Jump to content

O Φρατζάτος

Members
 • Posts

  623
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by O Φρατζάτος

 1. No problema. Ας λυθεί τουλάχιστον όταν εξαντληθεί από την ιστοσελίδα και πρέπει να κάνουν ξανά στοκ (που θα πρέπει να τα εκτυπώσουν εκ νέου).Πιστεύω αυτό μπορεί να γίνει και ας αργήσει. Εγώ θα πάρω το τεύχος κανονικά (και αν γίνει το παραπάνω ίσως το πάρω ξανά) αλλά με πίκρανε λίγο αυτό (τουλάχιστον τώρα,μετά μπορεί να μη με νοιάζει).
 2. Και αν σου έρθει ή όποτε σου έρθει το τεύχος με τα μπαλονάκια στη γνωστή σελίδα μπορείς να την τραβήξεις μια φωτό να ξέρουμε τι λένε; Δεν το αναφέρουν πάντως, κάτι τύπου "έτσι ήταν η σελίδα εξ αρχής" ή "έτσι το παραλάβαμε από τον εκδότη,μεταφραστή και ιτσέτερα ιτσέτερα" ξέρω 'γω. Απλά λένε "ωραία,δεχόμαστε να αλλάξουμε το κακέκτυπο" ,αυτό μου δίνει κάποιες ελπίδες.
 3. Μπορεί από αύριο και έπειτα να παρουμε μία απάντηση για το τι προέκυψε. Εννοούσα την αρχική Αγγλική έκδοση της συλλογής κλπ.
 4. Και με αφορμή την ανάρτηση του συμφορουμιτή Laz παραπάνω. Μήπως ήταν έτσι και στην αρχική έκδοση έτσι; (Αν και δεν νομίζω)
 5. Καιρός να μπει το Court of Owls ή αλλιώς οι "Κουκουβάγιες" σε ταινία του Μπάτμαν τότε,υποθέτω. Αυτοί αλλά και ο Jason Todd,ταινία Μπάτμαν με Τζέισον Τοντ πιστεύω θα τραβήξει πολύ κόσμο τουλάχιστον όσοι έπαιξαν Injustice 2. Αν και εγώ θέλω μια νέα ταινία Σούπερμαν,λίγο πιο θερμή και με παραπάνω ελπίδα από ότι του Snyder (και το καλό του χαρακτήρα πάνω από όλα) . Για τη παρούσα ταινία Μπάτμαν δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Δεν την έχω δει καθώς δεν μπορώ να μπω σε κινηματογράφο.
 6. Όσοι έχουν πρόβλημα και μπορούν (και θέλουν) να ενημερώσουν την Άργος για τυχόν αλλαγή μήπως μεσολαβήσουν στην Hatchette για το συμβάν.Ώστε όταν χρειαστεί να ξανακάνει (η Hatchette) στοκ για την ιστοσελίδα να είναι (ελπίζω) τα σωστά και τα διορθωμένα.
 7. Μήνυμα στη διεύθυνση email που εχει το χαρτάκι πίσω στο οπισθόφυλλο (όταν ήταν τυλιγμένο στη ζελετίνα) για παράκληση αλλαγής τεύχους μαζί με τις φωτογραφίες που ανέβασες εδώ ως απόδειξη.Λογικά θα σου πουν ναι και θα θέλουν μια διεύθυνση για να κάνουν την ανταλλαγή. Δεν ξέρω πως γίνεται χωρίς συνενώηση με περιπτερά (ή ψιλικατζή)για το μέρος ανταλλαγής. Αλλά αν μπορείς να συναντηθείς με έναν ή αν έχεις συγκεκριμένο από όπου τα παίρνεις να του πεις,τότε κάνε το. Εγώ το παίρνω από συγκεκριμένο περίπτερο οπότε μίλησα με αυτούς πρώτα μου και έγινε.Μπορεί να στο φέρουν σπίτι και να δώσεις το δικό σου εκεί.
 8. Και η συνέχεια (φυσικά) είναι στο τεύχος 11.
 9. Η βιταμίνη C (είτε σε δίσκιο ή στα πορτοκάλια,αν και προτιμότερο στα πορτοκάλια) και η Βιταμίνη D (είτε σε χτυπάει ο ήλιος στον σβέρκο ή σε δίσκιο) κάνουν πολύ καλό κατά του κορονοϊού. Δοκιμασμένο!! Καλή ανάρρωση!! ~~~~~ 39 πρώτη μερα (και τεράστια κούραση και ύπνο),27 τις επόμενες δύο,δέκατα μέχρι την ανάρρωση. Το μόνο πράγμα που με ενοχλούσε εμένα κατά τη διάρκεια της ίωσης και ένα μήνα σχεδόν μετά την ανάρρωση ήταν τα non-stop φλέματα.Κάτι που είχα γενικά το Χειμώνα,αλλά τότε γ@#%#@$ ο Δίας.
 10. Απλά μοιάζει λίγο με την οθόνη επιλογής χαρακτήρων στην αρχική εκδοχή του Marvel versus Capcom 3: ( Τουλάχιστον πως κοιτιούνται οι χαρακτήρες στο ρόστερ χαρακτήρων,εκεί που τους διαλέγεις δηλαδή) Αν θεωρείς τον εαυτό σου Marvel fan τότε δεν χρειάζεσαι να το παίξεις.Αν όμως θεωρείς τον εαυτό σου fighting game fan τότε οφείλεις στον εαυτό σου να παίξεις έστω ένα παιχνίδι της σειράς (εκτώς του Infinite για να μην ξενίσεις άσχημα).Αυτή η σειρά είναι το ίδιο σημαντική στην ιστορία των fighting games όσο το Infinity Saga στην ιστορία της Marvel.
 11. Το καταλαβαίνω το παλικάρι.Σου παίρνει λίγο καιρό να το συνηθήσεις αλλά μέχρι τότε το κάθε λεπτό ανάγνωσης σου φαίνεται ώρα και η ώρα σου φαίνεται εβδομάδα. Καρέ: Αφήγηση:Ο Σπάιντερμαν ανοίγει την πόρτα ήσυχα. Σχέδιο:Ο Σπάιντερμαν ανοίγει την πόρτα. Διάλογος: Σπάιντερμαν: Θα ανοίξω αυτή την πόρτα! Ξέρω ότι γινόταν αυτό το πράγμα για τα παιδιά του τότε ώστε να καταλάβουν σίγουρα τι γίνεται στο κόμικ και για να είναι πιο γεμάτο ένα τευχάκι,αλλά για κάποιον μεγαλύτερο αυτό γίνεται ενοχλητικό γρήγορα. Δόξα τον Θεό,μάτια έχω και βλέπω πως ο Σπάιντερμαν πάει να την φέρει στους εγγληματίες από ψηλά.Η αφήγηση δεν χρειαζόταν. Τέλος,το decompression/η άπλωση της ιστορίας σε δύο ή παραπάνω τευχάκια είναι καλό αρκεί να υπάρχει μια ισσοροπία μεταξύ κειμένου/διαλόγου και σχεδίου.Τα κόμικ είναι οπτικό μέσο στο κάτω κάτω,βλέπεις τα γεγονότα πως γίνονται και τη στιγμή που γίνονται. Το καταλαβαίνω ότι η άποψη αυτή δεν θα είναι αρεστή σε σχεδόν όλους γιατί προτιμούν τα παλιά.Όμως δεν ανερεί το γεγονός ότι σε μερικούς όπως και εμένα μας φαίνεται λίγο ανηφορική η ανάγνωσή τους. (Τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να το συνηθήσει κανείς και άλλοι δεν το προτιμούν καθόλου.)
 12. Ναι https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=παλαδίνος https://lexiko.ellinopedia.com/paladin https://el.wiktionary.org/wiki/παλαδίνος Αλλά και το "ιππότης" σωστό είναι.Είναι βέβαια και αν ακούγεται ωραίο σαν τίτλος.
 13. Το "Παλαδίνος" δεν ταιριάζει;
 14. Οπότε εγώ κατάλαβα λάθος, εντάξει. Μήπως είδες τυχόν εισαγωγικές σελίδες σαν αυτές που παρέθεσα στην ανάρτησή μου;
 15. Δεν ξέρω αν πιστεύεις πως η ιστορία αυτή φτιάχτηκε για διαφήμιση της ταινίας του 2021 (όχι το πότε βγήκε ο τόμος αλλά για την ιστορία αυτή γενικά) ή αν εγώ κατάλαβα λάθος. Όμως επέτρεψε μου να σου πω πως η ιστορία αυτή βγήκε πολύ πριν από την ταινία.
 16. Δεν ξέρω αν θα έχει την μικρή έξτρα ιστορία για το Contest of Champions (δεν έχω διαβάσει το Contest of Champions αλλά από ότι είδα βγήκε πριν από το Secret Wars 1 με παρόμοια ιδέα,πολλοί ήρωες μαζί κάνουν μάχες μεταξύ τους) που ήταν στο πρώτο μέρος,αλλά λατρεύω την αναφορά στη σειρά παιχνιδιών Marvel vs Capcom. Επείσης δεν ξέρω αν θα έχει τις εισαγωγικές σελίδες του κάθε τεύχους.Ο ίδιος ο Deadpool ξέρει πως ο κόσμος θα μπερδευτεί με τους Μυστικούς Πολέμους και πως θα θεωρήσουν την ιστορία του tie in του πιο πρόσφατου,Secret Wars 3 (2015). Είναι ξεκαρδιστικό κάθε φορά που συμβαίνει: Και φαίνεται πως για την μπόνους ιστορία του Contest of Champions,βαρέθηκε να εξηγεί στον κόσμο τι είναι τι: Και βρήκε ένα παλιό κόμικ του Contest of Champions τεύχος 1,έκοψε τον τίτλο και το κόλλησε στυλ William Burroughs. Καλά ξεκινάμε
 17. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταργώ (κάπως) την ίδια μου την έρευνα,γιατί έλεγξα στην ιστοσελίδα της Hatchette τις εκδοχές της συλλογής Marvel 2012 και 2016 για το τεύχος Deadpool: Secret Secret Wars ξανά.Στις εικόνες εξωφύλλου που έχουν για τις δύο εκδόσεις του τεύχους δεν αναφέρονται ο Gerry Duggan και ο Salvador Espin.O σεναριογράφος και ο σκιτσογράφος αντίστοιχα του Mrs Deadpool and the Howling Commandos. Αλλά την αφήνω μέσα σε παύλες για όποιον θέλει να την διαβάσει: -------------------------- Στην ιστοσελίδα της,έχει για την έκδοση της συλλογής 2012 το τεύχος να είναι 112 σελίδες.Για τετράτευχο τόμο είναι ουσιαστικά σωστό.Στην έκδοση του 2016,το έχει με 189 σελίδες. Και κάποια στιγμή θα βγεί στο συλλογή του Deadpool (ναι έχει για ρον Deadpool συλλογή) το Secret Secret Wars μαζί με μία άλλη τετρατευχη ιστορία tie in του Secret Wars 3 (2015),Mrs Deadpool and the Howling Commandos που έχει έχει 192 σελίδες. Με τίτλο Deadpool Secret Secret Wars/Mrs Deadpool and the Howling Commandos. Υπάρχουν δύο πιθανότητες με βάση τα παραπάνω: 1. Πρόκειται για λάθος και το τεύχος έχει 112 σελίδες όπως στη συλλογή του 2012. 2. Έχει όντως 189 (και κάτι) σελίδες όπως λέει για τη συλλογή του 2016.Επειδή στη συλλογή το Secret Secret Wars βγήκε πριν από περίπου 6 μήνες ενώ στου Deadpool θα βγει σε ενάμιση μήνα περίπου,μπορεί το τεύχος συλλογής Deadpool να αντιγράφει αυτό της συλλογής Marvel του 2016. Δηλαδή να έχουμε δύο τετράτευχες ιστορίες.Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Wade Wilson's War,βέβαια ήταν μία μονότευχη ιστορία. Και εμείς έχουμε την 2016 κοπιά της συλλογής ούτως ή άλλως.Οπότε μπορεί να έχουμε και μία τέτοια εκδοχή γιατί ξέρουμε το σίγουρο πως η εκδοχή του 2012 έχει 4 τευχάκια.Ενώ του 2016 (όσο και αν το έψαξα) δεν ξέρουμε απόλυτα. Βέβαια η δεύτερη πιθανότητα δεν έχει πολλές βάσεις,αλλά αν ισχύσει θα δώσει λίγες ελπίδες και για ένα άλλο χαρμόσυνο νέο.Το Spiderman No More να έχει όντως τα Amazing Spider-Man #51 και #52.Γιατί στην εκδοχή συλλογής 2012 η ιστοσελίδα λέει πως έχει 160 σελίδες ενώ στην εκδοχή 2016 πως έχει 216. Αλλά όπως είπα παραπάνω,δεν έχει και πολλές βάσεις οπότε δεν θέλω να δώσω ψεύτικες ελπίδες.Αρκετά σύντομα θα μάθουμε τι ισχύει και τι όχι,το σίγουρο πάντως είναι πως το τεύχος θα είναι 4 τευχάκια το έλαχιστο. Αν πέσω μέσα θέλω σουβλάκια ή ένα κόλλα πέντε με τον ευατό μου. --------------------------
 18. Μπα όχι και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Αλλά πριν τον Γέρο Λόγκαν,έχει προτεραιότητα ο Παγκόσμιος Εχθρός Χαλκ,που μας έρχεται σε δύο εβδομάδες με το καλό.
 19. "Αρκεί να μην είναι στον τόμο του Γούλβεριν Ολντ Μαν Λόγκαν." λέει
 20. Δεν θυμάμαι αν για το λογότυπο έχει ξαναγραφτεί εδώ (νόμιζα πως το έγραφα εγώ για πρώτη φορά) και το είδες εκεί ή είδες το ίδιο το εξώφυλλο της μίνι σειράς του Deadpool.Αλλά το D's Secret Secret Wars δεν έχει καμία σχέση. Θα έλεγα πως πιο βρήκαν αφορμή να το λανσάρουν μαζί την ίδια περίοδο,το οποίο και έγινε. Α και το Deadpool Secret Secret Wars είναι 4 τεύχη,οπότε το τεύχος θα είναι μικρό.Εκτώς αν έχουμε τίποτα απρόοπτα που δεν νομίζω.
 21. Marvel Super Heroes: Secret Wars που βγήκε στη συλλογή σε δύο μέρη πριν καιρό= Secret Wars (1984) / Secret Wars 1 (Βέβαια ορθογράφως λέγεται Marvel Super Heroes: Secret Wars) Secret Wars (1985) / Secret Wars 2 Secret Wars (2015) / Secret Wars 3 = το έβγαλε η Anubis το 2018 σε δύο μέρη. Το Deadpool: Secret Secret Wars / Deadpool: Μυστικά Μυστικοί Πόλεμοι είναι μίνι σειρά που βγήκε όταν κυκλοφορούσε Secret Wars 3 (2015). Λόγω του ότι έχει το ίδιο λογότυπο τίτλου του Secret Wars 3 στα εξώφυλλα των τευχών του,θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι tie in του. Αλλά δεν είναι,είναι tie in του πρώτου Secret Wars.Πως ο Deadpool βοήθησε στα γεγονότα κρύφα και τέτοια. Οπότε απαραίτητη η ανάγνωση του Secret Wars 1 που βγήκε στην συλλογή. Τέλος,το Secret War/Μυστικός Πόλεμος που βγήκε στη συλλογή και γράφτηκε από τον Bendis δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω γεγονότα,μόνο ο τίτλος είναι σχεδόν ίδιος.
 22. Και εγώ αρχικά αυτό πίστευα αλλά το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο youtube στις 17/9/2021 (Δηλαδή σίγουρα 40 τεύχη μέσα η συλλογή). Συν πως αναφέρει στο ίδιο το βίντεο πως η συλλογή έχει επεκταθεί από 60 τεύχη σε 120.Οπότε ναι,δεν ήταν αυτό το πρώτο τεύχος που παρουσίασε σε βίντεο.
 23. Θυμάμαι διάπλατα και εγώ το άνοιγα αρχικά,μετά άνοιγα το εξώφυλλο μόνο και είχα το χέρι πλάι άκρη.Σχεδόν τέλος της σελίδας ή κάτω από τα δύο σκέλη του κεντρικού τεύχους καθώς καθόταν μόνο του ανοιχτό (όσο καθόταν). Βοηθάει πολύ το Καλοκαίρι που τα χέρια ιδρώνουν εύκολα (μάστιγα) και τα χέρια μερικών ανθρώπων ιδρώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και το Χειμώνα είναι πολύ κρύα.Όπως ενός φίλου μου που μου βραχυκύκλωσε χειριστήριο παιχνιδοκονσόλας από τον ιδρώτα των χεριών του. Μετά υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι: Που γλείφουν το δάχτυλο τους για να αλλάξουν σελίδα. Μπαμπά,για εσένα λέω. Βέβαια δεν μπορώ να πω,τις δύο φορές που ξεφύλλισε κόμικ μου δεν το έκανε.Του φάνηκε τούμπανο,ακριβό και επειδή το αγόρασα εγώ για μένα,το σεβάστηκε. Αλλά γενικά άνθρωποι που κάνουν τα παραπάνω: Από το κόμικ μου κάτω τα χέρια,αλλιώς θα πέσουνε μαχαίρια! Υ.Γ. Βέβαια ο Atticus Rhodes είναι ο μόνος Έλληνας youtuber που έχει κάνει βίντεο παρουσίασης για όλα τα τεύχη της συλλογής (και τα 64) από όσο ξέρω μέχρι στιγμής.Οπότε του δίνω ένα μπράβο σε αυτό.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.