Jump to content

Otis

Members
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Otis

 • Birthday 09/08/1875

Profile Information

 • Country
  US-California

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Otis's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

636

Reputation

 1. Sitcom με τον Χάρι Πότερ να δουλεύει στην ίδια ασφαλιστική με τον Ντράκο, να μένει δίπλα στον Χάγκριντ και στον πάνω όροφο απ' τον Βόλντεμορτ. Κάνει παρέα με τον Ρον που προσπαθει να γίνει ηθοποιός και την Ερμιόνη που δουλεύει στον οίκο μόδας του Σνέιπ. Ο Ρον συζεί με τον Ρόκι Μπαλμπόα αν καταφέρουμε να πάρουμε τα δικαιώματα γιατί ο Σταλόνε τα παρέδωσε ως αφελής νέος, και μπορεί να έχουν καταλήξει στη Disney, αν και δεν τον έχουμε δει ποτέ με τα Στρουμφάκια.
 2. Η συλλεκτική αξία είναι πάντα κάλπικη. Δεν αναφέρεται στην πραγματική αξία, ούτε στην ίδια τη σπανιότητα του συγκεκριμένου έργου. Αναφέρεται σε περιστάσεις που είναι άσχετες με το έργο, ή σε δημοφιλία που προέκυψε από άλλα έργα.
 3. Ωραίο είναι. Να βρείτε έναν cowboy να σας κοιτάει όπως ο Κάλβιν το Λούκι.
 4. Ντροπή να το αντικαταστήσει το τούβλο. Εδώ φαίνεται το πρόβλημα της διαφοράς ύψους: http://www.sysflow.com/wp-content/uploads/2013/12/book.jpg
 5. Αν είχαν βάλει το χαρτί με τα νερά σωστά και τη σωστή κόλλα με τη σωστή τεχνική, θα άνοιγε μια χαρά. Είχα κάνει με 20 πόντους ράχη παλιότερα. Άνοιγε σε οποιοδήποτε σημείο άψογα, σαν ένα μπλε τετράδιο λίγων φύλλων, αλλά έπρεπε να βάλεις βιβλία από κάτω απ' τη μια πλευρά για να κάθεται οριζόντια η σελίδα απ' την πλευρά με τις λιγότερες σελίδες και το τραπέζι να είναι κάπως χαμηλό. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να διαβάζεται στο πάτωμα με ένα τρίποδο ρυθμιζόμενου ύψους να στηρίζει τη μια πλευρά.
 6. Δεν ξέρω αν ανακοινώνουν ενδιάμεσες στάσεις. Δε θα πήγιανε το μυαλό μου εκεί.
 7. Ο Αριστοτέλης που το εξάντλησε το θέμα της κριτικής σε ένα μικρό βιβλίο, λέει τα εξής για το ψευδές και τα αδύνατο: Το δικαιολογεί αν βοηθάει την ποιητική το ψευδές ή αδύνατο της άλλης τέχνης, δεν το δικαιολογεί αν δεν ήταν απαραίτητο, δεν το θεωρεί όμως το ίδιο μεγάλο σφάλμα με το σφάλμα της Ποιητικής. Δικαιολογεί το ψευδές και το αδύνατο και αν είναι καλύτερο απ' την πραγματικότητα, ή πιστεύουν πολλοί ότι έτσι είναι στην πραγματικότητα. Τα ψευδή και τα αδύνατα τα δικαιολογεί σε άλλο σημείο και αν παρουσιαστούν πριν ξεκινήσει η ιστορία, πχ ΕΣΤΩ ότι ανασταίνονται οι νεκροί και θέλουν να μας φάνε τον εγκέφαλο, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να έχει λογική και συνέπεια η υπόθεση.. Δεν υπάρχει μετάφραση της Ποιητικής με σωστή ερμηνεία αυτού του σημείου. Η Ποιητική είναι ένα ακόμα άριστο έργο διαλεκτικής σύμφωνα με την αριστοτελική μέθοδο, με άψογη εκτέλεση όπως και όλα τα άλλα, αλλά το θεωρούν απλά σημειώσεις επειδή είναι τόσο τεχνικό που δε μπορούν να το παρακολουθήσουν. Για τους περίεργους, αυτό είναι το σημείο που επιτρέπει οτιδήποτε πριν την αρχή του έργου, αλλά έχει απαιτήσεις συνέπειας μέσα στο έργο. Εδώ δίνεται σαφώς η διαφορά της αρχής απ' το μέσο που ακολουθεί: ἀρχὴ δέ ἐστιν ὃ αὐτὸ μὲν μὴ ἐξ ἀνάγκης μετ’ ἄλλο ἐστίν, μετ’ ἐκεῖνο δ’ ἕτερον πέφυκεν εἶναι ἢ γίνεσθαι· τελευτὴ δὲ τοὐναντίον ὃ αὐτὸ μὲν μετ’ ἄλλο πέφυκεν εἶναι ἢ ἐξ ἀνάγκης ἢ ὡς ἐπὶ τὸ πολύ, μετὰ δὲ τοῦτο ἄλλο οὐδέν· μέσον δὲ ὃ καὶ αὐτὸ μετ’ ἄλλο καὶ μετ’ ἐκεῖνο ἕτερον. Εκεί που κόβει κεφάλια ο Αριστοτέλης είναι στα υπόλοιπα προβλήματα. Στο κακό σύμφωνα με την ίδια την ποιητική τέχνη σύμφωνα με τον ορισμό, στο άλογον (είπε ή έκανε κάτι που δε θα έκανε λογικός άνθρωπος, δεν υπήρχε ανάγκη), στις αντιφάσεις, και στα βλαβερά για τα ήθη του κόσμου. Σε κάποια απ' αυτά αναφέρεται και στο κεφάλαιο για τις αναγνωρίσεις (ας τις πούμε αποκαλύψεις), γιατί όσο πιο πιο βολικές είναι για τους κακούς ποιητές, τόσο χειρότερες απ' την πλευρά της κριτικής. Φαντάσου να έβλεπε ένα σημερινό κακό horror που έχει συνήθως όλα τα προβλήματα μαζεμένα!
 8. Μοιάζει με κτελ. Δεν ακούγεται κάτι περίεργο. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία το factchecking σ' αυτές τις περιπτώσεις, γιατί δεν είναι της συγκεκριμένης τέχνης οι σχετικές λεπτομέρειες.
 9. Οι τιμές καρτών γραφικών προσγειώθηκαν αρκετά, οπότε συμφέρει πάλι η συναρμολόγηση. Η RTX3060 που ανταγωνίζεται Playstation 5 όταν συνδυαστεί με 8πύρηνο, είναι σχετικά προσιτή.
 10. Δεν είναι συνεπής η μετάφραση, αλλά την έφτιαξα: Μπάτμαν: Ο Χάχας. Σταμάτα βλογημένε, θα με πεθάνεις!
 11. Σ' αυτό που ονομάζεις παρωδία πάντως ίσως να είναι ο μόνος που είναι straight. Σκέψου το:)
 12. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται υπεραναπλήρωση και είναι σχετικό με σκληροτράχηλους διαφόρων ειδών. Η μοναξία στο θέμα της γυναίκας ήταν ανάγκη στο επάγγελμα. Κάνανε την ανάγκη φιλότιμο; Σχολίασα τον Λούκυ Λουκ για να δω αν θα αντιδράσεις ανάλογα και σ' αυτό το ζήτημα. Το θέμα απασχόλησε και τον Ralf Konig που έβγαλε το Choco-Boys. Βγήκε με την άδεια αυτών που έχουν τα δικαιώματα και δεν του επέτρεψαν να τον παρουσίασει ως ομοφυλόφιλο.
 13. Δεν ξέρεις τί είναι το θάρρος νομίζω. Θάρρος είναι το να θυσιάζεις κάτι για το καλό άλλων. Εδώ χαρακτηρίζεις συνανθρώπους σου περιθωριακή ομάδα, οπότε κάνεις κακό σε άλλους. Ούτε στα πλαίσια του συντάγματος δεν είσαι που λέει ο λόγος. Διόρθωσέ το ο ίδιος και θα φτιάξουν τα σχετικά posts. Αυτές οι απόψεις δεν είναι σωστό να μένουν γενικά αλλά ακόμα περισσότερο σε ένα site αναφοράς.
 14. Δε συμφωνώ με τίποτε απ' όσα αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο, αλλά είμαστε εκτός θέματος.
 15. Ε, είναι καουμπόι και εργένης σχετικά, και όταν έβγαλε το τσιγάρο απ' το στόμα με το ζορι, το αντικατέστησε αμέσως. Αυτό με τη μνηστή είναι το πιο ύποπτο απ' όλα. Και φτηνά την έβγαλε. Εδώ άλλοι παντρεύονται. Το ότι το παρουσιάζεις ως επιχείρημα και αισθάνεσαι την ανάγκη να τον υπερασπιστείς λες και τον κατηγόρησα, είναι αστείο βέβαια.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.