Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

379 Active

About Θεόδωρος

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 08/20/1986

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/channel/UCyQxTiOGI2YpYu7ZUiJqt2Q

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πτολεμαΐδα
 • Country
  Greece
 • Profession
  Σχολικός Ψυχολόγος

Recent Profile Visitors

483 profile views
 1. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πριν την "Πλατεία" μας έδωσε δυο έργα - σταθμούς, το "Αϊβαλί" και το "Συλλέκτης". Ο πήχης ήταν ήδη πολύ ψηλά και το θέμα με το οποίο καταπιάνεται είναι από την φύση του δύσκολο και για πολλούς taboo. Στο τέλος της μέρας, νομίζω ότι ο Soloup κερδίζει και αυτό το στοίχημα. Έργο μεστό, με ξεκάθαρο storyline χωρίς κενά και κοιλιές, βαθιά γνώση του αντικειμένου και σεβασμός στις πρωτογενείς πηγές, εύστοχες αναφορές σε "ασχήμιες" του σύγχρονου ελληνικού πολιτικού παρόντος. Μου άρεσαν πολύ τα ενδιάμεσα βιογραφικά των πρωταγωνιστών καθώς και οι σκιτσογραφικές αναφορές σε υπαρκτά έργα τέχνης. Αναμφίβολα, ένα ακόμα έργο - τομή για την 9η Τέχνη στην χώρα μας.
 2. Αυτό ακριβώς, σε πετάει μέσα ε ένα ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αν δεν έχεις επαφή χάνεσαι τελείως. Αλλά και όλες αυτές οι ιστορίες, με τις νεκραναστήσεις κτλ προσωπικά με κουράζουν. Αναμφίβολα βεβαίως, η κυκλοφορία τέτοιων τίτλων όχι και τόσο γνωστών στην χώρα μας, μόνο καλό κάνει.
 3. Το 1922 είναι μια ημερομηνία εξίσου σημαντική για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με το 1821. Και αν οι "Όμηροι του Γκαίρλιτς" καταπιάνονταν με ένα ζήτημα εν πολλοίς άγνωστο και taboo για την εντόπια ιστοριογραφία, το 1922 καταπιάνεται με μια ανοιχτή πληγή, με ένα συλλογικό τραύμα, με ένα πολιτικοστρατιωτικό γεγονός τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε μέχρι και τις μέρες μας. Το 2022 συμπληρώνονται 100 έτη από εκείνες τις μέρες και είμαι σίγουρος πως και αυτό το έργο θα συμβάλλει αισθητικά στον εμπλουτισμό της γνώσης μας για την εποχή εκείνη. Το περιμένω με μεγάλη αδημονία. Εύχομαι πάντα επιτυχίες, δεδομένη αγορά από εμένα.
 4. Πάντα οι εκδόσεις με την εφημερίδα είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθει νέος κόσμος στον χώρο. Παίρνει ο μπαμπάς την εφημερίδα και δίνει το κόμικ στο παιδί και κάπως έτσι ξεκινάει μια νέα μυθολογία...Γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο τευχάκι θα είναι αυτόνομο ή αν αποτελεί τον πρώτο τόμο του τίτλου;
 5. Είμαι ο μόνος που απογοητεύτηκε με το "Τhe Thanos Imperative"? Αδύναμο και φλύαρο σενάριο, κατά τη γνώμη μου από τους πλέον αδύναμους τίτλους της σειράς.
 6. Ελπίζω να φρόντισες να έβαλες δυο -τρεις τόμους της σειράς στο λουκάνικο! Θα σου κρατήσουν καλή συντροφιά ειδικότερα αν βρεθείς σε κάποιο φυλάκιο. Ευκαιρία να κάνεις ένα καλό rewind λοιπόν σε όλα τη σειρά! Άγχος - και φοβία ίσως - είχαμε όλοι μας, απολύτως λογικό αφού πρόκειται για κάτι άγνωστο και για κάτι το οποίο φέρει τη δική του μυθολογία (που πολλές φορές μετατρέπεται σε ...τερατολογία) από την οικογένεια, την κοινωνία, τους φίλους και τους γνωστούς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι μια καλή ανάμνηση και στο τέλος μένουν μόνο τα καλά. Καλή θητεία και σύντομα καλός πολίτης!!
 7. Πάντως το e-mail με την δημοσίευση της λίστας κυκλοφορίας μπορεί να μας χάλασε λίγο το στοιχείο της έκπληξης και της αναμονής, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ κόσμο να φτιάξει μια wish list προτεραιοτήτων και ένα οικονομικό πλάνο - ποια θα αγοραστούν δηλαδή και ποια όχι.
 8. Μεγάλη μορφή ο Βόννεγκατ και το "Σφαγείο" αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών. Όπως σημειώνει και ο ίδιος "Παρακαλώ, μετά τον πόλεμο, διατηρείτε τον κόσμο καθαρό, όπως τον βρήκατε!", Μακάρι η μεταφορά του στην 9η Τέχνη να είναι αντάξια!
 9. Αυτό είναι σαν το "Ποιος σκότωσε τον Λούκυ Λουκ" που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια;;
 10. Όπως αναγράφεται και στο πίσω μέρος του οπισθόφυλλου, πρόκειται για "Φωτομηχανική ανατύπωση από την πρωτότυπη έκδοση". Δεν θέλω να φανώ περίεργος, αλλά λόγω επετείου θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν 10 - 20 τόμους με σκληρό εξώφυλλο και να προσθέσουν και μερικά extraδάκια στην έκδοση όπως βιογραφικά στοιχεία των συντελεστών, συνεντεύξεις με τους εκδότες, περισσότερα ιστορικά στοιχεία γύρω από την έκδοση όλα αυτά που λίγο πολύ κάνουν οι εκδόσεις Μικρός Ήρως στις κυκλοφορίες τους. Η προσφορά αξίζει μόνο για να εισάγει νέους αναγνώστες στον χώρο των κόμικς, όσοι έχετε ήδη τα τευχάκια, δεν αξίζει να τα πάρετε πάλι, είναι πανομοιότυπα.
 11. Αυτό μπήκα να γράψω!!! Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν είναι σε σκληρόδετους τόμους.
 12. Συνήθως τα νέα μυαλά φέρνουν και νέες ιδέες, καινοτομία, φρεσκάδα, ρίσκο. Αν και αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας, ειδικότερα αν ο συνεχιστής αναλαμβάνει τη δουλειά απλώς γιατί έχει έτοιμο και στρωμένο μαγαζί. Όπως και να χει του εύχομαι καλή αρχή και πάντα επιτυχίες!! Αναλαμβάνει έναν ιστορικό εκδοτικό οίκο!
 13. Έκανα παραγγελία μέσα στα Χριστούγεννα που είχε κάποια boxes σε επιπλέον έκπτωση. Ήρθαν σε φυσιολογικό χρονικό διάστημα.. Σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστοι, αν δεις ότι καθυστερούν κάνε ένα τηλεφώνημα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.