Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Θεόδωρος

 1. Πόσο αλήθεια όμως. Πήξαμε στην ανάσταση, στην επιστροφή από άλλη διάσταση και πάει λέγοντας. Όπως λέει και ο Lupoi στην εισαγωγή του τόμου, "την κότα με τα χρυσά αυγά δεν την σκοτώνεις"...Ή όπως λένε οι Βρετανοί "Money Talks".
 2. Ασπρόμαυρο γιατί δεν έχει γίνει ακόμα ο χρωματισμός, σωστά; Το αναμένουμε με αγωνία..!
 3. Το περιοδικό σταμάτησα να το παίρνω γύρω στο 2008 - 2009 κάπου εκεί. Όχι γιατί με χάλασε κάτι, απλά άλλαξαν οι προτεραιότητες μου. Δεν το αναφέρω ως κακό το ότι στήριζε συγκεκριμένο είδος και συγκεκριμένες μπάντες, απλά αυτό εμένα προσωπικά ως αναγνώστη και ως ακροατή του είδους δεν με κάλυπτε - ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα ίσως και σε μπάντες που δεν θεωρούνταν του είδους όπως οι Linkin Park. Αναμφίβολα όμως εκείνη την εποχή το περιοδικό δεν ήθελε- ή δεν μπορούσε - να ακολουθήσει το ρεύμα του χώρου. Χαρακτηριστικό δείγμα η υποδοχή που έλαβε το Toxicity των SOAD από τους συντάκτες, για μένα ένα από τα καλύτερα albums όλων των εποχών του είδους. Αυτό που αναφέρεις για το grunge και το alternative rock υπήρχε πάντως και ως άποψη στο Hammer (ειδικά στα αφιερώματα για την δεκαετία του 90) ότι δηλαδή το grunge ζημίωσε το είδος. Για μένα όμως πχ, οι πρώτες νότες του Smells Like Teen Spirit σηματοδοτούν την έναρξη ενός από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών και πιστεύω ότι ο Kurt Cobain και οι συνοδοιπόροι του πήγαν μπροστά την μουσική ανανεώνοντας την. Δεν έβλεπα το grunge ως εχθρό ή λαίλαπα - όπως αρκετοί συντάκτες του Hammer - αλλά ως δημιουργική συνέχεια του είδους... Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.. Εν κατακλείδι, δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει ότι το Metal Hammer είναι ένα αυθεντικό, ιστορικό μουσικό περιοδικό με μεγάλη συνεισφορά στον χώρο της μουσικής στην χώρα μας. Καλή χρονιά με υγεία να έχουμε και ελπίζω φέτος να αλλάξουν και τα πράγματα και να δούμε και καμιά συναυλία από κοντά!!
 4. Το Metal Hammer...πιστός σύντροφος των εφηβικών και των πρώτων φοιτητικών χρόνων. Πίσω στις αρχές του 2000, ελάχιστα πριν την ολική επικράτηση του Internet, του Youtube και των social media εν γένει, οι τότε έφηβοι ζούσαμε λίγο πολύ αναλογικά όπως οι έφηβοι των 90's και των 80's. Δισκάδικα (το Metropolis, το Alone και το Rock City), συναυλίες με ΚΤΕΛ στο Ρόδον και στην Υδρόγειο - στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης υπήρχε ακόμα το περίφημο πέταλο του Μαλιακού!! - και βέβαια Metal Hammer. Ο πρώτος από την παρέα που αγόραζε το τεύχος του μήνα σαν σωστός ποζεράς το έφερνε την επόμενη στο σχολείο...και δώστου οι "αναλύσεις", οι "επισημάνσεις" και τα σχόλια. Από εκεί ενημερωνόμασταν για νέους δίσκους, για συναυλίες, για αφιερώματα..Ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Σχεδόν μια εικοσαετία μετά - ναι, περνούν τα χρόνια - όλως συμπτωματικά πριν μερικές μέρες βρέθηκα στο Κέντρο Τύπου για να πάρω τις εφημερίδες του ΣΚ. Το μάτι μου έπεσε πάνω στο εξώφυλλο του Hammer Δεκεμβρίου στο οποίοι φιγουράρουν οι Ac/Dc οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν νέο δίσκο. Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα, το αγόρασα έτσι για την ποίηση και την μνήμη στην υγεία των παλιών καλών καιρών. Ο φίλος @nikolas12 μιλάει παραπάνω για γραφικότητα και έχει απόλυτο δίκιο. Την εποχή που κυριαρχούσαν στο είδος οι Linkin Park, οι Rammstein, οι Tool και οι System of a Down το ΜΗ επέμενε να ασχολείται με την περιθωριακή - πλην αγαπημένη προσωπικά - σκηνή της ηπειρωτικής Ευρώπης προωθώντας συγκροτήματα όπως οι Blind Guardian, οι Gamma Ray, οι Grave Digger, οι Helloween κτλ. Φαίνεται πως δεν κατάφερε να ακολουθήσει την ροή των πραγμάτων και γι' αυτό συρρικνώθηκε εμπορικά - βεβαίως φταίει και η γενικότερη καθίζηση του χώρου όπως σωστά σημειώνει ο φίλος @ramirez. Δεσμεύομαι και γω με την σειρά μου να συνεισφέρω κάποια εξώφυλλα από τεύχη της τριετίας 2001 - 2004.
 5. Πολύ ωραία σκέψη. Υπάρχει και το προηγούμενο τόσο του Αστερίξ όσο και του Λούκυ Λουκ της ίδιας εκδοτικής τα οποία κυκλοφόρησαν παλαιότερα με εφημερίδες και μάλιστα με σκληρό εξώφυλλο.
 6. Τρεις ψήφοι από εμένα. Από την πρώτη ομάδα, διάλεξα το "Πλανήτης Hulk". Μεγάλη ιστορία δύο τόμων με πολύ δυνατό σενάριο και συμπαθητικό σχέδιο. Μου άρεσε το όλο storyline όπου ο Hulk ως απόκληρος ο οποίος εξορίζεται από την Γη, φτάνει σε έναν άλλο πλανήτη και βοηθάει τους εκεί απόκληρους να επαναστατήσουν εναντίον ενός τυραννικού καθεστώτος. Δεύτερη επιλογή, το "New X-MEN: Ε όπως Εξάλειψη". Με αυτήν την σειρά δεν μπορώ να είμαι και πολύ αντικειμενικός διότι είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία των X-MEN που διάβασα όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει από την Anubis. Καθηλωτικό σχέδιο, μοναδικοί διάλογοι και βέβαια η τρομερή ιδέα του πλασαρίσματος της μετάλλαξης ως αρρώστιας, μια σαφής κριτική στις απόψεις περιθωριοποίησης του διαφορετικού άλλου, Τρομερό πραγματικά. Τρίτο, ψήφισα το "The Punisher: η επιστροφή" διότι ήταν η πρώτη ιστορία του Τιμωρού που διάβαζα και με εξέπληξε ευχάριστα. Αναμφίβολα έχει πολύ βία, το σενάριο δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα στερεότυπα ωστόσο προσωπικά το βρήκα εξαιρετικά ευχάριστο στο σύνολο του (πρώτος και δεύτερος τόμος). Η ευχάριστη έκπληξη της σειράς για μένα!
 7. Τι διαμάντια είναι αυτά;; Αγνοούσα μέχρι στιγμής την ύπαρξη αυτών των σειρών. Και είναι κρίμα που το βρετανικό site της hachette δεν κάνει αποστολές έξω από το Η.Β., θα μπορούσαμε τουλάχιστον να προμηθευτούμε κάποιες από αυτές τις συλλογές στα αγγλικά. Θα ήθελα σχεδόν τις περισσότερες, αλλά αφού η δημοσκόπηση ορίζει τρεις επιλογές διάλεξα τις παρακάτω τρεις: Πρώτον, τη συλλογή του Ιζνογκούντ διότι αν και έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πολλά τεύχη είναι ήδη εξαντλημένα ενώ ποτέ δεν την έχουμε δει σε τόμους με σκληρό εξώφυλλο όπως τις αντίστοιχες των Λούκυ Λουκ και Αστερίξ. Ως κόμικ, για μένα είναι all time classic, με χιούμορ, ατάκες και γενικά τρομερό σενάριο. Δεύτερον, τα στρουμφάκια. Για μας που είμαστε στο μεταίχμιο των δυο γενεών - του 80 και του 2000 - και που προτιμάμε να κοιτάμε ελαφρώς πίσω παρά μπροστά. Και τρίτον, η Ιστορία της Γαλλίας: από μια σύντομη αναζήτηση το Διαδίκτυο, φαίνεται μια σειρά με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
 8. Έχουμε ήδη δει δυο σπάνιους σχετικά χαρακτήρες για την χώρα μας, τη She-Hulk και τον Captain Britain. Προσωπικά δεν τους γνώριζα, οπότε ήταν ένα κέρδος η κυκλοφορία αυτών των τόμων. Θα ήθελα να δω και περισσότερα τέτοια τευχάκια με άλλους ήρωες όπως αυτούς που αναφέρει στο post του ο @nikolas12. Πάντως, αν δούμε τι έγινε στην έκδοση "Παραμύθια από τη Χρυσή Συλλογή της Disney" της ίδιας εταιρείας η οποία μετά τους 100 πρώτους τόμους συνέχισε με άλλους 80, μάλλον θα είναι στα σχέδια να επεκτείνει και αυτή τη σειρά αν πάνε καλά οι πωλήσεις. Υποθέτω πως για καθαρά οικονομικούς λόγους, στην πρώτη 60αδα θα επενδύσουν σε πιο mainstream χαρακτήρες και αν δούμε κάτι πιο "φευγάτο" αυτό θα είναι σε ενδεχόμενη επέκταση.
 9. Σωστός για το spoiler...Πάντως το Netflix χρησιμοποιείται γενικώς για τέτοιου είδους αφηγήματα τον τελευταίο καιρό, σαν μέσο ας πούμε πολιτιστικής πίεσης ή προπαγάνδας. μια παρόμοια σειρά ήταν και το "Rise of Empires: Ottoman" του 2020 που επίσης ήθελε να ξεπλύνει ιστορικά αμαρτήματα του παρελθόντος.
 10. Μόλις κυκλοφόρησε η σειρά - επειδή και εμένα μου αρέσει το ιστορικό υλικό και ειδικότερα τα σενάρια που αναφέρονται στον ελληνορωμαϊκό αρχαίο κόσμο - είδα όλα τα επεισόδια της μονορούφι. Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου και όλα αυτά τα εύστοχα που γράφεις συνοψίζονται στη σκηνή δημιουργώντας ένα αφήγημα για το γερμανικό έθνος το οποίο τον θέλει ελευθερωτή και αρχέγονο "πατέρα" του.
 11. Μια μικρή βοήθεια από τους φίλους που ασχολούνται με τα manga. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος καταστήματα (online κατά προτίμηση) εσωτερικού ή εξωτερικού τα οποία να εξειδικεύονται στην πώληση manga? Ενδιαφέρομαι να συμπληρώσω (με αγγλικούς τόμους) τις παρακάτω σειρές οι οποίες είχαν εκδοθεί πριν χρόνια στα ελληνικά από την Anubis: Naruto Berserk The Blade of the Immortal Love Hina Rurouni Kenshin Bleach Επίσης θα ήθελα να ξεκινήσω και την αγορά του One Piece, σε αγγλικούς τόμους επίσης.
 12. Νομίζω πως τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης τα έχουν τα public στα οποία πωλείται ήδη. Έχουν και σελίδα στο Instagram με τίτλο "Sons of Chaos" (όπως και ο πρωτότυπος τίτλος του κόμικ στα αγγλικά). Έπαιξε γενικά πολύ στον Τύπο του περασμένου σαββατοκύριακου με μεγάλες εφημερίδες να κάνουν εκτενείς αναφορές και αφιερώματα. Με μια μικρή ματιά στα strips μου θυμίζει αρκετά το θρυλικό πλέον "300". Θα περιμένω λίγο μπας και κυκλοφορήσει και σε άλλα βιβλιοπωλεία με χαμηλότερη τιμή, όπως και να χει σίγουρη αγορά από εμένα κυρίως λόγω θεματολογίας.
 13. Χριστούγεννα χωρίς Εμπενίζε Σκρούτζ δεν γίνονται!! Το αναμένουμε!!
 14. Εξαιρετικές αγορές τα Κόρτο, θα σου κρατήσουν απίστευτη συντροφιά. Ειδικά η Σαμαρκάνδη είναι από τα αγαπημένα μου. Καλορίζικα!!
 15. Δεν ήξερα πως το "One Piece" είναι τόσο δημοφιλές, για την ακρίβεια δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του. Αναρωτιέμαι πως και δεν ήταν μέσα στους τίτλους manga που είχε μεταφράσει η Anubis την περασμένη δεκαετία. Πέρα από το Diabolik, μου κάνει εντύπωση που ο Spawn είναι τόσο ψιλά - 150.000.000 πωλήσεις!!
 16. Εξαιρετική όλη η τοποθέτηση σου @JohnnyMZ και άκρως κατατοπιστική για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα κόμικ στον χώρο της εκπαίδευσης. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούν ανάλογες δράσεις και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων. Θέλω λιγάκι να σταθώ σε αυτό που έγραψες στο τέλος, στο ότι "τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να παρακινηθούν στο διάβασμα και την εξοικείωση με το γραπτό λόγο -ενίοτε και να βελτιώσουν το λεξιλόγιό τους, να μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο κάθε λογής χρήσιμα πράγματα". Αυτό είναι και το δικό μου ακριβώς σκεπτικό, ότι δηλαδή τα κόμικ μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας προθάλαμος στον ευρύτερο χώρο της λογοτεχνίας ειδικότερα για τις μικρότερες ηλικίες. Διαβάζει ένας μαθητής της διασκευή του "Στα Μυστικά του Βάλτου" της Δέλτα και μετά ψάχνει να βρει και το πρωτότυπο. Και μετά ακολουθούν και άλλα βιβλία της Δέλτα, και άλλων συγγραφέων και πάει λέγοντας. Να σημειώσουμε επίσης πως θα ανοίξει ένας καινούργιος, θαυμαστός κόσμος για πολλά παιδιά τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα (οικονομική είτε λόγω διαμονής σε χωριό ή μικρή επαρχιακή πόλη) να έχουν πρόσβαση στον όμορφο κόσμο της 9ης Τέχνης. Αναμφίβολα, πρέπει να υπάρξει μια διαλογή και μια ομαδοποίηση στα κόμικ τα οποία θα βρεθούν στις σχολικές προθήκες τουλάχιστον στις μικρές εκπαιδευτικές βαθμίδες. Εκεί πιστεύω τα Disney αλλά και αρκετά BD θα λειτουργούσαν όχι μόνο ψυχαγωγικά αλλά και διδακτικά. Στις μεγαλύτερες βαθμίδες, πιστεύω πως η ομπρέλα ανοίγει σε επίπεδο επιλογών μιας και τα παιδιά έχουν την κριτική ικανότητα να διακρίνουν την υπερβολή, το χιούμορ κτλ Επειδή πάντως στην Ελλάδα τα πάντα λειτουργούν με γραφειοκρατία, θα πρέπει να γίνει ειδική διαβούλευση για να ανοίξουν οι σχολικές βιβλιοθήκες στην 9η Τέχνη. Μια επιτροπή από εκπροσώπους δημιουργών και εκδοτικών οίκων θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτής της πρότασης.
 17. Στο πακετάκι που πήρα εγώ - είχε καμιά πέντε με έξι ακόμα, όλα με τα ίδια τεύχη - είχε μέσα δυο Μίκυ (το 266 και το 312) ένα Ντόναλντ (το 31) και ένα Φάντομ (το 43).
 18. Είναι τόσο ωραία η όλη σειρά που αναμφίβολα είναι δύσκολο να διαλέξεις...
 19. Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που αγαπούν τα κόμικς αλλά μέσα στον καθωσπρεπισμό του εκπαιδευτικού συστήματος είναι λιγάκι ....undercover!!! Αν υπάρχει ωστόσο μια μαγιά από παιδιά τα οποία ασχολούνται, μπορεί να γίνει φοβερή δουλειά. Και πιστεύω πως αξίζει. Ήδη έχει γίνει καλή δουλειά με τα καλλιτεχνικά Γυμνάσια / Λύκεια εκεί αν δεν κάνω λάθος τα κόμικ διδάσκονται και υπάρχει και η σχετική κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη συλλογή πιστεύω πάντως ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να μπει σε μια σχολική βιβλιοθήκη. ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στη Δυτική Μακεδονία, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Σιάτιστα...
 20. Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο. Την έχουμε πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν με διάφορες σειρές που έμειναν ανολοκλήρωτες στη μέση και μας άφησαν με την όρεξη. Έχει κυκλοφορήσει ήδη παραπάνω από το 50% των τόμων που είχαν ανακοινωθεί στην αρχή (60) και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες (πανδημία) και χωρίς κάποια ταινία στους κινηματογράφους η οποία αναπόφευκτα θα έδινε ιδιαίτερο boost.. Προσωπικά, βλέπω αυτή την σειρά ως μια εγκυκλοπαίδεια της Marvel, ως ένα έργο αναφοράς που βοηθάει τους αναγνώστες να εισχωρήσουν στον όμορφο κόσμο των υπερηρώων. Την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά στο Γυμνάσιο που υπηρετούσα είχα κάνει πρόταση στην υποδιευθύντρια - υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης να ξεκινήσουμε να αγοράζουμε τους τόμους προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρώτη βάση δεδομένων για τα κόμικ στο σχολείο (θα λειτουργούσαν και ως "κράχτης" για τα υπόλοιπα βιβλία). Δυστυχώς, το υλικό κρίθηκε ως "ακατάλληλο" πιστεύω όμως ότι εκεί έξω υπάρχουν ατσίδες οι οποία θα εκμεταλλευτούν την συγκυρία και θα φέρουν τη συλλογή και στις σχολικές βιβλιοθήκες.
 21. Πέντε επιλογές για εμένα, αν και πολλά ακόμα θα μπορούσαν να θεωρηθούν αγαπημένα. 1) Το Σύρμα που Τραγουδάει - γιατί έχει εξαιρετική πλοκή, περιπέτεια, αγωνία και γιατί ήταν το πρώτο Λούκυ που διάβασα! 2) Το Τρυφερό Πόδι - Εξαιρετικοί διάλογοι, απίστευτο χιούμορ 3)Νιτρογλυκερίνη - Για εμένα η καλύτερη ιστορία με πρωταγωνιστές τους Ντάλτον. Χιούμορ, διάλογοι, υπόθεση, ένταση! 4) Πόνυ Εξπρές - Κλασικό πλέον κείμενο, δράση και φοβερή πλοκή! 5)Το 20ο Σύνταγμα Ιππικού - ίσως το πιο "βαθύ" Λούκυ, με νοήματα για τη σχέση πατέρα - γιου, για την αίσθηση του καθήκοντος και την αξία της οικογένειας.
 22. Εύστοχο άρθρο το οποίο σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κόμικ χαρακτήρας στρατεύεται τόσο φανερά σε ένα αμιγώς πολιτικό θέμα και αυτό αν και μπορεί να ξενίζει αρκετούς ουσιαστικά αποδεικνύει αυτό που αναφέρει ο αρθρογράφος στην κατακλείδα του, ότι δηλαδή η 9η Τέχνη - όπως και κάθε μορφή Τέχνης - έχει έναν διδακτικό σκοπό να επιτελέσει. Αναμφίβολα πάντως κατά τι γνώμη μου η κυκλοφορία τη δεδομένη στιγμή που το "Black Lives Matter" βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτη έχει να κάνει και με την οικονομική εκμετάλλευση του όλου γεγονότος. ΥΓ: Γενικά, γίνεται εξαιρετική δουλειά στο Καρέ - Καρέ της Εφ.Συν.!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.