Jump to content

Kurdy Malloy

Moderator
 • Posts

  2,788
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Kurdy Malloy

 1. Σύμφωνα με το γιο μου δε θα μπεις εύκολα στο νόημα, αλλά και να μπεις θα έχεις θέμα να ταυτιστείς με όλους τους χαρακτήρες από το Fortnite
 2. Δεν είναι δύσκολο, είμαι εγγεγραμμένος σχεδόν σε όλους τους οίκους που εκδίδουν κόμικς στη Γαλλία και σε αντίστοιχες σελίδες (BDGest, Spirou κλπ) και μου έρχονται τα νέα, αυτό το πόσταρα γιατί ξέρω πως η νοσταλγία είναι ισχυρή στην Ελλάδα.
 3. fort en gueule qui exhibe ses biceps après avoir englouti des épinards en boîte πολυλογάς που επιδεικνύει τους δικέφαλους αφού καταβροχθίσει σπανάκι κονσέρβα une drôle de môme μια αστεία γκόμενα (κοπέλα; ΟΚ δεν είναι κοπέλα και ίσως το γκόμενα να είναι πιο χυδαίο από ότι εννοεί) Αν διορθώσεις αυτά νομίζω πως βγαίνει μια χαρά νόημα.
 4. έβαλα ένα κόμμα ελπίζω να βελτιώθηκε
 5. Γράφω παραπάνω ωραία απεικόνιση και εύχομαι καλή επιτυχία, δεν ξέρω από ποιο επίπεδο ενθουσιασμού και πάνω θα γλίτωνα σχόλιο από το δημιουργό.
 6. @ Otis δεν το είπα για fact check αλλά επειδή μου φάνηκε πολύ ωραίο αλλά και ψυχεδελικό να υπάρχει ένα λεωφορείο που να πηγαίνει Ναύπλιο μετά Καρδίτσα και μετά Γιάννενα.
 7. Βασικά το διπλό σ στις λατινικές αποδόσεις ονομάτων συνήθως γίνεται επειδή αλλιώς στις περισσότερες γλώσσες προφέρεται ζ. Και η Θάσος ή η Λάρισα στα λατινικά γράφονται Thassos & Larissa.
 8. Τα ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης είναι; Ωραία απεικόνιση αν και τα δρομολόγια της αναγγελίας είναι λίγο Magic Bus. Καλή επιτυχία
 9. Διάβασα κι εγώ το Σχίσμα και η κριτική μου θα είναι ως συνήθως σύντομη. Πάντα μου άρεσαν οι Χ-ΜΕΝ έχουν ωραία πλοκή, ωραία αλληλεπίδραση ενδιαφέρουσες ιστορίες. Με αυτό τον τόμο όμως ένοιωσα πιο έντονα αυτό που είχα νοιώσει με τον προηγούμενο και ακόμα προηγούμενο και όσο προχωράμε και περισσότερο. Κατέληξα ότι αυτό που με χαλάει στα νέας γενιάς Χ-ΜΕΝ είναι η διαρκώς αυξανόμενη αυτοαναφορικότητα. Είναι η αναλογία των μεταλλαγμένων με άλλες μειονότητες; Είναι η δυνατότητα που δίνει σε δημιουργούς να μιλάνε για ρατσισμό χωρίς να μιλάνε για ρατσισμό; Δεν ξέρω, αλλά κάπου κουράστηκα. Το μέλλον των μεταλλαγμένων και πόσοι επέζησαν πόσοι χάθηκαν, έχουν μέλλον; έχουν παρελθόν; Δεν ξέρω, πολλή αυτοαναφορικότητα, μάλλον θέλω πιο περιπετειώδεις περιπέτειες.
 10. https://www.makaka-editions.com/categorie-produit/bd-dont-vous-etes-le-heros/ 42 τόμοι πλέον, μεταξύ τους και 8 πιο παιδικοί.
 11. 1. Spider-Man 2. Dear devil 3. F4 4. Cap 5. Thor 6. Iron Man 7. Χουλκ 155. Avengers
 12. Οι δρυΐδες ήταν οι σοφοί του χωριού που με βότανα θεράπευαν. Σε εποχές άγνοιας ένας άνθρωπος που με ένα ποτό σου κατέβαζε τον πυρετό στα μάτια σου θα μπορούσε με άλλο ποτό να σου δώσει υπεράνθρωπη δύναμη. Ο Μάντης από την άλλη (κακή μετάφραση του Ψαρόπουλου - ο Μάγος), Le Devin στο πρωτότυπο είναι αυτό που λέει η λέξη. Κάποιος που απλά μαντεύει το μέλλον. Τσαρλατάνος εξ ορισμού. Αλλά αυτό που δεν έχετε πιάσει μάλλον είναι η λεπτή ειρωνία του Γκοσινί. Όπου αυτοί που λένε ότι τους κατέβει έχουν προβλέψει με ακρίβεια το μάλλον.
 13. H αλήθεια είναι ότι το όλο τρόλινγκ έπεσε στην αρχή και μετά κάαααααπως στρώνει. Αλήθεια το ξέρετε ότι τα τραγιά του Θωρ είναι απολύτως σύμφωνα με την Βόρεια μυθολογία. Απλά φαντάζομαι ότι εκεί δεν είναι τόσο γελοία.
 14. Εν έτει 2022 η απεικόνιση των Ιαπώνων από τους Σαρλιέ, Ουμπινόν δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αποδεκτή. Κίτρινα δέρματα του λεμονιού, κακία, ανοησία, όλα τα κακά του κόσμου. Έχει εξαιρετικές απεικονίσεις των μαχητικών φυσικά, με τεχικές λεπτομέρειες ακριβέστατες. Το τρίο δεν των πρωταγωνιστών είναι ακριβώς της εποχής, ο ταλαντούχος αρχηγός, ο γενναίος σύντροφος και ο κοντούλης γκαφατζής comic relief.
 15. Τα Buck Danny του Σαρλιέ ακροβατούν μεταξύ ρατσισμού και ψυχροπολεμικής προπαγάνδας. Άσε που είναι τόσο κουραστικά, όταν τα διάβαζα με έκαναν να σιχαθώ τα αερόπλανα
 16. Δε θα έρθει τελικά ο Μουνιός Άντε πάλι πίσω στο ράφι ο Άλακ Σίνερ
 17. Ήμουν σίγουρος ότι θα το έβρισκες εσύ και μόνο εσύ. Μερικές φώτο (χάλασε το σκάνερ μην τα ξαναλέμε)
 18. Σωστός. Κουτσιούκης. Τώρα βρες και που βρίσκεται είσαι ο μόνος που μπορεί να το βρει. Από ότι είδα δεν έχει παρουσιαστεί στο GC. Δεν το περίμενα όταν το έβαλα. Θα μπορούσα να βγάλω άλλον δημιουργό από την ίδια συλλογή αλλά θα ήταν απάνθρωπο.
 19. γμτ μου χάλασε το σκάνερ, πάμε με φωτογραφία λοιπόν To ποιος είναι εύκολο, το πού δεν είμαι σίγουρος.
 20. Η γυναίκα του δεν έβαζε χρώμα; Ή δεν ήταν γυναίκα του; Πατρίτσια κάτι
 21. Δεν το είπα στην τύχη και το τρέχα γύρευε αναφερόταν στο ότι θα έπρεπε να πάω στην υπόγα να ψάξω και δεν πρόκειται να το κάνω
 22. Πέθανε ένα αποικιοκρατικό κατάλοιπο που έστειλε στην κρεμάλα μαθητές, οι οποίοι ζητούσαν ελευθερία για το νησί τους.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.