Jump to content

Jim Slip

Members
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  73 [ Donate ]

Community Reputation

1,327 Good

About Jim Slip

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 07/05/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

599 profile views
 1. Ωραία ιστορία το "Ντονάμλετ". Οι χαρακτήρες είναι λες και έχουν βγει απ' τη δεκαετία του '60, χωρίς καθόλου πολιτική ορθότητα: μπαστουνιές στον ανιψιό, Ρόμπαξ έτοιμος για όλα, Σκρουτζ έχει τη Τζένυ στο φτύσιμο κ.ο.κ. Απ' την άλλη, βάζει και το μοντέρνο στοιχείο, αλλά με μέτρο. Αναφέρομαι σε μερικά μελό καρέ, όπως αυτό με τον Ντόναλντ να ατενίζει τον ορίζοντα στην ακτή, ή στο τέλος με το κάστρο να επανεμφανίζεται με σινεματικό τρόπο. Καλό.
 2. Ωραία ιστορία το "Το μαγικό μελάνι". Πάντα πίστευτα πως το επιτελείο του ΚΟΜΙΞ της δεύτερης περιόδου κάνει καλή δουλειά στην επιλογή των μη κεντρικών ιστορίων. Η απογοήτευση προκύπτει κυρίως απ' τις κεντρικές.
 3. Καλύτερα να βλέπαμε "χαρτοπολτό", παρά αυτό το χαρτάκι που ποτίζει απ' τα μελάνια και βγαίνει κυματιστό.
 4. Κι εγώ νομίζω πως παραανέβηκε ο πήχης ψηλά. Ωραία ιστορία, ωραία χτισμένο το χωροχρονικό αλαλούμ, ωραία η ιστορία μέσα στην ιστορία, αλλά εν τέλει δεν ήταν παρά ένα ακόμα κυνηγητό του Μίκυ με τον Πήτ. Πιο πολύ απ' όλα μου άρεσε το συναισθηματικό τέλος ("η αγάπη κι η φιλία δε γερνάνε ποτέ"). Γερνάω και γίνομαι συναισθηματίας.
 5. Jim Slip

  ALL STAR BATMAN & ROBIN - THE BOY WONDER

  Το διάβασα περιμένοντας τα χειρότερα. Από τη μία οι πολύ αρνητικές κριτικές, από την άλλη το γεγονός πως κάτι συνέβη στον Μίλερ στα τέλη της δεκαετίας του '90 και έπαθε καθίζηση ποιότητας, με είχαν προδιαθέσει πολύ αρνητικά όμως - προς έκπληξη μου - το κόμικ είναι αξιοπρεπές και διαβάζεται ευχάριστα, αρκεί φυσικά να μην διακατέχεσαι από αλλεργίες πολιτικης ορθότητας. Ειλικρινά, δεν πίστεύω πως σαν ιστορία είναι υποδεέστερο απ' το Year One (το οποίο πάντα θεωρούσα υπερεκτιμημένο). 'Ισα-ίσα που η σκληρότητα του κόμικ του δίνει μια ενέργεια που δε συναντάς συχνά στο υπερηρωικό σύμπαν. Προφανώς δε συγκρίνεται με τα αριστουργήματα προ του 1995, όμως είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει κάνει απ' το 1998 και μετά. Κρίμα που δεν τελείωσε.
 6. Jim Slip

  ΚΟΜΙΞ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Προφανώς δεν επρόκειτο για κάτι προσωπικό (?!).
 7. Jim Slip

  ΚΟΜΙΞ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Δεν έβαλα τα disagree για τα εγκωμια στο ΚΟΜΙΞ.
 8. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ όταν διάβασα την πρώτη ιστορία, η οποία ήταν τελειώς κωμωδία.
 9. Εδώ θα 'θελα να ξαναγράψω για κάτι που με ενοχλεί τρομερά, και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο η Καθημερινή εμμένει σε αυτό. Ως γνωστό η Κ εκδίδει τα περιοδικά της σε διαφορετικό φορμά από αυτό του Τερζόπουλου. Ενώ έχουν το ίδιο πλάτος, είναι λίγο πιο μεγάλα σε ύψος. 'Ομως οι ιστορίες δεν είναι φτιαγμένες γι' αυτό το μέγεθος, και γι' αυτό η Κ τις "τραβάει" προς τα πάνω, παραμορφώνοντας έτσι τις διαστάσεις τους. Για του λόγου το αληθές, εδώ έχω βάλει τις δύο εκδοχές του "Η χαμένη βιβλιοθήκη" δίπλα-δίπλα. Στα αριστερά βλέπουμε την ιστορία απ' τα Μεγάλα Σήριαλ #30 (εκδόσεις Τερζόπουλου), και στα δεξιά απ' την Κλασική Βιβλιοθήκη #5 (εκδόσεις Καθημερινής). Βλέπουμε πως ενώ το πλάτος είναι περίπου το ίδιο, το ύψος μεγαλώνει δυνανάλογα στην έκδοση της Κ, αλλοιώνοντας τις αναλογίες και λεπταίνοντας το σχέδιο. Το ερώτημα είναι για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό. Imo ο λόγος είναι πως η Κ ηθελε να εντυπωσιάσει το αναγνωστικό κοινό εκδίδοντας το ΜΜ σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό του Τερζόπουλου. Όμως δεν ήθελε να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη (το σωστό φορμά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν όπως αυτό του παλιου Ντόναλντ, του Τερζό), και γι' αυτό κατέληξε σε αυτή την κουλή εκδοχή. Αρκετά όμως. 'Οποιος κι αν ήταν ο λόγος, αυτό το φορμά δε λειτουργεί. Με πιάνει πονοκέφαλος διαβάζοντας τις ιστορίες συμπιεσμένες προς τα μέσα. Πλιζ Καθημερινή, καλύτερα να μικρύνεις το μέγεθος των ΜΜ και Ντόναλντ, παρά αυτό το χάλι.
 10. Νομίζω πως μέχρι στιγμής αυτός είναι ο αγαπημένος μου τόμος της σειράς. Τίποτα συγκλονιστικό αλλά ευχάριστα πράγματα, ό,τι πρέπει για χαλάρωση. Μ' αρέσει και η θεματολογία της Αρχαίας Αιγύπτου. Τα "Η Εκδίκηση του Ντόναλντραμσή" και "Η Πυραμίδα του Σφυρί-Καλέμ" είναι ο ορισμός της ιταλικής σχολής, ελαφρώς παλιομοδίτικα, ίσως γι' αυτό μ' αρέσουν. Το σχέδιο του Celoni κλεβει τις εντυπώσεις στο "Η χαμένη βιβλιοθήκη". Αυτό που μ' αρέσει περισσότερο στο "Το φάντασμα της Κλεοπάτρας" είναι το εύρημα στο τέλος, με τον Ινδιάνα στο παρόν, μέσα στην ομίχλη, να ατενίζει την Κλεοπάτρα στο παρελθόν και το αντίστροφο. Κάποιος μπορεί να φτιάξει μια ιστορία βασιζόμενος σ' αυτή την ιδέα και μόνο.
 11. Νόμιζα πως η Καθημερινή θα συνέχιζε τα άπαντα του Σκάρπα; 'Εχω χάσει κάποιο επεισόδιο;
 12. Κι άλλος Ρόσα; Εδώ περιμένουμε πως και πως να τελειώσουν οι δημοσιεύσεις στο ΚΟΜΙΞ για να δούμε τι θα μπει μετά.
 13. Λολ, ο ιταλικός τόμος είχε 4 αδημοσίευτες και βάλανε μόνο μία. Τι να πει κανείς.
 14. Jim Slip

  EDITOR'S CHOICE: ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DISNEY

  'Οταν το πρωτοπαίρνεις και είναι φρεσκοτυπωμένο σου δίνει αυτή την εντύπωση, όμως μέσα σε μια εβδομάδα σκληραίνει και όχι μόνο ανοίγει δύσκολα, αλλά επίσης παραμορφώνεται και δύσκολα ξαναπαίρνει το αρχικό του σχήμα. Με άλλα λόγια η ποιότητα της τυπογραφίας/ βιβλιοδεσίας είναι τραγική.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.