Jump to content

Ion

Veterans
 • Posts

  4,229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Ion

 1. NORSE MYTHOLOGY Το 2017, ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Neil Gaiman κυκλοφορεί το βιβλίο του "Norse Μythology", στο οποίο διηγείται με τον δικό του τρόπο ορισμένες ιστορίες της Σκανδιναβικής Μυθολογίας. Τον Αύγουστο του 2020 κυκλοφορεί στα πλαίσια της Free Comic Book Day το πρώτο τεύχος της μεταφοράς του βιβλίου σε κόμικ, σε μια σειρά που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε 3 μέρη των 6 τευχών (ήτοι 18 τεύχη + 1 τεύχος της FCBD που περιέχει τον πρόλογο) από την Dark Horse. Τα κείμενα, τα εξώφυλλα και την επιμέλεια της σειράς ανέλαβε ο P. Craig Russell, ενώ στο σχέδιο συμμετέχουν, εκτός του ίδιου, και πολλοί καταξιωμένοι δημιουργοί όπως οι Mike Mignola, Jerry Ordway, Piotr Kowalski, David Rubin, Jill Thompson, Matt Horak, Mark Buckingham, Gabriel Hernandez Walta, Sandy Jarrell και Colleen Doran. Αυτή τη στιγμή υπολείπονται 3 τεύχη για να ολοκληρωθεί η σειρά. Κάθε μέρος των 6 τευχών έχει συγκεντρωθεί σε μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση, και φυσικά περιμένουμε την ολοκλήρωση της σειράς ώστε να κυκλοφορήσει και ο 3ος τόμος. Ορισμένα από τα εξώφυλλα του P. Craig Russel αλλά και κάποια από τα εναλλακτικά του David Mack Μέσα από τις καλοσχεδιασμένες σελίδες της σειράς μαθαίνουμε τους όμορφους μύθους των Σκανδιναβικών λαών, και ανακαλύπτουμε πώς γεννήθηκαν οι θεοί, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός, ποιοι είναι οι αντίπαλοί τους, πώς απέκτησαν τις δυνάμεις τους και τα όπλα τους και άλλες πολλές πληροφορίες. Ο Θωρ, ο Όντιν, ο Λόκι, η Φρέγια και οι άλλοι θεοί πρωταγωνιστούν σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ιστορίες που μας δείχνουν τα προτερήματα αλλά και τις αδυναμίες τους. Μια σειρά που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, τόσο για την εξαιρετική επιμέλεια και δουλειά του Russell (του οποίου γενικά τη δουλειά λατρεύω), όσο και για τις πολύ ωραίες ιστορίες που μας διηγείται ο Gaiman (από τον οποίο έχω φάει και κάποιες απογοητεύσεις αλλά σίγουρα όχι σε αυτή την περίπτωση). Η σκληρόδετη έκδοση είναι χάρμα οφθαλμών, και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει και ο τελευταίος τόμος.
 2. Είναι 100 % εικονογραφημένο, όπως οι 3 σελίδες που έχω παραθέσει στην παρουσίαση. Όπως γράφει και στο εξώφυλλο, πρόκειται για ένα "κόμικ που ο ήρωας είσαι εσύ ".
 3. Εδώ έχουμε μία ακόμα κυκλοφορία βιβλιοπαιχνιδιού από την γνωστή εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών Κάισσα, μετά τα Η Απαγωγή, Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς και Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες. Πρόκειται για μετάφραση του Γαλλικού Chevaliers - Journal d' un Hero # 1 (στα Γαλλικά έχουν ακολουθήσει και 3 συνέχειες), που είναι μέρος της σειράς "La BD dont vous etes le heros" που αυτή τη στιγμή αριθμεί 25 άλμπουμ. Ως βιβλιοπαιχνίδι, ο αναγνώστης καλείται να κάνει τις επιλογές του σε συγκεκριμένα καρέ του κόμικ, και βάσει αυτών θα εξελιχθεί ανάλογα και η υπόθεση. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις ο αναγνώστης θα ξαναβρεθεί σε προηγούμενα καρέ όπου έχει την ευκαιρία να διαλέξει άλλη απάντηση (ίσως σωστότερη αυτή τη φορά), οδηγώντας τον κάπου αλλού. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, βρισκόμαστε στο έτος 1012 στο βασίλειο του καλού βασιλιά Ισχνογιάννη, όπου 3 αδέρφια θα προσπαθήσουν να περάσουν τις δοκιμασίες που θα βρεθούν μπροστά τους και να γίνουν ιππότες. Να αναφέρω επίσης ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε χάρτινη συσκευασία/κουτί, που διαφέρει ελαφρά από το κανονικό εξώφυλλο.
 4. To 2018, η γνωστή στους φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών Κάισσα, κυκλοφορεί ένα ακόμα βιβλιοπαιχνίδι (την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και η Απαγωγή), δηλαδή ένα βιβλίο-κόμικ στο οποίο προσφέρονται πολλά εναλλακτικά σενάρια βάσει των επιλογών που κάνει ο αναγνώστης. Ο τίτλος αυτού "Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς", στο οποίο καλούμαστε να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε ο Χολμς ή ο Γουάτσον (ανάλογα με το ποιος χαρακτήρας είσαι, έχεις και διαφορετικές επιλογές), και να λύσουμε 4 υποθέσεις αστυνομικού ενδιαφέροντος. Ο δημιουργός Ced έχει γράψει το σενάριο και στο Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες που κυκλοφόρησε το 2020.
 5. Το 2020, η Κάισσα, που ειδικεύεται στον χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, κυκλοφορεί ένα ακόμα gamebook (είχαν προηγηθεί τα "Η Απαγωγή" και "Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς" το 2018), με τον τίτλο Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες. Στο συγκεκριμένο βιβλιοπαιχνίδι, ο αναγνώστης καλείται να λύσει 3 υποθέσεις, ενώ μπορεί να επιλέξει ποιος ήρωας θέλει να είναι ανάμεσα στους Χολμς, Γουάτσον και Μοριάρτυ. Όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια για κάθε υπόθεση, καθώς κάθε λίγα καρέ ή σελίδες ο αναγνώστης βρίσκεται σε δίλημμα ως προς το ποια επιλογή να κάνει, και φυσικά κάθε επιλογή τον στέλνει σε άλλη σελίδα και αλλάζει τελείως την πλοκή. Να αναφέρω επίσης ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε χάρτινη συσκευασία/κουτί, που διαφέρει ελαφρά από το κανονικό εξώφυλλο.
 6. Πολλά ευχαριστώ στις εκδόσεις Μικρός Ήρως που μας έφεραν στα ελληνικά το άλμπουμ αυτό! Χωρίς να είναι Τεντέν, έχει αρκετά στοιχεία που τον θυμίζουν και σίγουρα απόλαυσα κάθε σελίδα. Σίγουρα θυμίζει περισσότερο τις πρώτες ιστορίες του ήρωα με το τσουλούφι που όντως δε θεωρούνται και οι καλύτερές του, προσωπικά όμως είμαι φαν του συνόλου του έργου του Herge και επιτέλους συμπλήρωσα ένα κενό. Πολύ ικανοποιημένος και με το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν μαζί τα πρώτα 2 άλμπουμ, και έτσι διάβασα ολόκληρη την ιστορία χωρίς να χρειαστεί να περιμένω για τη συνέχεια. Για μένα ήταν σίγουρα η κυκλοφορία της χρονιάς, και ανυπομονώ για τη συνέχεια.
 7. Πρώτη φορά πέρασα κι εγώ, κάθε φορά έλεγα να το κάνω αλλά πάντα κάτι τύχαινε. Πήρα μόνο 2 ενδιαφέροντα paperbacks, παρότι είχα όρεξη να πάρω περισσότερα δεν είχε την ποικιλία στα είδη που θα ήθελα (κακά τα ψέματα, το υπερηρωικό είχε την τιμητική του). Ελπίζω σε κάποιο επόμενο να βρω κι άλλα πραγματάκι.
 8. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 2ου βιβλίου, το οποίο συνοδευόταν από φιγούρα του Μπαμπαστρουμφ. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 9. JEROME K. JEROME BLOCHE Πρόκειται για μια Γαλλική σειρά που ξεκίνησε την κυκλοφορία της τον Ιούλιο του 1985 από την Dupuis, και μέχρι σήμερα αριθμεί 28 τεύχη. Το σχέδιο είναι του Alain Dodier, όπως επίσης του ίδιου είναι και τα σενάρια όλων των άλμπουμ πλην των 1, 2, 3 και 5 που ήταν του Makyo. Στα Αγγλικά μεταφράστηκαν μόνο τα πρώτα 2 άλμπουμ από την Eurocomics (imprint της IDW), το 2017 και 2018 αντίστοιχα, και δυστυχώς δεν φαίνεται ελπίδα για κάποια συνέχεια. Ο Jerome K. Jerome Bloche είναι ένας ντεντέκτιβ με περίεργο όνομα αλλά και χαρακτήρα γενικότερα, ο οποίος μπλέκεται είτε ηθελημένα είτε άθελα σε μυστηριώδεις υποθέσεις, τις οποίες καταφέρνει να λύσει παρά την αντισυμβατική του μέθοδο. Στο πλευρό του η φίλη του και συγκάτοικός του Babette, με την οποία η σχέση είναι κάπως αμφιλεγόμενη. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά, και σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα άλμπουμ. Το σχέδιο, το οποίο ήταν και αυτό που με τράβηξε αρχικά για να το αγοράσω, είναι πάρα πολύ ταιριαστό με τα γούστα μου, ενώ τα χρώματα του πηγαίνουν πολύ. Οι 2 υποθέσεις που διάβασα έχουν και μυστήριο αλλά και αρκετό χιούμορ - όχι πάντα πετυχημένο, με τον Jerome να δείχνει στην αρχή ότι είναι στον κόσμο του και δεν καταλαβαίνει και πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω του, αλλά σε ανύποπτο χρόνο να τα γυρνάει όλα τούμπα και να κάνει την ανατροπή. Με λίγα λόγια ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ευφυής ντετέκτιβ ή απλά τυχερός, και νιώθω ότι πρέπει να διαβάσω πολλές παραπάνω ιστορίες για να αποκωδικοποιήσω τον ήρωα και να δω τι χαρακτήρα θέλουν να του δώσουν οι δημιουργοί του. Ωραίο, χαλαρό ανάγνωσμα για τους λάτρεις των BD.
 10. Το προσπάθησα να ξέρεις, αλλά είναι τόσο μικροσκοπικά αυτά τα βιβλιαράκια που πόσο πια να τα τραβήξω;
 11. Στην ιστοσελίδα της Χάρτινης Πόλης είναι ακόμα διαθέσιμες οι 5 από τις 8 φιγούρες. Τις άλλες μάλλον θα δυσκολευτείς λίγο να τις βρεις. Αυτές όμως που μπορείς να βρεις εύκολα καθώς μόλις κυκλοφόρησαν είναι οι 7 φιγούρες με τα Στρουμφο-Επαγγέλματα, είτε μέσω του site είτε μέσω του Nakas Βοokhouse (η Χάρτινη Πόλη είναι η Εκδοτική του Nakas).
 12. Δυόμιση χρόνια μετά τις 8 πολύ όμορφες φιγούρες της σειράς Στρουμφο-ήρωες, η Εκδοτική Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί μία ακόμα σειρά με 7 φιγούρες, στις οποίες τα Στρουμφάκια ασχολούνται με κάποιο επάγγελμα. Αυτή τη φορά το βιβλιαράκι που τις συνοδεύει δεν είναι εικονογραφημένη ιστορία αλλά μια συλλογή με ασκήσεις, παιχνίδια, σελίδες για χρωμάτισμα, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για το επάγγελμα στο οποίο γίνεται το αφιέρωμα. Υπάρχει επίσης και ένα δισέλιδο με στρουμφο-ιστορίες, όπως το παρακάτω: Τα 7 βιβλιαράκια της σειράς είναι τα εξής: 1. Το Στρουμφάκι Αστροναύτης 2. Η Στρουμφίτα Δασκάλα 3. Ο Μπαμπαστρουμφ Γιατρός 4. Το Στρουμφάκι Αγρότης 5. Το Στρουμφάκι Μάγειρας 6. Το Στρουμφάκι Ζωγράφος 7. Το Στρουμφάκι Μηχανικός Για ακόμα μία φορά έχει γίνει πολύ όμορφη δουλειά στις φιγούρες, οι οποίες λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κάθε επαγγέλματος, έχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από την πρώτη σειρά. Κυκλοφορούν σε πολύ όμορφα κουτάκια, σε διαφορετικό χρώμα το καθένα.
 13. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η εκδοτική Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί 8 βιβλιαράκια σε μικρό μέγεθος με τις περιπέτειες των Στρουμφ. Κάθε βιβλίο έχει πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό ήρωα, και συνοδεύεται από μια πανέμορφη φιγούρα με το στρουμφάκι αυτό. Πρόκειται για μετάφραση της σειράς Histoire de Schtroumpfs. Στη σειρά αυτή έχουμε λοιπόν: 1. Η Στρουμφίτα 2. Ο Μπαμπαστρουμφ 3. Ο Σπιρτούλης 4. Ο Μελένιος 5. Το Άγριο Στρουμφάκι 6. Ο Κοιμήσης 7. Ο Προκόπης 8. Ο Ντορεμί Ακόμα και στη συσκευασία έχει γίνει πολύ όμορφη δουλειά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετικό χρώμα: Τον Απρίλιο του 2022, κυκλοφόρησαν 7 ακόμα φιγούρες με Στρουμφο-επαγγέλματα.
 14. Εξαιρετικά τα νέα όσον αφορά το Ζο, Ζετ & Ζοκο. Δεν περιμένω να φτάνει ούτε κατά διάνοια το επίπεδο του Τεντέν, αλλά εφόσον ο Hergè είναι από τους αγαπημένους μου δημιουργούς, θέλω οπωσδήποτε να το διαβάσω. Περίμενα χρόνια να πω την αλήθεια να το κυκλοφορήσει κάποιος (πιο πολύ είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου σε ξένες εταιρείες) και μου έκανε εντύπωση ότι παρά την απήχηση που έχει ο Τεντέν, δεν είχε ασχοληθεί κανείς με αυτή τη σειρά. Ευχάριστα τα νέα και για το Kill or be killed, τόσο για τον τίτλο καθεαυτό, όσο και για το ότι μάλλον προετοιμαζόμαστε και για κυκλοφορία Largo Winch, τώρα που έγινε η αρχή.
 15. CRETAN COMIC CON - 3C 4 - 5 IOYNIOY 2022 Το Cretan Comic Con επιστρέφει 4 & 5 Ιουνίου, καλύτερο και μεγαλύτερο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Το artwork του φετινού φεστιβάλ δημιούργησε ο Μάνος Κοτσιφάκης, και είναι εμπνευσμένο από την τοιχογραφία της Κνωσού "Ο Πρίγκηπας με τα Κρίνα". Facebook event
 16. Το 4ο μέρος με τις περιπέτειες των καραφλών ανθρώπων που κάνουν αστεία λογοπαίγνια κυκλοφόρησε στο Comicdom Con 2022 σε 150 αντίτυπα. Να υπενθυμίσω ότι είχαν προηγηθεί 2 άλμπουμ Full Phat από τη Jemma Press το 2016 & 2017, και ένα άλμπουμ The Phatrix από την Phat Entertainment το 2019. To 4o μέρος είναι αρκετά πιο προχειροφτιαγμένο από τα προηγούμενα, καθώς έχει μικρότερο μέγεθος, λιγότερες σελίδες, και είναι δεμένο με καρφίτσα. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι το χιούμορ.
 17. Ion

  THE PHATRIX

  Μετά τα 2 τεύχη Full Phat που κυκλοφόρησαν το 2016 και 2017 από τη Jemma Press, o Βαγγέλης Χατζηδάκης κυκλοφόρησε το 2019 το 3ο του άλμπουμ (πραγματικά τρίτο αυτή τη φορά, όχι σαν το Full Phat 3) σε έκδοση της Phat Entertainment. Για ακόμα μία φορά συγκεντρώνονται στριπάκια που ο δημιουργός είχε δημοσιεύσει στο Facebook και στο socomic.gr, σε μία πολύ ωραία έκδοση με γυαλιστερό εξώφυλλο και σελίδες.
 18. SHERLOCK HOLMES VS. HARRY HOUDINI Πρόκειται για μια μίνι σειρά 5 τευχών της Dynamite που ξεκίνησε την κυκλοφορία της τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015. Τον Αύγουστο του 2015 κυκλοφόρησε paperback που συγκεντρώνει όλα τα τεύχη. Το σενάριο είναι των Anthony Del Col και Conor McCreery, το σχέδιο του Carlos Furuzono, τα χρώματα του Aikau Oliva και το lettering του Rob Steen. Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 1900, και ο Ουγγρο-Αμερικανός μάγος και μετρ των αποδράσεων Harry Houdini δίνει μια παράσταση στη Scotland Yard μπροστά σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους, για να διαφημίσει την επερχόμενη παράστασή του. Έγκλειστος σε ένα κελί προκειμένου να συνέλθει από τις ουσίες που είχε δοκιμάσει το προηγούμενο βράδυ, βρίσκεται και ο μεγάλος ντετέκτιβ Sherlock Holmes, ο οποίος παρακολουθεί αλλά δεν εντυπωσιάζεται από το σόου, καθώς θεωρεί ότι έχει εξήγηση για τα κόλπα του Houdini. Έτσι θα ξεκινήσει μια λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο προσωπικοτήτων, που θα συνεχιστεί με μία πρόκληση μπροστά στο κοινό του βραδινού σόου. Μόνο που το σόου αυτό θα σημαδευτεί από τον θάνατο ενός θεατή, κάτι που θα αναγκάσει τους δύο ήρωες να ενώσουν δυνάμεις παρά τις διαφωνίες τους. Ένα αρκετά μέτριο κόμικ, που θεωρώ ότι δεν δίνει πειστικές εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν. Το σχέδιο είναι βασικό, ναι μεν καθαρό και κάνει τη δουλειά του, δεν προσφέρει όμως τίποτα παραπάνω ώστε να το προσέξω λίγο περισσότερο και να το ξεχωρίσω. Γενικά μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες του Sherlock Holmes σε κόμικς και έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε αντίστοιχες μίνι σειρές, όμως σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή εδώ, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια.
 19. Αρκετά καλή σειρά δράσης που διαβάζεται πολύ ευχάριστα, στα χνάρια των σειρών που μας έχει συνηθίσει ο Van Hamme, χωρίς όμως να είναι του ίδιου επιπέδου. Εγώ διάβασα τα πρώτα 8 άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η Cinebook (6 τεύχη αφού τα πρώτα δύο είναι διπλά), δηλαδή 4 ολοκληρωμένες ιστορίες. Συνολικά στη Γαλλία έχουν κυκλοφορήσει 22 άλμπουμ, με το 23ο να ετοιμάζεται πολύ σύντομα.
 20. Δεν άφησα πολλά από Cinebook Αφού τίτλοι όπως το Wisher, Namibia και Pandora's Box δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου, αλλά κρίμα ήταν να τα άφηνα σημερα. Έχουν μείνει 3-4 τεύχη Valerian, ένα Alone # 10, και άντε κάνα δυο τίτλοι ακόμα. Οι προσφορές όμως ισχύουν και για Dark Horse, Vertigo κλπ, οπότε δεν παίζει να μην βρεις κάτι ενδιαφέρον.
 21. Πέρασα σήμερα τυχαία μια βόλτα από τα Public Συντάγματος. Αφού διάλεξα 2 τίτλους συνολικής αξίας 28 €, κατέβηκα στο ταμείο να πληρώσω και το σύνολο βγήκε 11 €. Μου είπε η ταμίας ότι ο ένας τίτλος είχε 50 % και ο άλλος 70 % έκπτωση. Αφού πλήρωσα, ανέβηκα πάλι πάνω και πήρα κι άλλα πολλά καλούδια. Όταν τα τσέκαρα στο Ταμείο, δεν υπήρξε καποιο κόμικ στο οποιο δεν υπήρχε έκπτωση 50 ή 70 % (της Cinebook τα τεύχη έκαναν 2,5 € έκαστο). Συνολικά, λοιπόν, έφυγα με 15 κόμικς και πλήρωσα 63 €.
 22. 'NAMWOLF Όπως αναφέρεται στον επίλογο του paperback, ο Fabian Rangel Jr έγραψε το σενάριο για μια 8σέλιδη ιστορία στο HeroesCon 2014, και ζήτησε από τον Logan Faerber που καθόταν δίπλα του να τη σχεδιάσει. Καθώς το αποτέλεσμα δεν ήταν πλήρες, οι δύο δημιουργοί ξαναδούλεψαν την ιδέα αυτή, και το 2017 κυκλοφόρησε μια μίνι σειρά 4 τευχών από την Albatross Funnybooks. Τα χρώματα είναι του Brennan Wagner, ενώ το lettering είναι του Warren Montgomery. Τα 4 τεύχη συγκεντρώθηκαν και σε ένα paperback, στο οποίο περιέχεται τόσο η αρχική ιστορία του 2014, όσο και ένα sketchbook του Faerber. O 18χρονος Marty Spencer φτάνει στο Βιετνάμ, αναγκασμένος να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο που δεν θέλει. Κατά τη διάρκεια μιας βραδινής αποστολής, αυτός και η διμοιρία του θα δεχτούν επίθεση από τους Βιετκόνγκ, και θα ανακαλύψει ότι όταν στρεσάρεται ιδιαίτερα μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο. Βέβαια ο Marty την επόμενη μέρα δε θυμάται τίποτα, ενώ οι συμπολεμιστές του δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν που έχουν ένα ανίκητο όπλο με το μέρος τους ή να φοβηθούν. Πέραν αυτού, σύντομα ανακαλύπτουν ότι και η αντίπαλη πλευρά έχει με το μέρος της πολεμιστές που μεταμορφώνονται σε τέρατα. Ένα μέτριο σχετικά κόμικ, με γρήγορο ρυθμό και συνεχή δράση, που διαβάζεται μεν ευχάριστα αλλά πάσχει από έλλειψη πρωτοτυπίας. Το σχέδιο είναι συμπαθητικό, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Μόνο τα εξώφυλλα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αυτά από μόνα τους δεν σώζουν την παρτίδα.
 23. TALES FROM THE DARKSIDE To 1983, o George Romero δημιουργεί μια τηλεοπτική σειρά στα πρότυπα του The Twilight Zone αλλά με πιο horror χαρακτήρα, με τον τίτλο Tales from the Darkside, που κράτησε 4 σεζόν (89 επεισόδια). Το 2013 ανακοινώθηκε ότι ο Joe Hill είχε σκοπό να αναβιώσει τη διάσημη σειρά, γράφοντας τα σενάρια για τα πρώτα επεισόδια. Δυστυχώς οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν, και έτσι τα 4 αχρησιμοποίητα σενάρια κατέληξαν να μεταφερθούν σε ισόποσα τεύχη κόμικς το 2016 από το πενάκι του Gabriel Rodriguez (σε μία ακόμα συνεργασία μετά το Locke & Key), από την εκδοτική IDW. Και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τα 4 τεύχη συγκεντρώθηκαν και σε μία hardcover ανθολογία το 2017. Στην πρώτη ιστορία με τίτλο "Sleepwalker", ένας νεαρός, μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο έφερε ευθύνη, αναγκάζεται να κρύψει το πρόσωπό του γιατί όποιος το βλέπει πέφτει σε λήθαργο. Στη δεύτερη ιστορία με τίτλο "Black Box" (η οποία καταλαμβάνει δύο τεύχη), ένας νέος καταφεύγει γα βοήθεια σε μία κλινική, διότι οι άνθρωποι γύρω του μπλέκουν άθελά τους σε παραφυσικά φαινόμενα τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει. Στην τελευταία ιστορία με τίτλο "A Window Opens", μια κοπέλα θα αναλάβει χρέη μπέιμπισίτερ στους νέους της γείτονες, όμως τα παιδιά έχουν στην κατοχή τους δύο τάμπλετ που μπλέκουν τη φαντασία με την πραγματικότητα. Γενικά μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους τηλεοπτικές σειρές, και σίγουρα θα έψαχνα τα επεισόδια, αν τελικά ευδοκιμούσε η προσπάθεια. Και σαν κόμικ όμως, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο του αναμενόμενου, καθώς και οι τρεις ιστορίες είχαν ενδιαφέρον. Ο Joe Hill έχει κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα του, και έχει πολύ έξυπνες ιδέες. To σχέδιο του Rodriguez, να πω την αλήθεια, δεν είναι το αγαπημένο μου, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι και κακό. Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες ιστορίες, νομίζω ότι δεν χόρτασα.
 24. Μου άρεσε πολύ, ήταν ένα καλοδουλεμένο BD western, που απλά τύχαινε να είναι και Λούκυ Λουκ. Νομίζω ότι θα το τσίμπαγα έτσι κι αλλιώς, όμως και μόνο η ιδέα ότι είναι μια εναλλακτική εικόνα του φτωχού και μόνου καουμπόι, το έκανε πολύ πιο ενδιαφέρον. Θα ήθελα πολύ να κυκλοφορήσει στα ελληνικά και το Wanted Lucky Luke.
 25. Εγώ πέρασα την Παρασκευή, πρώτη μέρα δηλαδή της Έκθεσης, και ευτυχώς ήταν ακόμα αρκετά χαλαρά από κόσμο. Ό,τι αγόρασα ήταν πραγματάκια που είχα εντοπίσει από την τελευταία Έκθεση, δηλαδή δύο χρόνια πριν, που για κάποιο λόγο δεν τσίμπησα τότε. Τα μόνα σχετικά με το φόρουμ ήταν τα 4 βιβλία "Παραμύθια Ηρώων Ντίσνεϋ: Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο", που κόστιζαν 5 € έκαστο. Γενικά οι τιμές είναι πολύ καλές και έχει και πολύ όμορφες εκδόσεις, αν δεν υπήρχε θέμα χώρου θα έπαιρνα πολλά περισσότερα πράγματα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.