Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ [ΚΑΤΣΟΥΛΙΝΟΣ]


Mandrake

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7119
  • Reputation:   27018
  • Achievement Points:  7454
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6234 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δεν είναι στην κατοχή μου αλλά αλιεύθηκαν από αγγελία στο "Vendora". Κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '80 αλλά δε γνωρίζω πόσα είναι και διαστάσεις. Δύο φωτογραφίες υπάρχουν μονάχα, στη μία είναι το μπροστινό & στην άλλη το πίσω μέρος τεσσάρων αυτοκολλήτων (το 16 διπλό το 17 & το 22) των εκδόσεων "Κατσουλίνος", τα οποία έχουν χαρακτήρες της "Disney", διακρίνουμε επίσης έναν Καραγκιόζη, τον Γούντυ Τρυποκάρυδο και κάποιον πειρατή κι έναν ιθαγενή που πιθανόν και αυτοί είναι της "Disney". Κάθε αυτοκόλλητο έχει τίτλο θεματικής στην οποία, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται. Ενδεχομένως ο τίτλος σχετίζεται κάπως με το άλμπουμ στο οποίο τοποθετούνται. Η πωλήτρια βέβαια αναφέρει στον τίτλο της αγγελίας για αυτοκόλλητα, αλλά στην περιγραφή μιλάει για χαρτονάκια... :confuse:

 

AftokollitaKatsoulinos_Front.thumb.jpg.f031534ed4e3b1fb79c321e57b298a72.jpg  AftokollitaKatsoulinos_Back.thumb.jpg.94999b478d8d210bd00af8d4d1f1ae2a.jpg

 

Κάποια πράγματα που βρήκα για τη λέξη "Κατσουλίνος": Σε νήμα του "Retromaniax" με τίτλο "Τα Παιχνίδια που Έβρισκα στα Γαριδάκια", το μέλος krios αναφέρει ότι τα "Κατσουλίνος" ήταν γαριδάκια. Ομολογώ πως δεν τα θυμάμαι (θα πρέπει να δω συσκευασία). Σε ένα άλλο νήμα του "Xariseto" αναφέρει κάποιος/α Othon: "Εκείνα δε τα Κατσουλίνο........δεν υπήρχαν τα δώρα του!", επομένως υπήρχαν δώρα από γαριδάκια που προέκυπταν απ' το συμπλήρωμα κάποιου άλμπουμ.

 

Το δε όνομα "Κατσουλίνος" φαίνεται ότι η εταιρεία που έβγαζε τα γαριδάκια το πήρε από την ομώνυμη κούκλα του Λάκη Αποστολίδη στην παιδική τηλεοπτική σειρά κουκλοθεάτρου "Μαριονέττες" ('77-'80), τον οποίο υποδύονταν ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής. Ο Κατσουλίνος και η Ζέζα ήταν απ' τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς αυτής και φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σε μια μετέπειτα τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Η Ελληνική Μυθολογία: Ο Κατσουλίνος και οι Μύθοι" ('80-'8?), για την οποία δυστυχώς δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Έτσι, φτάνουμε στα '80s, όπου κυκλοφόρησαν τα γαριδάκια με τα αυτοκόλλητα (μάλλον) αυτά.

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Mandrake changed the title to ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ [ΚΑΤΣΟΥΛΙΝΟΣ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.