Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7767
  • Achievement Points:  8107
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6670 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
On 13/3/2021 στο 12:33 ΠΜ, tsekouri είπε:

Καλησπέρα 

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πως μπορώ να πάρω τον τόμο 40 διότι είμαι σε καραντίνα λόγω covid? 

Ευχαριστώ 

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην κοινότητα; :doctor:  Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση!! :cheers3:  Όσο για τον τόμο μάλλον πως στα κάλυψαν τα παιδιά παραπάνω! Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και ελπίζω απλά να έχεις υλικό για διάβασμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας! :)

• Member ID:  35207
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  376
  • Achievement Points:  381
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2089 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)
17 ώρες πριν, Manitou είπε:

Μετά από αρκετές παρουσιάσεις που έχεις κάνει αυτή παίρνει Δέκα με τόνο. Είναι περιεκτική περιγραφική πλούσια χωρίς ουσιαστικά σποιλερ. Μπράβο!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @Manitou για τα καλά σου λόγια!!! :) Γενικά, μου αρέσει να μοιράζομαι με τα υπόλοιπα παιδιά σημεία-σκηνές που μου άρεσαν και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση σε κάθε τόμο. Για αυτόν τον λόγο κάθε φορά που ξεκινάω να γράψω μία κριτική-άποψη για κάποιον τόμο, αναφέρω ότι το κείμενο αυτό περιέχει σπόιλερ. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω σπόιλερ σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει τους τόμους που έχω "παρουσιάσει"-αναλύσει, και με αυτόν τον τρόπο να του χαλάσω την όλη εμπειρία της ανάγνωσης. Ειδικά για τις ιστορίες που μου αρέσουν πολύ, επειδή είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός μου, έχω την - κακή - τάση να πλατιάζω (τις περισσότερες φορές, πολύ, θα έλεγα). Έτσι λοιπόν για να μην μου ξεφύγει κατά λάθος κάνα σπόιλερ, φροντίζω πάντα να γράφω το "σπόιλερ αλέρτ" από την πρώτη κιόλας γραμμή.

Επεξεργασία από kaneda

• Member ID:  35207
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  376
  • Achievement Points:  381
  • With Us For:  2089 Days
  • Last Seen:  

12 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Παιδιά, το "New X-Men: Αυτοκρατορική Εισβολή" είναι όλο τυπωμένο ανάποδα σε σχέση με εξώφυλλο/οπισθόφυλλο... :(  Το ξεσφράγισα να το (ξανα)διαβάσω και το διαπίστωσα μόλις χθες... Έχει συμβεί σε άλλον αυτό;

Σε εμένα ο τόμος ήταν εντάξει τυπωμένος. Μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια να πας από το μαγαζί που τον πήρες και να τον αντικαταστήσεις; Εναλλακτικά, αν θέλεις, δοκίμασε να στείλες ένα μέιλ στην Άργος (info@argoscom.gr).

Επεξεργασία από kaneda

• Member ID:  25318
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1418
  • Achievement Points:  1452
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4780 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Κι εμένα ηταν σωστά δεμένος. 

• Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  657
  • Content Count:  4928
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  284
  • With Us For:  2488 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τόμος 42: Wolverine - Η Αρχή

Wolverine_origin1.jpg

Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν, οπότε αποκαλύπτουμε όπως και με το House of M ότι ο τόμος 42 θα είναι το Wolverine - Η Αρχή, γνωστό στα αγγλικά και ως Wolverine: Origin. Πρόκειται για μια έκδοση που είχε ξαναβγεί στα ελληνικά από την Anubis το 2009 και η οποία εδώ και κάποια χρόνια είναι εξαντλημένη.

RCO022_1462871641.jpg

Αποτελείται από έξι τεύχη και κυκλοφόρησε το 2001. Μέχρι τότε η προέλευση του Wolverine καλυπτόταν από ένα πέπλο μυστηρίου και μόνο το Weapon X αποκάλυπτε αρκετά στοιχεία για το παρελθόν του. Για πρώτη φορά ωστόσο γίνεται γνωστή η συγκλονιστική ιστορία του μεταλλαγμένου καθώς αποκαλύπτεται όλο το μυστήριο της προέλευσης του. 

RCO002_w_1462871813.jpg

Σεναριακό credit έχουν ο Bill Jemas (executive VP της Marvel Entertainment), ο Joe Quesada (γνωστός σχεδιαστής, διευθυντής εκδόσεων και εμπνευστής αρκετών επιτυχημένων imprints όπως το Ultimate, το MAX και το Marvel Knights) και ο Paul Jenkins. Το σχέδιο αναλαμβάνει ο Andy Kubert ενώ τα χρώματα ο Richard Isanove. Πρόκειται για μια καλή ιστορία που έχει λίγο πιο ενήλικη προσέγγιση και διαθέτει μπόλικες πρωτότυπες ιδέες αφού ξετυλίγει το πέπλο της ύπαρξης ενός εκ των γνωστότερων χαρακτήρων της Marvel με όμορφο τρόπο. 

WOLVERINE_ORIGIN.jpg

Το εξώφυλλο της Anubis

• Member ID:  30298
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  1896
  • Achievement Points:  1913
  • Days Won:  24
  • With Us For:  3989 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Για μένα είναι αρκετά ευχάριστο νέο, καθώς το ήθελα καιρό, αλλά ήταν εξαντλημένο. Θα μπορούσε φυσικά να ήταν στην θέση του μια αδημοσίευτη ιστορία, αλλά οκ. Το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα άπειρες φορές. Δεν πειράζει. Μέσα στο παιχνίδι είναι κι αυτά.

Υπενθυμίζω γνωρίζουμε και τον τόμο 43, που είναι η συνέχεια του The Ultimates.

• Member ID:  35781
  • Content Count:  455
  • Achievement Points:  509
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1963 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δυο συνεχόμενοι επανεκδόσεις για έναν ολόκληρο μηνά και 20 ευρώ πετάμενα (λόγω της συλλογής). Τουλάχιστον είναι η τελεία ευκαιρία για οποίον δεν τα έχει.

Είμαι ο μόνος που αναρωτιέται αν οι επιπλέον +20 τόμοι θα έχουν 50/100% πιθανότητες να περιλαμβάνουν και αυτά των εκδόσεων της Anubis και ΟΞΥ ως επανεκδόσεις?

• Member ID:  2322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5064
  • Achievement Points:  5138
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6621 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ωραία νέα. Ένας τόμος που θα πάρω. Πλέον παίρνω μόνο τόμους single ηρώων και αυτών που μου αρέσουν συγκεκριμένα. Αυτόν θα τον πάρω!!!

• Member ID:  23613
  • Topic Count:  26
  • Content Count:  2200
  • Achievement Points:  2237
  • With Us For:  4991 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Περιμενω και εγω να δω σε περιπτωση επιμηκυνσης της συλλογης, αν θα κινηθει σε τοσο μεγαλα επιπεδα επανεκδοσεων, γιατι η αληθεια ειναι με ξενερωνει 2 συνεχομενες εβδομαδες επανεκδοση.... :grr:

• Member ID:  32406
  • Topic Count:  88
  • Content Count:  3177
  • Achievement Points:  3222
  • Days Won:  118
  • With Us For:  2787 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αναμενόμενο.

Από ότι φαίνεται ακολουθούμε την ξένη έκδοση, πλην μερικών εξαιρέσεων.

Αυτά που έχουν προσπεραστεί, προς το παρόν, είναι τα

2. Uncunny X-Men Dark Phoenix

22. Marvel Zombies

31. Captain America The Chosen

• Member ID:  36273
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  37
  • Achievement Points:  40
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1883 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
50 λεπτά πριν, hudson είπε:

Αναμενόμενο.

Από ότι φαίνεται ακολουθούμε την ξένη έκδοση, πλην μερικών εξαιρέσεων.

Αυτά που έχουν προσπεραστεί, προς το παρόν, είναι τα

2. Uncunny X-Men Dark Phoenix

22. Marvel Zombies

31. Captain America The Chosen

Ενδεχομένως να αποφάσισαν να ακολουθήσουν την αγγλική έκδοση για να πάψουμε να τους πρήζουμε τους ανθρώπους... :lol:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, christs είπε:

Περιμενω και εγω να δω σε περιπτωση επιμηκυνσης της συλλογης, αν θα κινηθει σε τοσο μεγαλα επιπεδα επανεκδοσεων, γιατι η αληθεια ειναι με ξενερωνει 2 συνεχομενες εβδομαδες επανεκδοση.... :grr:

Δυστυχώς και φοβάμαι πως θα εξακολουθούμε να έχουμε κι άλλες ίσως πολλές επανεκδόσεις. Είμαι σε δίλημμα αν θα κρατήσω ή θα τα δώσω τα διπλά.

• Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  816
  • Content Count:  14451
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  511
  • With Us For:  5088 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ακόμα ένα κόμικ που έχω στην συλλογή μου από την Anubis και το οποίο διάβασα, για τελευταία φορά, το μακρινό 2012.

Η συγκεκριμένη αγορά, λοιπόν, θα είναι καθαρά για συλλεκτικούς λόγους (για να μην "σπάσει" η συλλογή), αλλά και για να έχω σε καλύτερη ποιότητα έκδοσης (και με τα συνοδευτικά άρθρα) αυτή την όμορφη ιστορία. :) 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες @nikolas12! :thanks:

:beer5:

• Member ID:  35058
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  1235
  • Achievement Points:  1306
  • With Us For:  2114 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το μόνο πρόβλημα με την επιμήκυνση της συλλογής έστω και για 20 τόμους επιπλέον (δηλαδή 80 στο σύνολο) είναι τι εικόνα θα σχηματιστεί!Οι 20 πρόσθετοι τόμοι θα συμπληρώνουν την τωρινή εικόνα των ραχών των τόμων ή θα αρχίσει να σχηματίζεται νέα εικόνα μου μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ,αν το τέλος της συλλογής θα είναι στους 80 τόμους;:thinking:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
48 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε:

Το μόνο πρόβλημα με την επιμήκυνση της συλλογής έστω και για 20 τόμους επιπλέον (δηλαδή 80 στο σύνολο) είναι τι εικόνα θα σχηματιστεί!Οι 20 πρόσθετοι τόμοι θα συμπληρώνουν την τωρινή εικόνα των ραχών των τόμων ή θα αρχίσει να σχηματίζεται νέα εικόνα μου μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ,αν το τέλος της συλλογής θα είναι στους 80 τόμους;:thinking:

Μακάρι η ελλιπής εικόνα στην ράχη να μην σταθεί αφορμή να σταματήσουν την σειρά! :lol:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αν και δεν χρειάζεται επιβεβαίωση στα λόγια του άριστου γνώστη του θέματος @nikolas12, παρόλα αυτά ας παραθέσουμε την εικόνα με την επίσημη ανακοίνωση του τόμου #42. :) 

IMG-e9cbbe48f8fa385cc54526c5b184b1b5-V.thumb.jpg.3fbbe1c12c75df91deeaedd95009da82.jpg

• Member ID:  6183
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  435
  • Achievement Points:  634
  • With Us For:  6201 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
On 24/3/2021 στο 5:50 ΜΜ, Indian είπε:

Στον επόμενο τόμο θα φιλοξενείται η ιστορία "Wolverine - Η αρχή", αλλά αυτό το ξέραμε ήδη, χάρη στον φίλο @nikolas12. :) 

Είμαι πολυ απογοητευμένος. Τίποτα που να μην έχει ξανά εκδοθεί δεν γίνεται. Ειναι κουραστικό

• Member ID:  11736
  • Topic Count:  122
  • Content Count:  5907
  • Achievement Points:  5501
  • Days Won:  296
  • With Us For:  5671 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, james768 said:

Είμαι πολυ απογοητευμένος. Τίποτα που να μην έχει ξανά εκδοθεί δεν γίνεται. Ειναι κουραστικό

Φίλε μου συμπάσχω μαζί σου... κουράγιο...

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, james768 είπε:

Σε νιώθω πολύ.Έχω ήδη αυτά της Anubis (σκέφτομαι να τα δώσω σε κάποιον συλλέκτη) και θα ξοδέψω τα λεφτά που προορίζονται για τα καινούργια της ίδιας εταιρίας και της ΟΞΥ. Τι να διαβάζουμε για έναν ολόκληρο μηνά που κυκλοφορούν επανεκδόσεις? Όμως θα ήταν ωραία να έχουμε μια ολόκληρη συλλογή.

Αλλά όσο για τους +20 τόμους φοβάμαι πως θα έχουμε και πάλι επανεκδόσεις (πιθανόν καινούργιες ιστορίες από τις Anubis και ΟΞΥ).

• Member ID:  30298
  • Content Count:  1896
  • Achievement Points:  1913
  • Days Won:  24
  • With Us For:  3989 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, constantinople είπε:

Φίλε μου συμπάσχω μαζί σου... κουράγιο...

Πριν από 1 ώρα, PowerRangers8 είπε:

Σε νιώθω πολύ.Έχω ήδη αυτά της Anubis (σκέφτομαι να τα δώσω σε κάποιον συλλέκτη) και θα ξοδέψω τα λεφτά που προορίζονται για τα καινούργια της ίδιας εταιρίας και της ΟΞΥ. Τι να διαβάζουμε για έναν ολόκληρο μηνά που κυκλοφορούν επανεκδόσεις? Όμως θα ήταν ωραία να έχουμε μια ολόκληρη συλλογή.

Αλλά όσο για τους +20 τόμους φοβάμαι πως θα έχουμε και πάλι επανεκδόσεις (πιθανόν καινούργιες ιστορίες από τις Anubis και ΟΞΥ).

8 ώρες πριν, james768 είπε:

Απαντάω εδώ, αν και θεωρώ πρέπει να μεταφερθούν τα σχόλια στην Κρυστάλλινη Σφαίρα, για να μην γεμίζουμε το κύριο θέμα.

Οι επανεκδόσεις είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί άπειρες φορές. Κάθε φορά κάποιος θα δυσανασχετήσει, δεν υπάρχει περίπτωση. Κι εγώ ο ίδιος πολλές φορές έχω γκρινιάξει, λέγοντας ότι χίλιες φορές προτιμότερο να έβγαινε κάτι που δεν έχει επανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Εννοείται αυτό. Παρόλα αυτά βρίσκω αναίτια την τόση απογοήτευση, για έναν τόμο που αυτή την στιγμή δεν κυκλοφορεί. Πραγματικά, έχουμε δει τόμους στην συλλογή που κυκλοφορούν κανονικότατα από την ΟΞΥ (Κρέιβεν, Θωρ), ή ακόμα και από την ίδια την Anubis (New X-Men). Θα μου πεις, το λες επειδή εσύ δεν έχεις το Wolverine: Origin. Προφανώς, αλλά και πάλι, ας μην τα παίρνουμε όλα με τόσο βαριά καρδιά. Πέρσι αν μας έλεγαν ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο θα δούμε στα ελληνικά τα Birth of Venom, Captain America: Winter Soldier, House of M, Avengers Forever, Planet Hulk, Daredevil: Αναγέννηση, Spider-Man: Blue, Punisher: Welcome Back Frank και τόσα άλλα, μάλλον θα νομίζαμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα. Ας δώσουμε τόπο στην απογοήτευση, όλοι κάποιους τόμους έχουμε με κάποια μορφή (στα αγγλικά, στα ελληνικά από Anubis, Modern Times, ΟΞΥ, Καμπανά, οτιδήποτε), το σημαντικό είναι ότι μέσα σε 60 τόμους, τουλάχιστον οι 45 (δλδ τα 3/4) είναι ολοκαίνουργιες ιστορίες. Και σίγουρα αν οι 60 γίνουν 80, ένα αντίστοιχο ποσοστό θα ναι νέες ιστορίες (60/80 περίπου). Με πρόχειρους υπολογισμούς πάντα και χωρίς να λάβουμε υπόψη την τυχαιότητα. Κέρδος είναι ακόμα κι έτσι. (Υπενθυμιζοντας πάντα ότι εννοειται, όλοι θα θέλαμε 80/80 νέες ιστορίες)

• Member ID:  35829
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  13
  • Achievement Points:  13
  • With Us For:  1951 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, αγοράζοντας τη σειρά από το 1ο τεύχος -σήμερα πήρα το #41- είμαι και εγώ ένας από αυτούς που κάπως δυσανασχετούν καθώς κάποια από αυτά τα είχα είτε από Anubis είτε από όταν έβγαιναν στις κανονικές ξενόγλωσσες σειρές τους. Έχοντας διαβάσει όταν άρχιζα τη σειρά στο παρελθόν ότι η ξένη κράτησε για 200 τεύχη, γνωρίζουμε μήπως  η ελληνική έχει κλειδώσει στα 60 όπως ανακοινώθηκε αρχικά η θα συνεχιστεί περαιτέρω; Επίσης υπάρχει φίλος που να έχει ράφι να χωρέσει και τα 60 εν σειρά;   :lol:

165065900_10166446730440725_7902455583462033651_n.jpg

• Member ID:  35023
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1056
  • Achievement Points:  1108
  • With Us For:  2118 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, kawasakikos είπε:

Καλησπέρα, αγοράζοντας τη σειρά από το 1ο τεύχος -σήμερα πήρα το #41- είμαι και εγώ ένας από αυτούς που κάπως δυσανασχετούν καθώς κάποια από αυτά τα είχα είτε από Anubis είτε από όταν έβγαιναν στις κανονικές ξενόγλωσσες σειρές τους. Έχοντας διαβάσει όταν άρχιζα τη σειρά στο παρελθόν ότι η ξένη κράτησε για 200 τεύχη, γνωρίζουμε μήπως  η ελληνική έχει κλειδώσει στα 60 όπως ανακοινώθηκε αρχικά η θα συνεχιστεί περαιτέρω; Επίσης υπάρχει φίλος που να έχει ράφι να χωρέσει και τα 60 εν σειρά;   :lol:

Εμένα το ράφι μέχρι το 46-47 θα φτάσει το πολύ. Σχετικά με την επέκταση της σειράς, έχει αναφερθεί ότι είναι πιθανό να δούμε μια επέκταση άλλων 20 τόμων.

• Member ID:  6183
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  435
  • Achievement Points:  634
  • With Us For:  6201 Days
  • Last Seen:  

56 λεπτά πριν, Tsaklas είπε:

Απαντάω εδώ, αν και θεωρώ πρέπει να μεταφερθούν τα σχόλια στην Κρυστάλλινη Σφαίρα, για να μην γεμίζουμε το κύριο θέμα.

Οι επανεκδόσεις είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί άπειρες φορές. Κάθε φορά κάποιος θα δυσανασχετήσει, δεν υπάρχει περίπτωση. Κι εγώ ο ίδιος πολλές φορές έχω γκρινιάξει, λέγοντας ότι χίλιες φορές προτιμότερο να έβγαινε κάτι που δεν έχει επανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Εννοείται αυτό. Παρόλα αυτά βρίσκω αναίτια την τόση απογοήτευση, για έναν τόμο που αυτή την στιγμή δεν κυκλοφορεί. Πραγματικά, έχουμε δει τόμους στην συλλογή που κυκλοφορούν κανονικότατα από την ΟΞΥ (Κρέιβεν, Θωρ), ή ακόμα και από την ίδια την Anubis (New X-Men). Θα μου πεις, το λες επειδή εσύ δεν έχεις το Wolverine: Origin. Προφανώς, αλλά και πάλι, ας μην τα παίρνουμε όλα με τόσο βαριά καρδιά. Πέρσι αν μας έλεγαν ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο θα δούμε στα ελληνικά τα Birth of Venom, Captain America: Winter Soldier, House of M, Avengers Forever, Planet Hulk, Daredevil: Αναγέννηση, Spider-Man: Blue, Punisher: Welcome Back Frank και τόσα άλλα, μάλλον θα νομίζαμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα. Ας δώσουμε τόπο στην απογοήτευση, όλοι κάποιους τόμους έχουμε με κάποια μορφή (στα αγγλικά, στα ελληνικά από Anubis, Modern Times, ΟΞΥ, Καμπανά, οτιδήποτε), το σημαντικό είναι ότι μέσα σε 60 τόμους, τουλάχιστον οι 45 (δλδ τα 3/4) είναι ολοκαίνουργιες ιστορίες. Και σίγουρα αν οι 60 γίνουν 80, ένα αντίστοιχο ποσοστό θα ναι νέες ιστορίες (60/80 περίπου). Με πρόχειρους υπολογισμούς πάντα και χωρίς να λάβουμε υπόψη την τυχαιότητα. Κέρδος είναι ακόμα κι έτσι. (Υπενθυμιζοντας πάντα ότι εννοειται, όλοι θα θέλαμε 80/80 νέες ιστορίες)

Δεν είπα 80 στα 80 αλλά μέχρι στιγμής θα είμαστε 17 επανεκδόσεις στα 41 τευχη-τομοι

Είναι νομίζω κοντά στο μισό. Και το λέω στηρίζοντας εμπράκτως αγοράζοντας τα ανελλιπώς.

Επεξεργασία από james768

• Member ID:  36274
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  8
  • Achievement Points:  8
  • With Us For:  1883 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
48 λεπτά πριν, kawasakikos είπε:

Εμένα έτσι όπως τα υπολόγισα χωράει τους 60 τόμους και ακόμη 6 περίπου!:valt:

• Member ID:  23613
  • Topic Count:  26
  • Content Count:  2200
  • Achievement Points:  2237
  • With Us For:  4991 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Tsaklas είπε:

Τι απαντηση ειναι αυτη? Εννοειται πως γκρινιαζουμε και θα γκρινιαζουμε για επανεκδοσεις τομων που βγηκαν πριν απο ελαχιστα χρονια. Τι παει να πει οτι το γουλβεριν οριτζιν ειναι εξαντλημενο απο την ανουμπις? δηλαδη αντι να το επανεκδοσει η εταιρια, το εισαγαγει σε μια αλλη σειρα και αναγκαζει ολους εμας που τη στηριζουμε εδω και μια δεκαετια, να ξανα αγοραζουμε το συγκεκριμενο τομο λογω της ραχης (μην κανει καποιος οτι δεν το ξερει, εννοειται πως ολοι εδω μεσα ειμαστε αρρωστακια και γι αυτο μονο το λογο παιρνουμε και οσα ηδη εχουμε).

Απο τη στιγμη που στηριζω καθε 2 εβδομαδες τη συγκεκριμενη σειρα, εννοειται πως θα εχω και αποψη και θα εναντιωνομαι σ αυτη τη μαζικη επανεκτυπωση προσφατων ιστοριων, οταν υπαρχουν δεκαδες αλλες αδημοσιευτες. Κανουμε λες και η σειρα θα βγαλει 200 τομους και δε μπορει να επικεντρωθει σε μη επανεκδοσεις. Και το ποσοστό που αναφερεις ειναι το καλυτερο σεναριο, ηδη ειμαστε πανω απο το 25% σε μεσους ορους επανεκδοσης, πηγα και τα μετρησα. 1/4 των 60 τομων  ειναι 150 ευρω.

Μην τρελαθουμε.

• Member ID:  33354
  • Topic Count:  657
  • Content Count:  4928
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  284
  • With Us For:  2488 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Όπως είπε και ο @Tsaklas, η συζήτηση μεταφέρθηκε στην κρυστάλλινη σφαίρα. Επειδή έχω μιλήσει και εγώ αρκετές φορές για τις επανεκδόσεις και η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός, έχω κάπως στρογγυλέψει την άποψή μου στο κομμάτι αυτό, θα πω το εξής: Αυτό που έχω εγώ πιάσει είναι ότι η συλλογή προσπαθεί με τις επιλογές της να ικανοποιήσει και τον μακροχρόνιο συλλέκτη και τον πιο καινούριο αναγνώστη. Από τη μία πλευρά λοιπόν, ιστορίες που παρακαλάγαμε χρόνια την Οξύ και την Anubis, βλέπε Born Again, Planet Hulk, House of M βγαίνουν σε εξαιρετική ποιότητα και κόστος, από την άλλη δυστυχώς θα υπάρχουν κι επιλογές που έχουμε ξαναδεί. 

Οι κατηγορίες αναγνωστών είναι μάλλον τρεις: Οι εντελώς καινούριοι που δεν έχουν τις παλιές εκδόσεις, όσοι είμαστε σχετικά νέοι οπότε κάποιες τις έχουμε, κάποιες όχι και αρκετοί χρόνιοι συλλέκτες που κάποιους τόμους της συλλογής μπορεί να τους είχαν και σε τευχάκια, οπότε δε θα ήθελαν επανεκδόσεις. Εγώ που ανήκω στη δεύτερη κατηγορία τσαντίστηκα με την επιλογή Kraven, γιατί μπορεί να είναι στο top 5 των ιστοριών της συλλογής, αλλά για να δούμε (το διαθέσιμο από την Οξύ Kraven) ίσως χάσαμε το Death of the Stacys. Από την άλλη δεν είχα αγοράσει το Origin (δε μου άρεσε το εξώφυλλο :lol:) και γενικότερα είμαι υπέρ επανεκδόσεων σε εξαντλημένους τόμους ή σε ιστορίες που έχουν βγει σε εξαντλημένα τευχάκια, αλλά μπορώ να καταλάβω απόλυτα το θυμό ανθρώπων που εκτός του Kraven ή των New X-Men έχουν και το Origin ή το Thor: Reborn και επιθυμούν να δώσουν τα 10 ευρώ για να διαβάσουν κάτι καινούριο.

Προσωπικά οι μόνοι τόμοι που δεν έχω αγοράσει είναι το Kraven και τα New X-Men. Τόμους που είχα στα αγγλικά τους ξαναπήρα. Ακόμα και το Ultimates το αγόρασα ξανά. Και μάλλον και τα τρία που δεν έχω θα βρω μια πρόφαση να τα αγοράσω τύπου να διαβάσω το αφιέρωμα ή να το απολαύσω σε καλύτερη έκδοση. Η θέση μου είναι πάγια. Όσες περισσότερες καινούριες ιστορίες στη γλώσσα μας, τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα έχουν πάντα κόστος και στην περίπτωση της συλλογής το κόστος του να δούμε σε φθηνή, όμορφη έκδοση και σε δεκαπενθήμερη βάση, εξαιρετικές ιστορίες είναι να ξαναβγούν και τόμοι όπου η Anubis που έχει την επιμέλεια, έχει και το υλικό έτοιμο (προσέξτε ότι στις επανεκδόσεις της Anubis έχουν μείνει τα ονόματα των παλιών μεταφραστών), άρα την συμφέρει να το βάλει στη συλλογή, παρά να μπει σε κόστη και ρίσκο να τα επανεκδόσει η ίδια. Χαίρομαι για όσους θα τις διαβάσουν την πρώτη φορά, κατανοώ απόλυτα και την απογοήτευση πολλών (συμπεριλαμβανομένου και εμού) για το ότι θέλουν κι άλλες καινούριες επιλογές.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το όλο θέμα με τις επανεκδόσεις στη συλλογή το έχουμε συζητήσει ουκ ολίγες φορές.

Πλέον το έχω πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι πάνω σε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και μου αρέσει. Φυσικά κανείς δεν με υποχρεώνει να αγοράσω. Για μένα το βασικό είναι ότι εξαιτίας των επανεκδόσεων χάνουμε άλλες ιστορίες.

Πιστεύω ότι θα υπήρχε λιγότερη γκρίνια ως καθόλου αν η συλλογή από την αρχή δεν διαφοροποιούνταν από την αγγλική. Αν δλδ από το 1 ως το 60 (και αν επεκταθεί ως το 80, ως το 100 κτλ.) ακολουθούσε την ξένη σειρά χωρίς να εξαιρεί τόμους και να προσθέτει άλλους. Τότε θα λέγαμε ότι αναγκαστικά έτσι πρέπει να βγει.

Από την στιγμή όμως που βλέπουμε τόμους που δεν υπάρχουν στην πρώτη 60αδα (βλ. Deadpool #84, Guardians of the Galaxy #121, Doctor Strange #68)  ή τόμους που δεν υπάρχουν καν στην συλλογή (βλ. Captain America Εκτός Χρόνου), καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσαν να εκδώσουν όποια ιστορία θέλουνε με όποια σειρά, ακόμα και ιστορίες που δεν έχουν μπει σε καμιά συλλογή.

• Member ID:  34098
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  235
  • Achievement Points:  251
  • With Us For:  2318 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
9 λεπτά πριν, hudson είπε:

Από την στιγμή όμως που βλέπουμε τόμους που δεν υπάρχουν στην πρώτη 60αδα (βλ. Deadpool #84, Guardians of the Galaxy #121, Doctor Strange #68)  ή τόμους που δεν υπάρχουν καν στην συλλογή (βλ. Captain America Εκτός Χρόνου), καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσαν να εκδώσουν όποια ιστορία θέλουνε με όποια σειρά, ακόμα και ιστορίες που δεν έχουν μπει σε καμιά συλλογή.

Το συγκεκριμένο Κάπτεν Αμέρικα υπάρχει (τουλάχιστον) στη Ρωσική και την Πολωνική έκδοση της σειράς

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
1 λεπτό πριν, Ilias είπε:

Το συγκεκριμένο Κάπτεν Αμέρικα υπάρχει (τουλάχιστον) στη Ρωσική και την Πολωνική έκδοση της σειράς

Το ήξερα ότι υπάρχει σε άλλες συλλογές (δεν θυμόμουν σε ποιες), απλώς το αναφέρω σαν παράδειγμα ότι όπως βγάλαμε αυτή την ιστορία θα μπορούσαμε να βγάλουμε και άλλες που δεν υπάρχουν στην αρχική, λογικά υπάρχει αυτή η ευχέρειεα.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά τις επανεκδόσεις ιστοριών που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά πρόσφατα στην χώρα μας, η γνώμη μου βρίσκεται κάπου στην μέση. 

Κατανοώ απόλυτα το γεγονός ότι στην ύλη της Συλλογής θα πρέπει να μπαίνουν ιστορίες, που λειτουργούν σαν κράχτες, με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές. Έτσι, θα μπορέσει ο τίτλος να κάνει πωλήσεις. Κι αν η συγκεκριμένη ιστορία είχε κυκλοφορήσει από την Anubis, είναι πιο εύκολο για την εκδοτική να την επανακυκλοφορήσει. ;) 

Εγώ, που προσωπικά που δεν διαθέτω την μεγάλη εμπειρία στα υπερηρωικά κόμικς, χαίρομαι που διαβάζω ανά δεκαπενθήμερο μία ιστορία-σταθμό στο παλμαρέ του Οίκου των Ιδεών. Ακόμα κι εγώ, όμως, διαθέτω εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα. Φαντάζομαι, λοιπόν, ο μυημένος αναγνώστης, που σίγουρα θα γνωρίζει την ιστορία, ακόμα, ίσως, και από μία αμερικανική κυκλοφορία. 

Όπως και να έχει χαίρομαι ιδιαίτερα, που μία τέτοια αξιόλογη κι αξιέπαινη σειρά έχει έρθει και στην χώρα μας και θ'αγοράζω τους τόμους, ανεξαρτήτως ιστοριών, μιας και, σαν φίλος του συνοδευτικού υλικού και της σωστής ποιότητας, καλύπτομαι απόλυτα. Θα είχα την περιέργεια, πάντως, να έβλεπα κι άλλους, πιο "άκαυτους" χαρακτήρες, που δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω ιστορίες τους. Θα μπορούσαν, λοιπόν, ανάμεσα στον Spider-Man, τον Iron-Man, τους Avengers και τους X-Men, να έμπαινε και κανένας ξέμπαρκος! :P