Jump to content

kaneda

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

273 Active

About kaneda

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 03/01/1996

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

389 profile views
 1. Λοιπόν, κριτική για τον τόμο του Δόκτωρ Στρέιντζ (κλασσικά παρακάτω ακολουθούν ελαφρά σπόιλερ). Γενικά η ιστορία έχει να κάνει με ένα κυνηγητό μεταξύ γάτας και ποντικιού, το οποίο και γίνεται σε πολλές (πραγματικά πολλές) διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Δόκτωρ Στρέιντζ καταδιώκεται από τον Βαρόνο Μόρντο του οποίου οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, εξαιτίας της βοήθειας που του δίνει ο Ντορμάμου από την σκοτεινή διάσταση. Έτσι λοιπόν ο Δόκτωρ Στρέιντζ προσπαθεί να ξεφύγει από τον Μόρντο και να βρει πως εκείνος κατάφερε και δυνάμωσε περισσότερο, καθώς παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τα διάφορα εμπόδια που παρουσιάζονται στον δρόμο του, τόσο στην Γη όσο και σε άλλες διαστάσεις. Μάγοι με διπλή ταυτότητα, μπράβοι-κυνηγοί του Μόρντο, τυραννικές βασίλισσες, σατανικοί δαίμονες, θυμωμένοι Άνοες, μέχρι και ένας απόγονος του Ρασπούτιν. Όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να τα βάλουν με τον Δόκτωρ Στρέιντζ, ο οποίος χρησιμοποιεί ότι μέσο έχει στην διάθεσή του για τους αντιμετωπίσει. Καταφεύγει λοιπόν στην μαγεία, σε οφθαλμαπάτες και τηλεπαθητικές τεχνικές, μέχρι και σε μάχη σώμα με σώμα για να μπορέσει να κερδίσει λίγο χρόνο και να λύσει το μυστήριο που ακούει στο όνομα Άχρονος. Πολύ καλή ιστορία με αρκετές υποπλοκές οι οποίες δεν με κούρασαν ιδιαίτερα καθώς η κάθε ιστορία (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) διαδραματιζόταν σε σχετικά λίγες σελίδες με αποτέλεσμα να διαβάζεται γρήγορα και να μην κουράζει. Επίσης οι χαρακτήρες ήταν πολύ καλά αποτυπωμένοι και με υπόβαθρο το οποίο παρουσιάστηκε εν συντομία χάρης τις αναφορές που κάνει ο Λι. Επιπλέον κάτι που βρήκα αστείο είναι η κατάσταση που καταλήγει στο τέλος κάθε τεύχους να βρίσκεται ο Μόρντο, ο οποίος μου θυμίσε κάπως τον κακό από τους Πάουερ Ρέιντζερς. Όπως και εκείνος είναι κοντά κάθε φορά στο να τους νικήσει, τελικά "κάτι γίνεται" και χάνει. Παρόλα αυτά δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να καταστρώνει νέα σχέδια για να τους νικήσει, όπου σπόιλερ για όποιον δεν έχει δει Πάουερ Ρέιντζερς, ο κακός στην επόμενη προσπάθειά του θα χάσει, όπως και στην επόμενη, και στην επόμενη, και πάει λέγοντας. Τέλος, το σχέδιο... Πραγματικά τί να πω για το σχέδιο; Ο Ντίτκο τα δίνει όλα και κάθε καρέ είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια καλών τεχνών. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα προτιμούσα και εγώ τα καρέ να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος έτσι ώστε να απολάμβανα το σχέδιο ακόμα περισσότερο. Τέλος μου έκανε μεγάλη εντύπωση οι σκηνές όπου ο Στρέιντζ χρησιμοποιούσε την αστρική του μορφή όπως επίσης και όλο το τεύχος με την τηλεπαθητική "μάχη" του Στρέιντζ με τον Αρχαίο. Εντάξει μην νομίζατε ότι θα μπορούσα να μην το αναφέρω... φυσικά και ξετρελάθηκα με το τεύχος του Άχρονου. Συμπερασματικά ένας κλασσικός τόμος, κυριολεκτικά και μεταφορικα, με το δύδυμο Λι/Ντίτκο να παρουσιάζει μία πολύ καλή και χορταστική από πλευράς διάρκειας και σχεδίου ιστορία, με τον Δόκτωρ Στρέιντζ να είναι πλήρως αφοσιωμένος στο καθήκον του να προστατέψει την Γη, ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσει την ίδια του την ζωή για να το καταφέρει. Βαθμολογία: 8,5/10.
 2. Έτσι ακριβώς @Tsaklas, οι Χ-ΜΕΝ είναι όντως από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της Μάρβελ, τόσο στα κόμιξ όσο και στις ταινίες-animation. Ειδικά στα κόμιξ, την δεκαετία του '80 η σειρά Χ-ΜΕΝ των Κλέρμοντ και Μπερν ήταν για πολλά χρόνια πρώτη σε πωλήσεις ξεπερνώντας ακόμα και αυτά των Σπάιντι και Σούπερμαν. Επίσης αν δεν κάνω λάθος το Χ-ΜΕΝ Vol. 2 #1 του 1991 των Κλέρμοντ και Λι, παραμένει ακόμα το κόμιξ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών με περίπου 8,1 εκατομμύρια αντίτυπα. Άλλη μία απόδειξη της δημοφιλίας της σειράς αποτελεί το γεγονός ότι την δεκαετία του '90 εκδόθηκαν πολλά κόμιξ τύπου spin-off από την κύρια σειρά των Χ-ΜΕΝ όπως τα: Γούλβεριν, The New Mutants, X-Force, Excalibur, Generation X και X-Factor. Το όλο σκηνικό άρχιζε να αλλάζει από την δεκαετία του '10 και μετά όταν και έγινε το μεγάλο μπαμ με το MCU, καθώς η Μάρβελ μη θέλοντας οι Χ-ΜΕΝ να κρατήσουν τα σκήπτρα εξαιτίας του πρόσφατου τότε comeback τους με την ταινία DOFP, περιόρισε και παραμέλησε σκοπίμως τα κόμιξ των Χ-ΜΕΝ. Για να το πετύχει αυτό πέρα από τις μέτριες ιστορίες που έβγαζε, προσπάθησε να βάλει στην θέση τους τη σειρά κόμιξ Ινχιούμανς, η οποία και δεν αποδείχθηκε άξια αντικαταστάτρια (γιατί αυτό ήταν) των μεταλλαγμένων. Μακάρι πάντως να δούμε στη συλλογή και άλλες ιστορίες των μεταλλαγμένων πέρα από το Dangerous και το New Χ-ΜΕΝ. Και είναι κρίμα γιατί ιστορίες όπως το Second Genesis, το Νταρκ Φοίνιξ, το DOFP, το God Loves, Man Kills, το Age of Apocalypse, το House of M και το Ολντ Μαν Λόγκαν, αποτελούν πολύ σημαντικές ιστορίες-διαμάντια στην μακρά πορεία των κόμιξ. Υ.Γ.: Κάτι τελευταίο για το Ολντ Μαν Λόγκαν. Στην αφίσα που ήταν μαζί με τον πρώτο τόμο, δεν έλεγε ότι θα δούμε και ιστορία από τον Μαρκ Μίλλαρ; Από αυτές που έχει γράψει ξέρουμε πως ο Εμφύλιος Πόλεμος δεν πρόκειται να βγει, όπως επίσης και το Γούλβεριν: Δημόσιος Κίνδυνος που εκδόθηκε πρόσφατα από την Ανούμπις. Λέτε λοιπόν η Ανούμπις αφού όπως μας λέει κάνει μόνο την επιμέλεια των τόμων, να γνωρίζει για παράδειγμα την χρονική στιγμή 19/5/2020 τους τόμους που θα βγουν μέχρι και τον αριθμό 40 (τυχαίο νούμερο) και η ιστορία του Λόγκαν να είναι κανονικά όπως και στο εξωτερικό προς το τέλος της 60άδας;
 3. Να τα και τα δυσάρεστα... Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ, αλλά τί να κάνουμε, πρέπει να γίνει (όπως λένε και τα πρόσφατα σποτάκια). Πάντως επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, από την μεριά μου θα συνεχίσω να ονειρεύομαι και να ελπίζω ότι η ιστορία θα βγει τελικά προς το τέλος της 60άδας (όπως συνέβη και στην αντίστοιχη αρχική 60άδα του εξωτερικού). Πολύ σωστά! Απλά να προσθέσω ότι για το Ορίτζιν σε μέιλ που είχε στείλει ο @Tsaklas όπου περιελάμβανε και άλλες ιστορίες που είχαν εκδοθεί στο παρελθόν από την Ανούμπις, ο Τσέλιος είχε απαντήσει έμμεσα ότι το Ορίτζιν δεν συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή. Επίσης από ιστορίες του Γούλβεριν στην συλλογή υπάρχει το Ολντ Μαν Λόγκαν: Berseker (τόμος 177ος) και το Ολντ Μαν Λόγκαν: The Last Ronin (τόμος 189ος), ongoing ιστορίες και οι δύο για τις οποίες πιστεύω ότι αποκλείεται να τις δούμε στην 60άδα από την στιγμή που η limited ιστορία δεν θα εκδ... ξέρετε. Τί μένει λοιπόν να κάνουμε; Να συντονιστούμε όλα τα μέλη αυτού του τόπικ, του κυρίως τόπικ, του φόρουμ όλου και να βομβαρδίσουμε τον Τσέλιο με μέιλ στα οποία θα απαιτούμε παρακαλούμε να εκδόσουν το Ολντ Μαν Λόγκαν! Γιατί είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη! Και ποιός ξέρει, αν τελικά τα παρακάλια πιάσουν τόπο, θα εφαρμόσουμε το ίδιο κόλπο για να μπει στην συλλογή το Σπάιντερ-Μαν: Death of the Stacys και το Σπάιντερ-Μαν: Blue!
 4. Ναι, θα ήθελα και εγώ να διαβάσω το Φαντάστικ Φορ: The Coming of Galactus. Από ιστορίες του Σταν Λι θα ήθελα επίσης να δω το Σπάιντερ-Μαν: Death of the Stacys και το Άιρον Μαν: The Tragedy and the Triumph. Τώρα για ότι γράφτηκε παραπάνω σχετικά με τις ιστορίες των Χ-ΜΕΝ, από την μεριά μου θέλω να παραμείνω αισιόδοξος και να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και το Second Genesis και το Ολντ Μαν Λόγκαν και (γιατί όχι και) το DOFP.
 5. Επίσης να προσθέσω και εγώ την ερώτηση του εκατομμυρίου... Είναι πριν το Disassembled; Μετά το Break Out; Είναι άλλο vol.; Και αν ναι, σε σχέση με τα προηγούμενα πού κατατάσσεται; Επίσης φίλε @Tsaklas σου είχαν πει ότι και το Γούλβεριν: Ορίτζιν και το Άιρο Μαν: Οι Πέντε Εφιάλτες, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην συλλογή;
 6. Πάντως για το Χ-ΜΕΝ: Schism αν δεν κάνω λάθος μετά το τέλος των γεγονότων, δημιουργούνται δύο σχολεία για μεταλλαγμένους (και αντίστοιχα δύο σειρές κόμιξ), το ένα με διευθυντή τον Κύκλωπα (κόμιξ Uncanny Χ-ΜΕΝ) και το άλλο με διευθυντή τον Γούλβεριν (κόμιξ Wolverine and the Χ-ΜΕΝ).
 7. Ο χαρακτήρας του Κάπτεν Μπριταίην aka Μπράιαν Μπράντοκ, έκανε την εμφάνιση του πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1976. Τις δυνάμεις του τις έχει πάρει από τον γνωστό μάγο Μέρλιν και όπως λέει και το όνομά του δραστηριοποιείται στην Μεγάλη Βρετανία. Μερικές από τις δυνάμεις του περιλαμβάνουν: υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα και αντοχή καθώς επίσης και την ικανότητα να πετάει. Δεν γνωρίζω περισσότερα πράγματα καθώς και για μένα θα είναι η πρώτη φορά που θα διαβάσω ιστορία με αυτόν τον ήρωα, η οποία από ότι λένε πολλά μέλη του φόρουμ είναι πολύ καλή. Οπότε αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία και υψηλές προσδοκίες.
 8. Ο επόμενος τόμος είναι ο Κάπτεν Μπριταίην: Ένας Παράλογος Κόσμος των Άλαν Μουρ και Άλαν Ντέιβις και θα κυκλοφορήσει αυτήν την Παρασκευή στις 8/5.
 9. Ενδιαφέρουσα πλοκή φαίνεται. Θα της έδινα μία ευκαιρία για διάβασμα, αλλά θα προτιμούσα να δω πρώτα τις ιστορίες που αναφέραμε παραπάνω. Για μένα το όνειρο θα ήταν να βγουν: στον τόμο 22 το Ολντ Μαν Λόγκαν, στον τόμο 23 το Days of Future Past και στον τόμο 24 το House of M. Ζητάω πολλά το ξέρω, αλλά όσο προχωράει η συλλογή συνεχίζω να ελπίζω (ειδικά) για τα δύο πρώτα.
 10. Όντως, μακάρι το House of M να το δούμε γρήγορα στην συλλογή και να μην αργήσει πολύ, καθώς επίσης και το Avengers Disassembled θα ήθελα να το δω, παρότι έχουμε διαβάσει την συνέχειά του. Δυνατές ιστορίες και οι δύο, αφήνοντας στο τέλος τρομερά αποτελέσματα στο σύμπαν της Μάρβελ. Μιας που πιάσαμε ιστορίες team-event, το Avengers: The Children's Crusade γνωρίζει κανείς με τί έχει να κάνει; Φίλε @Γιαννης Σ μην μου βάζεις φωτιές Κυριακάτικα... Σοβαρά η Ανούμπις έχει τα δικαιώματα για το Ολντ Μαν Λόγκαν; Μακάρι να δούμε και τις δύο ιστορίες στην συλλογή, καθώς συγκαταλέγονται στις καλύτερες ιστορίες από το σύμπαν των Χ-ΜΕΝ, με επίσης κοινό στοιχείο και των δύο να είναι το μετά αποκαλυπτικό δυστοπικό μέλλον.
 11. Εγώ που έριξα μια ματιά, τις μόνες ιστορίες που βρήκα να είναι μέσα στην συλλογή και να αποτελούν συνέχεια της ιστορίας του House of M είναι: 1) Secret Invasion (τόμος 56 της αρχικής σειράς): ο Bendis έχει πει πως τα γεγονότα του House of M παίζουν ρόλο στην ιστορία του Secret Invasion. 2) Son of M (τόμος 62 της αρχικής σειράς): συνέχεια του House of M με πρωταγωνιστή τον Quicksilver. 3) Avengers vs. X-Men (τόμος 105, 111 και 120 της αρχικής σειράς): ένα από τα αποτελέσματα του προκύπτουν μετά το τέλος του House of M, θα οδηγήσουν στον εμφύλιο ανάμεσα στους Εκδικητές και στους Χ-ΜΕΝ (επίσης η ιστορία αυτή έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν από την Ανούμπις). Επίσης το House of M ακολουθεί τα γεγονότα που προκύπτουν από την ιστορία του Avengers Disassembled (τόμος 16 της αρχικής σειράς).
 12. Παιδιά επειδή ο 19ος τόμος αργεί ακόμα για να μάθουμε αν τελικά ο 20ος θα είναι όντως το Τελευταίο Κυνήγι του Κρέιβεν, θα σας πάω αρκετούς τόμους πίσω και συγκεκριμένα σε αυτόν του Κάπτεν Αμέρικα: Στρατιώτης του Χειμώνα (παρακάτω ακολουθούν ελαφρά σπόιλερ από την πλοκή της ιστορίας). Στο τέλος του πρώτου μέρους της ιστορίας του Κάπτεν Αμέρικα, η ιστορία έκλεισε με ένα επικό cliffhanger. Έτσι η συνέχεια της ιστορίας αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, ως προς το αν τελικά θα επέλθει η μοιραία σύγκρουση μεταξύ του Κάπτεν και του Μπάκι. Λοιπόν ξεκινώντας από τα βασικά, το σχέδιο, το βρήκα αρκετά μεταβαλλόμενο πράγμα που με ενόχλησε ως έναν βαθμό. Σε κάποια σημεία ήταν πολύχρωμο, μεστό και γεμάτο κίνηση, όπως στην μάχη του Κάπτεν με τους Μ.Π.Ι. στην αρχή του πρώτου τεύχους, στις σκηνές με τον απόρρητο φάκελο του Στρατιώτη του Χειμώνα, καθώς και στην τελική επική μονομαχία των δύο. Αντίθετα όμως σε κάποια άλλα σημεία το βρήκα βαρύ, μουντό και λίγο ατιμέλητο, όπως στο τεύχος που ο Κάπτεν έκανε έφοδο στην Κρόνας, καθώς και στις παρελθοντικές σκηνές του Κάπτεν με τον Νικ Φιούρι και την Σάρον. Παρόλα αυτά το σενάριο ήταν τόσο καλά δουλεμένο, που έμπαινε σε πρώτο πλάνο και σε συνδυασμό με τους αρκετά καλογραμμένους και σε βάθος δευτερεύοντες χαρακτήρες, το συνολικό αποτέλεσμα κάπως ισορροπούσε. Επίσης, ο Κάπτεν Αμέρικα στην σκηνή όπου προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που έπαθε όταν διάβασε τα απόρρητα έγγραφα για τον Στρατιώτη του Χειμώνα, αλλά και στην προσπάθειά του να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά είναι αξιομνημόνευτος. Τέλος, ο Μπάκι μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα ως τραγικός ήρωας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι: ο ανταγωνιστής του (ο Κάπτεν), το αφεντικό του (ο Λούκιν) και οι αναγνώστες (εμείς), γνωρίζουμε για την ζωή και την ταυτότητα του, την ίδια στιγμή που ο ίδιος την αγνοεί όπου και γίνεται έρμαιο στα σχέδια του εκάστοτε αφεντικού του. Συμπερασματικά ένας πολύ καλός τόμος, ο οποίος δίνει μία αρκετά ικανοποιητική συνέχεια του Εκτός Χρόνου, αλλά και ένα τίμιο κλείσιμο της ιστορίας (με κάποια παραθυράκια για το μέλλον), όπου ο Κάπτεν αμφιταλαντεύεται συνεχώς ως προς το πώς να αντιμετωπίσει τον παλιό του φίλο που νόμιζε όλα αυτά τα χρόνια για νεκρό. Επίσης το πολύ καλό κατασκοπευτικό σενάριο θα καταφέρει να σώσει το σχέδιο, σε σημεία όπου αυτό δεν είναι "χορταστικό", καθώς και το ήθος που επιδεικύει ο Στηβ Ρότζερς καθόλη την διάρκεια της ιστορίας, βάζοντας πάνω από όλα την δύναμη της φιλίας και το πώς μπορεί κανείς μέσα από αυτήν να καταφέρει το ακατόρθωτο. Βαθμολογία: 7,5/10.
 13. Πλάκα πλάκα @TheMetalBat παίζει μόνο εμείς οι δύο να κάναμε πάρτι όταν μάθαμε ότι θα κυκλοφορήσει η ιστορία του Κρέιβεν. Άντε και στο τεύχος 21 που δεν ξέρουμε την στορία, να είναι επιτέλους αυτή του Χ-ΜΕΝ: Νταρκ Φοίνιξ! Και τώρα πέφτουν όλα τα μέλη του φόρουμ επάνω μου με αυτή την δήλωση... Εντάξει τώρα πέρα από την πλάκα, με όλο το σεβασμό προς στα μέλη του φόρουμ και έχοντας διαβάσει με αρκετή προσοχή τα προηγούμενα σχόλια, και εγώ εξεπλάγην (ευχάριστα) όταν το έμαθα, καθώς πολλοί από εμάς πίστευαν πώς αν πρόκειται να κυκλοφορούσαν ποτέ οι τίτλοι της Οξύ στην συλλογή, αυτό θα γινόταν (στην καλύτερη περίπτωση) προς το τέλος της 60άδας. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο @Νίκος Τσιλοπάνος μας είπε ότι το ποστ του, το δημοσιεύει με μια μεγάλη επιφύλαξη. Οπότε εγώ από την μεριά μου, μέχρι να δω την ανακοίνωση στο πίσω μέρος του τόμου 19 θα παραμείνω συγκρατημένα χαρούμενος. Τώρα επειδή τα μόνα κόμιξ που έχω εκτός της συλλογής είναι λίγα (έχω το Όπολο Χ, το Αυτόχειρες Βασιλιάδες, τον Εμφύλιο Πόλεμο, άντε και αυτά του Έθνους), όσο αφορά τις απόψεις που διατυπώθηκαν παραπάνω να πω πως τις κατανοώ και τις σέβομαι πλήρως, αλλά αν τελικά όντως εκδοθεί η ιστορία του Κρέιβεν θα προχωρήσω στην απόκτησή της. Υ.Γ.: Πάντως @Νίκος Τσιλοπάνος (καθαρά στο χαβαλέ), αν το ποστ σου πρόκειται για καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, απλά πες το μας και μην μας τυραννάς!
 14. Γεια σας παιδιά, παρακάτω ακολουθούν ελαφρά σπόιλερ από τον τόμο του Νταρντέβιλ. Η ιστορία ξεκινάει σε ένα δωμάτιο όπου η πρώην σχέση του Ματ, η Κάρεν, στην προσπάθειά της να πάρει μία ακόμη δόση ηρωίνης, δίνει σε κάποιο τσιράκι έναν φάκελο ο οποίος έχει μέσα γραμμένο το πραγματικό όνομα του Νταρντέβιλ. Και όμως έτσι όπως ξεκινάει η ιστορία σε συνδυασμό με τα υπέροχα γκριζοσχεδιασμένα σκίτσα, ομολογώ πως δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε στην συνέχεια. Και τί εννοώ με αυτό... Ότι ήδη από την πρώτη σελίδα, σεναριογράφος και σχεδιαστής, δίνουν στον αναγνώστη μία πολύ μικρή γεύση από τα συνταρακτικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στις επόμενες σελίδες (αμέσως αμέσως καταφέρνουν να διεγείρουν το όλο hype). Όταν λοιπόν ο μεγαλύτερος εχθρός του Νταρντέβιλ, ο Κίνγκπιν, μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου χωρίς φόβο, αρχίζει να καταστρώνει ένα σχέδιο για να τον εξοντώσει. Ο Ματ στην πορεία της ιστορίας θα δεχθεί επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Θα χάσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, θα θεωρηθεί υπεύθυνος για φοροδιαφυγή, η πρώην μνηστή του θα κάνει σχέση με τον καλύτερο του φίλο τον Φόγκι, το σπίτι του θα ανατιναχτεί και ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ο Ματ θα αρχίσει σιγά σιγά να χάνει τα λογικά του, να οδηγείται στην παράνοια και να πέφτει σε κατάθλιψη. Ούτε και ως Νταρντέβιλ δεν μπορεί να βρει μια άκρη, πράγμα που τον κάνει βιαιότερο όταν αντιμετωπίζει τον υπόκοσμο του Χελς Κίτσεν. Παράλληλα η Κάρεν μετανιωμένη, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να γυρίσει στη Νέα Υόρκη και ο δημοσιογράφος Μπεν Γιούρικ ξεκινάει ένα ρεπορτάζ, το οποίο θα προκαλέσει ενοχλήσεις στα ανώτατα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος. Στην πορεία ο Ματ θα αποφασίσει να πάει να αντιμετωπίσει τον Φισκ στην έδρα του σε μία μάχη σώμα με σώμα, η οποία θα αποβεί μοιραία, καθώς ο Κίνγκπιν θα του προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Τελικά ο Ματ θα καταρρεύσει στο πατρικό του όπου και θα σωθεί από μία μοναχή, η οποία στην συνέχεια θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την ανάρρωση του Ματ τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η ιστορία είναι τρομερή (μέρος της οποίας άντλησε η τρίτη σεζόν του Νταρντέβιλ του Νέτφλιξ) και το σχέδιο απίστευτο με τους δημιουργούς να δίνουν ρεσιτάλ. Ειδικά για το σχέδιο σε σημεία όπως σε αυτά στην αρχή του πρώτου τεύχους και στο τεύχος όπου ο Μπεν ακούει τον στραγγαλισμό ενός ανθρώπου, ή και σε αυτό της μάχης του Ματ με τον Φισκ, με κάνουν να θέλω να ψάξω και για τις άλλες δουλειές του Μαζουτσέλι. Από την μεριά του σεναρίου το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν που σε κάποια σημεία της αφήγησης δεν καταλάβαινα αν μίλαγε ο αφηγητής ή το πρόσωπο που έδειχνε κάθε φορά, καθώς και λίγο η έντονη λυρικότητα που έβαζε ο Μίλλερ στις περιγραφές του. Επίσης τα δύο τελευταία τεύχη τα βρήκα και εγώ λίγο κατώτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα, παρόλα αυτά όμως δίνουν ένα αρκετά ικανοποιητικό κλείσιμο στην ιστορία. Συμπερασματικά ένας υπέροχος τόμος όπου δείχνει το πώς ο Νταρντέβιλ χάνει την γη κάτω από τα πόδια του και κατρακυλάει ψυχολογικά και σωματικά, καθώς και το πώς τελικά θα καταφέρει χάρη σε κάποιον που τον είχε βοηθήσει στο παρελθόν, να ανακάμψει και να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο του εχθρό, γιατί όπως έχει μάθει, ποτέ δεν πρέπει να το βάζει κανείς κάτω. Βαθμολογία: 9/10. Ναι, και στο δικό μου τεύχος υπάρχει αυτή η "αχρωματοψία".
 15. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλα τα μέλη του φόρουμ με υγεία! Διάβασα τον τόμο της Σι-Χαλκ και έχουμε και λέμε... (παρακάτω ακολουθούν ελαφρά σπόιλερ από την πλοκή της ιστορίας). Αρχικά να πω ότι και εγώ είχα χαμηλές προσδοκίες για τον τόμο της θηλυκής Χαλκ, αλλά ολοκληρώνοντάς τον αναθεώρησα τις απόψεις μου. Διαβάζοντας τους τόμους από την συλλογή της Μάρβελ, νομίζω πως τελικά είμαι από εκείνους που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα πρώτα στο σχέδιο του κόμιξ και μετά στην ιστορία του. Έτσι βλέποντας το εξώφυλλο του τόμου (το οποίο και έκανε ο Γκράνοφ που σχεδίασε τον τόμο του Άιρον Μαν) και ξεκινώντας να διαβάζω τα τεύχη απογοητεύτικα λίγο από το διαφορετικό σχέδιο, το οποίο και όταν άλλαξε στα τελευταία τεύχη το βρήκα πιο ωραίο. Σεναριακά η ιστορία κυλάει ομαλά δείχνοντάς μας την Χαλκ να ξεκινά να στέκεται μόνη στα πόδια της και να σταματήσει να στηρίζεται στις ανέσεις που της προσφέρουν οι Εκδικητές, καθώς επίσης και στην προσπάθειά της να συνηθίσει να εργάζεται με την ανθρώπινη μορφή της την οποία μέχρι πρόσφατα απαξιούσε. Επίσης σε όλα τα τεύχη η χρήση του χιούμορ και των inside jokes είναι πολύ καλή με αποκορύφωμα αυτό για τον Κώδικα Δεοντολογίας των κόμιξ (τον οποίο για όποιον δεν γνωρίζει ήταν για τα κόμιξ ότι είναι το ΕΣΡ για την τηλεόραση, δηλαδή κατά κάποιον τρόπο αποτελούνταν από ένα εγχειρίδιο αυτολογοκρισίας για τα κόμιξ). Στα πολύ καλά σημεία ήταν η κατάθεση του Θινγκ στο δικαστήριο με τις αναφορές που έγιναν για την ανάσταση ηρώων και κακών, αλλά και το τεύχος με τον Σπάιντι το οποίο ήταν πραγματικά απολαυστικό και έξυπνα γραμμένο δίνοντας μία προσωρινή ανακωχή-λύση ανάμεσα στον Σπάιντερ-Μαν και στον Τζέιμσον. Τέλος τα δύο τελευταία τεύχη μου άρεσαν περισσότερο από τα προηγούμενα, καθώς στο πρώτο πραγματοποιείται μία "Τέλεια Απόδραση" σε σμίκρυνση και στο δεύτερο παρουσιάζονται κάποια πολύ ωραία (από τα λίγα που είχε ο τόμος) καρέ μάχης. Συμπερασματικά ένας καλός τόμος με πολύ καλό σενάριο όχι όμως και τόσο καλό σχέδιο, με την Χαλκ να πρέπει να "αντιμετωπίσει" την υπόσταση της Τζένιφερ και να προσπαθήσει να συμφιλιωθεί με αυτήν, έτσι ώστε να διαπιστώσει τελικα πως και με τις δύο μορφές της μπορεί να καταφέρει σημαντικά πράγματα. Βαθμολογία: 7/10.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.