Indian Posted September 13, 2024 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 797 Content Count: 13,937 Reputation: 101,915 Achievement Points: 9,268 Days Won: 477 With Us For: 4,950 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 07:53 PM Age: 43 Posted September 13, 2024 Βρισκόμαστε στο 52 π.Χ. Όλη η Λουτετία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή… Όλη; Όχι! Μια μικρή ομάδα ανυπότακτων λουτετιανών ζώων με αρχηγό τον Ιντεφίξ αντιστέκεται ακόμα και για πάντα στον κατακτητή. Και η ζωή δεν είναι εύκολη για τον στρατηγό Λαμπιένους και την αγέλη των σκύλων που προσπαθούν να εκρωμαϊσουν τη Λουτέτια… Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, λοιπόν και η Μαμούθ έφερε και στην χώρα μας την σειρά "Ο Ιντεφίξ και οι ανυπότακτοι". Μία σειρά που πυροδότησε πολλή κουβέντα εδώ στο GC! Η συγκεκριμένη σειρά ουσιαστικά αποτελεί την αποτύπωση στο χαρτί του γνωστού Γαλλικού animation κι έχει σαν πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Ιντεφίξ, ο οποίος πλαισιώνεται από μερικά άλλα χαριτωμένα ζωάκια. Μαζί μπλέκουν σε πολλές περιπέτειες που έχουν σαν θέμα την αντίστασή τους από τους Ρωμαίους. Αντίπαλοί τους είναι τα άγρια σκυλιά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με μπροστάρη τον Ντουφέκιους, έναν τεράστιο σκύλο που προσπαθεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να τους κατατροπώσει και με αυτόν τον τρόπο να ανέβει στα μάτια του αφεντικού του, Στρατηγού Λαμπιένους, αλλά και της Μοναλίζα, της ψηλομύτας γάτας του. Το πρώτο άλμπουμ περιέχει τρεις ιστορίες, οι οποίες φέρουν τους εξής τίτλους: "Το μπαλάκι της Γαζέλας": Το θρυλικό μπαλάκι της Γαζέλας, της σκυλίτσας του Καμυλογένη, του μεγάλου αρχηγού των Γαλατών, εξαφανίζεται κατά λάθος και οι φίλοι μας εξαπολύουν ένα μεγάλο κυνηγητό στους δρόμους της Λουτέτιας για να το βρουν και να το επιστρέψουν. "Οι φελλοί - ΧΙΚ! πάντα επιπλέουν!": Κάτι στο νερό προκαλεί ασταμάτητο λόξυγγα στους πολίτες της Λουτέτιας. Ο Λαμπιένους φέρνει στο παλάτι έναν Δρυίδη προκειμένου να γιατρέψει τους στρατιώτες του, αλλά αδιαφορεί για τους φτωχούς κατοίκους. Αυτή την αδικία προτίθεται να διορθώσει ο γενναίος Ιντεφίξ και η συμμορία του! "Λαμπιένους, δεν θα με πιάσεις": Ο επαναστάτης τροβαδούρος Γιεγιεδίξ έρχεται στην Λουτέτια και με τα τραγούδια του ξεσηκώνει τα πλήθη. Εύλογα οι Ρωμαίοι αντιδρούν και τον συλλαμβάνουν. Ο Ιντεφίξ και οι φίλοι του προσπαθούν να προλάβουν να τον ελευθερώσουν πριν αυτός μεταφερθεί στο παλάτι! Αναμφίβολα πρόκειται για ιστορίες που απευθύνονται σε μικρότερο, ηλικιακά, κοινό σε σχέση με τον μέσο αναγνώστη του Αστερίξ. Παρόλα αυτά είναι χαριτωμένες, βγάζουν ένταση καθώς περιέχουν αρκετές σκηνές με δράση, αλλά προσωπικά δεν εντόπισα κάποια σκηνή που το χιούμορ της να με συνεπάρει. Οι χαρακτήρες βγάζουν δυναμισμό κι ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα, διαδραματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον δικό του προσωπικό ρόλο στην εξέλιξη κάθε σεναρίου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι ιστορίες διαδραματίζονται στην Λουτέτια (Παρίσι) κι όχι στο γνωστό Γαλατικό χωριό. Δεν μαθαίνουμε ποτέ πώς ο Ιντεφίξ βρέθηκε στα χέρια του Οβελίξ. Επίσης, να πούμε ότι (τουλάχιστον στο πρώτο άλμπουμ) έχουμε σαν γκεστ τον Μαζεστίξ και την Μιμίνα. Εν κατακλείδι μου άρεσε η συγκεκριμένη σειρά, βλέποντάς την υπό ένα πιο παιδικό πρίσμα. Προτείνεται σε αυτούς που έχουν μικρά παιδιά, καθώς πιστεύω ότι θα περάσουν όμορφα μαζί, διαβάζοντάς την. Οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του Αστερίξ, καλό θα είναι να προσπεράσουν, καθώς δεν θα βρουν πολλά κοινά σημεία με τον αγαπημένο τους ήρωα. Ο εικαστικός τομέας μου άρεσε αρκετά. Έχουμε ένα σχέδιο με πολλές ομοιότητες με τα άλμπουμ του Αστερίξ, είναι λεπτομερές και δίνει πολλή σημασία στην κίνηση και την ένταση των σκηνών. Πραγματικά ήταν κάτι που απόλαυσα. Ικανοποιημένος δηλώνω κι από τον χρωματισμό. Η παλέτα που έχει χρησιμοποιηθεί έχει μεγάλη ποικιλία "γήινων" χρωμάτων, τα οποία είναι συνδυασμένα αριστοτεχνικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Πάμε στα της έκδοσης τώρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που χτυπάει πρώτη φορά στο μάτι κι... άσχημα είναι το μικρό φορμά του εντύπου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα κλασικά BDs που όλοι γνωρίζουμε. Εκτός αυτού, τα καρέ δεν εκτείνονται σε όλο το μήκος της σελίδας με αποτέλεσμα, εκτός του μικρού μεγέθους, να βγαίνουν ακόμα πιο μικρά. Επίσης η τιμή των 5,80€ νομίζω ότι είναι λίγο "αλμυρή". Ξεπερνώντας αυτές τις παραφωνίες έχουμε ένα αξιόλογο έντυπο, με καλής ποιότητας χαρτί, που παρουσιάζει μία εξαιρετική εκτύπωση. Η κόλληση είναι πολύ στιβαρή και υπόσχεται πολλές αναγνώσεις. Καλού πάχους είναι και το εξώφυλλο. Συνοδευτικό υλικό δεν βρίσκουμε. Η σειρά στην Bedetheque Το animation της σειράς 27 1 8 Quote
Laz33 Posted September 13, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,825 Reputation: 38,167 Achievement Points: 5,011 Days Won: 102 With Us For: 3,177 Days Status: Offline Last Seen: 34 min ago Age: 41 Posted September 13, 2024 Kι ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να το παραγγείλω, διαβάζω το review του Indian κι έχω πλέον δεύτερες σκέψεις Προς Θεού, δεν φταίει ο Indian. Ίσα-ίσα, μ΄αρέσει να διαβάζω ειλικρινείς και αυστηρές κριτικές. Και αντίθετα δεν μ΄αρέσει να διαβάζω ωραιοποιημένες. Δεν είναι όλα τα κόμικς τέλεια, ούτε όλα τα κόμικς πολύ καλά, όπως και να το κάνουμε. Υπάρχουν και τα μέτρια, υπάρχουν και οι αηδίες. Το φορμάτ του Ιντεφίξ κι εμένα με προβληματίζει. Αν δεν κάνω λάθος το ύψος είναι όσο ενός Μίκυ Μάους. Και γαλλοβελγικό σε μέγεθος Μίκυ Μάους πολύ απλά δεν διαβάζεται. Ή εν πάσει περιπτώσει χάνει πολύ. Αλλά και οι ιστορίες απ΄την περίληψη και μόνο δεν μπορώ να πω ότι με κάνουν να αγωνιώ να τις διαβάσω. Χάθηκε λέει το μπαλάκι μιας σκυλίτσας και ψάχνουν να το βρουν. Πω πω, φοβερό σασπένς Τώρα δηλαδή πραγματικά προτίμησαν να εκδόσουν αυτό το άλμπουμ και όχι να συνεχίσουν τα Μπλέικ & Μόρτιμερ, τα Μπλούμπερυ ή τα Θόργκαλ; Τι να πεις 13 1 1 3 Quote
Indian Posted September 13, 2024 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 797 Content Count: 13,937 Reputation: 101,915 Achievement Points: 9,268 Days Won: 477 With Us For: 4,950 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 07:53 PM Age: 43 Author Posted September 13, 2024 7 λεπτά πριν, Laz33 είπε: Αν δεν κάνω λάθος το ύψος είναι όσο ενός Μίκυ Μάους. Είναι ελάχιστα πιο μικρό σε ύψος κι από το Μίκυ Μάους. Το άσχημο, όμως, όπως έγραψα, είναι ότι και τα καρέ δεν εκτείνονται σε ολόκληρο το ύψος της σελίδας. Δες τις σκαναρισμένες εσωτερικές σελίδες που ανέβασα. Προσωπικά δεν με πείραξε το "μικρό" σχέδιο (από την στιγμή που δεν μιλάμε για ένα BD που μας καθηλώνει). Αυτό που με πείραξε κάπως είναι η μικρή γραμματοσειρά. 14 2 Quote
rolandofshire Posted September 13, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 13, 2024 Ερώτηση Έχει κι άλλα cameo από Αστερίξ; Ο Γιεγιεδίξ είναι ο ίδιος από το Αστερίξ και οι Νορμανδοί; Είναι και ο αρχιτέκτονας της Κατοικίας των Θεών; Καταλαβαίνω σωστά; 12 Quote
Manitou Posted September 13, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,904 Reputation: 38,507 Achievement Points: 4,978 Days Won: 105 With Us For: 6,483 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 46 Posted September 13, 2024 Πάντως και το γαλλικό σε μικρό φορμάτ κυκλοφόρησε πράγμα πραγματικά περίεργο... 11 2 Quote
Indian Posted September 13, 2024 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 797 Content Count: 13,937 Reputation: 101,915 Achievement Points: 9,268 Days Won: 477 With Us For: 4,950 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 07:53 PM Age: 43 Author Posted September 13, 2024 25 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Ο Γιεγιεδίξ είναι ο ίδιος από το Αστερίξ και οι Νορμανδοί; Είναι και ο αρχιτέκτονας της Κατοικίας των Θεών; Ο Γιεγιεδίξ ναι, είναι ο ίδιος. Τον αρχιτέκτονα δεν τον πήρε το μάτι μου...! 12 Quote
rolandofshire Posted September 13, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 13, 2024 2 λεπτά πριν, Indian είπε: Ο Γιεγιεδίξ ναι, είναι ο ίδιος. Τον αρχιτέκτονα δεν τον πήρε το μάτι μου...! Δεν είναι ο κοντός Ρωμαίος στη 3η σελίδα που ανέβασες που λέει για τα νερά στα συντριβάνια; Θυμάμαι λάθος; 8 Quote
rolandofshire Posted September 13, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 13, 2024 Και μόλις το επιβεβαίωσα. Μα, θα με βάλεις να κάνω επανάληψη στα Αστερίξ μου εσύ 7 2 Quote
Kurdy Malloy Posted September 13, 2024 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 59 Content Count: 3,318 Reputation: 25,331 Achievement Points: 2,541 Days Won: 12 With Us For: 3,269 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 05:25 PM Age: 54 Posted September 13, 2024 Το φορμά είναι το ίδιο με το γαλλικό δεν καταλαβαίνω το νόημα της κουβέντας. Όσοι ήταν στην περσινή The Comic con μπορούσαν να τα δουν. Τώρα αν έχει περισσότερο νόημα να βγει κάτι παιδικό ή ένα νέο Μπλούμπερι, αυτό που δεν έχει νόημα η σύγκριση. Σε άλλο κοινό απευθύνεται το ένα, σε άλλο το άλλο, καλό είναι να υπάρχουν εκδόσεις που θα βάλουν νέους στο χόμπι 12 1 1 Quote
Manitou Posted September 13, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,904 Reputation: 38,507 Achievement Points: 4,978 Days Won: 105 With Us For: 6,483 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 46 Posted September 13, 2024 Πράγματι δεν έχει νόημα. Θα έπρεπε να βγαίνουν και παιδικά και από τα άλλα. Άλλο κοινό έχει το Ιντεφιξ και άλλο το Μπλουμπερι. 11 Quote
chrisbouk Posted September 13, 2024 Member ID: 32,547 Group: Members Topic Count: 53 Content Count: 703 Reputation: 5,430 Achievement Points: 726 Days Won: 6 With Us For: 2,591 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 58 Posted September 13, 2024 (edited) Κάποτε όταν ήμουν παιδί, έβγαιναν σε μικρό φορμά πάρα πολλά παιδικά, καθένα είχε την μέρα του! Έβγαιναν απίστευτα πολλά τέτοια, μικρά παιδικά, κάθε βδομάδα! Μίκυ, Ποπάϋ, Μπαγκς Μπανυ, Τιραμολα, Σεραφίνο, Πινόκιο, Μαϊτυ Μάους, Φέλιξ ο γάτος, Μποζο, Οττο κλπ κλπ. Να λοιπόν ένα νέο και Γαλλοβελγικό μάλιστα που δεν είχαμε τότε αρκετά στην Ελλάδα πιστεύω! Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλοι με παιδικά, μικρού φορμά αλλά και με τακτική σχετικά κυκλοφορία Edited September 13, 2024 by chrisbouk 8 1 Quote
Laz33 Posted September 13, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,825 Reputation: 38,167 Achievement Points: 5,011 Days Won: 102 With Us For: 3,177 Days Status: Offline Last Seen: 34 min ago Age: 41 Posted September 13, 2024 @ chrisbouk άλλες εποχές τότε, μη συγκρίνεις. Aν ζούσαμε στη δεκαετία του ΄80 ή του ΄90 θα είχε νόημα να βγαίνουν σωρηδόν παιδικά κόμικς. Αλλά όχι στην Ελλάδα του 2024 που τα περισσότερα παιδιά από 8 χρονών (και ίσως πολύ να λέω) είναι μ΄ένα κινητό στο χέρι και αυτή είναι η κύρια ασχολία τους. To ξαναείπα. Καλώς ή κακώς το κυρίως κοινό των κόμικς είμαστε πλέον οι ενήλικες, που μεγαλώσαμε με κόμικς και όχι με οθόνες κινητών και tablets, oύτε καν υπολογιστών (ειδικά όσοι είμαστε άνω των 40). Άρα όταν μια εκδοτική βγάζει 3 κόμικς το χρόνο, το βρίσκω ανούσιο τα 2 απ΄αυτά να είναι παιδικά. @ Indian άρα τα καρέ είναι ακόμα πιο μικρά κι από ένα Μίκυ Μάους. Ξενέρωμα Εδώ στο Μίκυ Μάους και μου φαίνονται υπερβολικά μικρά τα καρέ. Φαντάσου σε γαλλοβελγικό 13 2 Quote
Manitou Posted September 14, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,904 Reputation: 38,507 Achievement Points: 4,978 Days Won: 105 With Us For: 6,483 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 46 Posted September 14, 2024 @ Laz33 και όμως. Σαν μπαμπάς που έχω παιδί σε αυτή την ηλικία που λες μπορώ να σου πω ότι δεν είμαι ο μόνος που ψαχνομαι να πάρω στο παιδί μου ένα πιο παιδικό κόμικ. Υπάρχουν πολλοί σαν και εμένα που προσπαθούμε να πάρουμε τα παιδιά από τις οθόνες (8 χρόνων το πρόβλημα σου δεν είναι τοσο το κινητό όσο τα διάφορα netflix Disney κτλ)και να τα στρέψουμε σε αναγνώσματα. Το παράδοξο δε είναι ότι σε σχέση με την δικιά μας εποχή κυκλοφορούν σήμερα ΠΑΜΠΟΛΛΑ παιδικά βιβλία. Χτες που πήρα στη μικρή μου ένα τέτοιο βιβλίο το σχολίαζα με τη γυναίκα μου. Μιλάμε για πραγματικό χαμό. Οπότε ένα παιδικό κόμικ έχει θέση και νομίζω θα έχει και κοινό. Απλά όπως είπα πιο πάνω, και φυσικά συμφωνώ μαζι σου σε αυτό, θέλει και το Ιντεφιξ αλλά.και το Μπλουμπερι (τυχαίο παράδειγμα) καθώς πλέον ο βαρύς πυρήνας του αγοραστικού κοινού μιας εκδοτικής κόμικ πράγματι δεν είναι τα παιδιά 13 Quote
rolandofshire Posted September 14, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 14, 2024 12 ώρες πριν, Manitou είπε: (8 χρόνων το πρόβλημα σου δεν είναι τοσο το κινητό όσο τα διάφορα netflix Disney κτλ) Νόμιζα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν τα σοσιαλ. Οφτοπικ λίγο σορρυ 6 Quote
Manitou Posted September 14, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,904 Reputation: 38,507 Achievement Points: 4,978 Days Won: 105 With Us For: 6,483 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 46 Posted September 14, 2024 54 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Νόμιζα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα ήταν τα σοσιαλ. Οφτοπικ λίγο σορρυ Μικρά είναι ακόμη για σοσιαλ. Πρώτη με Τετάρτη Δημοτικού το πρόβλημα είναι η πληθώρα παιδικών που τους είναι διαθέσιμα και τελικά δεν ξέρουν τι να πρωτοδουν. Εκεί ένα καλό παιδικό κόμικ μπορεί να βρει χώρο και να πέσει ο σπόρος. Ο Ιντεφιξ είναι ένα τέτοιο και για αυτό νομίζω είναι σε μικρό μέγεθος. Για να χωράει σε παιδικά χεράκια. 6 1 Quote
Ζάνταφ Posted September 14, 2024 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 27 Content Count: 582 Reputation: 4,103 Achievement Points: 629 Days Won: 12 With Us For: 393 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Posted September 14, 2024 Για το μέγεθος της έκδοσης, έχω να πω τα εξής. Απ' ότι κατάλαβα το συγκεκριμένο (δεν το έχω, το περιμένω ακόμα να μου έρθει) είναι σε μικρό μέγεθος, όπως και το original γαλλικό. Αλλά σε πρόσφατη επίσκεψη στην Γερμανία, βρήκα μία έκδοση με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, αλλά σε μέγεθος του κλασσικού Αστερίξ! Με έχουν μπερδέψει λίγο όλα αυτά, όταν φτάσει η Ελληνική θα έχω ένα μέτρο σύγκρισης, για να γράψω περισσότερα. 9 1 Quote
albertus magnus Posted September 14, 2024 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 138 Content Count: 2,917 Reputation: 18,202 Achievement Points: 2,974 Days Won: 12 With Us For: 5,641 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 157 Posted September 14, 2024 Τωρα κοιταζα στην σελιδα της hachette και ειδα οτι οντως το πρωτοτυπο γαλλικο ειναι στο ιδιο μεγεθος 16χ20. Μου καθεται καπως για bd ομολογω αλλα αν απευθυνεται σε παιδια μικρα ειναι λογικο τελικα. Θα αγορασω αυτο το πρωτο τευχος σιγουρα σαν φαν του Αστεριξ εστω για την περιεργεια και θα σχολιασω ξανα. 6 Quote
Laz33 Posted September 14, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,825 Reputation: 38,167 Achievement Points: 5,011 Days Won: 102 With Us For: 3,177 Days Status: Offline Last Seen: 34 min ago Age: 41 Posted September 14, 2024 (edited) Kαι τα Στρουμφάκια παιδικό κόμικ είναι αλλά σε κλασικό BD μέγεθος κυκλοφορεί στη Γαλλία. Φάουλ για μένα να βγάλουν τον Ιντεφίξ σε μέγεθος Μίκυ Μάους. Για τους Γάλλους εννοώ. Η Μαμούθ ακολουθεί τη γαλλική έκδοση προφανώς. Κι όπως ανάφερε ο Indian δεν φτάνει που το έβγαλαν σε μέγεθος Μίκυ Μάους, έχουν βάλει και κάτι τεράστια κενά πάνω και κάτω στις σελίδες, οπότε τα καρέ γίνονται ακόμα πιο μικρά. Edited September 14, 2024 by Laz33 8 1 Quote
ManaLeak13 Posted September 14, 2024 Member ID: 36,788 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 1,703 Reputation: 15,255 Achievement Points: 1,999 Days Won: 24 With Us For: 1,551 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 36 Posted September 14, 2024 Μικρότερο μέγεθος δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται και μικρότερη τιμή ; Λεω εγω τωρα. Ασχετως που δεν θα το αγορασω, 5.80 ειναι πολλα. Πιο πολυ για εκδοση των 4.20-4.50 μου μοιαζει. Που και παλι για το συγκεκριμενο δεν θα τα δινα , που και παλι τα βρισκω πολλα αν το συγκρινουμε με τις κυκλοφορίες των Ντισνευ που ισως παει να ανταγωνιστει. Παντως θα συμφωνισω με τον @ Laz33 5 ολες και ολες εκδοσεις στους 9 μηνες του 2024 ,το λες και για γελια Οπου 5 εχουμε : - 2 επανεκδόσεις του Τεντεν - 1 επανεκδοση σε Λουκυ Λουκ (ψιλοακυρη) - 1 αλμπουμ ταινιας για το αστεριξ (οι κλασικες μπουρδες) - 1 αλμπουμ Ιντεφιξ (μιση μεριδα) Δεν το λετε και πετυχημενο το προτζεκτ προγραμματισμου τους. Εγω πχ που ειμαι και λιγο πιο σκληρος , θα το πω αρπαχτη. Οπως και να εχει αναμενουμε να δουμε πως θα κλείσουνε τη χρονια . Λογικα πάμε για 1-2 εκδοσεις ακομα , το πολυ. 8 1 Quote
Laz33 Posted September 14, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,825 Reputation: 38,167 Achievement Points: 5,011 Days Won: 102 With Us For: 3,177 Days Status: Offline Last Seen: 34 min ago Age: 41 Posted September 14, 2024 Tις επανεκδόσεις ούτε καν τις μετράω. Έτοιμο υλικό παίρνουν και απλά το ανατυπώνουν. Από νέες εκδόσεις μέχρι στιγμής φέτος είχαμε δύο. Ένα άλμπουμ ταινίας (που ούτε καν κόμικ το λες) κι ένα κόμικ για 6χρονα. Σαν να λέμε μηδέν... 6 2 1 Quote
petran79 Posted September 15, 2024 Member ID: 2,415 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 212 Reputation: 787 Achievement Points: 213 Days Won: 0 With Us For: 6,474 Days Status: Offline Last Seen: February 4 Age: 45 Posted September 15, 2024 (edited) συνήθως δεν ανέφεραν τον Βερσινγκετοριξ ως τον αρχηγό; Το Καμυλογενης από που προκύπτει; Eπίσης βγηκε και σε σειρά αλλά σε cgi δυστηχώς. Στα Γαλλικα κυκλοφορησαν 5 ιστοριες εως τωρα. Θα τις ριξω μια ματια. Edited September 15, 2024 by petran79 5 Quote
rolandofshire Posted September 15, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 15, 2024 Νομίζω το κόμικ περιέχει ιστοριες από τη σειρά. Έχοντας περάσει μόλις από την έκθεση βιβλίου επιβεβαιώνω πλήρως αυτό που λέει ο @ Manitou . Πραγματικά σχεδόν κάθε εκδοτικός οίκος φρόντιζε να έχει το παιδικό βιβλίο στον πάγκο του. Ίσως πατάνε και σε ένα άγχος που υπάρχει σε νέους γονείς αλλά πραγματικά η εκδοτική δραστηριότητα στο παιδικό βιβλίο είναι στο απόγειο της. Ήταν κυριολεκτικά παντού. Πήρα το ιντεφιξ αλλά δε το έχω διαβάσει ακόμα για να σας πω. Τους είδα εκεί της μαμούθ κιόλας (2 παρακαλώ εντυπωσιαστείτε ) αλλά δε ρώτησα τίποτα. Γιατί και να ρωταγα, δε πιστεύω ότι θα βγαζα είδηση, πιο πολύ κουτσομπολιό θα κάναμε εδώ 10 Quote
Dimitris1408 Posted September 15, 2024 Member ID: 40,925 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 53 Reputation: 374 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 500 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 36 Posted September 15, 2024 Και όμως αυτό το κουτσομπολιό θα είχε ενδιαφέρον. Να δούμε τι διαφορετικό θα σου έλεγαν σε σχέση με τον Θοδωρή. Όχι ότι θα το έπαιρνε κανείς σοβαρά αλλά κουβέντα να γίνεται. 5 Quote
Laz33 Posted September 15, 2024 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,825 Reputation: 38,167 Achievement Points: 5,011 Days Won: 102 With Us For: 3,177 Days Status: Offline Last Seen: 34 min ago Age: 41 Posted September 15, 2024 Αν τους ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά ας βγάλουν και την Πέππα τότε. Εγγυημένες πωλήσεις. Εγώ πάντως από μια εκδοτική που έβγαζε επί πόσα χρόνια κάποια απ΄τα καλύτερα BD που υπάρχουν εκεί έξω, περιμένα να συνέχιζε με ποιοτικές εκδόσεις. Δεν έχω κάτι με τα Ιντεφίξ. Και Γιακαρί έχει βγάλει στο παρελθόν η Μαμούθ. Αλλά όπως είπα κι άλλη φορά, να έβγαζε ένα παιδικό κόμικ αν είχε 10-12 νέες κυκλοφορίες το χρόνο. Όχι τώρα που έχει 3-4 κατά μέσο όρο. Και όχι τώρα που έχει αφήσει ανολοκλήρωτες ιστορίες σε άλλες σειρές (Μπλούμπερυ, Viva Αναρχία). Ειδικά το τελευταίο (το να αφήνεις επί πόσα χρόνια ανολοκλήρωτη ιστορία) είναι τεράστια ασέβεια προς το κοινό σου. 8 1 Quote
rolandofshire Posted September 15, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 15, 2024 1 ώρα πριν, Laz33 είπε: Αν τους ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά ας βγάλουν και την Πέππα τότε. Χεχε τους πρόλαβε η Anubis και χρηματοδοτεί τα υπόλοιπα κόμικ έτσι. Στο πάγκο της Anubis περισσότεροι ήταν στη Πέππα και στη Μπλουι, παρά στα κόμικ της 5 1 3 Quote
Manitou Posted September 15, 2024 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,904 Reputation: 38,507 Achievement Points: 4,978 Days Won: 105 With Us For: 6,483 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 46 Posted September 15, 2024 10 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Χεχε τους πρόλαβε η Anubis και χρηματοδοτεί τα υπόλοιπα κόμικ έτσι. Στο πάγκο της Anubis περισσότεροι ήταν στη Πέππα και στη Μπλουι, παρά στα κόμικ της Πριν από κάνα δίχρονο έγραφα κάπου ότι η Πέππα είναι η λύση. Να τη τώρα η Anubis. Σωστή αξιολόγηση κοινού... 5 4 Quote
albertus magnus Posted September 15, 2024 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 138 Content Count: 2,917 Reputation: 18,202 Achievement Points: 2,974 Days Won: 12 With Us For: 5,641 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 157 Posted September 15, 2024 9 hours ago, petran79 said: συνήθως δεν ανέφεραν τον Βερσινγκετοριξ ως τον αρχηγό; Το Καμυλογενης από που προκύπτει; Ο καμυλογενης είναι αυτός εδώ ο τύπος φαντάζομαι https://en.m.wikipedia.org/wiki/Camulogene που ήταν επίσης αρχηγός και πολέμησε ενάντια στους ρωμαιους. Πάντως και εγώ δεν τον θυμάμαι σε κάποια ιστορία στο Αστερίξ. Ίσως ταίριαξε τώρα γιατί αναφέραμε κάποια συγκεκριμένη μάχη ? Όταν το διαβάσω θα ξέρω περισσότερα! 3 1 1 Quote
rolandofshire Posted September 15, 2024 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 963 Reputation: 6,679 Achievement Points: 1,015 Days Won: 6 With Us For: 3,162 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 35 Posted September 15, 2024 Ταιριάζει νομίζω λόγω χρονολογίας του κόμικ (52 πΧ). 5 Quote
thor77 Posted September 15, 2024 Member ID: 25,318 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1,402 Reputation: 10,291 Achievement Points: 1,433 Days Won: 1 With Us For: 4,642 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 05:54 PM Age: 47 Posted September 15, 2024 Βάσει του λινκ που παραθέτει ο Αλβέρτος ο Μέγας, ο Καμυλογενης έδρασε στην περιοχή της Λουτετιας, οπότε είναι λογικό να αναφέρεται σε ιστορίες που διαδραματιζονται στην περιοχή δράσης του κατά το έτος θανάτου του. 6 Quote
petran79 Posted September 15, 2024 Member ID: 2,415 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 212 Reputation: 787 Achievement Points: 213 Days Won: 0 With Us For: 6,474 Days Status: Offline Last Seen: February 4 Age: 45 Posted September 15, 2024 Ωστε διαδραματίζεται πριν ο Οβελίξ γνωρίσει τον Ιντεφίξ. Αυτό με χαλάει λίγο μιας και πάντα θεωρούσα πως ο Οβελίξ από κουτάβι τον είχε. 2 Quote
Recommended Posts