Jump to content
 • Announcements

  • Valtasar

   Το GreekComics ψηφίζει!   02/12/2018

   Ψηφίστε τα αγαπημένα σας κόμικς για την χρονιά που πέρασε στην ενότητα ΝΕΑ του GreekComics ή στις δημοσκοπήσεις που φαίνονται καθημερινά στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας!

Dredd

Moderator
 • Content count

  1,270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6
 • Points

  6 [ Donate ]

Dredd last won the day on January 3

Dredd had the most liked content!

Community Reputation

11,799 Excellent

3 Followers

About Dredd

 • Rank
  Κινητή βιβλιοθήκη
 • Birthday 09/21/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Καλλιθεα, Αθηνα
 • Country
  Greece
 1. Ως μη-Trekkie, έχω να πω ότι το Discovery είναι από τις καλύτερες sci-fi σειρές των τελευταίων ετών. Πιο πολύ έχω δει την περίοδο με τον Jean-Luke Pikard, πολύ λίγο τις υπόλοιπες σειρές, έχω δει και τις τρεις καινούριες ταινίες και 1-2 από τις παλιές. Σαν αποτέλεσμα, δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις από πλευράς lore. Μου αρκούσε στο να είναι μια καλή sci-fi σειρά. Με τις sci-fi σειρές έχω το εξής (προσωπικό) κριτήριο. Επειδή γνωρίζουμε ότι τα budget της τηλεόρασης είναι πολύ μικρότερα από αυτά των ταινιών, μου αρέσουν/παραδέχομαι/βγάζω το καπέλο σε εκείνες τις σειρές που με το γράψιμο και τη σκηνοθεσία τους, δεν σε κάνουν να παρατηρείς την "φτήνια" του περιβάλλοντος. Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί, πρέπει να σε βάλει στον κόσμο του μέσα και, με λίγα λόγια, να μην είναι κάτι τόσο τετριμμένο ώστε να παρατηρείς τα εφέ. Το Discovery το κατάφερε με εξαίρεση 1-2 επεισόδια. Τώρα για όσους περιμένανε ένα Star Trek παλιάς κοπής, οι ταινίες/σειρές έχουν ξεφύγει πλέον τόσο πολύ σεναριακά, ώστε αν προσπαθούσαν να δώσουν σενάρια low επιστημονικής φαντασίας, ο κόσμος θα βαριόταν τρελά. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε 2017, έχουμε MCU, έχουμε 3D, έχουμε τρίτη τριλογία Star Wars, έχουμε Avatar κλπ κλπ
 2. Απλή η ερώτηση. Βουρ! Πρώτο μακράν για εμένα είναι το Sid Meier's Pirates στον Amstrad 6128. Πρέπει να έχω παίξει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολλές ώρες αυτό το παιχνίδι. Πειρατής στην Καραβαϊκή, θησαυροί, καράβια, πόλεις, εμπόριο και ατελείωτο replayability. Κάποια στιγμή αγοράζω PC, παρατάω τον παρακατιανό τον Amstrad, μαζί και το Pirates. Αποφασίζει ο πατέρας μου να κάνουμε δώρο τον Amstrad σε ένα ξαδελφάκι μου. Ε, λοιπόν, μια βδομάδα πριν του το δώσουμε, παρατάω το PC και έπαιζα καθημερινά 10ωρα Pirates μέχρι και που το δώσαμε. Μετά βέβαια βγήκε και για PC (Pirates Gold), μετά βγήκε καινούρια έκδοση το 2004 κλπ κλπ κλπ. Δεύτερον, το Dune 2. Το πρώτο RTS και η πρώτη μου επαφή με το σύμπαν του Dune. Άλλες ατελείωτες ώρες να παίζω με τους Atreides (πάντα παίζω με τους καλούς, κόλλημα) και να χάνω πάντα στην τελευταία πίστα από τους πυρηνικούς πυραύλους των Harkonnen. Τρίτον, μάλλον το Wizardry 8. Ίσως το πρώτο full-party turn-based RPG που έπαιξα στο PC. Τρελαίνομαι για turn-based, και παρόλο που δεν έιχα ιδέα για τον κόσμο και δεν είχα παίξει κανένα από τα προηγούμενα, κόλλησα άσχημα. Ίσως έπαιζε ρόλο και το ότι όταν είχες μάχη με άλλο full party (8vs8) μπορεί να πέρναγε και κανένα μισάωρο μέχρι να τελειώσει Για πείτε, για πείτε!!!
 3. Και εμένα δεν με καλύπτει κάποια επιλογή. Διακρίνω ατολμία αλλά την καταννοώ λόγω κακής οικονομικής κατάστασης και μικρής αγοράς. Πάντως, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Μπορώ άνετα να προτείνω 5-10 κόμικς του 2017 στον οποιονδήποτε χωρίς μεγάλη σκέψη ενώ πριν 3-5 χρόνια ζήτημα να μπορούσα να προτείνω 1 κάθε χρόνο. Έχει ανοίξει το πεδίο και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να ανοίγει.
 4. Έχω πάρει και εγώ το Locke & Key : Small World, το οποίο επίσης είναι μία ιστορία 24 σελίδων μαζί με άλλες 48 σελίδες σκίτσων κλπ σε ένα hardcover. Αισχρή κίνηση money grab που απευθύνεται στους $%#^&# σαν και εμένα που είμαστε completionists. To Heaven and Earth δεν το είχα πάρει γραμμή, μου φαίνεται ότι θα το πάρω. Το πουλάς;
 5. Έχουμε παρόμοια γούστα! Τουλάχιστον 15 από τα 25 τα έχω παίξει και μου αρέσαν πολύ! Απλά εγώ έχω παίξει και πολύ RTS και πολύ RPG! Ατελείωτες ώρες στο Daggerfall!!!
 6. Διαβάζω το Y The Last Man. Είμαι στη μέση του 3ου Deluxe. Πάει αρκετά καλά, σίγουρα όχι τόσο καλά όσο περίμενα βάσει διθυραμβικών σχολίων που είχα διαβάσει, αλλά αρκετά καλά. Έξυπνο το σενάριο, οι διάλογοι γρήγοροι και άμεσοι. Το σχέδιο αρκετά basic, όχι κακό, αλλά σίγουρα τίποτα ιδιαίτερο. Πλήρης κριτική στο θέμα του όταν ολοκληρώσω. Άσχετο, αλλά, όσο το διάβαζα, τόσο μου ερχόταν στο μυαλό το Preacher. Όχι τόσο στο σενάριο και σίγουρα όχι στις καφρίλες του Ennis, αλλά στο γενικότερο feeling της παρέας που πηγαίνει κάπου και συναντάει διάφορα στο δρόμο. Ίσως επηρρέασε και το σχέδιο, το οποίο και αυτό ήταν αρκετά basic στο Preacher. Για πείτε καμιά άποψη όσοι έχετε διαβάσει και τα δύο.
 7. Το έγραψα και αλλού αλλά ας επαναληφθώ : Σαν όνειρο θυμάμαι να έχω πολύ μικρός κάποιο Atari που κούμπωνε στη τηλεόραση και έπαιζα το γνωστό τένις με τις δύο γραμμές για παίχτες και την τελεία για μπάλα. Κάπου στα 6 έμπλεξα στα σκληρά. Philips MSX, μετά από 2-3 χρόνια Amstrad 6128 και ακολούθως PC, στο οποίο είμαι και σταθερός από τότε. Πρέπει να έχω παίξει 1-2 φορές σε Playstation 1 κάποιου φίλου και σχετικά πρόσφατα έπαιζα Buzz στο XBOX του κουμπάρου. Αυτή είναι όλη η σχέση μου με τις κονσόλες.
 8. Είχα διαβάσει το πρώτο trade εδώ και καιρό, μου άρεσε και αποφάσισα να πάρω τα deluxe. Είχε βγει το πρώτο και το δέυτερο έβγαινε Δεκέμβριο 17 ή Ιανουάριο 18. Παίρνω χθες το πρώτο, ρωτάω για το 2ο και μαθαίνω ότι με το που βγήκε το 2ο, και πριν καν το κάνει διανομή η Diamond, η Vertigo ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την Deluxe σειρά!!! O OCD μέσα μου θέλει να σκάσει!! Είναι μόλις η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει αυτό και πάλι με τη Vertigo. Πρώτη ήταν με Sandman Mystery Theater. Μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να τους βομβαρδίζω με hate mail
 9. Και σε Α4 μέγεθος. Color me impessed που έλεγαν στο χωρίο μου.... Να πω βέβαια ότι ο Roy είναι πολύ παλιακό ανάγνωσμα, ο Έρικ είναι κλάσεις πιο σύγχρονο.
 10. Τιμές ταχυδρομικών ΕΛΤΑ

  Έχω κόψει να παραγγέλνω εκτός Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταία φόρα ήταν, όταν έτρεχα στο αεροδρόμιο και έφαγα ένα ολόκληρο πρωινό τρέχοντας από τη μία υπηρεσία στην άλλη για να πάρω το πακέτο μου. Από τότε bookdepo, amazon.co.uk, awesomebooks κλπ. Επειδή έχω καθημερινή επαφή με το ταχυδρομείο λόγω δουλειάς, θα σας πω αυτό που ξέρω σίγουρα. Δεν ξέρω τι παίζει συγκεκριμένα με το amazon.com, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πέσει γραμμή από το υπουργείο οικονομικών στα τελωνεία, να μην περνάει τίποτα εκτός Ευρώπης χωρίς έστω τους ελάχιστους δασμούς. Ακόμα και κάποιους κινέζους που έκαναν τη μαγκιά να έχουν μια ευρωπαϊκή αποθήκη και να στέλνουν -υποτίθεται- από εκεί τα προϊόντα τους, τους πιάνουν και αυτούς και χρεώνουν δασμούς. Πως γίνεται δεν ξέρω, συνέβη πάντως πριν ένα μήνα στον αδελφό μου, όπου πακέτο με tracking number που ξεκίναγε από NL (Ολλανδία δηλαδή) το πιάσανε και του χρεώσανε τελωνειακά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει ένα πακέτο εκτός ΕΕ και να μην πληρώσει δασμούς. Οι έλεγχοι, ειδικά όσο περνάει ο καιρός από την αρχική εντολή, θα χαλαρώνουν. Πάντως, σύμφωνα πάντα με ότι μου λένε από το ταχυδρομείο, αυτή τη φορά φαίνεται να το έχουν πάρει σοβαρά από το υπουργείο. Έχουν στείλει, από το Δεκέμβριο και μετά, πάνω από 20 καινούρια άτομα στο τελωνείο αεροδρομίου, πράγμα που είχαν να κάνουν χρόνια. Αυτά μου είπαν από το ταχυδρομείο.
 11. Για το τι θα πουλήσει και τι όχι, γενικά κρατάω μικρό καλάθι. Και εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα έχουμε πέσει έξω σε προβλέψεις, οπότε ας περιμένουμε για να δούμε. Όπως προείπα, ούτε εγώ νομίζω ότι θα πάει καλά, αλλά θα δείξει. Άλλη πάντως κουβέντα για το αν πρέπει να βγει ένα κόμικ ή όχι και άλλη σε τι τιμή θα βγει. Αν με ρώταγες να βγάλω τα Κλασικά, θα σου έλεγα όχι. Από τη στιγμή όμως που κάποιος αποφάσισε να τα βγάλει, η τιμή (βάσει κόστους ) είναι σωστή. Πρέπει να προσπαθούμε να τα διαχωρίζουμε αυτά. ΙΜΗΟ
 12. @kostas1969 Αν γνωρίζεις τα κόστη, τότε θα γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται ο εκδοτικός να βγάλει πάνω από 1-2 ευρώ στο τεμάχιο. Αν υποθέσεις ότι θα πουλήσει 500 κομμάτια, που προσωπικά δεν το βλέπω, σημαίνει ότι το κέρδος του θα είναι 1000 ευρώ. Αν κρίνεις ότι πρέπει να βγάζει λιγότερα από μία έκδοση, πάω πάσο. @germanicus Αν πράγματι είναι τα ίδια με αυτά που κυκλοφορούν τόσα χρόνια, δεν βλέπω να τσουλάνε. Από την άλλη, μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο μέσος αναγνώστης δεν πρόκειται να τρέχει στο Μοναστηράκι ή όπου αλλού για να το πάρει στα €2, ούτε θα ξέρει ότι η Ατλαντίδα τα κυκλοφορεί ακόμα. Βέβαια, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου, δεν ξέρω κατα πόσο τον ενδιαφέρουν τα Κλασικά τον μέσο αναγνώστη. Θα δείξει, αν και δεν το βλέπω να δείχνει
 13. @Dr Paingiver Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν ξέρω μήπως είναι άλλες εκδόσεις από αυτές που κυκλοφορούν εδώ και 50 χρόνια. Κάτι μου έλεγε ο GCF πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι.
 14. Χωρίς να θέλω να ανακινήσω μια κουβέντα που έχει γίνει πάρα πολλές φορές, αν γνώριζες τα κόστη εκτύπωσης, δικαιωμάτων και χονδρικής, δεν θα έλεγες αυτά που λες.
 15. Εγώ προτείνω να ξεκινήσουμε χαλαρά, χωρίς εκδόσεις, αποδελτιώσεις κλπ. Μόνο video games και γενικά θέματα τύπου : 1. Τι παίζουμε τώρα 2. Τι έχετε παίξει πιο πολύ 3. Αγαπημένο RPG/RTS/MMO κλπ Στην πορεία, και αν μαζευτούμε άτομα, μπορούμε να κάνουμε και θέματα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν το βλέπω πάντως, με τα άτομα που πιθανολογώ να μαζέψουμε. Δεν έχει νόημα να κάνω ένα θέμα π.χ. NBA2K18 και να συμμετέχουν σε αυτό 3 άτομα. Συνοπτικά, ας ξεκινήσουμε ήρεμα και χαβαλετζίδικα και αφού περάσουν κάποιοι μήνες, βλέπουμε και κάνουμε.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.