Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Content Count

  5,510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

PhantomDuck last won the day on November 17 2019

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

41,509 Popular

About PhantomDuck

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

5,322 profile views
 1. Chad ΚΟΜΙΞ #1 VS Virgin ανατύπωση ΚΟΜΙΞ #181
 2. Φοβερά νέα, έχει φύγει για αγορά άμεσα (όχι πως χάνω τεύχος Μίκυ Μάους, όμως σε κουβέντα να βρισκόμαστε). Σπαθί στο παγάκι λοιπόν η επίσημη ονομασία. Είχα αναφερθεί παλιότερα σε αυτήν ως «το σπαθί των παγωτών», επειδή μου ταίριαζε καλύτερα σαν άμεση αναφορά στο «σπαθί των πάγων». Όπως και να 'χει, περίμενα χρόνια για να τη διαβάσω, δεν θα τα χαλάσουμε στον τίτλο. Απλώς είναι κρίμα που μπαίνει έτσι απροειδοποίητα χωρίς κάποια ειδοποίηση, διαφήμιση, υποθέτω χωρίς επεξηγηματικό άρθρο που αναφέρει τη σχέση της με την κλασική ιστορία του Massimo De Vita κλπ, όμως οκ, η Καθημερινή είναι υπό του μηδενός στο επικοινωνιακό κομμάτι, τα έχουμε πει πολλές φορές.
 3. Ο 1ος τόμος με τα μεγαλύτερα γράμματα, είναι η πρώτη έκδοση. Οι επόμενοι τόμοι βγήκαν με μικρότερα γράμματα στη ράχη, δεν κυκλοφόρησαν με μεγάλα. Τον Μάρτιο του 2010 έγινε μία ανατύπωση του πρώτου τόμου, αυτή τη φορά με μικρότερα γράμματα, ώστε να είναι ακριβώς ίδιος στη ράχη με τους υπόλοιπους. Δες εδώ από την τότε συλλογή μου, τα ελληνικά Disney είναι όλα οι πρώτες εκδόσεις (τα έπαιρνα την ημέρα κυκλοφορίας τους. Από τότε έχω αντικαταστήσει τον 1ο τόμο με την ανατύπωση ώστε να ταιριάζουν τα γράμματα.
 4. Υπό κανονικές προϋποθέσεις θα συμφωνούσα, όμως στην προκειμένη δεν ισχύει ακριβώς. Είναι το σχέδιο του Ferrario που υπερτερεί και δίνει αυτό το τρελό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, η μοναδική ιστορία της σειράς που δεν έχει σχεδιαστεί από τον Ferrario αλλά από τον Carlo Limido, δεν μπορεί να αποδώσει το τρελό χιούμορ. Ο Faraci είναι μάστορας στο είδος του, όμως το συγκεκριμένο στυλ λειτουργεί τέλεια μόνο όταν το σχέδιο το αναλαμβάνει ο Ferrario, γι' αυτό και έβαλα πρωτίστως το όνομά του. Επειδή οι ιστορίες του είναι πολύ λίγες και συγκεκριμένες, και όλες με αυτό το τρελό στυλ. Υπάρχουν κι άλλες αναρτήσεις μου που αναφέρω για τις ιστορίες του Ferrario, μην το παίρνεις τόσο τοις μετρητοίς. Αναφέρομαι στο χαρακτηριστικό του στυλ, παρ' όλο που σχεδόν όλες τις ιστορίες του τις έχει γράψει ο Tito Faracci. Είσαι πολύ παρατηρητικός πάντως, μπράβο. @nikolas12 Οι πρόσφατες ιταλικές ιστορίες του Φάντομ μπαίνουν στο Μίκυ Μάους. Επίσης και το Ντόναλντ βάζει καμιά ιστορία του κάθε μερικά τεύχη. Η πιο οργανωμένη σειρά Φάντομ: Οι νέες περιπέτειες δυστυχώς ακυρώθηκε στην Ελλάδα, λίγα μόλις τεύχη πριν την ολοκλήρωσή της. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να διαβάσεις από τον συγκεκριμένο ήρωα, όμως δυστυχώς θα δεις το τέλος της μόνο σε scanlations. Οι λόγοι που πάτωσε είναι πάρα πολλοί, γενικά η Καθημερινή πιστεύει πως μπορεί να βγάζει κόμικς και να τα αφήνει να πουλάνε μόνα τους, λες και είμαστε 15 χρόνια πίσω.
 5. Γούστα είναι αυτά, όμως από τα λίγα τεύχη που έχω πιάσει στα χέρια μου, η μετάφραση της Μαμούθ ήταν αρκετά καλύτερη. Κρίνω από 7-8 τεύχη, ίσως να μην έχω πετύχει τα καλά. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
 6. 100% από εκεί είναι. Από το #1536 και μετά συγκεκριμένα, που ξεκίνησαν να βάζουν το κόκκινο ταμπελάκι κάτω αριστερά (το οποίο φαίνεται και στις ράχες). Π.χ. με μπλε είναι το 1557 Με κόκκινο το 1566 Και δύο τεύχη πιο δίπλα από το 1566, είναι το 1569 Τα έχει με τη σειρά, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο. Όλα τα υπόλοιπα, είναι κοντινά τεύχη από αυτά εδώ. Τώρα για ποιον λόγο να τα βάλει το newsarama, και πώς έφτασαν στα χέρια τους, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
 7. Το είδα κι εγώ για τον Καραγκιόζη, και κρατάω τεράστιο καλάθι. Είμαι κατά 99% σίγουρος πως είναι μπαρούφες από φήμες που υπήρχαν στόμα με στόμα από εκείνη την εποχή. Αφήνω και 1% για στατιστικό σφάλμα, να είμαστε καλυμμένοι. Από όσα άρθρα έχω διαβάσει, δεν έχω πετύχει ούτε μία αναφορά για τον Καραγκιόζη, λογικό εφ' όσον ο άνθρωπος που έφτιαχνε τον Μίκυ ήταν στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο αρθρογράφος κατά πάσα πιθανότητα έχει πάρει ιδέες από το βιβλίο Μίκη Μάους και Καραγκιόζης που ήταν μία από τις πρώτες εκδόσεις με τον Μίκυ σε κείμενο (χωρίς δικαιώματα υποθέτω) που βγήκε λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1939.
 8. Απ 'ο,τι καταλαβαίνω, η Remus Hellas ήταν ελληνική εταιρία, βέβαια δεν ξέρω εάν ήταν παράρτημα αντίστοιχης ξένης Remus. Η φωτογραφία του στο οπισθόφυλλο των τευχών, πρέπει να είναι από το ελληνικό σταντ, που όμως ήταν γεμάτα με στοκ των ξένων εταιριών. Βλέπω πως σε αυτά που έχει χαρακτήρες Disney, αναγράφονται τίτλοι του στυλ «gips giessen» που λογικά έχει να κάνει με γύψο / πλαστελίνη, και Disney Lotto. Υποθέτω πως η ξένη εταιρία είχε πάρει τα δικαιώματα ή γενικά έβγαζε παιχνιδάκια με γνωστούς ήρωες, και οι δικοί μας τα έκαναν εισαγωγή όπως ήταν. Τώρα εάν όντως κυκλοφόρησαν αυτά τα σταντ στην Ελλάδα, δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Δεν έχω ασχοληθεί και με τα merchandise / memorabilia της Disney για να ξέρω εάν είχαν κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες ή απλά ήταν εγχώρια έμπνευση, επειδή είναι αχανής τομέας χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον (για εμένα τουλάχιστον).
 9. Προς το παρόν ναι, είναι μόνο στα αγγλικά και δεν έχει εικόνες, όμως τουλάχιστον οι πληροφορίες των ιστοριών και των τευχών, υπάρχουν διαθέσιμες κανονικά.
 10. Ανέβηκε, δεν λειτουργεί 100%, δεν υπάρχουν σκαναρίσματα, όμως την δουλειά μας την κάνουμε. https://inducks.org Τι μελέτη κάνεις φίλε μου αν επιτρέπεται; Είναι για προσωπική χρήση, ή έχεις κάποιο πρότζεκτ στα σκαριά που ασχολείσαι;
 11. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι τα Disney περιοδικά είναι πλέον ανύπαρκτα στην Αμερική και μόνο κάτι Uncle Scrooge και Walt Disney's Comics & Stories καταφέρνουν να φυτοζωούν σε απελπιστικά μικρό τιράζ χωρίς να ακυρώνονται, τότε δεν είναι απίθανο το κοινό που παραπονιέται, να είναι τίποτα ρομαντικοί μεγαλύτερης ηλικίας. Γενικολογίες μεν, όμως μπορεί να υπάρχει και δόση αλήθειας στον συλλογισμό.
 12. Copypasta από προηγούμενο ποστ. Μερικές γρήγορες, βασικές πληροφορίες: Το X-Mickey ήταν 30 τεύχη. Μηνιαία σειρά που έτρεχε από το 2002 έως το 2004. Το 2006, ξεκίνησαν να ανατυπώνουν τη σειρά. Απ' ό,τι βλέπω στο Inducks, επανακυλοφόρησαν μόνο τα 6 πρώτα τεύχη. Την ίδια περίοδο, έφτιαξαν νέες ιστορίες που έβαλαν στο Topolino. Αυτές είναι κατά πάσαν πιθανότητα οι ιστορίες που θα δούμε. Είναι 5 ιστορίες, η τελευταία εκ των οποίων, είναι 6σέλιδη: Η επιστροφή του Γκουφόλυκου, Pipwolf e il mistero di Villa Templeton, Pipwolf e le sfide del pagliaccio che ride, Pipwolf e il cacciatore della notte & Pipwolf Spiagge impossibili. Υπάρχει και μια έκτη ιστορία 87 σελίδων, που όμως είχε δημιουργηθεί για να μπει στη βασική σειρά, και λογικά τους ξέμεινε για τον χ/ψ λόγο και την έβαλαν στο Topolino. Το 2016, έβγαλαν ξανά ανατύπωση τη βασική σειρά μέσω της Disney Legendary Collection, και όπως έκαναν και την άλλη φορά, ξεκίνησαν να φτιάχνουν πάλι νέες ιστορίες, που μπήκαν πάλι στο Topolino, ώστε να κάνει promotion η μία σειρά στην άλλη. Είναι οι τελευταίες 12 ιστορίες από αυτό το λινκ. Είμαστε άτυχοι, επειδή απ' ό,τι φαίνεται, πηδήξαμε την βασική σειρά και βλέπουμε τις χλιαρές, νεότερες ιστορίες που μπήκαν στο Topolino. Ιστορίες που όμως δεν έχουν νόημα εάν δεν έχει διαβάσει κάποιος την κανονική σειρά. Η «Επιστοφή του Γκουφόλυκου», μας έκανε επανασύνδεση με τους χαρακτήρες από το σύμπαν της σειράς, χαρακτήρες που δεν έχουμε γνωρίσει και γι' αυτό μας φαίνονται ανούσιοι στην καλύτερη. Ο σκοπός αυτής της ιστορίας είναι να σε κάνει να χαρείς που ξαναβλέπεις γνώριμους χαρακτήρες. Όλοι τους είναι παλιότεροι σύμμαχοι / γνωστοί του Γκουφόλυκου, όπως και φίλοι που βλέπαμε συνεχώς στο στέκι τους, στην ταβέρνα «Το λευκό ποντίκι». Αυτή η σειρά είναι διαφορετικό σύμπαν, όπως οι Νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ και ο Μίκυ Μυστήριο Β' κύκλος. Φανταστείτε να βλέπαμε νέες ιστορίες από το σύμπαν του Μίκυ Μυστήριο και να τον βλέπαμε πάλι στην Νταρκ Σίτυ, μαζί με όλους τους φίλους που εμφανίστηκαν εκεί, ή να έβγαζαν νέες ιστορίες Φάντομ και να βλέπαμε πάλι επανασύνδεση της Ξαντούμ, του Νούμερο Ένα κλπ, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Δυστυχώς στα αγγλικά έχουν τυπωθεί μόνο τα πρώτα δύο τεύχη. Η σειρά ξεκίνησε επίσης να βγαίνει ψηφιακά στο Comixology, όμως σταμάτησαν στα 20 τεύχη, ενώ για έναν ανεξήγητο λόγο, αυτή τη στιγμή έχουν διαθέσιμα για αγορά μόνο τα πρώτα 8 (wtf)! Δεν θυμάμαι τι παίζει από Scanlations, όμως με ένα πρόχειρο ψάξιμο, δεν βρήκα κάτι. Η συμβουλή μου για όσους θέλουν να καταλάβουν τι παίζει με τις ιστορίες, είναι να ψάξετε και να διαβάσετε online μερικά από τα πρώτα τεύχη της βασικής σειράς. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, βλέπω πως υπάρχουν διαθέσιμα στους γνωστούς online comic readers. Έτσι, θα μπείτε λίγο στο κλίμα και θα καταλάβετε ποιοι είναι οι βασικοί χαρακτήρες, από πού προέρχονται, τι προσωπικότητα έχουν, τι παίζει με το όλο σύμπαν κλπ. Πράγματα δηλαδή που απ' ό,τι φαίνεται, δεν εξηγούνται στις ιστορίες που θα δούμε.
 13. Τώρα δεν ξέρω πώς να αντιδράσω. Από την μία είναι τέλειο που θα διαβάσουμε ιστορίες του σύμπαντος X-Mickey, από την άλλη, το πιθανότερο είναι πως θα είναι μετέπειτα ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στο Topolino, και όχι η βασική σειρά. Κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε ασυνέχεια σύμπαντος, θα μπερδέψει τον κόσμο και αναπόφευκτα θα υπάρξουν αναγνώστες που θα καταδικάσουν τη σειρά επειδή «διάβασαν X-Mickey και δεν κατάλαβαν τίποτα» χωρίς όμως να ξεκινήσουν με τη βασική σειρά. Πολύ περίεργα πράγματα, δεν ξέρω τι να πω. Μακάρι να πέφτω έξω και να δούμε σταδιακά τα 30 τεύχη της βασικής σειράς, όμως οι εικόνες που βλέπουμε στο preview μαρτυράνε μάλλον το αντίθετο. Μερικές γρήγορες, βασικές πληροφορίες: Το X-Mickey ήταν 30 τεύχη. Μηνιαία σειρά που έτρεχε από το 2002 έως το 2004. Το 2006, ξεκίνησαν να ανατυπώνουν τη σειρά. Απ' ό,τι βλέπω στο Inducks, επανακυλοφόρησαν μόνο τα 6 πρώτα τεύχη. Την ίδια περίοδο, έφτιαξαν νέες ιστορίες που έβαλαν στο Topolino. Αυτές είναι κατά πάσαν πιθανότητα οι ιστορίες που θα δούμε. Είναι 5 ιστορίες, η τελευταία εκ των οποίων, είναι 6σέλιδη: A volte ritorna, Pipwolf e il mistero di Villa Templeton, Pipwolf e le sfide del pagliaccio che ride, Pipwolf e il cacciatore della notte & Pipwolf Spiagge impossibili. Υπάρχει και μια έκτη ιστορία 87 σελίδων, που όμως είχε δημιουργηθεί για να μπει στη βασική σειρά, και λογικά τους ξέμεινε για τον χ/ψ λόγο και την έβαλαν στο Topolino. Το 2016, έβγαλαν ξανά ανατύπωση τη βασική σειρά μέσω της Disney Legendary Collection, και όπως έκαναν και την άλλη φορά, ξεκίνησαν να φτιάχνουν πάλι νέες ιστορίες, που μπήκαν πάλι στο Topolino, ώστε να κάνει promotion η μία σειρά στην άλλη. Είναι οι τελευταίες 12 ιστορίες από αυτό το λινκ. Είμαστε άτυχοι, επειδή απ' ό,τι φαίνεται, πηδήξαμε την βασική σειρά, ενώ στα αγγλικά έχουν τυπωθεί μόνο τα πρώτα δύο τεύχη. Η σειρά ξεκίνησε επίσης να βγαίνει ψηφιακά στο Comixology, όμως σταμάτησαν στα 20 τεύχη, ενώ για έναν ανεξήγητο λόγο, αυτή τη στιγμή έχουν διαθέσιμα για αγορά μόνο τα πρώτα 8 (wtf)! Δεν θυμάμαι τι παίζει από Scanlations, όμως με ένα πρόχειρο ψάξιμο, δεν βρήκα κάτι. Η συμβουλή μου για όσους θέλουν να καταλάβουν τι παίζει με τις ιστορίες, είναι να ψάξετε και να διαβάσετε online μερικά από τα πρώτα τεύχη της βασικής σειράς. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, βλέπω πως υπάρχουν διαθέσιμα στους γνωστούς online comic readers. Έτσι, θα μπείτε λίγο στο κλίμα και θα καταλάβετε ποιοι είναι οι βασικοί χαρακτήρες, από πού προέρχονται, τι προσωπικότητα έχουν, τι παίζει με το όλο σύμπαν κλπ. Πράγματα δηλαδή που δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσον εξηγούνται στις ιστορίες που θα δούμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.