Jump to content

constantinople

Members
 • Content Count

  2,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37
 • Points

  4,064 [ Donate ]

constantinople last won the day on March 9

constantinople had the most liked content!

Community Reputation

24,539 Excellent

2 Followers

About constantinople

 • Rank
  Μόνιμος θαμώνας
 • Birthday 03/28/1917

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.gb64.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πειραιάς
 • Country
  Greece
 • Interests
  Commodore 64, Babylon 5, Star Trek (DS9, TOS, TNG, ENT, VOY), Star Wars, Lord of the Rings, Αστερίξ & Οβελίξ, Αντιρίξ & Συμφωνίξ, Τεντέν, Ιζνογκούντ, Λούκυ Λουκ, Πίκος ο Τρομερός, Ζιλ Ζουρντάν, Σπάιντερμαν, Χουλκ, X-MΕΝ, Θωρ, Κόναν, Ατρόμητος, Θάντερκατς :)

Recent Profile Visitors

1,801 profile views
 1. constantinople

  Ο ΑΝΑΞΙΟΣ THOR

  Από το εσωτερικό του τεύχους: Από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο: ************** Πρόκειται για συγκεντρωτική έκδοση του UNWORTHY THOR #1-5. Το σκίτσο είναι εξαιρετικό, η έκδοση της Οξύ άψογη ως συνήθως. Η έκδοση συμπληρώνεται με έντεκα διάσπαρτες σελίδες με εναλλακτικά εξώφυλλα και σκίτσα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
 2. Οπότε κι εμείς θα πηγαίνουμε να τη βλέπουμε για τα... φρύδια της!
 3. Αν είναι ατάλαντη τότε γιατί την πήραν στο Solo; Ή εμείς μπορούμε να το δούμε αλλά οι συντελεστές του Solo δεν μπορούσαν;
 4. constantinople

  KING STEPHEN [ (1947) ]

  Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον!
 5. constantinople

  ΑΙΩΝΙΟΣ

  Υπάρχει και το θέμα ότι το περίπτερο δίνει μετρητά ενώ τα βιβλιοπωλεία πίστωση. Κάποιος μικρός εκδότης μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να περιμένει πότε θα έλθουν χρήματα από τα βιβλιοπωλεία. Ο Παχνέλης όταν είχε έλθει στη ΛΕΦΙΚ είχε πει ότι ο Καμπανάς έβγαζε τα κόμικ στα περίπτερα παρόλο που δεν του έφερναν κέρδος μόνο και μόνο για το ρευστό που απέφεραν οι πωλήσεις τους.
 6. constantinople

  ΑΙΩΝΙΟΣ

  H Anubis βγαίνει συνέχεια στα περίπτερα. Tο Avengers vs X-MEN είναι αυτή τη στιγμή στο τεύχος 4 από τα 7 και παράλληλα έβγαλε και 3 τεύχη Σπάιντερμαν. Και πριν είχε βγάλει κι άλλες σειρές. Αν δεν έβγαζε κέρδος γιατί π.χ. να μην βγάλει το Avengers vs X-MEN σε βιβλίο, εφόσον βγάζει και βιβλία; Η Μικρός Ήρως με τα Μπλεκ και άλλες εκδόσεις επίσης βγαίνει συνέχεια στα περίπτερα. Μέχρι και η Μαμούθ αρχίζει να κυκλοφορεί πάλι Αστερίξ και Λούκυ Λουκ στα περίπτερα, που είχε σταματήσει πολύ καιρό να το κάνει. Γιατί κάποιοι βγαίνουν στα περίπτερα ξανά και ξανά ενώ κάποιοι άλλοι (π.χ. Οξύ) ισχυρίζονται ότι δεν συμφέρει το περίπτερο; Μήπως οι της Anubis και οι της Μικρός Ήρως έχουν βρει κάποιο τρόπο (π.χ. έκαναν κάποια συμφωνία) που έχει κάνει τα πράγματα πιο ευνοϊκά γι'αυτούς; Ή μήπως τα πράγματα με τα περίπτερα απλά δεν είναι τόσο τραγικά όσο νομίζει η Οξύ;
 7. Αμάν, μας έφαγε ο Λύκος απ'το Οντάριο!
 8. Κύριε, κύριε, τα σχόλια μέσα σε spoiler δεν πρέπει να τα μετρήσετε!
 9. constantinople

  ΑΙΩΝΙΟΣ

  Arrrggghhhhh! Έλεγα να μην το σχολιάσω, αλλά θα το σχολιάσω! Είναι άδικα τα σχόλια σου φίλε totally_wired κι αυτό επειδή αυτή εδώ η προσπάθεια δεν βγήκε από τους απύθμενους κορβανάδες της Μάρβελ και της DC αλλά είναι μια Ελληνική προσπάθεια και σαν τέτοια πρέπει να την υποδεχτούμε καταρχήν με ζεστασιά και εκτίμηση μόνο και μόνο επειδή κάποιοι από τον Ελληνικό χώρο τόλμησαν να βγουν στο περίπτερο, όταν δεν τολμούν να το κάνουν καταξιωμένοι εκδοτικοί οίκοι (Οξύ) που θα έβγαζαν σειρές με άμεση αναγνωρισιμότητα (Μάρβελ/DC κλπ). Είναι λοιπόν χαρά να βλέπουμε μια τέτοια προσπάθεια και θέλει χοντρά αρ... κότσια για να το τολμήσει κανείς, κι εμείς τι κάνουμε, αντί να τους ενθαρρύνουμε τους πιάνουμε απ'τη μούρη; Όχι, πρέπει να τους καλωσορίσουμε ακόμη κι αν το πρώτο τεύχος τους δεν περιέχει το "αριστούργημα" και με την εποικοδομητική κριτική μας να τους οδηγήσουμε να γίνουν καλύτεροι, αντί με αφορισμούς να τους λέμε "τι θέλατε και το βγάλατε". Τουλάχιστον αυτό νοιώθω εγώ ως ελάχιστη υποχρέωσή μου.
 10. constantinople

  ΑΙΩΝΙΟΣ

  Φίλε μου πολύ ωραίο το review σου αλλά βάλε ένα spellchecker γιατί με τα ορθογραφικά χαλάει η εικόνα του κειμένου σου! Και cliff hugging είναι "κάνω αγκαλίτσες με τον γκρεμό", cliff hanging θες να πεις!
 11. Αναφέρω ρητά πως δηλώνω συμμετοχή, για να μπορείτε να ξεχωρίσετε τη δήλωση μου από τις λοιπές συζητήσεις που θα προκύψουν στα σχόλια και ελπίζω να είμαι ένας από τους νικητές που θα επιλεχθούν από το πρόγραμμα τυχαίας παραγωγής αποτελεσμάτων!
 12. constantinople

  ΑΙΩΝΙΟΣ

  (τα ανωτέρω από το οπισθόφυλλο) Μεγάλη έκπληξη ένοιωσα κρατώντας στα χέρια μου αυτό το ελληνικό υπερηρωικό τεύχος, πίσω από το οποίο βρίσκονται δύο φίλοι μας από τα παλιά, ο Βασίλης Χειλάς που μετέφραζε τα υπερηρωικά της Μαμούθ και ο Θάνος Κόλλιας, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και στο υπερηρωικό ΥΨΙΛΟΝ. Η έκδοση είναι με καρφίτσα αλλά πολυτελών προδιαγραφών, το σκίτσο του Θάνου είναι άπαιχτο όπως πάντα ενώ το σενάριο δείχνει να έχει επηρεαστεί από το WATCHMEN. Ωχ, ωχ... ο Πρόεδρος! Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα αυτή Ελληνική εκδοτική προσπάθεια, η οποία πραγματικά το αξίζει! Άφησα στο τέλος κάποια... ανέλπιστα νέα:
 13. constantinople

  Captain Marvel (2019)

  Καλά τα λες αλλά υπάρχουν και όρια. Η "κομιξική" Μάρβελ ήταν πρωτοπόρα πολύ πριν ανακαλύψουν την "ισότητα" και την "ευαισθησία" οι μοντέρνες ταινίες. Γιατί δεν είχα πρόβλημα με το Θορ Ραγκναρόκ και το διασκέδασα; Επειδή οι αλλαγές δεν με πρόσβαλαν σαν άτομο ούτε προσπάθησαν να διαγράψουν τις αξίες που μας δίδαξε η Μάρβελ ήδη από τη δεκαετία του 1980. Και τα δύο τα κατάφερε αυτή εδώ η ταινία, όπως εξηγώ παραπάνω. Και σχετικά με αυτό που λες για τον Φιούρι, φαίνεται ότι οι της σινεματικής Μάρβελ έκριναν ότι οι αξίες που έχει ανάγκη να μάθει η σημερινή νεολαία είναι όχι η αυταπάρνηση και το να νοιάζεσαι για τους συνανθρώπους σου μέχρι αυτοθυσίας, αλλά το να προσέχουν όταν παίζουν με τα οικιακά ζώα τους.
 14. constantinople

  Captain Marvel (2019)

  Όχι ρε φίλε, το καλύτερο σημείο της ταινίας ήταν οι 2 σκηνές μετά τα credits! Τώρα που την έχετε δει περισσότεροι, ας πούμε τα πράγματα, όχι αυτά που δεν μου άρεσαν--γούστα είναι αυτά--, αλλά αυτά που βρίσκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και μου διέλυσαν κάθε καλή θέληση που ήθελα να δείξω προς την ταινία:
 15. constantinople

  CAPTAIN MARVEL - ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

  Μακάρι στο μέλλον κάποιος να φτιάξει ένα πολυθεματικό περιοδικό της Μάρβελ (όπως ήταν τα σπάιντερμαν του Καμπανά και τα Χ-ΜΕΝ της Μαμούθ που μας έδιναν ιστορίες με διάφορους ήρωες στο ίδιο τεύχος) και να το κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα με μια εφημερίδα, έχοντας συνεχόμενη αρίθμηση. Η συνέπεια και η συνέχεια των εκδοτών οικοδομούν με τη σειρά τους συνεπείς και συνεχείς αναγνώστες.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.