Popular Post Ionas Aggelis Posted October 3, 2018 Member ID: 32,483 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 374 Reputation: 3,744 Achievement Points: 374 Days Won: 3 With Us For: 2,512 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 22 Popular Post Share Posted October 3, 2018 Layout-Graphic Design: Ρόζα Φατσέα Οι εκδόσεις Μικρός Ήρως συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Μετά τη διακοπή του Ζαγκόρ, ο Ντύλαν Ντογκ δεν θα μπορούσε να λείπει από την 4άδα των Bonelli-κών χαρακτήρων (οι υπόλοιποι 3 είναι οι Ζαγκόρ, Mister NO και Τεξ) που θα απαρτίζουν από εδώ και πέρα σε τακτική βάση τα βιβλιοπωλεία... Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την 2η έκδοση του ήρωα στο βιβλιοπωλείο μετά από το γνωστό "Dylan Dog & Dampyr" της Jemma (2007-2011), με τον ήρωα να είχε και δικιά του έκδοση την δεκαετία του '90 από την ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ, και επίσης έχει κυκλοφορήσει στα περιοδικά της εκδοτικής του Μικρού Ήρωα: Mister NO και οι... άλλοι #1-7,9,11,13,14-24 και Νέος Μπλεκ #50-52,56-59 (στην τελευταία ακόμα εκδίδονται). Το πρώτο άλμπουμ είναι στις 100 σελίδες και περιέχει την ολόκληρη ιστορία "Η Ιστορία Του Ντύλαν Ντογκ". Το σχήμα είναι αισθητά μεγαλύτερο από κάθε άλλη από τις προηγούμενες εκδόσεις του ήρωα, στο 17*24. Η έκδοση απαρτίζεται επιπλέον από σκληρό εξώφυλλο και πολυτελές χαρτί. Επιπροσθέτως, η έκδοση περιλαμβάνει 2 σελίδες αφιερώματα. Ένα στη σελίδα 2 που μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον χαρακτήρα (το χρονικό δημιουργίας, οι δημιουργοί, η έκδοση, οι χαρακτήρες, ο κόσμος του ήρωα κλπ) και ένα στη σελίδα 4, με αφιερώματα σε κάθε δημιουργό ξεχωριστά (στο συγκεκριμένο άλμπουμ στους δημιουργούς Tiziano Sclavi & Angelo Stano). Και τα 2 άρθρα/αφιερώματα είναι του Λευτέρη Ταρλαντέζου. Στο οπισθόφυλλο μας δίνει λίγα λόγια για τον ήρωα (μία μικρή εισαγωγή) και λίγες πληροφορίες για την ιστορία του τεύχους. Το κόμικς Η Ιστορία Του Ντύλαν Ντογκ (Tiziano Sclavi, Angelo Stano) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιταλία στο Dylan Dog #100, με τον πρωτότυπο τίτλο "La Storia Di Dylan Dog", τον Ιανουάριο του 1995. Επαναδημοσιεύθηκε στα Dylan Dog - Collezione Storica a Colori #34 και Dylan Dog 100 - Oro. Είναι καταχωρημένη στην ubcfumetti ως η 7η καλύτερη ιστορία του ήρωα. Στην ιστορία, η μινιατούρα/μοντέλο της γαλέρας που ο Ντύλαν Ντογκ προσπαθούσε να φτιάξει από την πρώτη του ιστορία, έχει πια συναρμολογηθεί και τελειώσει. Ήρθε πια η στιγμή να διαλυθεί η ομίχλη και να αποκαλυφθεί το μυστηριώδες παρελθόν του Ντύλαν Ντογκ που ξεκινά τον 17ο αιώνα σε μια αγγλική γαλέρα, περνά από κάποια μακρινά άστρα και αστεροειδείς ή και από το υπερπέραν και το άπειρο και φτάνει στο σήμερα μέσα σε μια απολύτως ονειρική σουρεαλιστική διάσταση... έτσι ώστε η οικογένειά του - που έχει ανακαλύψει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής - να ενωθεί ξανά, για μια στιγμή... που όμως είναι αρκετή. Μερικά προσχέδια της ιστορίας: Μερικές πληροφορίες για τους "αρχάριους" στον χαρακτήρα: Ο φανταστικός κόμικς χαρακτήρας Ντύλαν Ντογκ, ο πιο διάσημος ερευνητής του ανεξήγητου, του μεταφυσικού, του παραφυσικού και του εφιάλτη σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης ιταλικής σειράς τρόμου που δημιουργήθηκε το 1986. Ο Ντύλαν Ντογκ είναι ένας Βρετανός 33 περίπου ετών, πρώην ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, πρώην αλκοολικός που υποφέρει από πολλές φοβίες, που φοράει πάντα τα ίδια ομοιόμορφα ρούχα [μπλου τζιν, κόκκινο πουκάμισο και μαύρο σακάκι] και ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί ως ο «ερευνητής του ανεξήγητου». Οι περιπέτειες του χαρακτηρίζονται από μια ελαφρά ποιητική διάθεση αλλά ταυτόχρονα είναι σκληρές, τρομακτικές, αιματοβαμμένες, σαρκαστικές, θλιμμένες και μελαγχολικές. Στα 32 εκδοτικά του χρόνια ο Ντύλαν Ντογκ αντιμετώπισε λυκάνθρωπους, βαμπίρ, εξωγήινους, φαντάσματα, τέρατα, δαίμονες, ζόμπι και πολλούς άλλους εχθρούς. Ο Ντύλαν Ντογκ έχει πάντα το ένα του πόδι πάνω στην πραγματικότητα και το άλλο στον κόσμο της φαντασίας. Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε με πρότυπο τον Βρετανό ηθοποιό Rupert Everett, το όνομα του προήλθε από τον Ουαλό ποιητή Dylan Thomas [1914–1953] και το επίθετό του από την νουβέλα The Erection Set - A Dogeron Kelly Novel [1972] του Αμερικανού συγγραφέα Mickey Spillane [1918 – 2006]. Πρέπει να ομολογήσω πως είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την κίνηση της εκδοτικής! Ο Ντύλαν Ντογκ είναι από τους πιο αγαπημένους Ιταλικούς χαρακτήρες κόμικς, και ήταν κρίμα που δεν κυκλοφορούσε με δικό του αυτόνομο τίτλο. Τώρα μέσα από το βιβλιοπωλείο του δίνετε η ευκαιρία να έχει μία έκδοση όπως του αρμόζει! Πολλά συγχαρητήρια στην εκδοτική Μικρός Ήρως και στον εκδότη Λεωκράτη Ανεμουδουρά που ακόμα στηρίζουν το όνειρο των κόμικς στην χώρα μας... Η ονομαστική τιμή της έκδοσης είναι 6,90. Το πρώτο άλμπουμ κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία και βιβλιοπωλεία από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018! === Οι πρώτες σελίδες του κόμικ Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους GreekComicFan, φλοκ & james768. 36 1 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Paingiver Posted October 3, 2018 Member ID: 3,930 Group: Veterans Topic Count: 725 Content Count: 13,073 Reputation: 105,393 Achievement Points: 13,095 Days Won: 138 With Us For: 6,236 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 66 Share Posted October 3, 2018 Ωραία παρουσίαση, καλορίζικος! 17 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 3, 2018 Member ID: 30,604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6,810 Reputation: 55,685 Achievement Points: 6,810 Days Won: 161 With Us For: 3,617 Days Status: Offline Last Seen: August 16, 2020 Age: 33 Share Posted October 3, 2018 Άντε τώρα που έσπασες το ρόδι ελπίζω να μην σταματάς Ευχαριστούμε 14 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PhantomDuck Posted October 3, 2018 Member ID: 2,414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5,722 Reputation: 46,150 Achievement Points: 5,819 Days Won: 48 With Us For: 6,367 Days Status: Offline Last Seen: 59 min ago Age: 38 Share Posted October 3, 2018 Το αγόρασα χθες από την λέσχη, μιας και έτυχε να βρίσκομαι εκεί την ίδια στιγμή που πέρασε και ο εκδότης για να αφήσει μερικά φρεσκοτυπωμένα αντίτυπα. Γνωρίζω τον ήρωα από παλιά, είχε τύχει να πέσουν στα χέρια μου μερικά τευχάκια της Μαμούθ που με εντυπωσίασαν, αγόρασα και όλα τα τεύχη της Jemma, επομένως αναπόφευκτα συνεχίζω και με αυτήν την έκδοση. Η οποία έκδοση αξίζει να αναφέρω πως είναι πολύ καλή από άποψη μεγέθους, τιμής, εκτύπωσης, ποιότητας. Πολύ καλό τευχάκι γενικά. Το διάβασα μονοκοπανιά το βράδυ πριν κοιμηθώ, όπως πρέπει να διαβάζονται όλα τα Ντύλαν Ντογκ άλλωστε . Αυτό που παρατήρησα και δεν ήξερα, είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για το origin του χαρακτήρα, για το πώς έμπλεξε δηλαδή ο Ντύλαν με τους εφιάλτες του φανταστικού. Από την μία μου άρεσε, από την άλλη μου φάνηκε λίγο διαφορετικό από όσες ιστορίες έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Δεν το λέω για κακό, ίσα ίσα, απλά με ιντρίγκαρε. Πάντως σίγουρα θα τιμηθούν δεόντως και τα επόμενα τευχάκια, τα οποία εύχομαι να είναι αρκετά. Και τώρα μία ερώτηση προς τους γνώστες. Αυτή η ιστορία είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε, ή φτιάχτηκε εκ των υστέρων ώστε να εξιστορεί το origin; Ή παίζει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; 28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor77 Posted October 3, 2018 Member ID: 25,318 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1,390 Reputation: 10,197 Achievement Points: 1,421 Days Won: 1 With Us For: 4,536 Days Status: Offline Last Seen: 22 hours ago Age: 47 Share Posted October 3, 2018 Το πρώτο τεύχος της κύριας σειράς του Ντύλαν Ντογκ είναι το πρώτο τεύχος της σειράς της Μαμούθ. Αυτό εδώ είναι το 100, οπότε υποθέτω ότι είναι εκ των υστέρων διήγηση της προϊστορίας του ήρωα 21 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
φλοκ Posted October 3, 2018 Member ID: 26,001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7,181 Reputation: 86,188 Achievement Points: 7,201 Days Won: 165 With Us For: 4,403 Days Status: Offline Last Seen: 23 hours ago Age: 58 Share Posted October 3, 2018 Αψογη παρουσίαση για μια πολύ καλή νεα κυκλοφορία ! Το πήρα κι εγώ χτες και δεν εχω προλαβει να το διαβασω αλλά δείχνει πολύ καλό σαν ποιότητα έκδοσης με ενα γρήγορο ξεφύλλισμα . Θα διαβαστεί απόψε ... 17 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
germanicus Posted October 4, 2018 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,672 Content Count: 28,513 Reputation: 191,028 Achievement Points: 27,559 Days Won: 760 With Us For: 6,562 Days Status: Offline Last Seen: Wednesday at 03:48 PM Age: 52 Share Posted October 4, 2018 Δυνατή παρουσίαση! Άιντε και στη δεύτερη! Προστέθηκαν στο αρχικό ποστ εικόνες μέσα από το κόμικ. Τις έκανε διαθέσιμες ο εκδότης στο issuu. 12 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΜΙΞ Posted October 4, 2018 Member ID: 25,682 Group: Members Topic Count: 146 Content Count: 4,243 Reputation: 27,060 Achievement Points: 4,289 Days Won: 10 With Us For: 4,456 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Share Posted October 4, 2018 Ωραία παρουσίαση Έτυχε να το δω από κοντά καθώς ήμουν μαζί με τον @PhantomDuck στη Λέσχη. Πολύ καλή ποιότητα έκδοσης και γενικά μου τράβηξε τον ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα περίεργο όριτζιν. Μπράβο Λεωκράτη! Θα αγοραστεί με συνοπτικές διαδικασίες από βδομάδα 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted October 4, 2018 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 784 Content Count: 13,576 Reputation: 99,433 Achievement Points: 9,268 Days Won: 456 With Us For: 4,844 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 07:25 PM Age: 42 Share Posted October 4, 2018 @Ionas Aggelis Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ παρουσίαση! Και να μην είχα σκοπό να το αγοράσω (που δεν υπάρχει περίπτωση),με έπεισες να το κάνω. Μόλις αγοραστεί και διαβαστεί θα πω κι εγώ την γνώμη μου. 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted October 5, 2018 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,792 Reputation: 37,575 Achievement Points: 4,865 Days Won: 105 With Us For: 6,377 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 45 Share Posted October 5, 2018 Θα το αγοράσω και εγώ και θα πω τη γνώμη μου. Επίσης αν μου αρέσει θα σας βάλω να μου πείτε από που να συνεχίσω μετά. Από Jemma Press ή από Μαμούθ? 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
φλοκ Posted October 5, 2018 Member ID: 26,001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7,181 Reputation: 86,188 Achievement Points: 7,201 Days Won: 165 With Us For: 4,403 Days Status: Offline Last Seen: 23 hours ago Age: 58 Share Posted October 5, 2018 1 hour ago, Manitou said: Θα το αγοράσω και εγώ και θα πω τη γνώμη μου. Επίσης αν μου αρέσει θα σας βάλω να μου πείτε από που να συνεχίσω μετά. Από Jemma Press ή από Μαμούθ? Στο λέω από τώρα : ξεκίνα από Jemma . 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laz33 Posted October 5, 2018 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,599 Reputation: 36,479 Achievement Points: 4,785 Days Won: 98 With Us For: 3,071 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 41 Share Posted October 5, 2018 Ενώ γενικά μ΄αρέσει ο Ντύλαν Ντογκ, έχω την εντύπωση πως αυτό το τεύχος δεν θα΄ναι απ΄τα αγαπημένα μου Σαν πολύ science fiction να έχει για τα γούστα μου αν κρίνω απ΄την περίληψη και τις πρώτες σελίδες. Προτιμώ τις πιο κλασικές ιστορίες μυστηρίου/τρόμου/μεταφυσικού του ήρωα. Αυτές που διάβαζα στην έκδοση της ΜΑΜΟΥΘ. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος και να μ΄αρέσει τελικά. Δεν προδικάζω κάτι Εννοείται θα το πάρω, εννοείται θα πάρω και τα επόμενα και να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στη νέα αυτή προσπάθεια της εκδοτικής 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 5, 2018 Member ID: 30,604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6,810 Reputation: 55,685 Achievement Points: 6,810 Days Won: 161 With Us For: 3,617 Days Status: Offline Last Seen: August 16, 2020 Age: 33 Share Posted October 5, 2018 Καταχωρήθηκε και αυτό στο goodreads. Ίωνα χρησιμοποίησα μέρος του κειμένου σου στην περιγραφή με αναφορά εδώ, αν έχεις θέμα μου λες. 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionas Aggelis Posted October 5, 2018 Member ID: 32,483 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 374 Reputation: 3,744 Achievement Points: 374 Days Won: 3 With Us For: 2,512 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 22 Author Share Posted October 5, 2018 15 λεπτά πριν, Θρηνωδός Πανατζιοτόμπυλος είπε: Καταχωρήθηκε και αυτό στο goodreads. Ίωνα χρησιμοποίησα μέρος του κειμένου σου στην περιγραφή με αναφορά εδώ, αν έχεις θέμα μου λες. Κανένα θέμα! Ελεύθερα! 8 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoTrou Posted October 6, 2018 Member ID: 30,061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6,111 Reputation: 54,058 Achievement Points: 6,111 Days Won: 49 With Us For: 3,849 Days Status: Offline Last Seen: August 4, 2019 Age: 30 Share Posted October 6, 2018 @Ionas Aggelis Πολλές πολλές για την εξαιρετική πρώτη σου παρουσίαση 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 6, 2018 Member ID: 12,721 Group: Veterans Topic Count: 88 Content Count: 1,922 Reputation: 17,594 Achievement Points: 1,922 Days Won: 10 With Us For: 5,253 Days Status: Offline Last Seen: October 21 Age: 45 Share Posted October 6, 2018 Τωρα, μην με δειρετε, αλλα μονο σε εμενα το σχεδιο μου φαινεται απο προχειρο εως κακο; Πηγα την Τεταρτη στη Λεσχη με καθε προθεση να αγορασω τουλαχιστον το Dylan Dog, αλλα πραγματικα το σχεδιο με απογοητευσε. Απλοικο, πολλα καρε χωρις καθολου λεπτομερειες, πραγμα που ειναι ακομα πιο εμφανες στο μεγαλυτερο μεγεθος. Επισης, οπως παρατηρησε και ο AndreasD που ηταν μαζι μου, τα χρωματα φαινονται σαν να εχουν μπει εκ των υστερων. Μεσα σε ολα οσα λεω παραπανω, λαβετε υποψη οτι εχω ελαχιστη προσφατη εμπειρια απο φουμετια, οποτε η συγκεκριμενη τεχνοτροπια να ειναι χαρακτηριστικη της σκηνης και απλα εγω να μην το ξερω. Το αποτελεσμα ειναι οτι το σχεδιο λειτουργησε αποτρεπτικα για εμενα και δεν το πηρα τελικα, παρολο που μου ελεγε σεναριακα. Απο την αλλη, απο τις φωτογραφιες, το Τεξ μου φαινεται πιο ομορφο, οποτε μπορει να παρω αυτο. Ερωτηση : Μονο σε εμενα φανηκε το σχεδιο απλοικο; 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΜΙΞ Posted October 6, 2018 Member ID: 25,682 Group: Members Topic Count: 146 Content Count: 4,243 Reputation: 27,060 Achievement Points: 4,289 Days Won: 10 With Us For: 4,456 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Share Posted October 6, 2018 @Dredd και εγώ δεν τρελάθηκα από το σχέδιο και θα ήθελα κάτι σαν το παρακάτω αλλά θα το πάρω γιατί μου φαίνεται πολύ ωραίο σεναριακά 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoTrou Posted October 7, 2018 Member ID: 30,061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6,111 Reputation: 54,058 Achievement Points: 6,111 Days Won: 49 With Us For: 3,849 Days Status: Offline Last Seen: August 4, 2019 Age: 30 Share Posted October 7, 2018 @Dredd Από τις σελίδες που βλέπω στο πρώτο ποστ, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δε μου φαίνεται και απωθητικό. Θα το δω και θα κρίνω βέβαια, γιατί είναι κάτι που θα ήθελα να διαβάσω, όπως και τις εκδόσεις της Jemma 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 7, 2018 Member ID: 12,721 Group: Veterans Topic Count: 88 Content Count: 1,922 Reputation: 17,594 Achievement Points: 1,922 Days Won: 10 With Us For: 5,253 Days Status: Offline Last Seen: October 21 Age: 45 Share Posted October 7, 2018 @ΚΟΜΙΞ Αυτο που ανεβασες ειναι σιγουρα πολυ καλυτερο απο αυτο που ξεφυλλισα εγω στη Λεσχη. Κατι τετοιο θα το αγοραζα. @GeoTrou Δεν τις θεωρω και εγω απωθητικες, απλα προχειρες και αδιαφορες. Ισως εγω να εχω γινει περιεργος, αλλα κομικ το οποιο να μην με τραβαει σχεδιαστικα, πλεον δυσκολα αγοραζω. Σιγουρα θα χανω και καποια διαμαντια ετσι, αλλα κομικς υπαρχουν χιλιαδες, οποτε γιατι να μην αγορασω κατι το οποιο να με εντυπωσιαζει, ή κατ' ελαχιστον απλα να μου αρεσει; Αυτη ειναι τουλαχιστον η λογικη μου. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted October 7, 2018 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 1,000 Content Count: 20,072 Reputation: 117,424 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,381 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 47 Share Posted October 7, 2018 Αν σου αρέσει μια σειρά σεναριακά, δεν θα αγόραζες και τεύχη με σχεδιαστές που δεν σου κάνουν κλικ; Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα Ντύλαν Ντογκ. Μην ξεκινήσεις με την νέα έκδοση λοιπόν. Ψάξε κάποιο από τα Jemma που να σου κάνει για να δεις αν θες να πάρεις έπειτα και το νέο. 11 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor77 Posted October 8, 2018 Member ID: 25,318 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1,390 Reputation: 10,197 Achievement Points: 1,421 Days Won: 1 With Us For: 4,536 Days Status: Offline Last Seen: 22 hours ago Age: 47 Share Posted October 8, 2018 Ένα θέμα που έχουν οι ιταλικές σειρές (και όχι μόνο βέβαια) είναι ότι δεν έχουν σταθερούς σχεδιαστές. Οπότε το σκίτσο από τεύχος σε τεύχος μπορεί να διαφέρει κατά πολύ. Το συγκεκριμένο τεύχος ήταν το 100ο της βασικής ιταλικής σειράς και εκδόθηκε εξαρχής έγχρωμο λόγω του επετειακού του χαρακτήρα. Μάλιστα ο σκιτσογράφος του ο Άντζελο Στάνο, είναι ο σκιτσογράφος του πρώτου τεύχους (και βλέποντας στην βικιπέδεια τα στοιχεία των τευχών του Ντύλαν Ντογκ ο Άντζελο Στάνο έχει σκιτσάρει ακόμα τα τεύχη 1 (Η αυγή των ζωντανών νεκρών, το πρώτο τεύχος της Μαμούθ) και 25 (Μοργκάνα, το 7ο της Μαμούθ) οπότε κάποιος που δεν του αρέσει το σκίτσο του συγκεκριμένου άλμπουμ μπορεί να αποφύγει και τα άλλα 2 σε πρώτη φάση). 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProfPhillipMortimer Posted October 8, 2018 Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 827 Reputation: 7,926 Achievement Points: 843 Days Won: 2 With Us For: 3,146 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 03:32 PM Age: 47 Share Posted October 8, 2018 53 λεπτά πριν, thor77 είπε: Ένα θέμα που έχουν οι ιταλικές σειρές (και όχι μόνο βέβαια) είναι ότι δεν έχουν σταθερούς σχεδιαστές. Οπότε το σκίτσο από τεύχος σε τεύχος μπορεί να διαφέρει κατά πολύ. Το συγκεκριμένο τεύχος ήταν το 100ο της βασικής ιταλικής σειράς και εκδόθηκε εξαρχής έγχρωμο λόγω του επετειακού του χαρακτήρα. Μάλιστα ο σκιτσογράφος του ο Άντζελο Στάνο, είναι ο σκιτσογράφος του πρώτου τεύχους (και βλέποντας στην βικιπέδεια τα στοιχεία των τευχών του Ντύλαν Ντογκ ο Άντζελο Στάνο έχει σκιτσάρει ακόμα τα τεύχη 1 (Η αυγή των ζωντανών νεκρών, το πρώτο τεύχος της Μαμούθ) και 25 (Μοργκάνα, το 7ο της Μαμούθ) οπότε κάποιος που δεν του αρέσει το σκίτσο του συγκεκριμένου άλμπουμ μπορεί να αποφύγει και τα άλλα 2 σε πρώτη φάση). Βρε παιδιά το σκίτσο του Stano είναι εξαιρετικό. Το πρόβλημα είναι το χρώμα που έχει μπει από πάνω καταστρέφοντας τις φωτοσκιάσεις και τις λεπτομέρειες. Γενικά αυτό δεν είναι άλμπουμ για να ξεκινήσεις Ντύλαν Ντογκ, είναι ασ πούμε το τέλος της σειράς κατά Sclavi. Πως είχε γραψει ο Stan Lee κάπου στα 30-40 το spiderman no more ... 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 8, 2018 Member ID: 30,604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6,810 Reputation: 55,685 Achievement Points: 6,810 Days Won: 161 With Us For: 3,617 Days Status: Offline Last Seen: August 16, 2020 Age: 33 Share Posted October 8, 2018 Αν η καριέρα του στα κόμικ δεν φτουράει, αυτός ο Ντύλαν Ντογκ μπορεί πάντα να παίξει την ξωτικοπριγκίπισσα. 5 2 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoTrou Posted October 8, 2018 Member ID: 30,061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6,111 Reputation: 54,058 Achievement Points: 6,111 Days Won: 49 With Us For: 3,849 Days Status: Offline Last Seen: August 4, 2019 Age: 30 Share Posted October 8, 2018 Το ξεφύλλισα σήμερα και πράγματι υπάρχει κάποιο θέμα με το χρώμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι, αλλά υπάρχει. Όπως και να 'χει, είναι καλαίσθητη έκδοση και κάποια στιγμή θα την τιμήσω 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProfPhillipMortimer Posted October 8, 2018 Member ID: 31,464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 827 Reputation: 7,926 Achievement Points: 843 Days Won: 2 With Us For: 3,146 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 03:32 PM Age: 47 Share Posted October 8, 2018 2 ώρες πριν, GeoTrou είπε: Το ξεφύλλισα σήμερα και πράγματι υπάρχει κάποιο θέμα με το χρώμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι, αλλά υπάρχει. Όπως και να 'χει, είναι καλαίσθητη έκδοση και κάποια στιγμή θα την τιμήσω Ναι η έκδοση είναι εξαιρετική και πρέπει να τιμηθεί. Μεγάλο σχήμα, καλό χαρτί κλπ. Απλά αυτό και το Μίστερ Νο ενώ είναι δυνατά σεναριακά, φαίνεται η ηλικία τους στο σκίτσο καθώς και το ότι είχαν αρχικά σχεδιαστεί για ασπρόμαυρα. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laz33 Posted October 10, 2018 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4,599 Reputation: 36,479 Achievement Points: 4,785 Days Won: 98 With Us For: 3,071 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 41 Share Posted October 10, 2018 Το διάβασα. Η έκδοση μ΄άρεσε, είναι πολύ ποιοτική Η επιλογή της ιστορίας θεωρώ δεν ήταν και η καλύτερη. Προσωπικά μ΄αρέσει ο Ντύλαν Ντογκ και θα συνεχίσω να τον αγοράζω, αλλά κάποιος που δεν τον γνωρίζει και περιμένει να τον μάθει απ΄αυτό το τεύχος ίσως απογοητευτεί και δεν δώσει άλλη ευκαιρία. Ούτε το σκίτσο ήταν πολύ ωραίο. Εντάξει, σε φουμέτια μην περιμένετε να δείτε καλλιτεχνικά αριστουργήματα αλλά θεωρώ πως αυτό που είδαμε εδώ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της σειράς. Και τα χρώματα όντως περίεργα. Σεναριακά είχε το ενδιαφέρον του, ήταν λίγο extreme σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα διαβαζόταν ευχάριστα. Θα προτιμούσα όμως να ήταν πιο συμπαγές. Πολύ αραιογραμμένο. Μέτρησα 21 σελίδες με ούτε ένα μπαλονάκι κείμενο. Αν βάλουμε κι αυτές που είχαν 1-2 ξεπερνάμε τις 40 Κυριολεκτικά σε 10 λεπτά διαβάζεται. Κόμικ 100 σελίδων να θυμήσω. Τέλος πάντων. Χαίρομαι που έχουμε ξανά αυτόνομη έκδοση ΝΝ στην Ελλάδα και μάλιστα έγχρωμη. Ελπίζω σε καλύτερη επιλογή ιστοριών στη συνέχεια. Ήδη πρότεινα κάποιες εδώ 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor77 Posted October 10, 2018 Member ID: 25,318 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1,390 Reputation: 10,197 Achievement Points: 1,421 Days Won: 1 With Us For: 4,536 Days Status: Offline Last Seen: 22 hours ago Age: 47 Share Posted October 10, 2018 Κι εγώ το διάβασα. Εμένα μάλλον μου άρεσε (αν και αφενός το φινάλε με ξενέρωσε, αφετέρου νομίζω ότι υπάρχουν μερικές τρύπες στο σενάριο), αλλά θα βοηθούσε την κατανόηση να έχει διαβάσει κάποιος προηγουμένως το 7ο τεύχος της Μαμούθ (Μοργκάνα). Το σκίτσο δεν νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα, αλλά το χρώμα μάλλον δεν του ταιριάζει... Ίσως ασπρόμαυρο να έδειχνε καλύτερο... 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted October 11, 2018 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4,792 Reputation: 37,575 Achievement Points: 4,865 Days Won: 105 With Us For: 6,377 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 45 Share Posted October 11, 2018 To πήρα και το διάβασα. Δεν μου άρεσε. Όπως αναφέρετε και οι περισσότεροι παραπάνω, σαν ιστορία μάλλον δεν είναι η κατάλληλη. Βασικά δεν μου άρεσε σαν σενάριο. Το βρήκα πολύ χωρίς λόγο σουρεάλ. Το σχέδιο δεν με χάλασε. Αλλά ο χρωματισμός δεν ήταν καλός. Πολύ ερασιτεχνικός. Τέλος για το τεύχος που πήρα θεωρώ τσιμπημένη την τιμή. Δεν έκλαψα τα χρήματά μου όμως. Μόνο και μόνο επειδή πήγαν απευθείας στις εκδόσεις Μικρός Ήρωας που μας είναι απαραίτητες είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτά 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aoshi Posted October 29, 2018 Member ID: 29,985 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 445 Reputation: 2,218 Achievement Points: 447 Days Won: 0 With Us For: 3,879 Days Status: Offline Last Seen: October 25 Age: 30 Share Posted October 29, 2018 Ήθελα καιρό τώρα να ασχοληθώ με Dylan Dog και αυτή η έκδοση μου έδωσε την ευκαιρία. Δεν θα μιλήσω πολύ για την έκδοση σαν ποιότητα, γιατί δεν ξέρω και πολλά, αλλά μπορώ να πώ ότι το χαρτί μου θύμισε ανούμπις και ΚΟΜΙΞ πριν καμιά δεκαετία, αυτό το υπέροχο τρίξιμο που κάνει, είναι βαθιά χαραγμένο στις κομιξίστικες αναμνήσεις μου. Σαν ιστορία κατάλαβα ότι προορίζεται για μυημένους αναγνώστες, καθώς κλείνει βασικές πλοκές. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε και ελπίζω να βγάλουν και άλλο 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted October 29, 2018 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 1,000 Content Count: 20,072 Reputation: 117,424 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,381 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 47 Share Posted October 29, 2018 Το στοιχειωμένο χαρτί. 4 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts