Jump to content

theforce

Members
 • Posts

  604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

theforce last won the day on October 9 2022

theforce had the most liked content!

3 Followers

About theforce

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,713 profile views

theforce's Achievements

Very Active Member

Very Active Member (4/9)

5.7k

Reputation

 1. Όσα φέρνει η ώρα (κι ένα καρέ) δεν τα φέρνει ο χρονος όλος (ούτε ολόκληρες σελίδες) Νόμιζα ότι γινόταν λόγος για την εξέλιξη της ιστορίας μετά το συμβαν και όχι για το ίδιο το συμβαν. Έχω καιρό να διαβάσω το συγκεκριμένο επεισόδιο, θα πρέπει να ανατρέξω στα παλιά Μπλεκ. Όμως θυμάμαι ότι το τελευταίο καρέ ήταν συγκλονιστικό-σοκαριστικο! Ήταν ολική ανατροπή σεναρίου. Το αντίστοιχο πραγματικό γεγονός απείχε 20 χρόνια, και πιστεύω πως για την ποδοσφαιροφιλη Αγγλία θα ήταν ακόμη ζωντανό στις μνήμες των οπαδών, και όχι μόνο. Κάπως έτσι θα γνωστοποιηθηκε κι εκείνο στο κοινό. Ήταν απότομη αλλαγή στο σενάριο αλλά δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να το δείξουν αλλιώς. Επειδή ήταν εντελώς ξαφνικό ήταν και σοκαριστικο. Είχα μεγάλη αγωνία για το τεύχος της επόμενης εβδομάδας. Βέβαια, δεν θυμάμαι τι είχε γίνει στο τευχος της επόμενης εβδομάδας που ακολούθησε χαχαχα. Ίσως εκεί να ετρεξαν λίγο πιο γρήγορα τα γεγονότα, ακόμα και για τον ρυθμό ανάγνωσης που προοριζονταν, δηλαδή 3 σελίδες και η συνέχεια την άλλη εβδομάδα. Αλλά αυτο θα πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να το θυμηθώ.
 2. Έχω σταματήσει προς το παρόν να αγοράζω τη σειρά. Δεν ξέρω πότε και πώς θα τη συνεχίσω. Η αλλαγή φαίνεται κάπως απότομη επειδή τα διαβάζουμε μαζεμένα. Κανονικά, σε κάθε 3 σελίδες παρεμβαλλόταν μια εβδομάδα. Αυτό είναι γενικά ένα θέμα με τις ιστορίες που κυκλοφορούσαν με 2-4 σελίδες εβδομαδιαία., ακόμη και σε BD. Προορίζονταν για διαφορετικό ρυθμό ανάγνωσης.
 3. Θεωρώ πιο σωστό το Σάουρον από το Σόρον, παρόλο που το μυαλό πάει αλλού, όχι στη σκιά αλλά στο Μάτι του Σάουρον
 4. Ακριβώς έτσι! Δε μιλάμε για το αν κάποιοι γονείς δίνουν τάμπλετ σε 4χρονα, αλλά για το περιεχόμενο κόμικς, παιχνιδιών, τηλεόρασης, σινεμά που προορίζεται από τις εταιρείες παραγωγής για τα 7χρονα. Και το υλικό των κόμικς του 60 είναι πολύ πιο ήπιο και αθώο σε σχέση με αυτά, όπως γράφει και ο @ constantinople . Πάντως, βία υπάρχει και στα "κλασικά" παιδικά ευρωπαϊκά κόμικς. Επίσης, είναι και το θέμα της αισθητικής. Γιατί το παιδί να μη βλέπει ιστορίες με τοπία και ανθρώπους σχεδιασμένα με ρεαλιστικό τρόπο αντί για καρικατούρες; Είναι ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν να σχεδιάζει πιο όμορφα.
 5. Επίσης, να πω ότι τα σημερινά παιδιά της Β' Δημοτικού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τους ήρωες της Μάρβελ, και τις Απόκριες πχ, πηγαίνουν πολλά στο σχολείο με στολές ΣπάιντερΜαν, Σούπερμαν κλπ. Πολλά γνωρίζουν τον Αστερίξ, κάποια τον Τεντέν (!), και φυσικά πάρα πολλά ξέρουν τους ήρωες της ντίσνεϋ. Αφήστε δε, που μια και η Μάρβελ ανήκει στη Ντίσνεϋ, και οι μαρβελικοί υπερήρωες θεωρητικά είναι ήρωες της Ντίσνεϋ.
 6. Είναι υπερηρωικά αλλά της δεκαετίας του 60. Για τη σημερινή εποχή, νομίζω πως είναι πολύ ήπια κόμικς. Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω κόμιξ του Καμπανά στη Δευτέρα Δημοτικού, όταν μου τα "σύστησε" ένας συμμαθητής μου, που είχε τρελό πάθος και μου κόλλησε το μικρόβιο. Πολύ τυχερή η μικρή που θα μπορέσει να διαβάσει τις πιο πετυχημένες σειρές της Μάρβελ με τη σωστή χρονολογική σειρά, κάτι που ήταν εκτος πραγματικότητας για εμάς όταν ήμασταν πιτσιρίκια...
 7. Μου μοιάζει για ελληνικό χέρι, με το κλασικό ελληνικό ζωγραφικό στυλ "ξεπατικωσούρα".
 8. Τη Δευτέρα πέρασα επιτέλους από το "περίπτερο" Smartpoint". Όλα άψογα, αν και το... ράφι του περιπτέρου θέλει ξεσκόνισμα. Ούτε σε εμένα υπήρχε έξτρα προστασία, αλλά όλοι οι τόμοι ήταν σε άψογη κατάσταση.
 9. Ποίημα Χαϊκού Μεγάλο τέρας Καϊτζού Μπέρδεψα τα δυό. (μπέρδεψα τα χαϊκού με τα καϊτζού, από τον τίτλο νόμιζα ότι καλούμασταν να φτιάξουμε το δικό μας τέρας. Νομίζω ότι με τους στίχους μου δημιούργησα ένα )
 10. Στον στρατιώτη του χειμώνα, ο κοντός φαλακρός με τα γυαλιά που είναι διπλός πράκτορας της ΎΔΡΑ. Στο Avengers Endgame, ό Καπ έχοντας επιστρέψει στο παρελθόν, το γνωρίζει αυτό και το εκμεταλλεύεται.
 11. Ας γυρίσουμε στα δικά μας... Από την παραλαβή, αναμένω τον Αιρον Μαν για να δω την πρώτη εμφάνιση στη σειρά, του Τζασπερ Σιτγουελ. Ένας χαρακτήρας που κατακρεουργηθηκε στο σινεμά, Ζήλεψαν όμως στα κόμικς όπως φαίνεται, και είπαν Οοοχι, Εμεις μπορούμε να τον κατακρεουργησουμε περισσότερο, και τον έκαναν ζόμπι. Ας τον κατακρεουργησω λιγάκι κι εγώ, επειδή ζήλεψα. Προτείνω ελληνοποιημενο όνομα το Ιαβέρης Κατσεκαλάς.* Πρώτη του εμφάνιση γενικώς, διαβάζω ότι ήταν στο strange Tales 144, ως πράκτορας της ΑΣΠΙΔΑς. *Από την άλλη, jasper είναι η αγγλική ονομασία του ορυκτού Ιασπις, οπότε ταιριάζει και με την οργάνωση που ανήκει, ενώ το επώνυμο θα μπορούσε να αλλάξει και αυτό. Οπότε εναλλακτικό ελλημοποιημενο όνομα θα ήταν και το Ιασπης Καλοκαθης. Οι φίλοι του θα τον φωνάζουν Σπύρο.
 12. Το ολόκληρη.. πηγαινε σε αλλο ζήτημα, τραγικά επίκαιρο αλλά εκτός θεματος κλασικών υπερηρωων. Απλά η ενημέρωση για το live tracking που μου ήρθε, μου θύμισε ότι είμαστε στον 21ο αιώνα, γιατί σε αυτή τη χώρα κοντεύουμε να το ξεχάσουμε.
 13. Μου ήρθε μήνυμα ότι στάλθηκε στον διανομέα! Της ACS αυτή τη φορά! Άλλαξα την παράδοση σε smart point και όλα οκ. Αντί να παραλάβω σήμερα το μεσημέρι όπως ήταν προγραμματισμένο σύμφωνα με το μήνυμα, ίσως αργήσω λιγάκι, αλλά το προτιμώ έτσι. Η παράδοση ήταν να γίνει μεταξύ 15:50 - 17:50, με δυνατότητα live tracking της αποστολης, παρακαλώ, από τις 14:50! Αυτά είναι τα ωραία, γενικώς. Πρώτη φορά που διαβάζω να υπάρχει τέτοια εφαρμογή για κούριερ. Αν λειτουργεί, θα βοηθήσει πολύ. Για να δούμε, αλλάζει πάλι το γούρι; Smartpoint και 3 τόμοι, (live tracking για μια απλή αποστολή κόμικς, ενώ ολόκληρη... τέλος πάντων, ας μην τα λέμε και εδώ.)
 14. Να περιμένουμε αύριο σημερα; Έχει έρθει σε άλλον ειδοποίηση; Εμένα έχουν σταματήσει να μου στέλνουν ενημέρωση ότι στάλθηκε στον ταχυδιανομέα.
 15. Αν δεν ήμουν συνδρομητής, μάλλον κάπου εδώ θα σταματούσα τη συλλογή. Έχω αρχίσει να βαριέμαι αυτή την κατάσταση. Συνηθισα να μένω εβδομάδες χωρίς νέο τεύχος, οπότε δεν θα με ενοχλούσε πια τόσο πολύ αν έμενα μόνιμα χωρίς νέο τόμο. Έτσι ένιωθα και παλιά πριν σταματήσω την αγορά κάποιας σειράς. Στο δε θέμα των κούριερ, γίνονται αυτά που φοβόμουν και με ενοχλούν..Θα πρέπει να είμαι stand-by για απροειδοποιητικη άφιξη του κούριερ στο σπίτι μου κάποια απροσδιοριστη μέρα και όλα αυτά για ένα τευχος. Γενικά, έχω αρχίσει και βαριέμαι. Τον Ατρόμητο έχω σταματήσει να τον διαβάζω. Για Χουλκ, Αιρον Μαν, Καπταιν Αμερικα, λόγω της αραιής κυκλοφορίας τους, ψιλό (και τελευταία χοντρο-) αδιαφορώ. Μένουν 4 σειρες, εκ των οποίων οι 2 πιο αγαπημένες μου έχουν ακόμα θέματα στην εκτύπωση ή στο χρώμα. Ήρθε και η πρεσβυωπία και τα κείμενα στα μπαλονάκια με κουράζουν σε αυτό το μέγεθος. Σε όσα ανέφερα στην τελευταία παράγραφο δεν φταίει η Ραντνετ (και η Hachette να είχε τη σειρά, πάλι τα ίδια προβλήματα θα υπήρχαν, και χειρότερα λόγω της σταθερης 15ημερης κυκλοφοριας συν την αυξημένη τιμή). Επίσης, σύντομα(;) σε όλα αυτά θα βελτιωθεί η κατάσταση (πλην Ντεαρντεβιλ και δυστυχώς της πρεσβυωπιας). Αλλά εμένα, προς το παρόν, αυτά με έχουν κάνει να βαριέμαι σιγά σιγά τη συλλογή. Προστέθηκαν τώρα οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα με τα κούριερ και μου χαλάνε περισσότερο τη διάθεση. Κρίμα, γιατί πριν 2 μήνες ήμουν κατενθουσιασμενος,
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.