Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεόδωρος

Members
  • Περιεχόμενο

    204
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος Θεόδωρος

  • Γενέθλια 08/20/1986

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Website URL
    https://www.youtube.com/channel/UCyQxTiOGI2YpYu7ZUiJqt2Q

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Πτολεμαΐδα
  • Χώρα
    Greece
  • Επάγγελμα
    Σχολικός Ψυχολόγος

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1536 προβολές προφίλ

Θεόδωρος's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

1.3k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Δυστυχώς, ένα 80% των εκδόσεων που κυκλοφορούν με εφημερίδες είναι αυτής της ποιότητας. Το ίδιο μου συνέβη και με τους τόμους των Peanuts από την Καθημερινή.
  2. H τιμή είναι όντως τσουχτερή. Ωστόσο, αν συλλέγεις LEGO και γενικά ασχολείσαι νομίζω ότι αξίζει μιας και περιλαμβάνει μέσα αρκετά ποιοτικές ασκήσεις και σπαζοκεφαλιές για μικρά παιδιά. Συν τη φιγούρα. Δυστυχώς πάντως η ακρίβεια επηρέασε όλες τις παιδικές περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας (Playmobil Playmobil Pink, TOP Model κτλ) και αν συνεχιστεί αυτό σίγουρα θα αναγκαστούμε να κόψουμε την αγορά κάπιοων από αυτών...
  3. Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Θέλω να σταθώ ειδικότερα στο δεύτερο σημείο. Πολλοί αντιμετωπίζουν το "Μόμπι Ντικ" ως μιας πρώιμης μορφής οικολογικό μανιφέστο που αναφέρεται στην προστασία των φαλαινών, στην ανάδειξη του πλούτου των ωκεανών, στο κακό που διαπράττει εν γένει ο άνθρωπος στη φύση. Νομίζω όμως ότι πριν και πάνω από όλα το έργο του Μέλβιλ είναι αυτό ακριβώς που γράφεις, μια μελέτης ψυχογραφικής ανάλυσης. Η εμμονή του καπετάνιου, τα ψυχωσικά του στοιχεία, οι αντιπαραθέσεις του με το πλήρωμα, η σκιαγράφηση των φόβων, των αγωνιών και των συγκρούσεων όλων των μελών του πληρώματος είναι βασικά στοιχεία του έργου που το αναδεικνύουν σε κορυφαίο λογοτέχνημα. Όσον αφορά το κόμικ, νομίζω ότι τόσο ο συγγραφέας όσο και ο σχεδιαστής έπιασαν το νόημα στο απόλυτο και εστιάζουν όχι τόσο στον Ίσμαηλ - αφηγητή όσο στον καπετάνιο και την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένος αποτυπώνει ξεκάθαρα τον διαταραγμένο ψυχικό του κόσμο. Πρόκειται για ένα graphic novel το οποίο διαβάζεται νεράκι και σε μια ανάγνωση θα έχετε τελειώσει και τους τρεις τόμους. Βεβαίως, σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα προτείνεται το πρωτότυπο το οποίο εξ ' ορισμού είναι απολαυστικότερο.
  4. Όπως έγραψα και σε ένα άλλο thread, δεν έχω scanner αλλά χρησιμοποιώ την DSLR μου. Ανάλογα με το φωτισμό βγαίνουν και οι αντίστοιχες φωτογραφίες, προσπαθώ βέβαια πάντα για το καλύτερο. Αποφεύγω να ανεβάσω φωτογραφίες από εξώφυλλα κόμικς και άλλων εντύπων όπου υπάρχουν άλλοι που κάνουν καλύτερη και πιο επαγγελματική δουλειά. Ανεβάζω σε ένα - δυο έντυπα. Γενικά, περνάω σε ψηφιακή μορφή όλο το αρχείο μου και ότι βλέπω ότι μπορεί να χρησιμεύσει εδώ το κοινοποιώ. Αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές, ενημέρωσε με ούτως ώστε να γνωρίζω στο μέλλον!
  5. Εξώφυλλο / οπισθόφυλλο τεύχους 447.
  6. Δεν το γνώριζα! Νόμιζα ότι απλά τον προσπέρασε η ελληνική έκδοση...
  7. Πέρα από τα όποια λάθη στη μετάφραση, στην επιμέλεια κτλ για μένα το μεγαλύτερο λάθος της σειράς είναι ότι έχουν αποκλείσει τελείως τον χαρακτήρα του Ant-man. Κατανοώ ότι δεν είναι δημοφιλής στη χώρα, ότι δεν προσδοκούσαν να έχει μεγάλες πωλήσεις από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά έτσι χάνεται η περίφημη "συνέχεια" την οποία εξάλλου ευαγγελίζεται η εκδοτική ως βασικό όπλο της σειράς. Ελπίζω να τον δούμε σε μια ενδεχόμενη επέκταση, μετά τους πρώτους εξήντα τόμους.
  8. Αυτό το μήνυμα ήταν τρομοκρατικό χτύπημα για τη τσέπη μας!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!
  9. Βάσει πωλήσεων το Naruto και το Bleach ήταν καλές επιλογές νομίζω, έχουν πουλήσει και τα δυο πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ίσως το Fruits Basket η το Deathnote να μην ήταν τόσο εύστοχα αλλά περί ορέξεως... Ίσως από την άλλη στην Ελλάδα να μην υπάρχει κοινό, σε αυτό μπορούν να μας διαφωτίσουν μόνο τα κομιξάδικα και τα βιβλιοπωλεία αναφέροντας των αριθμό των πωλήσεων των ξένων manga στην Ελλάδα. Αν με ρωτάς προσωπικά - αν και ξεφεύγω από το θέμα - αυτά που θα ήθελα να δω μεταφρασμένα είναι τα εξής: Slum Dunk, Attack on Titan, Captain Tsubasa και σίγουρα το One Piece το οποίο μοσχοπουλάει παντού και πράγματι μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν έχει εκδοθεί ακόμα στα ελληνικά.
  10. Πριν από μερικές εβδομάδες η Anubis έβγαλε μερικά από τα γνωστά θεματικά κουτιά της σε προσφορά. Πήρα δυο (ένα που περιείχε 10 τόμους του Βασιλιά Σαμάνου και ένα ακόμα που περιείχε από πέντε τόμους του Berserk και του Bleach αντιστοίχως) σε μια προσπάθεια να κλείσω τη συλλογή από τα manga που εκδόθηκαν από την Anubis εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000... Νομίζω ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία όμως είχε την ατυχία να κάτσει ακριβώς στην έναρξη της κρίσης. Μακάρι μελλοντικά να δούμε κάποιο νέο άνοιγμα της εταιρείας - γιατί όχι και κάποιας άλλης - στον υπέροχο κόσμο των ιαπωνικών κόμικς...
  11. Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα τευχών 162, 176 και 177. Επίσης, στο τελευταίο τεύχος - 177 - υπάρχει extra σημείωμα στο οποίο αναφέρεται πως η σειρά θα συνεχιστεί για ακόμα 30 τεύχη, θα φτάσει δηλαδή τα 210. Τα εξώφυλλα δεν μεταφέρθηκαν στην βάση γιατί είναι φωτογραφημένα.
  12. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο τεύχους νο 51. Μεταφέρθηκαν στη βάση
  13. Το εξώφυλλο του τεύχους 44: Μεταφέρθηκε στη βάση
  14. Εξώφυλλο τεύχους 19 & 20. Μεταφέρθηκε στη βάση
  15. Πρόκειται για το τριήμερο ακριβώς πριν την Μ. Εβδομάδα. Πολύ βολική ημερομηνία, με το καλό!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.