Jump to content

kujo79

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

528 Good

About kujo79

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πάτρα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

612 profile views
 1. Ανακοίνωση για τις Μπαμπαδοϊστορίες , 1η Οκτωβρίου βγαίνει , 68 σελίδες, έχει προπαραγγελία στο site του Μ.Η. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3318131351559211&id=452521478120227&anchor_composer=false
 2. Μιας και σήμερα με την αλλαγή του καιρού τελείωσε και τυπικά το καλοκαίρι , είπα να ανεβάσω τις αγορές του τριμήνου. Αν και είχα αρκετά - στα ελληνικά - από το Batman των Snyder - Capullo, δεν κρατήθηκαν και τα αντικατέστησα με αγγλικά HC μέχρι που... τα συμπλήρωσα . Όσον αφορά τα υπόλοιπα, όπως φαίνεται τίμησα δεόντως τις προσφορές στην συλλογή Eaglemoss του zavvi ! Διάφορες αγορές από το φόρουμ και το fb, κάποια τα έψαχνα καιρό και στάθηκα αρκετά τυχερός που τα βρήκα σε καλές τιμές.
 3. Παρόλο που το είχα διαβάσει πολύ παλιά σε ηλεκτρονική μορφή, δεν το είχα στη συλλογή μου μέχρι πρόσφατα, κι έτσι δεν πάει πολύ καιρός που ασχολήθηκα ξανά μαζί του . Πρόκειται για ένα από τα πρώτα Graphic Novel, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αφού εκδόθηκε αυτοτελές και όχι σε τεύχη, ενώ και το θέμα που πραγματεύεται είναι πιο ώριμο από τα κλασικά υπερηρωικά κόμικ. Είναι μια ιστορία που μιλάει για ρατσισμό,για διακρίσεις και για διώξεις έναντι στη διαφορετικότητα. Πάντα οι X-Men είχαν παρόμοιες βάσεις στην πραγματικότητα τους, απλά εδώ ο Claremont δίνει μια πιο ωμή ( η πρώτη σκηνή είναι συγκλονιστική ) και ρεαλιστική εκδοχή , που ειδικά στη σύγχρονη εποχή φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Γενικά , είναι ένα βιβλίο που - παρά το μικρό του μέγεθος - δίνει πάρα πολλά και νομίζω πως είναι απαραίτητο , όχι μόνο για τους φίλους του είδους και των X-Men, αλλά για όλους μας και ειδικά για τους νεότερους αναγνώστες.
 4. Συγχαρητήρια @nikolas12 για την πληρέστατη κριτική που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Προσωπικά θα πρότεινα οι κριτικές σου να μπαίνουν σαν σύνδεσμος σε κάθε τόμο στην πρώτη σελίδα μετά από το link της πρώτης εμφάνισης. Δεν ξέρω αν έχεις το κουράγιο να το κάνεις για όλη τη σειρά , εγώ θα σε παροτρύνω πάντως, γιατί θα ήταν πολύ χρήσιμο εργαλείο και για αυτούς που παίρνουν περιστασιακά τη συλλογή - και θέλουν βοήθεια να αποφασίσουν - αλλά και για όσους την ακολουθούν από την αρχή και δεν την έχουν ακόμα διαβάσει.
 5. Εντάξει, αυτή τη φορά δεν νομίζω να έχουμε παραπονούμενους. Κλασσική πλέον ιστορία, Ennis στα καλύτερα του, απαραίτητη προσθήκη σε κάθε βιβλιοθήκη. Προσωπικά ο τόμος που περίμενα απ'την αρχή περισσότερο από κάθε άλλο ( Μαζί με House of M )
 6. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την έκδοση, πιστεύω πως πολλοί γονείς θα αισθανθούν πολύ οικεία διαβάζοντας τη.
 7. Τώρα πήρα είδηση την τελευταία "διαρροή" και ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν έχω κανένα από αυτά και κάποια ( Punisher, Black Panther, Vision ), τα ήθελα. Βλέποντας πως είναι γραμμένοι οι τίτλοι καθώς και το γεγονός πως έχει κάποιους ιταλικούς, με κάνει να πιστεύω στην αυθεντικότητα της. Το ερώτημα τώρα είναι ένα : μόλις μάθαμε όλη την 60άδα ή επιβεβαιώνεται η συνέχιση πέραν των 60 από τόσο νωρίς ;
 8. Σκοτώνεται ο Άλφρεντ ;
 9. Καταρχήν, λάθος μου για το Σαράγεβο, είχα την εντύπωση πως είχε βγει με την εφημερίδα. Εν συνεχεία, προφανώς και δεν έχω σχέση με την εκδοτική , αλλά για να υπάρξει μια συζήτηση πρέπει να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Δεν θεωρώ πως ότι κάνουν στη Μικρός Ήρως είναι καλώς καμωμένο, αλλά σε γενικές γραμμές κατανοώ την λογική κάποιων αποφάσεων. Για το Μπλακσαντ , θεωρώ πως είναι κλασσική περίπτωση - όπως λέει ο λαός - του μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια, ενώ για τα καλά Bd του Μπλεκ, έχω να πω μόνο, ας το φανταστούμε χωρίς αυτές τις ιστορίες, με πρωταγωνιστές τον ομώνυμο ήρωα , το παιδί πάνθηρα, το φάντομ και το δικαστή Ντρεντ κλπ . Δεν είναι και τόσο θελκτικό, ξαφνικά. Και να μην προλάβει να πει κάποιος ,πως μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα ισάξια Bd, γιατί σίγουρα τότε θα παραπονιόταν κάποιος άλλος πως και αυτές αξίζουν αυτόνομες εκδόσεις και ούτω καθεξής. Όλοι γνωρίζουμε πως το σταθερό κοινό των κόμικ είναι μικρό και φθίνει και το Μπλεκ ως περιοδική έκδοση και "ναυαρχίδα" της εκδοτικής πρέπει να μπορεί , όχι να κρατά τους αναγνώστες του, αλλά ει δυνατόν να τους αυξάνει κι αυτό μόνο με καλές και σύγχρονες ιστορίες μπορεί να επιτευχθεί.
 10. Ξεχνάς τον συνδυασμό "καλοκαιρινές διακοπές - μικρά παιδιά στον οποίο στοχεύουν ουσιαστικά όλα τα ένθετα κόμικ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οπότε Λαργκο Γουιντς ή οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο από χειμώνα, όταν τελειώσει ίσως τις ιστορίες του Κόρτο. Όσον αφορά το Μπλακσαντ σίγουρα θα έδειχνε πολύ καλύτερο και θα του άξιζε το μεγάλο μέγεθος, αλλά αφενός θα ξέφευγε το κόστος, αφετέρου χώρεσε μια χαρά σε μια τσάντα πλάτης σε μια οικογενειακή διήμερη απόδραση πριν λίγο καιρό , οπότε εγώ δεν παραπονιέμαι. Τώρα για τις άλλες επιλογές ( Σαράγεβο - Μάης 68 ) είναι προφανές πως πιο πολύ επιλογή της εφημερίδας ήταν.
 11. Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα το Errand Boys των Kirkbrand και Κούτση για 1η Σεπτεμβρίου. Δεν λένε αν θα βγει σε τεύχη ή επίτομο. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3162198153819199&id=452521478120227
 12. Τα ίδια ακριβώς και σε εμένα, για να ψαχτούμε όλοι γιατί μάλλον δεν είναι μεμονωμένο. Περιοχή Αχαΐας εδώ.
 13. Όντως ωραίος τόμος σήμερα και μου φαίνεται ή είναι καλύτερης ποιότητας το χαρτί του εξωφύλλου ;
 14. Ωχ, και Δευτέρα παραλαμβάνω το Under the Red Hood και το Birth of the Titans, μου έκανες την καρδιά περιβόλι...
 15. Μόλις παρέλαβα, σε άριστη κατάσταση και με εξαιρετική συσκευασία. Ευχαριστώ πολύ !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.