Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συλλεκτης

Members
  • Περιεχόμενο

    339
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Συλλεκτης

  1. Και ο Μπαρκς είχε αρκετές τέτοιες σκηνές με τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια. Τα τελευταία 20 χρόνια (ίσως και παραπάνω) χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο γιατί τα ιταλικά Ντίσνει έχουν γίνει όλο και περισσότερο safe και ''παιδικά''.
  2. Κανένα νέο για Σκάρπα έχουμε; Το ξεφτίλισαν το '22, μόνο 4 τόμους κυκλοφόρησαν. Και κάτι άλλο: πήγα σε δυο ψιλικατζίδικα σήμερα για το ΜΜ. Το ένα δεν το είχε φέρει καν (αυτό γενικά εμφανίζει ελλείψεις σε περιοδικά Ντίσνευ την τελευταία διετία) και ένα άλλο περίπτερο είχε μόνο ένα διαθέσιμο αντίτυπο και άλλα δυο από το τεύχος της περασμένης βδομάδας. Ελπίζω να είναι μεμονωμένα περιστατικά και να μην είναι γενικευμένες αυτές οι ελλείψεις γιατί μπορεί να αντανακλούν μειωμένες πωλήσεις.
  3. Τρώγομαι να πάρω το #101 αλλά μένω βράχος μέχρι στιγμής Συνήθειες 25+ ετών κόβονται δύσκολα.
  4. Δεν έχω εκφράσει μέχρι στιγμής τέτοιου είδους τοξικότητα οπότε δεν πιστεύω να το κάνω ούτε και τώρα. Απλώς εξέφρασα έναν προβληματισμό μου.
  5. Πραγματικά δεν νομίζω πως αξίζει τα 3,5 ευρώ τον μήνα και κυρίως δεν αξίζει τον χώρο, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο και τεύχος με τεύχος μειώνεται και πρέπει να κάνω διαλογή τι μπορώ να συλλέγω και τι όχι. Θα πάρω το 100στο τεύχος και μετά μάλλον θα το κόψω, αν όχι οριστικά τότε τουλάχιστον μέχρι να δημοσιευτούν νέες ιστορίες και όχι πάλι Μπαρκς ή Ρόσα. 'Επρεπε να το κόψω χρόνια τώρα αλλά θες η συνήθεια (από το '96), θες η ελπίδα μήπως αλλαξεί κάτι προς το καλύτερο, θες ο ψυχαναγκασμός μην έχει κενά η συλλογή, όλο το ανέβαλλα αλλά νομίζω πως το 100 είναι καλό ορόσημο για μια τέτοια απόφαση. Το ΜΜ Β' περιόδου έχει διατηρήσει την ποιότητα του παλιού αλλά το αντίστοιχο ΚΟΜΙΞ έχει κρατήσει μόνο το όνομα...
  6. Πάνω που συνδέθηκα να ρωτήσω πότε και αν θα βγει ο Σκάρπα....
  7. Κανένα νέο για Σκάρπα έχουμε; Είναι λίγο ανησυχητικό που δεν τον έβαλαν φέτος το καλοκαίρι. Μήπως θεωρούν ότι τα Ντίσνει έχουν χαμηλές πωλήσεις;;
  8. Ο Θοδωρής Καραπάνος με κάλυψε πλήρως! Ο Σκληρόκαρδος είναι πιο ικανός αντίπαλος και οι ιστορίες του έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
  9. Ο Νόελ Βαν Χορν έχει αξιοπρεπές σχέδιο (αντιγράφει τον πατέρα του σε αυτό), τα σενάρια που εικονογραφεί είναι που πάσχουν.
  10. Το πρόβλημα χειροτερεύει. Εκτός από το περίπτερο που ανέφερα στο πρώτο ποστ τώρα ούτε και ένα άλλο ψιλικατζίδικο φέρνει ΜΜ. Τις τελευταίες 3 βδομάδες έχω παει μέσα στο ΣΚ και δεν υπήρχε τεύχος ούτε για δείγμα. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι έχει πολλά από εκείνα τα πακέτα που βγάζει η Καθημερινή τελευταία που έχουν μέσα παλιά τεύχη απο ΜΜ και άλλα Ντίσνει. Μήπως υπάρχει περίπτωση να νομιζούν ότι αυτό είναι το Μίκυ της Παρασκευής και να μην παραγγέλνουν το κανονικό? Το Σάββατο είχαν μόνο δυο Κόμιξ και το νέο τεύχος είχε βγει μόλις την Παρασκευή.
  11. Eυχαριστώ πολύ. Πάντα έχω αγωνία μήπως χάσω κάποιο τόμο για αυτό ρώτησα.
  12. Mεγαλώσαμε και έχουμε παραξενιές τώρα Μικροί διαβάζαμε τεύχη με κακό ή μέτριο χρωματισμό, μάτ χαρτί που ήταν δεμένα με συνδετήρα και δεν όχι μόνο δεν παραπονιόμασταν αλλά χαιρόμασταν που διαβάζαμε ιστορίες με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Οι πιο μεγάλοι είχαν τεύχη με τις μισές σελίδες ασπρόμαυρες. Τώρα τα έχουμε όλα και μας φταίει η έλλειψη άρθρων λες και αγοράζουμε τα τεύχη για τα άρθρα και όχι για τις ιστορίες και καθόμαστε και προσέχουμε τι χρώμα έχει η ράχη ή γιάτι η τάδε σκιά είναι στραβή! Έχετε χάσει το νόημα παιδιά!
  13. Γνωρίζει κανείς γιατί αυτή η σειρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο ελληνικό ΜΜ και γιατί δεν επανεκδόθηκε; Στο εξώφυλλο του ΜΜ 1712 το μέρος 10 της ιστορίας με τίτλο ''Το Σιδερένιο Άλογο'' αναγράφεται ως το τελευταίο της σειράς όμως ο Ντε Βίτα είχε ήδη ολοκληρώσει άλλα 4 τουλάχιστον 6 μήνες πριν. https://inducks.org/subseries.php?c=Once+America Θυμάμαι από τότε μου είχε κάνει εντύπωση που είχε τελειώσει με μελαγχολικό τόνο (ο Μίκυ έψαχνε ακόμα την Μίννι) αλλά δε φαντάστηκα πως είχαν κόψει την σειρά στην μέση.
  14. Συλλεκτης

    ΚΟΜΙΞ

    Ούτε και έγω είμαι κατά των ανατυπώσεων. Μάλιστα, θα μου άρεσε έμπαινε σε κάθε τεύχος του ΜΜ μια παλιά ιταλική ιστορία στο τέλος κάθε τεύχους ή ακόμα καλύτερα αν ξαναέβγαιναν τα Κλασικά!
  15. Συλλεκτης

    ΚΟΜΙΞ

    Πολλές φορές έκανε αναδημοσιεύσεις στο ΜΜ πιο συχνά από την δεκαετία . Κάθε ιστορία είχε δημοσιευτεί 3-4 φορές στο ΜΜ και αρκετές άλλες 1-2 φορές στα Κλασικά ή το Μεγάλο Μίκυ.
  16. Συλλεκτης

    ΚΟΜΙΞ

    Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην Λέσχη! Το ΜΜ δεν περιέχει μόνο ιστορίες του Μίκυ και σε γενικές γραμμές ανέκαθεν (από την Α' περίοδο) ήταν περισσότερες οι ιστορίες με τα παπιά. Ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο οπότε μην σε αποθαρρύνει αυτό από το να το αγοράσεις. Κατά την γνώμη μου το περιοδικό περνάει μια από τις καλύτερες περιόδους του όλα αυτά τα χρόνια που βγαίνει από την Καθημερινή. Οι περισσότερες ιστορίες είναι πολύ προσεγμένες.
  17. Βλέπω πως το έχουν παρατηρήσει και άλλοι το ίδιο φαινόμενο. Ίσως δεν τα πάνε καλά οι εκδόσεις. Άσχημα τα πράγματα.
  18. Συλλεκτης

    ΚΟΜΙΞ

    Ο μέσος αγοραστής Ντίσνει είναι γονιός 30-45 ετών που έχει παιδιά του δημοτικού και αγοράζει στα παιδιά του τα περιοδικά που διάβαζε και ο ίδιος. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε τον ίδιο ούτε τα πιτσιρίκια του οι ανατυπώσεις, τα εξώφυλλα, τα άρθρα κλπ και οι περισσότεροι πετάνε τα τεύχη στα σκουπίδια όταν τα διαβάσουν (κάπου έδω το μισό φόρουμ έπαθε εγκεφαλικό ). Το ΚΟΜΙΞ με τον τίτλο του λειτουργεί σαν κράχτης για τους αναγνώστες του παλιού ΚΟΜΙΞ ενώ για τα πιτσιρίκια οι ανατυπώσεις δεν αποτελούν πρόβλημα γιατί είναι η πρώτη φορά που διαβάζουν αυτές τις ιστορίες οπότε αν το δούμε επιχειρηματικά το τωρινό ΚΟΜΙΞ επιτελεί τον σκοπό του. Εμείς οι τρελοί που έχουμε φτάσει 30 και 40 και ακόμα αγοράζουμε, συλλέγουμε και ασχολούμαστε με αυτά τα περιοδικά είμαστε η μειονοτητα και απ'ότι φαίνεται είμαστε λίγοι ως αγοραστικό κοινό για να μας πάρουν οι εκδοτικές στα σοβαρά. Ο Τερζόπουλος έχει δίκιο όταν λέει ότι το κοινό τους ανακυκλώνεται κάθε τόσο. Την Καθημερινή δεν την ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό της υποθέσης και μάλλον ούτε κανένα άλλο εκδοτικό οίκο. Το ΚΟΜΙΞ έχει κλείσει τον κύκλο του από την στιγμή που εκδόθηκαν σε αυτό όλες ή έστω οι σημαντικότερες ιστορίες των Μπαρκς και Ρόσα. Το πιο τίμιο από καλλιτεχνική πλευρά θα ήταν να σταματήσει η κυκλοφορία του τότε (κάπου στο τεύχος 200 της Α' Περιόδου αν δεν απατώμαι) αλλά αυτό θα ήταν κουτό από εμπορική σκοπιά που είναι και η πιο σημαντική για έναν εκδότη. Ένα περιοδικό που στηρίζεται μόνο σε δύο δημιουργούς που ο ένας έχει πεθάνει και ο άλλος έχει αποσυρθεί είναι αυτονόητο ότι θα έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι σαν το ΜΜ που βασίζεται σε πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς που ανανεώνονται συνεχώς. Αυτό που θα ήθελα να δω θα ήταν ένα περιοδικό που να συνδιάζει τα παλιά Κλασικά με το παλιό ΚΟΜΙΞ: παλιές ιταλικές ιστορίες από το ΜΜ της Α' περιόδου πλαισιωμένες από άρθρα. Με εξαίρεση εκείνες του Σκάρπα οι υπόλοιπες έχουν μείνει για πολλά χρόνια χωρίς νέα ανατύπωση.
  19. Έχω παρατηρήσει το τελευταίο τρίμηνο ότι έρχονται λιγότερα αντίτυπα ΜΜ κάθε Παρασκευή στα περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Πηγαίνεις την Παρασκευή να πάρεις το νέο τεύχος και βλέπεις το πολύ 5 αντίτυπα ένω ξέρω ένα περίπτερο που σταμάτησε να φέρνει εντελώς οποιοδήποτε Ντίσνευ. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.