Jump to content

Θοδωρής Καραπάνος

Members
 • Posts

  2,198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Everything posted by Θοδωρής Καραπάνος

 1. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμφορουμιτες!!! Ιδιαίτερες ευχές βέβαια στους Βασιληδες και γενικότερα σε όσους έχουν την ονομαστική τους γιορτή!!! Εύχομαι να μπει με το δεξί ο νέος χρόνος και να μας γεμίσει όμορφες στιγμές!!!
 2. Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα φίλε @ spiderman ! Εύχομαι καλή επιτυχία!
 3. @ natsos , να ξέρεις πάντως ότι και πάλι είναι υπερκοστολογημένα! Για το Μίκυ Μάους 1450, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι αετονυχηδες, η τιμή του δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 10€, άντε βαριά βαριά τα 15€. Τα 20, είναι υπερβολή!
 4. Βασικά, όσον αφορά την Οδύσσεια, υπάρχει η φήμη ότι ο Γκοσινυ είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω στην ιδέα και είχε κάποιες σημειώσεις όσον αφορά το σενάριο και την πλοκή κι αυτό το ημιτελές προσχέδιο της ιστορίας, το ολοκλήρωσε αργότερα ο Ουντερζό. Φυσικά, αυτό πρόκειται για φήμη, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω απίθανο!
 5. Ας πω κι εγώ μια γνώμη για ένα από τα αγαπημένα μου κόμικς! Μέτα τον Γκοσινύ, τα Αστερίξ έχουν περάσει από σαράντα κύματα, αλλά κατέχουν ακόμη τη μερίδα του λέοντος σε πωλήσεις, όχι μόνο στην γαλλική, αλλά και στη διεθνή αγορά. Μάλιστα, έχω την αίσθηση( δίχως βέβαια να έχω τα αντίστοιχα τεκμήρια), ότι μετά τον θάνατο του δημιουργού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση στην ποιότητα των ιστοριών, οι πωλήσεις ανέβηκαν, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, να έχει αγγίξει(;) την οροφή των πωλήσεων. Έτσι η αύξηση των πωλήσεων, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των ιστοριών( προφανώς σεναριακά μιλώντας)! Προσωπικά, τα μόνα που δεν έχω διαβάσει από τη μετά- Γκοσινύ περίοδο, είναι: "Η μεγάλη τάφρος", "Ο Αστερίξ και η επιστροφή των Γαλατών", " Τα γενέθλια των Αστερίξ & Οβελίξ", "Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός", ενώ δεν έχω αγοράσει ακόμη(!!!) το τελευταίο που κυκλοφόρησε. Τα παραπάνω, δεν τα έχω διαβάσει, καθώς τα δύο ενδιάμεσα είναι δυσεύρετα, ενώ το πρώτο και το τελευταίο, ομολογώ ότι δεν μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον... Μπορώ χωρίς δισταγμό να πω ότι το "Η οδύσσεια του Αστερίξ", είναι το πιο αστείο και πετυχημένο απ' όσα βγήκαν μετά τον θάνατο του ταλαντούχου δημιουργού, ενώ το άλμπουμ " Η γαλέρα του Οβελίξ", πρέπει να ήταν από τα πρώτα που είχα διαβάσει( στη σκληρόδετη έκδοση του Έθνους), και μάλιστα, το είχα χάσει για πολλά χρόνια και το βρήκα πέρυσι ξανά μέσα σε μια κούτα! Οπότε, επειδή προσωπικά δίνω μεγάλη αξία στα κόμικς με τα οποία είμαι συναισθηματικά δεμένος, το βαθμολόγησα ως ένα από τα καλύτερα, κι ας μην είναι της ίδιας ποιότητας με άλλα του επαγγελματία χιουμορίστα...
 6. Πολύ καλή προσφορά! Σίγουρα θα την τιμήσω!
 7. Έχω πολύ καιρό να ανεβάσω στο συγκεκριμένο topic φωτογραφίες( από 6/07, απ' ό,τι βλέπω). Οπότε, για να ανεβάσω τι πήρα από αρχές Ιουλίου έως σήμερα: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023
 8. @ Μενίγ Πουαγώ , σωστά αυτά που αναφέρεις, αλλά επειδή έχω διαβάσει κάμποσα Ντόναλντ και κάμποσα Super Μικυ, γνωρίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είναι το ΚΟΜΙΞ. Ακούγομαι πολύ επιθετικός ενδεχομένως, αλλά δεν μπορεί σε ένα περιοδικό που προοριζόταν για την αφρόκρεμα των ιστοριών, να μπαίνουν απλά χαριτωμένες ιστορίες. Δεν τίθεται θέμα του αν είναι καλή ή κακή κάποια ιστορία, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ. Το θέμα μου έγκειται, στο γεγονός ότι δεν δημοσιεύονται πλέον αξιομνημόνευτες ιστορίες. Δεν δημοσιεύονται πολυσέλιδες, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε ξεχασμένους πολιτισμούς, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο, ή τέλος πάντων μας μεταφέρουν στην υπέροχη μα και σουρεαλιστική καθημερινότητα, της δαιδαλώδους Λιμνούπολης και του τόσο ιδιαίτερου Μίκυ Σίτυ. Καλές οι ιστορίες του παρόντος ΚΟΜΙΞ( προσωπικά κοιτάω τα ονόματα και ξεχωρίζω καλούς σχεδιαστές κι αξιόλογους σεναριογράφους- αναφέρομαι στον Πατ και στην Κάρολ ΜακΓκριλ), αλλά τους λείπει η σπιρτάδα που έχουν όλες σχεδόν οι πολυσέλιδες περιπέτειες. Δεν μου λέει τίποτα απολύτως μια ιστορία, η οποία αναπτύσσεται σε ελάχιστες σελίδες και συνεπώς, δεν έχει ο σεναριογράφος τις ίδιες δυνατότητες με κάποιον άλλο που θα διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο, ώστε να εμβαθύνει στους χαρακτήρες, να δομήσει αστείες καταστάσεις, οι οποίες δεν θα βασίζονται απλά στα γκαγκς και γενικά να μπορεί να εξελίξει σε μεγαλύτερο βάθος την ιστορία που θέλει να πει. Βέβαια, η μαεστρία του μεγάλου δημιουργού, αναδεικνύεται στις μικρές ιστορίες, κι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι ιστορίες του Μπαρκς! Ακόμα κι αυτές όμως, κατά την προσωπική μου άποψη, υστερούν σε σχέση με τις πολυσέλιδες περιπέτειές του, όπως είναι φυσικό!
 9. Ναι, αλλά η Disney πουλάει κυρίως ταινίες( κι ό,τι προκύπτει από αυτές) και δευτερευόντως κόμικς. Το ίδιο και η Marvel, η οποία εξαγοράστηκε από τη Disney, το ίδιο και η DC, που εξαγοράστηκε από τη Warner Bros. Αν αγνοήσουμε αυτές τις εταιρίες τι θα βρούμε; Θα βρούμε διάφορες αξιόλογες δουλειές σε μικρότερες εκδοτικές. Οπότε, εγώ εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν χρειάζεται να λέμε ότι υπάρχει γενικά πτώση των καλών κόμικς, υπάρχει απλά μεγαλύτερη δυσκολία στο να εντοπίσεις τις αξιόλογες δουλειές αυτές( που κι αυτό δεν ισχύει πάντοτε)! Edit: Το σχόλιο πήγαινε ως απάντηση στο πρώτο ποστ
 10. Πω πω τι παρακμή... Είχα σταματήσει να αγοράζω το περιοδικό, επειδή δεν με ενδιέφερε ο Μπαρκς( έχω πλήρως συμπληρωμένη τη συλλογή του). Αλλά, τουλάχιστον έδινε στο ΚΟΜΙΞ μία υποτυπώδη ποιότητα.. Τώρα έμειναν μόνο στις ιστορίες β' διαλογής( όπως σωστά είπε κι ο @ Jim Slip ) που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Super Μίκυ ή στο Ντόναλντ. Κρίμα...!
 11. Παιδιά, η δεκαετία του '90, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα! Νομίζω, ότι το σχόλιο του Laz είναι πιο σωστό, που λέει ότι δεν ήταν η καλύτερη, αλλά η τελευταία καλή. Κατ' εμέ η πιο "θρυλική" δεκαετία, είναι η ακριβώς προηγούμενη. Βέβαια, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τα κόμικς ως σύνολο, γιατί την ίδια περίοδο ( δεκαετία '50,ας πούμε) που στις ΗΠΑ είχαμε τον Μακαρθισμό, στην Ευρώπη γεννήθηκαν διαμάντια κι ίσως το συγκεκριμένο, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Επίσης, αναμφίβολα η τελευταία εικοσπενταετία, έχει χαρακτηριστεί από την ταχύτατη άνοδο των manga, τα οποία δεν τα διαβάζω μεν, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έχουν κερδίσει εκατομμύρια αναγνώστες διεθνώς κι έτσι τα κόμικς γνωρίζουν νέα άνθηση! Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχουν παραδείγματα πετυχημένων κόμικς, αλλά έχουν αυξηθεί παράλληλα οι σαβούρες που κυκλοφορούν... Προσωπικά πάντως, όντως η αγαπημένη μου περίοδος, είναι αυτή από τα τέλη της δεκαετίας του '60, έως τα μέσα του '80 κι αυτό το λέω, επειδή όντως τότε εκδόθηκαν πολλά κόμικς που θα σημαδέψουν την πορεία του είδους. Παράλληλα, μία άλλη πολύ πετυχημένη περίοδος, για τα κόμικς των ΗΠΑ, άντε και λίγο των BD, ήταν η δεκαετία του '30, καθώς τότε σμιλεύτηκε για πρώτη φορά το είδος και συνεπώς δημιουργήθηκαν πολύ πρωτοποριακές ιστορίες, οι οποίες βέβαια, ενώ σήμερα λογίζονται ως σταθμοί στην εξέλιξη των κόμικς κι ως επί το πλείστον θεωρούνται κλασικά έργα, σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο ένας αναγνώστης, θα μπορούσε να απολαύσει την ανάγνωσή τους, γιατί οι τεχνοτροπίες για τη δημιουργία μιας ιστορίας, έχουν προχωρήσει πολύ από τότε. Συνοψίζοντας, αν και δεν πιστεύω ότι σήμερα( με τον όρο "σήμερα" εννοώ τα κόμικς από το 1999 κι έπειτα) τα κόμικς ως είδος διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, σίγουρα υπάρχουν καλοί δημιουργοί, οι οποίοι θα έχουν να αφηγηθούν καλές ιστορίες με καλή εικονογράφηση, απλά ίσως είναι δυσκολότερο να τους εντοπίσεις.
 12. Καλησπέρα! Μαύρα μάτια κάνατε να με δείτε στο συγκεκριμένο topic! Να πω την αλήθεια, μπούχτισα με αυτά που βλέπω από τη ΜΑΜΟΥΘ... Και δεν εννοώ το ότι υπάρχουν καθυστερήσεις ή ότι δεν εκδίδουν τελικά όσα υπόσχονται! Προσωπικά, ως αναγνώστης έχω υπομονή και ξέρω ότι από το 2020 κι έπειτα, μπορεί να κινούνται αργά, αλλά βλέπουμε ωραία πράγματα. Άλλο είναι που με πειράζει... Το ότι έχει κολλήσει σε συγκεκριμένους τίτλους κι ως εκεί... Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Ιζνογκούντ, επανεκδόσεις Τεντεν. Το μόνο που πραγματικά είναι κάπως πιο ιδιαίτερο, είναι τα Μπλεϊκ και Μόρτιμερ. Θα ήθελα να δω κι άλλα Γαλλοβελγικά, κι ενώ γνωρίζω τη δυσκολία του εγχειρήματος, δεν μπορώ να παραβλέψω την προσπάθεια του Μικρού Ήρωα που έχει αποδείξει περίτρανα ότι η έκδοση BD δεν συνιστά αδιαπέραστο εμπόδιο! Θέλω με άλλα λόγια να δω να εκδίδεται από τη ΜΑΜΟΥΘ, αν όχι κάποια σειρά, η οποία ενέχει ένα α οικονομικό ρίσκο όσο να πεις, ένα graphic ovel, έστω τη συνέχεια του Viva Αναρχία, που ήταν πολύ καλο κόμικ( αν και κάπως ακριβό ομολογουμένως). Βέβαια, εδώ οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν έχω εξαντλήσει ακόμη τον κατάλογο της ΜΑΜΟΥΘ... Δηλαδή την Τρελή της Σάκρε Κε ας πούμε, δεν την έχω αγοράσει ακόμη. Οπότε, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να έχω την απαίτηση να κυκλοφορούν τέτοιου είδους εκδόσεις, όταν εγώ δεν έχω στηρίξει οικονομικά την εταιρεία. Παρ' όλα αυτά, ως τακτικός αναγνώστης που τιμά τουλάχιστον το 75-80% των νέων εκδόσεων και των επανατυπώσεων, νομίζω μπορώ να πω εκφράσω μια γνώμη, όχι απαραίτητα ως παράπονο, αλλά κι ως feedback!
 13. Το τελευταίο καιρό χάθηκα και δεν έγραψα ευχές σε όλα τα παιδια που γιόρταζαν! Εύχομαι λοιπόν, σε όλα τα παιδιά που είχαν την ονομαστική τους γιορτή το Σαββατοκύριακο( Κατερίνες και Στέλιους) να χαίρονται τα όμορφα ονόματά τους! Εύχομαι επίσης χρόνια πολλά στους δύο σημερινούς εορτάζοντες, στον @ hudson που με τη συνεχή του παρουσία στα νήματα των ειδήσεων και τα σκαναρίσματά του, έχει εμπλουτίσει κατά πολύ το φόρουμ, αλλά και στον @ ramirez , τον "δημοσιογράφο" του φόρουμ που χάρη σε αυτόν, έχουμε να διαβάζουμε άρθρα σχετικά με το αγαπημένο μας αντικείμενο, τα κόμικς! Εύχομαι λοιπόν ό,τι καλύτερο και να τους έρχονται όλα καλά!
 14. @ constantinople , απ'ότι καταλαβαίνω εσύ προτείνεις κάτι του στυλ reboot , το οποίο προσωπικά πιστεύω, ότι πράγματι θα βοηθούσε την κατάσταση, όχι μόνο επειδή οι ιστορίες των πρώτων τομών θα ήταν καλύτερες, με αποτέλεσμα να προσελκύσουν μέχρι και τον πιο ανυποψίαστο αναγνώστη, αλλά κι επειδή έχει παρατηρηθεί ότι τα νούμερο 1, και γενικά, τα πρώτα νούμερα κάθε σειράς, κάνουν πάντα καλύτερες πωλήσεις από τα επόμενα, όχι μόνο για τη συλλεκτικοτητα, αλλά και για λοιπούς λόγους, όπως η όρεξη του αναγνωστικού κοινού για κάτι φρέσκο!
 15. Οκ, είχα να μπω από 6/07 στο νήμα και διάβασα σήμερα όλα τα ποστ από τη σελίδα 128 ως την 147( like δεν έκανα, αύριο)! @ nikolas12 φτιάξε ένα αντίστοιχο meme, πληζ!
 16. @ Indian Ανέβηκαν ε, τέλεια! Όταν περάσω ξανά από τη ΛΕΦΙΚ, θα φέρω άλλα πενήντα κι ίσως λίγα παραπάνω!
 17. @ Laz33 , να που η ΜΑΜΟΥΘ έπειτα από πολύ καιρό, κέρδισε το προσωπικό της στοίχημα κι εκδίδει κόμικ εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει. Βλέπουμε λοιπόν, ότι το νέο Αστερίξ, ανέβηκε εδώ. Αν και προς το παρόν φαίνεται μη διαθέσιμο, μέσα στις επόμενες ημέρες, προφανώς θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει! Εν αναμονή λοιπόν του νέου άλμπουμ! Edit: Το να πείσει κανείς τη ΜΑΜΟΥΘ να κάνει κάτι, μόνο ένας μπορεί να το κάνει... Όλοι ξέρετε σε ποιον Κωνσταντι....γκουχ γκουχ φίλο αναφέρομαι....
 18. @ whatever , αν κι εκτιμώ πολύ την προσφορά σου, θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι και την κυκλοφορία του άλμπουμ στην Ελλάδα, αφού αυτή θα γίνει μόλις μερικούς μήνες αργότερα! Από την άλλη βέβαια, είναι στα γαλλικά το pdf, οπότε δεν νομίζω ότι θα προκύψει μεγάλο θέμα, αλλά όπως και να ' χει, απο δεοντολογικής άποψης, θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις ως την επίσημη έκδοση του άλμπουμ στην χώρα μας!
 19. Λοιπόν, ας βάλλω κι εγώ έπειτα από πολύ καιρό! Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα κάτι σχετικά δύσκολο... Τώρα ή θα το βρείτε αμέσως ή θα δυσκολευτείτε. Δύο στοιχεία. Πρώτον, τα κεφαλαία γράμματα, τα έχω αφήσει. Δεύτερον, αυτοί οι δύο που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα το έβρισκαν, δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ στο συγκεκριμένο νήμα.
 20. Και τα χελωνονιντζάκια του 2012 πάντως είναι πολύ καλή σειρά! Ίσως βέβαια, πέραν των καθορισμένων προτύπων ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι αναμνήσεις που μας συνδέουν με μια σειρά!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.