Jump to content

GreekComicFan

Moderator
 • Content Count

  19,471
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  297
 • Points

  20,972 [ Donate ]

Everything posted by GreekComicFan

 1. Ισχύει ότι είπα και πριν. Δεν έχει σημασία το φορμά.
 2. Νέο θέμα λοιπόν, για να αποσυμφορηθεί λιγάκι η πληροφορία και η συζήτηση για τα Οξύ (ISBN:978-960-436-594-4). Maus / Spinkelman Δημόσιο ISBD Τίτλος : Maus / Spinkelman Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Εκδότης: Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Οξύ Α.Ε. / Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ ISBN: 978-960-436-594-4 Γλώσσες : Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης : 03/01/2019 Αν και έχουν γράψει λάθος το όνομα του δημιουργού, πρόκειται για αυτό που είχε βγάλει πριν 11 χρόνια η zoobus. Καλή επιλογή. Είναι από τα έργα που αξίζει να υπάρχει διαθέσιμο προς αγορά αντί για εξαντλημένο.
 3. Έχει περάσει ως είδος εδώ και πολλές δεκαετίες πλέον, οπότε πάλι pulp σκέτο λέγεται, ανεξαρτήτως φορμά.
 4. Οι δημιουργοί Ferruccelli & Δημήτρης Παπαδής, σε συνεργασία με το φόρουμ μας και την Λέσχη Φίλων Κόμικς, θα διαθέσουν δύο (2) δωρεάν αντίτυπα της νέας τους δουλειάς Ματωμένο Γαλάζιο σε δύο τυχερούς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής μέσα στο θέμα που έχει ανοίξει στο φόρουμ greekcomics.gr και μόνο εκεί. Οι απαντήσεις στο facebook και τα υπόλοιπα social media της λέσχης, δεν λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό. Σημείωση: Θα πρέπει να αναφέρετε ρητά πως δηλώνετε συμμετοχή, για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε την δήλωση από τις λοιπές συζητήσεις που θα προκύψουν στα σχόλια. Ο διαγωνισμός θα κρατήσει μέχρι τις 23 Απριλίου του 2019, και οι νικητές θα επιλεχθούν με ένα από τα προγράμματα τυχαίας παραγωγής αποτελεσμάτων που υπάρχουν στο net. Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπο από την έδρα της Λέσχης (Ιερά οδός 14) αν είναι από την Αθήνα, ενώ αν είναι από την επαρχεία θα το παραλάβουν χωρίς επιβάρυνση στο σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μας προμηθεύσουν το συντομότερο δυνατόν με την διεύθυνση τους μέσω προσωπικού μηνύματος στον γραφών για να προωθηθεί η αποστολή. Καλή επιτυχία σε όλους!
 5. Ξεκίνησε και η πέμπτη σεζόν του Bosch, που διασκευάζει ένα από τα πλέον πρόσφατα βιβλία της σειράς, το Two Kinds of Truth, που μεταφράστηκε πρόσφατα από την Διόπτρα ως Οι Δύο όψεις της αλήθειας.
 6. (ISBN:978-960-623-133-9). Stranger Things: Η Άλλη Πλευρά / Jody Houser Τίτλος : Stranger Things: Η Άλλη Πλευρά Παράλ. Τίτλος/Τίτλος Πρωτοτ. : Stranger Things: The Other Side Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Jody Houser, Σεναριογράφος ; Stefano Martino, Εικονογράφος ; Χρήστος Τσέλιος, Μεταφραστής Εκδότης: Κορωπί [GR] : Εκδόσεις Anubis / Compupress S.A. Έτος Έκδοσης: 2019 Σελιδοποίηση: 96 Layout: 17x26 ISBN: 978-960-623-133-9 Γλώσσες : Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng) Ημ/νία Παραχώρησης : 19/04/2019 Πρόκειται για αυτό. https://www.darkhorse.com/Books/3002-833/Stranger-Things-Volume-1-The-Other-Side-TPB
 7. Νέο θέμα και εδώ για να αποσυμφορείται το παλιό. (ISBN:978-960-623-120-9). Conan: Ανθολογία / Roy Thomas Τίτλος :Conan: Ανθολογία Παράλ. Τίτλος/Τίτλος Πρωτοτ. :Savage Sword of Conan Τύπος Μέσου:έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές:Roy Thomas, Σεναριογράφος ; Συλλογικό, Εικονογράφος ; Συλλογικό, Μεταφραστής ; Χρήστος Τσέλιος, Επιμελητής Εκδότης:Κορωπί [GR] : Εκδόσεις Anubis / Compupress S.A. Σελιδοποίηση:352 Μέγεθος:21x29,5 ISBN:978-960-623-120-9 Γλώσσες :Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng) Ημ/νία Παραχώρησης :07/01/2019 352 σελίδες ανθολογία. Από Anubis που δεν το συνηθίζει. Άραγε θα είναι ανθολογία με δικές της επιλογές από το Savage Sword ή κάτι που θα έχει ετοιμάσει η Μάρβελ.
 8. GreekComicFan

  Y - THE LAST MAN

  Σε διαστάσεις τα omnibus είναι μικρότερα από τα absolute. Σε όγκο βέβαια, είναι άλλο πράγμα.
 9. GreekComicFan

  Y - THE LAST MAN

  Το χρωμόσωμα Υ είναι αυτό που καθορίζει στα θηλαστικά το αρσενικό φύλο. Συγκεκριμένα, τα αρσενικά θηλαστικά φέρουν ένα χρωμόσωμα ενώ τα θηλυκά κανένα. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τα τεύχη 1-5 της πρωτότυπης σειράς. Γιόρικ. Νεαρός, άνεργος, μόλις απέκτησε μια μαϊμού, και μιλάει στην κοπελιά του που βρίσκεται στην Αυστραλία, ενώ εξασκεί την απόδραση του από ζουρλομανδύα, όντας ερασιτέχνης καλλιτέχνης των αποδράσεων. Η μητέρα του είναι βουλευτής στην Ουάσιγκτον. Σε λίγο θα είναι - μαζί με την αρσενική μαϊμού του - τα μόνα θηλαστικά που φέρουν το χρωμόσωμα Υ πάνω στον πλανήτη Γή, σε μια επιδημία που σκότωσε ταυτόχρονα όλον τον αρσενικό πληθυσμό της. Η διάσημη και καταξιωμένη σειρά της Vertigo, η οποία ολοκληρώθηκε σε 60 τεύχη (συγκεντρωμένα εν συνεχεία σε 10 τόμους), επιτέλους δίνει και τα επίσημα διαπιστευτήρια της στο Ελληνικό κοινό. Ένα κοινό που έχει πλέον την δυνατότητα να διαβάσει ένα από τα πιο καλογραμμένα κόμικς της νέας χιλιετίας, σε ένα μετααποκαλυπτικό σενάριο που παρόλο που φέρει οίκιες θεματικές, έχει μια φρέσκια προσέγγιση να δώσει. Και αυτό χάρη στο σενάριο του Brian K. Vaughan που ξέρει να χειρίζεται μαεστρικά τόσο τους διαλόγους, όσο και την πλοκή. Μαζί του και η Pia Guerra, η οποία έχει λιτό αλλά εκφραστικό σχέδιο. Βέβαια στα πρώτα 1-2 τεύχη είναι κάπως απλοϊκο, αλλά μετά βρίσκει τα πατήματα της. Στην νέα τάξη πραγμάτων, σε μια εποχή που είναι δυνατή η τεχνική γονιμοποίηση, ένα αρσενικό αποτελεί απειλή, και όχι σωτήρα. Οπότε ο Γιόρικ* δίνει προτίστως αγώνα για την δικιά του ζωή. *στα Αγγλικά Yorick, οπότε το πρώτο γράμμα του ονόματος του, είναι ίδιο με το χρωμόσωμα που τον καθορίζει. Και δεν είναι ο μόνος συμβολισμός που θα βρείτε στην σειρά. *παρουσίαση για την αμερικάνικη έκδοση από τον nikos_k *συζήτηση για τη μεταφορά του κόμικ σε ταινια *αρθρο: Y - The Last Man: Κι αν ήσουν ο τελευταίος άντρας στον κόσμο;
 10. GreekComicFan

  HITECH

  Τον Ιανουάριο του 1996, ένα νέο περιοδικό αφιερωμένο στον ήχο και την εικόνα βγήκε στα περίπτερα. Πνευματικό τέκνο του Θεόδωρου Σπίνουλα, το Hitech του Δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη, κυκλοφόρησε την περίοδο που άνθιζε η ιδέα του Home Cinema και την εκμεταλλεύτηκε καταλλήλως. Υιοθετώντας ένα αυστηρό και κάπως ελιτίστικο ύφος, το περιοδικό απευθύνθηκε τόσο στο κοινό που ασχολούνταν ήδη με το High Fidelity αλλά και στο νέο κοινό που καλόβλεπε την προοπτική της μετατροπής του σπιτικού του σε μίνι κινηματογραφική αίθουσα με τις νέες - τότε - τεχνολογίες που του επέτρεπαν να πράξει αυτό. Με πλήθος συγκριτικά και αναλύσεις αγοράς, το περιοδικό αποτέλεσε καλό βαρόμετρο για εκείνη την τάση, και σίγουρα βοήθησε στην εξοικείωση του κοινού με την σχετική τεχνολογία. Σαν περιοδικό όμως είχε πολλά σφάλματα, με τα άρθρα να περιέχουν πολλές ανακρίβειες, τα συγκριτικά να ανακηρύσσουν νικητήριες συσκευές, που ακόμα και με βάση των γραφόμενων (πόσο μάλλον μια εξέταση από πιο έμπειρους) δεν θα έπρεπε να ανακηρυχθούν, αλλά και μια τάση να προωθεί το lifestyle του νεοπλουτισμού. Γενικά σαν περιοδικό έδινε την εντύπωση πως γραφόταν από άτομα που μοιράζονταν μεταξύ έμπειρων ατόμων που όμως είχαν τα δικά τους κολλήματα και άτομα που δεν είχαν ουσιαστική ιδέα του αντικειμένου και απλά ήταν εκεί για να γεμίσουν τις σελίδες. Όλα αυτά όμως δεν είχα πραγματικά σημασία. Μεγάλο μέρος του κοινού αγόραζε το περιοδικό για τις άψογες βιντεοκασέτες που έβαζε στην αρχή και τα πολύ καλά DVD που έβαζε στην συνέχεια. Όντως από τους πρωτεργάτες στις σχετικές προσφορές, το περιοδικό ξεκίνησε διαθέτοντας βιντεοκασέτες με άψογη για το μέσο εικόνα και με πολυκάναλο ήχο, κάτι που καλά-καλά δεν έκαναν ούτε οι βιντεοεταιρίες εκείνο το διάστημα. Ακόμα και όταν μπήκαν άλλα περιοδικά στον χορό και αργότερα και οι εφημερίδες, οι προσφορές του περιοδικού παρέμειναν ανώτερες. Το ίδιο συνέβη και με τα DVD, μέσο που το περιοδικό κάλυψε επαρκώς, από την πρώτη συμφωνία των κατασκευαστών για ένα κοινό μέσο αποθήκευσης μέχρι και την ευρέα διανομή και την αναβίωση των βίντεοκλαμπς. Σε κάποια τεύχη, το περιοδικό είχε και μονοσέλιδα κόμικς σχετικά με την τεχνολογία. Από το τεύχος 107. Το 2003, για να καλύψει την ανάγκη για μια πιο εκτενή κάλυψη στην κριτική των μουσικών έργων και των ταινιών, συστάθηκε το συνοδευτικό περιοδικό M3 Review. Το περιοδικό ήταν από αυτά που μετακόμισαν στην εκδοτική Τέσσερα Πι, όταν ο οργανισμός Λαμπράκη αποφάσισε να αποχωρήσει από τον τομέα των τεχνικών περιοδικών. Κράτησε μέχρι το 2012, όπου και έκλεισε, με το τελευταίο τεύχος να είναι μάλλον το 179. Δυστυχώς πριν μερικά χρόνια, πριν αποφασίσει το φόρουμ να κάνει άνοιγμα σε όλα τα περιοδικά, είχα πετάξει όλα τα τεύχη εκτός από το 107 που μου ξέφυγε, οπότε προς το παρόν, και μέχρι να καλύψει μεγάλο μέρος του κενού η λέσχη, θα έχουμε μόνο αυτό. Αντιθέτως, έχω κρατήσει όλα τα M3 Review που είχα, οπότε σταδιακά θα ανεβάσω και άλλα. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον Retroplaymo.
 11. Το Public Συντάγματος έχει συγκεντρώσει μερικές από τις παλιότερες εκδόσεις σε graphic novels & artbooks και τις διαθέτει με 50% έκπτωση. Η λίστα με τα διαθέσιμα άλμπουμ είναι η ακόλουθη και ισχύει μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. GRAPHIC NOVELS - BAZAAR.xlsx Φυσικά, τα εγγεγραμμένα μέλη της λέσχης φίλων κόμικς, μπορούν να αποκτήσουν και ότι άλλο δεν βρίσκεται στην λίστα με το εκπτωτικό κουπόνι που τους έχει παραχωρηθεί, με ένα 20% μείον σε όποια είναι η τιμή πώληση των κόμικς που θα βρουν.
 12. GreekComicFan

  Οι Περοσφορές του ΤζεοΤρού

  Άμα κατάλαβα καλά είναι το trade. Αν είναι, το θέλω.
 13. GreekComicFan

  Books Please - https://booksplea.se

  Διευκρίνηση: Δωρεάν μεταφορικά για τα περισσότερα προϊόντα. Για βιβλία και κόμικς στο εύρος των 10-20€ βέβαια δεν θα διαπιστώσετε πρόβλημα. Υπάρχουν από το 2005, αλλά είχαν άλλο όνομα πρότινος.
 14. GreekComicFan

  Mad Magazine search

  Hi. I split your search, since the magazine's topic is not for that. Only the first one is actually an issue of the series. The other ones are tomes with issues that were left unsold bound in one volume, a common practice here in order to sell the stock.
 15. GreekComicFan

  ΠΕΤΑΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ!

  Πολλές ημερομηνίες της πρωτοπορίας είναι 01/01/1990. Όλη η παραγωγή της δεκαετίας του '90 βγήκε στις 01-01 της πρώτης χρονιάς της, αν πιστέψουμε το σάιτ.
 16. Η ομάδα που ετοίμασε την τηλεοπτική διασκευή του Preacher, γλυκάθηκε και ετοιμάζει και το The Boys των Garth Ennis & Darick Robertson. Το The Boys είχε ξεκινήσει αρχικά υπό την στέγη της Wildstorm, πριν μετακομίσει στην Dynamite, όπου και ολοκληρώθηκε μετά από 72 τεύχη. Η σειρά ετοιμάζεται από τους Seth Rogen, και Evan Goldberg, οι οποίοι εκτός από εκτελεστικοί παραγωγοί, έχουν αναλάβει και την σκηνοθεσία του πιλότου, ο Eric Kripke του Supernatural θα αναλάβει showrunner της σειράς και θα συνεισφέρει σεναριακά, οι Ennis & Robertson θα είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί παρέα με τους Neal Moritz, Pavun Shetty, Ori Marmur, James Weaver, Ken Levin και Jason Netter. Από εκτελεστικούς δηλαδή να φαν και οι κότες. Πηγή. [imdb=tt1190634]
 17. GreekComicFan

  Marvel's: The Gifted (2017- )

  Αναμενόμενο.
 18. GreekComicFan

  Marvel's: The Gifted (2017- )

  Μέχρι να αποφασίσουν πως θα το λένε, το γράφω έτσι. Μια νέα σειρά βασισμένη στο σύμπαν των X-Men ετοιμάζουν από κοινού η Marvel Television με την 20th Century Fox Television (ναι, οι φήμες αλήθευαν), με τον Ματ Νιξ του Burn Notice να αναλαμβάνει το σενάριο (γρήγορος ρυθμός check, καλός διάλογος, check. Μπόλικες εκρήξεις, check ). Η σειρά είναι από αυτές στις οποίες η προβολή του πιλότου είναι υποχρεωτική αλλιώς θα πρέπει να αποζημιωθεί η παραγωγή, οπότε λίγο δύσκολο να μην την δούμε. Επίσης, παίρνει την θέση του Hellfire που είχε ανακοινωθεί παλιότερα, το οποίο δεν είναι πλέον υπό ανάπτυξη. Στην παραγωγή βρίσκουμε τα ονόματα των Bryan Singer, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb και Jim Chory. Η υπόθεση σύμφωνα με το Variety. "Two ordinary parents who discover their children possess mutant powers. Forced to go on the run from a hostile government, the family joins up with an underground network of mutants and must fight to survive." Πηγή. [imdb=tt4396630]
 19. GreekComicFan

  THE BOYS (2019- )

  Μπήκε imdb σελίδα στο πρώτο ποστ, για να ξέρετε με μια ματιά ποιοι συμμετέχουν στην παραγωγή.
 20. Κατά καιρούς, τα ηλεκτρονικά καταστήματα παροχής βιντεοπαιχνιδιών ψηφιακά (sic), δίνουν δωρεάν για μικρό διάστημα διάφορα βιντεοπαιχνίδια. Πιστεύω πως ένα θέμα για να ενημερωνόμαστε εγκαίρως το χρειαζόμαστε. Για αρχή, το Outcast Second Coming, ένα remake του αρχικού Outcast, διατίθεται για λιγότερο από δύο μέρες (πλέον) στο Humble store. Μάλιστα, δεν είναι από τα παιχνίδια που ανοίγουν στο steam, αλλά σας δίνει δικαίωμα να το κατεβάσετε. Αλλά πρέπει να το κατεβάσετε μέσα σε έξι μέρες. Μετά εξαφανίζεται η δυνατότητα.
 21. Προστέθηκε εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τρίτου τεύχους.
 22. Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην λέσχη για αγορά.
 23. Ένα θέμα για όσους εκδότες δεν έχουν τακτική επαφή με τα κόμικς. Για να μην ανοίγουμε ξεχωριστά θέματα κάθε φορά. Ο Συλλέκτης / Soloup Δημόσιο ISBD Τίτλος : Ο Συλλέκτης : Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Soloup, Συγγραφέας Έκδοση: 1η Εκδότης: Αθήνα [GR] : Ίκαρος Εκδοτική / Ν. Καρύδης & Σια Ε.Π.Ε. Έτος Έκδοσης: 2018 Σελιδοποίηση: 272 Μέγεθος: 17 Χ 23,7 ISBN: 978-960-572-254-8 Γλώσσες : Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης : 06/09/2018
 24. Μετά από 30+ χρόνια που έβγαζε σειρές με τον Σκοτεινό Ιππότη, ήρθε η ώρα να καλύψει και το Origin του Σούπερμαν, ο Φράνκ Μίλερ, παρέα με τον Ρομίτα Τζούνιορ. Θα είναι τρίτευχο, εντάσσεται στο DC Black Label και ξεκινάει στις 19 Ιουνίου. (W) Frank Miller (A) Danny Miki, John RomitaJr (CA) Frank Miller From the burning world of Krypton to the bucolic fields of Kansas, the first chapter of SUPERMAN YEAR ONE tracks Clark Kent's youth in Kansas, as he comes to terms with his strange powers and struggles to find his place in our world. DC BLACK LABEL is proud to present the definitive origin of Superman as rendered by the legendary comics creators Frank Miller and John Romita Jr.! https://www.previewsworld.com/Catalog/APR190433
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.