Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5075
  • Achievement Points:  5149
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6631 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Ξεκάθαρα για τον ανταγωνισμό, ενώ θα μπορούσαν να "φάνε όλοι" και να είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι. Ενώ γνωρίζουν όλοι οι εκδότες ότι έστω κι αν επιλέξεις τις καλύτερες ιστορίες από κάθε τέτοια εκδοτική υπερηρωικών, μέσα από τόσες δεκαετίες εκδόσεων δε θα μπορούσαν ποτέ να καλύψουν μόνοι τους αυτά που οι αναγνώστες θα ήθελαν να διαβάσουν. Τώρα μπήκε και η "Radnet" στο παιχνίδι. Μάντεψε που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα όλο αυτό. Ήδη συμβαίνει όταν βλέπεις σχόλια τύπου "μια χαρά μου έκατσε η "Radnet" με τις ιστορίες της, στις άλλες θα αγόραζα ελάχιστα έτσι κι αλλιώς" όταν αναπόφευκτα θα έμπαινε στη διαδικασία ο Laz33 (και ο κάθε Laz33!) να αγόραζε και άλλους τόμους (έστω επηρρεασμένος από άλλους ή από περιέργεια για να δει και άλλον μεμομωνένο χαρακτήρα) ή όσοι δεν πήραν το "Eternals" επειδή θα το έβγαζε η άλλη σε σκληρόδετο ή τώρα με το "Hawkeye". Και θα ακολουθήσουν κι άλλες περιπτώσεις. Αν περιμένουν απ' τα "αρρωστάκια" των υπερηρωικών να κερδίσουν χρήματα που ενδέχεται να κυνηγήσουν και τις δύο εκδόσεις, κούνια που τους κούναγε. Η γκρίνια μου αυτή δε θα υπήρχε εάν με διαβεβαίνωναν ότι θα συνεχίσουν τη σειρά μέχρι τέλους. Ακόμη και στους 60 επόμενους τόμους το να "καις" τους 13 που υπάρχουν ήδη, για μένα είναι πάρα πολύ. Με απλά μαθηματικά σημαίνει πως θα πληρώνω για δεύτερη φορά (130€ στο σύνολο) να αγοράσω ιστορίες που έχω ήδη σε καλή έκδοση (και ενδεχομένως στην ίδια ακριβώς μετάφραση, αν όχι εφάμιλη ποιοτικά), επί 5.5 μήνες, που με τα ίδια χρήματα και στον ίδιο χρόνο, θα μπορούσα να είχα άλλες ιστορίες, ακόμη και αν ήταν επανεκδόσεις απ' την εποχή του Καμπανά ή της "Modern Times". Στους 120 τόμους λοιπόν μου φαίνεται πολύ. Στους 250 θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι προχωράμε κανονικά με ένα στολίδι για τη συλλογή μας και ότι αυτό περιέχει εν πάση περιπτώσει.

Πάντως νομίζω αυτό το κακό συμβαίνει κατά κόρον όταν εμπλέκεται ένα προϊόν με μαζική απήχηση και με εύκαιρο κέρδος. Στα Ντίσνευ ας πούμε ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια το φεστιβάλ των επανεκδόσεων διότι υπάρχει η γραμμή της αλλαγής του αγοραστικού κοινού ανά 10 χρόνια . Εδώ από ότι καταλαβαίνω η κάθε εκδοτική κρατάει μια δικιά της γραμμή θέλοντας να πιάσει το δικό της κοινό και αγνοώντας τους υπόλοιπους. Αν δεν υπήρχε η ράχη (ο Manitou έχει ρίξει την ιδέα με τα καλαμάκια εδώ και χρόνια) νομίζω ότι θα ήταν απλά τα πράγματα. Θα αγοράζατε όσα δεν είχατε. Τώρα χτυπάει ο καταναγκασμός. 

• Member ID:  32406
  • Topic Count:  88
  • Content Count:  3199
  • Achievement Points:  3244
  • Days Won:  119
  • With Us For:  2797 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Από τους 255 τόμους της ξένης συλλογής στην Ελλάδα έχουμε δει, από Anubis/Οξύ, 46 και από τις διεθνείς αποκλειστικότητες άλλους 3.

Θα μπορούσαν να γίνουν τρία πράγματα:

Ή να βγάζανε τη συλλογή με την σειρά όπως βγήκε στο εξωτερικό, τότε δεν θα μπορούσαμε να πούμε τίποτα

Ή να μοιράζανε τις επανεκδόσεις ισάριθμα, δλδ 10-12 περίπου σε κάθε 60άδα

Ή να αφήναν τις επανεκδόσεις για το τέλος

Πάντως δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ανταγωνισμού τουλάχιστον από μεριά της "Anubis" και αυτό γιατί αν ήταν δεν θα βλέπαμε τόσες επανεκδόσεις της εκδοτικής (στη 1η 60άδα έχει περισσότερες από της "Οξύ" και στην 2η είναι στα ίδια), ίσως να καθυστερεί κάποιες βλ. Civil War, Eternals, αλλά δεν μπορεί να τις αποφύγει γιατί μάλλον δεν είναι δική της επιλογή τελικά.

Από την άλλη μπορεί να σκέφτομαι καλοπροαίρετα και να υπάρχει όντως θέμα ανταγωνισμού, τι να πω!:lol:

Επεξεργασία από hudson

• Member ID:  30298
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  1897
  • Achievement Points:  1914
  • Days Won:  24
  • With Us For:  3999 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ δεν νομίζω πλέον ότι επιλέγει η Anubis. Δεν θα έβγαζε και νόημα να "κάψει" τόσο πρόσφατους δικούς της τίτλους. Οι Εternals βγήκαν μόλις πέρσι σε επανέκδοση, λέτε να ήθελαν να βγάλουν τόσο σύντομα και στην Hachette αυτή την ιστορία; Μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν. Ίσως γλυτώνουν βέβαια τα χρήματα της μετάφρασης, αφού την έχουν έτοιμη. Μάλλον όντως επιλέγουν κυρίως την σειρά των τόμων, μέσα σε κάποια πλαίσια. Δηλαδή φαντάζομαι η Hachette έχει δώσει οδηγία ποιοι τόμοι επιβάλλεται να βγουν, είδαμε εντέλει και το Civil War ας πούμε αλλά μέχρι το 2024 που θα κυκλοφορήσει, θα έχει κάνει τον κύκλο του σαν έκδοση τουλάχιστον, οπότε δεν τους ζημιώνει άμεσα. 

Πολύ περίεργο που δεν θα βγει το Dark Phoenix πάντως, λες και κάνουν χάρη στην ΟΞΥ. Σίγουρα πάντως τους βολεύει να τους κόβουν πελατεία, κακά τα ψέματα, επιχείρηση είναι. Φαίνεται πάντως να προσπαθούν κι αυτοί να έχουν ένα μέτρο. Στην 1η 60άδα ας πουμε, πόσα είδαμε από ΟΞΥ. Νομίζω μόνο τον Κρέιβεν και τον Thor του Jurgens. Ίσως επίτηδες καθυστέρησαν κάποιους τίτλους κι από εκεί. Θυμίζω Black Panther, Doctor Strange: The Oath, World War Hulk, Venom ήταν όλα στην 1η 60άδα στο εξωτερικό.

• Member ID:  37107
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  144
  • Achievement Points:  145
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1628 Days
  • Last Seen:  

Για τους περισσότερους απο εμάς η είδηση ήχησε σαν πρόωρα Χριστούγεννα. Ίσως η 2η εξηντάδα είναι και μια δεύτερη ευκαιρία για πολλούς να επαναξιολογήσουν τη σχέση Ράχη-επανεκδόσεις-πορτοφόλι. Οι συνισταμένες είναι τελείως υποκειμενικές. Προσωπικά βλέπω τη ράχη σαν αισθητικό και χρηστικό μειονέκτημα της συλλογής. Σε συλλογές τόσο μεγάλης έκτασης μοιάζει με μασίφ κουτί τοποθετημένο  στη βιβλιοθηκή και δεν εκφράζει τον πλουραλισμό των τόμων. Σαφώς η απουσία τίτλων και εκάστοτε συντελεστών με δυσκολεύει οτάν θέλω να επισκεφτώ (χωρίς ραβασάκι) ξανά εναν τίτλο, η να ρίξω μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο αυτής. Είναι υποκειμενικό και παραθετώ απλά την άποψη μου. Φρόνιμο το "ξανα-αγοράζω για να στηρίξω" αλλά μήπως δίνει το λάθος μήνυμα στις εκδοτικές;

Επεξεργασία από Yorugosu

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
36 λεπτά πριν, Yorugosu είπε:

Για τους περισσότερους απο εμάς η είδηση ήχησε σαν πρόωρα Χριστούγεννα. Ίσως η 2η εξηντάδα είναι και μια δεύτερη ευκαιρία για πολλούς να επαναξιολογήσουν τη σχέση Ράχη-επανεκδόσεις-πορτοφόλι. Οι συνισταμένες είναι τελείως υποκειμενικές. Προσωπικά βλέπω τη ράχη σαν αισθητικό και χρηστικό μειονέκτημα της συλλογής. Σε συλλογές τόσο μεγάλης έκτασης μοιάζει με μασίφ κουτί τοποθετημένο  στη βιβλιοθηκή και δεν εκφράζει τον πλουραλισμό των τόμων. Σαφώς η απουσία τίτλων και εκάστοτε συντελεστών με δυσκολεύει οτάν θέλω να επισκεφτώ (χωρίς ραβασάκι) ξανά εναν τίτλο, η να ρίξω μια γρήγορη ματιά στο περιεχόμενο αυτής. Είναι υποκειμενικό και παραθετώ απλά την άποψη μου. Φρόνιμο το "ξανα-αγοράζω για να στηρίξω" αλλά μήπως δίνει το λάθος μήνυμα στις εκδοτικές;

Μα δεν ξανά αγοράζω για να στηρίξω. Ξανά αγοράζω λόγω ψυχαναγκασμου :lol:

• Member ID:  35023
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1059
  • Achievement Points:  1111
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2128 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω πως με την επέκταση έφυγε και η ανάγκη για την ολοκλήρωση της ράχης. Τουλάχιστον εγώ έτσι νοιώθω. Οι πρώτοι 60 τόμοι έχουν ένα ενιαίο σχέδιο αλλά απ' ότι έχω δει στους υπόλοιπους γίνεται απλά ένα κολλάζ ηρώων από διάφορα τεύχη. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει τόσο η ολοκλήρωση και της δεύτερης 60άδας. Θα μπορούσα να την πάρω επιλεκτικά αλλά έχω την οικονομική άνεση να  αγοράζω όλους τους τόμους της ενώ παίρνω επιλεκτικά από την συλλογή της Radnet. Πάντως το ότι βλέπουμε τόσες συλλογές και επεκτάσεις καλό είναι, σημαίνει ότι μάλλον αναπτύσσεται η αγορά. Εγώ, π.χ. πριν την Επίσημη Συλλογή δεν έπαιρνα σχεδόν καθόλου κόμικς. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να φτάσουμε σε υπερκορεσμό (αν ξέρω γω βγει και τρίτη συλλογή Marvel) αλλά εκτιμώ πως προς το παρόν καλά είμαστε.

• Member ID:  2322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5075
  • Achievement Points:  5149
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6631 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγώ προτιμώ τις ράχες που έχουν μια ελαφριά διαφοροποίηση και μια συνέχεια χωρίς να κάνουν σχήμα. Ας πούμε δείτε τη ράχη που έχουν οι τόμοι της έκδοσης της fantagraphics disney masters. Φαίνεται υπέροχη. Θα προτιμούσα ίσως κάτι τέτοιο. Αλλιώς πράγματι φαίνεται σαν ένα ενιαίο μπλοκ. 

20211012_184017.jpg

• Member ID:  1790
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7783
  • Achievement Points:  8123
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6681 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι @ hudson και @ Tsaklas ξεχνάτε φαίνεται ότι οι επανακυκλοφορίες είναι ουσιαστικά εξαντλημένοι τόμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία! Το "Eternals" ήταν εντελώς αψυχολόγητο, πιστεύω όμως ότι έγινε καθαρά από αμέλεια και τελικά ΙΣΩΣ να βγει εκτός, οπότε τότε ελάτε να μου πείτε αν έχει λόγο η "Anubis" ή όχι στις κυκλοφορίες αυτές! Το "Civil War" θα βγει μετά από 2.5 χρόνια ρε παιδιά, όταν ήδη τώρα δεν πρέπει να 'χουν μείνει πολλά κομμάτια εκεί έξω! Είναι ο 120ος τόμος! Όπως και ο 119ος το "Spider-Verse", ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Ωστόσο παίζει να 'μαι από τους λίγους που δεν τον έχουν αγοράσει ακόμη (θα τον αγοράσω φυσικά...)! Ελάτε τώρα... Η "Anubis" ασφαλώς και έχει λόγο, το κουβεντιάζουμε εδώ από τους πρώτους μήνες. Τι άλλαξε δηλαδή όταν βλέπουμε πως χρησιμοποιεί τους ήδη μεταφρασμένους τόμους για να τους εισάγει στη σειρά της "Hachette" και βάσει εκείνων να γίνονται κάποιες διαφοροποιήσεις στη σειρά κυκλοφορίας της Αγγλικής; Αν πιάσουμε την Αγγλική σειρά, που είναι το "Old Man Logan" στους πρώτους 60 τόμους; Που είναι τα "Captain Britain and MI13: Vampire State" & "Thunderbolts: Faith in Monsters"; Γιατί το "Marvel Zombies" απ' τον 22ο τόμο μεταπήδησε στον 55ο της ελληνικής έκδοσης; Μα επειδή υπήρχαν κάποια κομμάτια ακόμα προς πώληση που έβαλαν σε boxes! Γιατί το "Ultimates" απ' τον 4ο τόμο πήγε στον 38ο; Για τον ίδιο λόγο! Στα δε "New X-Men" θυμόσαστε φαντάζομαι τι κουβέντα κάναμε. Πάλι λάθος προγραμματισμός της "Anubis" ήταν. Αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, δίδονται οι δύο τόμοι στο παζάρι της "Anubis" με προσφορά, λιγότερο συμφέρουσα όμως και πάλι από την έκδοση της "Hachette" (ακόμη κι αν τα "σκοτώνανε"). Ο φίλος @ PowerRangers8 ήταν που το 'χε κοινοποιήσει ή ο @ nikolas1503 , δε θυμάμαι. Γνώμη μου είναι πως έχουν λόγο και αυτό φαίνεται από τις επιλογές και από τις αλλαγές, εάν δεχτούμε φυσικά όλοι ότι όντως η Ελληνική σειρά ακολουθεί τη Βρετανική.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
29 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Φίλοι @ hudson και @ Tsaklas ξεχνάτε φαίνεται ότι οι επανακυκλοφορίες είναι ουσιαστικά εξαντλημένοι τόμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία! Το "Eternals" ήταν εντελώς αψυχολόγητο, πιστεύω όμως ότι έγινε καθαρά από αμέλεια και τελικά ΙΣΩΣ να βγει εκτός, οπότε τότε ελάτε να μου πείτε αν έχει λόγο η "Anubis" ή όχι στις κυκλοφορίες αυτές! Το "Civil War" θα βγει μετά από 2.5 χρόνια ρε παιδιά, όταν ήδη τώρα δεν πρέπει να 'χουν μείνει πολλά κομμάτια εκεί έξω! Είναι ο 120ος τόμος! Όπως και ο 119ος το "Spider-Verse", ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Ωστόσο παίζει να 'μαι από τους λίγους που δεν τον έχουν αγοράσει ακόμη (θα τον αγοράσω φυσικά...)! Ελάτε τώρα... Η "Anubis" ασφαλώς και έχει λόγο, το κουβεντιάζουμε εδώ από τους πρώτους μήνες. Τι άλλαξε δηλαδή όταν βλέπουμε πως χρησιμοποιεί τους ήδη μεταφρασμένους τόμους για να τους εισάγει στη σειρά της "Hachette" και βάσει εκείνων να γίνονται κάποιες διαφοροποιήσεις στη σειρά κυκλοφορίας της Αγγλικής; Αν πιάσουμε την Αγγλική σειρά, που είναι το "Old Man Logan" στους πρώτους 60 τόμους; Που είναι τα "Captain Britain and MI13: Vampire State" & "Thunderbolts: Faith in Monsters"; Γιατί το "Marvel Zombies" απ' τον 22ο τόμο μεταπήδησε στον 55ο της ελληνικής έκδοσης; Μα επειδή υπήρχαν κάποια κομμάτια ακόμα προς πώληση που έβαλαν σε boxes! Γιατί το "Ultimates" απ' τον 4ο τόμο πήγε στον 38ο; Για τον ίδιο λόγο! Στα δε "New X-Men" θυμόσαστε φαντάζομαι τι κουβέντα κάναμε. Πάλι λάθος προγραμματισμός της "Anubis" ήταν. Αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, δίδονται οι δύο τόμοι στο παζάρι της "Anubis" με προσφορά, λιγότερο συμφέρουσα όμως και πάλι από την έκδοση της "Hachette" (ακόμη κι αν τα "σκοτώνανε"). Ο φίλος @ PowerRangers8 ήταν που το 'χε κοινοποιήσει ή ο @ nikolas1503 , δε θυμάμαι. Γνώμη μου είναι πως έχουν λόγο και αυτό φαίνεται από τις επιλογές και από τις αλλαγές, εάν δεχτούμε φυσικά όλοι ότι όντως η Ελληνική σειρά ακολουθεί τη Βρετανική.

Μα ναι, δεν διαφωνούμε. Νομίζω και οι δύο είπαμε ότι η Anubis επεμβαίνει σε ένα βαθμό, απλά δεν διαλέγει ποιους τόμους θα βγάλει, όπως πιστεύαμε εξαρχής. Η σειρά που βγαίνουν προφανώς είναι στο χέρι της, όσους δεν την συμφέρει τους έχει πράγματι καθυστερήσει όπως είπες. 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Φίλε @ Mandrake θα συμφωνήσω, στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε, ότι η "Anubis" έχει λόγο στην σειρά έκδοσης κάθε τόμου. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αποφύγει την έκδοση κάποιας ιστορίας αλλά μπορεί να την παρατείνει προς το συμφέρον της, όπως και έκανε. Αλλά στην 1η 60άδα φέρθηκε καλά και στην περίπτωση της "Οξύ", από τους 7 τόμους που είχε έβγαλε μόνο τους 3.

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5160
  • Achievement Points:  5353
  • Days Won:  110
  • With Us For:  3325 Days
  • Last Seen:  

Για μένα η ράχη ουδέποτε ήταν και ουδέποτε θα γίνει κριτήριο για να πάρω μια σειρά.
Καταρχάς δεν έχω χώρο στη μικρή βιβλιοθήκη μου (που ούτως ή άλλως δεν τη χρησιμοποιώ ολόκληρη).
Εδώ και καιρό τα κόμικς που παίρνω τα βάζω είτε σε κούτες, είτε σε συρτάρια, είτε τα στοιβάζω σε κάποιο κομοδίνο*.

Αλλά και να είχα χώρο δεν θα έπαιρνα όλα τα τεύχη μιας σειράς απλά για να "θαυμάζω" τη ράχη.
Για μένα τα κόμικς είναι μέσο ψυχαγωγίας και όχι διακοσμητικό στοιχείο.

Μ΄αρέσει να τα διαβάζω (πολλάκις μάλιστα, όχι μόνο μια φορά) και όχι να τα χαζεύω από απόσταση.
Εκτός αυτού θα συμφωνήσω με όσα παιδιά είπαν ότι η ράχη της συγκεκριμένης συλλογής φαίνεται σαν ένα "ενιαίο μασίφ πράγμα".

Οι ράχες πχ των τόμων της radnet πιο ωραίες μού φαίνονται αισθητικά. Και πιο πρακτικές. Έχουν τον τίτλο πάνω, οπότε μπορείς εύκολα να εντοπίσεις τον τόμο που ψάχνεις.

* Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που ενώ θέλω, βαριέμαι να βγάλω φωτογραφία τη συλλογή των κόμικς μου, καθώς θα πρέπει πρώτα ν΄αδειάσω συρτάρια, κούτες και κομοδίνα, ν΄αδειάσω τα υπόλοιπα ράφια της βιβλιοθήκης που δεν έχουν δικά μου πράγματα, να στήσω τα κόμικς μου στη βιβλιοθήκη, να τα φωτογραφίσω, μετά να ξαναβάλω τα κόμικς μου σε κούτες, συρτάρια και κομοδίνα και τέλος να επανατοποθετήσω τα πράγματα που δεν είναι δικά μου στα ράφια της βιβλιοθήκης.
Κουράστηκα και μόνο που το έγραψα :lol:

Επεξεργασία από Laz33

• Member ID:  38025
  • Content Count:  37
  • Achievement Points:  55
  • With Us For:  1390 Days
  • Last Seen:  

Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο η Ελληνική έκδοση δεν ακολουθεί την αγγλόφωνη σειρά τόμων; Προφανώς θα απαντήσετε ότι έχουν λόγο και οι άλλες εκδοτικές όπως επίσης για να αποφύγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με μια γρήγορη ματιά που έριξα στην αναμενόμενη 60άδα δεν συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι τόμοι όπως Avengers versus X-Men, Marvel What If?, The Avengers/Defenders War και Warlock όπου αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί στην χώρα. 

Επεξεργασία από APOLONAS

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
55 λεπτά πριν, APOLONAS είπε:

Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο η Ελληνική έκδοση δεν ακολουθεί την αγγλόφωνη σειρά τόμων; Προφανώς θα απαντήσετε ότι έχουν λόγο και οι άλλες εκδοτικές όπως επίσης για να αποφύγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με μια γρήγορη ματιά που έριξα στην αναμενόμενη 60άδα δεν συμπεριλαμβάνονται αξιόλογοι τόμοι όπως Avengers versus X-Men, Marvel What If?, The Avengers/Defenders War και Warlock όπου αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί στην χώρα. 

Το Avengers vs X-Men έχει κυκλοφορήσει σε τευχακια από την Anubis 

• Member ID:  35585
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  42
  • Achievement Points:  43
  • With Us For:  2014 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Λεω να παρω 2,3 τομους για αρχη να δω τι φαση ειναι. Να ξεκινησω απο την αρχη; Βλεπω οτι στο site δεν υπαρχουν ολοι οι τομοι, ειδικα οι πρωτοι.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
On 12/10/2021 στο 9:03 ΜΜ, hudson είπε:

Φίλε @ Mandrake θα συμφωνήσω, στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε, ότι η "Anubis" έχει λόγο στην σειρά έκδοσης κάθε τόμου. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αποφύγει την έκδοση κάποιας ιστορίας αλλά μπορεί να την παρατείνει προς το συμφέρον της, όπως και έκανε. Αλλά στην 1η 60άδα φέρθηκε καλά και στην περίπτωση της "Οξύ", από τους 7 τόμους που είχε έβγαλε μόνο τους 3.

Και αυτό το σχολιάσαμε φίλε μου! Ποιοι τόμοι ήταν εκείνοι; Για κάποιους θυμάμαι πως είχαμε πει ότι είχαν κυκλοφορήσει "κοντά", κατά συνέπεια τα δικαιώματα τα είχε ακόμη η "Οξύ". Όσο για το "The Dark Phoenix Saga", επειδή είναι must buy τίτλος, δεν αποκλείεται να τα κρατάει ακόμη για μελλοντική επανέκδοση και γι' αυτό δε μπόρεσε να μπει ούτε στη 2η εξάδα. Δεν τους έχω πρόχειρους τώρα, αλλά αν δούμε ποιοι 4 δε μπήκαν και πότε κυκλοφόρησαν απ' τις εκδόσεις "Οξύ", θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αν πράγματι "τους τη χάρισε". Έπειτα μη ξεχνάς ότι είναι προτιμότερο για την "Anubis" να επανακυκλοφορήσει τόμους μέσα απ' τη σειρά στους οποίους δε θα πληρώσει καν μεταφραστή! Επομένως μπορεί να παραμερίστηκαν και κάποιοι της "Οξύ" που εκείνη δεν είχε πλέον τα δικαιώματα, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο κέρδος η "Anubis" από ορισμένους τόμους. Τώρα, για το αν έχει επιλογή ή όχι και μπορεί να βγάλει κάποιους εκτός ή να προσθέσει δικούς της (exclusives), θα το διαπιστώσουμε μονάχα αν βγει exclusive που δεν έχει κυκλοφορήσει αλλού η "Hachette" και έχει βγει ξανά απ' την "Anubis", έστω σε μορφή τευχών! Αλλιώς, προφανώς και ακολουθεί όσους έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, δε γίνεται διαφορετικά. Με μια πρόχειρη ματιά στη Βρετανική δε βρήκα όμως το "Captain America: Εκτός Χρόνου" και νομίζω άλλο ένα που πρέπει να το ξαναβρώ τώρα... Που είναι το αντίστοιχο; Το είδατε εσείς; :thinking:

• Member ID:  35023
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1059
  • Achievement Points:  1111
  • With Us For:  2128 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
On 14/10/2021 στο 9:44 ΠΜ, lazostat είπε:

Λεω να παρω 2,3 τομους για αρχη να δω τι φαση ειναι. Να ξεκινησω απο την αρχη; Βλεπω οτι στο site δεν υπαρχουν ολοι οι τομοι, ειδικα οι πρωτοι.

Οι περισσότερες ιστορίες είναι αυτοτελείς οπότε μπορείς να ξεκινήσεις απ' όπου θέλεις. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις τόμους με τους ήρωες που σε ενδιαφέρουν ή με ιστορίες για τις οποίες έχεις ακούσει καλά λόγια. Αν έχεις κάποια ιστορία στο μυαλό σου αλλά δεν είσαι 100% σίγουρος μπορείς να ρωτήσεις και εδώ στο forum για να σου πούμε μερικά λόγια γι' αυτή και αν αξίζει.

24 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Με μια πρόχειρη ματιά στη Βρετανική δε βρήκα όμως το "Captain America: Εκτός Χρόνου" και νομίζω άλλο ένα που πρέπει να το ξαναβρώ τώρα... Που είναι το αντίστοιχο; Το είδατε εσείς; :thinking:

Το "Captain America: Εκτός Χρόνου" δεν κυκλοφόρησε στην Βρετανική συλλογή. Είναι region exclusive που κυκλοφόρησε σε Αργεντινή, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Περού, Πολωνία και Ρωσία σύμφωνα με την Wikipedia. Σε μερικές χώρες είχε το όνομα "Captain America: Winter Soldier Part 1".

• Member ID:  35120
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  681
  • Achievement Points:  682
  • With Us For:  2115 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
27 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Και αυτό το σχολιάσαμε φίλε μου! Ποιοι τόμοι ήταν εκείνοι; Για κάποιους θυμάμαι πως είχαμε πει ότι είχαν κυκλοφορήσει "κοντά", κατά συνέπεια τα δικαιώματα τα είχε ακόμη η "Οξύ". Όσο για το "The Dark Phoenix Saga", επειδή είναι must buy τίτλος, δεν αποκλείεται να τα κρατάει ακόμη για μελλοντική επανέκδοση και γι' αυτό δε μπόρεσε να μπει ούτε στη 2η εξάδα. Δεν τους έχω πρόχειρους τώρα, αλλά αν δούμε ποιοι 4 δε μπήκαν και πότε κυκλοφόρησαν απ' τις εκδόσεις "Οξύ", θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αν πράγματι "τους τη χάρισε". Έπειτα μη ξεχνάς ότι είναι προτιμότερο για την "Anubis" να επανακυκλοφορήσει τόμους μέσα απ' τη σειρά στους οποίους δε θα πληρώσει καν μεταφραστή! Επομένως μπορεί να παραμερίστηκαν και κάποιοι της "Οξύ" που εκείνη δεν είχε πλέον τα δικαιώματα, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο κέρδος η "Anubis" από ορισμένους τόμους. Τώρα, για το αν έχει επιλογή ή όχι και μπορεί να βγάλει κάποιους εκτός ή να προσθέσει δικούς της (exclusives), θα το διαπιστώσουμε μονάχα αν βγει exclusive που δεν έχει κυκλοφορήσει αλλού η "Hachette" και έχει βγει ξανά απ' την "Anubis", έστω σε μορφή τευχών! Αλλιώς, προφανώς και ακολουθεί όσους έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, δε γίνεται διαφορετικά. Με μια πρόχειρη ματιά στη Βρετανική δε βρήκα όμως το "Captain America: Εκτός Χρόνου" και νομίζω άλλο ένα που πρέπει να το ξαναβρώ τώρα... Που είναι το αντίστοιχο; Το είδατε εσείς; :thinking:

Συν τα δύο Marvel Knights Spider-Man και αυτά για ρην ώρα δεν είναι στην Βρετανική συλλογή.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Πριν από 1 ώρα, Mandrake είπε:

Οι 4 τόμοι της "Οξύ" που βρίσκονται στην 1η 60άδα και δεν βγήκαν είναι

"Doctor Strange The Oath" Νοέμβριος 2016

"Wolverine Weapon X" Φεβρουάριος 2017

"World War Hulk" Ιούλιος 2017

"Venom" Απρίλιος 2018

Από τα 3 πρώτα ήδη, όταν ξεκίνησε η συλλογή, είχαν περάσει 2 χρόνια που υποτίθεται ότι κρατάνε τα δικαιώματα. Όσο για το "Venom", στο όριο.

Δεν ξέρουμε φυσικά αν η "Οξύ" ξανά πήρε τα δικαιώματα για κάποιους από αυτούς τους τόμους.

Εγώ πολύ θα ήθελα πάντως να είχαμε από τις εκδοτικές γενικά κάποια επίσημα στοιχεία όσον αφορά δικαιώματα, τρόποι έκδοσης, πωλήσεις, τι τραβάει, τι δεν τραβάει κτλ.

Θα μου πεις ποιους αφορούν όλα αυτά; Ίσως μόνο εμάς που το συζητάμε. 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αυτά είμαι σίγουρος ότι έχουν γίνει σε συζητήσεις στη "ΛΕ.ΦΙ.Κ." από εκδότες, άλλωστε το έχει πει κι ο @ germanicus αν θυμάμαι καλά σε κάποια παρουσίαση ότι ο Λευτέρης Σταυριανός της "Jemma Press" τους ανέφερε διάφορα inside info σε ζητήματα εκδόσεων. Σίγουρα θα έχουν γίνει συζητήσεις κι από άλλους επαγγελματίες του είδους, γι' αυτό καλό είναι να μη χάνετε τέτοια events! :)

• Member ID:  34012
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  204
  • Achievement Points:  225
  • With Us For:  2337 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μήπως κάποιος φίλος επιβεβαίωσε τη λίστα των τόμων της δεύτερης εξηντάδας;; Η Radnet τόλμησε να παραδώσει τη λίστα των τευχών δημόσια με το ξεκίνημα της συλλογής της, ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τη δεύτερη εξηντάδα της συλλογής της Hachette. Κατανοώ ότι για πολλούς χαλάει το αίσθημα της έκπληξης και της προσμονής, για τους περισσότερους όμως θα είναι μια διευκόλυνση αφού θα μπορούμε να οργανώσουμε αναλόγως τις αγορές και το μηνιαία προϋπολογισμό μας. 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Μόλις τώρα, Θεόδωρος είπε:

Μήπως κάποιος φίλος επιβεβαίωσε τη λίστα των τόμων της δεύτερης εξηντάδας;; Η Radnet τόλμησε να παραδώσει τη λίστα των τευχών δημόσια με το ξεκίνημα της συλλογής της, ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τη δεύτερη εξηντάδα της συλλογής της Hachette. Κατανοώ ότι για πολλούς χαλάει το αίσθημα της έκπληξης και της προσμονής, για τους περισσότερους όμως θα είναι μια διευκόλυνση αφού θα μπορούμε να οργανώσουμε αναλόγως τις αγορές και το μηνιαία προϋπολογισμό μας. 

Πάνω σε αυτό κουβεντιάζουμε στις τελευταίες δύο σελίδες με επίσημη απάντηση. Τσέκαρε δυο σελίδες πίσω διότι μάλλον τα έχασες. :)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Θεόδωρος είπε:

Όπως είπα και στο θέμα με τη λίστα πληροφοριών, έστειλα κι εγώ μέιλ και μου έστειλαν πίσω την ίδια λίστα σε ένα word. Και πριν από εμένα σε ένα άλλο παιδί αν θυμάμαι καλά. 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
On 11/10/2021 στο 9:03 ΜΜ, Captain Cooper είπε:

Αν όντως ισχύουν οι συγκεκριμένοι τόμοι, τότε ουσιαστικά από τα πρώτα 120 τεύχη της αρχικής αγγλόφωνης συλλογής δε θα δούμε:

2

Uncanny X-Men: Dark Phoenix

(έχει κυκλοφορήσει από την ΟΞΥ)

80

Howard the Duck

83

Warlock (Part 1)

86

Warlock (Part 2)

87

Fear Itself (Part 1)

(έχει κυκλοφορήσει από την Anubis)

91

Spider-Man: Marvel Team-Up

92

Hulk: Heart of the Atom

96

Fear Itself (Part 2)

102

Battle Scars

104

The Defenders: Day of the Defenders

105

Avengers vs. X-Men (Part 1)

107

The Avengers: Kree-Skrull War

109

The Inhumans

110

Marvel Origins: The 70s

111

Avengers vs. X-Men (Part 2)

112

Avengers: Defenders War

113

Deathlok: Origins

114

Ultimate Comics Spider-Man: Who is Miles Morales?

118

Captain America and The Falcon: Madbomb

119

Marvel What If?

120

Avengers vs. X-Men (Part 3)

Δυστυχώς έχει αφήσει πολύ καλούς τίτλους εκτός, ενώ δεν έχει συμπεριλάβει τόσο πολύ δελεαστικά τεύχη (για εμένα τουλάχιστον) όχι ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογα μέσα στην λίστα. 

• Member ID:  35207
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  380
  • Achievement Points:  385
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2100 Days
  • Last Seen:  

Και τώρα ακολουθεί άλλο ένα "επίκαιρο" ποστ...

Λίγες μέρες έλειψα από το φόρουμ και για άλλη μια φορά έχασα τα καλύτερα! :crying: Μας έγινε γνωστή η δεύτερη 60άδα!!! :yahoo: Με μία γρήγορη ματιά (και μέχρι να συνέλθω από την χαρά μου) οι περισσότερες ιστορίες που κοίταξα μου φάνηκαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες με αυτές που περιμένω ήδη με μεγάλη ανυπομονησία να είναι το Wolverine: Old Man Logan, το Daredevil: Marked for Murder, το Deadpool's Secret Secret Wars, το The Mighty Thor: Ragnarok και το The Invincible Iron Man: The Tragedy and the Triumph (δηλαδή ως επί το πλείστον τις ιστορίες με λατινική αρίθμηση στην original συλλογή). Επίσης είναι ευχάριστο το γεγονός ότι στην δεύτερη 60άδα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε και κάποιους νέους χαρακτήρες μέσα από τους τόμους των Silver Surfer, Iron Fist και Marvel Horror. Το μόνο που λίγο με δυσαρέστησε είναι που δεν θα έχουμε στην δεύτερη 60άδα τις ιστορίες των Warlock (Part 1 και Part 2), The Avengers: Kree-Skrull War και Marvel What If?, ιστορίες που συμπεριλήφθηκαν στην αντίστοιχη original 60άδα. Τέλος, όσο αφορά τις ιστορίες του Σπάιντερ-Μαν μου φάνηκαν όλες πολλά υποσχόμενες, απλά αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα αντί της ιστορίας του Superior Spider-Man: My Own Worst Enemy να έβαζα αυτήν του Ultimate Comics Spider-Man: Who is Miles Morales?.

On 11/10/2021 στο 10:59 ΜΜ, hudson είπε:

Στην 2η 60άδα κλείνουνε τις τρύπες της 1ης 60άδας, έχουμε τα 12 από τα 13 που δεν βγήκαν.

Το 13ο είναι το "Dark Phoenix", λίγο περίεργο, μια καλή ιστορία και να μείνει έξω από την 120άδα:thinking: .

Όντως, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου. Πάντως η όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τον τόμο των Eternals με την αλλαγή της ημερομηνίας κυκλοφορίας του με έχει βάλει σε σκέψεις. Λέτε να γίνει καμία έκπληξη και αντί για τον τόμο των Eternals να δούμε τελικά στην θέση του αυτόν του Dark Phoenix; :thinking:

Επεξεργασία από kaneda

• Last Seen:  

2 ώρες πριν, kaneda είπε:

Και τώρα ακολουθεί άλλο ένα "επίκαιρο" ποστ...

Λίγες μέρες έλειψα από το φόρουμ και για άλλη μια φορά έχασα τα καλύτερα! :crying: Μας έγινε γνωστή η δεύτερη 60άδα!!! :yahoo: Με μία γρήγορη ματιά (και μέχρι να συνέλθω από την χαρά μου) οι περισσότερες ιστορίες που κοίταξα μου φάνηκαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες με αυτές που περιμένω ήδη με μεγάλη ανυπομονησία να είναι το Wolverine: Old Man Logan, το Daredevil: Marked for Murder, το Deadpool's Secret Secret Wars, το The Mighty Thor: Ragnarok και το The Invincible Iron Man: The Tragedy and the Triumph (δηλαδή ως επί το πλείστον τις ιστορίες με λατινική αρίθμηση στην original συλλογή). Επίσης είναι ευχάριστο το γεγονός ότι στην δεύτερη 60άδα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε και κάποιους νέους χαρακτήρες μέσα από τους τόμους των Silver Surfer, Iron Fist και Marvel Horror. Το μόνο που λίγο με δυσαρέστησε είναι που δεν θα έχουμε στην δεύτερη 60άδα τις ιστορίες των Warlock (Part 1 και Part 2), The Avengers: Kree-Skrull War και Marvel What If?, ιστορίες που συμπεριλήφθηκαν στην αντίστοιχη original 60άδα. Τέλος, όσο αφορά τις ιστορίες του Σπάιντερ-Μαν μου φάνηκαν όλες πολλά υποσχόμενες, απλά αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα αντί της ιστορίας του Superior Spider-Man: My Own Worst Enemy να έβαζα αυτήν του Ultimate Comics Spider-Man: Who is Miles Morales?.

Όντως, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου. Πάντως η όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τον τόμο των Eternals με την αλλαγή της ημερομηνίας κυκλοφορίας του με έχει βάλει σε σκέψεις. Λέτε να γίνει καμία έκπληξη και αντί για τον τόμο των Eternals να δούμε τελικά στην θέση του αυτόν του Dark Phoenix; :thinking:

Το My Own Worst Enemy είναι ιστορία ενώς run όπου ο Spider-Man είναι κακός.

Καλά,όχι απόλυτα σωστό αυτό που είπα αλλά πρέπει να το διαβάσεις.Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Επεξεργασία από O Φρατζάτος

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή την πιθανή αντικατάσταση του τόμου των Eternals σε μερικές εβδομάδες, εσείς ποιον τόμο θα θέλατε να δείτε στην θέση του;

Εγώ θα ήθελα να δω τα The Infinity Saga αλλά επειδή αποτελούνται από 5 μέρη το βγάζω εκτός. Η επόμενη επιλογή μου είναι 1) Marvel What If? (Best of), 2) Marvel Universe: The End, 3) Thanos: Thanos Wins, 4) X-Men: Schism και 5) κάποιον τόμο που να περιέχει την ιστορία Uncanny X-Men: Days of Future Past.

• Member ID:  11736
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  122
  • Content Count:  5933
  • Achievement Points:  5501
  • Days Won:  299
  • With Us For:  5681 Days
  • Last Seen:  

Ναι ναι ναι !! :orchestra:

Θέλουμε τον τόμο Days of Future Past που έχει κυκλοφορήσει ως exclusive σε Γαλλία, Ρωσία, Αργεντινή και άλλες χώρες:

11449812_daysoffuturepastfrance-1.thumb.jpg.685d078c1e98ccf099c465e15766f3fd.jpg 1069875470_daysoffuturepastfrance-2.thumb.jpg.949868a7fb93b6a55559382633ca5cb5.jpg

Περιέχει τα Χ-ΜΕΝ 138-143 και το ΑΝΝUAL #4. 

Αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει... :crying:

Και θα μας μείνει το ψυχικό τραύμα που η Μαμούθ προσπέρασε αυτά τα τεύχη στο μηνιαίο Χ-ΜΕΝ... :sick2:

Επεξεργασία από constantinople

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Μόλις τώρα, APOLONAS είπε:

Με αφορμή την πιθανή αντικατάσταση του τόμου των Eternals σε μερικές εβδομάδες, εσείς ποιον τόμο θα θέλατε να δείτε στην θέση του;

Εγώ θα ήθελα να δω τα The Infinity Saga αλλά επειδή αποτελούνται από 5 μέρη το βγάζω εκτός. Η επόμενη επιλογή μου είναι 1) Marvel What If? (Best of), 2) Marvel Universe: The End, 3) Thanos: Thanos Wins, 4) X-Men: Schism και 5) κάποιον τόμο που να περιέχει την ιστορία Uncanny X-Men: Days of Future Past.

Το Days of Future Past  υπάρχει ήδη ως διεθνές αποκλειστικό (δηλαδή κάπου εκτώς Αγγλίας,νομίζω το συγκεκριμένο είναι στην Γαλλία και κάπου αλλού).

• Member ID:  11736
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  122
  • Content Count:  5933
  • Achievement Points:  5501
  • Days Won:  299
  • With Us For:  5681 Days
  • Last Seen:  

6 min ago , O Φρατζάτος said:

Το Days of Future Past  υπάρχει ήδη ως διεθνές αποκλειστικό (δηλαδή κάπου εκτώς Αγγλίας,νομίζω το συγκεκριμένο είναι στην Γαλλία και κάπου αλλού).

Συγνώμη, το ποστ μου πάνω απ'το δικό σου το είδες; :wow:

Επεξεργασία από constantinople

• Member ID:  30583
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  2588
  • Achievement Points:  2808
  • Days Won:  35
  • With Us For:  3878 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή αποκλείεται ουσιαστικά στην περίπτωση που αναβληθεί το Eternals να μην κυκλοφορήσει ο "Μαύρος Φοίνικας"?Το λέω γιατί δεν έχω πάρει την κυκλοφορία από την "Οξύ" περιμένοντας μήπως κυκλοφορήσει με την 2η 60αδα..

Ξέρει μήπως κανείς αν είναι ν προβώ στην αγορά αυτού του τόσο σημαντικού έργου η να περιμένω;