Jump to content

Πόσους απ΄τους 30 πρώτους τόμους της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΣ MARVEL έχετε;


Laz33
 Share

Πόσους απ΄τους 30 πρώτους τόμους της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΣ MARVEL έχετε;   

59 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Είχε γίνει αντίστοιχη δημοσκόπηση στους 15 πρώτους τόμους.
Εκεί ένα ποσοστό περίπου 70% δήλωσε ότι αγοράζει όλη τη σειρά.

Μιας και φτάσαμε στη μέση της συλλογής θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε μια νέα δημοσκόπηση ώστε να δούμε τις τάσεις των αγοραστών.
Συνεχίζουν να στηρίζουν τη σειρά; Τη στηρίζουν ακόμη περισσότερο ή μήπως έχασαν το ενδιαφέρον τους; :thinking:

 

Προσωπικά έχω δηλώσει απ΄την αρχή ότι είμαι επιλεκτικός αγοραστής, μιας και τα υπερηρωικά δεν είναι η αγαπημένη μου κατηγορία κόμικς.

Απ΄τους 30 τόμους έχω αγοράσει τους 14.
Κάτι που αξίζει ν΄αναφέρω είναι ότι απ΄τους 15 πρώτους είχα πάρει τους 10.
Άρα απ΄τους επόμενους 15 πήρα μόλις τους... 4  :oops:
Κάτι λέει αυτό πιστεύω.
Δεν κατηγορώ αποκλειστικά τις επιλογές της Hachette. Απλά ίσως να έχασα το αρχικό μου ενδιαφέρον, για δικούς μου λόγους :)
Η σειρά αντικειμενικά είναι ένα πολύ καλό value for money κι έχει προσφέρει πολύ σημαντικές ιστορίες, που είτε δεν ξαναείδαμε στην Ελλάδα είτε δεν τις ξαναείδαμε σε συγκεντρωτική έκδοση.

Χαίρομαι που βγήκε και γνώρισα έτσι έναν κόσμο που διαφορετικά δεν θα γνώριζα :)

 

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση δεν μ΄αφήνει να βάλω πάνω από 25 επιλογές, γι΄αυτό κάποιες τις έβαλα διπλές :)

 

1996084088_TheOfficialMarvelGraphicNovelCollection.thumb.jpg.dfa16c8caed3d9ed75ee0ecf1a5d3620.jpg

 

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω μόνο το Marvels και θα πάρω και το Secret Wars (Original) και αν βγει και το Dark Phoenix Saga. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο διότι είτε έχω τις ιστορίες στα αγγλικά είτε τις έχω ηλεκτρονικά. Επίσης πολλά αυτά τα storylines στις τωρινές εποχές έχουν "παλιώσει". Πλέον κάποιοι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί, ζωντανοί κλπ Οπότε για αυτό και δεν με ενδιαφέρει η έκδοση :) Αλλά είπα να ψηφίσω.

 • Like 8
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Διαθέτω 28 από τους 30. Δεν έχω αγοράσει το X-Men του Grant Morrison και το Kraven, γιατί τα είχα ήδη σε πολύ καλή κατάσταση και δε με ενδιέφερε να τα διαβάσω ξανά όπως το Marvels. Αρκετούς τους είχα σε ξένες εκδόσεις, αλλά τους αγόρασα ξανά. Έχω σκοπό κάποια στιγμή να τα αγοράσω μεταχειρισμένα σε καλή τιμή αν τα βρω, αλλά και να μη τα βρω, πιο πολύ με ενδιαφέρει το περιεχόμενο των ιστοριών και της έκδοσης, παρά η συλλογή να την έχω στο ράφι :) 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω και τους 30. Αξίζει να σημειώσω ότι είχα ήδη τα Marvels και Κρειβεν από Anubis και Οξύ, ενώ το Planet Hulk και το X-Men: E is for Extinction τα είχα στα αγγλικά. 

 

Γενικά όπως έχω ξαναπεί, αρχικά σκόπευα να πάρω επιλεκτικά όσους τόμους έχω ακούσει ότι αξίζουν, όσους ήξερα ονομαστικά πριν ανακοινωθεί η συλλογή. Πολύ σύντομα έφτασε το Deadpool που δεν είχα ξανακούσει σαν ιστορία, αλλά ήμουν ψημένος γιατί ήμασταν μόλις στο 5ο τεύχος, οπότε συνέχισα τακτικά. Έλεγα ότι αν φτάσει η ώρα που θα βγει ιστορία που έχω, θα το σκεφτώ καλά. Παρόλα αυτά, έγιναν όλα αυτά με καραντίνα, κορωνοϊο κλπ που περιόρισαν τις εξόδους άρα και τα χρηματικά έξοδα, οπότε δεν μου ήταν και τόσο βάρος να αγοράσω πάλι αυτούς τους τόμους, για την πληρότητα της συλλογής ή για να τους έχω και στα ελληνικά. Την 60αδα έχω βάλει στόχο να την ολοκληρώσω. Μετά δεν ξέρω, αν συνεχιστεί, θα το σκεφτώ πάλι. 

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω και τους 30, αρχικά με την ανακοίνωση της συλλογής σκέφτηκα ότι θα αγοράζω επιλεκτικά κάποιους τόμους που θα θεωρούσα ότι άξιζαν.

Στην συνέχεια ενθουσιάστηκα με την συλλογή τόσο από τις επιλογές όσο και από την ποιότητα της έκδοσης και αποφάσισα να την αποκτήσω όλη ακόμα και αν έχω κάποιους τόμους.

Ένας λιγότερος καφές την εβδομάδα ή με λιγότερα περιττά έξοδα νομίζω το δεκάρικο ανά δεκαπέντε μέρες παλεύευται.

Πάντως τον αρχικό μου ενθουσιασμό μου τον διατηρώ και περιμένω κάθε δεύτερη πέμπτη με αγωνία να δω την επόμενη επιλογή.

Μακάρι να φτάσουμε τους 60 τόμους και να τους περάσουμε, αυτή την στιγμή θα έλεγα ότι θα την ακολουθούσα και μετά τους 60 την συλλογή άλλα έχουμε ακόμα δρόμο.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.... ξεκινησα με σκοπο να παιρνω οσα δεν εχω ηδη σε αλλες εκδοσεις. Καταληξη? Να τα εχω και τα 30.

Ο λογος? Η εκδοση ειναι πολυ καλη. Τα αξιζει τα λεφτακια της. Ο αλλος λογος? βασικος, η ραχη. Αναθεμα την, ειναι εθιστικη. Ο τριτος λογος? Η στηριξη στο εγχειρημα....

 

Παντως προσπαθησα να σταματησω, στον τομο του ultimate spiderman. Εκανα μια εβδομαδα να μην τον παρω, κρατιομουν σθεναρα.... και εκει που περπαταω, τον βλεπω σε ενα περιπτερο....  μου εκλεισε το ματι.... δεν αντισταθηκα αλλο.... :oops:

 • Like 10
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

Και τους 30.

Είχα πει από την αρχή ότι θα προσπαθήσω να την ολοκληρώσω, αν και υπήρχαν στιγμές που ψιλό ξενέρωσα (βλ. ''New X-Men E' Όπως Εξάλειψη'', μετά από κανα μήνα τον αγόρασα).

Έχω πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα των επανεκδόσεων (ελπίζω για όσες λιγότερες γίνεται), τουλάχιστον υπάρχουν και τα εξτραδάκια.

Επίσης ''ΚΑΤΗΓΟΡΩ'':out: το greekcomics.gr που κάνει τρομερή διαφήμιση στην συγκεκριμένη συλλογή και σε όλα τα άλλα κόμικς (όλοι οι εκδότες θα πρέπει να το ευγνωμονούν) και δεν μπορούμε να ελαττώσουμε τις αγορές μας. 

Πάμε για άλλους 30.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ ξεκίνησα με 12/15 αλλά μετά έχω 7/15. Δεν είναι οι επιλογές των ιστοριών για μένα, άλλωστε δεν έχω άποψη ούτε άλλα υπερηρωικά, αλλά ήδη έχω σχηματίσει μια άποψη και κάπου εδώ λέω σιγά σιγά να γίνω πολύ επιλεκτικός και λόγω χώρου και λόγω χρημάτων.

 • Like 5
 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι δεν είχα πήρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που τα είχα σε τεύχη και απλώς ήθελα και το hc...

 

23/30 λοιπόν.

 

10/15 + 13/15

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω και τους 30. Με το που βγήκε η συλλογή είχα αποφασίσει να ολοκληρώσω τουλάχιστον την πρώτη εξηντάδα. Είναι πολύ καλή προσφορά για εμένα επειδή ασχολούμαι με τα υπερηρωικά, χωρίς όμως να έχω πολλά graphic novels. Υπάρχει και η ράχη...

 

Η μόνη ιστορία που αναγκάστηκα να αγοράσω για δεύτερη φορά ήταν το Κυνήγι του Κρέιβεν αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι μερικές επανεκδόσεις είναι αναπόφευκτες. Δεν γίνεται συλλογή που περιέχει κορυφαίους τίλους της Marvel να παραλείπει αριστουργήματα όπως το Κυνήγι του Κρέιβεν ή το Dark Phoenix (το οποίο θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι θα δούμε).

 

Τώρα αν βγει και δεύτερη εξηντάδα βλέπουμε. Είχα σκοπό μετά την πρώτη να αρχίσω να αγοράζω επιλεκτικά αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει μέχρι τότε. Δεν είναι και τόσο εύκολο να σταματήσεις μία συνήθεια.

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Τιμή και δόξα στον @nikolas12και στον @thor77 που έχοντας πάρει 28/30 τόμους δίνουν γροθιά στον ψυχαναγκασμό ολοκλήρωσης της ράχης.  :respect:

Και να θυμάστε ότι αν εφαρμόσετε την εξαιρετική ιδέα μου με τα καλαμάκια, μου χρωστάτε credit (:lol:)

 • Like 2
 • Funny 9
Link to comment
Share on other sites

12/30... Εκτός του ότι το πάω επιλεκτικά, είμαι σε φάση που αγοράζω dvd's marvel(ήδη μέσα σε 2 μήνες πήρα 16 ταινίες οπότε ήταν φυσικό να αφήσω πίσω την συλλογή που έτσι κι αλλιώς όπως είπα το πηγαίνω επιλεκτικά). Τώρα για την επόμενη 30αδα θα συνεχίσω πάλι την ίδια τακτική(σίγουρα θέλω το Νο33 Punisher β' μέρος γιατί μου άρεσε πολύ το πρώτο). 

 

Οι τόμοι που έχω πάρει είναι οι 6 πρώτοι, μετά 10,11,12 οπότε έχουμε 9/15 και έκτοτε 20, 26, 28 άρα 3/15(2η 15αδα).

Αρα 1η 15αδα 9 τόμοι και 2η 15αδα 3 τόμοι.

 

Επίσης έχω αγοράσει εξτρά τόμους όπως Tony Stark Νέα Αρχή, τα 2 της Black Widow, κάποια Batman κτλ, οπότε μαζί με τα dvd's μεγάλο μέρος του μπάτζετ πήγε εκεί. Δεν το μετανοιώνω όμως, έτσι κι αλλιώς υπήρχαν ιστορίες από Hatchette που μου ήταν αδιάφορες, ίσως θα έπρεπε να είχα αγοράσει τους δύο τόμους του Hulk καθότι έχω το World War Hulk από Οξύ. Αλλά οκ δεν πειράζει..

 

Είναι αλήθεια ότι πέρυσι ξεκίνησα να αγοράζω κόμικ μετά από σχεδόν 30 χρόνια και πλέον έχω μία μικρή βιβλιοθήκη με 50-60 τόμους, αυτό είναι επίτευγμα. Και φυσικά θα συνεχίσω.. Πάντα επιλεκτικά.

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

30 στα 30 και πάω γερά για την 60άδα.:dj:

Edited by akouw
 • Like 8
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Και για εμένα 30 στα 30 και θα φτάσω όσο πάει, ελπίζω στα 120 τουλάχιστον. Χάρη και στη συλλογή ενδιαφέρθηκε παραπάνω ο γιος μου για τα κόμικ, ενώ αναζωπυρώθηκε και το δικό μου ενδιαφέρον για τα υπερηρωικά . Απλά πλέον παίρνω Marvel τόμους που είναι πιο δύσκολο να μπουν στη συλλογή - για να αποφύγω τα διπλά - και έχω αυξήσει αρκετά τα DC μου. :spidey:

 • Like 7
 • Respect 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7/30, με τους 6 τόμους να 'ναι από την 1η 20άδα. Οι τόμοι που έχω πάρει είναι ο 1ος καθαρά λόγω Σπάιντυ και λόγω ελκυστικής τιμής, και ακολουθούν Βένομ, Γούλβεριν, Ντέαρντεβιλ, Κάπτεν Μπρίτεν (περισσότερο λόγω περιέργειας για τον χαρακτήρα και όχι λόγω πραγματικού ενδιαφέροντος), Κρέιβεν και Μυστικοί Πόλεμοι. Γενικά είμαι πολύ επιλεκτικός και αγοράζω μόνο τόμους χαρακτήρων που μ' ενδιαφέρουν και με κλασικές ιστορίες της 'Χρυσής Εποχής'!

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

όλους

 

και οι μόνοι που δεν είναι ακόμα σε ζελατίνα είναι οι πρώτοι που ήταν με το χαρτόνι :lol:  όπως μπαίνουν στο σπίτι, έτσι μπαίνουν στη βιβλιοθήκη...  ω γουελ. :) 

 

:cheers5: 

 • Like 9
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω 30/30! Αν και έχω βέβαια καμιά 8αριά τόμους αδιάβαστους από το καλοκαίρι και μετά (κυρίως λόγω φόρτου εργασίας) το τελευταίο διάστημα που έχουν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα για μένα, έχω ξεκινήσει να διαβάζω κάποιους τόμους από τότε.

 

Αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος και ένας μήνας από την εμφάνιση της συλλογής, να ομολογήσω και εγώ πως όταν είχα δει την διαφήμιση στην τηλεόραση, είχα αποφασίσει να μην ξεκινήσω την συλλογή. Μάλιστα σκεφτόμουν και έλεγα γιατί να βγει η συλλογή τώρα που είμαι σχετικά "μεγάλος σε ηλικία" και να μην είχε βγει πριν από καμιά 10αριά χρόνια. Στο σημείο αυτό να πω πως όταν ήμουν παιδί διάβαζα φανατικά το περιοδικό Μίκυ Μάους (και όσα από τα spin-off του τύχαινε να βρίσκω στο περίπτερο από όπου το έπαιρνα) και εξαιτίας ενός γεγονότος που συνέβη, αναγκάστηκα να σταματήσω το χόμπι που τόσο πολύ αγαπούσα. Έτσι λοιπόν και όταν είδα την διαφήμιση, είπα στον εαυτό μου "Πού πας να ξανά μπλέξεις τώρα με αυτήν την ιστορία; Πλέον έχουμε τις ταινίες. Δεν είσαι κάπως "μεγάλος" για να διαβάζεις κόμιξ;". Όμως όσο περνούσαν οι μέρες και ξανά έβλεπα την διαφήμιση, τόσο η όλη κατάσταση με "τυραννούσε" και δεν με άφηνε σε ησυχία. Τί έγινε μετά; Αποφάσισα να ψάξω την συλλογή στο ίντερνετ και να μάθω πληροφορίες για αυτήν. Και μαντέψτε πού έπεσα; Ναι, στο Greekcomics και κάνοντας πλοήγηση στο φόρουμ και διαβάζοντας διάφρα σχόλια, αναθεώρησα κάποιες απόψεις μου και κατάλαβα πως τα κόμιξ δεν έχουν όριο ηλικίας για να διαβαστούν και πως αυτά δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να πάω την προηγούμενη εβδομάδα πριν κυκλοφορήσει ο τόμος του Άιρον Μαν και να πάρω τον πρώτο τόμο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Όντας πλέον από τους φανατικούς της συλλογής, μέχρι σήμερα έχω πάρει όλους τους τόμους που έχουν κυκλοφορήσει και ελπίζω να καταφέρω να την ολοκληρώσω όλη, και γιατί όχι, μακάρι αυτή να συνεχιστεί και πέρα από τους 60 τόμους.

 

Τέλος να πω και εγώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί που η συλλογή αυτή ήρθε στην χώρα μας και πως σε συνδυασμό με την τιμή που προσφέρεται (και σε σύγκριση με τις τιμές των ανταγωνιστών), την κάνει αρκετά προσιτή αλλά και συμφέρουσα για να μπει κανείς στον κόπο να την ξεκινήσει. Μέχρι λοιπόν την δημοσκόπηση που θα κάνει ο @Laz33 όταν θα έχουμε φτάσει στα 3/4 της συλλογής (στους 45 τόμους), να διαβάζετε πολλά κόμιξ (και γενικά όποιο βιβλίο σας αρέσει) και να περνάτε καλά!

Edited by kaneda
 • Like 10
 • Respect 1
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

30/30 κι εγώ κι όλοι αδιάβαστοι ενώ ελάχιστους έχω ανοίξει. Δυστυχώς αρκετούς τους έχω διπλούς και τριπλούς σε άλλες εκδόσεις. 

Τώρα που το σκέφτομαι, αν δεν είχαν την ενιαία ράχη θα είχα αγοράσει πολύ λιγότερους, εύγε στους υπεύθυνους πωλήσεων της Hachette για το κόλπο!

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 27/10/2020 στο 7:23 ΜΜ, kaneda είπε:

αναθεώρησα κάποιες απόψεις μου και κατάλαβα πως τα κόμιξ δεν έχουν όριο ηλικίας για να διαβαστούν και πως αυτά δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.


Προφανώς και δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.
Ίσα ίσα υπάρχουν κόμικς ακατάλληλα για παιδιά ή κόμικς που πρέπει να έχεις μια άλφα ηλικία για να τα κατανοήσεις πλήρως.

Αν δεις εδώ μέσα τι ηλικίες έχουμε οι περισσότεροι ή πας σ΄ένα comic-con, θα διαπιστώσεις ότι οι μεγαλύτεροι φανς των κόμικς είναι ενήλικες :)

 

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση δεν άλλαξαν και πολύ τα στατιστικά.
Από το ~ 70% που αγόραζαν όλους τους τόμους, πέσαμε στο ~ 65%.
Ενώ απ΄το ~ 10% που αγόραζαν λιγότερους απ΄τους μισούς, ανεβήκαμε στο ~ 20%.
Άρα υπάρχει μια ελαφρά πτώση των πωλήσεων αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι στη δημοσκόπηση των 15 πρώτων τόμων η συμμετοχή ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη.
Χωρίς βέβαια να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτοί που σταμάτησαν ν΄ασχολούνται με δημοσκοπήσεις (και με το φόρουμ γενικότερα) σταμάτησαν ν΄ασχολούνται και με τη συλλογή. Μπορεί να συνεχίζουν κανονικά να την αγοράζουν, μπορεί και όχι όμως :)
 

Edited by Laz33
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Είμαι ψυχαναγκαστικός (και ψυχανώμαλος!), τι να κάνουμε? :P

 

Έτσι, διαθέτω και τους 30 τόμους που έχουν κυκλοφορήσει, όχι γιατί θέλω να θαυμάζω το σχέδιο στην ράχη τους (ούτως ή άλλως, εκεί που τα έχω δεν φαίνονται), αλλά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με ιστορίες που δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω. :)

 

Τώρα θα μου πείτε, τις ιστορίες που έχω σε άλλη έκδοση, γιατί τις αγοράζω? Ε, για μία-δύο φορές που έχει τύχει, δεν θα ήθελα να χαλάσω την σειρά. :blush2:

 

 

:beer0:

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

On 29/10/2020 στο 7:21 ΜΜ, Laz33 είπε:

Προφανώς και δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.
Ίσα ίσα υπάρχουν κόμικς ακατάλληλα για παιδιά ή κόμικς που πρέπει να έχεις μια άλφα ηλικία για να τα κατανοήσεις πλήρως.

Αν δεις εδώ μέσα τι ηλικίες έχουμε οι περισσότεροι ή πας σ΄ένα comic-con, θα διαπιστώσεις ότι οι μεγαλύτεροι φανς των κόμικς είναι ενήλικες :)

 

Ναι, πράγματι! Το θέμα με την ηλικία το διαπίστωσα από την πρώτη κιόλας στιγμή που επισκέφθηκα αυτό το φόρουμ! Σε αυτό που λες, ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο τόμος του Πάνισερ έγραφε στο κλασικό άσπρο χαρτί όπου έχει την τιμή, ότι αυτός προτείνεται για ηλικίες άνω των 18 ετών αν δεν κάνω λάθος. Επίσης άλλο ένα παράδειγμα αυτού αποτελούν τα ιαπωνικά κόμιξ, τα μάνγκα, τα οποία εκδίδονται ξεχωριστά για αγόρια, κορίτσια, παιδιά, ενήλικες κ.λπ. Τέλος να πω πως ποτέ δεν έχω καταφέρει να πάω σε κάποιο Comic-Con, καθώς μένω εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης, και πως θα ήθελα πάρα πολύ να κατάφερνα να επισκεπτόμουνα κάποιο στο μέλλον. Ζητώ συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος. :)

Edited by kaneda
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Laz33 είπε:


Προφανώς και δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.
Ίσα ίσα υπάρχουν κόμικς ακατάλληλα για παιδιά ή κόμικς που πρέπει να έχεις μια άλφα ηλικία για να τα κατανοήσεις πλήρως.

Αν δεις εδώ μέσα τι ηλικίες έχουμε οι περισσότεροι ή πας σ΄ένα comic-con, θα διαπιστώσεις ότι οι μεγαλύτεροι φανς των κόμικς είναι ενήλικες :)

 

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση δεν άλλαξαν και πολύ τα στατιστικά.
Από το ~ 70% που αγόραζαν όλους τους τόμους, πέσαμε στο ~ 65%.
Ενώ απ΄το ~ 10% που αγόραζαν λιγότερους απ΄τους μισούς, ανεβήκαμε στο ~ 20%.
Άρα υπάρχει μια ελαφρά πτώση των πωλήσεων αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι στη δημοσκόπηση των 15 πρώτων τόμων η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη.
Χωρίς βέβαια να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτοί που σταμάτησαν ν΄ασχολούνται με δημοσκοπήσεις (και με το φόρουμ γενικότερα) σταμάτησαν ν΄ασχολούνται και με τη συλλογή. Μπορεί να συνεχίζουν κανονικά να την αγοράζουν, μπορεί και όχι όμως :)
 

 

 

Μια ευγενική χορηγία της Metron Analysis και του Ηλία Νικολακόπουλου!!! :lol:

 

Λογικά αυτοί που έχουν πάρει τους 30 τόμους θα πάρουν και τους 60. Επίσης λογικά οι υπόλοιποι "εκλεκτικοί" σαν εμένα και εσένα θα πέφτουν όσο περνάει ο καιρός γιατί δεν θα έχουν το κίνητρο της ράχης.

 :beer:

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Manitou είπε:

Λογικά αυτοί που έχουν πάρει τους 30 τόμους θα πάρουν και τους 60. Επίσης λογικά οι υπόλοιποι "εκλεκτικοί" σαν εμένα και εσένα θα πέφτουν όσο περνάει ο καιρός γιατί δεν θα έχουν το κίνητρο της ράχης.

 :beer:

 

 

Εγώ πάντως καλού κακού το ποστ σου με το καλαμάκι για τη ράχη το έχω φυλαγμένο σε περίπτωση που δεν αγοράσω αυτούς που δεν έχω :lol:

 • Like 1
 • Funny 6
Link to comment
Share on other sites

30/30 :D

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Όλους,θα πάρω σύντομα και τον τριαντακοστό τόμο.

 

Να θυμηθώ να κάνω επεξεργασία την ανάρτηση όταν τον αγοράσω.

 

Edit:Δεν γνωρίζω ακόμα πως είναι,αν είναι καλά ή όχι,αλλά τον πήρα. 

Edited by O Φρατζάτος
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Και τους 30 έχω και τους 230 θα πάρω! Αλλά δεν παύει να μ' ενοχλεί η τακτική αυτή του να προσπαθεί η μία εκδοτική να χτυπήσει την άλλη με χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη. Δώστε μας διαφορετικά κόμικς ώστε να αγοράζονται όλα και να είμαστε κι οι τρεις ευχαριστημένοι. Όχι τέτοιες π@#$%#ες... Εάν η συλλογή μετράει 250 τόμους και σταματήσει στους 60 (κάτι που απεύχομαι φυσικά), δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μην επιλέξουν άλλες ιστορίες. Ούτε τη μετάφραση είχαν έτοιμη εφόσον την είχε η "Οξύ", ούτε μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχουν εξίσου καλές ιστορίες στους υπόλοιπους που έχουν βγει στο εξωτερικό για να τις επιλέξεις. Υπάρχουν κι άλλες κορυφαίες ιστορίες και προτάσεις εδώ μέσα έχουν γίνει πολλές. Θεωρώ πως σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι δηλώσεις κάποιων (όχι μόνο μέσα απ' το "Greekcomics", αλλά κι από άλλα φόρα, τα social media, ακόμη και ιστολόγια) ότι δε θα αγόραζαν της εκδόσεις "Οξύ" μιας και κάποιοι τόμοι υπάρχουν στη σειρά του εξωτερικού & ίσως κυκλοφορήσουν. Το θέμα του ψυχαναγκασμού με τη ράχη δεν το έχω, διότι είναι κυριολεκτικά αδύνατον να τους "στολίσω" σε κάποιο ράφι στο σπίτι μου, όταν γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός με στοίβες, με σακούλες και τα συναφή, χωρίς να έχω τη δυνατότητα ακόμη να αγοράσω όσα έπιπλα χρειάζονται για να τακτοποιήσω τα υπόλοιπα (βρε λες να πετάξω τα πιάτα στα σκουπίδια και να ξηλώσω τις θήκες τους; :thinking: ). Επομένως τέτοια εικόνα δε θα έχω, όχι για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον. :(

 

Εμένα μ' ενδιαφέρει αφενός και πρώτιστα να έχω υλικό για διάβασμα μιας και ξένες εκδόσεις έτσι κι αλλιώς δεν αγοράζω και αφετέρου να στηρίξω την προσπάθεια. Ο τρίτος λόγος είναι το μικρόβιο του ψυχαναγκασμού για ολοκληρωμένη σειρά (όπως υπάρχει και για άλλες σειρές, φυσικά) αλλά όχι για λόγους καλαισθησίας. Όπως είπα ο χώρος μου έχει περιοριστεί πολύ σε βαθμό που σκέφτομαι πολλές φορές να σταματήσω τις αγορές κόμικς. :doctor:  Λέμε τώρα... Δε θα γίνει, απλά προχωράω με αργά βήματα, τουλάχιστον να προλαβαίνω να διαβάζω ότι αγοράζω. Να έχει νόημα όλο αυτό και όχι να μαζεύω για να μαζεύω (και τα ρούχα στη ντουλάπα, τώρα που το σκέφτομαι..τα χρειάζομαι; :nek:). Εννοείται λοιπόν και τους 30, αν και ομολογώ πως ήμουν στο τσακ να μην αγοράσω κάνα-δυο. Και θα έμεναν σφραγισμένοι, αν δεν έβλεπα ότι υπάρχουν θεματάκια με κάποιους τόμους και πρέπει να τα ελέγχω. Τουλάχιστον τ' ανοίγω όταν πιάσω να τα διαβάσω. Και για τις στατιστικές του Laz33, ανήκω στην κατηγορία που δεν είχε πάρει χαμπάρι το προηγούμενο poll...  :shit:  Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι. :)

Edited by Mandrake
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

30/30  και από εμένα ως τώρα και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσω ως τους 60....και εμένα βέβαια με χάλασε η επανέκδοση των X-men (extiction & imperial) μιας και τα είχα αλλά από την άλλη
σκόπευα να αγόραζα Κρειβεν και ΘΟΡ από ΟΞΥ οπότε προς το παρόν κερδισμένος είμαι. Επιπλέον έχω αναβάλει και την αγορά κάποιων τίτλων και από τις 2 εκδοτικές που πιθανολογούνται πως θα μπουν στη συλλογή...(νομίζω 4-5 επανεκδόσεις ακόμα είναι αρκετά πιθανές)....

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.