Jump to content

Kurdy Malloy

Moderator
 • Content Count

  2,293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Kurdy Malloy

 1. ΙΜΗΟ το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή το υπερηρωικό είναι το κόμπλεξ για τις καταβολές του και η προσπάθεια να δείξει ότι μπορεί να μας δώσει και κάτι πιο βαθύ. Συνήθως αυτό καταλήγει σε αμπελοφιλοσοφίες ή σε ακατανόητα σενάρια, μπερδεμένα timelines, ανακολουθίες, ασυμβατότητες. Και όλα αυτά γιατί δε διορθώνουν το μόνο πράγμα που θέλει όντως διόρθωμα. Τη συχνότητα έκδοσης. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε με ένα μήνα Σπάιντερ-Μαν, Χουλκ και Θορ και τον άλλο μήνα Άιρον Μαν, Χ-ΜΕΝ και F4, μην πω και τριμηνιαία εναλλαγή ΑΡΚΕΙ να διαβάζαμε πιο δεμένες και ποιοτικές ιστορίες Εγώ μπορώ αλλά βαριέμαι.
 2. Συγνώμη φίλε μου αλλά κάνεις ένα πάρα πολύ κλασσικό λάθος που κάνουν όλοι οι άπειροι μεταφραστές και οδηγούμαστε στις αστείες μεταφράσεις (κομμάτι κέικ). Μεταφράζεις εκφράσεις μεγαλύτερες από μία λέξη μεταφράζοντας την κάθε λέξη ξεχωριστά. Police commissioner είναι Αστυνομικός επιθεωρητής ή Αρχηγός της Αστυνομίας. Μην σας μπερδεύει το inspector. Στην Ελλάδα ο επιθεωρητής αστυνομίας είναι Ταξίαρχος και πάνω.
 3. Επίτροπος; Τότε σε εκκλησία θα διαδραματίζεται η σειρά όχι σε Α/Τ.
 4. @Manitou Συμφωνώ με πάρα πολλά από αυτά που λες. Αυτό στο οποίο θα διαφωνούσα είναι το κατά πόσο θεωρούνται κορυφή ποιοτικώς τα υπερηρωικά. Είναι σαφώς τα πιο ευπώλητα, σίγουρα τα πιο εύπλαστα (γι'αυτό και βλέπουμε ότι το ίδιο φορμάτ πετυχαίνει σε κόμικς, καρτούνς, ταινίες, σειρές, βίντεο games, pop culture items & merchandise) και τα πιο δημοφιλή. Αλλά ποιοτικότερο ως είδος γενικά; Ποιος το λέει αυτό στα σοβαρά; Μόνο η Μάρβελ ούτε κάν η DC που είχε για δεκαετίες "ποιοτικό" Imprint αφήνοντας τα πιο mainstream στη μαμά εταιρία. Αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα της αναπάντεχης (κακά τα ψέματα) επιτυχίας του MCU και της υπεράνω κριτικής αποδοχής των προϊόντων του από κοινό και κριτικούς. Σαφώς πάντως ο βασικός λόγος που εγώ παίρνω υπερηρωικά είναι η ευκολία στην πρόσβαση, η σχετικά φτηνή τιμή τους και το πλήθος επιλογών. Μέχρι το 2010 ξόδευα όλο μου το μπάτζετ σε ευρωπαϊκά και λοιπά graphic novels χωρίς να ασχολούμαι με υπερηρωικά. Ας ευχηθώ ότι θα έχω και στο μέλλον αντίστοιχα πολλές επιλογές και θα είναι τα πρώτα που θα κόψω.
 5. To πνεύμα είναι τρίχες κατσαρές αν δε συνοδεύεται με πράξεις. Όλοι έχουν καλές ιδέες για την πώληση μεταχειρισμένων όταν αγοράζουν, αλλά όταν βρούνε 2-3 μεγάλα πακέτα που δε σπάνε και γεμίζουν διπλά, δε βλέπω να ξεφορτώνονται τα διπλά τους με την ίδια λογική που είχαν ως αγοραστές.
 6. Ακριβώς το ίδιο κάνω αν και με τους New X-Men θες το μικρό μέγεθος, θες οι 7 μήνες απόσταση, το διάβασα. Δεν ξέρω γενικώς, αλλά το συγκεκριμένο ήταν ό,τι χειρότερο διάβασα στη συλλογή (Dr. Strange incl)
 7. Να υποθέσω ότι ο φίλος που το έγραψε τα δικά του χαρτιά με αναμνήσεις θα τα δώσει κοψοχρονιά; Ή και τζάμπα;
 8. Σοβαρά; Πες αλήθεια, κάνεις πλάκα. Είναι δυνατόν; Εγώ το στούκαρα (έναν ταρίφα) 2 με 3 ώρες μετά τις εξετάσεις που πήρα το δίπλωμα Και έκτοτε μέχρι να κάνω παιδί ήμουν τακτικός στα φαναρτζήδικα.
 9. Αστερίξ Λεγεωνάριος. Θα το διάλεγα ως κορυφαίο κόμικ παντού και πάντα.
 10. Ο Χουλκ ονοπμάζεται Χουλκ πρέπει να είναι κάποιος πολύ ξενέρωτος για τον λέει Χαλκ ή Άλτρον. Σιγά μη πούμε να λούζεστε με Άλτρεξ
 11. Πατήστε παρακαλώ να παίζει και το άσμα. Αλλιώς χάνουμε την ατμόσφαιρα
 12. Το τελευταίο είναι το δυνατό σημείο όλων των κόμικ των Άρλεστον/Ταρκέν. Έχει πάρα πολλές λεπτομέρειες και λίγα πράγματα είναι στην τύχη. Βέβαια όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από τη γαλλική ή την ποπ κουλτούρα τόσο περισσότερα θα χάνεις.
 13. Δεν είμαι σίγουρος και δεν έχει σημασία κιόλας. Μόνο η πρώτη επανέκδοση προσατεύεται από την ενιαία τιμή βιβλίου.
 14. Η τρίτη έκοδση άρα δεύτερη επανέκδοση.
 15. Στις επανεκδόσεις ισχύει η ενιαία τιμή για 12 μήνες για την πρώτη μόνο επανέκδοση. Αυτή νομίζω είναι η δεύτερη
 16. Μικρούς; Αν θυμάμαι καλά ήταν σε μεγάλο φορμάτ
 17. Τελικό ποσό είναι το παραπάνω. 10 λίρες τα μεταφορικά.
 18. 20 τόμοι μετατροπή συναλλάγματος από την Εθνική 66,54 €
 19. Δεν πάει έτσι. Βγάζουν τα ένθετα και την εφημερίδα σκέτη τη γυρίζουν με τις επιστροφές. Οπότε χρεώνονται τη διαφορά στην τιμή χονδρικής μεταξυ του φύλλου με ένθετα και του φύλλου χωρίς και πουλάνε όσο λέει πάνω
 20. Τα μισά τα έχω. Μία εικοσάδα θα τη βγάλω. Γενικώς JLA & τις δευτεράντζες της DC δεν τις έχω τιμήσει για 4 ευρώ HC τόμο αλλάζει το πράμα.
 21. Λεφρανκ οπωσδήποτε, Ιζνογκούντ και ΛΛ αρκεί να υπήρχε ρήτρα ότι θα τελειώσει σίγουρα και Στρουμφ. Στη Γαλλία βγαίνει και η αεροσυνοδός Νατάσα. Βάλτην κι αυτήν.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.