Jump to content

GreekComicFan

Veterans
 • Posts

  20,072
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  334

Everything posted by GreekComicFan

 1. Δεν έχεις πλέον δικαιολογία. Ο μόνος που είχε κάποιας μορφής ανέλιξη ήταν ο Γουέσλι. Το όλο θέμα με το φινάλε του TNG εγώ το θυμάμαι σαν γενικό hint για την πορεία της ανθρωπότητας από εκεί και έπειτα, της οποίας ο Πικάρντ στην προκειμένη περίπτωση είχε οριστεί ως αντιπρόσωπος, όπως και στην αρχή της σειράς, και όχι σαν προάγγελο κάποιας προσωπικής ανέλιξης. Καλό και το πρώτο επεισόδιο του Picard. Ένα 7/10 το παίρνει. Θα ήθελα να βάλω και παραπάνω αλλά τα θεματάκια του τα έχει.
 2. Από την στιγμή που δεν μας έδειξαν 10 τίτλους μετά αλλά μόνο 4, αναρωτιέμαι πως το αποδεικνύει. Μπορείς να πεις πως ενισχύει την υποψία πως έχουν προγραμματίσει ακόμα περισσότερα από όσα μας δείχνουν, αλλά κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό. Το να έχεις έτοιμη μια μακέτα έτσι και αλλιώς, στις μέρες μας δεν είναι τίποτα.
 3. Δεν λέμε για τον αριθμό των ανακοινωθέντων τόμων όμως, αλλά για τον προγραμματισμό από πριν των τόμων που θα βγουν τους αμέσως επόμενους μήνες.
 4. Για σειρές κόμικς από εκδότες που έχουν μεγάλη παραγωγή παγκοσμίως, και δεν βγάζουν ένα-δύο κόμικς το χρόνο για να έχουν χρόνο για να κωλυσιεργούν, μου φαίνεται λίγο δύσκολο ως πρακτική. Εδώ και στην Οξύ όπως καταλαβαίνω στο πως κινείται η συνεργασία τους με το Έθνος, μετά τις πρώτες έξι σειρές που έβγαλαν, τους ζητάει νέο υλικό 3 με 4 βδομάδες πριν και το ετοιμάζουν. Μπορεί να έχουν κάποιες ιδέες για το τι σειρές μπορεί να βγάλουν όποτε τους ζητά ανανέωση το Έθνος, αλλά όλα είναι ρευστά και δεν το καθορίζουν από πριν.
 5. Για τις επόμενες 10; Θα ήθελα πολύ να βρω μια εκδοτική εταιρία που να μπορεί να ρεγουλάρει τον προϋπολογισμό της ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, ιδίως όταν έχει τόσες αγορές να τροφοδοτήσει. Χωρίς να υπολογίζουμε το πόσο κακή εμπορική πρακτική είναι το να ετοιμάζεις τόσο υλικό για κάτι που σε μερικούς μήνες μπορεί να μην αποδίδει και να σου μείνει στα χέρια απούλητο.
 6. Το περίμενα πως κάποια στιγμή θα τον έπιαναν και αυτό. Σχεδόν όλο το run μπορεί να πλασαριστεί ως αυτόνομες ιστορίες. Το πιθανό είναι πως επειδή ακριβώς δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος, σκέφτηκαν και το δεύτερο. Εξάλλου, ο Αργυρού το μετάφρασε και το πρώτο.
 7. Τα οποία ονόματα πιθανότατα θα τα άφηναν αμετάφραστα γιατί έχουμε κόμπλεξ ξενομανίας σαν λαός.
 8. Η ιστορία είχε γραφτεί με την λογική της μίνι σειράς, όπως και τα μισά τεύχη του συγκεκριμένου volume του Wolverine. Οπότε δεν χάνεις κάτι από ότι προηγήθηκε αμέσως πριν. Σαφώς όμως είναι καλό να ξέρεις κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα.
 9. Εμένα μου κάνει εντύπωση που κατάφερε να βγάλει 9 τόμους γενικά. Άθλος στην Ελληνική πραγματικότητα.
 10. Δεν ξέρω από που προήλθε ξαφνικά το ότι γκρίζο χρώμα ήταν πιο ακριβό (πρώτη φορά το ακούω και έχω καταπιαστεί με το ιστορικό των κόμικς από μικρός), αλλά δεν ισχύει, εκτός αν υπήρχε κάποιο γενικό κόστος για το πόσο μελάνι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πριν προστεθεί έξτρα κόστος στις εκδόσεις και δεν το ξέρω, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχαν πρόβλημα μόνο με το γκρι. Απλά τα εκτυπωτικά της εποχή ήταν άθλια και ο Γκρίζος Χαλκ του πρώτου τεύχους ήταν σχεδόν μαύρος στα περισσότερα αντίτυπα.
 11. Αν έχεις Πειραιώς και winbank, μπορείς και μόνος σου να δημιουργήσεις μια ονλάιν prepaid. Την φτιάχνεις, βάζεις το ποσό που θες (έχει προμήθεια η κάθε φόρτιση της κάρτας) και την ακυρώνεις οποιαδήποτε στιγμή θες ο ίδιος ονλάιν. Και την δέχονται όλα τα eshops, οπότε μην ανησυχείς.
 12. Θέλω να πιστεύω πως έγινε από σφάλμα όταν πέρναγαν τις μεταφράσεις στα credits. Ρώτα τον Χειλά πόσες φορές είχε γίνει αυτό στους τίτλους της Μαμούθ, ακόμα και υπό την εποπτεία του.
 13. Για την εφημερίδα αναφέρεται και όχι για τις δικές τους εκδόσεις στα βιβλιοπωλεία.
 14. Για Ρομ δεν έχουν δικαιώματα πλέον από την Μάρβελ, οπότε ξέχνα το.
 15. Αυτολογοκρισία καθαρά που αμφιβάλλω πως έχει να κάνει μόνο με εμάς. Πιστεύω πως έτσι θα το βγάζει πλέον σε όλες τις χώρες για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Hachette.
 16. Ίσως γιατί δεν είναι κατάστημα για να έχουν άδεια πώλησης λιανικής ή απλά τις υποδομές για εξυπηρέτηση πελατών στην αποθήκη τους...
 17. Έχει βγει. Κοντά έπεσες, το μισό run με τον McFarlane βγήκε στον «μικρό» Σπάιντερ-Μαν, αλλά από το Amazing Spider-Man 309 και έπειτα, τα σακάτεψε στην έγχρωμη και εντελώς κακοτυπωμένη περίοδο του.
 18. Τα άλλα δείχνουν πιο εντυπωσιακά μεν αλλά η τεχνική αυτού του σχεδίου είναι καλύτερη και ας φαντάζει του ποδαριού. Απλά ο Camuncoli λειτουργεί με την νοοτροπία επαγγελματία penciller και όχι full artist, που σημαίνει πως αν πας να το μελανώσεις αυτό ή αν έβαζες να το μελανώσεις ο ίδιος, οπτικά θα δείχνει καλύτερα από τα άλλα σκίτσα που πήρες μιας και δείχνει να το προσέγγισε σαν να ήταν δουλειά για εκδότη. Με χρώμα επίσης μπορώ να το φανταστώ να δείχνει καλύτερο. Του Sejic είναι καταπληκτικό, αλλά σε πιθανή έκδοση του με χρώμα θα ήθελε προσαρμογές.
 19. Η συγκεκριμένη νοοτροπία δεν είναι αποκλειστική του Έλληνα. Δεν είμαστε τόσο πρωτότυποι στον σχολιασμό μας και στις αντιδράσεις μας όσο νομίζεις.
 20. Δεν έχεις δει τον Θείο έτσι; Δεν καμουφλάρεται. Βάλε τον να το κάνει μέσα στις σελίδες στα κενά.
 21. Το υπόλοιπο run του Fraction γίνεται πολύ καλύτερο.
 22. Το ξέρεις πως έχει μέχρι πέντε υπογραφές για τον Claremont, έτσι;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.