Jump to content

jimakoszs97

Members
 • Posts

  902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by jimakoszs97

 1. Ας μην γενικεύουμε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις ούτε με τους συνομήλικους μας, ούτε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους / Αμερικανούς. Και οι απόψεις των περισσότερων δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές, απλά επειδή συμβαδίζουν με την προπαγάνδα που μας βομβαρδίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες.
 2. Εγώ την Αμερική την διάβασα 3 φορές. Το Κονγκό δεν το έχω δυστυχώς, ελπίζω να το ξαναβγάλουν. Γενικά τα ΤενΤεν μου αρέσουν περισσότερο από τα Λούκυ Λουκ και τα Αστερίξ. Και χαίρομαι πολύ που ο Hergé δεν ήθελε να γράψουν άλλοι ιστορίες με τον ΤενΤεν.
 3. Πάντως νομίζω είναι η πρώτη φορά που η Anubis πουλάει τεύχη και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. https://anubis.gr/product/zero-war-polemos-miden-1/ Το πρώτο τεύχος (ή βιβλίο όπως αναφέρεται) έχει ISBN: 977-294-491-800-01
 4. Οι πάπιες και τα ποντίκια του Ουώλντ Δίσνεϋ πατάνε ελληνικό χώμα (της Αντίκας Αρχαίας Ελλάδας) στις σελίδες του Τοπολίνο 3.473, σε μία καινούργια παρωδία της Ιλιάδας. Πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αχιλλέως, ο Donald Duck!
 5. Πριν μερικούς μήνες είχε γραφτεί εδώ ότι οι κάτοχοι των δικαιωμάτων δεν επέτρεψαν στον Ralf König να παρουσιάσει τον Λούκυ Λουκ ως ομοφυλόφιλο στο (εκτός σειράς) τεύχος του. Καλύτερα πάντως vegan προπαγάνδα παρά η εμετική πολιτική και κοινωνική προπαγάνδα που βλέπουμε συχνά σε διάφορα κόμικς τα τελευταία χρόνια από τους ακτιβιστές «σεναριογράφους» της κακιάς ώρας. Αν είναι μάγκες ας φτιάξουν δικά τους κόμικς, με δικούς τους χαρακτήρες και να κάνουν εκεί την προπαγάνδα τους, όχι στα κόμικς του Λούκυ Λουκ και άλλων γνωστών ηρώων.
 6. Το Αμερικάνικο κοστίζει σχεδόν 6 δολλάρια (5,99). Μάλλον γιατί έχει 30 σελίδες. https://www.previewsworld.com/Catalog/APR220739
 7. Μάλλον προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σταθερές και χαμηλές. Δεν τις έχουν ανεβάσει καθόλου μέσα σε 8 χρόνια στα 4 περιοδικά που κυκλοφορούν και τώρα, ενώ στο μοναδικό που το έκαναν ήταν το «Φάντομ: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ» όπου η τιμή αυξήθηκε από τα 1,90€ στα 2,50€ και κράτησε μόνο για ένα τεύχος με την νέα τιμή. Οπότε μάλλον έκοψαν ό,τι μπορούσαν για να διατηρήσουν τις τιμές ίδιες και να μην συμβεί το ίδιο και στα άλλα περιοδικά.
 8. Οι τόμοι έχουν 2 τεύχη μαζί ενωμένα με ένα καινούργιο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο. Δηλαδή μέσα είναι τα ίδια τα τεύχη που πωλούνται ξεχωριστά.
 9. Εμένα μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του Daan Jippes (και το σχέδιο του στην ιστορία), χίλιες φορές καλύτερο από αυτό του Marco Rota (#95) και ειδικά το προηγούμενο του Michel Nadorp (#94).
 10. Ένα μόνο. Η Μαμούθ έχει βγάλει 6 από τα συνολικά 7 και έχει μείνει αυτό: Νομίζω είναι 4 τα αδημοσίευτα ραντανπλάν. Τα τελευταία 10 στην τρίτη σελίδα δεν είναι κανονικά άλμπουμ.
 11. Και ο Μπλούμπερης; Συνολικά είναι 7 άλμπουμ μαζί με τα 2 που είναι τεύχη της κανονικής σειράς του Λούκυ Λουκ. Αλλά και αυτά έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, άρα μένει 1 αδημοσίευτο από τα 5 του Achdé. Η κανονική γαλλική σειρά Λούκυ Λουκ Η καινούργια σειρά με τα Λούκυ Λουκ του Achdé Η σειρά με τα 5 Λούκυ Κιντ του Achdé Και η σειρά του Ραντανπλάν
 12. Στην «σειρά προτίμησης ιστοριών» έγραψες «πόλη» αντί για «πολιτεία» όμως.
 13. Τα δύο πρώτα τεύχη από τα 13 αυτής της έκδοσης είναι ένα καινούργιο άλμπουμ του 2015 και τα υπόλοιπα 11 έχουν άλλες ιστορίες. Οι υπόλοιπες εκδόσεις Κόρτο Μαλτέζε από τον Μικρό Ήρωα είναι: ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΕΚΟΥΑΤΟΡΙΑ (καινούργιο άλμπουμ του 2017) ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΡΟΒΕΑΝ (καινούργιο άλμπουμ του 2019) ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: Η ΚΡΥΦΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗΣ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΤΑΝΓΚΟ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ (καινούργιο άλμπουμ του 2021, reboot)
 14. Υπάρχει διαθέσιμο για προπαραγγελία στα αγγλικά από την Europe Comics (ψηφιακή έκδοση):
 15. jimakoszs97

  ASTERIX

  Ξέχασαν να προσθέσουν τον τίτλο στην λίστα στο οπισθόφυλλο, όπως είχαν κάνει με τα προηγούμενα τεύχη. Το ίδιο ισχύει και για το καινούργιο Λούκυ Λουκ (Λούκυ Κιντ).
 16. Στο τεύχος 41 είχε δημοσιευτεί η ιστορία «Εξετάσεις Μαγικής Επάρκειας» που είχε μπει και στο Μίννι 119 (με τίτλο «Μαγικές Εξετάσεις») και στο τεύχος 118 είχε δημοσιευτεί η ιστορία «Η πρώτη συνταγή» που είχε μπει και στο Μίννι 120 (με τίτλο «Η τυχερή συνταγή»). Θυμάμαι και μία μονοσέλιδη. Aν την βρω θα την προσθέσω με edit. EDIT: «Ο Αχτύπητος Φέθρυ» στα τεύχη 19 και 123 του Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Μάλλον τους άρεσε πολύ.
 17. Δεν το κάνουν με όλα τα εξώφυλλα αλλά έχω δει πολλά αντεστραμμένα σε Αιγυπτιακές εκδόσεις. Ορίστε ένα ακόμα που θα μπει και στο επόμενο Μίκυ Μάους (409).
 18. Το αρχικό πλάνο ήταν να βγαίνουν όλα τα καινούργια Λούκυ Λουκ (και οι επανεκδόσεις εξαντλημένων) με το κίτρινο πλαίσιο για να μοιάζουν με αυτά που κυκλοφόρησαν με το Έθνος (αν και πάλι έχουν μερικές διαφορές, όπως η ράχη και το οπισθόφυλλο). Για το τεύχος #87 το κανόνισε ο @ constantinople και το άλλαξαν τελευταία στιγμή. Όντως είχαν πει ότι όλα θα βγαίνουν όπως το #87 από εδώ και πέρα.
 19. Έπρεπε να την βγάλουν πριν 3 μέρες αυτή την ανακοίνωση, να μην ξέρουμε αν είναι πλάκα ή αλήθεια.
 20. Στον πιο πρόσφατο τόμο Disney Masters (18) της Fantagraphics, με ιστορίες του William Van Horn, υπάρχει το όνομα Christos Kentrotis ως χρωματιστή (colourist) σε μερικές από τις ιστορίες στα περιεχόμενα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που αναγράφεται αυτό το όνομα αντί για «Nea Aktina Α.Ε.».
 21. Το εξώφυλλο του Nadorp είναι για την δεκασέλιδη ιστορία «The Dinosaur Invasion» σε σενάριο του Terje Nordberg και σε σχέδιο του Arild Midthun, την οποία λογικά θα περιλαμβάνει το τεύχος.
 22. Σύμφωνα με την Anubis, ο δεύτερος τόμος κυκλοφόρησε στις 16/03/2022, έχει 232 σελίδες και κοστίζει 29,40€. Βέβαια ο πρώτος τόμος γράφει ημερομηνία έκδοσης 10/12/2021, ενώ εδώ στο πινακάκι γράφει 9-12-2021 που φαντάζομαι είναι το σωστό.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.