Jump to content

Dr Paingiver

Veterans
 • Content Count

  12,796
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  138

Everything posted by Dr Paingiver

 1. Η οδός PC Hooftstraat είναι ένας από τους πιό ακριβούς εμπορικούς δρόμους του Άμστερνταμ. Κάτι σαν τις δικές μας Βουκουρεστίου ή Βαλαωρίτου. Εκεί βρίσκεται και το παρακάτω. Από το instagram.
 2. Δυστυχώς Κώστα @Mandrake δεν έχω τον τόμο πλέον, οπότε δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%. Όμως το έχω καταλογραφημένο σαν 1993 και όχι 1933. Επιπλέον εδώ πέρα, ο green mits λέει ότι 1933 είναι ένα ΒΙΠΕΡ του Λούϊς Λ΄Αμούρ. Άρα μάλλον έτσι είναι.
 3. Μπορώ να σου δώσω την βασική μου δραστηριότητα με ΚΑΔ 96.09.19.12
 4. Περίμενε να βάψω τα μαλιά μου μια στιγμή κι έρχομαι.
 5. Για τους νοσταλγούς. Η παλιά λέσχη πωλείται. Σπέυσατε!
 6. Σχετικά με την Νέμεσι. Τα Περιπετειώδη μυθιστορήματα είναι των εκδόσεων Νέμεσις του Δημήτρη Χανού. Στο περιοδικό Παπαφλέσσας όμως, νομίζω ότι κακώς αναγράφεται ως εκδοτική η Νέμεσις. Το περιοδικό nemecis είναι της Αδράστειας εκδοτικής της δημοσιογράφου και βουλευτού Λιάνας Κανέλη. Και ο Παπαφλέσσας απλά αναγράφει στο πάνω μέρος nemecis comics, ότι είναι δηλαδή κόμικ του περιοδικού nemecis και όχι κάποιας εκδοτικής με αυτό το όνομα.
 7. Αυτό το κόμικ είναι BD από τη σειρά Ali Beber της Lombard. Η συγκεκριμμένη ιστορία έχει τίτλο L' Ombre Blanche. Κυκλοφόρησε το 1987 και είναι η τρίτη από τις τρεις της σειράς. Σενάριο του Christian Blareau και σχέδιο του Bernard Dumont (Bedu).
 8. Το παρακάτω βιβλιαράκι δόθηκε με το τεύχος 149 των Σαϊνιών τον Αύγουστο του 2004. Φέρει ISSN 1105-7629
 9. Σίγουρα αυτό είναι google translate Το περίεργο είναι ότι αν το βάλεις ανάποδα το μεταφφράζει σωστά Αλλά αυτό με τη Ελβετική καταγωγή που έγινε Γαλλική ή το Μέση Ηλικία είναι τραγικό. Όποιος μεταφράζει είναι προβληματικός.
 10. Αναφέρεται στο περιοδικό ότι ήταν μηνιαίας κυκλοφορίας. Εδώ το εσωτερικό του εξωφύλλου του #3. Φαίνεται επίσης στο οπισθόφυλλο του #4. Αν θεωρήσουμε ότι η περιοδικότητα αυτή τηρείτο, τότε το #1 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1987. Εδώ επίσης εξώφυλλα σε μεγαλύτερη ανάλυση και οπισθόφυλλα των #2, #3 και #4. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 11. Τι έγινε; Το ΚΟΜΙΞ (όπως και το Super Μίκυ), μας άφησαν γειά; https://www.kathimerini.gr/k/disney/561141481/imerologio-disney-noemvrios/
 12. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η φράση αυτή αφορά τα Ντίσνεϋ, αλλιώς είναι λάθος. Αντιγράφω από το Lambiek. Τα περισσότερα strips του Bang Bang Sam (αν όχι όλα), έχουν δημοσιευτεί στον Μικρό Κάου Μπόϋ, με τίτλο Ο Μπανγκ Μπανγκ. Παρακάτω ένα δείγμα. Επίσης, strips του Petzi της περιόδου 1960 - 1965 δημοσιεύτηκαν στην Διάπλαση των Παίδων, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα δείγματα της αυθεντικής δουλείας του Vicar για τον Petzi ώστε να μπορέσω να ταυτοποιήσω ιστορίες του.
 13. Το σχέδιο και οι πρωταγωνιστές του Παγοδρόμου, μου ήταν από την αρχή γνωστοί. Τελικά θυμήθηκα γιατί. Ιστορίες του Κιτ (παγοδρόμος - που βέβαια δεν είναι παγοδρόμος αλλά πατιναίρ), έχουν δημοσιευτεί στα Ελληνικά σε συνέχειες στον Μικρό Κάου Μπόϋ, με τίτλο "Ο άνθρωπος με το κόκκινο πατίνι" μεταξύ των τευχών 600 και 700, ίσως και σε άλλα τεύχη.
 14. Τελικά είναι 100% Οι Μπλε. Από το Spirou 1742 της 2/9/1971. Των Cauvin και Salve'.
 15. Αυτό είναι κατά 99,99% Cauvin και Οι Μπλε. Πρωτοξεκίνησαν το 1968 με μικρές ιστορίες πριν φτάσουν σε ολοκληρωμένα άλμπουμς.
 16. Είναι η ιστορία Bustin' loose από το τεύχος Step by step του Σεπτεμβρίου 1990. Το τεύχος δεν αναφέρει συντελεστές.
 17. Η συγκεκριμμένη ιστορία, είναι το 69ο daily strip του Buck Rodgers με δημιουργό τον Murphy Anderson. 'Εχει original τίτλο "Trouble at the Great Moon Fair'' και δημοσιεύτηκε μεταξύ 9/12/58 και 12/12/58.
 18. Το Kraken από το περιοδικό "Χάρτης" είναι αυτό, του Solano Lopez.
 19. Αυτό είναι το κλασικό μυθιστόρημα του Charles Boardman Hawes, The mutineers, που κυκλοφόρησε στα Ελληνικά στη σειρά Κλασσικά Εικονογραφημένα με τίτλο Ναυτική ανταρσία, αλλά είναι κάποια παλιότερη απόδοση από αυτή των κλασσικών.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.