Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
MISTER NO
Σενάριο/Kείμενα:
Tiziano Sclavi
Σχέδιο:
Bruno Marraffa
Σχέδιο εξωφύλλου:
Gallieno Ferri
Hμερ. έκδοσης:
01-10-2018
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Μυστηρίου,Περιπέτεια
Σελίδες:
124
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Κωνσταντίνα Φατούρου
Lettering:
Γιάννης Μπεβεράτος
Επιμέλεια:
Ελευθέριος Βασίλειος Ταρλαντέζος
Πρωτότυπος τίτλος:
Mister NO
Προέλευση:
Ιταλική
ISBN:
978-618-5362-13-3
Ονομαστική τιμή:
7,70€

MISTER2018NO_0001.jpgMISTER2018NO_0002.jpg

 

 

Layout - Graphic Design: Ρόζα Φατσέα

 

Ο Μίστερ ΝΟ (δημιούργημα του Guido Nollita/Sergio Bonelli),  ο αντισυμβατικός ήρωας του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, εκεί που έκλεισε ο τίτλος του (με το 24ο τεύχος του Mister NO και οι… άλλοι) τώρα ανοίγει ένας άλλος, ας ελπίσουμε μακροβιότερος… Ο 3ος τίτλος λοιπόν των Bonelli-κών εκδόσεων βιβλιοπωλείου από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως έφτασε! 
Ο Μίστερ Νο με αυτή την έκδοση κάνει το ντεμπούτο του στα ελληνικά βιβλιοπωλεία, αν και στο περίπτερο έχει περάσει από 4 χρονικές περιόδους, όλες από τον εκδοτικό οίκο της οικογένειας Ανεμοδουρά. Η πρώτη (σε 2 περιόδους) έβγαλε 66 τεύχη, η δεύτερη ήταν με το περιοδικό Mister NO και οι… άλλοι [2015-2017] και έβγαλε 24 τεύχη και η τρίτη και πιο πρόσφατη στο περιοδικό Ζαγκόρ [2016-2018] που κυκλοφόρησε σε 10 τεύχη. Άρα ουσιαστικά, «Το Σπίτι του Σατανά» είναι η 101η έκδοση του ήρωα!!!!!! 

 

Το 1ο graphic novel είναι στις 124 σελίδες, με μεγάλο σχήμα 17×24. Το χαρτί είναι πολυτελείας και το εξώφυλλο είναι σκληρό. Απαρτίζεται από την 117 σελίδων ιστορία «Το Σπίτι Του Σατανά» και 3 σελίδες αφιερώματα. Η πρώτη στη σελίδα 2 μας δίνει πληροφορίες για τον ήρωα, ενώ στο δεύτερο αφιέρωμα στη σελίδα 4 μας μιλάει για τους δημιουργούς της ιστορίας, συγκεκριμένα τους Tiziano Sclavi και Bruno Marraffa. Στη σελίδα 122 υπάρχει και ένα 3ο αφιέρωμα (όπου στις υπόλοιπες 3 εκδόσεις Bonelli δεν είχε) αυτή τη φορά στο επερχόμενο Mister NO Revolution, η οποία έκδοση – remake – του χαρακτήρα θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία αυτό τον Νοέμβριο, αλλά επιπλέον «συμπληρώνει» το αφιέρωμα της σελίδας 2. Στο οπισθόφυλλο δίνεται μία σύντομη εισαγωγή στον ήρωα μας και μερικές πληροφορίες για την περιεχόμενη ιστορία. 

 

9b61b0946acb58fa6fc324791559327b.jpg--la_casa_di_satana.thumb.jpg.59befc1c113f5189e32b3da83b0d994a.jpg

Το κόμικς Το Σπίτι Του Σατανά, σε σενάριο Tiziano Sclavi και σχέδιο Bruno Marraffa, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα τεύχη #104 (σελ. 16-98) και #105 (σελ. 3-36) της Ιταλικής μηνιαίας τακτικής έκδοσης Mister NO, την 1η Ιανουαρίου και την 1η  Φεβρουαρίου 1984. Αναδημοσιεύθηκε στο Mister NO Redizione #52 και #53 της Edizioni If. Το εξώφυλλο το υπέγραψε ο Gallieno Ferri - ο οποίος και σχεδίασε τα περισσότερα εξώφυλλα της Ιταλικής έκδοσης. Ο Tiziano Sclavi -δημιουργός του Dylan Dog- εργάζεται για 4η φορά πάνω σε ιστορία Mister NO (μετά το Ananga!, στα τεύχη 90-92, Το Φάντασμα της Όπερας, στα #97-98,  Ζούγκλα!, στο #100) και για πρώτη φορά με τον σκιτσογράφο Bruno Marraffa. 


Η ιστορία μάς ξεκινά το 1910, στο πριγκιπικό́ παλάτι του μεγιστάνα του καουτσούκ στην Αμαζονία Χούλιο Σέζαρ Καμπράλ, του επονομαζόμενου «αυτοκράτορα», που απολαμβάνει να βασανίζει τους φτωχούς Ινδιάνους που δουλεύουν καταναγκαστικά́ στην τεράστια περιοχή του. Ο γιος του, Φρανσίσκο εκδηλώνει ασυνήθιστες πνευματικές, ψυχικές και μεταφυσικές δυνάμεις και πολλοί πιστεύουν πως τον κατέχει ο διάβολος. Πάνω από σαράντα χρόνια αργότερα, ο Φρανσίσκο, κυνηγημένος από πράκτορες της CIA, θα συναντήσει τον Μίστερ Νο και τότε όλα θα αποκαλυφθούν... 

 

Για τους «άγνωστους» στον κόσμο του Μίστερ Νο, μία μικρή εισαγωγή: Ο Βορειοαμερικανός Τζέρι Ντρέικ ή Μίστερ Νο, είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των ιταλικών κόμικς που δημιουργήθηκε το 1975. Ο Τζέρι Ντρέικ γεννήθηκε το 1922. Ο πατέρας του κατηγορήθηκε για φόνο και ρίχτηκε στη φυλακή. Με τον πατέρα του φυλακισμένο, το 1938, ο 16χρονος Τζέρι αποφάσισε να φύγει από την Νέα Υόρκη και κατέληξε έπειτα από περιπλάνηση στην Καλιφόρνια. Βίωσε πολλές περιπέτειες σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πολέμησε ως στρατιώτης, πιλότος και μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε πολλά μέρη και ονομάστηκε τελικά Μίστερ Νο από τους συμπολεμιστές του και από τους αντιπάλους του, εξαιτίας της περηφάνιας του και της πεισματικής του άρνησης να υποταχθεί σε εντολές. Στις αρχές του 1945 επαναπατρίστηκε. Ήταν πια ένας βετεράνος του πολέμου που δεν μπορούσε να ενταχθεί στην κοινωνία. Διέσχισε τις Η.Π.Α. και κουρασμένος από τα λάθη του πολέμου, αηδιασμένος από τη βία του Δυτικού κόσμου και εντελώς ανίκανος να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική ζωή στην πατρίδα του, αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Μανάους της Βραζιλίας για να ζήσει τη ζωή του με το δικό του τρόπο, σε ένα τόπο που κάποιοι άνθρωποι ονομάζουν το τελευταίο σύνορο του πολιτισμού. Ένας αρνητής του «πολιτισμένου» κόσμου, ο αντισυμβατικός τυχοδιώκτης Μίστερ Νο βρίσκει τελικά στην Αμαζονία έναν τρόπο ζωής που του ταιριάζει και με το Πάιπερ του γίνεται ένας ταξιδιωτικός οδηγός τουριστών, μπλέκοντας συνεχώς σε βίαιες περιπέτειες.

 

Ένα από τα πολλά πράγματα που κάνουν πιστεύω τον ήρωα τόσο ελκυστικό είναι πόσο ρεαλιστικός και βίαιος είναι, αλλά και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του, με ιδεώδη, που κρατάει τον αναγνώστη πάντα σε εγρήγορση να δει την επόμενή του πράξη. Το γεγονός του πόσο αληθινός και καθημερινός χαρακτήρας είναι, μας φέρνει στο σημείο να ταυτιζόμαστε μαζί του. Για αρχή ίσως δεν έγινε και η καλύτερη επιλογή ιστορίας, αλλά η Ιταλική έκδοση του ήρωα είναι πλούσια με όμορφες ποιοτικές ιστορίες, που ευελπιστώ να διαβάσουμε στα επόμενα τεύχη… Συγκεκριμένα το Mister NO Revolution που φαίνεται πολλά υποσχόμενο…

 

Να δώσω για άλλη μία φορά συγχαρητήρια στον εκδότη Λεωκράτη Ανεμοδουρά και την ομάδα του που συνεχίζουν το όνειρο των κόμικς στη χώρα μας, ακόμα… Κυκλοφορεί από τις 5 Οκτωβρίου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα, με ονομαστική τιμή στα €7,70!

 

Το σχετικό trailer του πρώτου τεύχους: 

 

===

page_2.jpgpage_3.jpgpage_4.jpgpage_5.jpgpage_6.jpgpage_7.jpgpage_8.jpg

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα τον GreekComicFan.

 • Like 24
 • Ευχαριστώ 8

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Με 10 χρόνια διαφορά, την επανέκδοση της σειρά από την αρχή και την αρίθμηση της εκ νέου από το νούμερο 1, η έκδοση του 1976 θεωρείται ξεχωριστή περίοδος, άσχετα του ότι είναι από τον ίδιο εκδότη. Αυτό για όσους τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο GC, για να μην ψάχνονται. :)

Κατά τα άλλα, εύχομαι να δούμε και άλλους τόμους από αυτή την σειρά, για να μπορούμε να πούμε πως αποτελεί σειρά και όχι one-shot. :)

 • Like 19

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Ωραία παρουσίαση Ιωνα !! :clap2:

Την ιστορία τη διαβασα χτες βράδυ και τη βρήκα πολύ καλή .

Ξεφεύγει από τις αρχικές του ήρωα που είχαν σαν επίκεντρο την περιπέτεια και η ατμόσφαιρά της  ,κατα κάποιο τρόπο ,σε παραπέμπει σε Ντύλαν Ντογκ.

Είναι πολύ πιο μυστηριακή και μεταφυσική .

Το σχέδιο επίσης είναι καλό .

Δεν είναι η καλύτερη που έχω διαβασει από Νο ,αλλά στέκεται αξιοπρεπώς και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα .

Μια μικρή παρατήρηση μόνο για να μην δημιουργηθούν μπερδέματα και παρεξηγήσεις σε οσους δεν γνωρίζουν καλά τις εκδόσεις Μιστερ Νο στη χωρα μας :

Σαν αυτόνομος  τίτλος έχει ως τώρα 3 περιόδους ,την πρώτη με 10 τευχη  (1975) ,την δευτερη με 56 τεύχη  (1985 ) και την τρίτη  με 24 τευχη + μια ειδική έκδοση (2015) .

Μ αυτή την έκδοση -και εφ οσον υπαρξει συνέχεια- κατι που όλοι ευχόμαστε ,ξεκινά ο τεταρτος κύκλος του ηρωά μας .:)

 

 • Like 13
 • Ευχαριστώ 2

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Άλλη μια πολύ δυνατή παρουσίαση! :cool: Άιντε να τριτώσει τώρα! :D 

 

Προστέθηκαν στο αρχικό ποστ οι πρώτες σελίδες του κόμικ. Τις έχει κάνει διαθέσιμες ο εκδότης στο issuu.

 

:cheers5: 

 • Like 10
 • Ευχαριστώ 2

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Μια σειρά που σίγουρα θα αγοραζω και θα στηριξω σταθερά ελπίζοντας να εκδοσει

Πολλά τεύχη.

 • Like 9

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Το ταξίδι μου στον καινούργιο μαγικό κόσμο που φιλοδοξούν να μας χαρίσουν οι εκδόσεις "Μικρός Ήρως",συνεχίζεται. :) Επόμενος σταθμός (μετά από τον Ζαγκόρ) είναι ένα άλλο ελεύθερο πνεύμα,ο αγαπημένος μας Μίστερ Νο.

 

Η υπόθεση της ιστορίας ξεκινάει περίπου σαράντα χρόνια πριν από το "σήμερα" του ήρωα και στήνει ένα σκληρό και ταυτόχρονα μεταφυσικό τοπίο που γεμίζει απορίες τον αναγνώστη,μέχρι να έρθει στο "παρόν". Τότε είναι που θα εμφανιστεί ο ήρωάς μας,ο οποίος φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά αναζητητής περιπετειών είναι. Οι μπελάδες τον βρήκαν κυριολεκτικά την ώρα που κοιμόταν κι άθελά του θα μπλεχτεί σε αυτή την περιπέτεια. Με κάθε ειλικρίνεια θα πω ότι το εν λόγω σενάριο μού άρεσε σε μεγάλο βαθμό κι ας μην είναι ένας "καθαρόαιμος" Μίστερ Νο. Το λέω αυτό γιατί κρίνοντας από την πλοκή,η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί και για τον Ντύλαν Ντογκ (αν βέβαια αυτός οδηγούσε αεροσκάφος :P ). Θετικό ήταν επίσης ότι δεν υπήρχαν πολλά flash backs που θα κούραζαν,παρά ένα κύριο στην αρχή,για να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα. Μέσα στις σελίδες,ο αναγνώστης θα βρει μεγάλες δόσεις περιπέτειας κι ανθρωποκυνηγητού,ένα μυστήριο που βρίσκει την λύση του,ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα αποκαλυφθεί,ανατροπές και μερικά ψήγματα χιούμορ (τόσο όσο χρειάζεται μία ιστορία τέτοιας θεματολογίας). Ο πρωταγωνιστής φαίνεται απρόθυμος στην νέα αυτή πρόκληση,αλλά καθόλου δειλός. Απεναντίας δείχνει ότι έχει πολύ τσαγανό! Ο χαρακτήρας του Φρανσίσκο,μία τραγική φιγούρα. Ένα θύμα με υπερδυνάμεις. Εν κατακλείδι,θεωρώ την ιστορία πολύ καλή και θα ήταν κρίμα να μην διαβαστεί,τουλάχιστον από τους υποστηρικτές του Μίστερ Νο.

 

Όσον αφορά το σχέδιο,η αλήθεια είναι ότι δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα. Οι σκιές δεν το τόνιζαν όσο έπρεπε κι επίσης το βρήκα πέραν του δέοντος στατικό. Για εμένα κι ο χρωματισμός είχε τα θέματά του. Ενώ τα χρώματα ήταν έντονα και ζωηρά,το συνολικό αποτέλεσμα ήταν πολύ βαρύ. 

 

Η έκδοση δεν με εξέπληξε γιατί πλέον ήρθα "ξεψάρωτος" από τον Ζαγκόρ. :P Ακόμα μία εξαιρετική δουλειά της εκδοτικής. :respect: Έχει όμορφο χαρτί που είναι ανθεκτικό στην κακομεταχείριση,το ίδιο και το παχύ,χαρτονένιο εξώφυλλο. Μαζί με την γερή κόλληση στην ράχη,δημιουργούν ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί πολλές φορές και για πολύ καιρό. Στα έξτρα,ο αναγνώστης θα "συλλάβει" τον Λευτέρη Ταρλαντέζο να αρθρογραφεί ένα εκτενές βιογραφικό του ήρωα (το πραγματικό,αλλά και το φανταστικό),καθώς επίσης και τα CVs των δύο συντελεστών της ιστορίας αυτής. 

 

Ακόμα,λοιπόν,ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λεωκράτη Ανεμοδουρά (και) γι'αυτή την δουλειά και...συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. :)

 


:beer: 

 • Like 11
 • Ευχαριστώ 2

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Άφησα για το τέλος το Μίστερ Νο, απ΄την τετράδα των νέων μπονελικών graphic novels της Μικρός Ήρως, γιατί είχα μια υποψία ότι θα είναι το πιο ωραίο(Sclavi γαρ).
Επιβεβαιώθηκα :)
Πολύ ωραία ιστορία μυστηρίου/τρόμου/μεταφυσικής που έμοιαζε περισσότερο με Ντύλαν Ντογκ.
Τη βάζω στα ίδια επίπεδα με "Το Φάντασμα της Όπερας"(πάλι του Sclavi).
Σε κρατούσε συνεχώς σε αγωνία, δεν ήθελες να κάνεις διάλειμμα, παρακαλούσες να έχει κι άλλες σελίδες.
Μόνο μια μικρή ενστασούλα έχω σ΄ένα σημείο στο τέλος που μου δημιούργησε ένα ερωτηματικό.

Spoiler

Με ποιο τρόπο οι δυνάμεις του Φρανσίσκο, που είχε φύγει απ΄την Αμερική, οδήγησαν στην καταστροφή της αυτοκρατορίας του πατέρα του;


Κατά τ΄άλλα μ΄άρεσε.
Θα βάλω ένα 7.5/10 και με λίγο καλύτερο σχέδιο θα χτυπούσε 8άρι :)

 

Επεξεργασία από laz33
 • Like 10

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Το σχέδιο αν το δεισ σε ασπρόμαυρο είναι ωραίο και ατμοσφαιρικό, το χρώμα το χάλασε πιο πολύ νομίζω.

 

Πάντως γενικά και εγώ το ευχαριστήθηκα.

 • Like 6

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Νομίζω μαζί με το Ζαγκόρ ήταν τα πιο ωραία απ΄την τετράδα.

Αυτό μου δίνει και μια ωραία ιδέα :)

 • Like 5

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Διάβασα και τον Μίστερ ΝΟ από τα καινούργια.

 

Πρώτη επαφή με τον ήρωα και πρώτα το σενάριο. Το σενάριο ήταν αξιοπρεπές, μόνο που όπως είδα και ανάφεραν πολλοί παραπάνω, μου θύμισε κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι αυτό το ύφος της σειράς, αν δεν είναι τότε ίσως για 2η φορά έχουμε μία επιλογή πρώτου τεύχους ελαφρά παραπλανητικού ως προς το τι περιμένει ένας μελλοντικός και άσχετος πελάτης, εγώ για παράδειγμα. Μου θύμισε πάρα πολύ διάφορα Ντύλαν Ντογκ, μόνο που αν θέλω Ντύλαν Ντογκ θα διαβάσω Ντύλαν Ντογκ. Θα ήθελα περισσότερη διαφοροποίηση στο σενάριο. Παρόλα αυτά είναι αξιοπρεπές. Όχι κάτι το εξαιρετικό, αλλά αξιοπρεπές.

 

Από την άλλη είχαμε και το σχέδιο. Μέτριο στην καλύτερη περίπτωση και η μεγέθυνση σε σχέση με το περιοδικό, εντείνει τη μετριότητα. Για μένα είναι σαφές ότι ένας "σεναριάκιας" θα προτιμήσει τα φουμέτια, ενώ για λάτρες του σχεδίου όπως εγώ δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό σχεδιαστικά ήταν μέτριο ακόμα και για τα χαμηλωμένα στάνταρ μου.

 

Ελπίζω σε καλύτερες επιλογές στο μέλλον γιατί πράγματα που συγχωρεί το κακό χαρτί και το μικρό μέγεθος, το μεγάλο και γκλόσι χαρτί με μεγαλύτερο μέγεθος δεν τα συγχωρεί.

 

Περιμένω το επόμενο και περιμένοντας να διαβάσω και τους 12 τόμους που μόλις πριν από λίγες μέρες παρέλαβα.

 • Like 10

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους
Πριν από 1 ώρα, Kurdy Malloy είπε:

Για μένα είναι σαφές ότι ένας "σεναριάκιας" θα προτιμήσει τα φουμέτια, ενώ για λάτρες του σχεδίου όπως εγώ δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό σχεδιαστικά ήταν μέτριο ακόμα και για τα χαμηλωμένα στάνταρ μου.

Bρε γαλλο-βελγικά πάνω απ΄όλα, δεν το συζητώ. Και σε σενάριο και σε σχέδιο :)
Τα φουμέτια είναι απλώς μια καλή εναλλακτική όταν θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα απ΄τα BD.
Προσωπικά το έκανα το διάλειμμά μου και θα το ξανακάνω σε 2 μήνες που θα βγει η 2η τετράδα φουμετιών της Μικρός Ήρως :)

 • Like 6

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Συμπτωματικά το τελευταίο δίμηνο διάβασα όλα τα Μίστερ Νο που είχα στην συλλογή μου (αυτό μεταφράζεται σε 52 από τα 56 της Β' περιόδου -τα 4 που μου έλειπαν τα προμηθεύτηκα σε μορφή τόμων από τον εκδότη με την ευκαιρία της μελανής Παρασκευής αλλά δεν τα έχω διαβάσει ακόμα- τα 24 του Mister No & οι άλλοι, την ειδική έκδοση που είχε δοθεί με τον Ελεύθερο Τύπο και αυτό εδώ) συνολικά μιλάμε για υλικό από πάνω από 70 ιταλικά τεύχη Μίστερ Νο. Για το προσωπικό μου γούστο, η ιστορία αυτού του τεύχους είναι από τις καλύτερες ενώ το σκίτσο από τα χειρότερα της σειράς (όπως χάλια είναι και στα τεύχη 55-56 της Β' περιόδου που είναι ασπρόμαυρα οπότε δεν φταίει το χρώμα φταίει ο δημιουργός -αν και στο ασπρόμαυρο δείχνει λιγότερο χάλια-).

 

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1984, πάνω από 2 χρόνια πριν από το πρώτο τεύχος του Ντύλαν Ντογκ (Οκτώβριος 1986) οπότε παρόλο του ότι ο σεναριογράφος της είναι ο δημιουργός του Ντύλαν Ντογκ εδώ δεν θα έπρεπε να το δούμε σαν αντιγραφή του Ντύλαν Ντογκ αλλά μάλλον σαν έναν προάγγελό του, αν και αναμφίβολα έχει περισσότερες πιθανότητες να αρέσει σε κάποιον που του αρέσει ο Ντύλαν Ντογκ παρά σε κάποιον που του αρέσει ο Μίστερ Νο. Πάντως προσωπικά την βρήκα πολύ καλύτερη από την άλλη ιστορία του Μίστερ Νο από τον Σκλάβι που έχω διαβάσει (η ιστορία Ζούγκλα από το ιταλικό τεύχος 100 -Σεπτέμβριος 1983-που εκδόθηκε στο Mister No & οι άλλοι 20-21)

 • Like 10

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους
50 λεπτά πριν, thor77 είπε:

Συμπτωματικά το τελευταίο δίμηνο διάβασα όλα τα Μίστερ Νο που είχα στην συλλογή μου (αυτό μεταφράζεται σε 52 από τα 56 της Β' περιόδου -τα 4 που μου έλειπαν τα προμηθεύτηκα σε μορφή τόμων από τον εκδότη με την ευκαιρία της μελανής Παρασκευής αλλά δεν τα έχω διαβάσει ακόμα- τα 24 του Mister No & οι άλλοι, την ειδική έκδοση που είχε δοθεί με τον Ελεύθερο Τύπο και αυτό εδώ) συνολικά μιλάμε για υλικό από πάνω από 70 ιταλικά τεύχη Μίστερ Νο. Για το προσωπικό μου γούστο, η ιστορία αυτού του τεύχους είναι από τις καλύτερες ενώ το σκίτσο από τα χειρότερα της σειράς (όπως χάλια είναι και στα τεύχη 55-56 της Β' περιόδου που είναι ασπρόμαυρα οπότε δεν φταίει το χρώμα φταίει ο δημιουργός -αν και στο ασπρόμαυρο δείχνει λιγότερο χάλια-).

 

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1984, πάνω από 2 χρόνια πριν από το πρώτο τεύχος του Ντύλαν Ντογκ (Οκτώβριος 1986) οπότε παρόλο του ότι ο σεναριογράφος της είναι ο δημιουργός του Ντύλαν Ντογκ εδώ δεν θα έπρεπε να το δούμε σαν αντιγραφή του Ντύλαν Ντογκ αλλά μάλλον σαν έναν προάγγελό του, αν και αναμφίβολα έχει περισσότερες πιθανότητες να αρέσει σε κάποιον που του αρέσει ο Ντύλαν Ντογκ παρά σε κάποιον που του αρέσει ο Μίστερ Νο. Πάντως προσωπικά την βρήκα πολύ καλύτερη από την άλλη ιστορία του Μίστερ Νο από τον Σκλάβι που έχω διαβάσει (η ιστορία Ζούγκλα από το ιταλικό τεύχος 100 -Σεπτέμβριος 1983-που εκδόθηκε στο Mister No & οι άλλοι 20-21)

 

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες του Sclavi, δεν νομίζω να τις φτάνει... Προσωπικά, το καλύτερο είναι το "Εξωγήινος" [Ζαγκόρ #7-8, σχέδιο Civitteli] όπου μας δείχνει ουσιαστικά τον Ψυχρό Πόλεμο με το σενάριο να ανθίζει. Μετά είναι το "Φάντασμα της Όπερας" [Ζαγκόρ #14-16, σχέδιο Diso] το οποίο είναι εξαιρετικό σε κάθε επίπεδο. Το "Ζούγκλα!" [Μίστερ Νο και οι άλλοι #20-21, σχέδιο Diso] αν και πανέμορφο σε σχέδιο & σενάριο, θα συμφωνήσω μαζί σου, πως δεν έχει το ίδιο σεναριακό βάθος με το "Σπίτι Του Σατανά" [Mister No Graphic Novel #1, σχέδιο Marraffa] συνεπώς είναι καλύτερο. 

 

Αυτό που ζητάω είναι να δημοσιευτούν και τα υπόλοιπα του Sclavi ["Ananga!", Mister No #90-92, 190 σελίδες, "Ombre Rosse", Mister No #105-108, 224 σελίδες, "L'orrenda invenzione", Mister No #138-139, 108 σελίδες]. Πολλά ζητάω :blush2:...

 • Like 7
 • Ευχαριστώ 1

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους
Πριν από 1 ώρα, Ionas Aggelis είπε:

 

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες του Sclavi, δεν νομίζω να τις φτάνει... Προσωπικά, το καλύτερο είναι το "Εξωγήινος" [Ζαγκόρ #7-8, σχέδιο Civitteli] όπου μας δείχνει ουσιαστικά τον Ψυχρό Πόλεμο με το σενάριο να ανθίζει. Μετά είναι το "Φάντασμα της Όπερας" [Ζαγκόρ #14-16, σχέδιο Diso] το οποίο είναι εξαιρετικό σε κάθε επίπεδο. Το "Ζούγκλα!" [Μίστερ Νο και οι άλλοι #20-21, σχέδιο Diso] αν και πανέμορφο σε σχέδιο & σενάριο, θα συμφωνήσω μαζί σου, πως δεν έχει το ίδιο σεναριακό βάθος με το "Σπίτι Του Σατανά" [Mister No Graphic Novel #1, σχέδιο Marraffa] συνεπώς είναι καλύτερο. 

 

Αυτό που ζητάω είναι να δημοσιευτούν και τα υπόλοιπα του Sclavi ["Ananga!", Mister No #90-92, 190 σελίδες, "Ombre Rosse", Mister No #105-108, 224 σελίδες, "L'orrenda invenzione", Mister No #138-139, 108 σελίδες]. Πολλά ζητάω :blush2:...

 

Να προσθέσω στο αίτημα σουφίλε Ίωνα και τα υπόλοιπα Zagor του Sclavi, εκτός από το 200 που είχαμε την τύχη να διαβάσουμε στα δύο τελευταία τεύχη 15,16 του Ζαγκορ.

 

184, 185, 186, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 201, 202, 203, 221, 222, 275, 276, 277, 278, 279, 280.

 • Like 4
 • Ευχαριστώ 2

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Απολαυστική και αρκετά δυνατή περιπέτεια, με ενδιαφέρουσες πινελιές υπερφυσικού. Η ιστορία κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τη δράση και την αγωνία της, ενώ και το σχέδιο μου φάνηκε αρκετά καλό, αν και σίγουρα όχι το καλύτερο δυνατό (δεν ξέρω, ίσως το χρώμα το έκανε κάπως πιο βαρύ). Γενικά, είναι μια πολύ ωραία και ψυχαγωγική ιστορία, η οποία δύσκολα θα αφήσει ανικανοποίητους τους λάτρεις του Μίστερ Νο.

 

8/10

 • Like 8
 • Ευχαριστώ 1

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Προστέθηκαν εξώφυλλα και οπισθόφυλλα του δεύτερου τεύχους.

 • Like 5
 • Ευχαριστώ 4

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Πολύ ωραίο το 2ο!!!

 

Μια χορταστική κλασσική Μιστερ Νο περιπέτεια από τους essential δημιουργούς του Nollita - Diso.

 

Καλύτερα Ασπρόμαυρο από κακό χρώμα όπως στον πρώτο τόμο.

 

Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την επιλογη της ιστορίας και την εκδόση. Πάντα τέτοια.

 • Like 9

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.