Jump to content

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. Εδώ που τα λέμε, αν θεωρήσουμε canon το timeline του Καρλ Μπαρκς (που πολλοί Ιταλοί δημιουργοί το θεωρούνε, αν κρίνω από όλες τις αναφορές στο Κλονταικ σε Ιταλικές ιστορίες), τότε ο Σκρουτζ θα πρέπει να είναι περίπου 150 χρονών σήμερα. Οπότε δε μου φαίνεται και τόσο περίεργο να μπορέσει ζήσει για πενήντα χρόνια ακόμη εφόσον έχει ήδη καταφέρει να μείνει ζωντανός τόσο πολύ.
 3. Θα μπορούσαν μάλιστα να πουν στην ελληνική έκδοση ότι έγινε πριν 11 με 10 χρόνια γιατί από τότε έχει να δημοσιευτεί στην χώρα μας η ιστορία. Πάντως νομίζω πως τα ανήψια είναι σχεδιασμένα στο τελευταίο καρέ ίσως λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία από ότι συνήθως. Υ
 4. Και έλεγα τι ξέχασα να αναφέρω. Το σκέφτηκα εκείνη την ώρα που το διάβαζα αλλά μετά απλά το ξέχασα. Βρήκες όμως τηβ σωστή απάντηση και έτσι όλα λύθηκαν.
 5. Πρέπει να πω πως αυτό το τεύχος μπορεί να είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει μέχρι τώρα το 2024. "Ο κατακτητής απο τον Βορρά" μου άρεσε πάρα πολύ και επίσης ήταν μια πάρα πολύ καλογραμμένη περιπέτεια στα χνάρια του Μπαρκς με όμορφο σχέδιο. Επίσης μου άρεσε που μας αποκαλύπτει την ιστορία της Χρυσής Περικεφαλαίας Μια άλλη που μου έκανε εντύπωση είναι η ιστορία "Αλήθειες και ψέμματα" με τον Σκρουτζ να κατακλύζεται από θεωρίες συνωμοσίας. Ομολογώ να πω πως με αυτή την ιστορία έριξα κανένα γελάκι, καθώς το σενάριο είναι αρκετά καλογραμμένο. Επίσης δεν ήξερα πως οι Ιταλοί κάνουν ακόμα ιστορίες με την Φούρκα . Και άλλο περίεργο: Γιατί ο Φράνκι ο ανιψιός του Γκούφυ πλέον άλλαξε όνομα και λέγεται Γκίλμπερτ; Μπλέκεται καμιά Egmont στην μετονομασία;
 6. Ο θησαυρός τής βίλας των ρόδων υποτίθεται ότι διαδραματίζεται 50 χρόνια μετά την πρώτη ιστορία τού Φάντομ Ντακ. Παρ' όλ' αυτά, ο Ντόναλντ και ο Γκαστόνε είναι ακόμα νέοι, ο Σκρουτζ... ζωντανός, και τα παιδιά είναι ακόμα παιδιά! Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, διότι η ιστορία μπορεί να δημοσιεύτηκε πενήντα χρόνια μετά την πρώτη ιστορία, αλλά διαδραματίζεται μόνο πέντε χρόνια ("cinque anni") μετά! Πολύ λιγότερο τραβηγμένο, με μόνο πρόβλημα τα παιδιά, που δεν φαίνεται να έχουν μεγαλώσει μέσα σ' αυτά τα πέντε χρόνια. Ίσως γι' αυτό δεν εμφανίζονται και πολύ στην ιστορία.
 7. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #506 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο. (Από τον αδελφόφιλο @ Indian ο...) Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) Ιστορίες. "Ο κατακτητής από τον Βορρά." (Α΄ μέρος.) Η ιστορία μας έχει αφηγητή... "Ο κατακτητής από τον Βορρά." (Β΄ μέρος.) Τα τέσσερα παπιά ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής αλλά χωρίς νηνεμία τόσο στην θάλασσα όσο και στο πλοίο. Επάξια θα τα βγάλουν πέρα αλλά επιστρέφουν χωρίς απτές αποδείξεις για τον όμορφο κόσμο που βρήκαν. Θα μάθουμε και τι ανακαλύψαν τα δυο του τα ξαδέλφια καθώς και τι απόγινε ο Γαλάζιος Όλαφ... "Μια νύχτα στο Θησαυροφυλάκιο." Ο Παντάξιος φεύγει διακοπές ,διήμερες, και τα τρία ξαδέλφια τα βάζουν με την Μάτζικα... "Η αυτόματη φόρμα γυμναστικής." Ο Επιθεωρητής Ο' Χάρα γίνεται στυλάκι και τσακώνει και έναν ληστή. "Αλήθειες και ψέματα." Θεωρείες συνωμοσίας υποθάλπουν μία επικερδή συμφωνία του Σκρουτζ. "Για όλα φταίει το άγχος." Η Φούρκα κάνει άλλη μία απόπειρα μπας και πείσει τον Γκούφυ πως είναι μάγισσα. Μονοσέλιδη ιστορία. Εφευρέσεις στο αγρόκτημα: "Το σκιάχτρο." Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Εξαιρετική η κεντρική ιστορία που βασίζεται σε δύο Ιστορίες του Θείου Καρλ. Την "Χώρα των Πυγμαίων Ινδιάνων" και την "Χρυσή περικεφαλαία." Άκρως ενδιαφέρουσα και ευχάριστη η σύμπραξη των τριών ξαδέλφων. Συμπαθητική η ιστορία με την σιλουέτα του Επιθεωρητή. Καλογραμμένη η ιστορία με τις θεωρίες συνωμοσίας. Το τεύχος κλείνει με μία ευχάριστη ιστορία αμφισβήτησης... Η μονοσέλιδη έχει την πλάκα της. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Ο κατακτητής από τον Βορρά." (Α΄ και Β΄ μέρος.) 2. "Μια νύχτα στο Θησαυροφυλάκιο." 3. "Αλήθειες και ψέματα." 4. "Για όλα φταίει το άγχος." 5. "Η αυτόματη φόρμα γυμναστικής." 8.8/10!!! Πάρα πολύ ευχάριστο το τελευταίο τεύχος του Φλεβάρη!!!
 8. Ναι και μετά σου λένε ότι τα ταξίδια στο χρόνο δεν γίνονται...
 9. Πω, πω τι θα πάθαιναν οι άνθρωποι! Δηλαδή πάλι καλά να λέω που γεννήθηκα λίγο μετά το 1923! Άγιο είχα!
 10. Φαντάσου (λέμε τώρα εάν υπήρχε )οι άνθρωποι θα έχαναν 3 τεύχη Μίκυ ένα ντοναλντ ένα super Μίκυ ένα κομιξ 5- 6 υπέρ ηρωικά το ξεχείλωσα τώρα
 11. Πως κάνετε ετσι για μια μέρα . Εδώ το 1923 με την εφαρμογή του Ιουλιανού ημερολογίου οι άνθρωποι κοιμήθηκαν στις 16 Φλεβάρη και ξύπνησαν την επόμενη και ήταν 1 μαρτη .
 12. 23 είναι Παρασκευή. Είναι η πολλοστή φορά που γίνεται αυτό το τυπογραφικό.
 13. Εάν το δω Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη τότε και ΜΟΝΟ τότε δεν μας δουλεύουν
 14. @ Indian ... Χώρια που αύριο Πέμπτη δεν έχει 23 ο μήνας...
 15. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία 60 χρόνια το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή!
 16. ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ & ΦΕΘΡΥ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Ο’ΧΑΡΑ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΥΗ ΛΙΟΥΗ ΝΤΙΟΥΗ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΚΟΥΦΥ & ΦΟΥΡΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Πέμπτη 23/2.
 17. ΜΙΚΥ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΥΡΟΣ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΥΦΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ Ο ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΚΡΟΥΤΖ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΥΧΕΡΑΚΙΑΣ Από την Τρίτη 20/2, αναζητήστε το 102ο τεύχος στα περίπτερα.
 18. Η σμίκρυβση συνίσταται στο να μικρύνει το ύψος των εικόνων στα 400 pixels, διατηρώντας τις αναλογίες τους. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει διαστάσεις 1616×400, ενώ εσωτερικά είναι ανεβασμένη σε ανάλυση 1883×466. Επομένως, η σμίκρυνση έχει γίνει. Απλώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η εικόνα είναι μακρόστενη στον οριζόντιο άξονα, αφού περιλαμβάνει δύο καρέ, φαίνεται μεγάλη.
 19. Εν τω μεταξύ, κάποιες φορές πετυχαίνω σκανς στα οποία δεν έχει γίνει σμίκρυνση. Π.χ. : https://inducks.org/story.php?c=H+2016-291
 20. Για μένα είναι το καλύτερο με διάφορα σήριαλ που εκδόθηκε. Είναι οι τρεις πρώτες original ιστορίες του ΦΝ. Τώρα σχετικά με την τιμή του, προσωπικά το έχω δει σε αρκετές αγγελίες στο fb σε νορμάλ τιμή. Δεν ξέρω αν είναι τόσο ακριβό ή δυσεύρετο.
 21. Άκυρο αλλά το Φαντομ Ντακ η αρχή του μύθου για ποιον λόγο είναι τόσο ακριβό και δυσεύρετο; Επίσης περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω το ΜΜ
 22. Φοβερή η νοσταλγική αναφορά της βασικής ιστορίας στην θρυλική ιστορία του χρυσού σκαραβαίου (3η του σύμπαντος του Φάντομ Ντακ). Δείτε την εικόνα που πηδάει ο ΦΝ στην βίλα του Ρομπαξ και την original σκηνή του χρυσού σκαραβαίου.
 23.  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.