανοιχτά ακόμα ) με λίγο ψάξιμο και ελάχιστη τύχη, μπορούσε να βρει κάποιος και στα διάφορα παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι και αλλού, πολλά τεύχη (όχι "περίεργα" και πολύ μικρά νούμερα φυσικά) με 3-4 € το πολύ.
 15. Αν θέλεις καλές τιμές, προσπάθησε να ψάχνεις για αγγελίες στο FB ή σε ειδικά σάιτ αγγελιών. Υπάρχουν πολλές τρελλές τιμές, αλλά εγώ έχω πέσει και σε πωλήσεις του περιοδικού ΚΟΜΙΞ για 2€. Αν προσπαθήσεις πολύ πάντα βρίσκεις κάτι.
 16. Σε ευχαριστώ πολύ μου έλυσες την απορία. Δεν το είχα καταλάβει.
 17. @DM64007 Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει ότι αγόρασα μονοκοπανιά όλη την σειρά. Για αυτό έβγαινε 2 με 3 € το τεύχος. Αν τα παίρνεις μεμονωμένα λογικό είναι να μην μπορείς να βρεις τέτοια τιμή.
 18. Καλησπέρα. Θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση στον φίλτατο @jimmy mcduck. Ψάχνω κι εγώ εδώ και πολύ καιρό να βρω προσφορές για να επεκτείνω τη συλλογή μου με τα ΚΟΜΙΞ Α' περιόδου αλλά δεν έχω βρει πουθενά αντίστοιχες των 2ευρώ. Συνήθως κυμαίνονται από 10 έως και 20ευρώ, ειδικά για τα παλαιότερα τεύχη. Γνωρίζεις που μπορώ να βρω κι εγώ τέτοιες τιμές; Υ.Γ Είμαι καινούριο μέλος και δε γνωρίζω αν είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνω αυτή την ερώτηση. Ελπίζω να δείξετε κατανόηση.
 19. Παρατηρώ ότι σε αυτό το τεύχος έχουμε δύο ιστορίες από το 2017 (Στην ωραία Νάπολη & Η απόλυτη βιβλιοθήκη), μια χρονιά που Καθημερινή δεν έχει επιλέξει πολλές ιστορίες. Οι άλλες κυμαίνονται μεταξύ των ετών 2002-2005. Πάντως γενικά ειναι απαράδεκτο να έρχονται τόσο αργά οι ιταλικές ιστορίες στην Ελλάδα! Κατά τ' άλλα ανυπομονώ για την επιστροφή του Μόλντροκ στο επόμενο τεύχος. Προσωπικά τον θεωρώ έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα και Η Μαύρη Ακτίνα μου είχε αρέσει πάρα πολυ.
 20. Το τεύχος #351 κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/03 στα περίπτερα και θα φιλοξενεί τις εξής πέντε (5) ιστορίες. ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΝΑΠΟΛΗ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΕΘΡΥ Ο ΦΕΘΡΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΚΡΟΥΤΖ Ο'ΧΑΡΑ & ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΑΡΟΣ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Επίσης υπάρχει και μία μονοσέλιδη ιστορία τής σειράς "Έξυπνα σπίτια", με τίτλο "...με έξυπνους καθρέφτες". Στο επόμενο τεύχος, ο αγαπημένος μας Φάντομ Ντακ επιστρέφει στις σελίδες του περιοδικού με την ιστορία "Το σημάδι του Μόλντροκ".
 21. Γενικά τα βίντεο τα κάνει πάρα πολύ καλά. Έχουν άποψη, ωραίο λόγο, ωραία άρθρωση και ωραία σκηνοθεσία. Εγώ αγαπάω τα εφεδάκια που κάνει με τα περιοδικά που πηγαινοέρχονται. Πολύ καλή δουλειά!
 22. Πολύ αγαπημένο περιοδικό το Ντόναλντ. Αν και φανατικός του Αλμανάκο, το αγόραζα συχνά, μου άρεσε ιδιαίτερα η κοινή θεματική που ακολουθούσε στα τεύχη του. Προσωπικό αγαπημένο τεύχος ήταν το 79 που είχε μόνο ποδοσφαιρικές ιστορίες, τις οποίες λάτρεψα και πρόσφατα το ξαναδιάβασα. Το Ντόναλντ του Τερζόπουλου ήταν ο ορισμός του τίμιου, δεν είχε μέσα τα αριστουργήματα, δεν είχε όμως και κάτι το αδιάφορο. Ήταν σαν 80s action movie που τη βλέπεις για τον πρωταγωνιστή. Δεν είναι αριστούργημα, αλλά θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Της Καθημερινής το πήρα πρόσφατα, σε διάφορες φάσεις, αλλά λίγο το ότι είχε κυρίως 2-3 σχεδιαστές, λίγο οι σκανδιναβικές ιστορίες, δεν έβρισκα ιδιαίτερο νόημα να το συνεχίσω, οπότε πιο πολύ διαβάζω κριτικές από εδώ για να δω αν αξίζει όντως κάποιο τεύχος. Άσχετο, αλλά Γιώργο μου αρέσει πολύ η σκηνοθεσία τη στιγμή που θέλεις να κάνεις rant με την κάμερα να ζουμάρει και να βγαίνει το Please Stand By. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με αυτό να βγαίνει στο κόψιμο του rant, η μουσικούλα το κάνει απλά τέλειο. Και πάλι εξαιρετικό βίντεο, περιμένω εναγωνίως ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο μου Αλμανάκο.
 23. Εν συντομία: 1) Το Ντόναλντ Α' περιόδου ναι, κυρίως ιταλικό. Κυρίως ιστορίες του Paperino Mese, με κάποιες από Minni & Company και Topolino, πάντα με Ντόναλντ. Είχαν μπει και κάποιες αμερικάνικες νομίζω, αλλά δεν ήταν πολλές. 2) Τα πρώτα 8 τεύχη της Β' περιόδου του Ντόναλντ, έχουν μέσα ιταλικές ιστορίες, προφανώς ήταν δουλειά που είχε ετοιμάσει ο Τερζόπουλος. Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι τυπικά τεύχη της Α' περιόδου. Μετά από 8 μήνες ξεκίνησαν τις σκανδιναβικές. Αν δεν κατάλαβες κάποια διαφορά (που ο πολύς κόσμος δεν κατάλαβε), έχεις την απάντησή σου. 3) Έχω ιδιαίτερη λατρεία στους Ιταλούς και είμαι προκατειλημμένος επειδή μεγάλωσα με την Α' περίοδο, όμως δεν νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Εξ άλλου πάλι βλέπουμε Ιταλούς (π.χ. Cavazzano, Massimo Fecchi κλπ) που απλώς δουλεύουν για την Egmont. Αν σου αρέσουν τα καινούργια Ντόναλντ, λογικά θα σου αρέσουν και τα παλιά.
 24. Το εντυπωσιακό είναι πως στα 270 τεύχη Ντόναλντ Α' και Β' περιόδου, υπάρχουν μόνο 4 ιστορίες στο τοπ 1000 του inducks. Το Αλμανάκο για παράδειγμα έχει 28 σε 257 τεύχη. Αν σκεφτεί κανείς πως στο Ντόναλντ έμπαιναν ιστορίες και του Τοπολίνο, άρα οι διαθέσιμες καλές ιστορίες ήταν πολλές, συμπεραίνουμε πως μάλλον ήταν συνειδητή η επιλογή να δημοσιεύονται αποκλειστικά δευτεροτριτοκλασάτες ιστορίες στο Ντόναλντ, ίσως γιατί το όνομα του ήρωα από μόνο του ήταν αρκετό για να πουλήσει. Προσωπική άποψη... το Ντόναλντ ήταν και παραμένει ένα αδιάφορο περιοδικό, με ιστορίες που ξεχνιούνται πολύ σύντομα. Μια στο τόσο μπορεί να μπαίνει μια ιστορία του 8/10 αλλά ως εκεί.
 25.  

 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.