Jump to content

Kurdy Malloy

Moderator
 • Posts

  2,494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Kurdy Malloy

 1. Είναι γενικότερα ντροπή η κατάντια του παραδοσιακά πρωτοπόρου σε θέματα τύπου, λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας, ΔΟΛ. Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου έμπαιναν σπίτι μας τα έντυπα του ΔΟΛ και με θλίβει η σημερινή κατάσταση του ομίλου που απλά έχει το ίδιο όνομα.
 2. Ftr η Europe comics δεν "εκδίδει" χάρτινα κόμικς. Μεταφράσεις μη αγγλόφωνων ευρωπαϊκών σε e-book κάνει.
 3. Οι χώρες που θα δημοσιεύσουν Blacksad από την πρώτη μέρα σύμφωνα με την επίσημη σελίδα. Η Ελλάδα δεν έχει κοινό κόμικ, η Βουλγαρία έχει.
 4. Λοιπόν, όλοι κάτω - Μέρος πρώτο ονομάζεται το επόμενο άλμπουμ. 1/10 το περιμένουμε.\
 5. Καλά δεν έχει σημασία, γενικό ήταν το σχόλιο.
 6. Μπορεί ένα εξαντλημένο βιβλίο να υπάρχει σε βιβλιοπωλεία. Το αν είναι εξαντλημένο ή όχι δεν το βλέπουμε στα ράφια αλλά στην αποθήκη του εκδότη. Out of print & out of stock είναι διαφορετικές ένοιες.
 7. το οποίο είναι κλεμμένο από Λούκι Λουκ βέβαια
 8. Πολύ καλές επιλογές τραγουδιών προσωπικά θα με βοηθήσει να το απολαύσω γιατί πλην των Halestorm ξέρω σχεδόν και όλους τους στίχους από τα υπόλοιπα 8. Ειδικά το Camouflage που έχει κινηματογραφικό στίχο εξιστόρησης με αρχή πλοκή και ανατρεπτικό τέλος, είναι πολύ καλή επιλογή.
 9. To διάβασα κι εγώ και λυπάμαι που θα το πω θα ήθελα κάτι καλύτερο. Το σχέδιο δε μου πολυάρεσε γιατί καλώς ή κακώς όταν στο διπλανό ράφι βρίσκεται το 1800 οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Το βασικό μου όμως θέμα είναι στη σύλληψη. Θα ήθελα να έχει λίγο πιο δομημένη στόχευση σε συγκεκριμένα σημεία της ζωής και όχι αυτή η τετριμμένη διεκπεραίωση των βολικών διαλόγων που σε 3 καρέ μας λένε όλο το πλοτ που καταλήγουν σε μία δραματική σκηνή δράσης κάποιου γνωστού γεγονότος. Αυτά τα θέματα είναι συνήθως πολύ πλούσια και θα προτιμούσα να έχουν την έκταση που τους αξίζει. Δεν είναι κακή δουλειά ούτε μετάνοιωσα την αγορά και θα το πρότεινα. Απλά αν και καινούργιο δεν το βρήκα φρέσκο.
 10. Από την άλλη εμένα ποτέ δε θα μπορέσει να διαγραφεί από τη μνήμη αυτή η αηδία
 11. Δεν το βλέπω γιατί η προφανής και άβολη αλήθεια είναι ότι πρόκειται για εξαργύρωση της υψηλής αξίας που έχει αυτή τη στιγμή ο Όντενκερκ στο market
 12. Ό,τι καλύτερο. Έλεος με τα αδιάφορα και τραβηγμένα από τα μαλλιά origins λες και νοιάζεται κανείς για ποιο λόγο έγινε ο Φλας γρήγορος ή ο Σταρκ γκατζετάκιας.
 13. Ο τίτλος κυριολεκτεί όσον αφορά το περιεχόμενο. Ο Copi ήταν από τους πρωτοπόρους του gay κινήματος και των δικαιωμάτων τους στη Γαλλία, αν και Αργεντίνος, και από τους πρώτους γνωστούς Γάλλους που πέθαναν από AIDS.
 14. To επίθετο του Copi είναι Damonte Botana πάντως.
 15. Σκοπός είναι να βάλουν σοβαρά ερωτήματα και όχι ανοησίες. πχ Τί θα γινόταν αν τον Σπάιντερ-Μαν τον τσιμπούσε κουνούπι και όχι αράχνη; αν ο Σταρ Λορντ άκουγε σοβαρή μουσική; αν ο Τόνι Σταρκ ήταν κακομούτσουνος; αν ο Καπ δεν ήταν λακαμάς; και άλλα τέτοια.
 16. Μετά από μελέτη στο φόρουμ Centaur Club βλέπω πως υπάρχει και η εκδοχή ότι αποκλείεται ο Jacobs να έκανε λάθος σε τόσο νεαρή ηλικία αλλά ο Δρ Σέπτιμους έλεγε παπαριές στον Μόρτιμερ.
 17. Αναφέρεται στον Γ Πόλεμο του Μπασάμ Ναμντού, το γράφει σε σημείωση στη γαλλική έκδοση. Πρόκειται περί λάθους του ίδιου του Jacobs όπως αναφέρεται και στις αναλύσεις. Και αυτό το λάθος είναι σοβαρό λάθος εσωτερικής χρονολόγησης ασχέτως της απόλυτης χρονολόγησης.
 18. Όχι. Άλλοι το τοποθετούν το 1971. Και αξίζει να πούμε ότι εκτός από την υπόθεση Περιδέραιο που τοποθετείται το 1963 με ακρίβεια (178 χρόνια μετά την αρχική υπόθεση περιδέραιο) ο Jacobs δεν έχει χρησιμοποιήσει ημερομηνίες. Η χρονολόγηση έχει γίνει αν κατάλαβα καλά ημι-επίσημα ώστε να εξακριβωθεί το περιθώριο των δημιουργών να τοποθετούν ιστορίες εσωτερικά. Κακώς για μένα όπως ακριβώς τα Αστερίξ χωράνε ιστορίες δεκάδων ετών στα 6 χρόνια μεταξύ της ήττας του Βερσιζεντορίξ και της δολοφονίας του Καίσαρα, ας βάλουν 135 ιστορίες Β&Μ το Γενάρη του 1955
 19. Στις φόρμουλες μένουν στο ξενοδοχείο New Otani που εγκανιάστηκε το 1964
 20. Ίσως πρέπει να το έβαζα στην σελίδα του δημιουργού αλλά εδώ είναι πιο ταιριαστό: Ο Βαν Αμ έγραψε τη συνέχεια του Rayon U https://www.actuabd.com/Jean-Van-Hamme-a-ecrit-une-suite-au-Rayon-U-d-Edgar-P-Jacobs-27490
 21. Νομίζω ότι ο τζερμ μιλάει για τίτλους που δεν έχουμε δει ακόμα. Και ναι θα συμφωνήσω. Λίγα παλιά θα ήταν καλύτερες επιλογές ΕΑΝ η τιμή απόκτησής τους είναι η ίδια. Αλλιώς έχουμε μία ειδοποιό διαφορά που αλλάζει τα πάντα.
 22. Και να γράφει για τον Τζάκι Ιξ και τον Ανρί Πεσκαρολό; Εντάξει τώρα. Για μένα ο δρόμος είναι απλός και τον έδειξε τόσο ο Μισέλ Βαγιάν όσο και τόσοι άλλοι ήρωες. Έχει πάρα πολλά BD αναγεννήσεις παλιών, ας πάμε εκεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί σταμάτησε ο Βαγιάν στην πρώτη ιστορία, προφανώς όμως ξέρουν καλύτερα οι εκδότες.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.