Jump to content

ProfPhillipMortimer

Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  1,748 [ Donate ]

Everything posted by ProfPhillipMortimer

 1. Μπράβο στην εκδοτική που συνέχεια προσπαθεί για το καλύτερο !!! Διπλό μπράβο για τα δύο τεύχη Ζαγκόρ στο ίδιο γκραφικ νοβελ.
 2. Μπορεί πολλά κόμικσ να μην βγαίνουν στην Ελλάδα, αλλά έχουμε τουλάχιστον τα άπαντα του John Romita JR. χαχαχαχα
 3. Καλή ιδέα για να μην υπάρχουν κενά διαστήματα. Κάθε μήνα να διαβάζουμε και κάτι. Τώρα απλώς να αυξηθούν και λίγο οι σελίδες του κάθε γκραφικ νόβελ. Γιατί οι πιο ωραίες ιστορίες Mister No, Tex και Zagor είναι 200- 300 σελιδες.
 4. Μεγάλο μέρος της μυθολογίας του Ντύλαν Ντογκ είναι αυτές οι ακραίες σουρεαλιστικές ιστορίες. Αριστουργήματα για κάποιους, ακατανόητες για άλλους. Και εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να δουμε για αρχή 4-5 πιο συμβατικές ιστορίες, να εξοικοιωθούν όλοι με το χαρακτήρα και μετα να διαβάσουμε τις πιο περίεργες. Χαρακτηριστηκά αναφέρω ως στρειτ ιστορίες την Αυγή των ζωντανων νεκρών και το Μετά τα μεσάνυχτα. Κανέναν δεν έχω ακούσει να λέει αρνητικό σχόλιο για αυτές τισ δύο.
 5. Η σειρά είναι εξαιρετική. Οχι εξαιρετική για ελληνικό κόμικ, εξαιρετική γενικά. Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια κόμικ, με ιστορικό υπόβαθρο καλογραμμένα και καλοσχεδιασμένα. Είναι μία από τισ 4-5 εξαιρετικές ελληνικές δουλειές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Και το λέω εγώ αυτό που πάντα έκραζα τους εκδότεσ που έβγαζαν ελληνικές δουλειές καθώς τις θεωρούσα πολύ υποδεέστερες ποιοτικά και μη άξιες να εκδοθούν (και μεταξύ μας αντικειμενικά ήταν). Όμως είχαν δίκιο οι εκδότες γιατί σιγά σιγά φτάσαμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο και σε δουλειές αξιόλογες. Μπράβο σε όλους, παραδέχομαι το λάθος μου.
 6. Πάντα και Μαρβελάκια. 'Οσο μεγαλώνω προτιμώ Bonelli αλλά ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη αγάπη (Μαρβελ). Απλά έχω σχεδόν όλα τα Μαρβελάκια που με ενδιαφέρουν (άπαντα 60s, 70s, 80s μετά ακολουθώ απλά συγγραφείς Ellis, Morrison, Ennis, Brubaker, Bendis, Fraction, κλπ)
 7. Πρόκειται για το γνωστό θέμα με την αρίθμηση Zenith του Ζαγκόρ. Τα τεύχη Ζαγκόρ έχουν διπλή αρίθμηση. Ξεκίνησε η σειρά στην έκδοση Zenith το 1961 και το 1965 μπήκε στο formatto Bonelli. Έτσι το νο 1 του Bonelli είναι και το 52 της αρίθμησης Zenith. Άρα το 389 του Bonelli είναι το 440 Zenith. Έξω στη ράχη τα τεύχη έχουν την Zenith αρίθμηση μέσα από το εξώφυλλο την αριθμηση Bonelli. Ελπίζω να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα περισσότερο.
 8. Κλασσικός Punisher circle of blood epic collection Μαυρη Κωμωδία Punisher Welcome back Frank Μαυρο νουαρ Punisher max
 9. Χρόνια από την εποχή που σταμάτησε η έκδοση της Μαμουθ ήθελα να διαβάσω τα πρώτα Martin Mystere. Είχα πολλές φορές πάει Ιταλία και είχα αγοράσει πάνω από 50 τεύχη όμως όλα από το 100 και μετά. Ήρθε όμωσ η ώρα ... Γνώρισα στην Τοσκάνη μια κοπελιά από το Arrezo που βρήκε και αγόρασε μια πλήρη συλλογή από Mystere και πουλούσε την δική της. Στη ζωή τις ευκαιρίες πρέπει να τις κυνηγάμε ... Ιδού
 10. Συμφωνώ ασ κάνουμε όλοι λίγο υπομονή. Ασ χαρούμε τη στιγμή. Largo, Van Hamme Oleeeeeeee.
 11. Ολε Ολε Ολε Και μόνο που βγαίνει είναι ενα πολύ σημαντικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Ασ το χαρούμε και ας αφήσουμε τι γκρινια για το σε ποια μορφή βγει ... Και στο Μπλεκ αλά Στορμ να βγεί με ολόκληρο άλμπουμ ανά τεύχος πάλι καταπληκτικά νέα είναι. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Μάλλον το καλύτερο κόμικ του καλύτερου BD σεναριογράφου (Van Hamme αν κάποιος δεν τον ξέρει απορώ τι κάνει στη ζωή του ...) Corporate espionage, crime και conspiracy στα καλυτερά τους. Κλείνω εορταστικά όπως ξεκίνησα. Ολε Ολε Ολε
 12. Καλό το πάχος των σελίδων αλλά έλεος ασ βάλουν και κάτι που να διαβάζεται ... Να πεις πως δεν έχουν ιστοριάρες να διαλέξουν ....
 13. Σε πρώτη φάση απλά θα πανηγυρίσω ... Νέα Μπονελλική τετράδα yeaaahahahahh...
 14. εμένα η όλη κατάσταση σε συνδυασμό με την μη καινουγια με εφημερίδα εκδοση μου μυρίζει πως έχει μεινει τρελό στοκ Καστελ και ανησυχω για την εκδοτική που μας έχει δώσει τόσα ωραία κόμικ τα τελευταία 4 χρόνια ...
 15. "Δεν το έχω διαβάσει ακόμα," η φράση κλείδι. Όταν το διαβάσεις παρακαλώ γράψε τη γνώμη σου. Εγω όλο αυτόν τον καιρό δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω το τρίτο τεύχος. Το πρώτο μέτριο, Το δεύτερο κακό από το τρίτο και μετά όχι απλά δεν διαβάζεται δίνει άλλη διάσταση στον χαρακτηρισμό απαράδεκτο κόμικ από δημιουργούς ονόματα.
 16. Στα πλαίσια της χαράς μου και την ανάγκης μου να βοηθήσω αν μπορώ την εκδοστική που μου προσφέρει τα τελευταία 4 χρόνια ανελλιπώς τους αγαπημένους μου Μπονελικούς ήρωες θα ήθελα να κάνω κάποιες προτάσεις για την συνέχεια της σειράς των Μπονελικών γκράφικ νόβελς. Mister No: Συνεχίζουμε το εξαιρετικό Revolution με την σούπερ ιδέα δύο άλμπουμ σε κάθε ελληνικό τομάκι. Dylan Dog: Να επιλέγονται ιστορίες από την σειρά ανατύπωσης σε έγχρωμο των ιστοριών του Σκλάβι. Προτείνω τα La bellezza del demonio, I nampiri, Επίσης το έμμεσο team up με Μιστερ Νο Ananga (2 ιστοριες Μιστερ Νο, 2 Ιστορίες Ντυλαν Ντογκ απο Σκλαβι με κοινό κακό τον θεό Τζαγκουαρ, έχουμε ήδη δει τον επίλογο στο Μιστερ Νο και οι άλλοι ... Zagor: Τις προφανής επιλογές του 400 και 500, αλλιως καμία σούπερ περιπέτεια απρόμαυρη 200-300 σελίδων. Υπάρχουν πολλές. Κατα προτίμηση σε σενάριο Boselli η Rauch. Tex: Μετά την δημοσίευση όλων των προφανών επιλογών ασ γίνουμε δημιουργικοί. προτείνω 5 ιστορίες του Boselli που έχουν δημοσιευτεί έγχρωμες σε προσφατα γκράγικ νοβελς τις εξής: 1. Nei territori del Nordvest, 2. Vivo o Morto 3. il gidice bean 4. Gli eroi di devil pass 5. I giustizieri di vegas Επίσης θα ήθελα να δω την σειρά Dragonero Senzanima που μετρά ήδη 3 άλμπουμ των 80 σελίδων. Ίσως ανά δύο; Και ξαναπροτείνω το φοβερο relaunch του Martin Mystere . Αυτά.
 17. Ποlύ καλή ιστορία είναι με Hellingen, θανάτους - αναστάσεις , sclavi horror. Τέτοια έγραφε ο Sclavi και είπε ο Sergio Bonelli από το να μας αλλοιώσεις όλους τους ήρωες (Zagor, Mister No) ασ τον αφήσουμε να βγάλει δικό του τίτλο (Dylan Dog) μπας και ησυχάσουμε.
 18. Μετά το εξαιρετικό Zagor Alien Saga με τρεις σουπερ ιστορίες έχεται νέα Signature Edition ... Ναι η Epicenter συνεχίζει να τα σπαει ... Προκειται για την μεγαλύτερη ιστορία Ζαγκορ από Sclavi και Ferri In the Jaws of Madness ένα έπος πάνω από 500 σελίδες, σε hardcover με μεγάλο σχήμα. Τι να πω τα λόγια είναι περιττά ...
 19. Ας βγαλουν τα πρωτα 6-7 τευχη και βλεπουμε. Καλύτερα κορυφαία runs ανολοκλήτωτα παρά ολοκληρα σκουπίδια.
 20. Συμφωνω για τον μικρό αριθμό σελίδων. Καλό είναι να κυκλοφορούν δύο τρία τεύχη μαζί από το συγκεκριμένο storyline όπως έγινε στο Μιστερ Νο για να είναι πιο χορταστικό στην ανάγνωση Επίσης θα ήθελα προσωπικά ιστορίες του Ζαγκόρ ακόμα και ασπρόμαυρες από τον λεγόμενο atlantis cycle που κράτησε περίπου 20 χρόνια 1990-2010 σε σενάρια κυρίως του Boselli αλλά και λίγα του Burrattini..
 21. Από παιδί οι προτιμήσεις μου ήταν 1. Iron Fist 2. Iron Man 3. Wolverine 4. Ms Marvel 5. Marvel Girl 6. Doctor Strange 7. Captain America 8. Scarlet Witch 9. Wonder Man 10. Nightcrawler Μεγάλωσα διαβάζοντας την σειρά της Μαμουθ Σουπερήρωες παίρνοντας όλα τα τεύχη από το πρώτο Ιούνιος του 1986 έως το τελευταίο από τα περίπτερα. Αγόραζα επίσης Σπαιντερμαν και Σουπερ Σπαιντερμαν από τις εκδόσεις Καμπανάς και με μανία προσπαθούσα να βρω τα καλοκαίρια τέλος 80ς αρχές 90σ τα περιοδικά της σκληρής γενιάς. Το 1988 ξεκίνησα να αγοράζω original marvel comics ant the rest is history, κουσούρι που έχω ακόμα. Συνολικά αγοράζω ανελλλιπώς Marvel comics από το 1985.
 22. Να πω και εγώ τη γνώμη μου για το 3ο τέυχος Μιστερ Νο. Καταπληκτικό σχέδιο, μεστό σενάριο. Λίγο πιο βαρύ και σοβαρό από τα συνηθισμένα Μιστερ Νο που δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά τον εαυτό τους. Σούπερ η ιδέα να περιέχει 2 τεύχη της Ιταλικής έκδοσης. Βέβαια καλό θα ήταν να τα χώριζε τα δύο κεφάλαια και πιο διακριτά. Γενικά από τις καλύτερες σειρές του Μπονέλι που έχει δημοσιεύσει ο Ανεμοδουράς, κλέβει την παράσταση. Πάντα τέτοια και να ολοκληρωθεί η σειρά επιτυχώς. Μετά από αυτό αυξάνονται οι απαιτήσεις μας, θέλουμε και το revamp του Mystere. Σημείωση εξαιρετικές οι αποδόσεις των κειμένων του Τομπαλίδη στα εισαγωγικά άρθρα που πολύ καλώς περιλαμβάνονται γιατί συνήθως οι ελληνικές εκδόσεις τα έκοβαν. Συνολικά μια εξαιρετική έκδοση. Νομίζω ότι με αυτό το άλμπουμ φτάνουμε στην κορυφαία στιγμή των εκδόσεων, ας συνεχίσουμε έτσι ...
 23. Για το σχέδιο θα αναφέρω πως το στυλ του είναι ιδιαίτερο (θυμίζει mahwa) καθώς πρόκειται για Μαλαισιανό καλλιτέχνη. Τόσο καλό καλλιτέχνη που κάνει 20 χρόνια καριέρα στην Αμερική. Αναφέρω ενδεικτικά εξαιρετικές δουλειές του: Doom Patrol 1-22 με John Arcudi Barman Journey into Knight Annihilators με Abnett ΧΜΕΝ legacy με mike Carey Deadly hands of kung fu κλπ Δεν μπορεί κάποιος με τόσο μεγάλη καριέρα να χαρακτηρίζεται κακός επειδή έχει ιδιαιτερο στυλ ..
 24. Χαλαρώστε λίγο παιδιά... Ναι ήταν κακή επιλογή ιστορίας. Στην προσπάθεια να βάλουν origin το χάσανε. Όμως το σχέδιο του Tan Eng Huat είναι απλά ιδιαίτερο όχι κακό. Όταν υπάρχουν run στο Thor σαν του Aaron, και του Simonson είναι βλακεία να ψάχνουν απλά κάτι σε πρόσφατο origin. Αδικούν τον ήρωα και την προσπάθεια τους. Επίσης δεν στέκει το επιχείρημα πως επειδή είναι ένθετο εφημερίδας βάλανε σαβούρα, αντίθετα έπρεπε να βάλουν ότι καλύτερο είχαν για να λειτουργήσει σαν κράχτης. Απλά ως συνήθως με τους έλληνες εκδότες, η επιφανειακή γνώση του αντικειμένου οδηγεί σε κακές επιλογές ιστοριών.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.