Jump to content

Θεόδωρος

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

154 Active

About Θεόδωρος

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 08/20/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece
 • Profession
  Σχολικός Ψυχολόγος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τα δυο των X-MEN είναι φοβερές εκδόσεις, πολύ καλή ποιότητα χαρτιού και βεβαίως τρομερές ιστορίες. Από τα ελάχιστα graphic novel που διάβασα δυο και τρεις φορές. Αξίζει να πάρει κάποιος το κουτί γιατί η τιμή είναι πολύ καλή αν εξαιρέσουμε βέβαια το γεγονός ότι το "Ε όπως Εξάλειψη" κυκλοφόρησε ήδη στην Επίσημη Συλλογή Graphic Novel της Marvel ενώ το "Αυτοκρατορική Εισβολή" πρόκειται να κυκλοφορήσει.
 2. Ένα καινούργιο Λούκυ είναι πάντοτε καλά νέα... κι ας κυκλοφορεί σε αυτό το πράγματι αντιαισθητικό κίτρινο περίγραμμα!!
 3. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του και έπεσα τυχαία πάνω του! Φαίνεται άκρως επαγγελματική δουλειά, με πλήθος υλικού και μάλιστα όχι μόνο κόμικ!! Για όλους εμάς που δεν κατορθώσαμε να συμπληρώσουμε τις συλλογές μας στο παρελθόν, να μια χρυσή ευκαιρία! Θα το τιμήσω σύντομα! Και πάλι συγχαρητήρια στους δημιουργούς!!
 4. Ευχαριστώ θερμά για την πληροφόρηση. Μιας και η συλλογή μου από αγγλόφωνα κόμικς της DC είναι μικρή, λέω να το δοκιμάσω δεν έχω κάτι να χάσω. Πιστεύω κατά τα τέλη του μήνα θα έχω και φωτογραφία των αντικειμένων που θα ρθουν προκειμένου να ενημερωθούν μια μελλοντικοί αγοραστές.. ευχαριστώ και πάλι!!
 5. Το Zavvi έχει μια προσφορά με τίτλο "Mystery DC Comics Graphic Novel 10 Pack" με μόλις 20 βρετανικές λίρες. Σκέφτομαι να το πάρω γιατί μάλλον περιέχει τεύχη από την επίσημη συλλογή graphic novel της DC που κυκλοφορεί από την Eaglemoss. Υπάρχει κάποιος φίλος που να πήρε αυτό το πακέτο; Αξίζει;;;
 6. Το αυριανό θα είναι το πρώτο του Punisher που έρχεται στη συλλογή μου. Άντε να δούμε τι θα δούμε, από κριτικές πάντως από ότι διαβάζω πάει πολύ καλά. Όσον αφορά τον Bendis, τον παίζουν πολύ κατά τη γνώμη μου διότι κατά κάποιο τρόπο είναι ο πατέρας της ανασύστασης του σύμπαντος της Marvel και ειδικότερα των Avengers. Ίσως η σειρά να θέλει να προωθήσει μια νέα βάση στο σύμπαν της Marvel η οποία θα "κουμπώνει" περισσότερο με τις κινηματογραφικές ταινίες και με τα μελλοντικά storyline που διαμορφώνονται. Προσωπικά θα ήθελα περισσότερο του κλασικούς, Stan Lee, Kirby, Romita, Ditko κτλ αλλά δεν χαλιέμαι καθόλου και με αυτά που κυκλοφορούν. Κακά τα ψέμματα, αυτή η σειρά είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα και πριν 5-10 δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι θα κυκλοφορούσε και στη χώρα μας.
 7. H Σύρος και η Ερμούπολη. Πάντα φιλόξενος χώρος για την Τέχνη και ειδικότερα για την 9η Τέχνη. Καλή επιτυχία!
 8. Αν και έχω βάλει ως προτεραιότητα το "Φαξ απ' το Σαράγεβο", περιμένω κριτικές και από αυτό για να δω πιο από τα δυο θα πάρω πρώτο. Το όλο storyline πάντως μοιάζει ελκυστικό.
 9. Τις Μπαμπαδοϊστορίες τις παρακολουθώ στο socomic.gr. Πολύ καλή σειρά, οι μπαμπάδες σίγουρα θα ταυτιστείτε. Στον ταλαίπωρο (αλλά ευτυχισμένο) πατέρα θα δείτε τον εαυτό σας και στην κόρη, την κλασσική μικρή γυναίκα που κάνει την ζωή του κηδεμόνα της μαρτύριο - και παράδεισο ταυτόχρονα. Ειλικρινής, αυθεντική, με μια αίσθηση αγάπης και σεβασμού προς τον θεσμό της πατρότητας και της οικογένειας εν γένει. Πολύ καλή επιλογή από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, την αναμένω!
 10. Άκουγα και διάβαζα γι' αυτή τη σειρά πολλά και κυρίως καλά. Μπόρεσα πριν λίγες μέρες να προμηθευτώ τον πρώτο τόμο και πράγματι αν και οι υπόλοιποι τόμοι είναι του ιδίου επιπέδου τότε μιλάμε για μια από τις καλύτερες σειρές ελληνικού περιεχομένου και Έλληνα δημιουργού των τελευταίων ετών! Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι το σενάριο δεν πατάει πάνω σε έναν υπαρκτό αλλά φανταστικό ήρωα ο οποίος όμως είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό, χωρικό και κοινωνικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, ενώ οι σταθερές υπάρχουν (η οθωμανική κατοχή, η ζωή του ραγιά, το κρυφό σχολείο, τα μοναστήρια της Ελασσόνας, τα τσιράκια των Τούρκων κτλ) ο σεναριογράφος έχει τη δυνατότητα να ελιχθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο πλάθοντας έναν χαρακτήρα που τουλάχιστον στον πρώτο τόμο φαίνεται στιβαρός και ηρωικός μακριά από υπερβολές και παραληρήματα "μεγαλείου". Μου άρεσε επίσης και η προσέγγιση των ιστορικών προσώπων: ο Ανδρούτσος, πονηρός, δολοπλόκος, με τα μάτια του ανοιχτά και ο Καραϊσκάκης σκληρός, τραχύς, άφοβος. Τους παρουσιάζει πράγματι ανθρώπινους μακριά από ωραιοποιήσεις.
 11. Αυτό που με εντυπωσίασε στο Χρυσό Σπίτι της Σαμαρκάνδης είναι το όλο ιστορικό πλαίσιο και πως η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα σε έναν κυκεώνα από ιστορικά γεγονότα (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, εμπλοκή των Άγγλων και των Γάλλων στην Μέση Ανατολή, Αρμένικη Γενοκτονία κτλ). Η όλη σειρά πέρα από την αισθητική απόλαυση και ευχαρίστηση, σου προσφέρει και πλούσιες ιστορικές γνώσεις δίνοντας σου το έναυσμα για να ανοίξεις και ένα βιβλίο παραπάνω και να ψαχτείς περισσότερο σε τέτοιου είδους ζητήματα. Εδώ που το έφτασαν, ας τα κυκλοφορήσουν όλα και - γιατί όχι - να βγάλουν και μια θήκη για όλα τα τεύχη όπως έχουν κάνει και για το Ερίκ Καστέλ.
 12. Tόμος 25 - Captain America: The New Deal (Νέο Καθεστώς) Το έργο κυκλοφορεί λίγο μετά τις επιθέσεις της Al Queida στις 11/09/2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Για όσους θυμάστε, η Αμερική για τα επόμενα χρόνια βρισκόταν μέσα σε έναν υπερ-πατριωτικό οίστρο και έψαχνε όχι μόνο αντεκδίκηση αλλά και υπεράσπιση του αμερικανικού τρόπου ζωής (american way of living) και του αμερικανικού ονείρου (the american dream). Ο Captain όπως την εποχή της δημιουργίας του μεσούσης του ΒΠΠ, έρχεται και πάλι για να υπερασπιστεί αυτές τις αμερικανικές αξίες ενάντια στο κακό, ενάντια στον έτερο άλλο που τώρα δεν φέρει σβάστικα και δεν χαιρετά φασιστικά αλλά φορά σαρίκι και κραυγάζει "Αλλάχου Άκμπαρ!" (ο Θεός είναι μεγάλος). Τετριμμένο σενάριο, με αναμενόμενη πλοκή - άραγε σε κείνο το χρονικό πλαίσιο θα μπορούσαν οι συντελεστές να πράξουν διαφορετικά; Το σχέδιο μου άρεσε, δυνατό, λεπτομερειακό, με έμφαση στα πρόσωπα και τα σύμβολα (σημαίες κτλ).
 13. O Πινόκιο και οι Μύθοι του Αισώπου στόχευαν όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω σε μικρότερο αναγνωστικό κοινό λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών. Την ίδια τακτική ακολουθεί χρόνια και η "Καθημερινή" κυκλοφορώντας τις ιστορίες της Disney τους καλοκαιρινούς μήνες για να προσελκύσει τις μικρότερες ηλικίες.
 14. Τολμάτε να καταπιαστείτε με ένα πολύ δύσκολο θέμα, μια πικρή ιστορία κομμάτι του Εθνικού μας Διχασμού με τις τόσες και τόσες τραγικές του συνέπειες. Θέλει θάρρος και αποφασιστικότητα μια τέτοια επιλογή. Και είναι δουλειά της μεγάλης Τέχνης, να καταπιάνεται με ζητήματα τα οποία 100 έτη μετά προκαλούν ακόμα αντιπαραθέσεις και συζητήσεις. Μπορεί να λειτουργήσει και ως προπομπός για τη νεολαία μας προκειμένου να εμβαθύνει και σε άλλα αναγνώσματα αναφορικά με αυτή τη δύσκολη για τον Ελληνισμό περίοδο. Μπράβο σας για το εγχείρημα, θα το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία.
 15. Έφυγε χθες (24/03) πλήρης ημερών (92 ετών) ο Albert Uderzo, ο συνδημιουργός των περιπετειών του Asterix του Γαλάτη, ίσως του επιδραστικότερου BD comic όλων των εποχών...Για τις μελλοντικές γενιές, το έργο του θα είναι έργο αναφοράς καθώς περικλείει μια ολόκληρη εποχή και αναδεικνύει - σε πείσμα των πρόστυχων καιρών - πανανθρώπινες αξίες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και η συμφιλίωση.Καλό ταξίδι και τον ευχαριστούμε για όλα μα τον Τουτατή!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.