Jump to content

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. Τι να αναγγειλουν ? Τα χαλια τους ? Κρυβε λογια που λεει και ο λαος
 3. Μπορεί να την βγάλουν μέσα στην ημέρα ή αύριο. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Το ΚΟΜΙΞ θα κυκλοφορήσει. Κι αυτό είναι δέσμευση!
 4. Καλούτσικες ιστορίες φαίνεται να έχει. Πάντως, προσέξατε ότι στο site δεν έβγαλαν την αναγγελία του τεύχους; Γιατί άραγε;
 5. Το τεύχος #91 του υποδεέστερου τίτλου των "Καθημερινών Εκδόσεων", κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας την Παρασκευή 28/01 και φιλοξενεί τις εξής ιστορίες: Σκρουτζ Μακ Ντακ - Ο θησαυρός του Μάρκο Πόλο Ντόναλντ Ντακ - Το πρόσωπο του τρόμου (μονοσέλιδη) Ντόναλντ Ντακ - Κλιμακωτή έκπτωση (μονοσέλιδη) Ντόναλντ Ντακ - Μπίζνες στα χιόνια Κύρος Γρανάζης - Χιονοδρομικός πόλεμος Σκρουτζ Μακ Ντακ - Σχεδιαστικά λάθη Ντόναλντ Ντακ - Μαραθώνιος σκι Μάτζικα Ντε Σπελ - Παιχνίδια στο χιόνι Γκαστόνε Γκάντερ - Η φωτογραφία της χρονιάς Ντόναλντ Ντακ - Καλλιτέχνης υαλοκαθαριστής Σκρουτζ Μακ Ντακ - Χάι-Τεκ χάος
 6. Στο αρχικό ποστ προστέθηκαν τα υπόλοιπα inducks links των ιστοριών.
 7. Ωωωω ναι καλά λες!!!!Τώρα το θυμήθηκα και εγώ!! Στάνταρ πρέπει να έχει επηρεαστεί από αυτό!!!
 8. Σίγουρα δεν είναι ιστορία αφιερωμένη στο πρόβλημα αλλά θυμάμαι ότι στον Τρωικό Πόλεμο υπάρχει μία σκακιέρα που πολλαπλασιάζει από μόνη της το ρύζι με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.
 9. Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία με τις 7 γέφυρες. Αυτές οι ιστορίες ανεβάζουν το επίπεδο του ΜΜ. Την βασική ιστορία την ήξερα από τα μαθήματα τοπολογίας. Αυτό το πρόβλημα έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της τοπολογίας. Και φυσικά την αρνητική λύση την έδωσε ο Euler οπότε δικαίως γκρινιάζεις φίλε. Έπρεπε να τον μεταφράσουν σε Λούντβιχ φον Όιλερ. Περισσότερες λεπτομέρειες για όποιον ενδιαφέρεται εδώ: https://www.britannica.com/science/Konigsberg-bridge-problem 'Αντε κάποια στιγμή να κάνουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) ιστορία το μύθο του Ινδού βασιλιά: copy - paste από εδώ: https://www.imerodromos.gr/apla-mathimatika-gia-tin-pandimia-ermineyontas-orthotera-ta-megethi/ Υπάρχει ένας μύθος από την Ινδία, με έναν τοπικό άρχοντα που λάτρευε το σκάκι. Ήταν μάλιστα τόσο καλός που δεν έβρισκε εύκολα αντίπαλο να τον νικήσει. Μία μέρα συνάντησε έναν ξένο και του ζήτησε παίξουν μία παρτίδα. Για να τον προκαλέσει του είπε πως θα του δώσει, σε περίπτωση που νικήσει, όποια ανταμοιβή επιθυμεί. Ο ξένος τον νίκησε και αντί για χρυσάφι του ζήτησε κάτι που έμοιαζε πιο απλό. Η πληρωμή του ήθελε να είναι σε κόκκους ρυζιού, τοποθετώντας στο πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας έναν κόκκο και κάθε φορά που περνούσε στο διπλανό τετράγωνο να διπλασίαζε την ποσότητα του προηγούμενου. Ο άρχοντας συμφώνησε και ζήτησε να του φέρουν ένα τσουβάλι με ρύζι ξεκινώντας να τοποθετεί στην σκακιέρα κόκκους ρυζιού: 1 στο πρώτο τετράγωνο, 2 στο δεύτερο, 4 στο τρίτο, 8 στο τέταρτο….. Αρχικά έμοιαζε ότι το τίμημα που έχει να πληρώσει ήταν μικρό. Αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να γεμίσει τη σκακιέρα ακόμα και αν έδινε όλο το ρύζι που είχε στις αποθήκες του. Για την ακρίβεια, το ρύζι που θα χρειαζόταν για να πληρώσει το χρέος του θα έφτανε για να σκεπάσει κατά πολύ, ολόκληρη την έκταση της Ινδίας και μάλιστα θα σχημάτιζε και ένα στρώμα που θα έφτανε το ένα μέτρο. Για να παραχθεί τόσο ρύζι θα χρειαζόταν ορυζώνες με έκταση δύο φορές όση η επιφάνεια της γης, μαζί με τους ωκεανούς.
 10. Το τελείωσα και αυτό το τευχάκι και μαζί του όλη την ιστορία-διασκευή του Περηφάνεια και Προκατάληψη. Δεν έχω να προσθέσω πολλά σε σχέση με το τεύχος 391. Όλη η ιστορία είναι πολύ εμπνευσμένη, μου άρεσε το μεγάλο καστ χαρακτήρων αλλά και το πως επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα arcs μεταξύ κυρίως του Ντόναλντ και της Νταίζυ και δεν ένιωσα πουθενά ότι περιπλέκονται τα πράγματα, ενώ το σχέδιο παραμένει υπέροχο. Άξιζε που μπήκα στον κόπο να πάρω αυτά τα δύο τευχάκια μετά από καιρό. Από εκεί και μετά η κεντρική με το στέμμα των επιθυμιών είναι κλασική περιπέτεια Σκρουτζ με Ντόναλντ και ανιψάκια, αλλά μου άρεσε και το πως συνδέθηκε με το παρελθόν του Σκρουτζ και το οικογενειακό μήνυμα που περνούσε στο τέλος. Επιπλέον και η ιστορία του Μαύρου Πητ και της Τρούντυ, όλου του μπερδέματος με τη ληστεία και τα χρήματα είχε την πλάκα της, όσο για την τελευταία όπως έχω ξαναπεί είναι κλασική αμερικάνικη ιστορία με ωραίο σχέδιο, αλλά το σενάριο δε με κέρδισε. Καλό τευχάκι γενικά, σίγουρα αξίζουν η κεντρική και το κλείσιμο της Περηφάνιας και Προκατάληψης. Επόμενο τεύχος θα είναι με την επιστροφή του Φαντομία λίαν συντόμως!
 11. Θα μπορούσαν να είχαν μεταφράσει το "Eulero de Paperis" σε "Λούντβιχ φον Όιλερ" αντί για Ντρέηκ, αλλά ζητάω πολλά. Επίσης να πω ότι μου άρεσε που είδα ότι πχ στη Γερμανία πρόσθεσαν στον τίτλο της ιστορίας και το "εφτά", τον αριθμό των γεφυρών δηλαδή. Την απόλαυσα δίπλα την ιστορία, και λόγω πλοκής με τις (απέλπιδες) προσπάθειες του Ντόναλντ να λύσει τον γρίφο και λόγω της απλής εξήγησης που εν τέλει δόθηκε για το πρόβλημα. Μπορώ να πω άξιζε η αναμονή.
 12. Στο Ξόρκι των Παγετώνων συναντάμε χαρακτήρες που είχαμε συναντήσει στην ιστορία Μια φορά και έναν χειμώνα που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος του Ντόναλντ.
 13. Στο τεύχος 77, ο σύνδεσμος για την ιστορία Επιστημονικό δεδομένο στη σελίδα 73 είναι λάθος. Ο σωστός σύνδεσμος είναι αυτός: https://inducks.org/story.php?c=D+2015-189
 14. Περίμενα αρκετά αλλά επιτέλους την δημοσίευσαν! Ελπίζω να μην απογοητευτώ όταν τη διαβάσω.
 15. Περίμενα 1.5 χρόνο (είχα στείλει mail και την είχα ζητήσει στον editor) αλλά επιτέλους δημοσιεύσανε την ιστορία "Οι γέφυρες του Κουάκενμπεργκ"! Θα επανέλθω με κριτική όταν τη διαβάσω.
 16. Η καταδίωξη στον χωροχρόνο είναι παρωδία τής μακροχρόνιας τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Doctor Who ή, έστω, έχει πολλές αναφορές σ' αυτήν.
 17. Η ιστορία με τον Κακό Λύκο ήταν πραγματική έκπληξη. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Στην ίδια ιστορία που βασίζεται και ένα από τα πιο διάσημα παιδικά τραγουδάκια. Η πραγματική ιστορία δεν είναι για μικρά παιδιά...
 18. Με βάση τα θετικά σχόλια που διάβασα εδώ και εμπιστευόμενος την κρίση όσων βρίσκονται στο φόρουμ, το συγκεκριμένο τεύχος ήταν το πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους που πήρα εδώ και πολλούς μήνες, αν και διάβασα πρώτο το 394 λόγω Φαντομία. Με μόλις τρεις ιστορίες, λόγω του ότι από την πρώτη περιλαμβάνονται δύο μέρη και καταλαμβάνει σχεδόν το 60% του τεύχους. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, ούτε έχω δει την ταινία, μου άρεσε όμως που η αφήγηση ήταν μεταξύ της συγγραφέως και μιας φίλης της που συζητούσαν για τους χαρακτήρες. Είναι σχετικά πυκνογραμμένο, αλλά το σχέδιο είναι φανταστικό, με όμορφες εικαστικές πινελιές για εκείνη την εποχή και η εξέλιξη της ιστορίας είναι διαρκώς πάρα πολύ καλή. Περιμένω αύριο μάλλον που θα διαβάσω τον τρίτο τόμο στο 392 να δω πως τελειώνει. Την ιστορία του Μίκυ τη βρήκα κάπως αδιάφορη και η τελευταία είναι κλασική ιστορία αμερικάνικης σειράς με ωραίο σχέδιο. Αυτά από μένα, μια χαρά το τεύχος, αλλά να δούμε και αν η Περηφάνεια και Προκατάληψη θα κλείσει εξίσου ωραία.
 19. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #397 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο. (Από τον φίλτατο @ Indian ο.) Εδώ Μίκυ Σίτυ! (By Silvia ZIche) Ιστορίες. "Σε κατάσταση πολιορκίας." (Γ΄μέρος.) Λοιπόν; Πού είχαμε μείνει την τελευταία φορά; "Συνεργός από το μέλλον." Το Μαύρο Φάντασμα υπνωτίζει τον Ήτα-Βήτα. "Οι γέφυρες του Κουάκενμπεργκ." Ο Ντόναλντ ζητάει την βοήθεια του Λούντβιχ ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των γεφυρών μόνος του. "Η κατάρριψη ενός μύθου." Ο Ινδιάνα πιστεύει πως τσάμπα ταλαιπωρήθηκε... Που να 'ξερε όμως. "Ο χαμένος χιονάνθρωπος." Ο Φάντομ λύνει το ακανθώδες πρόβλημα της εξαφάνισης ενός χιονάνθρωπου. "Η αινιγματική κλοπή." Ο Μίκυ βοηθάει τον Γκούφυ να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του αγαπημένου του περιοδικού. "Η εφεύρεση της ρεζέρβας." Ο Ντόναλντ κάνει το καλό. Χτυπάει όμως η ατυχία του. Αλλά μία αναπάντεχη συνάντηση των βγάζει κερδισμένο εν τέλει. Μονοσέλιδες ιστορίες. Μπάτλερ για όλες τις δουλείες: "Η διαμαρτυρία." Μπάτλερ για όλες τις δουλειές: "Η συσκότιση." Μπάτλερ για όλες τις δουλειές: "Το κελάηδισμα." Μπάτλερ για όλες τις δουλειές: "Το παράπονο." Μπάτλερ για όλες τις δουλειές: "Η μπουγάδα." Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Εξ' ίσου υπέροχο και το προτελευταίο μέρος της ιστορίας με πρωταγωνιστή το Θησαυροφυλάκιο. Η αγωνία στα ύψη. Το τελευταίο κεφάλαιο αναμένεται άκρως συναρπαστικό!!! Αρκετά καλή και πρωτότυπη η νέα συνεργασία ου Μαύρου Φαντάσματος. Στο επίκεντρο της ιστορίας ένα σορτσάκι που πολλοί θα ήθελαν να έχουν. Πάρα πολύ καλή η ιστορία με τις γέφυρες. Μαθηματικού τύπου. Μου άρεσε η οξύνοια και η επιμονή του Ντόναλντ. Συμπαθητική η περιπέτεια-αστραπή του διάσημου αρχαιολόγου. Επίσης συμπαθητική η η περιπέτεια-αστραπή του διάσημου υπερήρωα. Προτελευταία μία αινιγματική κλοπή που προάγει το αίσθημα της φιλίας. Το τεύχος κλείνει με μία όμορφη περιπέτεια αλτρουισμού και δικαίωσης!!! Οι πέντε (5) μονοσέλιδες με τον Παντάξιο είναι ευχάριστες. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Σε κατάσταση πολιορκίας." (Γ΄μέρος.) 2. "Συνεργός από το μέλλον." 3. "Οι γέφυρες του Κουάκενμπεργκ." 4. "Η εφεύρεση της Ρεζέρβας." 5. "Η αινιγματική κλοπή." 6. "Η κατάρριψη ενός μύθου." 7. "Ο χαμένος χιονάνθρωπος." 7/10!!! Τέσσερις αξιόλογες ιστορίες τρεις μέτριες και πέντε μονοσέλιδες συνθέτουν το τεύχος. Καιρό είχαν να κάνουν λάθος στον τίτλο της μονοσέλιδης της αγαπητής Σύλβιας!!!
 20. Νομίζω αυτό ακριβώς ήταν που έψαχνα. Σε ευχαριστώ! Εννοείται συμφωνώ στο Α, γι αυτό κι εγώ θελω να τα μαζέψω σιγά-σιγά. Απλά λέω να κοιτάξω πρώτα όσα έχουν αξιόλογες ιστορίες που δεν έχω σε άλλη έκδοση. Τώρα για το Β με έψησες να κυνηγήσω παραπάνω ιστορίες του Ρόσα, ήδη το είχα κατά νου βέβαια, μιας και είναι ο αγαπημένος μου, να τα έχω και στην 1η τους έκδοση στην Ελλάδα, αλλά αν πράγματι έχει τόσο αξιόλογα αφιερώματα, θα δώσω κι εκεί προταιρεότητα. Για να μαι ακριβής πάντως, δε μου λείπουν ακριβώς τα πρώτα 170. Απλά τα 170-303 τα έχω όλα. Έχω επίσης τα: 1-2, 23, 35, 69, 82, 85, 88-89, 91, 96, 99-100, 103, 113, 118, 123, 126, 131, 138-139, 146-149, 152-153, 156-159, 161-168. Ένα must που δεν έχει βγει ακόμα σε τόμο Σκάρπα και δεν έχω είναι το #124 με τον Κολοσσό της Ρόδου, απ' όσο είδα. Επίσης εφόσον μου λείπουν μόνο 11 τεύχη για να τα έχω όλα από το 140 και έπειτα, θα προσπαθήσω να γεμίσω τις τρύπες κι εκεί, για αρχή. Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας!
 21. Κοίτα υπάρχουν τρεις λόγοι να βρεις παλιά Κόμιξ αν έχεις τα άπαντα Μπαρκς Ρόσα. Α) Συλλεκτικοτητα - ξεχωριστά τεύχη. Εδώ εννοώ το προφανές. Ακόμα και αν έχεις δύο και τρεις φορές την ιστορία Χαμένοι στις Άνδεις είναι άλλο να την έχεις από το πρώτο Κόμιξ. Σε αυτή τη λογική αξίζουν τα πρώτα κυρίως τεύχη του Κόμιξ ανεξάρτητου περιεχόμενου. Β) Ιστορίες του Ρόσα πρωτοδημοσιευμενες στην Ελλάδα με συνέντευξη του ή καλό αφιέρωμα. Τα χρόνια εκείνα όταν πρωτοδημοσιεύτηκαν οι ιστορίες του Ρόσα στην Ελλάδα ο Ροσα δεν τα είχε σπάσει με τους εκδότες και έτσι μπορούσαμε να διαβάζουμε υπέροχες συνεντεύξεις και υπέροχα αφιερώματα για τις ιστορίες του. Ιδιαίτερη μνεία στα τεύχη 100-112 που έχει την πρώτη εμφασινη του Βίου στην Ελλάδα μαζί με μονοσελιδα αφιερώματα πριν από κάθε ιστορία. Ας πούμε ενδεικτικά το τεύχος 139 που είναι μια τευχαρα με Μπαρκς Ρόσα και Σκάρπα και έχει συνέντευξη του Ρόσα για το αφιερωμένο εξαιρετικά. Γ) Αυτό για το οποίο ρωτάς. Ιστορίες άλλων πλην Μπαρκς Ρόσα. Εδώ έχουμε κάποιες καλές του Σκαρπα που ήδη τις έχεις από τους 7 πρώτους τόμους του Σκαρπα κάποιες του Ρότα και μετά το χάος. Δες το αφιέρωμα που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω αν και νομίζω ότι άκρη θα βγάλεις μόνος από το inducks. Γενικά στη θέση σου θα έβλεπα από το inducks τι δεν έχω και θα προχωρούσα. Πάντως τα πρώτα 170 τεύχη του Κόμιξ που σου λείπουν τα περισσότερα είναι ένα κ ένα. Ελπιζω να βοήθησα
 22. Ο Μαρκο Ροτα μου αρεσε ιδιαιτερα απο τους υπολοιπους. Η ιστορια το Ωκεανιο Θησαυροφυλακιο ειναι απο τις αγαπημενες μου. Οπως και η σειρα με τον Αντολτ τον ανημερο ! Χοντρικα μεχρι το Κομιξ 60 (πλην 4-5 τευχων) ηταν ολα Μπαρκς. Απο εκει και μετα αρχισαν να μπαινουν και αλλοι (κατα βαση Σκαρπα-Ροσα αλλα οχι μονο αυτοι) Ελλάδα: Κόμιξ | I.N.D.U.C.K.S. (inducks.org) Σε καθε ιστορια μπροστα θα δεις εχει εναν κωδικο , σε παραπεμπει σε ποιες χωρες εχει εκδοθει και στην Ελλαδα βλεπεις αν εχει κυκλοφορησει ξανα (και σε ποια τευχη) .
 23. Κατάταξη ιστοριών του Κόμιξ χωρίς Μπαρκς, Ρόσα και Σκάρπα Λίγες μόνο είναι ιδιαίτερα καλές... αν βγάλεις τους 3 μεγάλους του Κόμιξ, γενικά θα βρεις καλύτερες ιστορίες στα Μίκυ Μάους που είναι και πιο φτηνά.
 24. Αυτό που λέει ο τίτλος. Ήμουν φαν Ντίσνεϋ από μικρό παιδί, έχω συμπληρώσει όλα τα ΚΟΜΙΞ Τερζόπουλου που κυκλοφόρησαν από το 2003 και μετά (από το τεύχος #170 αν δεν κάνω λάθος βασικά πρέπει να τα έχω όλα). Έχω και κάμποσα άλλα παλαιότερα, και γενικώς προσπαθώ σιγά-σιγά, με χαλαρούς ρυθμούς, να τα μαζέψω όλα. Απλά αυτό που σκέφτομαι είναι, εφόσον έχω όλες τις ιστορίες Ρόσα/Μπαρκς από τις αντίστοιχες συγκεντρωτικές εκδόσεις (Βίος κ Πολιτεία/Χαμένα Επεισόδια/Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ/Βιβλιοθήκη Μπαρκς), να έδινα προταιρεότητα σε τεύχη που έχουν αξιόλογες ιστορίες που δεν θα βρω εκεί. Έχετε οι ντισνεϊκοί κάποιες προτάσεις να έχω στον νου μου, ώστε να κυνηγήσω πρώτα τα αντίστοιχα τεύχη; Να σημειωθεί ότι έχω επίσης τους πρώτους 7 τόμους από Σκάρπα, καθώς και όσους βγήκαν τα τελευταία 2 καλοκαίρια.
 25. Τι έγινε, υπολειτουργούμε εδώ; 21 ημέρες πέρασαν και δεν έχει κανείς απάντηση να μου δώσει; Τέλος πάντων... Δείτε και αυτά εδώ τα δυο βιβλία μήπως σας ενδιαφέρουν προτού χαθεί η αγγελία και η φωτογραφία.
 26. Ναι ήταν καλή σαν ιδέα. Αλλά...Είχε τεράστιες χωροχρονικές ανακρίβειες. Δεν είχε νόημα να μας δείχνει ένα Σκρουτζ και ένα Μουργόλυκο 130 χρόνων να είναι ίδιοι και να παίζουν σκάκι. Ο μάστορας όλων αυτών των ιστοριών με το πέρασμα του χρόνου Ντον Ροσα καταφερε και μας έδωσε ένα έστω πιο ρεαλιστικό ιστορικό πλάνο. Ιστορίες όπως το Αφιερωμένο εξαιρετικά μας δείχνουν τη μονομαχία του Σκρουτζ με τον παππού Μουργόλυκο σε πολύ πιο ρεαλιστική αν και λιγότερο συναισθηματική φάση. Λιγότερο συναισθηματική έγραψα? Ρόσα και λιγότερο συναισθηματική δεν παίζει αλλά εντάξει αυτή η ιστορία αυτού του ΜΜ είναι αρκετά συναισθηματική οπότε της δίνω ένα credit σε αυτό. Όπως και να έχει ωραία ιστορία.
 27.  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.