Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Θεόδωρος

 • Birthday 08/20/1986

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.youtube.com/channel/UCyQxTiOGI2YpYu7ZUiJqt2Q

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πτολεμαΐδα
 • Country
  Greece
 • Profession
  Σχολικός Ψυχολόγος

Recent Profile Visitors

654 profile views

Θεόδωρος's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

727

Reputation

 1. Εξώφυλλα τευχών: 50, 380, 391, 394, 396, 424, 434, 436, 437, 441, 451, 460, 474, 482, 484, 491, 504.
 2. Γι' αυτό και για όσους έχουν ήδη αυτούς τους τόμους, η ολοκλήρωση της σειράς μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Ευτυχώς, έχουμε την - ανεπίσημη είναι η αλήθεια - πληροφορία ότι η σειρά θα συνεχίσει, επομένως εκεί αναμένεται πολύ φρέσκο υλικό και πιστεύω πως θα δούμε και λιγότερο γνωστούς ήρωες και ιστορίες τους.
 3. Εξώφυλλα τευχών 100, 101, 103 - 108, 163 - 165, 171 - 181.
 4. Θα δεις πολλά τέτοια στο μέλλον, πολλοί αγόρασαν διπλό τον τόμο με σκοπό να τον μεταπουλήσουν άυριο - μεθαύριο σε υψηλότερη τιμή. Βέβαια, αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος δεν βγάζει νόημα μιας και ο τόμος υπάρχει ακόμα στα περίπτερα, σφραγισμένος και στην αρχική του τιμή.
 5. Ψήφισα σαγρέ, με κίτρινη ράχη, διότι αυτά έχω στη συλλογή μου και μου "κάθονται" καλύτερα στο μάτι. Από εκεί και πέρα, δε με χαλάει και το γυαλιστερό, αυτό που με χαλάει πολύ είναι αυτό το κακόγουστο πλαίσιο των τελευταίων εκδόσεων. Προτιμώ, ένα και μονοκόμματο.
 6. Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα τευχών 211 έως 225.
 7. Ολοκλήρωσα την ανάγνωση του πρώτου τόμου. Δυο - τρία μικρά σχόλια πάνω στην επιμέλεια του κειμένου, την μετάφραση, το περιεχόμενο κτλ. Πρωτίστως, η επιμέλεια είναι πράγματι κάτω του μετρίου. Ο @ Phantom Duck στο σχετικό video που ανέβασε έκανε πολύ σωστές παρατηρήσεις οι οποίες όντως ισχύουν. Το πιο κραχτό για εμένα είναι η έλλειψη αρίθμησης των σελίδων. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ενωμένες λέξεις, λάθος σημεία στίξης (πχ ερωτηματικό αντί για θαυμαστικό κοκ) ορθογραφικά, κάποιες λέξεις μεταφρασμένες στα ελληνικά και κάποιες άλλες που έχουν παραμείνει στα ιταλικά (δείγμα ότι ακολουθείται η ιταλική έκδοση) και γενικά μια επιμέλεια η οποία δείχνει προχειρότητα και έλλειψη επαγγελματισμού. Αυτά, πρέπει να διορθωθούν στο μέλλον ειδάλλως θα μιλάμε για μια - ποιοτικά τουλάχιστον - παταγώδη εκδοτική αποτυχία. Όσον αφορά τη μετάφραση, προσωπικά τη βρήκα ικανοποιητική. Υπάρχουν στην αγγλική γλώσσα (όπως και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου) εκφράσεις και ιδιωματισμοί οι οποίοι όταν μεταφραστούν χάνουν την ουσία και πολλές φορές το νόημα του πρωτότυπου. Επομένως, για μένα η μεταφραστική ροή του κειμένου είναι αποδεκτή. Εξαίρεση αποτελεί το αφιέρωμα της σελίδας 96 (παραδόξως οι μόνες σελίδες που έχουν αρίθμηση είναι αυτές με τα αφιερώματα) το οποίο χωλαίνει φανερά και είναι τόσο άθλια μεταφρασμένο που σε μερικά σημεία απλώς δεν βγαίνει νόημα. Τέλος, όσον αφορά το περιεχόμενο. Κλείνω, σημειώνοντας ότι η Radnet πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να φέρει στη χώρα μας μια σειρά εγκυκλοπαιδικής μορφής. Το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό και είναι κρίμα από μια - δυο αστοχίες της επιμέλειας να χαλάει η εικόνα αυτού του εκδοτικού θησαυρού. Μελλοντικά, σεβόμενοι τους αναγνώστες / πελάτες τους, θα πρέπει να μας παραδώσουν αρτιότερους τόμους.
 8. Μεγάλη αγάπη αυτό το περιοδικό. Και ο βασικός λόγος που άρχισα να διαβάζω εφημερίδα. Εξώφυλλα τευχών 14, 18-22, 24-28, 30-33, 35-55, 57, 59-68, 71-74, 81, 85, 86. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 9. Από τα αγαπημένα περιοδικά της εφηβείας μας. Τετάρτη κυκλοφορούσε το Εννέα (9), Πέμπτη το Ε- Ιστορικά και Σάββατο το Γεω. Μοναδική έκδοση. Εξώφυλλα τευχών 12, 20, 21, 39, 40. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 10. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο από το τεύχος νο 2 το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο " Το Βιβλίο της Ζούγκλας". Μαζί, το ηχείο καθώς και η κάρτα μνήμης (μέσα σε σφραγισμένο πλαστικό φακελάκι) η οποία περιέχει το σύνολο των ιστοριών. Επόμενο τεύχος σε δύο Παρασκευές με τίτλο "Ψάχνοντας το Νέμο". Μεταφέρθηκαν στη βάση
 11. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, έψαχνα να βρω τη συνέχεια της σειράς πέρα από τους τόμους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα μέρη μας. Γνώμη μου, η ελληνική αγορά δεν έχει τη δυνατότητα σε επίπεδο αγοραστικού κοινού να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια (όσον αφορά τη επέκταση). Θα είμαστε τυχεροί αν κυκλοφορήσουν οι πρώτοι εξήντα τόμοι. Οι συγκρίσεις με την Ιταλία είναι χαοτικές, όχι μόνο σε αγοραστική δύναμη (ειδικότερα όσον αφορά τους Ιταλούς του Βορρά) ή σε μέγεθος (μιλάμε για μια αγορά 60 εκατομμυρίων ανθρώπων) αλλά κυρίως σε κουλτούρα κόμικς όπου η Ιταλία έχει δημιουργήσει σχολή και η 9η Τέχνη είναι μέρος της καθημερινότητας.
 12. H δική μου δεκάδα με αρκετή δόση υποκειμενικότητας: 1. Αστερίξ και Κλεοπάτρα 2. Λούκυ Λουκ - Το Σύρμα που Τραγουδάει 3. Punisher: Η Επιστροφή (Welcome Back Frank) 4. X-MEN: Ε όπως Εξάλειψη (E is for Extiction) 5. Soloup: Η Μάχη της Πλατείας 6. Soloup: Αϊβαλί 7. X-MEN: Αυτοκρατορική Εισβολή (Imperial) 8. Neil Gaiman - 1602 9. Τεν Τεν: Υπόθεση Τουρνεσόλ 10. Green Arrow: Η Αρχή (Year One)
 13. Εξώφυλλα τευχών 379, 380, 381. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 14. Μερικές εντυπώσεις, έπειτα από ένα γρήγορο ξεφύλλισμα. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι κυκλοφορεί ακόμα μία συλλογή της Marvel στην χώρα μας (από άλλη εκδοτική) οι όποιες συγκρίσεις γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι είναι αναπόφευκτες. Πρωτίστως λοιπόν, να γράψουμε ότι η τιμή του πρώτου τεύχους είναι εξευτελιστική και αξίζει να το αγοράσουν όλοι για να το έχουν στη συλλογή τους. Το εξώφυλλο είναι μαλακό - κάτι που χτυπάει άσχημα συγκριτικά με την Επίσημη Συλλογή στην οποία είναι σκληρόδετο - και το χαρτί σαφώς χαμηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, τα τευχάκια της Κλασικής Σειράς είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος (αρκετά σε ύψος και ελάχιστα σε πλάτος) και έχουν πολύ καλή εκτύπωση. Μου άρεσε επίσης που στο εξώφυλλο πέρα από τον αύξοντα αριθμό της σειράς που βρίσκεται πάνω δεξιά, στο πάνω αριστερό μέρος αναγράφεται και ο αύξων αριθμός της χρονολογικής σειράς του origin κάθε ήρωα (στον 1ο τόμο αναγράφει: Spider Man 1 Χρονολογική Σειρά). Βοηθάει αυτό στο να ταξινομηθούν μεταγενέστερα οι ιστορίες ανά ήρωα. Πέρα από την εισαγωγή που υπογράφει ο Λούπο της Panini, υπάρχουν ακόμα πέντε κείμενα υπογεγραμμένα από Ιταλούς (νομίζω) πλην ενός το οποίο υπογράφει ο Νικηφόρος Σκούμας (μεταξύ άλλων υπογράφει τη σειρά "Παραμύθια από την Ελληνική Μυθολογία" που είχε κυκλοφορήσει από τη National Geographic Society). Τα κείμενα αυτά προφανώς λειτουργούν ως εγκυκλοπαιδική γνώση πάνω στο αντικείμενο του υπερηρωικού κόσμου της marvel. Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι έχει διατηρηθεί το συναίσθημα της πρώτης κυκλοφορίας και γενικά αν εξαιρέσεις τα αφιερώματα και τις στήλες, νιώθεις σα να πήγες στο περίπτερο για να αγόρασες μια έκδοση από τη μακρινή δεκαετία του 1960. Για την μετάφραση δεν μπορώ να έχω γνώμη γιατί δεν το διάβασα ακόμα. Σε γενικές γραμμές, προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και το πακέτο με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Αν τα τεύχη ήταν σκληρόδετα και το χαρτί καλύτερης ποιότητας θα μιλούσαμε για την υπέρτατη συλλογή.
 15. Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα τευχών 76-88, 90, 92-138. Μεταφέρθηκαν στη βάση
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.