Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Θεόδωρος

 1. Δυστυχώς, ένα 80% των εκδόσεων που κυκλοφορούν με εφημερίδες είναι αυτής της ποιότητας. Το ίδιο μου συνέβη και με τους τόμους των Peanuts από την Καθημερινή.
 2. H τιμή είναι όντως τσουχτερή. Ωστόσο, αν συλλέγεις LEGO και γενικά ασχολείσαι νομίζω ότι αξίζει μιας και περιλαμβάνει μέσα αρκετά ποιοτικές ασκήσεις και σπαζοκεφαλιές για μικρά παιδιά. Συν τη φιγούρα. Δυστυχώς πάντως η ακρίβεια επηρέασε όλες τις παιδικές περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας (Playmobil Playmobil Pink, TOP Model κτλ) και αν συνεχιστεί αυτό σίγουρα θα αναγκαστούμε να κόψουμε την αγορά κάπιοων από αυτών...
 3. Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Θέλω να σταθώ ειδικότερα στο δεύτερο σημείο. Πολλοί αντιμετωπίζουν το "Μόμπι Ντικ" ως μιας πρώιμης μορφής οικολογικό μανιφέστο που αναφέρεται στην προστασία των φαλαινών, στην ανάδειξη του πλούτου των ωκεανών, στο κακό που διαπράττει εν γένει ο άνθρωπος στη φύση. Νομίζω όμως ότι πριν και πάνω από όλα το έργο του Μέλβιλ είναι αυτό ακριβώς που γράφεις, μια μελέτης ψυχογραφικής ανάλυσης. Η εμμονή του καπετάνιου, τα ψυχωσικά του στοιχεία, οι αντιπαραθέσεις του με το πλήρωμα, η σκιαγράφηση των φόβων, των αγωνιών και των συγκρούσεων όλων των μελών του πληρώματος είναι βασικά στοιχεία του έργου που το αναδεικνύουν σε κορυφαίο λογοτέχνημα. Όσον αφορά το κόμικ, νομίζω ότι τόσο ο συγγραφέας όσο και ο σχεδιαστής έπιασαν το νόημα στο απόλυτο και εστιάζουν όχι τόσο στον Ίσμαηλ - αφηγητή όσο στον καπετάνιο και την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένος αποτυπώνει ξεκάθαρα τον διαταραγμένο ψυχικό του κόσμο. Πρόκειται για ένα graphic novel το οποίο διαβάζεται νεράκι και σε μια ανάγνωση θα έχετε τελειώσει και τους τρεις τόμους. Βεβαίως, σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα προτείνεται το πρωτότυπο το οποίο εξ ' ορισμού είναι απολαυστικότερο.
 4. Όπως έγραψα και σε ένα άλλο thread, δεν έχω scanner αλλά χρησιμοποιώ την DSLR μου. Ανάλογα με το φωτισμό βγαίνουν και οι αντίστοιχες φωτογραφίες, προσπαθώ βέβαια πάντα για το καλύτερο. Αποφεύγω να ανεβάσω φωτογραφίες από εξώφυλλα κόμικς και άλλων εντύπων όπου υπάρχουν άλλοι που κάνουν καλύτερη και πιο επαγγελματική δουλειά. Ανεβάζω σε ένα - δυο έντυπα. Γενικά, περνάω σε ψηφιακή μορφή όλο το αρχείο μου και ότι βλέπω ότι μπορεί να χρησιμεύσει εδώ το κοινοποιώ. Αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές, ενημέρωσε με ούτως ώστε να γνωρίζω στο μέλλον!
 5. Εξώφυλλο / οπισθόφυλλο τεύχους 447.
 6. Δεν το γνώριζα! Νόμιζα ότι απλά τον προσπέρασε η ελληνική έκδοση...
 7. Πέρα από τα όποια λάθη στη μετάφραση, στην επιμέλεια κτλ για μένα το μεγαλύτερο λάθος της σειράς είναι ότι έχουν αποκλείσει τελείως τον χαρακτήρα του Ant-man. Κατανοώ ότι δεν είναι δημοφιλής στη χώρα, ότι δεν προσδοκούσαν να έχει μεγάλες πωλήσεις από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά έτσι χάνεται η περίφημη "συνέχεια" την οποία εξάλλου ευαγγελίζεται η εκδοτική ως βασικό όπλο της σειράς. Ελπίζω να τον δούμε σε μια ενδεχόμενη επέκταση, μετά τους πρώτους εξήντα τόμους.
 8. Αυτό το μήνυμα ήταν τρομοκρατικό χτύπημα για τη τσέπη μας!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!
 9. Βάσει πωλήσεων το Naruto και το Bleach ήταν καλές επιλογές νομίζω, έχουν πουλήσει και τα δυο πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ίσως το Fruits Basket η το Deathnote να μην ήταν τόσο εύστοχα αλλά περί ορέξεως... Ίσως από την άλλη στην Ελλάδα να μην υπάρχει κοινό, σε αυτό μπορούν να μας διαφωτίσουν μόνο τα κομιξάδικα και τα βιβλιοπωλεία αναφέροντας των αριθμό των πωλήσεων των ξένων manga στην Ελλάδα. Αν με ρωτάς προσωπικά - αν και ξεφεύγω από το θέμα - αυτά που θα ήθελα να δω μεταφρασμένα είναι τα εξής: Slum Dunk, Attack on Titan, Captain Tsubasa και σίγουρα το One Piece το οποίο μοσχοπουλάει παντού και πράγματι μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν έχει εκδοθεί ακόμα στα ελληνικά.
 10. Πριν από μερικές εβδομάδες η Anubis έβγαλε μερικά από τα γνωστά θεματικά κουτιά της σε προσφορά. Πήρα δυο (ένα που περιείχε 10 τόμους του Βασιλιά Σαμάνου και ένα ακόμα που περιείχε από πέντε τόμους του Berserk και του Bleach αντιστοίχως) σε μια προσπάθεια να κλείσω τη συλλογή από τα manga που εκδόθηκαν από την Anubis εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000... Νομίζω ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία όμως είχε την ατυχία να κάτσει ακριβώς στην έναρξη της κρίσης. Μακάρι μελλοντικά να δούμε κάποιο νέο άνοιγμα της εταιρείας - γιατί όχι και κάποιας άλλης - στον υπέροχο κόσμο των ιαπωνικών κόμικς...
 11. Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα τευχών 162, 176 και 177. Επίσης, στο τελευταίο τεύχος - 177 - υπάρχει extra σημείωμα στο οποίο αναφέρεται πως η σειρά θα συνεχιστεί για ακόμα 30 τεύχη, θα φτάσει δηλαδή τα 210. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 12. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο τεύχους νο 51. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 13. Το εξώφυλλο του τεύχους 44: Μεταφέρθηκε στη βάση
 14. Πρόκειται για το τριήμερο ακριβώς πριν την Μ. Εβδομάδα. Πολύ βολική ημερομηνία, με το καλό!!
 15. Νέοι σελιδοδείκτες - από αυτούς που δίνονται δωρεάν με κάθε αγορά από το βιβλιοπωλείο - δημιουργημένες από την Μαρία Παγκάλου (Little Miss Grumpy). Από ότι μπορώ να διακρίνω, πρόκειται για καρικατούρες διάσημων προσώπων. Από την επίσημη σελίδα της Πολιτείας στο facebook.
 16. Πολύ ωραία παρουσίαση!! Φοβερή έκδοση, σκληρό εξώφυλλο, δυνατή εκτύπωση!! Μοναδικό μειονέκτημα το ότι δεν έχει τον σελιδοδείκτη για να ανοίγεις άμεσα στη μέρα που σε ενδιαφέρει. Αυτό βέβαια αφορά όσους θα την χρησιμοποιήσουν στην πράξη, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα την κρατήσουν ....άγραφη!!
 17. Μου έκανε εντύπωση το μέγεθος του τόμου. Είναι σε ένα ορθογώνιο, μεγάλο σχήμα το οποίο σπανίως συναντάς σε εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, το χαρτί είναι κακής ποιότητας, ελάχιστα ανώτερο από το χαρτί με το οποίο κυκλοφορούν τα περισσότερα συνοδευτικά βιβλία / προσφορές με τις κάθε λογής εφημερίδες. Η εκτύπωση είναι καλή. Από εκεί και πέρα, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν κάνετε μια βόλτα στο site της Fantagraphics θα δείτε ότι τα παίρνουμε κοψοχρονιά και αυτό μάλλον οφείλεται στο μεγάλο τιράζ στο οποίο κυκλοφορεί η Καθημερινή της Κυριακής. Έγινε συμφωνία δηλαδή για χιλιάδες τόμους.
 18. Φαίνεται πανέμορφη!! Υπάρχει περίπτωση να είναι "προεόρτιο" για μια μελλοντική κυκλοφορία της σειράς με την εφημερίδα;;;;
 19. Το 2022 μπαίνει άκρως δυναμικά...Εδώ δε μιλάμε για ένα απλό κόμικ, αλλά για ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της 9ης Τέχνης. Όπως διαβάζω στη Wikipedia, το 2000 - έτος θανάτου του δημιουργού τους - τα Peanuts κυκλοφορούσαν σε 2.600 εφημερίδες, αναγνωσιμότητας περίπου 365.000.000 ανθρώπων, σε 75 χώρες και 21 γλώσσες. Ασύλληπτοι αριθμοί. Αναρωτιέμαι αν κάποιος από τους παλαιότερους γνωρίζει αν κυκλοφορούσαν κάποια στιγμή και σε κάποια ελληνική εφημερίδα. Μπράβο πάντως στην Καθημερινή γι'αυτή την προσφορά. Αναμένουμε τον πρώτο τόμο με αδημονία.
 20. Όταν βλέπεις Briam Michael Bendis στο σενάριο, ξέρεις ότι θα διαβάσεις μια καλή ιστορία. Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ωστόσο ήταν το σχέδιο του - καθ' ολοκληρία άγνωστου σε εμένα - David Marquez. Φοβερή γραμμή, άψογες αναλογίες, δύναμη, εκφραστικότητα. Η ιστορία είναι ευχάριστη και διαβάζεται μονορούφι ωστόσο σε αφήνει στο τέλος με ένα αίσθημα ανολοκλήρωτου. Καλό θα ήταν να κυκλοφορήσει και η συνέχεια προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Στα plus, η μαύρη εμφάνιση του Daredevil την οποία προσωπικά βλέπω για πρώτη φορά αλλά και τα πανέξυπνα extraδάκια στο τέλος, μια "συνέντευξη" του Luke Cage και ένα "άρθρο" αναφορικά με τον Daredevil. Αναμένουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να διαβάσουμε και τη συνέχεια.
 21. O Άγιος Βασίλης φέτος αναμφίβολα φορούσε τα πορτοκαλί των Public. Παρά τις όποιες ατασθαλίες - στην παραγγελία θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνετε και το Infinity War αλλά "δεν βρέθηκε στον εκδότη" - είναι γεγονός ότι μας έδωσαν τη δυνατότητα να προμηθευτούμε εξαιρετικά κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή. Πέρα από τα κλασικά υπερηρωικά τα οποία τα είχα για χρόνια στην wishlist και όλο έλεγα "θα", είχα την ευκαιρία να πάρω σε εξευτελιστικές τιμές και τρεις τόμους γελοιογραφιών, μια του Αντωνόπουλου, μια του Στάθη και άλλη μια του αγαπημένου Soloup... Να σημειώσω εδώ ότι προσωπικά την πληροφορία για τις μεγάλες αυτές εκπτώσεις τις πληροφορήθηκα από αυτό εδώ το Forum και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον φίλο / ους που μας ενημέρωσε.
 22. Εύχομαι σε όλους τους φίλους και τις φίλες του forum ευτυχισμένο το 2022. Υγεία - πάντα ήταν το πρωτεύον απλά τώρα η συγκεκριμένη ευχή έχει αποκτήσει ουσιαστικότερη νοηματοδότηση - , ευτυχία, δημιουργικότητα, χαρές, μικρές και μεγάλες στιγμές. Για την 9η Τέχνη εύχομαι να είναι μια ακόμα παραγωγική χρονιά με νέες εκδόσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις, με μεγαλύτερη κίνηση στα κομιξάδικα και τα βιβλιοπωλεία. Χρόνια πολλά!!
 23. Έπιασα το 1985 των Mark Millar και Tommy lee Edwards. Κάπως διστακτικά στην αρχή, με ενθουσίασε στη συνέχεια!! Καλή χρονιά να έχουμε και καλά αναγνώσματα!!
 24. Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά, να το παραλάβουμε και εμείς. Πιστεύω ότι και αυτό που στέλνουν τις παραγγελίες μερικώς, τους κάνει να χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια μετά...πολλές μένουν στο ράφι και ξεχνιούνται...τι να πω πραγματικά.... Καλοδιάβαστα να είναι φίλε!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.