Μετάβαση στο περιεχόμενο

BarkScarpa

Members
  • Περιεχόμενο

    318
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece
  • Ενδιαφέροντα
    Disney comics

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2101 προβολές προφίλ

BarkScarpa's Achievements

Ενεργό Μέλος

Ενεργό Μέλος (3/9)

1.7k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ναι εχεις δικηο, αλλα δεν το προσεξα επειδη ηταν κειμενο με την ιδια γραμματοσειρα και νομισα για ολο προσαρμογη-σχολιο δικο σου. Στο δικο μου ποστ, επειδη ξερω οτι μπορει να μπερδευτει ολο το κειμενο πατησα enter για να εχω χωρο πιο κατω και να μπει ξεχωριστα η δικη τους ανακοινωση. Ευχαριστω πολυ κι αυτους που βρηκαν την προελευση των ιστοριων. Εχουμε inducks αλλα χωρις τις εικονες. Κι εμενα μου θυμισαν σχεδια αμερικανικης προελευσης. Δεν με ενθουσιασε πολυ ομως αυτη η εκπληξη. Το πλεονεκτημα (για εμας) ειναι οτι δεν ειναι ιστοριες σε συνεχειες κι ετσι αν χασεις το ενα τευχος θα προλαβεις να παρεις το επομενο. Ο Αυγουστος ειναι δυσκολος μηνας για πολυ κοσμο που ειναι σε διακοπες και δυσκολευεται να βρει περιπτερο να τα αγορασει. Θυμαμαι με τους τομους Σκαρπα και Μπαρκς καποιες χρονιες που δυσκολευομουν πολυ να τους βρω εκει που ημουν. Οσον αφορα τον Σκαρπα, δυστυχως δεν ειδα πουθενα καποια ανακοινωση οτι βγηκαν νεες αδειες εκδοσης αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα βγουν. Κι εγω νομιζω οτι τους εχουν μεταθεσει για αλλη εποχη.
  2. Μιας και δεν αναρτηθηκε η διαφημιση της καθημερινης, κοπιαρω εδω το κειμενο που εχουν Η Disney φέτος κλείνει τα 100 και το γιορτάζει εξίσου πρωτότυπα και ξεχωριστά. Στο 1ο επετειακό τεύχος, στα «Μοναχικά Φαντάσματα», τέσσερις φαρσέρ από το υπερπέραν καλούν το Πρακτορείο Εξολόθρευσης Φαντασμάτων του Μίκυ, του Γκούφυ και του Ντόναλντ. Όταν οι τρεις ήρωες επισκέπτονται την έπαυλη, τα… μεταφυσικά ευτράπελα ξεκινάνε, ενώ στο «Trailer Horn», ο Ντόναλντ αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος με το τροχόσπιτό του. Για τον Τσιπ και τον Ντέηλ όμως, είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης. Αναζητήστε το 1ο συλλεκτικό τεύχος, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»! Ειναι τυπου editor's choice. Τι εντυπο θα εφτιαχνε καποιος απο εμας για τα 100χρονα της Ντισνευ θα το αφησω στην φαντασια μας! Το καλοκαιρινο ντισνευ εστω κι ετσι βγηκε. Αν μας κανουν την "χαρη" και συνεχισουν τους τομους Σκαρπα, οταν δουμε νεες αδειες εκδοσης, τοτε ισως ο Σκαρπα μετακομισει τον χειμωνα. Αν ειναι να εχουμε τομους δεν θα ειχα αντιρρηση για αυτη την μετακομιση.
  3. Μεγενθυνοντας τις φωτογραφιες φαινεται οτι μπορουσαν να κοψουν ευκολα το κομματι με το ημερολογιο για να κρατησουν μονο τις εικονες και να μην πεταξουν το ημερολογιο με την νεα χρονια. Θυμαμαι οτι και το 1973, το ημερολογιο με τις φωτογραφιες απο την ταινια του Μογλι, ειναι ετσι πρεπει ηταν και γι'αυτο δεν διασωθηκαν με το κομματι του ημερολογιου. Υπαρχει επισης και ημερολογιο για το 1971 αν δειτε τα οπισθοφυλλα Μικυ Μαους της εποχης εκεινης. Το πιθανοτερο να ηταν ακριβως το ιδιο. Σημερα υπαρχει ενα εντελως διαφορετικο στυλ ημερολογιων και πολυ διαφορετικη νοοτροπια. Ολοι εγιναν συλλεκτες και λιγοι πετανε ο,τι αγοραζουν.
  4. Ωραιο πρεπει να ηταν για την εποχη του. Μηπως θα μπορουσε να γινει πιο σαφες ποιο σχεδιο αντιστοιχει με ποιο μηνα? Στα σχεδια εχουμε μονο δυο εικονες, αυτη του Μαϊου και μια του Ιουλιου που θα δειχνει πως ηταν. Στους υπολοιπους μηνες πως ηταν? Οι εικονες ειναι 11. Θα ηταν ωραιο να ειχαμε καλυτερης ποιοτητας φωτογραφιες, μακαρι να μπορουσε να σκαναριστει. Ευχαριστω για το θεμα που μας θυμιζει την αρχικη περιοδο των ντισνευ κομικς.
  5. Κυκλοφορησε κι ο τομος 45. Πολυ καλος τομος. Η ιστορια του Φαντομ Ντακ ειναι η πρωτη που σχεδιασε ο Σκαρπα σε σεναριο Μαρτινα και ειναι η τριτη που αναφερθηκε και σε παλιοτερα ποστ. Εχει ανατυπωθει στο Μικυ Μαους 458, στα Κλασικα Ντισνευ 28, 83 και στα Μεγαλα Σηριαλ 40, για οποιον θελησει να κανει καποια συγκριση. Υπαρχει και ενα πολυ καλο εισαγωγικο αρθρο που αποκαλυπτει την πηγη εμπνευσης αλλα και την αλλαγη μασκας. Το εξωφυλλο ειναι απο την ιστορια και θα το ανακαλυψετε στην σελιδα 55.
  6. Αν δειτε τις αρκετες ανατυπωσεις της ιστοριας υπαρχουν διαφορες εκδοχες χρωματισμου. Οσο πιο προσφατη ηταν μια ανατυπωση τοσο το πιθανοτερο να την λαμβαναν υποψιν για ξανατυπωμα. Ειχε γινει επισης το λαθος οταν αλλαξαν τον τιτλο και να κανουν ανατυπωση και τους δυο τιτλους σε δυο κοντινα Κλασικα (139 και 144).
  7. Δεν υπαρχει κανενα νεο. Τους εχουν στειλει καποιοι μεηλ και στο facebook μηνυμα με ερωτησεις. Για τους τομους ηρθε η γνωστη απαντηση οτι υπαρχει προθεση να συνεχισουν. Το δικο μου συμπερασμα οτι οι τομοι Σκαρπα θα τυπωθουν την χριστουγενιατικη περιοδο. Υπαρχουν 2+2 τομοι και χωρανε μεσα εκεινη την εποχη. Η μονη πηγη που εχουμε ειναι οι αδειες εκδοσης που αποκτουν. Απο εκει θα δουμε του χρονου τι θα τυπωσουν και απο τη φετινη τους αποφαση πιστευω οτι και τα επομενα καλοκαιρια δεν θα ειναι ντισνευικα.
  8. BarkScarpa

    PEANUTS ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Εγω τους ρωτησα κατι για τα πινατ αλλα απαντηση δεν πηρα. Το οτι εχουν γραφτει διαφορες απαντησεις εδω και σε αλλα τοπικ δεν σημαινει οτι ειναι αληθεια. Καποια ειναι απαντησεις υπαλληλων για να μας ξεφορτωθουν, καποια ειναι ολοφανερα τρολαρισματα μελων. Του χρονου το καλοκαιρι θα ειναι η σειρα σας να τους ρωτατε ποτε θα βγουν τα νεα πινατ και θα εχουμε παλι τα ιδια και τα ιδια. Η διαφορα ομως ειναι αν καποιος θελει να εκνευρισει επιτηδες τους αλλους επειδη γουσταρει να κανει πλακα και να γελαει μονος του ή αν σεβεται τους αλλους και τον εκνευρισμο τους για μια τοσο αχρειαστη ταλαιπωρια.
  9. Μην ανακατευετε πολιτικα και αθλητικα οπαδικα στα κομιξοφορουμ. Απο το οτι δεν υπαρχει καμμια ανακοινωση για το επομενο διαστημα για τους τομους, το πιθανοτερο να πανε οι τομοι Σκαρπα χειμωνιατικα και τα καλοκαιρια με πινατ και ο,τι αλλο γουσταρουν τα επιτελεια. Κι οπως εγραψα σε αλλο θεμα, θα πω ενα μεγαλο ευχαριστω για αυτους που παιρνουν τετοιες αποφασεις γιατι πια δεν αγοραζουμε τιποτε απολυτως και κανουμε μεγαλη οικονομια.
  10. BarkScarpa

    PEANUTS ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Απαντηση δεν εχουμε παρει σε οποιο μηνυμα κι στειλαμε. Δεν νομιζω καν να τα διαβαζουν. Θα πω ομως ενα μεγαλο ευχαριστω σε οποιον πηρε ολες τις αποφασεις που εδιωξαν ενα σωρο κομιξακιες απο το μην ξαναγορασουν εφημεριδα και κομικς, κανουμε μεγαλη οικονομια.
  11. Απο την ενοτητα creators στο inducks θα δειτε οτι υπαρχουν εκατονταδες δημιουργοι αλλα δεν υπαρχουν απαντα τυπου Μπαρκς για αλλους δημιουργους, αν εξαιρεσεις τον Ροσα και τον Σκαρπα στα ιταλικα. Αναγνωρισμενοι ειναι οι κλασικοι δημιουργοι που ειναι οι παλιοι και πετυχημενοι. Τους μαθαμε κι απο τα Κλασικα Ντισνευ. Η φανταγκραφικ βγαζει τους τομους Disney Masters και επαναφερει παλιους δημιουργους ξεχασμενους αλλα και τους ιταλους που ηταν αγνωστοι στα αγγλοφωνα ντισνευ. Επισης βγαζει και τομους Μπαρκς κι αυτα που γραφονται πιο πανω επαληθευονται απο το οτι δεν εχουν τομους 1-4 γιατι ειναι οι αρχικες ιστοριες του Μπαρκς. Υπαρχει μια φοβια οταν τυπωνονται ιστοριες απο το 1940 και πριν, οτι δεν θα πουλησουν οπως οι αλλοι τομοι. Αυτη η σειρα ειχε κι ενα θεμα στην κυκλοφορια γιατι δεν εβγαιναν τα νουμερα κατα σειρα για αρκετο διαστημα. Τωρα εφτασε στο 26, υπαρχουν περιπου αλλοι τοσοι μεχρι να φτασει η σειρα να τυπωθουν οι πρωτοι 4 δηλ. η τωρινη γενια θα τους αγορασει για τα παιδια και τα εγγονια της!
  12. BarkScarpa

    PEANUTS ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Την Κυριακη 28/8 θα ειναι ο τελευταιος τομος peanut ? Υπηρξε καποιο αρθρο μεσα στην εφημεριδα ή σε περιοδικο τους για αυτη την εκδοση? Ειναι αποριας αξιο που βγαζουν ολες οι εφημεριδες δικα τους ενθετα περιοδικα αλλα δεν μπαινει κανεις στον κοπο να φτιαξει καποια αρθρογραφια για τις εκδοσεις κομικς που τυπωνουν. Το μονο κομιξικο που θυμαμαι ειναι οταν βγηκαν οι τομοι Μπαρκς και υπηρξε καποιο αφιερωμα αλλα κι αυτο ηταν σε στυλ αφισας. Οποιοι παρετε το κυριακατικο φυλλο πληροφορηστε μας αν θα υπαρχει διαφημιση τομου (Σκαρπα) για την επομενη κυριακη του Σεπτεμβριου.
  13. Μολις βγηκε ανακοινωση απο τις εκδοσεις Μικρος Ηρως για την νεα σειρα τομων "Οι Κλασικες Ιστοριες Popeye" που κυκλοφορουν απο σημερα. Αυτο ειναι ενα πολυ καλο νεο.
  14. BarkScarpa

    PEANUTS ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Τα Πινατ δεν περασαν απο τις δυσκολες εποχες των στριπ που περασαν τα ντισνευ, ποπαυ, υπερηρωικα τις δεκαετιες του 30 και 40. Ξεκινησε σε περιοδο οπου μεγαλοι και παιδια διαβαζαν πρωτα τις funny pages. Οσοι εκδοτες ξεκινησαν τα κομικς τους την εποχη του 50 πατησαν σε πολυ γερες βασεις. Δεν ηταν τοσο συνηθισμενο να υπαρχει κομικ με ανθρωπινες φιγουρες που να ειναι παιδια. Βλεποντας τα εισαγωγικα στοιχεια της σειρας και εχοντας υποψιν μου μονο την φωτογραφια των στοιβαγμενων τομων, φαινοταν σαν Super Μικυ. Ομως το 30Χ30 που γραφει στα εισαγωγικα στοιχεια ξεπερνα τους τομους που εχουμε. Θα ηταν μια ωραια φωτογραφια αν βαζατε διπλα διπλα Πινατ-Μπαρκς-Σκαρπα-Μικυ Μαους. Αχ αυτο το επιτελειο Α113...... δεν λεει να βγαλει απο τα αυτια του τις ωτασπιδες που εχει απο την εποχη ακτινας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.