Μετάβαση στο περιεχόμενο

comicos

Veterans
  • Περιεχόμενο

    1514
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    21

comicos τελευταία νίκη Νοεμβρίου 14 2017

comicos είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

10 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος comicos

  • Γενέθλια 08/07/1977

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

5695 προβολές προφίλ

comicos's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

18.1k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο από το 4ο (και τελευταίο) τεύχος. Στις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα, με 32 σελίδες και αυτό.
  2. comicos

    ΔΥΟ

    Όπως φαίνεται συγκρίνοντας τα παρακάτω εξώφυλλα, οι συντελεστές του ΔΥΟ επηρεάστηκαν προφανώς από την κυκλοφορία του ιταλικού περιοδικού ποικίλης ύλης "IL GIORNALINO". Η βασική διαφορά στα δύο αυτά έντυπα, είναι ότι το IL GIORNALINO πρωτοβγήκε το 1924 και η κυκλοφορία του συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας - κλείνοντας αισίως 100 ολόκληρα χρόνια - σε αντίθεση με το ΔΥΟ, που δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε έναν χρόνο ζωής. Τα παραπάνω εξώφυλλα πάντως βγήκαν και στις 2 χώρες μέσα στο 1987, άρα συμβάδιζαν σχεδόν οι κυκλοφορίες τους. Το ιταλικό κόμικ MITTY (σενάριο Paola Ferrarini & σχέδιο Renato Polese) κυκλοφορούσε πρώτα στις σελίδες του IL GIORNALINO και στη συνέχεια στα τεύχη του ΔΥΟ. Είναι και το μοναδικό κόμικ που κόπηκε απότομα στη μέση, με την διακοπή της κυκλοφορίας του ΔΥΟ. Το οξύμωρο, πάντως, είναι ότι παρόλο που στο εσώφυλλο του οπισθόφυλλου στο τελευταίο τεύχος (17 της Β' Περιόδου) ανακοινώνεται επίσημα από τον εκδότη η διακοπή, στην τελευταία σελίδα του κόμικ υπάρχει η σημείωση "ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...", όπως φαίνεται στις παρακάτω σελίδες :
  3. comicos

    ΜΟΝΙΚΑ

    Το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους : Μεταφέρθηκε στην βάση.
  4. comicos

    ΖΑΚ ΚΑΙ ΖΙΛ

    Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγήκε και 8ο τεύχος της σειράς, αν λάβουμε υπόψη τη διαφήμιση στην προτελευταία σελίδα του τεύχους 7. Άγνωστο ωστόσο αν τήρησαν τελικά την υπόσχεσή τους και το κυκλοφόρησαν.
  5. Εξώφυλλα-οπισθόφυλλα από τα τεύχη 135, 136, 137, 180, 181 Μεταφέρθηκαν στην βάση.
  6. comicos

    PC GAMER

    Τον Δεκέμβριο του 1998, ο κυπριακός εκδοτικός οίκος INFOMEDIA PUBLICATIONS LTD κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο το περιοδικό PC GAMER. Πρόκειται για μετάφραση του αντίστοιχου Αγγλικού εντύπου, της βρετανικής εκδοτικής FUTURE PUBLISHING LTD. Το περιεχόμενό του αφορούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος του παρουσιάσεις παιχνιδιών και συνοδευόταν με 2 CD ROM δώρο, που περιείχαν διάφορα playable demos. Στην κατοχή μου βρέθηκε το τεύχος 6 (Μάιος 1999), η αρίθμηση του οποίου αναγράφεται στη ράχη του περιοδικού. Άγνωστο πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν συνολικά. Παραθέτω και μερικές σελίδες από την ύλη του 6ου τεύχους, για να πάρετε μια μικρή γεύση. Περιεχόμενα τεύχους 6 Editorial τεύχους 6 Παρουσίαση παιχνιδιού UNREAL TOURNAMENT Ένα δισέλιδο κόμικ/διαφήμιση στα αγγλικά
  7. comicos

    ΖΑΚ ΚΑΙ ΖΙΛ

    Το οπισθόφυλλο του τεύχους 3, εξώφυλλο-οπισθόφυλλο τεύχους 4 και εξώφυλλο-οπισθόφυλλο τεύχους 7, με τα διαπιστωμένα να ανεβαίνουν κι άλλο : Μεταφέρθηκαν στη βάση Το 7 έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με τα πρώτα τεύχη. Και συγκρίνοντάς το με το εξώφυλλο του 5 (που υπήρχε ήδη στη βάση), μάλλον οι αλλαγές ξεκίνησαν από εκείνο το νούμερο. Πιο συγκεκριμένα : ΤΕΥΧΗ 1-4 : Δεκαπενθήμερα, 36 σελίδες, διαστάσεις 22.0 x 30.0 ΤΕΥΧΗ 5-7 : Μηνιαία, 52 σελίδες, διαστάσεις 20.5 x 27.5, αλλάζει το λογότυπο του τίτλου στο εξώφυλλο
  8. comicos

    ΑΣΤΡΑΠΗ

    Οι περισσότεροι πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι ο Γενικός Διευθυντής του περιοδικού ήταν ο Jean-Jacques Lesueur, μετέπειτα ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Παραθέτω και ένα link με το βιογραφικό του : Jean-Jacques Lesueur (πηγή βιβλιοnet)
  9. Ας μπει στο αρχείο παρακαλώ.
  10. comicos

    COMPUTER GAMES

    Τα χάρισα σε ξαδέρφια μου Ντίνο, πριν από αρκετά χρόνια. Δεν υπήρχε τότε αρκετός χώρος για να τα κρατήσω και αυτά!
  11. comicos

    COMPUTER GAMES

    Τον Απρίλιο του 1990 η εκδοτική SOFTWARE ΑΕΒΕ κυκλοφορεί ένα περιοδικό μεγάλου μεγέθους, αφιερωμένο αποκλειστικά στα computer games. Ο τίτλος του ήταν ακριβώς αυτός. Έβγαινε στα περίπτερα κάθε μήνα, εκτός από το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που ήταν διπλό. Εκείνη την εποχή μεσουρανούσε στον χώρο των Η/Υ και των videogames το θρυλικό PIXEL, ενώ μόλις 2 μήνες νωρίτερα (τον Φεβρουάριο του 1990) είχε κάνει την εμφάνισή του και το εξίσου φιλόδοξο έντυπο USER, που επίσης ασχολούνταν κυρίως με παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες. Ο ανταγωνισμός σαφώς ήταν μεγάλος, παρόλα αυτά το COMPUTER GAMES αποτέλεσε μια αξιοπρεπή εναλλακτική λύση, για πολλούς αναγνώστες. Η ύλη του Computer Games αποτελούνταν κυρίως από παρουσιάσεις και mini-reviews για όλα τα είδη παιχνιδιών, λύσεις και tips, διαγωνισμούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις 68 σελίδες του καλυπτόταν από διαφημίσεις σχετικές με software και καταστήματα υπολογιστών. Πιο πάνω μπορείτε να πάρετε μια γεύση, διαβάζοντας τη 2σέλιδη παρουσίαση του γνωστού adventure game "POLICE QUEST III", από το τεύχος 20. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχω, ούτε γνωρίζω πόσα ακριβώς τεύχη κυκλοφόρησαν, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα τεύχος στην κατοχή μου. Η παρουσίαση αυτή βασίστηκε σε κάποια παλιότερα σκαν που είχα κρατήσει. Δυστυχώς λόγω του μεγάλου μεγέθους όλες οι σκαναρισμένες σελίδες βγήκαν κουτσουρεμένες, μιας και ξεπερνούσαν τα όρια της πλάκας του σκάνερ (δεν είχα σκεφτεί τότε να τις σκανάρω μισές-μισές και έπειτα να τις ενώσω). Για να σας αποζημιώσω, ωστόσο, μπορείτε πιο πάνω να διαβάσετε την λύση του εξαιρετικού "CRUISE FOR A CORPSE", από το τεύχος 21. Επισυνάπτω και τα εξώφυλλα των τευχών 12 και 20-26 για να μπουν προσωρινά στην βάση, μέχρι να βρεθούν και να σκαναριστούν σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον άλλο.
  12. comicos

    ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

    Πρόκειται για μια έκδοση της γνωστής εκδοτικής Selena, η οποία δινόταν σε σακουλάκι με δώρο μια τρισδιάστατη ξυλοκατασκευή ενός δεινοσαύρου. Δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς τεύχη κυκλοφόρησαν, ούτε και ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Υποθέτω πως πρέπει να βγήκε κάπου μέσα στο 2011, μιας και οι περισσότερες παρουσιάσεις περιοδικών της Selena στο φόρουμ, έχουν γίνει με σημείο αναφοράς εκείνη την χρονολογία. Το τεύχος 4 που έχω στην κατοχή μου είναι ουσιαστικά ένα 4σέλιδο φυλλάδιο, αφιερωμένο στον Πλησιόσαυρο. Στο οπισθόφυλλο περιέχονται οι οδηγίες συναρμολόγησης της ξυλοκατασκευής, ενώ πιο πάνω μπορείτε να δείτε τις σελίδες 2 και 3 που συμπληρώνουν το τεύχος και στις οποίες μπορεί να διαβάσει κάποιος μερικά εγκυκλοπαιδικά στοιχεία. Και μια φωτογραφία με τον Πλησιόσαυρο συναρμολογημένο και έτοιμο να διακοσμήσει ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης μας.
  13. Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σας! Υγεία και ό,τι καλύτερο αντεύχομαι με τη σειρά μου και πάντα με χαμόγελο!
  14. Το κρατάω και σου στέλνω p.m.
  15. Καλέ μου φίλε Γιάννη, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την μητέρα σου...Να 'σαι σίγουρος ότι σε βλέπει από εκεί ψηλά και αισθάνεται περήφανη για σένα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.