Jump to content

Συλλεκτης

Members
 • Posts

  329
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Συλλεκτης

 • Birthday 01/01/1991

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,766 profile views

Συλλεκτης's Achievements

Active member

Active member (3/9)

1.1k

Reputation

 1. Ο Νόελ Βαν Χορν έχει αξιοπρεπές σχέδιο (αντιγράφει τον πατέρα του σε αυτό), τα σενάρια που εικονογραφεί είναι που πάσχουν.
 2. Δεν βλέπω κάποια αναφορά στην σελίδα της Καθημερινής.
 3. Το πρόβλημα χειροτερεύει. Εκτός από το περίπτερο που ανέφερα στο πρώτο ποστ τώρα ούτε και ένα άλλο ψιλικατζίδικο φέρνει ΜΜ. Τις τελευταίες 3 βδομάδες έχω παει μέσα στο ΣΚ και δεν υπήρχε τεύχος ούτε για δείγμα. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι έχει πολλά από εκείνα τα πακέτα που βγάζει η Καθημερινή τελευταία που έχουν μέσα παλιά τεύχη απο ΜΜ και άλλα Ντίσνει. Μήπως υπάρχει περίπτωση να νομιζούν ότι αυτό είναι το Μίκυ της Παρασκευής και να μην παραγγέλνουν το κανονικό? Το Σάββατο είχαν μόνο δυο Κόμιξ και το νέο τεύχος είχε βγει μόλις την Παρασκευή.
 4. Eυχαριστώ πολύ. Πάντα έχω αγωνία μήπως χάσω κάποιο τόμο για αυτό ρώτησα.
 5. Mεγαλώσαμε και έχουμε παραξενιές τώρα Μικροί διαβάζαμε τεύχη με κακό ή μέτριο χρωματισμό, μάτ χαρτί που ήταν δεμένα με συνδετήρα και δεν όχι μόνο δεν παραπονιόμασταν αλλά χαιρόμασταν που διαβάζαμε ιστορίες με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Οι πιο μεγάλοι είχαν τεύχη με τις μισές σελίδες ασπρόμαυρες. Τώρα τα έχουμε όλα και μας φταίει η έλλειψη άρθρων λες και αγοράζουμε τα τεύχη για τα άρθρα και όχι για τις ιστορίες και καθόμαστε και προσέχουμε τι χρώμα έχει η ράχη ή γιάτι η τάδε σκιά είναι στραβή! Έχετε χάσει το νόημα παιδιά!
 6. Γνωρίζει κανείς γιατί αυτή η σειρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο ελληνικό ΜΜ και γιατί δεν επανεκδόθηκε; Στο εξώφυλλο του ΜΜ 1712 το μέρος 10 της ιστορίας με τίτλο ''Το Σιδερένιο Άλογο'' αναγράφεται ως το τελευταίο της σειράς όμως ο Ντε Βίτα είχε ήδη ολοκληρώσει άλλα 4 τουλάχιστον 6 μήνες πριν. https://inducks.org/subseries.php?c=Once+America Θυμάμαι από τότε μου είχε κάνει εντύπωση που είχε τελειώσει με μελαγχολικό τόνο (ο Μίκυ έψαχνε ακόμα την Μίννι) αλλά δε φαντάστηκα πως είχαν κόψει την σειρά στην μέση.
 7. Ούτε και έγω είμαι κατά των ανατυπώσεων. Μάλιστα, θα μου άρεσε έμπαινε σε κάθε τεύχος του ΜΜ μια παλιά ιταλική ιστορία στο τέλος κάθε τεύχους ή ακόμα καλύτερα αν ξαναέβγαιναν τα Κλασικά!
 8. Πολλές φορές έκανε αναδημοσιεύσεις στο ΜΜ πιο συχνά από την δεκαετία . Κάθε ιστορία είχε δημοσιευτεί 3-4 φορές στο ΜΜ και αρκετές άλλες 1-2 φορές στα Κλασικά ή το Μεγάλο Μίκυ.
 9. Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην Λέσχη! Το ΜΜ δεν περιέχει μόνο ιστορίες του Μίκυ και σε γενικές γραμμές ανέκαθεν (από την Α' περίοδο) ήταν περισσότερες οι ιστορίες με τα παπιά. Ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο οπότε μην σε αποθαρρύνει αυτό από το να το αγοράσεις. Κατά την γνώμη μου το περιοδικό περνάει μια από τις καλύτερες περιόδους του όλα αυτά τα χρόνια που βγαίνει από την Καθημερινή. Οι περισσότερες ιστορίες είναι πολύ προσεγμένες.
 10. Βλέπω πως το έχουν παρατηρήσει και άλλοι το ίδιο φαινόμενο. Ίσως δεν τα πάνε καλά οι εκδόσεις. Άσχημα τα πράγματα.
 11. Ο μέσος αγοραστής Ντίσνει είναι γονιός 30-45 ετών που έχει παιδιά του δημοτικού και αγοράζει στα παιδιά του τα περιοδικά που διάβαζε και ο ίδιος. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε τον ίδιο ούτε τα πιτσιρίκια του οι ανατυπώσεις, τα εξώφυλλα, τα άρθρα κλπ και οι περισσότεροι πετάνε τα τεύχη στα σκουπίδια όταν τα διαβάσουν (κάπου έδω το μισό φόρουμ έπαθε εγκεφαλικό ). Το ΚΟΜΙΞ με τον τίτλο του λειτουργεί σαν κράχτης για τους αναγνώστες του παλιού ΚΟΜΙΞ ενώ για τα πιτσιρίκια οι ανατυπώσεις δεν αποτελούν πρόβλημα γιατί είναι η πρώτη φορά που διαβάζουν αυτές τις ιστορίες οπότε αν το δούμε επιχειρηματικά το τωρινό ΚΟΜΙΞ επιτελεί τον σκοπό του. Εμείς οι τρελοί που έχουμε φτάσει 30 και 40 και ακόμα αγοράζουμε, συλλέγουμε και ασχολούμαστε με αυτά τα περιοδικά είμαστε η μειονοτητα και απ'ότι φαίνεται είμαστε λίγοι ως αγοραστικό κοινό για να μας πάρουν οι εκδοτικές στα σοβαρά. Ο Τερζόπουλος έχει δίκιο όταν λέει ότι το κοινό τους ανακυκλώνεται κάθε τόσο. Την Καθημερινή δεν την ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό της υποθέσης και μάλλον ούτε κανένα άλλο εκδοτικό οίκο. Το ΚΟΜΙΞ έχει κλείσει τον κύκλο του από την στιγμή που εκδόθηκαν σε αυτό όλες ή έστω οι σημαντικότερες ιστορίες των Μπαρκς και Ρόσα. Το πιο τίμιο από καλλιτεχνική πλευρά θα ήταν να σταματήσει η κυκλοφορία του τότε (κάπου στο τεύχος 200 της Α' Περιόδου αν δεν απατώμαι) αλλά αυτό θα ήταν κουτό από εμπορική σκοπιά που είναι και η πιο σημαντική για έναν εκδότη. Ένα περιοδικό που στηρίζεται μόνο σε δύο δημιουργούς που ο ένας έχει πεθάνει και ο άλλος έχει αποσυρθεί είναι αυτονόητο ότι θα έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι σαν το ΜΜ που βασίζεται σε πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς που ανανεώνονται συνεχώς. Αυτό που θα ήθελα να δω θα ήταν ένα περιοδικό που να συνδιάζει τα παλιά Κλασικά με το παλιό ΚΟΜΙΞ: παλιές ιταλικές ιστορίες από το ΜΜ της Α' περιόδου πλαισιωμένες από άρθρα. Με εξαίρεση εκείνες του Σκάρπα οι υπόλοιπες έχουν μείνει για πολλά χρόνια χωρίς νέα ανατύπωση.
 12. Έχω παρατηρήσει το τελευταίο τρίμηνο ότι έρχονται λιγότερα αντίτυπα ΜΜ κάθε Παρασκευή στα περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Πηγαίνεις την Παρασκευή να πάρεις το νέο τεύχος και βλέπεις το πολύ 5 αντίτυπα ένω ξέρω ένα περίπτερο που σταμάτησε να φέρνει εντελώς οποιοδήποτε Ντίσνευ. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.