Μετάβαση στο περιεχόμενο

cypavlos

Members
  • Περιεχόμενο

    670
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    9

cypavlos τελευταία νίκη Σεπτεμβρίου 14 2011

cypavlos είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

4 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος cypavlos

  • Γενέθλια Ιανουαρίου 20

Retained

  • Member Title
    Ακόμα μια περιπέτεια αρχίζει

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece
  • Ενδιαφέροντα
    Disney κομικς

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

4258 προβολές προφίλ

cypavlos's Achievements

Πολύ Ενεργό Μέλος

Πολύ Ενεργό Μέλος (4/9)

4.5k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Θα χρειαστει ισως να αντικατασταθουν τα διαφορα λινκ που εχουν αναρτηθει απο το inducks και ειναι απο την αλλαγη σερβερ και πριν αφου δεν ανοιγουν σωστα. Οσες φορες γινοταν κατι τετοιο στο παρελθον αλλαζε και κατι στο λινκ "https//------" τους.
  2. Καπως ετσι. Κοιτωντας την ιστοσελιδα τους και το ποσα ειδη εντυπων-ενθετων τυπωνουν και το πως διαφημιζουν αυτα, ειναι η ιδια διαφημιστικη νοοτροπια για ολα. Περσι αν θυμαμαι καλα ειχαμε και αυτοματοποιημενη απαντηση οτι θα μας απαντησουν. Φετος ακομα και το "ρομποτ" πηγε για μπανιο. Μονον οι αδειες ειναι η μονη σιγουρη πληροφορια.
  3. Τους εστειλα ενα μηνυμα πριν καιρο, σημερα πηρα μια τυπικη απαντηση και βαζω κατω το κομματι που αφορα τους τομους Σκαρπα. Η μονη περιπτωση να ξερουμε τι θα γινει φετος ειναι αν και οταν βγουν νεες αδειες εκδοσης τομων που οι μερακληδες του φορουμ θα μας ενημερωσουν εγκαιρως. Δεν ειδα ακομα κατι. "Για νέες κυκλοφορίες Disney παρακαλώ μείνετε συντονισμένος, θα ανακοινωθούν νέα αμέσως μόλις υπάρχουν."
  4. 1.3.1951 - 1.3.2023 Επετειος 72 ετων
  5. cypavlos

    ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

    Επετειος πρωτης μερας κυκλοφοριας, 69 χρονια πριν. Ευχαριστω ιδιαιτερως οσους βαζετε εξωφυλλα και καρτες κι ολα τα υπολοιπα. Οι περισσοτεροι δεν ειχαν ποτε πληρη συλλογη, αρκετοι απο την προηγουμενη γενια ισως να μην ειχαν ουτε ενα τευχος, ποσο μαλλον αυτης της γενιας. Ελπιζω οτι καποια στιγμη θα εχουμε και τα τευχη στο φορουμ.
  6. Θα ηθελα να ηξερα ποια εικονα αντιστοιχει με ποιον μηνα κι επειδη ειναι 12 εικονες μαζι με το εξωφυλλο, ισως να χρησιμοποιηθηκε η ιδια εικονα και για καποιο μηνα. Ειναι λιγο παραξενες οι φωτογραφιες, μοιαζει σαν καποιος να εκοψε τις ημερομηνιες και να αφησε μονο την εικονα. Που ναξεραν οτι μερικες δεκαετιες μετα θα συνεχιζε να υπηρχε τοσο ενδιαφερον.
  7. Περιεχομενα δεν εχουμε αλλα μην ξεχνατε οτι εχουμε στη διαθεση μας παντα το inducks. Εκει εχουμε καθε δυνατοτητα να δουμε περιεχομενα με πολλες λεπτομερειες. Ευχαριστω οσους σκαναρετε σε τοσο καλη ποιοτητα.
  8. Επαναφερω το θεμα για να το θυμηθουμε. Κι ομως εγινε η εκπληξη και ανατυπωθηκε το 2013 στα Μεγαλα Σηριαλ Νο42. Τωρα η πιο προσφατη στα Απαντα Σκαρπα τομοι 43+44 (2022) Επομενη ανατυπωση... σε 9-10 χρονια!!!!!
  9. Νομιζω οτι αρκετα σχολια για την Δυναστεια των Ντακ ηδη υπαρχουν στα θεματα που αφορουν τα τομακια της. Ο,τι κι αν γραψει καποιος καπου οτι η μια ιστορια ειναι το ενος ή του αλλου, φαινεται κι απο το σχεδιαστικο στυλ ποιανου ειναι και στην δυναστεια οι 3 ειναι του Καρπι (2, 3, 5). Οχι δεν θα τυπωθουν αλλες ιστοριες τυπου χαμενα επεισοδια στα Απαντα. Ξερουμε οτι εχουμε ακριβως ο,τι υπαρχει στους ιταλικους τομους. Υπαρχουν δυο subseries που μπορειτε να δειτε στο inducks, η μια ειναι η κανονικη για την δυναστεια κι η αλλη ειναι τα παραλειπομενα. Στα παραλειπομενα εχουμε μονο 3 ιστοριες που οι 2 υπαρχουν στα ελληνικα, στα Ντοναλντ Τερζοπουλου 80 και 104. Η αλλη ειναι στο τοπολινο 2027. Δεν ξερω γιατι φτιαχτηκαν δυο υποσειρες και γιατι δεν ειναι μονο μια. Ακομα κι αν πρεπει να υπαρχουν δυο υποσειρες θα μπορουσε η μια να εχει μονο τις 8 αρχικες κι η αλλη τις υπολοιπες. Γιατι στην κανονικη λιστα περαν των 8 αρχικων ιστοριων εχουμε αλλες δυο, η μια βραζιλιανικη κι η αλλη η ιταλικη που ειναι στο Μικυ Μαους 2061, που εχει και το αναλογο εξωφυλλο. Στην καταγραφη της την εχει σαν "κεφαλαιο Β εξτρα" ενω την βραζιλιανικη σαν "κεφαλαιο 5.5". Δεν εχω δει στη λιστα καποιο ξενογλωσσο τευχος που να υπαρχουν ολες μαζεμενες, δηλ. οι αρχικες και τα "χαμενα επεισοδια". Και κατι που δεν αναφερουμε συχνα, περαν των ιταλικων τομων, μονο εμεις στην Ελλαδα εχουμε τομους και τωρα αρχιζουν οι γαλλοι. Κατι παρομοιο ειχαμε και με τα Απαντα Καρλ Μπαρκς, περαν των ελληνικων υπαρχουν μονο στα γαλλικα και στα ισπανικα. Οι Γαλλοι εχουν τομους οπως τους πολυσελιδους ιταλικους, ενω και οι Ισπανοι τομους οπως οι ελληνικοι, αλλα αυτοι τυπωσαν τον τομο 48, που εμεις δυστυχως δεν εχουμε. Οι τομοι 44 και 45 θα κυκλοφορησουν 20 και 27/11.
  10. Βγηκε κι ο πρωτος τομος της Δυναστειας. Καταφεραν τελικα να βγαλουν ενα πολυ καλο τομο 180 σελιδων. Βρηκα πολυ καλη την διαμορφωση με τα αρθρα στην αρχη και το τελος, οπου καμαρωνουμε και την υπεροχη διαφημιση του Τερζοπουλου στη σελιδα 160. Παροτι στα ελληνικα βγηκε μονο στα Μεγαλα Μικυ 48 και 49 την θεωρω την πιο καλοφτιαγμενη διαφημιση, ανταξια να μπει σε καδρο. Ο τομος περιεχει στην αρχη και τα νομισματα που κυκλοφορησαν στην Ιταλια. Στην σελιδα 9 γραφει για τις ανατυπωσεις/επανεκδοσεις ομως αφορουν την Ιταλια. Θα ηταν εκπληξη αν περιλαμβαναν τις ελληνικες ανατυπωσεις του τομου, γι'αυτο και τις υπενθυμιζω εδω γιατι ολο και καποιος θα θελησει να κανει καποια συγκριση μεταφρασης. ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 270-277 (1971) ΤΟΜΑΚΙ (1981) ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 1344-1351 (1992) ΤΟΜΑΚΙ (2003) ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ 42 (2013) ΑΠΑΝΤΑ ΣΚΑΡΠΑ 43-44 (2022) Ηδη εχει φτιαχτει καταγραφη του τομου στο inducks. Τελος, στην σελιδα 13 υπαρχει μια παραπομπη καρε στην ταινια Ζεις μοναχα δυο φορες. Ειναι παραλειψη που δεν αναφερεται οτι ειναι ταινια 007 Τζαιημς Μποντ. Ο Σκαρπα παντα ηταν ενημερος για οσα γινονταν οπουδηποτε κι ας μην υπηρχε κανενος ειδους ιντερνετ να βλεπεις αμεσα τι γινεται ή να εχεις φωτογραφιες υψηλης ευκρινειας. Ομως το μερακι ενος κλασικου δημιουργου ηταν αρκετο ωστε να ειναι αυτες οι ιστοριες αξεχαστες.
  11. Επιτελους ξανα ΣΚΑΡΠΑ!! Ο τομος δεν περιεχει περιεχομενα κι ετσι καταγραφω οτι ολες οι ιστοριες προερχονται απο τον ιταλικο τομο 21. Αναμενω ενα ωραιο αρθρο και απο τον κομιξ βικι και απο αλλους μερακληδες. Αυτος ειναι ο τομος 42 κι επειδη δεν υπαρχει μεσα καμμια ιστορια απο την δυναστεια των Ντακ, θα την δουμε στους δυο επομενους τομους προερχομενη απο τον ιταλικο τομο 22. Κι αφου λοιπον η δυναστεια θα ειναι σε δυο τομους αποκλειστικα αφιερωμενους σε αυτην, τοτε η ιστορια του Φαντομ Ντακ θα ειναι αυτη που υπαρχει στον ιταλικο τομο 23. Οσοι εισαστε νεοι ντισνευικοι, μπορει φετος το δειγμα Σκαρπα να ειναι αριθμητικα φτωχο, αλλα θα εχετε ενα πολυ καλο και χορταστικο κομματι. Γιατι και την ιστορια της Δυναστειας των Ντακ να ειχαμε μονο, αυτη ειναι απο τις καλυτερες περιπετειες του ειδους με συνεργασια Σκαρπα και Καρπι στο σχεδιο, των δυο κλασικοτερων δημιουργων των ιταλων, σε σεναριο του Γκουιντο Μαρτινα, που μαζι με τον Ροντολφο Τσιμινο μας εχουν χαρισει τις περισσοτερες ιστοριες που εχουμε στα παλια ελληνικα ντισνευ, απο ιταλικης προελευσης. ENJOY
  12. Εχουν ανακοινωθει και οι ημερομηνιες κυκλοφοριας των τομων. Τομος 42 = 16/10 Τομος 43 = 23/10 Τομος 44 = 20/11 Τομος 45 = 27/11
  13. Οι απαντησεις ειναι στο inducks, στους ιταλικους τομους. Η πρωτη εμφανιση-ιστορια του Φαντομ Ντακ ειναι του Καρπι και δεν ειναι τυπωμενη στα ιταλικα Απαντα Σκαρπα. Η δευτερη ιστορια ειναι του Σκαρπα, ειναι στον ιταλικο τομο 23 και εχει ελληνικους τιτλους Ο θριαμβευτης και Φαντομ Ντακ εναντιον Φαντομια (με ανατυπωση στα Μικυ Μαους 458, Κλασικα 28, 83, Μεγαλα Σηριαλ 40). Ο Αυθεντικος Τιμωρος ειναι η τριτη ιστορια του Φαντομ Ντακ, ειναι του Σκαρπα και εχει τυπωθει στον ιταλικο τομο 24. Στο αρθρο του κομιξβικι βλεπουμε τιτλους τομων και φαινεται πως εχουν απλωσει αντι δυο σε 3 ή 4 ελληνικους τομους τις ιστοριες της Δυναστειας των Ντακ και θα ειναι μεγαλη εκπληξη να συμπεριλαβουν και αυτην του Καρπι, λογω του τιτλου "Τιμωρος". Πρεπει να εννοουν την τριτη ιστορια. Οπως κι αν τυπωθουν οι τομοι, ευπροσδεκτοι θα ειναι.
  14. Δεν υπαρχει καμμια σωστη αναγνωση για κανεναν δημιουργο. Με σειρα μπορειτε να διαβασετε μονον τις ιστοριες που ειναι συνεχειες ή παρεμφερεις. Σε καθε περιπτωση ειναι εντελως υποκειμενικο το θεμα ακομα και για το ιδιο το ατομο. Ο καθενας εχει τα δικα του/της κριτηρια, ειδικα αν δεν εχει ξαναδιαβασει κατι. Εγω δεν ειχα ποτε μου καποια ελληνικα κομικς κι αν τα αποκτουσα θα εψαχνα πληροφοριες τι ιστοριες εχουν, αν ειναι σε συνεχειες ή αυτοτελεις. Απο το πρωτο τευχος θα αρχιζα κι οταν εφτανα μεχρι το τελευταιο τευχος θα εβγαζα καποια πρωτα συμπερασματα. Επειδη υπαρχουν και οι αναγνωρισμενες αξιες διαχρονικα, οι κλασικοι, σιγουρα με τον Μπαρκς μπορει καποιος να διαβαζει συνεχεια τις ιστοριες του κι απο την αρχη χρονολογικα, κι απο το τελος προς την αρχη, αλλα και με τυχαια επιλογη, οπως τις βρισκουμε στα ελληνικα ντισνευ. Και κουτουρου να παρει καποιος τομους θα περασει καλα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.