lovcom Posted October 17, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 17, 2024 (edited) On 10/16/2024 at 4:36 PM, Laz33 said: @ lovcom διάβασε όσες ιστορίες έχουν την Κλάρα. Θα σου αρέσουν πιστεύω. Δεν είναι φουτουριστικές ή μοντέρνες με την κακή έννοια (να έχουν εννοώ υπερσύγχρονη τεχνολογία που δεν κολλάει σε ιστορία Μίκυ Μάους). To σημειώνω. Βέβαια με χαλάει λίγο το γεγονός ότι για έναν μικρό αριθμό επιθυμητών ιστοριών, θα πρέπει να μαζεύω "σαβούρα" δηλαδή περιοδικά με ιστορίες που απλα δεν θέλω. Τα τεύχη των ιστοριών που διάβασες, πώς ήταν γενικά; Να υποθέσω οι υπόλοιπες ιστορίες ήταν απλά στην καλύτερη αδιάφορες ε; edit: Διαβάζω στο πρώτο ποστ ότι η Ακτίνα της Ατλαντίδας ουσιαστικά είναι συνέχεια απο μία ιστορία του ΚΟΜΙΞ. Οπότε έχει κάποιο νόημα να αρχίσω να διαβάζω για αρχή την Ακτινα; Edited October 17, 2024 by lovcom 1 1
Manitou Posted October 17, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,206 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,026 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 47 Posted October 17, 2024 @ lovcom πρόσφατα κάναμε συζήτηση στο thread ,του Κόμιξ για αυτό που ρωτάς. Είχε ρωτήσει ο @ Laz33 . Δες γενικά τον διάλογο από εδώ και κάτω Γενικά στα Ντίσνεϋ υπάρχει η εξής λογική. Α)Μπαίνεις στο inducks Β) Βλέπεις μια ιστορία που σου αρέσει Γ) Βρίσκεις τον δημιουργό. Ανοίγεις τη σελίδα του. Δ) Πας εκεί που λέει "οι καλύτερες ιστορίες του" Ε) Μπίνγκο. Πατώντας σε κάθε μία χωριστά μπορείς να δεις και αν εκδόθηκε στην Ελλάδα και πότε. Η σειρά των ιστοριών στο inducks παρόλο που έχει άθλια αναλογία σε βαθμούς (η καλύτερη έχει 7 και η χειρότερη 6.99 ξέρω γω) είναι πολύ καλή και πολύ αντιπροσωπευτική. 5 2
Laz33 Posted October 17, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 17, 2024 (edited) 6 ώρες πριν, lovcom είπε: To σημειώνω. Βέβαια με χαλάει λίγο το γεγονός ότι για έναν μικρό αριθμό επιθυμητών ιστοριών, θα πρέπει να μαζεύω "σαβούρα" δηλαδή περιοδικά με ιστορίες που απλα δεν θέλω. Τα τεύχη των ιστοριών που διάβασες, πώς ήταν γενικά; Να υποθέσω οι υπόλοιπες ιστορίες ήταν απλά στην καλύτερη αδιάφορες ε; edit: Διαβάζω στο πρώτο ποστ ότι η Ακτίνα της Ατλαντίδας ουσιαστικά είναι συνέχεια απο μία ιστορία του ΚΟΜΙΞ. Οπότε έχει κάποιο νόημα να αρχίσω να διαβάζω για αρχή την Ακτινα; Aυτό είναι γενικός κανόνας στα disney. Για να διαβάσεις μια καλή ιστορία, πρέπει να πάρεις ένα τεύχος που θα έχει και σαβούρα μέσα. Τα συγκεκριμένα τεύχη που είχαν τις ιστορίες με την Κλάρα ("Κλάρα Λοφτ", "Το δώρο του Τυρκούζ", "Ο Κολοσσός της Ρόδου") είχαν μία επιπλέον ιστορία το καθένα. Δεν τις διάβασα να σου πω την αλήθεια, επειδή είδα ότι στο inducks είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη, άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν αξίζουν. Πάντως τα περισσότερα disney τα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές. Σκέψου τα περισσότερα Μίκυ Μάους που πήρα έκαναν μέσο όρο 1.5€ το καθένα και τα Αλμανάκο γύρω στα 2€ το καθένα. Άρα δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά τρομερή σπατάλη για να μαζέψεις κάποιες καλές ιστορίες. Κι ένα άλλο επίσης καλό είναι ότι δεν πιάνουν πολύ χώρο, μιας και είναι μικρά σε διαστάσεις Όσον αφορά την ιστορία "Η ακτίνα της Ατλαντίδας", είναι sequel της ιστορίας "Τα ορυχεία της Ατλαντίδας" η οποία με τη σειρά της είναι sequel της ιστορίας "Ο Κολοσσός της Ρόδου". Οπότε θα σου πρότεινα να μην ξεκινήσεις απ΄την Ακτίνα Edited October 17, 2024 by Laz33 5 1
Manitou Posted October 18, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,206 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,026 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 47 Posted October 18, 2024 @ Laz33 ,γενικά τα Μίκυ Μαους σήμερα κρατούν τη λογική που είχαν πάντα. Μια κεντρική ιστορία, καμία δύο πιο μικρές και στη συνέχεια και κάποιες ακόμα πιο μικρές. Τώρα αν αξίζουν οι δεύτερες ιστορίες είναι μια άλλη κουβέντα. Εγώ αρκετές φορές διασκέδασα και απόλαυσα πολύ περισσότερο τις δεύτερες ιστορίες από την κεντρική. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια όταν η κεντρική είναι κάποια καλή, αλλά γενικά συμβαίνει. Με τον καιρό βρίσκεις κάποιους δημιουργούς των Β ιστοριών που αγαπάς και οι σύντομες ιστορίες τους σου είναι πιο αγαπημένες. Εγώ ας πούμε αγαπάω τις ιστορίες του Faccini που σε άλλους δεν αρέσουν καθόλου. Τελος ξέχασα να γράψω ότι τα πιο παλιά Μίκυ Μαους όπως και τα Αλαμανακο που αναφέρεις είχαν πολλές φορές χειρότερες δεύτερες ιστορίες από ότι τα καινούργια Μίκυ Μαους. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν @ lovcom και @ Laz33 το εύρος του νέου ιταλικού Ντίσνεϋ είναι πολύ μεγαλύτερο από το παλιο. Στα Μίκυ Μαους που εγώ μεγάλωσα είχε κάποιους καλούς (πολύ καλούς ) δημιουργούς (Σκάρπα, Καβατσανο, Μπαπτίστα Κάρπι, Μάσιμο ντε βίτα, Πολ Μαρυ) και μετά πιο παιδικές ιστορίες χωρίς πολλά σύμπαντα και άλλα τετοια. Τώρα έχει πολλά σύμπαντα, υποενότητες, ιδιαίτερα σχέδια και άλλα καλούδια που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Άλλα κόλπα, για κάποιους χειρότερα, αλλά σίγουρα με ενδιαφέρον. Εγώ παίρνω τα Μίκυ Μαους σταθερά εδώ για περίπου 800 με 900 τεύχη. Είναι μια φθηνή συνήθεια (1.90 το τεύχος) που μου έχει δώσει πάμπολλες καλές έως απίστευτα καλές ιστορίες αλλά και κάμποση σαβούρα. Σίγουρα όμως μια αγαπημένη συνήθεια κάθε Παρασκευή. 8 1
lovcom Posted October 18, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 18, 2024 (edited) 15 hours ago, Manitou said: Στα Μίκυ Μαους που εγώ μεγάλωσα είχε κάποιους καλούς (πολύ καλούς ) δημιουργούς (Σκάρπα, Καβατσανο, Μπαπτίστα Κάρπι, Μάσιμο ντε βίτα, Πολ Μαρυ) και μετά πιο παιδικές ιστορίες χωρίς πολλά σύμπαντα και άλλα τετοια. Αν και λίγο εκτός θέματος αλλά αφού υπάρχει η ευκαιρία, ωραίο είναι που τα σχολιάζουμε και τα ξαναθυμόμαστε. Κι εγώ σαν και σένα όπως ξέρεις, μεγάλωσα με αυτές τις ιστορίες (ο Μπαρκς ήρθε στην εφηβεία με το ΚΟΜΙΞ). Τους συγκεκριμένους Ιταλούς δημιουργούς (μαζί με τον Αμερικανό Πολ Μάρυ) όμως τους είχαμε όχι μόνο απο παιδιά σε ένα μόνο έντυπο (Μίκυ Μάους) αλλά σε αρκετά περισσότερα (Κλασικά, Μεγάλο Μίκυ, διάφορες ειδικές/σπέσιαλ εκδόσεις κτλ). Απο αυτούς που αναφέρεις νομίζω σήμερα ένας ενήλικος και άσχετος με τα κόμικς , αλλα με διάθεση να διαβάσει, θα ευχαριστηθεί μόνο τον Σκάρπα. Πολλές ιστορίες του Σκάρπα (δεν ξεχωρίζω τώρα αν ήταν σε σχέδιό του ή σενάριό του) θεωρώ ότι ήταν κορυφαίες και "έβαζαν κάτω" ακόμα και ιστορίες του Μπαρκς και του Ρόσα. Για μένα είναι όντως κορυφή και αυτό δεν νομίζω πλέον να αλλάξει ποτέ. Ο ίδιος ενώ έγραφε "δραματικές" ή περιπετειώδεις ιστορίες, εν τούτοις κατάφερνε να κρατά και την παραμυθένια ατμόσφαιρα που αρμόζει σε ιστορίες Ντίσνευ. Σχετικά με τους άλλους που αναφέρεις, ναι μεν αγαπημένο σχέδιο αλλά δυστυχώς ουκ ολίγες φορές η ιστορία ήταν άστα-βράστα. Διάβασα τις προάλλες την πρώτη ιστορία του ΜΜ #1500 όπου εκεί βλέπουμε έναν Ντόναλντ ουσιαστικά να ασκεί ψυχολογική βία στα ίδια του τα ανήψια πετάγοντάς τους τα κόμικς. Ακόμα να θυμηθούμε πολλές ιστορίες του Μαρτινα όπου ουσιαστικά αυτό που αιωρείται στις ιστορίες είναι η διάχυτη εχθρότητα (ή και το μίσος) ανάμεσα στους χαρακτήρες. Βασική έλλειψη όλων αυτών ήταν η αθωότητα που υπήρχε στον Μπαρκς αλλά και στον Σκάρπα. Γι'αυτό και τις ιστορίες του Σκάρπα αν και Ιταλικές, τις ξεχωρίζω απο την υπόλοιπη Ιταλική σχολή. Ο Κάρπι και ο Ντε Βίτα απλά αγαπημένοι σχεδιαστές (ο Κάρπι στο σχέδιο απλά μία κορυφή) αλλά δεν μπορώ να πω πως πάντα οι ιστορίες τους είχαν αυτή την απόλαυση που προσέφεραν οι ιστορίες του Μπαρκς και του Σκάρπα. Οι ιστορίες του Καβατσάνο (καθώς και το σχέδιό του το οποίο άλλαζε αρκετές φορές) δεν με ευχαρίστησαν ποτέ ιδιαίτερα, δεν μου έβγαλαν ποτέ αυτό το "παραμυθένιο" που έλεγα πριν για τις ιστορίες του Σκάρπα. Γι'αυτο και σκέφτομαι να αφήσω εκτός τον Κολοσσό της Ρόδου. Στις μετέπειτα πιο παιδικές, σωστά ανέφερες τον Πολ Μάρυ όπου πέρα απο καταπληκτικός σχεδιαστής, είχε ιστορίες ναι μεν παιδικές αλλά ωραίες. Και βέβαια διατηρούσαν όπως είπα και πριν, την αθωότητα των παλιών ιστοριων Ντίσνευ. Σε αυτούς θα προσθέσω και Τονυ Στρομπλ καθώς και τον Ο. Βαν Χορν ο οποίος αν και με πολύ ιδιαίτερο σχέδιο, για μένα οι ιστορίες του ήταν ό,τι έπρεπε για συμπληρωματικές. Επίσης να κάνουμε λόγο και για τον αδικημένο ( ; ) Μπεν Βερχάγκεν με το ιδιαίτερο σχέδιο και τις ωραίες ιστορίες του. Κρίμα που δεν έχω δει εδώ θέμα για αυτόν γιατί έχει γράψει κάποιες όντως ωραίες ιστορίες. Και βέβαια μη ξεχάσουμε τους σχεδιαστές που τις ιστορίες τους και το σχέδιό τους θα απεχθανόμαστε για πάντα δηλαδή αυτές του Βίκαρ και του Ντααν Γίπες. Εν κατακλείδι αυτό ψάχνω και στις ιστορίες του Κάστυ αυτή την αθωότητα που έβλεπα στις ιστορίες του Σκάρπα. Και γιατί συγκεκριμένα στον Κάστυ; Γιατί πολύ απλά, ό,τι έχω δει αποσπασματικά σε σχέδιό του, μου άρεσε πολύ. Απλό, κλασικό σχέδιο που κατα τη γνώμη μου ταιριάζει στις ιστορίες του Ντίσνευ. @ Laz33 βρήκα ήδη την "ακτίνα" και ψάχνω να βρω τα "ορυχεία" και αυτό γιατί οι ιστορίες αυτές πέρα ότι είναι λες συνδεδεμένες, με ενδιαφέρει επειδή είναι και σε σχέδιο Κάστυ. Για τον Κολοσσό βλέπω ότι είναι σε σχέδιο Καβατσάνο όπου δεν με πολυψήνει να ψάξω. Αν τώρα εσύ που την έχεις ήδη, την διαβάσεις και πεις ότι δεν πρέπει να διαβαστούν οι άλλες ιστορίες γιατί θα χάσουμε αρκετά, τότε θα κάτσω να την ψάξω. Ειδάλλως θα ασχοληθώ με τις άλλες όπως έχουν. Edited October 18, 2024 by lovcom 4 1
Laz33 Posted October 18, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 18, 2024 Για τις δευτερεύουσες ιστορίες ο κανόνας μου είναι να διαβάζω όσες έχουν 7 και πάνω στο inducks (χοντρικά δηλαδή όσες βρίσκονται στις 5000 πρώτες θέσεις της κατάταξης). Επίσης θα διαβάσω κάποια που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα, είτε απ΄τον τίτλο είτε απ΄το πως ξεκινάει. Αλλά τώρα με ιστορίες του 6.7 και 6.8 δεν θα κάτσω ν΄ασχοληθώ. Έχω διαβάσει κάποιες, πιο πολύ για να τσεκάρω αν είναι όντως τόσο κακές, και πράγματι ήταν. @ lovcom ο "Κολοσσός" είναι ωραία ιστορία. Κι εγώ προτιμώ το σχέδιο του Κάστυ σε σχέση με του Καβατσάνο, αλλά το βασικό είναι το σενάριο. Ο "Κολοσσός" είναι σε σενάριο Κάστυ, οπότε αξίζει. Μην κολλάς στο σχέδιο. Θα διαβάσω σύντομα και τα "Ορυχεία", οπότε θα σου πω αν μπορούν να διαβαστούν και χωρίς να έχεις προηγούμενες γνώσεις. Αλλά όπως και να΄χει ο "Κολοσσός" είναι ιστορία που αξίζει. Πάντως επειδή μιλάμε για σχέδιο, ακόμα καλύτερο απ΄του Κάστυ είναι το σχέδιο του Μοττούρα. Σκέψου πήρα κάποιες ιστορίες του απλά και μόνο λόγω σχεδίου. Δεν τις έχω διαβάσει ακόμα να δω αν αξίζουν και σεναριακά. Όταν τις διαβάσω θα σου πω 3 1
lovcom Posted October 18, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 18, 2024 (edited) @ Laz33 όπως και να χει, σε ένα κόμικ το σχέδιο πρωτοστατεί (στο λέω εγώ που διαβάζω πολλά μυθιστορήματα). Το σενάριο ίσως να είναι το πιο σημαντικό σε μια ιστορία αλλά σε ένα κόμικ παίζει σημαντικότατο ρόλο το σχέδιο. Για κάποιον ακαθόριστο λόγο, τον Καβατσάνο τον έχω στο μυαλό μου σαν τον πρωτεργάτη των νεότερων σχεδίων ντίσνευ. Δεν τον έχω για "κλασικό". Τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο αλλά να πω την αλήθεια μου αυτη η μοντέρνα γραμμή του (όπως και πολλών άλλων ιταλών σχεδιαστών), με βγάζει απο το mood. Τα "ορυχεία" τα βρήκα ήδη και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μου έρθουν σύντομα. Τον Κολοσσό της Ρόδου όμως μού φαίνεται δύσκολο να τον βρω. Αν έχεις επίσης την "Αυτοκρατορία των Πάγων", θα ήθελα κι εκεί ένα σχόλιο. Σχετικά με τον Μοττούρα, έχω δει κι εγώ λίγο απο την δουλειά του και όντως κι εμένα μού άρεσε πολύ το σχέδιό του. Περιμένω προτάσεις για να κάνω την αντίστοιχη έρευνα για την αγορά των τευχών. Edited October 18, 2024 by lovcom 5
Laz33 Posted October 18, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 18, 2024 Διαφωνώ κάθετα ότι το σχέδιο είναι σημαντικότερο του σεναρίου. Εκτός κι αν αναφέρεσαι στα disney συγκεκριμένα. Που και πάλι διαφωνώ, απλά δεν είμαι τόσο απόλυτος όσο σε άλλες σχολές κόμικς. Θα σου πω για Μοττούρα. Προς το παρόν δεν έχω διαβάσει ιστορία του, επειδή θέλω πρώτα να ασχοληθώ με τον Κάστυ, ενώ παράλληλα διαβάζω και Μίκυ Μυστήριο, ενώ θέλω να πιάσω και τον Μυστικό Πράκτορα Ντόναλντ. Άσε, πολλά ανοίγματα έκανα τελευταία και κάπου πρέπει να βάλω μια σειρά 3
lovcom Posted October 18, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 18, 2024 Δεν λέω ότι είναι σημαντικότερο αλλά ότι αυτό είναι που φαίνεται πρώτο, αυτό που θα τραβήξει τον αναγνώστη. Κι εγώ δίνω βάση περισσότερο στο σενάριο αλλά μιάς και διαβάζω κόμικ, θέλω να με ευχαριστεί το σχέδιο. Καλά όποτε βρεις χρόνο. Εξάλλου αμφίβολο αν μπορούν και εύκολα να βρεθούν οι ιστορίες. Προς το παρόν βολευόμαστε με αυτές που έχουμε. 1 1
Manitou Posted October 19, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,206 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,026 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 47 Posted October 19, 2024 @ lovcom Εκεί που ρωτάει ο @ Laz33 για τον Καστυ πιο πάνω του έχουμε κάνει μια ολόκληρη ανάλυση για το ποιες είναι καλές ιστορίες του Mottura. 2 1
Laz33 Posted October 19, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 19, 2024 (edited) @ lovcom διάβασα σήμερα το ΚΟΜΙΞ #5 της Καθημερινής με τα "Ορυχεία της Ατλαντίδας". Συμπαθητικότατη ιστορία. Πιστεύω θα σ΄αρέσει. Θα μπορούσε να΄ναι και καλύτερη, θεωρώ ώρες-ώρες ο Κάστυ κάνει τα σενάρια πιο πολύπλοκα απ΄όσο πρέπει για disney. Θα προτιμούσα πχ να μην έμπλεκε με ενεργειακά τείχη στα Ορυχεία. Να έδινε μια πιο απλή εξήγηση. Αλλά ok, δεν στερεί αυτό βαθμούς απ΄τη γοητεία της ιστορίας. Συνολικά πάντως ο "Κολοσσός της Ρόδου" μ΄άρεσε ένα κλικ περισσότερο. Ο Κολοσσός ήταν πραγματικά πολύ ωραία ιστορία Τώρα αν μπορούν να διαβαστούν τα Ορυχεία αυτόνομα. Θεωρώ πως μπορούν. Υπάρχει μια μικρή ανασκόπηση στην αρχή της ιστορίας για τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Αλλά αν θες την πλήρη αναγνωστική εμπειρία, καλό είναι να διαβάσεις και τον Κολοσσό Πάντως το σχέδιο του Κάστυ αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο φορμάτ του ΚΟΜΙΞ. Στο Μίκυ Μάους χάνει όσο να΄ναι. Πάντως μπορώ να πω ότι απ΄την ανάγνωση του τεύχους ενθουσιάστηκα περισσότερο με τον Φαντομία. Ήταν η πρώτη ιστορία που διαβάζω με Φαντομία. Και παρότι δεν ήταν καν η πρώτη της υποσειράς του Τζερβάζιο, μπήκα με τη μία στο νόημα (βοήθησε βέβαια και το αρθράκι που είχε το περιοδικό πριν την ιστορία). Καλή φάση η Λιμνούπολη της δεκαετίας του ΄20. Πολύ ατμοσφαιρικό και το σχέδιο του Τζερβάζιο. Ο χρωματισμός όμως μού φάνηκε λίγο "ξεθωριασμένος". Αλλά απ΄ό,τι κατάλαβα δεν ήταν θέμα εκτύπωσης. Μάλλον επίτηδες είναι έτσι ώστε να δένει με το σκηνικό. Φοβάμαι θα κάνω κι άλλο άνοιγμα. Δεν μου φτάνει ο Κάστυ, ο Μοττούρα, ο Μίκυ Μυστήριο και ο Μυστικός Πράκτορας Ντόναλντ. Θ΄αρχίσω τώρα να κυνηγάω και τις ιστορίες του Φαντομία. Έμπλεξα για τα καλά μού φαίνεται Edited October 19, 2024 by Laz33 2
Stitch Posted October 19, 2024 Member ID: 40,503 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 254 Reputation: 1,455 Achievement Points: 274 Days Won: 0 With Us For: 1,137 Days Status: Offline Last Seen: 29 min ago Posted October 19, 2024 Εδώ μία κατάταξη με βαθμολογική σειρά των ιστοριών που γράφτηκαν από το 2000 και μετά και έχουν δημοσιευτέι στην Ελλάδα (εξαίρεσα Ρόσα και Κάστυ) λινκ γενικά ό,τι αναζήτηση κάνετε αν βάλετε στο τέλος τη λέξη votes αντί για auto, σας τα δείχνει με βαθμολογική σειρά 4
lovcom Posted October 20, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 20, 2024 (edited) 12 hours ago, Laz33 said: Θα μπορούσε να΄ναι και καλύτερη, θεωρώ ώρες-ώρες ο Κάστυ κάνει τα σενάρια πιο πολύπλοκα απ΄όσο πρέπει για disney. Θα προτιμούσα πχ να μην έμπλεκε με ενεργειακά τείχη στα Ορυχεία. Να έδινε μια πιο απλή εξήγηση. Mε προϊδεάζει θετικά αυτό το πολύπλοκο. Συνήθως οι ιστορίες Ντίσνευ είναι απλοϊκές. Για να δούμε. 12 hours ago, Laz33 said: Ο Κολοσσός ήταν πραγματικά πολύ ωραία ιστορία Μπαίνω λοιπόν στο τρυπάκι αναζήτησης και αυτου του τεύχους. Άντε να το βρεις όμως. Οπότε μιλάμε για τριλογία; Κολοσσός/Ορυχεία/ Ακτίνα; Ή έχει και συνέχεια; Edited October 20, 2024 by lovcom 3
Laz33 Posted October 20, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 20, 2024 12 ώρες πριν, lovcom είπε: Mε προϊδεάζει θετικά αυτό το πολύπλοκο. Συνήθως οι ιστορίες Ντίσνευ είναι απλοϊκές. Για να δούμε. Μπαίνω λοιπόν στο τρυπάκι αναζήτησης και αυτου του τεύχους. Άντε να το βρεις όμως. Οπότε μιλάμε για τριλογία; Κολοσσός/Ορυχεία/ Ακτίνα; Ή έχει και συνέχεια; Ναι, δεν έχει πολύ απλά σενάρια ο Κάστυ. Ούτε βέβαια και φοβερά πολύπλοκα. Οι περισσότερες ιστορίες του είναι τόσο όσο. Βασικά μέχρι στιγμής μόνο με την "Λαίλαπα των αιώνων" έχασα την μπάλα. Πολύ sci-fi ρε παιδί μου και πολύ πολυπλοκότητα. Αλλά οι υπόλοιπες ιστορίες του επιστημονικής φαντασίας που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής μού άρεσαν αρκετά Έχει βγει και 4ο μέρος απ΄τον κύκλο της Ατλαντίδας αλλά δεν κυκλοφόρησε ακόμα στην Ελλάδα. Θα σου στείλω pm που μπορείς να βρεις το τεύχος με τον Κολοσσό. 1 1
Laz33 Posted October 22, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 22, 2024 (edited) Μια ακόμα υποσχόμενη ιστορία που αναμένουμε να δούμε στην Ελλάδα είναι και η Topolino e la casa dei dipinti che fingono, σε σενάριο και σχέδιο του Κάστυ. Είναι μάλιστα και η πιο ψηλά καταταγμένη ιστορία του δημιουργού στο inducks απ΄όσες έγραψε τα τελευταία χρόνια (βρίσκεται στη θέση 556 με βαθμολογία 7,3/10). Φαίνεται να έχει στοιχεία τρόμου. Δημιουργήθηκε το 2020, άρα πιστεύω θα δημοσιευθεί όπου να΄ναι στο Μίκυ Μάους, μιας και βλέπω ότι οι πιο πρόσφατα δημοσιευμένες στην Ελλάδα ιστορίες του δημιουργού είναι του 2019. Edited October 22, 2024 by Laz33 6
Rombax Posted October 22, 2024 Member ID: 38,010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 959 Reputation: 7,872 Achievement Points: 1,036 Days Won: 3 With Us For: 1,787 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 19 Posted October 22, 2024 7 λεπτά πριν, Laz33 είπε: Μια ακόμα υποσχόμενη ιστορία που αναμένουμε να δούμε στην Ελλάδα είναι και η Topolino e la casa dei dipinti che fingono, σε σενάριο και σχέδιο του Κάστυ. Είναι μάλιστα και η πιο ψηλά καταταγμένη ιστορία του δημιουργού στο inducks, απ΄όσες έγραψε τα τελευταία χρόνια (βρίσκεται στη θέση 554 με βαθμολογία 7,3/10). Φαίνεται να έχει στοιχεία τρόμου. Α ναι την έχω δει και γω αυτή. Έχει πολύ ενδιαφέρον αν κρίνω από τις κριτικές στο inducks, σύμφωνα με τις οποίες έχει μια πολύ πιο "σκοτεινή" ατμόσφαιρα από ότι συνηθίζεται στα Disney. Μάλιστα, κάποιες από αυτές λένε πως υπάρχει επιρροή από Lovecraft, ενώ υπονοείται μέχρι και αυτοκτονία. Σιγουρά από τις ιστορίες του Κάστυ που δε μπορώ να περιμένω για να έρθουν εδώ, μαζί με αυτή (που βέβαια @ Laz33 εσένα δε νομίζω πως θα σου αρέσει πολύ λόγω επιστημονικής θεματολογίας, αλλά μια που είμαι σε αυτό το τόπικ είπα να την αναφέρω έτσι και αλλιώς) 5
Laz33 Posted October 22, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted October 22, 2024 1 λεπτό πριν, Rombax είπε: Α ναι την έχω δει και γω αυτή. Έχει πολύ ενδιαφέρον αν κρίνω από τις κριτικές στο inducks, σύμφωνα με τις οποίες έχει μια πολύ πιο "σκοτεινή" ατμόσφαιρα από ότι συνηθίζεται στα Disney. Μάλιστα, κάποιες από αυτές λένε πως υπάρχει επιρροή από Lovecraft, ενώ υπονοείται μέχρι και αυτοκτονία. Σιγουρά από τις ιστορίες του Κάστυ που δε μπορώ να περιμένω για να έρθουν εδώ, μαζί με αυτή (που βέβαια @ Laz33 εσένα δε νομίζω πως θα σου αρέσει πολύ λόγω επιστημονικής θεματολογίας, αλλά μια που είμαι σε αυτό το τόπικ είπα να την αναφέρω έτσι και αλλιώς) Κοίτα, ο Κάστυ έχει πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι περισσότερες μπορώ να πω είχαν πολύ ενδιαφέρον. Ουσιαστικά μόνο στη "Λαίλαπα των αιώνων" η θεματολογία ήταν πολύ extreme για τα δεδομένα μου. Μόνο αυτή η ιστορία δεν μ΄άρεσε. Όλες οι υπόλοιπες του Κάστυ μ΄άρεσαν. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο 4
lovcom Posted October 26, 2024 Member ID: 33,481 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 566 Reputation: 3,146 Achievement Points: 610 Days Won: 0 With Us For: 2,867 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 10:44 AM Posted October 26, 2024 (edited) Tελείωσα σήμερα τον Κολοσσό της Ρόδου και ουσιαστικά είναι η πρώτη μου επαφή με Κάστυ στο σενάριο. Αν και δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι το ουάου, γενικά μου κράτησε ευχάριστη συντροφιά. Το Α μέρος θεωρώ ότι ήταν καλύτερο, ενώ στο Β σε κάποια σημεία τα πράγματα έγιναν πιο τετριμμένα. Το σχέδιο του Καβατσάνο όχι άσχημο αλλά θα προτιμούσα να είναι απο άλλον σχεδιαστή (πχ απο τον ίδιο τον Κάστυ), Θεωρώ ότι η σκηνοθεσία θα μπορούσε να ήταν αρκετά καλύτερη, με πιο επικά πλάνα. Σημαντική έλλειψη για μένα , μία σκηνή που να δείχνει την Spoiler μονομαχία των Κολοσσών. Kατα τα άλλα σίγουρα βάζω θετικό πρόσημο στην ιστορία και περιμένω να διαβάσω τη συνέχεια, σε σχέδιο Κάστυ αυτή τη φορά που μου αρέσει πολύ περισσότερο. Ευχαριστώ τον @ Laz33 που μου έδειξε που να βρω το συγεκκριμένο τεύχος Αλμανάκο. On 22/10/2024 στο 11:25 ΜΜ, Laz33 είπε: Μια ακόμα υποσχόμενη ιστορία που αναμένουμε να δούμε στην Ελλάδα είναι και η Topolino e la casa dei dipinti che fingono, σε σενάριο και σχέδιο του Κάστυ. Είναι μάλιστα και η πιο ψηλά καταταγμένη ιστορία του δημιουργού στο inducks απ΄όσες έγραψε τα τελευταία χρόνια (βρίσκεται στη θέση 556 με βαθμολογία 7,3/10). Φαίνεται κάτι ωραίο. Εμένα με έχει προϊδεάσει αρκετά θετικά ο Κάστυ. Αν μάθεις κάτι νεότερο, παρακαλούμε ενημέρωσέ μας! (έχω βρει και topic για Κάστυ). Edited October 26, 2024 by lovcom 3 1
Manitou Posted October 27, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,206 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,026 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 47 Posted October 27, 2024 @ Laz33 στο είχα πει για τον Φαντομια. Θα τον λατρέψεις. Εκπληκτική ατμόσφαιρα και πολύ ωραίο σχέδιο. Και όσο περνάνε οι ιστορίες έχουνε και αναφορές η μία στην άλλη. Και για επίλογο πάρε και ένα σχεσιακι που μου έκανε ο Gervasio στην προ μηνός επίσκεψη του στην comicon μόνο με 15 ευρώ. 6 1
Laz33 Posted November 19, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted November 19, 2024 On 2/9/2024 στο 11:28 ΜΜ, Rombax είπε: Επαναφέρω αυτό το τόπικ σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα για να πω ότι προσωπικά ανυπομονώ πολύ να δω τις ιστορίες του Marco Nucci από το 2021 και μετά. Είναι αρκετά νέος δημιουργός, έχοντας μόλις 6 ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα, αλλά από ό,τι ακούω από ξένους fans έχει γράψει κάτι ιστορίες που φθάνουν στο επίπεδο του Κάστυ. Ειδικά ακούω πολλά καλά λόγια για τις ιστορίες του με το μαύρο φάντασμα (https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3429-1P, https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3478-1P) και αυτή την ιστορία όπου αναλύει το χαρακτήρα του Γκαστόνε: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3405-1P Αρκετές από τις ιστορίες του είναι σχετικά κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μίκυ Μάους, οπότε ελπίζω να δούμε καμία ακόμη μέχρι το τέλος του χρόνου Συμφωνώ. Κι εγώ θέλω πολύ να δω τις top ιστορίες του Νούτσι. Ειδικά κάποιες που σχεδίασε ο Κάστυ. Την ιστορία Topolino e l'incubo dell'isola di corallo ("Εφιάλτης στο νησί των κοραλλιών") οι Ιταλοί την αποθεώνουν. Και λίγο που είδα κάποιες σελίδες, μού φαίνεται "σκοτεινή" και πολύ ενδιαφέρουσα. Στο inducks έχει βαθμό 7.3 και θέση 479. Πιστεύω αξίζει φουλ Κι ας λέει ο Κάστυ (σύμφωνα με τον @ christs ) ότι δεν του άρεσαν οι ιστορίες του Νούτσι. Αν δεν του άρεζαν δεν θα σχεδίαζε 6 παρακαλώ ιστορίες του (μέσα σε διάστημα 3 ετών). Θα σχεδίαζε 1-2 και μετά γεια σας. Eπίσης πολλά υποσχόμενη φαίνεται και η ιστορία Io sono Macchia Nera ("Είμαι το Μαύρο Φάντασμα") που ήταν και η πρώτη συνεργασία του Νούτσι με τον Κάστυ. Κι αυτή "σκοτεινή", κι αυτή με καλές κριτικές και καλή βαθμολογία στο inducks. Αλλά και η χριστουγεννιάτικη Il bianco e il nero ("Άσπρο και μαύρο" ή "Ασπρόμαυρο", δεν ξέρω πως ακριβώς μεταφράζεται) δείχνει να αξίζει. Ενώ μια ακόμα ενδιαφέρουσα χριστουγεννιάτικη είναι και η A Christmas Coot σε σχέδιο του ταλαντούχου Μοττούρα Aυτές τις 4 ιστορίες θέλω πολύ να τις δω στα ελληνικά. Κάποιες πιστεύω θα βγουν μέσα στο ΄25 (αυτές που βγήκαν στην Ιταλία το ΄21). Αλλά η 1η, η καλύτερη, μάλλον πάει για ΄26, μιας και βγήκε το ΄22 στο Topolino 8
Stitch Posted November 20, 2024 Member ID: 40,503 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 254 Reputation: 1,455 Achievement Points: 274 Days Won: 0 With Us For: 1,137 Days Status: Offline Last Seen: 29 min ago Posted November 20, 2024 Την χριστουγεννιάτικη την έχω διαβάσει και την βρήκα εξαιρετική... πρέπει να κάτσω να διαβάσω και τις υπόλοιπες. 3
Laz33 Posted November 20, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted November 20, 2024 Για να λες κι εσύ σ΄άρεσε τότε όντως πρέπει να αξίζουν οι ιστορίες του Νούτσι. Τουλάχιστον οι 5-6 top του. Δεν είναι τυχαίο ν΄αρέσουν σ΄όλους και να στεκόμαστε στο ότι δεν άρεσαν στον Κάστυ. Ακόμα και όντως να μην του άρεσαν, μπορεί πολύ απλά να έχει άλλα γούστα. Να του αρέσουν μόνο ιστορίες με sci-fi, σαν αυτές που γράφει ως επί το πλείστον. Πάντως είναι περίεργο που τα τελευταία χρόνια οι καλύτερες ιστορίες disney είναι με ποντίκια Ψάχνω απεγνωσμένα να βρω καλή ιστορία με Σκρουτζ και γενικότερα με παπιά και δεν βρίσκω (εξαιρώ τις ιστορίες με Φαντομία και Πράκτορα Ντόναλντ, που ναι μεν είναι με παπιά αλλά είναι άλλο στυλ). Μετά τον Ρόσα δεν βρέθηκε κάποιος ταλαντούχος δημιουργός ιστοριών με πάπιες. Μία συμπαθητική της Ραντίτσε διάβασα μόνο (δεν θυμάμαι τίτλο, είναι αυτή που διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί). Συμπαθητική όμως, δεν θα την έλεγα και κάτι το σπουδαίο. Αν έχετε καλές σύγχρονες ιστορίες με πάπιες, πείτε μου 3
Stitch Posted November 20, 2024 Member ID: 40,503 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 254 Reputation: 1,455 Achievement Points: 274 Days Won: 0 With Us For: 1,137 Days Status: Offline Last Seen: 29 min ago Posted November 20, 2024 Μερικές παπιοϊστορίες που έχω ξεχωρίσει: Στο χάσμα του χρόνου Σιωπηλή συνωμοσία στον κόσμο των σκιών Τα πετράδια του φεγγαριού Ρεσάλτο στο παρελθόν Η μεγάλη απάτη Το πιο τυχερό παπί του κόσμου Φτερά & πούπουλα Σκιά από το παρελθόν Θλιμμένο φεγγάρι Ταξίδι στο Κλοντάικ Περηφάνια και προκατάληψη 5
hardivic Posted November 20, 2024 Member ID: 29,562 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 670 Reputation: 4,057 Achievement Points: 678 Days Won: 0 With Us For: 4,729 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 06:39 AM Age: 44 Posted November 20, 2024 9 λεπτά πριν, Stitch είπε: Μερικές παπιοϊστορίες που έχω ξεχωρίσει: Στο χάσμα του χρόνου Σιωπηλή συνωμοσία στον κόσμο των σκιών Τα πετράδια του φεγγαριού Ρεσάλτο στο παρελθόν Η μεγάλη απάτη Το πιο τυχερό παπί του κόσμου Φτερά & πούπουλα Σκιά από το παρελθόν Θλιμμένο φεγγάρι Ταξίδι στο Κλοντάικ Περηφάνια και προκατάληψη Η περηφάνια είναι πολύ καλή, ενώ πολύ καλές είναι και οι 2 πρώτες με τον Φάντομ. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες είναι σχετικά μέτριες με αποκορύφωμα Το πιο τυχερό παπί του κόσμου που είναι άθλια. O Panaro γενικά είναι μέτριος, ενώ προσωπικά οι ιστορίες του FAccini δε μου αρέσουν, και κυρίως το σχέδιό του. Οι ιστορίες της ΤΖΙΚΕ είναι ξεχωριστές, αν συνηθίσεις το στυλ της 3 1
Laz33 Posted November 20, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted November 20, 2024 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι δεν τρελαίνομαι και πολύ με ιστορίες Φάντομ Ντακ, ούτε μ΄αρέσουν πολύ οι παρωδίες ταινιών (και δη ρομαντικών ταινιών). Απ΄αυτές που προτείνατε ξεχώρισα το "Ταξίδι στο Κλοντάικ". Μ΄αρέσει η εποχή εκείνη (αναζήτηση χρυσού, western φάση) και μ΄αρέσει και το σχέδιο του Τσελόνι (θυμίζει λίγο Μοττούρα). Επίσης στάμπαρα και την ιστορία "Η μεγάλη απάτη". Βρίσκεται μάλιστα σε τεύχος που έχει και ιστορία του Κάστυ. Οι υπόλοιπες δεν μου έκαναν και πολύ μπίου. Τζίκε ακούω που την αποθεώνετε αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο Δεν έχω βρει ιστορία της να με τραβάει να τη διαβάσω. 3
Manitou Posted November 21, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5,355 Reputation: 42,206 Achievement Points: 5,429 Days Won: 109 With Us For: 7,026 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 47 Posted November 21, 2024 7 ώρες πριν, Laz33 είπε: Τζίκε ακούω που την αποθεώνετε αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο Δεν έχω βρει ιστορία της να με τραβάει να τη διαβάσω. Κάποτε αυτό ήταν το νούμερο ένα θέμα στα Ντίσνεϊ θέματα. Θυμάμαι τσακωμούς και αντιδικίες. Η Τζικε έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Είχε τουλάχιστον πιο παλιά. Τώρα ηρέμησαν οι φαν και οι haters. Όπως έγραψε ο @ hardivic πιο πάνω αν συνηθίσεις το στυλ της έχει διαμαντακια. Με τρελή αφήγηση σουρεαλ χιούμορ και μια δικιά της αισθητική. Ας πούμε εμένα τα τρία δικά της μεγάλα σήριαλ (Μεγάλος Σόλας, Παπιομυστήριο και ο φθόνος και απληστία) δεν μου άρεσαν. Μου άρεσαν όμως πολλές ιστοριες της μετά με αποκορύφωμα μια σειρά με τον Μίκυ σε ένα μακρινό βασίλειο. Επίσης τα ίδια ισχύουν και για τον Φατσινι. Εγώ τον λατρεύω. Άλλοι τον μισούν. Ιδιαίτερες ιστορίες. Αγαπημένες μου οι βουβές με τον Φεθρυ. 4 1
hardivic Posted November 21, 2024 Member ID: 29,562 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 670 Reputation: 4,057 Achievement Points: 678 Days Won: 0 With Us For: 4,729 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 06:39 AM Age: 44 Posted November 21, 2024 Τη Τζίκε όταν πρωτοδιάβασα ιστορίες της, και για αρκετό καιρό, την απαεχθανόμουν. Όταν χαλάρωσα λίγο, και "την είδα λίγο αλλιώς", έγινε από τις αγαπημένες μου. Ειναι μια κατηγορία μόνη της. @ Laz33 .Θα έλεγα να της δώσεις 1-2 ευκαιρίες αν θες. Τον Φατσίνι δε θέλω να τον βλέπω μπροστά μου. Θα είχε ίσως περισσότερο ενδιαφέρον αν οι ιστορίες του ήταν σύντομα καρτουνάκια στην τηλεόραση. Μου θυμίζουν λίγο ροζ πάνθηρα. Ίσως αν δεν μου ήταν τόσο αχώνευτο το σχέδιό του (οι χαρακτήρες - όχι το φόντο) να μην τον αντιπαθούσα τόσο. 8
Laz33 Posted November 21, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted November 21, 2024 (edited) Noμίζω προτιμώ Ραντίτσε από Τζίκε. Αν κι έχει κι αυτή κάτι χαζορομαντικές ιστορίες γούτσου-γούτσου κτλ Γι΄αυτό και όταν βλέπω γυναίκα σεναριογράφο είμαι λίγο επιφυλακτικός. Στο σχέδιο δεν με πειράζει. Αλλά στο σενάριο προτιμώ άνδρα. Οι γυναίκες νομίζω ότι αναπόφευκτα γράφουν πιο "κοριτσίστικες" ιστορίες. Αν πάντως έχετε κάποια καλή της Τζίκε να μου προτείνετε, πείτε μου Edited November 21, 2024 by Laz33 2
Stitch Posted November 21, 2024 Member ID: 40,503 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 254 Reputation: 1,455 Achievement Points: 274 Days Won: 0 With Us For: 1,137 Days Status: Offline Last Seen: 29 min ago Posted November 21, 2024 Πολύ κακό για το τίποτα με τη Τζίκε (μηδέν ιστορίες στο τοπ 500), το Παπιομυστήριο και ο Μεγάλος Σπλας δεν διαβάζονται... 2 1
Laz33 Posted December 5, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 60 Content Count: 5,896 Reputation: 46,695 Achievement Points: 6,096 Days Won: 129 With Us For: 3,720 Days Status: Offline Last Seen: 54 min ago Age: 42 Posted December 5, 2024 (edited) On 12/10/2024 στο 12:31 ΠΜ, Stitch είπε: Νομίζω μετά από μερικές μέρες βλέπεις διαφορά. Ισχύει, το επιβεβαιώνω. Ψήφισα κάποιες ιστορίες κι έκανα print screen τις σελίδες. Έμπαινα κάθε μέρα, δεν έβλεπα αλλαγή. Αλλά μετά από 5 μέρες είδα ότι αυξήθηκαν κατά μία οι ψήφοι σ΄αυτές τις ιστορίες και κάποιες μάλιστα άλλαξαν και θέση στην κατάταξη. Την ακριβή βαθμολογία και τον ακριβή αριθμό ψήφων τα βλέπετε εδώ Edited December 5, 2024 by Laz33 4
Recommended Posts