Jump to content

Dr Paingiver

Veterans
 • Content Count

  12,803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  138

Everything posted by Dr Paingiver

 1. Dr Paingiver

  ΜΑΧΗ

  @MandrakeΜε μπέρδεψες στην αρχή με το οπισθόφυλλο που ανέβασες, έχεις μπερδευτεί κι εσύ και ίσως έχεις μπερδέψει κι άλλους. Το τεύχος 105 είναι του Νοεμβρίου 1981. Όμως η διαφήμιση στο οπισθόφυλλο, σέρνεται από το τεύχος 79 του Ιανουαρίου 1979 και φυσικά αναφέρεται στην Super Δράση που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1978, αυτήν δηλαδή.
 2. Το εξώφυλλο #55 της Μάχης που ξαφνικά λείπει, τι απέγινε; Υπήρχε σίγουρα.
 3. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των εκδόσεων, το περιοδικό θα σπάσει στα τρία (ναι στα τρία). Το Μπλεκ θα συνεχίσει με 96 σελίδες και με την ίδια περιοδικότητα. Το δεύτερο θα είναι για αρχή ετήσιο και αγνώστων σελίδων και το τρίτο... ποιός ξέρει.
 4. @Disney comics club gr Σαν παλιός στον χώρο, θα ήθελα να σου πω με καλή πρόθεση, να μην γράφεις με κεφαλαία. Στο internet τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις και είναι προσβλητικό για τους άλλους.
 5. Σχετικά με την έκδοση της Ελληνικής Παιδείας. Μάλλον έχετε όλοι δίκιο. Πράγματι οι 20 τόμοι της παρουσίασης γράφουν μέσα έτος έκδοσης 1971 και όχι 1981 όπως διορθώθηκε. Όμως είναι 100% σίγουρο ότι η έκδοση είναι μεταγενέστερη (άγνωστο πότε), γιατί τα τηλέφωνα που αναγράφονται είναι 7ψήφια. 7ψήφια τα τηλέφωνα γίνανε μετά το 1979. Θεωρώ λοιπόν, ότι η Ελληνική Παιδεία εξέδωσε την σειρά κάποια στιγμή μετά το 1979 αναπαράγοντας όμως την σελίδα που γράφει έκδοση 1971. Έτσι έχει μπερδευτεί κι φίλος σου @james768 και επιμένει για 20τομη έκδοση το 1971.
 6. @albert Μάριε μήπως μπορείς από αυτό να βάλεις εικόνα από τις 2-3 πρώτες σελίδες;
 7. Όλα τα τεύχη #82 της Δράσις κυκλοφόρησαν με την τιμή τυπωμένη ανάποδα. Και αυτό που υπάρχει στο φόρουμ και το δικό μου και όλα. Για να είναι συλλεκτικό θα έπρεπε να έχει την τιμή τυπωμένη σωστά.
 8. Η οδός PC Hooftstraat είναι ένας από τους πιό ακριβούς εμπορικούς δρόμους του Άμστερνταμ. Κάτι σαν τις δικές μας Βουκουρεστίου ή Βαλαωρίτου. Εκεί βρίσκεται και το παρακάτω. Από το instagram.
 9. Δυστυχώς Κώστα @Mandrake δεν έχω τον τόμο πλέον, οπότε δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%. Όμως το έχω καταλογραφημένο σαν 1993 και όχι 1933. Επιπλέον εδώ πέρα, ο green mits λέει ότι 1933 είναι ένα ΒΙΠΕΡ του Λούϊς Λ΄Αμούρ. Άρα μάλλον έτσι είναι.
 10. Μπορώ να σου δώσω την βασική μου δραστηριότητα με ΚΑΔ 96.09.19.12
 11. Περίμενε να βάψω τα μαλιά μου μια στιγμή κι έρχομαι.
 12. Για τους νοσταλγούς. Η παλιά λέσχη πωλείται. Σπέυσατε!
 13. Σχετικά με την Νέμεσι. Τα Περιπετειώδη μυθιστορήματα είναι των εκδόσεων Νέμεσις του Δημήτρη Χανού. Στο περιοδικό Παπαφλέσσας όμως, νομίζω ότι κακώς αναγράφεται ως εκδοτική η Νέμεσις. Το περιοδικό nemecis είναι της Αδράστειας εκδοτικής της δημοσιογράφου και βουλευτού Λιάνας Κανέλη. Και ο Παπαφλέσσας απλά αναγράφει στο πάνω μέρος nemecis comics, ότι είναι δηλαδή κόμικ του περιοδικού nemecis και όχι κάποιας εκδοτικής με αυτό το όνομα.
 14. Αυτό το κόμικ είναι BD από τη σειρά Ali Beber της Lombard. Η συγκεκριμμένη ιστορία έχει τίτλο L' Ombre Blanche. Κυκλοφόρησε το 1987 και είναι η τρίτη από τις τρεις της σειράς. Σενάριο του Christian Blareau και σχέδιο του Bernard Dumont (Bedu).
 15. Το παρακάτω βιβλιαράκι δόθηκε με το τεύχος 149 των Σαϊνιών τον Αύγουστο του 2004. Φέρει ISSN 1105-7629
 16. Σίγουρα αυτό είναι google translate Το περίεργο είναι ότι αν το βάλεις ανάποδα το μεταφφράζει σωστά Αλλά αυτό με τη Ελβετική καταγωγή που έγινε Γαλλική ή το Μέση Ηλικία είναι τραγικό. Όποιος μεταφράζει είναι προβληματικός.
 17. Αναφέρεται στο περιοδικό ότι ήταν μηνιαίας κυκλοφορίας. Εδώ το εσωτερικό του εξωφύλλου του #3. Φαίνεται επίσης στο οπισθόφυλλο του #4. Αν θεωρήσουμε ότι η περιοδικότητα αυτή τηρείτο, τότε το #1 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1987. Εδώ επίσης εξώφυλλα σε μεγαλύτερη ανάλυση και οπισθόφυλλα των #2, #3 και #4. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 18. Τι έγινε; Το ΚΟΜΙΞ (όπως και το Super Μίκυ), μας άφησαν γειά; https://www.kathimerini.gr/k/disney/561141481/imerologio-disney-noemvrios/
 19. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η φράση αυτή αφορά τα Ντίσνεϋ, αλλιώς είναι λάθος. Αντιγράφω από το Lambiek. Τα περισσότερα strips του Bang Bang Sam (αν όχι όλα), έχουν δημοσιευτεί στον Μικρό Κάου Μπόϋ, με τίτλο Ο Μπανγκ Μπανγκ. Παρακάτω ένα δείγμα. Επίσης, strips του Petzi της περιόδου 1960 - 1965 δημοσιεύτηκαν στην Διάπλαση των Παίδων, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα δείγματα της αυθεντικής δουλείας του Vicar για τον Petzi ώστε να μπορέσω να ταυτοποιήσω ιστορίες του.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.