Jump to content
Από τις 25/11 έως και τις 28/11 η ΛΕΦΙΚ και το e-shop της θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του ATHENSCON.

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. Το πιο σίγουρο κόλπο είναι να προσπαθήσεις να μαντέψεις τον αυθεντικό τίτλο μιας ιστορίας και να ψάξεις να την εντοπίσεις με αυτόν. Οι ιστορίες τής Egmont έχουν τίτλους στα Αγγλικά, οπότε αν ο ελληνικός τίτλος είναι παρόμοιος, είναι σχετικά εύκολο να τις εντοπίσεις. Η κύρια ιστορία τού Super Μίκυ έχει το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι είναι σε τρεις σειρές καρέ ανά σελίδα και με πάνω από 30 σελίδες, οπότε οι υποψήφιες ιστορίες δεν είναι τόσο πολλές όσο οι υπόλοιπες. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας και το ότι έχει ήρωα τον Μίκυ και όχι τον Ντόναλντ, οι υποψήφιες ιστορίες γίνονται ακόμη λιγότερες. Όπως είπε, όμως και ο @ Manitou , αν δεν έχεις κάποιο λόγο να το κάνεις, δεν έχει νόημα να σπαταλάς το χρόνο σου σε κάτι τέτοιο. Παλιά, που έκανα σύντομες παρουσιάσεις των τευχών στο blog μου το πρωί, με το που κυκλοφορούσαν, ήθελα να έχω τον σκελετό των παρουσιάσεων από πριν, ώστε το πρωί να σκανάριζα τις πρώτες σελίδες των ιστοριών, και να είναι έτοιμη η ανάρτηση. Κάποιες καταχωρίσεις τευχών, που έχω κάνει εδώ, ήταν βασισμένες σ' αυτήν την προεργασία. Όταν σταμάτησα να κάνω παρουσιάσεις, εννοείται ότι σταμάτησε και η προεργασία.
 3. Ωχ..νομιζα οτι ηταν εδω για τις Ελληνικες εκδοσεις....
 4. Εγώ θα έλεγα να επενδύσεις τον χρόνο σου κάπου αλλού και να περιμένεις όταν κυκλοφορήσει το περιοδικό να το ξεφυλλισεις και να διαβάσεις την ιστορία εκεί για πρώτη φορά. Ας μην χαλάς την έκπληξη του τεύχους. Αν πάλι θέλεις να ξέρεις τι έχει πριν το πάρεις (το οποίο στα συγκεκριμένα περιοδικά δεν είναι και τόσο ασφαλές κριτήριο αφου οι ιστορίες μες στις άκρες έχουν το ίδιο επίπεδο) μπορείς να περιμένεις μια μέρα να κυκλοφορήσει και να δεις τι ιστορίες έχει από κάποιον ευγενικό συνάδελφο εδώ μέσα που το αρχειοθετει.
 5. Το ερώτημα αυτό με απασχολεί εδώ και κάποιο καιρό. Στο Μίκυ Μάους, πάντα( με εξαίρεση πέντε- δέκα τευχών όλης της σειράς), το εξώφυλλο προέρχεται από κάποιο πρόσφατο topolino, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εντοπίσουμε το εξώφυλλο και συνεπώς να γνωρίζουμε μέσες άκρες τις ιστορίες που θα περιλαμβάνει. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το Super Μικυ ή το Ντόναλντ; Εκεί τα εξώφυλλα, μπορεί να έχουν παρθεί από πολλές διαφορετικές εκδόσεις πολλών χωρών. Έτσι, δε μπορούμε να εφαρμόσουμε το "κόλπο" με τις ιστορίες του Μίκυ Μάους, να πάρουμε δηλαδή τον τίτλο, να τον μεταφράσουμε στα ιταλικά και να αναζητήσουμε την ιστορία. Κάποιες φορές που είχα επιχειρήσει να ψάξω πιθανές σειρές της Egmont, έκανα πέντε ώρες( κυριολεκτικά) και δίχως κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μιας που εντέλει πολλές ιστορίες πάρθηκαν από άλλα τεύχη. Ας με βοηθήσει λοιπόν κάποιος, πώς θα μπορούσα και να μειώσω τις ώρες αναζήτησης- και ίσως- πώς θα μπορούσα να έχω πιο σίγουρα αποτελέσματα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντησή σας!
 6. Βρε καλά να 'ναι ο περιπτεράς, αλλά νομίζω ότι ήθελες να το ανεβάσεις στο νήμα του Σκάρπα!
 7. Ηρθε και το τελευταιοοο....να νε καλα ο περιπτερας στην Ομονοια
 8. Για καταχώρηση το πιο κάτω: https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/23752-μικυ-μαουσ-mickey-mouse/&do=findComment&comment=654640
 9. Σοβαρά τώρα; Και τα πίστευε αυτά ο κόσμος; Δεν είχα την παραμικρή ιδέα!!!
 10. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες διαφημίσεις. Ότι κάνουν καλό στο κρυολόγημα, ότι μόνο τα σιγαρετα ..... ειναι υγιεινά και άλλα τέτοια ωραία...
 11. Κι όμως κάποτε θεωρούνταν μέχρι και ευεργετικό. Παλιά διαφήμιση μάρκας τσιγάρου.
 12. Άξιος μαθητής! Σχεδόν μου φέρνεις δάκρυα στα μάτια...
 13. Για να περάσουμε και τα links των ιστοριών από το εσωπαπάκι... ΜΙΚΥ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΙΚΥ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΥΠΟΠΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΙΚΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΠΙΝΟΚΙΟ» ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ! ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΝΤΑΙΖΥ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΚΥ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΡΟΔΟΛΦΟΣ
 14. Εντάξει διαφωνούμε σε κάποια πράγματα αλλά συμφωνούμε σε πολλά άλλα , μεταξύ φίλων συμβαίνει και αυτό.
 15. Δε το πιστεύω οι Ιταλοί αντιγράφουν τον Τερζόπουλο!!!!
 16. Α, και κάτι άσχετο, δείτε τι θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2023: 155 σελίδες( προφανώς κάποιες από αυτές, θα έχουν άρθρα/ συνέντευξη προλόγους κτλ), 24x18( περίπου σαν το ΚΟΜΙΞ φανταστείτε), χαρτόδετο στα 15€ ονομαστική τιμή! Ο πρώτος τόμος ήταν αυτός!
 17. Βγαίνω εκτός θέματος γιατί, τώρα είδα την κουβέντα σας για την πολιτική ορθότητα. Αρχικά, ο φίλος @ DM64007 , πολύ καλά έκανε κι ανέβασε το εισαγωγικό σημείωμα από το Μίκυ Μάους αυτό, καθώς, συνειδητοποίησα, πόσο στενά είναι τα όρια. Μέχρι τις αρχές της χρονιάς, έγραφαν:" Κάποιες ιστορίες, που περιέχονται σ' αυτό το τεύχος , ίσως να περιλαμβάνουν βία ή σκίτσα που απεικονίζουν κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ ή χρήση όπλων, καθώς αντικατοπτρίζουν την εποχή κατά την οποία δημοσιεύθηκαν". Από πάνω εν τω μεταξύ, έγραφε το κλασικό:" Μόνο νέες ιστορίες". Πόσο υποκριτικό είναι άραγε αυτό; Θυμήθηκα και μία περσινή κουβέντα! Επίσης, θα διαφωνήσω μαζί σου @ CarpiMan ! ΟΧΙ, κανένα παιδί δεν πρόκειται να δει στη συγκεκριμένη έκδοση τον Ντόναλντ να καπνίζει κι αυτό γιατί, πρώτον, η σειρά απευθύνεται μόνο σε ψαγμένο κοινό( μην ξεχνάμε ότι στην Αμερική τα Disney κόμικς, δεν έχουν την ίδια απήχηση) κι επιπλέον, σε άτομα που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 50€ ή 60€ για έναν τόμο. Ποτέ το κάπνισμα δε θεωρούνταν ευεργετικό και πάντα η Disney φροντίζει οι ιστορίες της να είναι πολιτικά ορθές( ή τουλάχιστον, οι Αμερικάνικες ιστορίες, καθώς στην Ιταλία, λειτουργούσαν αλλιώς). Είναι θλιβερό να συνειδητοποιεί κανείς, ότι έχουμε φθάσει σε τέτοιο βαθμό, που το οτιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή ή ασέβεια. Μετά αναρωτιόμαστε, γιατί το χιουμοριστικό κόμικ περνάει κρίση... Όλα αυτά βέβαια, τα γράφω σε φιλικό κλίμα, για να γίνει κουβέντα κι όχι για να πικραθούμε ή να μαλώσουμε!
 18. Μία ακόμα σημαντική κλασική ιστορία , από το μακρινό πια 1982 , εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην σειρά De Luxe Edition της Panini η παρωδία του " Όσα Παίρνει ο Άνεμος " σε σενάριο G. Martina και σχέδιο G.B.Carpi. Η ιστορία δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα σε συνέχειες το 1994 στο Μίκυ Μάους 1450 και έχει κατάταξη στο inducks 94/42364 , με άλλα λόγια εξαιρετική. Υπό την επίβλεψη του διευθυντή σύνταξης Alex Bertani , του καλλιτεχνικού διευθυντή Andrea Freccero κ.α. αφαιρέθηκε ο παλαιός χρωματισμός και έπειτα από ενδυματολογική μελέτη της εποχής χρωματίστηκε εκ νέου με μεγάλη επιμέλεια και προστέθηκαν φωτοσκιάσεις για να ενισχυθεί το βάθος πεδίου , αυτά σε συνδυασμό με την άψογη εκτύπωση και ποιότητα χαρτιού κάνουν το , πλέον σαράντα ετών , αριστοτεχνικό σχέδιο του Giovan Battista Carpi να δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ. Ο Ivan Bigarella (ανακάλυψη των Bertani/ Freccero) κατάφερε να σχεδιάσει ένα υπέροχο εξώφυλλο σεβόμενος το σχεδιαστικό στυλ της κλασικής ιστορίας. Χρωματισμός από τον Andrea Cagol.
 19. Δεν έχω ιδέα αν οι ιστορίες αξίζουν, αλλά το εξώφυλλο είναι ωραίο.
 20. Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 13 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα. ΜΙΚΥ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΙΚΥ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΥΠΟΠΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΙΚΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΠΙΝΟΚΙΟ» ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ! ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΝΤΑΙΖΥ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΚΥ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΡΟΔΟΛΦΟΣ Από την Τρίτη 22/11, αναζητήστε το 87ο τεύχος στα περίπτερα.
 21. @ Μενίγ Πουαγώ Στην κριτική σου προστέθηκε το εξώφυλλο του τεύχους.
 22. Κάποιες περιπτώσεις αξίζει να φορολογηθούν έστω για παραδειγματισμό
 23. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #440 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο (Από τον φίλτατο @ Rombax ...) Εδώ Μίκυ Σίτυ! (By Silvia Ziche) Ιστορίες. "Ελεύθερη πτώση." Η "ελεύθερη Πτώση" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά παιχνίδια γνώσεων του Μίκυ Σίτυ. Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ: "Η μπαλαλάικα των ανίκητων." Ο θείος Ινδιάνα εξιστορεί στους Μόρτυ και Φέρντυ την ιστορία μίας φωτογραφίας. Παπιά στο σινεμά: "Εξπρεσιονιστικό σινεμά." Η Νταίζυ μυεί τον αρραβωνιαστικό της στην κινηματογραφική κουλτούρα. "Το σίγουρο κρησφύγετο." Πητ και Μπαρτ αντιμετωπίζουν έναν φαινομενικά αδύναμο γεράκο. "Ένας πάρα πολύ ύποπτος τύπος." Ο Χάρυ Βδέλλας διδάσκει στον Φέθρυ τους πέντε νόμους του καλού ντετέκτιβ. "Ένας φίλος για τον Χειμώνα." Ο Γκούφυ ανταλλάσει τον Παφ-Πουφ με την Θερμάξ-2000 "Το κέηκ που αδυνατίζει." Η Νταίζυ και οι φίλες της ζητούν συμβουλές αδυνατίσματος από την Ελβίρα. "Ψηφιακή απειλή." Ο Φάντομ Ντα διαλευκάνει μία ψηφιακή ιστορία αγάπης. Μονοσέλιδες ιστορίες." Το λεξικό του μεγιστάνα: "Τεχνολογία." Το λεξικό του μεγιστάνα: "Γεύμα εργασίας." Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Το τεύχος ξεκινάει με μία πολύ όμορφη ιστορία με ωραίο σχέδιο. Φόρος τιμής σε γνωστό τηλεπαιχνίδι που εξυμνεί όμως και την έννοια της φιλίας. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν ιστορία. Αλλά τα όμορφα μηνύματα που περνάει της δίνουν πόντους. Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ εξιστορεί άλλη μία υπέροχη περιπέτεια μέσα από μία αναμνηστική φωτογραφία. Ακολουθεί μία συμπαθητική ματιά στο εξπρεσιονιστικό σινεμά. Ο Πητ και ο συνάδελφός του συμπρωταγωνιστούν σε μία καλούτσικη ιστορία. Συνεχίζουμε με μία μέτρια ιστορία έρευνας σε χιονισμένο φόντο. Παρακάτω έχουμε μία ανάλαφρη ιστορία με τον Γκούφυ. Ακολουθεί μία έξυπνη και καλή ιστορία με την Νταίζυ και τις φίλες της. Το τεύχος κλείνει με μία όμορφη ιστορία αγάπης και λουλουδιών. Οι δύο μονοσέλιδες είναι συμπαθητικούλες. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Ελεύθερη πτώση." 2. "Ψηφιακή απειλή." 3. Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ: "Η μπαλαλάικα των ανίκητων." 4. "Το σίγουρο κρησφύγετο. 5. "Το κέηκ που αδυνατίζει." 6. "Ένας πάρα πολύ ύποπτος τύπος." 7. Παπιά στο σινεμά: "Εξπρεσιονιστικό σινεμά." 8. "Ένας φίλος για τον Χειμώνα." 8.3/10!!! Πληθώρα ιστοριών ποικίλων αντιδράσεων και εντυπώσεων...
 24. Και πάλι ιστορία του Φάντομ Ντακ που δεν έχει δημοσιευθεί στο Topolino.
 25. Το αγαπημένο μας περιοδικό, στο τεύχος #440 που κυκλοφορεί στις 18/11/22, φιλοξενεί τις εξής ιστορίες: ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΙΝΔΙΑΝΑ ΓΚΟΥΦΥ: Η ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΗΤΩΝ (Από την σειρά Το λεύκωμα του Ινδιάνα Γκούφυ) ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ ΝΤΑΙΖΥ: ΕΞΠΡΕΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ (Από την σειρά Παπιά στο σινεμά) ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ: ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΡΗΣΦΗΓΕΤΟ ΧΑΡΥ ΒΔΕΛΛΑΣ: ΈΝΑΣ ΠΑΡA ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΚΟΥΦΥ: ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΤΑΙΖΥ: ΤΟ ΚΕΗΚ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Από την σειρά Το λεξικό του μεγιστάνα έχουμε τις κάτωθι μονοσέλιδες. Τεχνολογία Γεύμα εργασίας Καλή ανάγνωση σε όλους!!!
 26.  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.