Jump to content

Θεόδωρος

New Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76 Neutral

About Θεόδωρος

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 08/20/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έφυγε χθες (24/03) πλήρης ημερών (92 ετών) ο Albert Uderzo, ο συνδημιουργός των περιπετειών του Asterix του Γαλάτη, ίσως του επιδραστικότερου BD comic όλων των εποχών...Για τις μελλοντικές γενιές, το έργο του θα είναι έργο αναφοράς καθώς περικλείει μια ολόκληρη εποχή και αναδεικνύει - σε πείσμα των πρόστυχων καιρών - πανανθρώπινες αξίες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και η συμφιλίωση.Καλό ταξίδι και τον ευχαριστούμε για όλα μα τον Τουτατή!!
 2. Δεν ήταν η σειρά του Τεξ και του Ντύλαν;; Εκεί έχουμε μείνει στους τέσσερις τόμους ενώ Ζαγκόρ και Μίστερ Νο πάνε για τον 6ο. Ενδέχεται Τεξ και Ντύλαν Ντόγκ να κοπούν;;
 3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Φαίνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ηρωίδα και από αυτά που διαβάζω μάλλον στέκεται στον αντίποδα - όσον αφορά τον χαρακτήρα - του σοβαρού και εσωστρεφούς Bruce Banner. Αυτή η σειρά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργιους χαρακτήρες που δεν εμφανίστηκαν στις ταινίες του Marvel universe και που γενικώς δεν είναι γνωστοί στην χώρα μας. Ένας τέτοιος είναι και ο Captain Britain ο οποίος εμφανίζεται σε κάποιους τόμους της αντίστοιχης αμερικανικής σειράς και εύχομαι να τον δούμε και στα μέρη μας.
 4. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!! Μπράβο τους!! Άλλο επίπεδο και άλλα ήθη...!! Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι πολλοί τριγύρω μας προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από την όλη κατάσταση (μάσκες, αντισηπτικά, είδη πρώτης ανάγκης κτλ) η κίνηση αυτή δείχνει ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος! Και πάλι μπράβο!!
 5. Γνωρίζει κάποιος φίλος να μας γράψει δυο λόγια για την ηρωίδα της επόμενης ιστορίας, την She-Hulk? Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι η πρώτη της ιστορία μεταφρασμένη στα ελληνικά και να να είμαι ειλικρινής μέχρι πρότινος δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της...
 6. Τα καλά νέα της μέρας!! Ελπίζουμε και σε άλλες ιστορίες του Κόρτο μέσα στο 2020.!!
 7. Μόλις πήρα και εγώ την Εφημερίδα των Συντακτών με το καινούργιο Κόρτο Μαλτέζε. Πράγματι, παίζει να είναι η σημαντικότερη προσφορά κόμικ τίτλου με εφημερίδα, τόσο σε όγκο όσο και σε ποιότητα. Ελπίζω κάποια στιγμή και οι υπόλοιπες εταιρείες που συνεργάζονται με εφημερίδες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα που μπορεί να μοιάζει ασύμφορο αλλά όχι ανέφικτο.
 8. Γνωρίζει κάποιος φίλος αν η σειρά κυκλοφορεί ταυτόχρονα και στην επαρχία, ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση μιας εβδομάδας; Πήγα από το Κέντρο Τύπου σήμερα, αλλά από ότι μου είπε δεν του έστειλαν το καινούργιο τεύχος.
 9. Με το που είδα τη διαφήμιση στην τηλεόραση ήμουν επιφυλακτικός, όταν όμως πήρα τον πρώτο τόμο στα χέρια μου ένιωσα μια ευχάριστη έκπληξη.! Σκληρόδετοι τόμοι, πολύ καλή ποιότητα χαρτιού, εξαιρετική εκτύπωση. Αν και οι επόμενοι τόμοι κινούνται στα ίδια επίπεδα ποιότητας, θα τους πάρω ασυζητητί. ! Η μόνη μου ένσταση είναι ότι το εγχείρημα είναι λίγο τολμηρό (δεν ξέρω αν υπάρχει δηλαδή στην Ελλάδα το ανάλογο αγοραστικό κοινό για να προμηθευτεί 60 τόμους - 600 ευρώ δηλαδή) και εύχομαι να μην μείνει στη μέση και μας αφήσει και μας με την όρεξη.
 10. Πολύ ωραία ιδέα!!! Ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας!!! Εν αναμονή μέχρι το Σάββατο λοιπόν...
 11. Είναι γνωστό ήδη από την ιστορία των 300 ότι ο Frank Miller κινείται στα πλαίσια της μυθιστορίας. Παίρνει δηλαδή ένα ιστορικό γεγονός και βάσει αυτού διαπλάθει με προσθήκες, αφαιρέσεις κτλ ένα δικό του αφηγηματικό πλαίσιο. Στους 300 αυτό είχε επιτυχία διότι στάθηκε εντός του ιστορικού γεγονότος και εντός του αντίστοιχου ιστορικού πλαισίου. Η μάχη των Θερμοπυλών, η αντίσταση του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών, το όλο concept έμοιαζε να έχει δομή και συνεκτική αφήγηση. Οι όποιες υπερβολές στο σκίτσο και το χρώμα έμοιαζαν καλοδεχούμενες. Στο "Xerxes" από την άλλη, ο Frank Miller φαίνεται να αποτυγχάνει παταγωδώς. Και αυτό διότι στα πλαίσια της μυθιστορίας ξέφυγε τελείως τόσο από το ιστορικό πλαίσιο όσο και από το ιστορικό γεγονός. Σε μερικές σελίδες προσπαθεί να καλύψει γεγονότα ενός και πλέον αιώνα από την μάχη του Μαραθώνα εώς την αντίστοιχη των Γαυγαμήλων. Ο αναγνώστης μπερδεύετε μέσα στην χαοτική και χωρίς συνοχή αφήγηση και εν τέλει το όλο πόνημα φαίνεται να καταλήγει ...στο πουθενά. Το δυνατό σκίτσο, τα όμορφα χρώματα με τις εντυπωσιακές γραμμές, για μένα, δεν σώζουν το όλο αποτέλεσμα το οποίο είναι μάλλον κακό.
 12. Από ότι βλέπω στην επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο facebook, η σειρά δεν θα συνεχιστεί τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα (κυκλοφορία εκτάκτως ημέρα Σάββατο λόγω των εκλογών). Ίσως δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις πωλήσεις. https://www.facebook.com/www.tovima.gr/videos/733928783722918/
 13. Για μια ακόμα χρονιά δυστυχώς ακολουθείται η λύση του μαλακού εξωφύλλου. Οι παλιές, καλές εποχές που κυκλοφορούσε η Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Disney με τα σκληρά εξώφυλλα μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
 14. Η επιλογή του προσώπου ήταν τολμηρή και αντιεμπορική, μιας και ο άκρως ενδιαφέρον βίος του Γιαννούλη Χαλεπά δεν είναι ευρέως διαδεδομένος στις πλατιές αναγνωστικές μάζες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι άκρως γοητευτικό με πολύ καλό σχέδιο και γλαφυρή αφηγηματική πένα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς και εύχομαι στην πορεία να ακολουθήσουν και άλλες δουλειές με ανάλογες βιογραφίες από την πλούσια ελληνική πολιτιστική παράδοση. Το έργο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις νεότερες γενιές να έρθουν σε επαφή με το έργο του μεγαλύτερου νεοέλληνα γλύπτη.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.