Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikos Nikolaidis

Members
  • Περιεχόμενο

    329
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    2

Nikos Nikolaidis τελευταία νίκη Ιουνίου 13 2022

Nikos Nikolaidis είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Nikos Nikolaidis

  • Γενέθλια 07/28/1964

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Aegaleo
  • Χώρα
    Greece
  • Επάγγελμα
    Comic creator
  • Ενδιαφέροντα
    Comics, sports, history

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2008 προβολές προφίλ

Nikos Nikolaidis's Achievements

Ενεργό Μέλος

Ενεργό Μέλος (3/9)

1.6k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Nikos Nikolaidis

    ΕΞΤΡΑ ΜΠΛΕΚ

    Καλημέρα στην παρέα. Για αυτή εδώ τη συζήτηση και τον προβληματισμό, με ενημέρωσε ο φίλος μου, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, με τον οποίο είμαστε οι συγγραφείς του πρώτου εν Ελλάδι πονήματος-μελέτης για τον αγαπημένο όλων μας, Μπλεκ. Παραθέτω (επειδή βλέπω ότι έχει γραφτεί, λανθασμένα, πως μας... ξέφυγαν κάποια εβδομαδιαία τεύχη) τα... πειστήρια, προς αποκατάσταση της αλήθειας. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΘΕΣΗ σε όλους μας.
  2. Nikos Nikolaidis

    ΠΙΜ ΠΑΜ ΠΟΥΜ

    Σημερινή ανακάλυψή μου είναι αυτό το εβδομαδιαίο περιοδικό, που σύμφωνα με την επισυναπτόμενη ανακοίνωση της εφημερίδας Έθνος (στο φύλλο της 6ης Δεκεμβρίου του 1963) το πρώτο του τεύχος θα κυκλοφορούσε την επομένη ημέρα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 1963. Αξιοσημείωτο είναι πως ο εκδότης του ήταν ο γνωστός καλλιτέχνης Παύλος Βαλασάκης. Αναζητώντας στοιχεία για τον πρωτότυπο τίτλο, κατέληξα ΕΔΩ
  3. Εορταστική, εν όψει των Χριστουγέννων, προσφορά του περιοδικού στους μικρούς αναγνώστες. [Από την εφημερίδα Εμπρός, στο φύλλο (σαν σήμερα) της 22ας Νοεμβρίου του 1969].
  4. Nikos Nikolaidis

    ΤΑΡΑΤΑΤΑ

    Δεν είχε προλάβει να συμπληρωθεί ένας μήνας από την κυκλοφορία του ΤΑΡΑΤΑΤΑ και ο υπεύθυνός του (αναφέρεται κάποιος κ. Σπύρος Βεργής) σύρθηκε στα δικαστήρια, λόγω των αυστηρών ηθών της εποχής! Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα που βρήκα και επισυνάπτω από το αρχείο της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στο φύλλο της 9ης Ιουνίου του 1979.
  5. Εύγε, διαθέτετε το... "μικρόβιο" της έρευνας!!!
  6. Ιδού η αναγγελία για την κυκλοφορία του #1 του Φαντάζιο, όπως την ανακάλυψα μόλις σήμερα! Δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Έθνος, στο φύλλο της 17ης Αυγούστου του 1927 (ημέρα Τετάρτη).
  7. Nikos Nikolaidis

    ΙΒΑΝΟΗΣ

    Απόσπασμα από το 1ο μέρος της σειράς, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εμπρός, στο φύλλο της 12-6-1954
  8. Αναγγελία της έκδοσης του περιοδικού, από την εφημερίδα Εμπρός, στο φύλλο της 12ης Ιουνίου του 1954.
  9. Θυμάστε τους "Αλφαίους"; Μία ομάδα εξωγήινων ποδοσφαιριστών που φτάνουν στη Γη για να λάβουν μέρος σε ένα διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά. Αναφέρομαι στη σειρά The Team from Trisidium που, υπό τον... εξελληνισμένο τίτλο Η Ομάδα από τον Πλανήτη Άλφα, δημοσιεύθηκε για ένα -δυστυχώς σύντομο- χρονικό διάστημα 5 μηνών (τερματίσθηκε το Φεβρουάριο του 1977) στο περιοδικό Μπλεκ. Η αρχική-πρωτότυπη δημοσίευσή της ήταν στο Βρετανικό περιοδικό Hornet (1969, 1975). Στην Ελλάδα διαβάσαμε μόνο το β' μέρος. Καλλιτέχνης ο γνωστός Ισπανός Joan Giralt, του οποίου απολαύσαμε, κατά καιρούς, πολλές δουλειές στη χώρα μας.
  10. Nikos Nikolaidis

    ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΠΑΛΟΝΑ (εφημ. ΕΘΝΟΣ)

    Και πάλι από την εξαιρετική εφημερίδα Έθνος (1919 - 1970) επισημαίνω τη δημοσίευση της σειράς επιστημονικής φαντασίας Brick Braford, κατά τη διετία 1965 - 1966. Σε μορφή κόμικ-στριπ, όπως εμφανίζονταν άλλωστε τα περισσότερα κόμικ εκείνης της εποχής, αλλά με αλλαγμένη επωνυμία. Μπορείτε να διαβάσετε και ένα αναλυτικό άρθρο μου, ΕΔΩ
  11. Και μία, ακόμη, διαφήμιση του περιοδικού, από το μακρινό 1953.
  12. Το έψαξα αρκετά, αλλά το μόνο, παρεμφερές, δίχως αναφορά στον καλλιτέχνη, που βρήκα, είναι αυτό... [Πηγή: 'The Boston Globe'].
  13. Ασφαλώς δεν είναι της αξίας του Μπεν Λήπερ, όμως και ο Μάκης έχει, επίσης, κότσια !
  14. Σημερινή ανακάλυψη: Ανακοίνωση-διαφήμιση της κυκλοφορίας του περιοδικού, από την εφημερίδα 'Έθνος. Φύλλο της 29ης Ιουνίου του 1961. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλη την παρέα, εύχομαι
  15. Μία αληθινά προφητική γελοιογραφία, για την επισφαλή ελληνική Δημοκρατία, στην αρχή της δεκαετίας του '60. Από το πενάκι του Α. Θεοφιλόπουλου, για την εφημερίδα 'Εθνος της 11ης Ιουνίου του 1963. Καλό Σ/Κ σε όλη την κοινότητα, εύχομαι φίλες και φίλοι ! Ραντεβού στο Books and Beer Festival του Πεδίου του Άρεως
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.